1. Markten Live
 2. Live blog

Dow Jones zakt stevig door Fed

De Dow Jones krijgt een tik doordat Fed-bestuurders twee renteverhogingen voorzien in 2023. De Europese beurzen stegen licht. In Brussel ging Colruyt onderuit.
 • Dow Jones zakt stevig door Fed

  De Amerikaanse beurzen sloten in het rood nu Fed-bestuurders twee renteverhogingen verwachten in 2023. De Dow Jones sloot 0,8 procent later. Hier leest u ons Wall Street overzicht. 

  Wij laten het hierbij en zien u morgen weer terug!

 • Fed duwt Wall Street in het rood

  De bestuurders van de Amerikaanse centrale bank (Fed) verwachten in 2023 twee renteverhogingen en dat zette Wall Street onder druk. De Dow Jones sloot 0,8 procent lager, de S&P500 zakte 0,5 procent en de Nasdaq daalde 0,2 procent. 

 • Smartphoto ziet vraag weer terugvallen

  'Na een uitzonderlijk sterke verkoop van boeken en prints in de eerste jaarhelft van 2020, viel de vraag naar deze producten in 2021 terug naar een normaal niveau', zegt Smartphoto . Maar de verdere stijging in de categorie gifts compenseert deze terugval. 

  De groep verwacht dat de omzet stabiel zal zijn in vergelijking met 2020. Toch verwacht het bedrijf dat de rendabiliteit in de eerste jaarhelft zal tegenvallen door de stijgende kosten als gevolg van de opening van een nieuwe fabriek en de uitbreiding van teams om de groei te ondersteunen. 

  'Ondanks de beperkte visibiliteit voor de volgende maanden, onder andere omwille van Covid-19, blijft de verwachting dat Smartphoto op jaarbasis verder zal groeien in bedrijfsopbrengsten én EBITDA', klinkt het bij het bedrijf. 

 • VGP en Allianz Joint Venture verkoopt gebouwen voor 68 miljoen euro

  De logistieke vastgoedspeler VGP heeft samen met zijn Joint Venture met Allianz een verkoop gedaan van  68,2 miljoen euro. Het gaat om vier gebouwen gelegen in Duitsland (drie) en Tsjechië (één). 

  'De opbrengst zal aangewend worden voor de verdere uitbreiding van de ontwikkelingspijplijn', zegt het bedrijf. VGP heeft een Joint Venture met Allianz om gebouwen te verkopen, waardoor VGP het geld kan 'recyclen' om het in nieuwe projecten te stoppen.

 • Ackermans & van Haaren investeert 20 miljoen dollar in Venturi Partners

  Ackermans & van Haaren is een van de ankerinvesteerders in Ventury Partners Fund 1 dat zojuist zijn eerste closing achter de rug heeft. AvH heeft 20 miljoen dollar uitgetrokken voor het fonds om te investren over een periode van vier jaar. De investering maakt deel uit van de strategie van AvH om te investeren in de snelgroeiende Indiase en Zuidoost-Aziatische consumentsector en gezonheidszorg.

 • Bel20 sluit in het groen

  De Bel20 sloot 0,3 procent hoger op 4.232 punten. De toppers waren Umicore , Argenx en UCB . De floppers waren Galapagos , KBC en Colruyt .

  De Europese beurzen sloten met een winst van 0,2 procent.

  Lees hier ons Brussels beursoverzicht van collega Ellen Vermorgen.

 • De samenvatting van Wall Street...

  ... vindt u hier!

 • Roblox struikelt na daling dagelijks gebruik

  Het populaire gameplatform Roblox daalde vandaag tot 10 procent, maar inmiddels is het verlies gehalveerd tot ongeveer 5 procent. Reden? Het bedrijf meldde dat het aantal dagelijks actieve gebruikers in mei met 1 procent is gedaald. Daarnaast verwacht het bedrijf de toekomstige omzet per actieve gebruiker met 2 tot 3 procent zal dalen dit jaar. 

  Dat maakt beleggers nogal onrustig, omdat de daling in het aantal actieve gebruikers synchroon loopt met de heropening van de economie. De angst is dus dat met een volledige heropening van de economie het aantal gebruikers nog verder zal zakken. Eerder konden mensen niet heel veel meer doen dan gamen en comakijken, maar met de oplopende vaccinatiegraad en het dalende aantal besmettingen gaat het leven steeds meer richting normaal.

  Dat zorgt dus voor risico's en daar houden beleggers niet zo van. Roblox maakte eerder dit jaar zijn beursgang tegen een referentieprijs van 45 dollar per aandeel. Inmiddels noteert het aandeel tegen 85,88 dollar, bijna een verdubbeling dus. 

 • GM verhoogt investeringen in EV

  General Motors (GM) plant om zijn investeringen op te voeren in de ontwikkeling van elektrische en autonoom rijdende voertuigen. De bestedingen ten opzichte van vorige plannen met 30 procent hoger tot 35 miljard dollar over de komende vier jaar. Daarmee laat de autobouwer nog maar eens duidelijk weten dat het alles op alles wil zetten om zijn achterstand op het gebied van elektrificatie in te halen op concurrenten zoals Tesla. 

  De automaker uit Detroit bevestigde daarnaast dat het twee additionele batterijfabrieken wil bouwen in de VS. Elke fabriek zal meer dan 2 miljard dollar kosten, maar het is nog niet duidelijk op welke locaties deze fabrieken komen. 

  De beslissing van GM om de investeringen op te voeren komt nadat rivaal Ford nog geen maand geleden aankondigde dat het zijn EV-investeringen met meer dan een derde zou verhogen tot meer dan 30 miljard dollar in 2030. 

 • Wall Street opent vlak

  De Amerikaanse beurzen zijn vlak geopend. De Dow Jones en de S&P500 trappelen ter plaatse. De Nasdaq klimt 0,1 procent.

  Beleggers houden de kaart dicht bij zich in afwachting van de Federal Reserve vanavond

 • Waterstofaandeel McPhy (ex-Gimv) onderuit

  Op de beurs van Parijs keldert McPhy met 14 procent. De specialist in apparatuur voor de productie en distributie van waterstof waarschuwde voor een lager omzetcijfer in het eerste halfjaar en een 'beperkte' groei voor het volledige jaar 2021. McPhy zegt vertragingen in de uitvoering van zijn projecten en in de bestellingen te ondervinden.

  Kenners van Gimv   herinneren zich misschien nog dat McPhy ooit nog in diens portefeuille heeft gezeten.

  De participatie werd kort na de beursgang in 2014 verkocht.

 • Duitse economie zal minder groeien dan eerst aangenomen

  Het toonaangevende Ifo-instituut verlaagt zijn groeiprognose voor de Duitse economie. Het Beierse instituut rekent op een groei met 3,3 procent in 2021. Dat was eerder 3,7 procent. Chiptekorten en knelpunten in de leveringsketen zijn de aanleiding voor de lagere outlook. Die vormt enig tegengewicht voor de vrees voor een oververhitting van de economie.

 • Amsterdamse neofiet schittert dankzij vermogensbeheerder Teslin

  NX Filtration , dat sinds vorige week op de beurs van Amsterdam noteert, rukt met 7 procent op. Het waterzuiveringsbedrijf heeft een nieuwkomer in het kapitaal. De Utrechtse vermogensbeheerder Teslin meldt een belang van 5,87 procent in NX Filtration, leert een transparantiemelding bij de toezichthouder AFM. 

  In Brussel rukt sectorgenoot Ekopak , dat vanochtend met verlies opende, mee op met een winst van 0,6 procent.

 • Oracle fors lager bij opening

  Oracle lijkt straks een duik van 4,5 procent te gaan maken bij de opening van Wall Street. Het softwarebedrijf gaf een winstprognose die onder de verwachting bleef. In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar voorziet de onderneming een winst per aandeel tussen 94 en 98 dollarcent, terwijl de consensus zijn hoop had gevestigd op 1,03 dollar. 

  Om zijn cloudtak te verstevigen wil Oracle zijn investeringen verdubbelen naar bijna 4 miljard dollar. 'Ik zie de totale omzet in het boekjaar 2022 sneller groeien dan in 2021', zegt CEO Safra Catz. Hij voorziet een omzetgroei tussen 4 en 6 procent. 'Dankzij ons toegenomen vertrouwen in de omzetgroei gaan we meer investeren, zodat we de omzetklim kunnen versnellen.' 

  In het vierde kwartaal, dat van maart tot mei liep, steeg de omzet met 4 procent. De winst per aandeel klom met 8 procent naar 1,54 dollar en was hoger dan de analistenconsensus van 1,31 dollar. 

 • Onze middagupdate...

  ... focust op de primus en de paria in Brussel vandaag, Umicore en Colruyt.

 • Draftkings op naar rode opening

  De gokreus Draftkings sloot gisteren al met een verlies van 4,2 procent en ook vandaag gaat er voorbeurs weer bijna een procent af. De aanbieder van online gokspelen en sportweddenschappen kreeg gisteren een scherp 'j'accuse' geserveerd over banden met het misdaadcircuit. De aanklacht komt van de toonaangevende shorter Hindenburg Research, die eerder de wanpraktijken bij de elektrischevrachtwagenbouwer Nikola aan de kaak stelde.

  Hier leest u meer!

 • Brits inflatiecijfer boost pond

  Het Britse pond veerde op na de publicatie van het Britse inflatiecijfer dat in mei op 2,1 procent uitkwam, tegen de verwachting in boven de doelstelling van de Bank of England.  Tegenover de euro versterkte de Britse munt met 0,25 procent tot 85,94 pence. De Britse munt is dit jaar een van de best presterende valuta's ten opzichte van de euro, met een nettostijging van 4,5 procent tot nu toe sinds het begin van het jaar.

 • Bulkvervoer-aandelen boomen

  Vergeet de memestocks van Wall Street bets... It's all about dry bulk now! Want de koersen van scheepvaartaandelen die in het droge bulkvervoer zitten, zijn flink aan het boomen. Dat zien we aan de prijsontwikkeling van de Breakwave Dry Bulk Shipping ETF. De tracker heeft er in een jaar tijd een rendement van 350 procent op zitten, een stuk beter dan de prestatie van de S&P500:

  De oplopende vaccinatiegraad in westerse landen en het dalende aantal besmettingen hebben tot gevolg dat de economie in ijltempo aan het heropenen is. Het gevolg is een golf aan economische vraag die de prijzen van bulkvervoer de hoogte in duwt.

 • Made.com beleeft beursgang in mineur

  De online meubelretailer Made.com opende 7 procent lager bij zijn beursdebuut in Londen. Made.com verkoopt meubels online en is ook in ons land actief. De beursintroductie gebeurde tegen 200 pence per aandeel. Dat was al aan de onderkant van de vooropgestelde prijsvork. Het bedrijf krijgt een waardering van 826 miljoen pond (961 miljoen euro). 

  Meerdere Europese nieuwkomers hebben het lastig om beleggers over de streep te trekken. Ook het Franse muziekplatform Believe kende vorige week een moeilijke start.

 • Zevende grootste koersdreun ooit voor Colruyt

  Colruyt  zakt momenteel 9,5 procent. Dat is de zevende grootste dreun in de lange koershistoriek van de discountketen. 

 • JDE Peet's lijft Australische koffiebrander in

  JDE Peet's heeft het Australische Campos Coffee ingelijfd. Financiële details gaf de Nederlandse koffiereus niet vrij. De koffie van Campos wordt in meer dan 600 Australische cafés geserveerd. Daarnaast heeft het merk zijn eigen coffeeshopnetwerk en is het ook verkrijgbaar in de klassieke winkeldistributie. Campos maakte nog maar sinds 2020 deel uit van de Canadese chocolatier Sweet Lollapalooza.

 • Analistenreacties op Colruyt: 'Sterkere guidance in de kaarten in september'

  Analisten buigen zich in hun ochtendrapporten over de bescheiden winstprognose die Colruyt  meegaf in de marge van zijn jaarcijfers. 'Colruyt verliest klanten aan nieuwe concurrenten zoals maaltijdbezorgers omdat consumenten minder mobiel waren tijdens de lockdowns', zegt Jefferies-analist Nigel Jacobs. Maar hij ziet mogelijk beterschap. 'De versoepelingen en de vaccinatiegraad in België zullen consumenten zich meer doen verplaatsen, wat een herstel in marktaandeel kan opleveren.'

  Jumbo doet Colruyt minder pijn dan gevreesd. Wij zien ruimte om marktaandeel te heroveren naarmate consumenten weer meer buiten komen.
  Nigel Jacobs
  Analist Jefferies

  'Ook de gevreesde concurrentie van Jumbo lijkt mee te vallen', zegt Jacobs. 'De Nederlandse groep opende winkels sinds einde 2019, maar creëert minder druk dan gedacht.' De analist denkt dat Colruyt in september, wanneer er meer zicht is op de impact van de heropening van de economie, marge heeft om zijn winstprognose te verhogen.

  Meer analistenreacties? Dit stuk staat klaar.

 • Colruyt beleeft slechtste beursdag sinds uitbraak covid

  Met een koersdreun van 9 procent na zijn jaarcijfers beleeft Colruyt  zijn slechtste beursdag sinds 19 maart 2020, toen covid voet aan de grond zette op de wereldbeurzen. Toen verloor de supermarktketen 14,5 procent, om nadien in de daaropvolgende weken fors te stijgen dankzij de hamsterwoede die de corona-uitbraak met zich meebracht.

  Colruyt verkocht vorig jaar meer door corona, maar verloor klanten aan de concurrentie. Alleen dankzij een eenmalige meevaller van 31 miljoen euro bleven de winstmarges stabiel. Dit jaar verwacht de supermarktketen dat het 'moeilijk wordt die prestatie te evenaren'.

 • Meer dan 100 miljard euro in Belgische fondsen al duurzaam belegd

  Meer dan de helft van het vermogen in Belgische fondsen wordt belegd volgens duurzame principes. Dat leert een onderzoek van de toezichthouder FSMA.

 • Brussel opent vlak | Colruyt | Umicore | Intervest

  De Brusselse beurs is met een klein verschil geopend in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. De Bel20  verliest 0,1 procent naar 4.216 punten. 

  Colruyt heeft na enkele minuten nog geen evenwichtskoers. De supermarktketen kwam met een erg behoedzame winstprognose.

  Umicore  wint 0,4 procent. De materialengroep meldde een belang in de Amerikaanse batterijproducent Solid Power.

  Intervest O&W wint 0,2 procent. De vastgoedvennootschap verwerft een logistieke site in Breda.

 • Britse inflatie op 2,1 procent | boven doelstelling BoE

  Well what do you know! Daar heb je de inflatie weer. De levensduurte in het Verenigd Koninkrijk steeg voor het eerst in bijna twee jaar onverwacht boven de doelstelling van de Bank of England. De consumentenprijzen stegen er met 2,1 procent in mei, het hoogste peil sinds juli 2019. Economen rekenden op een inflatiecijfer van slechts 1,8 procent. De kerninflatie steeg naar 2 procent.

  Economen maken zich steeds meer zorgen dat hogere prijzen hardnekkiger kunnen blijken, gezien het snelle herstel van de coronarecessie. Dit nieuwe cijfer kan de Bank of England ertoe aanmoedigen haar monetair beleid te verstrakken.


 • PFOS geen impact op koers 3M

  '3M zal moeten opdraaien voor de jarenlange vervuiling op de Antwerpse linkeroever', dat is te horen bij Lantis. De beheerder van de Antwerpse Oosterweelsite trof een schikking met de Amerikaanse multinational.

  De Vlaamse saga rond PFOS-vervuiling heeft geen impact op de koers van de chemiereus, die dit jaar met een koerswinst van 14 procent een tikje beter presteert dan de S&P500 (+13%).

 • Frankfurtse nieuwkomers lopen zich warm

  De boeken zijn geopend voor twee nakende beursintroducties in Frankfurt.

  Cherry, een producent van gamingaccessoires als stuurknuppels en speciale toetsenborden, trekt naar de beurs tegen een prijs van 30 tot 38 euro, maakte het bedrijf dinsdag bekend. Cherry schat de opbrengst van de beursgang, ervan uitgaande dat alle aangeboden aandelen worden geplaatst, op 390 tot 494 miljoen euro. 29 juni staat gepland als eerste handelsdag. Het bedrijf zou een waardering krijgen van ongeveer 900 miljoen euro.

  Bike24, een online verkoopplatform voor fietsonderdelen, trekt naar de beurs tegen een prijs van 15 tot 19 euro. Aan de bovenkant van de vork kan het bedrijf een waardering van 985 miljoen euro krijgen. De notering gebeurt via een private plaatsing bij institutionele investeerders. Kleine beleggers kunnen, in tegenstelling tot bij Cherry, niet participeren. 

 • Nog weinig Hamon in Hamon

  Het belang van de familie Lambilliotte-Hamon in de Waalse koeltorenproducent is onder 2 procent gezakt. Dat laat Hamon  weten in een transparantiekennisgeving. Het noodlijdende Hamon kreeg onlangs een nieuwe injectie van het Waalse overheidsfonds Sogepa.

  Francis Lambilliotte, een kleinzoon van de stichters van Hamon, was lange tijd CEO bij het bedrijf. De familie Lambilliotte-Hamon verloor in 2016 de controle over het bedrijf bij de instap van de Waalse overheid.

 • Europese beurzen op weg naar vlakke opening

  De futures op de Euro Stoxx 50 wijzen op een summiere openingswinst van 0,07 procent.

 • Elopak, niet te verwarren met Ekopak

  Oslo maakt zich op voor de komst van Elopak, een bedrijf dat kartonnen dozen voor vloeistoffen produceert, zoals melkkartons. Het bedrijf heeft dus geen band met Ekopak , de Tieltse waterzuiveraar die in Brussel noteert.

  Elopak zal voor 50 miljoen euro nieuwe aandelen verkopen, en voor 76 miljoen euro bestaande aandelen die in handen zijn van de Noorse holding Ferd. De prijsvork werd geplaatst op 27-28 Noorse kroon. De notering is morgen gepland.

  De omzet van Elopak in 2020 bedroeg 909 miljoen euro, met een ebitda-marge van 13,5 procent. De focus van het bedrijf is zijn merk Pure-Pak, drankkartons die afbreekbaar zijn en geen plastic schroefdop hebben. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een sterk ESG-profiel, dus het scoort goed voor duurzaamheid.


 • Aandeelhouders leggen wantoestanden bij Toshiba bloot

  Telefoontaps en machtsmisbruik. Toshiba-aandeelhouders leggen jarenlange wantoestanden bij het Japanse technologiebedrijf bloot. Een groep aandeelhouders nam drie onafhankelijke onderzoeksbureaus in de arm om mogelijke belangenvermenging op te sporen. Daaruit blijkt nu dat het 145 jaar oude bedrijf jarenlang samenwerkte met het Japanse ministerie van Handel, het voormalige hoofd investeringen van een gigantisch pensioenfonds en zelfs de huidige premier van Japan om controle uit te oefenen over buitenlandse aandeelhouders. Er zouden onder meer telefoontjes zijn afgeluisterd om het stemgedrag van buitenlandse aandeelhouders op de algemene vergadering te beïnvloeden.

   

 • A very big fish called Wanda

  De vastgoedtak van Dalian Wanda Group werkt aan een reusachtige beursgang in Hongkong. Dat meldt Bloomberg. Wanda Light Asset zou met de beursgang ongeveer 3 miljard dollar willen ophalen. De eenheid exploiteert en beheert voornamelijk de commerciële complexen van het moederbedrijf Wanda Plaza, waarvan 368 in gebruik zijn en nog eens 155 in aanbouw.


 • Intervest breidt uit in Breda

  Intervest Offices & Warehouses  maakte nabeurs zijn eerste stappen in Breda kenbaar. De vastgoedvennootschap verwerft een eerste logistieke site in de Zuid-Nederlandse stad. Het betreft het hoofdkwartier van transportfirma Nouwens. De site is 2.500 vierkante meter groot en heeft een bijhorend vrijstaand kantoorgebouw van 1.000 vierkante meter en een parking van 20.000 vierkante meter. Op het terrein zijn uitbreidingen gepland van 3.600 extra vierkante meter aan magazijnruimte die ook onder de deal vallen.

  De site is voor 17,7 jaar verhuurd aan Nouwens Transport. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Intervest meldt dat het aandeel van logistiek vastgoed in de portefeuille door de transactie stijgt van 63 naar 64 procent. Nederland maakt nu 46 procent uit van de logistieke portefeuille.

 • Umicore meldt belang in producent van vastestofbatterijen

  Umicore meldde nabeurs dat het deelnam aan twee recente kapitaalrondes van Solid Power, een Amerikaanse producent van zogenaamde solid-statebatterijen. Het bedrijf uit Colorado werkt aan de beursgang via de fusie met een blancochequebedrijf (spac). Het is in die optiek dat Umicore zijn investering kenbaar maakt zonder daarbij de grootte van het belang te specifiëren.

  'De ‘all-solid-state’ batterijen van Solid Power bieden een oplossing voor de twee grootste drempels inzake ingebruikname van elektrische personenwagens: de kost enerzijds en de angst inzake rijbereik anderzijds, dankzij een verwachte toename in energiedensiteit van 50 tot 75 procent in vergelijking met de vandaag commercieel beschikbare lithium-ionbatterijen', aldus Umicore in het persbericht.

  Een solid-statebatterij is een batterij die bestaat uit een vaste elektrode en een vast elektrolyt. Dit in tegenstelling tot een lithium-ionaccu of een lithium-ion-polymeeraccu, die vloeibare of polymere elektrolyten bevatten.

  Aan de kapitaalronde die Solid Power 3 mei bekendmaakte, namen ook BMW en Volta Ventures deel.


 • Dot Plot

  Meer nog dan het rentebesluit van de Federal Reserve zelf, anticiperen beleggers vandaag op de 'dot plots', het puntendiagram dat de verwachting van de verschillende bestuurders van de FOMC (Federal Open Market Committee) peilt. Beleggers hopen er clues in te vinden over de tijdslijn waarmee de Fed zijn beleid wil gaan verstrakken. De verwachting is dat de 'dots' op een eerste renteverhoging in 2023 in plaats van 2024 zullen mikken.

  Lees er meer over in onze rubriek Voorkennis, waar we de gelegenheid te baat namen om ook de rëunietournee van Dolly Dots te belichten.

  Dolly Dots - Love Me Just A Little Bit More - Geldt dit straks ook voor de Fed?

 • Colruyt voelt hevige concurrentie

  Gisteravond publiceerde Colruyt jaarcijfers over zijn gebroken boekjaar dat eindigde in maart. Colruyt verkocht vorig jaar meer door corona, maar verloor klanten aan de concurrentie. Alleen dankzij een eenmalige meevaller van 31 miljoen euro bleven de winstmarges stabiel. Dit jaar verwacht de supermarktketen minder winst te maken.

  De prestaties van Colruyt

  Colruyt boekte in het boekjaar dat eind maart eindigde 9,93 miljard euro omzet, of 3,7 procent meer. Dat ligt in lijn van de analistenverwachtingen. Hetzelfde geldt voor de brutobedrijfswinst (ebitda) van 850 miljoen euro. De bedrijfswinst (ebit) lag een tikkeltje lager: op 523 miljoen euro, versus de verwachte 550 miljoen.

  De marge van 5,3 procent lag wel in lijn met de door de bank ING verzamelde analistenconsensus. Die bedroeg 416 miljoen euro, tegenover de verwachte 442 miljoen.

 • Miljardenbeursgang in de maak in Brussel

  De Antwerpse chemiedistributeur Azelis maakt werk van een beursgang op Euronext Brussel. De operatie is na de zomer gepland. Azelis is een 'chemiegroothandel' die chemische producten koopt bij de producenten en doorverkoopt aan de verwerkers. Volgens Bloomberg zou Azelis een waarde van 5 miljard kunnen vangen, wat er met stip de grootste operatie in jaren van maakt in Brussel. Het vorige miljardenbedrijf dat naar de Brusselse beurs trok, was Bpost in 2013, dat toen een waardering van 2,9 miljard euro kreeg.

  Lees hier meer over de nieuwkomer.

 • Focus op Fed

  Goedemorgen! De Europese beurzen kunnen vandaag voor hun negende dag op rij hoger trekken. Wall Street onderbrak gisteren een driedaagse winstreeks en sloot met licht verlies door druk van de technologie- en vastgoedaandelen. De S&P 500 zette na zijn 29ste record dit jaar een klein stapje achteruit.

  In Azië noteren de beurzen met kleine verschillen. Hongkong, Japan en Australië boeken lichte winst, China gaat licht in het rood. De volumes zijn laag in afwachting van een rentebesluit van de Fed om 14 uur in Washington (20 uur onze tijd). Beleggers hopen meer zicht te krijgen op de tijdslijn waarmee de Amerikaanse centrale bank haar extreem soepele geldbeleid wil afbouwen.

  'Er zijn veel zenuwen dat de Fed de afbouw te lang uitstelt, waardoor de economie verder oververhit en hij daardoor op een gegeven moment in één keer moet gaan afbouwen, wat een grotere schok kan geven', zegt Julie Biel, beheerder bij Kayne Anderson, op Bloomberg.

  Beleggers zoeken clues over de tijdslijn waarmee de Fed zijn megasteun wil afbouwen. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud