1. Markten Live
 2. Live blog

Coupon ING en groeivrees duwen Bel20 in het rood

De Europese beurzen sloten donderdag met verlies door hernieuwde groeivrees. De Bel20 zakte forser, vooral door het dividend van zwaargewicht ING. Biocartis was een schaars lichtpunt in Brussel.
 • Tot morgen!

  We hadden onze blog nog iets langer opengehouden om de kwartaalresultaten van Exmar nog kort mee te geven, maar die laten op zich wachten. Daarom sluiten we af en zien u morgenvroeg graag terug.

  Naast enkele bedrijfsresultaten en algemene vergaderingen is de grote blikvanger vrijdag de prestatie van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal.

  VRIJDAG 26 APRIL 2019

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Verenigde Staten:

  - Bruto binnenlands product eerste kwartaal, 14.30 uur

  - Consumentenvertrouwen (Universiteit van Michigan) april, 16.00 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  - Aedifica: kapitaalverhoging met voorkeurrecht. 3 aandelen geven recht om in te tekenen op 1 nieuw, tegen 68 euro. Tot 2 mei.

  - ASIT biotech: publicatie jaarverslag

  - Atenor: algemene vergadering

  - Neufcour: jaarresultaten 2018, 17.00 uur

  - Sioen: algemene vergadering, 14.00 uur

  - UCB: notering ex dividend 1,21 euro bruto

  - Warehouses Estates Belgium: notering ex dividend

  China:

  - BYD: resultaten eerste kwartaal

  Duitsland:

  - Deutsche Bank: resultaten eerste kwartaal, voorbeurs

  Frankrijk:

  - Sanofi: resultaten eerste kwartaal, 07.30 uur

  - Total: resultaten eerste kwartaal, 08.00 uur

  Japan:

  - Sony: resultaten vierde kwartaal 2018/2019, 08.00 uur

  Luxemburg:

  - RTL Group: algemene vergadering

  Nederland:

  - Binck Bank: overnamebod van Saxo Bank tegen 6,35 euro per aandeel. Tot 22 mei.

  - KPN: resultaten eerste kwartaal, 07.00 uur

  Verenigde Staten:

  - Chevron: resultaten eerste kwartaal, 14.30 uur

  - ExxonMobil: resultaten eerste kwartaal

 • Lichte omzetgroei bij Econocom

  De Belgische IT-dienstengroep Econocom heeft over het eerste kwartaal een omzet gerealiseerd van 623 miljoen euro. Dat is 3,6 procent meer dan een jaar eerder. Organisch komt de omzetgroei uit op 1,6 procent.

  De twee divisies van Econocom kende echter een tegengestelde evolutie. Technology Management & Financing realiseerde 11,3 procent minder omzet, maar volgens het bedrijf is het eerste kwartaal niet representatief. De tak Digital Services and Solutions kende een sterke groei van 14,1 procent.

  Voor het hele jaar mikt Econocom op een courante bedrijfswinst van 128 miljoen euro bij constante bedrijfsgrootte.

 • Cofinimmo kent sterk jaarbegin

  Cofinimmo heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. De resultaten zijn beter dan het vastgoedbedrijf zelf had verwacht, zegt CEO Jean-Pierre Hanin in een persbericht.

  De brutohuurinkomsten stegen met 4,9 procent tijdens de eerste drie maanden van het jaar. Dat is te danken aan een uitbreiding van de vastgoedportefeuille. Bovendien verbeterde de bezettingsgraad ot 96 procent (van 95,8 procent eind 2018). De operationele winstmarge is eveneens positief geëvolueerd en komt uit op 82,3 procent.

  Cofinimmo boekte een nettowinst van 30 miljoen euro, iets minder dan in het eerste kwartaal van 2018 (31 miljoen euro). Het bedrijf bevestigt de prognose over 2019 een brutodividend van 5,60 euro uit te keren.

 • Quest for Growth boekt 5,8 miljoen euro winst

  In het eerste kwartaal steeg de netto inventariswaarde per aandeel van Quest for Growth (QfG) met 4,9 procent tot 7,47 euro. QfG boekt een winst van 5,8 miljoen euro over de driemaandenperiode. Een jaar eerder was er een verlies van 1,6 miljoen euro.

  De portefeuille genoteerde aandelen van Quest for Growth presteerde in het eerste kwartaal minder goed dan de markt. Koersdalingen van onder meer EVS en CFE zijn daar de oorzaak van.

 • Bel20 eindigt 1 procent in de min

  De Europese beurzen hebben in het laatste handelsuur nog was van hun verliezen ingelopen. De Euro Stoxx 50 is 0,3 procent lager gesloten.

  Het verlies van de Bel20 is een pak groter: 1 procent tot 3.713,72 punten. Dat komt onder meer door ING (-3,4%) en WDP (-3,6%) die vandaag ex dividend gingen. Maar ook industriële waarden als Solvay (-1,3%) en Aperam (-4,2%) zetten druk op de index, net als zwaargewicht AB InBev dat 2 procent verloor.

 • Atlas Copco op record

  De Zweedse industriële groep Atlas Copco, die in Wilrijk een compressorenfabriek uitbaat, bereikt een nieuw record op de beurs van Stockholm. Het aandeel schoot tot 9 procent hoger (momenteel nog +5,3% op 300,90 kronen) nadat de eerstekwartaalcijfers beter uitvielen dan verwacht. Zowel omzet als bedrijfswinst klopten de prognoses van analisten.

 • Olieprijs boven 75 dollar

  Voor het eerst sinds oktober noteert de Brent-olie hoger dan 75 dollar per vat. De markt vreest een tekort door de Amerikaanse beslissing om geen uitzonderingen meer toe te staan voor de invoer van Iraanse olie en een lagere Russische uitvoer. De vraag is of Saoedi-Arabië, ’s werelds grootste olieproducent, bereid zal zijn meer op te pompen.

 • Wat gebeurt er in New York?

  We schreven al dat de Amerikaanse beurzen met verlies zijn geopend. Er zijn twee tegengestelde trends: de technologiewaarden gaan hoger (met als blikvangers Microsoft en Facebook ), de industriële aandelen daarentegen staan onder druk. Het veelzijdige concern 3M verlaagde zijn winstprognose en de pakjesvervoerder UPS biechtte een winstdaling op.

  De rode start in New York duwt de Europese beurzen nog iets meer in de min. Gemiddeld zakken ze nu 0,55 procent.

 • Wall Street lager van start, Microsoft ruim 1.000 miljard dollar waard

  De Amerikaanse beurzen gaan lager bij de opening. De Dow Jones zakt 0,8 procent, de S&P500 0,2 procent.

  We kijken echter vooral naar enkele specifieke aandelen:

  • Microsoft schiet 4,7 procent hoger en wordt zo meer dan 1.000 miljard dollar waard.
  • Facebook doet nog beter met 8,2 procent winst.
  • 3M keldert 10,6 procent.
  • Tesla verliest 2,8 procent.

 • Tesla verliest nog een ‘believer'

  Analist Daniel Ives van Wedbush had tot dusver een koopadvies voor Tesla , maar verlaagt dat na de zwakke eerstekwartaalcijfers tot ‘houden’. De vooruitzichten die de bouwer van elektrische wagens gaf vindt hij ‘agressief’ (lees: niet haalbaar). Hij vindt bovendien dat het management onvoldoende doet om de kosten te drukken, het kapitaal te bewaren en een duurzaam pad naar winstgevendheid uit te tekenen.

  ‘Zoals in een episode van ‘The Twilight Zone’ handelen Musk & co. Alsof vraag en winstgevendheid op magische wijze zullen terugkeren naar het Tesla-verhaal’, zegt Ives. Hij laat zijn koersdoel zakken van 365 tot 275 dollar.

  Hier nog meer kritische geluiden over Tesla en zijn topman:

 • Centrale bank haalt Turkse lira onderuit

  De Turkse centrale bank laat in haar rentebesluit vandaag elke verwijzing naar mogelijke renteverhogingen vallen. Niet meteen een boodschap om het beleggersvertrouwen te herstellen in een land dat buitenlands geld nodig heeft om zijn dubbele tekort - op de lopende rekening en op de begroting - dicht te rijden. Logisch dus dat de Turkse lira een nieuwe tik krijgt tegenover euro en dollar. 

  Uit cijfers van de centrale bank blijkt dat de kapitaalvlucht steeds sneller gaat. En dat in de pogingen om de val van de lira af te remmen de centrale bank snel door haar voorraad buitenlandse munten raakt. 

 • Recticel valt terug

  Nu het rond de interesse van het Ierse Kingspan (en het Oostenrijkse Greiner) wat stiller geworden is, lijkt een aantal beleggers winst te nemen in Recticel . Het aandeel koerst bijna 5 procent lager naar 8,84 euro. 

 • 3M wacht stevige oplawaai

  Het ziet ernaar uit dat de Dow Jones-component 3M een stevige oplawaai wacht bij de opening van de handel op Wall Street, na de stevige winstwaarschuwing (zie post van 12.42 uur).

 • Voor het overzicht van de Brusselse beurs ...

  ... moet u hier zijn. Met focus op Biocartis, Balta én Wereldhave Belgium. 

 • Zweedse kroon daalt fors door uitstel renteverhoging

  De Zweedse centrale bank zegt dat ze de rente wellicht pas eind 2019 of begin 2020 zal verhogen. In februari hintte ze op een verstrakking van het monetair beleid in de tweede helft van het jaar. De geplande renteverhoging wordt uitgesteld omdat de inflatie vertraagt.

  Dat uitstel doet de kroon fors dalen. De Zweedse munt noteert op 10,65 kronen per euro, tegenover 10,52 kronen woensdag. De centrale bank zegt ook dat ze tussen midden 2019 en eind 2020 voor 45 miljard kronen (4,2 miljard euro) obligaties zal kopen. 

 • 3M onder de lat

  De resultaten van het conglomeraat 3M  liggen behoorlijk onder de verwachtingen. Het aandeel gaat voorbeurs 6 procent onderuit. 2.000 jobs gaan wereldwijd voor de bijl. 

 • Olieprijs stijgt boven 75 dollar

  De olieprijs stijgt donderdag voor het eerst sinds oktober boven 75 dollar per vat, omdat de VS van plan zijn de sancties tegen Iran aan te scherpen. Acht landen mogen van de VS nog een beperkte hoeveelheid Iraanse olie kopen, maar president Donald Trump wil die uitzonderingsmaatregel niet verlengen. Saoedi-Arabië ziet geen reden om de daling van het olie-aanbod uit Iran te compenseren.

 • UBS: 'Instagram kan groei van Facebook nog jaren stutten'

  We hadden het in de vorige post al over het koopadvies van UBS voor Facebook. Ook al is 2019 een 'jaar van transitie' met de omschakeling naar een nieuw bedrijfsmodel, het beurshuis stipt aan dat het management nu verschillende kwartalen met erg sterke groei heeft voorgelegd. En dit is vooral te danken aan Instagram. 'Instagram is nu één van de belangrijkste advertentieplatformen op het internet en kan nog jaren de groei stutten en een hefboom op de winst van Facebook zetten', stelt analist Eric Sheridan. 

  ©BELGA

 • Deutsche Bank en Commerzbank stoppen fusiegesprekken

  Het is voorbij. Deutsche Bank en Commerzbank hebben hun fusiegesprekken gestopt. Het aandeel Deutsche Bank reageert positief, Commerzbank negatief. 

 • UBS krikt koersdoel Facebook fors op

  Na het - even abstractie gemaakt van de dreigende miljardenboete - operationeel zeer sterke kwartaalrapport, krikt UBS het koersdoel voor Facebook  in één trek op van 170 naar 240 dollar. 'De sterke start van 2019 onderstreept het operationele momentum die is belangrijker dan de zorgen over de impact van de transitie van het bedrijfsmodel', luidt het. 

 • CEO Talks: Stel uw vraag aan Johan Thijs

  Straks om 12u kunt u chatten met Johan Thijs, de CEO van KBC. Vragen kunt u hier al achterlaten. 

 • Voor u zich helemaal op de tapijten stort ...

  ... is het goed ook de kleine lettertjes van de update van Balta-rivaal Tarkett te lezen. En die zijn niet onverdeeld positief. Wat ook blijkt uit de aandelenkoers van Tarkett , die na een positieve start toch weer in het rood gaat. 

 • Kepler verlaagt koersdoel Umicore

  Umicore  - dat dinsdag een forse winstwaarschuwing gaf - gaat opnieuw een halve procent lager naar 34,11 euro. Kepler verlaagt het koersdoel van 44 naar 37 euro. Het advies blijft 'houden'. Kepler: 'We zien geen katalysatoren voor het aandeel op korte termijn. Het is te vroeg om terug te keren naar het aandeel.'

  Straks om 17 uur wonen we de algemene vergadering bij. 

 • ASMI zit op recordorderboekje

  ASM International  is de primus in Amsterdam met een winst van ruim 6 procent. Gisterenavond meldde de groep over het eerste kwartaal een omzet van 248,8 miljoen euro en voor 235 miljoen euro nieuwe orders. Beide cijfers stegen boven de vork uit die ASMI zelf had vooropgesteld. 

  Gesterkt door het eerste kwartaal, gaat de omzetprognose voor het tweede kwartaal naar omhoog. 

  ASMI levert productiemachines aan de chipindustrie. 

 • Omzet Michelin beter dan verwacht

  Michelin  gaat eveneens hoger na omzetcijfers gisterenavond. Die waren volgens Jefferies 2 procent beter dan de analistenconsensus. 'Michelin heeft in een moeilijke markt duidelijk de voorkeur gegeven aan een robuuste prijs, boven volume', zegt Jefferies-analist Philippe Houchois. 

  Het rapport voor Michelin is ook interessant voor staalkoordproducent Bekaert , stipt KBC Securities-analist Wim Hoste aan. De automarkt is de grootste eindklant voor Bekaert, goed voor zowat de helft van de omzet. 'Michelin spreekt over een zwakke vraag in het eerste kwartaal, en toont weinig optimisme over een snel herstel. De beperkte zichtbaarheid zorgt ervoor dat we voorzichtig blijven over Bekaert', zegt Hoste. Hij geeft een houdenadvies en een koersdoel van 23 euro. 

 • Balta surft op positieve update rivaal Tarkett

  Niet alleen Balta-klant Carpetright had (eindelijk) goed nieuws te melden, ook de Franse rivaal Tarkett  kwam gisteren met een vrij positieve update over het eerste kwartaal en koerst in Parijs 2 procent hoger. 

  Het bemoedigende nieuws straalt af op Balta, dat 3 procent herstelt. Balta zelf komt op 3 mei met de resultaten over het eerste kwartaal. 

 • Carrefour hoger na omzetcijfers

  De Franse supermarktketen Carrefour  wint 3,4 procent na de publicatie van omzetcijfers gisterenavond. 'Vooral de verkoop in de Franse hypermarkten was beter dan verwacht en dat leidt tot opluchting bij beleggers', reageert het beurshuis Oddo. Elders in Europa was alleen Spanje het zwakke broertje. Brazilië toonde zoals verwacht een fors herstel. 

 • Coupons duwen Bel20 in het rood

  De coupononthechtingen bij ING   en WDP  laten zich voelen in de Bel20 , die 0,7 procent inlevert tot 3.727 punten. 

 • Chinese luxehonger versnelt verkoop Hermès

  Vooral dankzij de op luxe verzotte Chinezen stoomde de verkoop van het Franse luxehuis Hermès - bekend van zijn zijden sjaals en Birkin- en Kelly-handtassen - in het eerste kwartaal door tot 1,61 miljard euro, ofwel 12% meer aan constante wisselkoersen en licht meer dan de 1,59 miljard euro van de analisten-schattingen verzameld door Bloomberg. De hoogste geografische groei (+17%) werd opgetekend in Azië, exclusief Japan.

  De sterke resultaten van Hermès in de regio drukken bezorgdheden van investeerders over de mogelijke gevolgen van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog de kop in, nadat eerder ook al concurrenten LVMH en Kering geen tekenen van een groeivertraging vertoonden in China.

 • Brugse boost voor Wereldhave Belgium

  Over de kwartaalupdate van Wereldhave Belgium  kunnen we vrij kort zijn: de huurinkomsten stijgen, van 12,7 naar net geen 15 miljoen euro. Dit dankzij de opening in april 2018 van het winkelcentrum 'Shopping Bastions' in Doornik net als de aankoop eind vorig jaar van twee nieuwe retailparken, in Brugge en Turnhout.

  De courante winst per aandeel ging over het eerste kwartaal van 1,39 naar 1,53 euro per aandeel, de intrinsieke waarde van de portefeuille ligt op 91,40 euro 

 • Britse supermarktfusie gaat niet door

  De Britse supermarktketen J Sainsbury  begraaft het bod op concurrent Asda, de Britse dochter van het Amerikaanse Wal-Mart . Sainsbury had er 7,3 miljard pond voor veil.

  De deal stootte echter op verzet van de Britse concurrentiewaakhond. Die vreesde dat de fusie zou leiden tot hogere prijzen en minder keuze voor consumenten. Een voorstel van Sainsbury om voor 1 miljard pond prijsverlagingen door te voeren en om 150 winkels te verkopen, bracht geen zoden aan de dijk.  

  De concurrentiewaakhond heeft er vandaag effectief voor gezorgd dat Britse consumenten voor 1 miljard pond prijsverlagingen door hun neus geboord zien.
  Mike Coupe
  CEO Sainsbury

 • Europese beurzen op weg naar licht hogere start

  De Europese beurzen lijken op weg naar een vrij vlakke start. Afgaand op de belangrijkste futures, zal de Euro Stoxx50  licht hoger openen. De Bel20 , daarentegen, zal door de coupons bij WDP en zwaargewicht ING zo goed als zeker lager openen.

  ©AFP

 • ING en WDP noteren zonder coupon

  Vandaag start de Bel20 met een handicap: ING noteert zonder het recht op een slotdividend van 0,44 euro bruto en WDP  zonder het recht op een dividend van 4,8 euro bruto. Samen kost dat de Bel20 een dikke 20 punten. 

 • Deutsche Bank-Commerzbank: 'Meer nieuws vandaag'

  Volgens de Duitse krant Bild zullen Deutsche Bank en Commerzbank  een update geven over hun fusiegesprekken.  

 • Japanse centrale bank: 'Rente blijft extreem laag tot midden 2020'

  De Japanse centrale bank voorspelt dat de inflatie de doelstelling van 2 procent niet zal bereiken voor maart 2022. Als gevolg daarvan blijft de rente op korte en lange termijn extreem laag tot minstens de lente van 2020. 

  De rente op sommige reserves van banken bij de centrale bank bedraagt op dit moment -0,1 procent. Voor de tienjaarsrente heeft de Nippon Ginko een doelstelling van 0 procent. Daarnaast koopt de centrale bank obligaties en beurstrackers. 

 • Bayer ziet aantal Roundup rechtszaken oplopen tot 13.400

  De Duitse chemiereus Bayer  zag de winst in het eerste kwartaal 37 procent zakken tot 1,24 miljard euro. De omzet steeg van 9,14 naar 13,02 miljard euro. Analisten mikten op 1,38 miljard euro winst en 12,54 miljard euro omzet. 

  Bayer heeft zwaar te lijden onder de overname van de Amerikaanse groep Monsanto. Diens onkruidverdelger Roundup is in de VS het voorwerp van 13.400 rechtszaken (situatie op 11 april), tegenover 11.200 in februari. Bij een beroepsrechter probeert Bayer een schadevergoeding van 78,5 miljoen dollar aan een kankerslachtoffer bij een van de eerste uitspraken ongedaan te maken. 

  Bayer heeft in het eerste kwartaal voor 492 miljoen euro integratiekosten voor Monsanto geboekt en nog eens voor 393 miljoen euro herstructureringskosten. 

 • Microsoft in nabeurshandel 1.000 miljard dollar waard

  Microsoft  heeft in zijn derde kwartaal (het eerste kwartaal van het kalenderjaar) zowel de omzet als de winst flink zien aandikken. De goede cijfers heeft het concern uit Redmond niet voor het eerst in grote mate te danken aan zijn clouddienstenpoot Microsoft Azure, en aan de cloudversie van zijn kantoorsoftware Office. Lees hier meer. 

  Beleggers duwden het aandeel nabeurs meer dan 3 procent hoger, waardoor de groep even 1.000 miljard dollar waard werd. Dat is meer dan Apple (980 miljoen dollar) en Amazon (935 miljoen dollar). Deze drie bedrijven speelden de voorbije maanden haasje-over in de strijd om meest waardevol Amerikaans bedrijf. 

 • Nokia duikt onverwacht in verlies

  De Finse telecomproducent Nokia slikte in het eerste kwartaal onverwacht een operationeel verlies van 59 miljoen euro. Analisten mikten gemiddeld op een winst van 282,7 miljoen euro. Volgens CEO Rajeev Suri hebben concurrenten 'forse prijsverlagingen' doorgevoerd om marktaandeel te winnen in de markt van 5G-netwerken. 

  Nokia behoudt de jaarprognose en rekent in de tweede jaarhelft op een forse hogere vraag naar 5G-netwerken.

  De concurrenten van Nokia in deze markt zijn het Zweedse Ericsson en het Chinese Huawai. Die laatste wordt door de VS van spionage beschuldigd. Volgens de CEO van Nokia heeft de commotie daarrond tot vertraging geleid in de investeringsbeslissingen van klanten. 

 • Gemengd beeld in Azië

  De Aziatische beurzen presteren gemengd. De Australische beurs noteert één procent hoger, die van Japan een halve procent hoger en de Zuid-Koreaanse een halve procent lager. 

  De Kospi-index lijdt onder een onverwachte krimp van de Zuid-Koreaanse economie met 0,3 procent in het eerste kwartaal. Economen hadden het omgekeerde verwacht: 0,3 procent groei. De Koreaanse uitvoer - goed voor de helft van het BBP - ging er voor de vijfde opeenvolgende maand op achteruit door een zwakke vraag van China. 

 • Biocartis handhaaft groeiprognose voor 2019

  Biocartis , de specialist in zaklabo's voor snelle medische diagnose, handhaaft in zijn kwartaalupdate de prognose voor 2019: 350 extra geïnstalleerde nieuwe Idylla-labo's en 60 à 70 procent meer verkochte cartouches voor die labo's. 

  Voor Biocartis moet 2019 na de kapitaalronde van 55 miljoen euro in januari het jaar van de doorbraak worden, zeker op de cruciale Amerikaanse markt. 

 • Atenor klopt aan bij spaarder

  Goed nieuws voor beleggers in obligaties. Vastgoedontwikkelaar Atenor verkoopt opnieuw een retailobligatie met een omvang tussen 40 en 60 miljoen euro. De looptijden variëren van 4 tot 6 jaar. Het nettorendement bedraagt 1,71 procent op vier jaar, en 2,11 procent op zes jaar. Lees hier meer. 

 • De indrukwekkende cashmachine genaamd Facebook

  Er hangt Facebook  een boete van minstens 3 miljard dollar boven het hoofd, maar het zou ons ten zeerste verbazen mochten beleggers daar straks op Wall Street over struikelen. De socialemediagigant blijft operationeel ondanks alle schandalen indrukwekkend presteren: het aantal actieve gebruikers stijgt jaar op jaar 8 procent, de advertientie-inkomsten spurten ruim een kwart hoger naar net geen 15 miljard dollar. 

  Bovendien is de boete maar een fractie van de berg cash, die dankzij de forse cashflow intussen tot 45 miljard ollar is aangegroeid. 

 • Kapitaalronde op komst bij Tesla?

  Fraai was het kwartaalrapport van Tesla niet. De producent van elektrische auto's dook afgelopen kwartaal ruim 700 miljoen dollar in het rood en verbrandde bij de pogingen de productie van de middenklasser Model 3 op te drijven bijna 1,6 miljard cash. 

  Op de telefonische conferentie met analisten gaf CEO Elon Musk aan dat een kapitaalronde zich opdringt. 'Ik denk dat het niet slecht zou zijn om geld op te halen op dit ogenblik', klonk het. 

 • Op de beleggersagenda vandaag

  Goedemorgen! Ook vandaag wordt een stevig gevulde dag voor beleggers. Er staan onder meer jaarvergaderingen bij Umicore - extra interessant na de forse winstwaarschuwing dinsdag -, UCB en Barco op het menu, plus kwartaalupdates van Biocartis, Econocom, Cofinimmo, Quest for Growth, Galapagos, Sioen, Exmar en Wereldhave Belgium. 

  Wij kijken vooral uit naar Biocartis  . De beurskoers van de specialist in zaklabo's voor snelle medische diagnose blijft onder druk staan en noteert nauwelijks boven de 11,50 euro waartegen Biocartis bijna exact vier jaar geleden naar de beurs trok. Het debuut was euforisch, de rest minder. 

  Biocartis noteert nog altijd in de buurt van de prijs waartegen het aandeel bijna exact vier jaar geleden naar de Brusselse beurs trok ©Kristof Vadino

  De essentie is dat, zeker op de Amerikaanse markt, de turbo op de verkoop van het Idylla-zaklabo moet. Alleen zo kan Biocartis snel een 'ecosysteem' uitbouwen en via een recurrente verkoop van patronen voor de labo's snel winstgevend worden.

  De nieuwe CEO, Herman Verrelst, beloofde bij de publicatie van de jaarcijfers eind februari dat hij in 2019 350 nieuwe labo's aan de man zou brengen. Die ambitieuze doelstelling vertaalde zich nog niet in een stijgende beurskoers.

  Echt verwonderlijk is dat niet: sinds een verrassende kapitaalverhoging in januari - dankbaar gebruikmakend van de koersopstoot na een goed onthaalde commerciële deal met de Amerikaanse reus Genomic Health - is de vraag naar stukken even 'verzadigd'. Om daar verandering in te brengen zal onder meer een heel optimistische update van doen zijn. 

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud