1. Markten Live
 2. Live blog
live

Euronav de helft duurder sinds Nieuwjaar

De Europese beurzen deden hun stevige remonte van vrijdag nog eens dunnetjes over. In Brussel is Euronav dankzij de heropleving van de tankertarieven sinds Nieuwjaar 50 procent gestegen en sloop Elia geruisloos naar een record.
 • Bel20 zet remonte voort

  De slotbel: de Bel20  deed de remonte van vrijdag dunnetjes over met een winst van 0,5 procent naar 3.628 punten. Ter Beke tuimelde 10 procent, Elia zette op kousenvoeten een record neer en Euronav spurtte dankzij de aantrekkende tankertarieven ruim 6 procent hoger. 

  We zijn er uiteraard morgen terug, met een verse blog. Tot dan!

 • Het overzicht van de beursdag op Wall Street ...

  ... leest u hier

 • Chinese centrale bank slaat opnieuw goud in

  De Chinese centrale bank kocht in september opnieuw 190.000 ounce (5.900 kilogram) goud, wat de totale goudvoorraad op 62,64 miljoen ounce (1.948 ton) brengt. Dat meldt Financial Times. Sinds begin dit jaar kocht Peking meer dan 100 ton goud. De Chinezen zijn de grootste aankoper onder de centrale banken, maar ook andere centrale banken diversifiëren dit jaar gretig hun reserves door goud aan te kopen

 • Een vroege boekentip voor onder de kerstboom

  De man heeft nog een kleine maand te gaan bij de Europese Centrale Bank, maar voor wie het Italiaans machtig is, verschijnt morgen al een turf met 'het echte verhaal van de man die de euro heeft gered'. 

 • Oplossing stikstofkwestie redt Nederlandse bouwaandelen

  Op de beurs van Amsterdam kennen de bouwaandelen een sterke dag. Volker-Wessels , Heijmans en BAM herstellen daarmee van de recente klappen die ze kregen. 

  De bouwvakkers op 18.000 stilgelegde werven kunnen weer aan de slag en er worden opnieuw vergunningen uitgereikt voor woningen en infrastructuurwerken, nadat de regering een beslissing heeft genomen in de zogeheten stikstofkwestie. Eerder had een commissie drastische noodmaatregelen op korte termijn voorgesteld om de uitstoot van stikstof terug te dringen om de kwaliteit van de natuurgebieden te herstellen. De bouwsector zou zich volgens die aanbevelingen moeten beperken tot modulaire, energieneutrale en natuurinclusieve projecten. Meteen werden vergunningsprocedures stilgelegd en konden bouwvakkers niet meer aan de slag. Dat veroorzaakte een verkoopgolf van de bouwaandelen op het Damrak.

  De regeringspartijen bereikten een compromis en ontzien de bouw nu grotendeels. ‘Het woningvraagstuk is urgent, we hebben nieuwe huizen nodig en onze nationale veiligheid moet gewaarborgd blijven. Ook onze (water)wegen en onze kust moeten worden onderhouden en versterkt’, deelde het kabinet mee. Voor woningbouw zal per project worden bekeken hoe hoog de uitstoot is en hoe die kan worden gecompenseerd.

  Om de stikstofuitstoot te verminderen wil de regering veeboeren dicht bij natuurgebieden uitkopen. Er komt op bepaalde wegen nabij natuurgebieden ook een lagere maximumsnelheid.

 • Elia sluipt naar record

  Bijna geruisloos zoemt Elia  4,4 procent hoger naar 79,70 euro, waarmee de hoogspanningsnetbeheerder na een paar maanden hapering zijn recordjacht van 2018 voortzet. Een concrete aanleiding voor de klim is er niet, maar waarschijnlijk speelt het groene licht voor de nieuwe bedrijfsstructuur een rol. Dat opent de deur voor nieuwe deals en dat zien beleggers zeker zitten, gelet op de voltreffer die de overname van het Duitse 50Hertz dit decennium gebleken is. 

 • Wall Street start met verlies

  Na de rally op vrijdag is de fut alweer weg op Wall Street: de Dow Jones  opent 0,3 procent lager op 26.501 punten. 

  Rob Martin, Amerikaans hoofdeconoom bij UBS, deelt niet de consensus dat het jobrapport van vorige vrijdag 'goed' of 'geruststellend' was. 'Het rapport was zwak, punt aan de lijn', zegt hij. 'Vooral in de verwerkende nijverheid, de bouw en de kleinhandel wint de verslechtering duidelijk vaart. We hadden wel verwacht dat de economie tot bijna-recessie zou afzwakken in reactie op de handelsoorlog, maar niet zo snel.'

  Martin verwacht dat de Fed aan een serie renteverlagingen begonnen is. 'We verwachten renteverlagingen op de vergaderingen van oktober, januari, maart en juni.'

  ©REUTERS

 • GE bevriest pensioen van 20.000 werknemers

  Het kwakkelende conglomeraat General Electric (GE) neemt drastische actie om zijn schuldenberg onder controle te krijgen. 20.000 werknemers zien hun pensioenrechten bevroren. Ze bouwen pensioenrechten op tot 31 december 2020, maar daarna niet meer. Bovendien krijgen 100.000 oud-werknemers de 'kans' om hun opgebouwde pensioenrechten in één keer uitbetaald te krijgen. 

  GE hoopt zo het tekort in zijn pensioenkas met 5 à 8 miljard dollar te verminderen en de nettoschuld met 4 à 6 miljard dollar af te toppen. Het doel blijft de nettoschuld tegen eind 2020 onder 2,5 keer de jaarlijkse brutobedrijfswinst terug te dringen. 

 • GM is nog niet van staking af

  General Motors heeft zondag een reeks voorstellen van de vakbond United Auto Workers (UAW) verworpen. De staking bij GM gaat de vierde week in.

  Volgens UAW-vicevoorzitter Terry Dittes deed de vakbond zaterdagavond een voorstel aan GM waarin werd aangedrongen op meer investeringen in de Amerikaanse fabrieken. Het voorstel ging ook over lonen, premies, werkzekerheid en pensioenen. Het antwoord van GM voldeed niet in de ogen van UAW. Volgens de vakbond gaan de onderhandelingen de verkeerde richting uit.

  De 48.000 gesyndiceerde werknemers van GM staken al sinds 16 september, nadat onderhandelingen met de directie over een brede waaier van onderwerpen spaak liepen.

  Een stakerspiket aan de assemblagefabriek van GM in Detroit-Hamtramck. ©AFP

 • Europese beurzen houden beperkte winsten vast

  In de vroege namiddaghandel blijven de Europese beurzen op winst. De Euro Stoxx 50 noteert 0,3 procent hoger. Het vrij goede Amerikaanse banenrapport van vrijdag werkt nog door en duwt een zwak cijfer voor de Duitse industriële orders naar de achtergrond. Dat de Amerikaanse futures lichtrood kleuren (-0,2%) brengt beleggers niet van de wijs.

 • Euronext Brussel: salamiblues en tankervreugde

  Voor het Brusselse beursoverzicht, hierheen

 • Griekenland verwacht groei van 2,8 procent in 2020

  Dat blijkt uit een door de regering bekendgemaakte ontwerpbegroting. Griekenland verwacht ook dat het zijn verplichtingen tegenover zijn schuldeisers kan nakomen.

  Het IMF had eind september nog een groei verwacht van circa 2 procent voor Griekenland, zowel in 2019 als in 2020.

  Het Griekse ministerie van Financiën verwacht ook een daling van de werkloosheidsgraad van 17,4 procent dit jaar tot 15,6 procent in 2020.

 • Beste derde kwartaal ooit voor Mercedes-Benz

  In het derde kwartaal heeft Mercedes-Benz, het hoofdmerk van Daimler , wereldwijd 590.514 wagens verkocht. Dat zijn er 12,2 procent meer dan in de overeenkomstige periode van 2018. Daarmee is ook de trend voor het hele jaar ten goede gekeerd: na negen maanden ligt de verkoop nu 0,6 procent voor op vorig jaar.

  De verkoop werd hoger gestuwd door tweecijferige groei voor de compacte Mercedes-modellen en door een forse groei in China. In de Volksrepubliek werden in het derde kwartaal 181.233 Mercedessen verkocht, 12,9 procent meer dan een jaar eerder. De periode juli-september was daarmee het beste kwartaal ooit voor het merk met de ster in China.

 • 'Beurs Hongkong overweegt hoger bod LSE'

  Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) overweegt een hoger bod op London Stock Exchange (LSE) . Dat melden Britse media. Het initiële bod bestaat uit een combinatie van cash en aandelen en is 83,61 pond per aandeel waard. Dat bod werd door LSE verworpen. HKEX heeft nu tijd tot woensdag 18 uur om ofwel, formeel het - mogelijk gewijzigd - bod te lanceren, ofwel het bod te droppen en daar minstens zes maanden niet op terug te komen. 

  Sommige beleggers in LSE wensen een bod dat dichter tegen 90 pond per aandeel aanleunt, en waarbij de cashcomponent belangrijker is. In het initiële bod bestaat driekwart van het bod uit aandelen. 

  Het aandeel LSE opende hoger, maar noteert momenteel stabiel. 

 • Beleggerssentiment eurozone op dieptepunt

  Het beleggerssentiment in de eurozone is in oktober dieper weggezakt tot -16,8 van -11,1 in september. Dat is het laagste peil sinds april 2013 en ook lager dan verwacht (-13 volgens Reuters).

  De rondvraag werd gehouden door Sentix. Topman Patrick Hussy van Sentix concludeert dat de steunmaatregelen van de centrale banken niet positief onthaald zijn door beleggers en dat de recessievrees groot blijft.

 • Te weinig animo voor bod van AMS op Osram

  Het overnamebod van de sensorproducent AMS op de Duitse verlichtingsproducent Osram  heeft niet genoeg aandeelhouders over de streep getrokken. 51,6 procent van de aandeelhouders koos voor het bod, maar het Oostenrijkse bedrijf had een minimumgrens van 62,5 procent ingesteld.

  AMS bood oorspronkelijk 38,50 euro per aandeel, maar verhoogde dat vervolgens naar 41 euro. AMS heeft ongeveer 20 procent van Osram in handen, maar zal dat belang voorlopig niet uitbreiden.

  Osram zakt in een reactie met 4,1 procent, AMS zakt met 2,2 procent.

 • Ook Degroof Petercam knipt in koersdoel Ter Beke

  De listeriabesmetting zal op de resultaten over 2019 wegen, maakte Ter Beke vanmorgen duidelijk. Het bedrijf schat dat de totale impact van de terugroepactie en de tijdelijke productiestop de onderliggende brutobedrijfswinst (ebitda) met circa 10 procent zal drukken. Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam rekende voor 2019 op een ebitda van 52 miljoen euro, zodat de impact dus ongeveer 5 miljoen euro zou bedragen.

  De financiële impact is kleiner dan gevreesd, aldus De Boer. Hij wijst er wel op dat Ter Beke geen bedrag vernoemt voor mogelijk eenmalige lasten en die kunnen er wel zijn. Over kosten of schade-eisen voor de drie sterfgevallen en de miskraam rept Ter Beke met geen woord; De Boer verwacht dat dat door de verzekeringen gedekt zal worden.

  Hij verwacht nu dat de brutobedrijfswinst van Ter Beke dit jaar zo'n 30 procent lager zal uitkomen dan in 2018. Aangezien hij een zekere impact in 2020 niet uitsluit, verlaagt hij zijn ebitda-raming voor volgend jaar met 2 à 3 miljoen euro.

  Gezien het eenmalige karakter van het probleem vindt de analist de koersreactie (van vrijdag) overdreven en handhaaft hij zijn koopadvies. Om de onzekerheid en de lagere ramingen te weerspiegelen verlaagt hij zijn koersdoel van 150 tot 135 euro.

 • Ter Beke keldert 22 procent

  Ter Beke  is zonet 19 procent lager geopend en noteert nu 22 procent in het rood. Sinds donderdagavond heeft Ter Beke ruim 50 miljoen euro aan beurswaarde verloren. 

 • ‘Kansen voor Orange Belgium en Telenet'

  Nu de Waalse regering de verkoop van VOO ongedaan heeft gemaakt, verwacht ING-analist David Vagman dat het verkoopproces ‘op een veel transparantere wijze’ zal worden heropgestart.

  Daardoor vergroot de kans aanzienlijk dat Orange Belgium of Telenet een meerderheidsbelang in het Waals-Brusselse kabelbedrijf kan kopen. Tegelijk neemt de kans af dat een nieuwe, disruptieve operator actief wordt op de Belgische telecommarkt. De analist heeft het dan ook over ‘een algemeen positieve zaak voor de Belgische markt’.

  Dat alles neemt niet weg dat er aandeelspecifieke risico’s zijn voor Telenet en Orange Belgium, met name dat ze te veel gaan betalen voor een strategisch actief.

  Nu de Waalse regering de verkoop van VOO ongedaan heeft gemaakt, verwacht ING-analist David Vagman dat het verkoopproces ‘op een veel transparantere wijze’ zal worden heropgestart.

  Hierdoor vergroot de kans aanzienlijk dat Orange Belgium of Telenet een meerderheidsbelang in het Waals-Brusselse kabelbedrijf kunnen kopen. Tegelijk neemt de kans af dat een nieuwe, disruptieve operator actief wordt op de Belgische telecommarkt. De analist heeft het dat ook over ‘een algemeen positieve zaak voor de Belgische markt’.

  Dit alles neemt niet weg dat er aandeelspecifieke risico’s zijn voor Telenet en Orange Belgium, met name dat ze te veel gaan betalen voor een strategisch actief.

 • Weer handel mogelijk in Ter Beke

  De handel in Ter Beke  is opnieuw mogelijk. Er is echter nog geen evenwichtskoers gevonden. 

 • Bouwmaterialenspecialist SIG geeft zwaar winstalarm

  In het VK maakt SIG  een tuimeling van 27 procent. SIG is een leverancier van bouwmaterialen, zoals isolatie en dakbedekking. Het bedrijf verwacht dit jaar een 'significant lagere winst'. SIG verwijst naar de verslechterende bouwmarkt in het VK, maar ook in Duitsland. 

 • KBC Securities verlaagt koersdoel Ter Beke

  Analist Guy Sips van KBC Securities verlaagt na de winstwaarschuwing van Ter Beke  zijn rebitda-prognose voor 2019 van 50,2 naar 45 miljoen euro. Het koersdoel zakt van 125 euro naar 110 euro. Het advies blijft 'houden'.

 • ASIT biotech schiet hoger

  Na de opschorting schiet ASIT biotech 8,6 procent hoger. Het Brusselse biotechbedrijf meldde vanmorgen dat zijn Luikse productievestiging gecertificeerd is en het actieve bestanddeel van het potentiële hooikoortsmiddel gp-ASIT+ mag produceren, zowel voor klinische tests als voor commercieel gebruik. Als de resultaten van het fase 3-onderzoek met gp-ASIT+ positief uitvallen, kan het bedrijf een aanvraag indienen om het middel op de markt te mogen brengen.

 • Licht lagere start in Europa

  De Europese beurzen zetten bij de opening een klein stapje terug. De Euro Stoxx 50 verliest 0,2 procent. De Bel20 noteert 0,05 procent hoger. Het is nog wachten op een koers voor ASIT biotech .

 • Handel in Ter Beke hervat om 9u30

  Dat meldt FSMA.

 • Notering ASIT biotech wordt hervat

  De notering van ASIT biotech was sinds vrijdagmiddag (12.20 uur) opgeschort en wordt straks (om 09.00 uur) hervat. ASIT biotech publiceerde intussen een persbericht. De productiesite in Luik heeft de GMP-certificering ontvangen (zie post 07.54 uur).

 • Tankertarieven op hoogste peil van het jaar

  De tarieven voor olietankers zitten de jongste dagen sterk in de lift. Vorige week schoot de Baltic Dirty Tanker Index, die de vrachttarieven voor 17 belangrijke vaarroutes voor olietankers bundelt, liefst 27,4 procent hoger. De index staat daarmee op het hoogste punt van het jaar en maar licht onder de piek van november/december 2018.

  Vooral de vrachttarieven op de route van de Golf van Mexico naar China rijzen de pan uit. Vrijdag was er volgens marktpartijen een opstoot van 24 procent. De Verenigde Staten hebben op 26 september sancties uitgevaardigd tegen twee dochterbedrijven van de Chinese rederij Cosco die ervan verdacht worden Iraanse olie te hebben verscheept. Sindsdien wagen bedrijven die uit de Golf van Mexico Amerikaanse olie exporteren, het niet meer om nog tankers van Cosco te charteren. De olie-uitvoerders moeten ijlings op zoek gaan naar andere VLCC’s (supertankers van 200.000-320.000 ton), wat de vrachttarieven sterk omhoog stuurt.

  Ondanks de fors hogere vrachttarieven wordt geen afname van de Amerikaanse oliestroom richting Azië verwacht. De Amerikaanse olie is onder meer nodig om de tijdelijk lagere Saoedische export – ten gevolge van de aanslagen – te compenseren. De toegenomen vraag naar VLCC’s jaagt ook de vrachttarieven op andere scheepvaartroutes hoger.

  De tankertarieven stijgen doorgaans wanneer het vierde kwartaal nadert omdat het dan winter is in het noordelijk halfrond en de vraag naar olieproducten (o.m. stookolie) stijgt. De problemen in Saoedi-Arabië, het Amerikaanse embargo tegen Iran en de nakende invoegetreding van IMO 2020 zijn dit jaar bijkomende aanjagers.

  De internationale regelgeving IMO 2020 verlaagt het zwavelgehalte  in scheepsfuel tot 0,50 procent. Zeeschepen zullen ofwel op zwavelarme fuel moeten varen, ofwel hun uitstoot moeten zuiveren door middel van scrubbers. De invoering van de nieuwe regelgeving kan de beschikbaarheid van tonnage verstoren.

  De opstoot van de tankertarieven verklaart ook de recente sterke beursprestatie van de Belgische tankerrederij Euronav . Vorige week won het aandeel 5,95 procent, vrijdag schoot het 4,7 procent omhoog.

  ©Bloomberg

 • Ter Beke geeft winstwaarschuwing

  Ter Beke  schat de impact van de terugroeping van de vleeswaren en van de tijdelijke stopzetting van de activiteiten in Aalsmeer op 10 procent van het ebitda-resultaat over 2019. Bijgevolg slikt Ter Beke zijn prognose van een hogere ebitda over 2019 tegenover 2018 in. 

  Meer info van Ter Beke volgt bij de bekendmaking van de resultaten over 2019: die staan gepland op 28 februari 2020, voorbeurs. 

 • Europese beurzen gaan licht hoger openen

  De Euro Stoxx 50 opent straks met een winst van 0,1 procent. Dat voorspellen de futures.

 • Duitse fabrieksbestellingen vallen tegen

  De Duitse fabrieksorders vielen in augustus terug met 0,6 procent tegenover juli. Tegenover augustus 2018 was er een terugval van 6,7 procent. 

  Economen hadden een iets mildere terugval verwacht, van respectievelijk 0,3 procent en 6,4 procent. 

 • Luikse productiesite ASIT biotech krijgt certificering

  ASIT biotech heeft van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) de GMP-certificering (Good Manufacturing Practices) ontvangen voor zijn productievestiging in Luik. Dat betekent dat het Brusselse biotechbedrijf het actieve farmaceutische ingrediënt voor zijn kandidaat-geneesmiddel tegen graspollenallergie (gp-ASIT+) in eigen huis kan produceren, zowel voor toekomstig klinisch als commercieel gebruik.

  'Nu de certificering is toegekend kan ASIT biotech de productie starten van de validatiebatches voor het actieve farmaceutische ingrediënt van gp-ASIT+™ ter ondersteuning van het in te dienen registratiedossier in 2020, afhankelijk van de positieve resultaten van de lopende fase III klinische studie die in december 2019 worden verwacht', klinkt het in een persbericht.

  ASIT biotech moest de fase 3-studie overdoen nadat een eerste onderzoek in het voorjaar van 2017 geflopt was, onder meer door een moeilijk pollenseizoen. In het kader van het nieuwe onderzoek werden dit jaar 651 patiënten uit zes landen vóór het pollenseizoen behandeld. Meer dan 600 patiënten hebben zich nadien aangemeld bij de studiecentra voor de verdere opvolging.    

 • FSMA insidertransacties: CEO Francis Van Eeckhout van Deceuninck koopt bij

  CEO Francis Van Eeckhout heeft via zijn holding Gramo 48.580 aandelen Deceuninck  gekocht. Hij betaalde 1,85 euro per stuk, of 89.800 euro in totaal.

  Van Eeckhout koopt regelmatig aandelen Deceuninck bij, soms op persoonlijke titel, soms via Gramo. 

 • Ook Albert Heijn België roept vleeswaren terug

  Na Aldi vrijdag, heeft gisteren ook Albert Heijn België vleeswaren teruggeroepen wegens de mogelijke aanwezigheid van listeria. Het gaat om charcuterie die geleverd werd door Offerman, een dochter van Ter Beke . Albert Heijn België is onderdeel van Ahold Delhaize .  

  Vrijdag werd bekend dat in Nederland drie mensen zijn overleden en er een miskraam heeft plaatsgevonden, als gevolg van een listeriabesmetting in vleeswaren. Die waren volgens Nederlandse media afkomstig van Offerman. Het aandeel Ter Beke kelderde vrijdagmiddag met 9 procent, waarna de handel werd opgeschort. Het is afwachten of de handel vandaag wordt hernomen. 

 • Chinezen doen enthousiasme over handelsdeal bekoelen

  De Verenigde Staten en China keren deze week terug naar de onderhandelingstafel. Ze proberen tot een handelsakkoord te komen na een twee maanden durende pauze, een periode waarin beide partijen bijkomende importheffingen oplegden.

  Volgens de Amerikaanse president Trump is er een ‘goede kans’ op een handelsdeal, maar de Chinezen zorgen al meteen voor een koude douche. Hoge ambtenaren geven aan dat de Volksrepubliek meer en meer weigerachtig staat tegenover een breed handelsakkoord zoals Trump dat zou willen. Tijdens de besprekingen die de voorbije weken met Amerikaanse bezoekers in Peking werden gevoerd, vernauwden de Chinezen het aantal voor discussie vatbare onderwerpen aanzienlijk.

  De onderhandelingen op hoog niveau worden geleid door de Chinese vicepremier Liu He en beginnen donderdag. Liu He zou met een voorstel komen waarbij geen beloftes worden gedaan rond een hervorming van het Chinees industrieel beleid of van het subsidiebeleid van Peking.

  Een archieffoto uit april van dit jaar: de Chinese vicepremier Liu He praat met president Trump in het 'Oval Office' van het Witte Huis. ©AFP

 • 'HSBC schrapt 10.000 jobs'

  De Britse bank HSBC  gaat tot 10.000 jobs schrappen, de meerderheid daarvan in Europa. Dat meldt Financial Times. Er werken 238.000 mensen voor HSBC. Volgens ingewijden telt Europa 'te veel werknemers' vermits 'de dubbelcijferige groei in Azië ligt'. Nog volgens FT zou het banenverlies worden bekendgemaakt bij de publicatie van de derdekwartaalresultaten later deze maand. 

  Eerder maakten ook al Deutsche Bank, Société Générale en Barclays de schrapping bekend van duizenden jobs. 

  Lees hier ons artikel.

 • Vijf favoriete aandelen van Patrick Casselman

  Patrick Casselman van BNP Paribas Fortis gaf afgelopen weekend in De Tijd deze vijf aandelentips

 • Verkoop VOO ongedaan gemaakt

  De Waalse regering heeft zondag de verkoop vernietigd van de Waals-Brusselse kabelmaatschappij VOO door Nethys, een dochter van de Luikse intercommunale Enodia. Ook de verkoop van twee andere filialen van Nethys, het IT-bedrijf Win en het groenestroombedrijf Elicio, is ongedaan gemaakt.

  Volgens Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) was bij de verkoop sprake van belangenvermenging, een gebrek aan concurrentie en een bespottelijk lage prijs. De raad van bestuur van Nethys is intussen opgestapt.

  Nethys had VOO in het geniep verkocht aan de Amerikaanse investeerder Providence. Nu die verkoop ongedaan is gemaakt, opent dat weer perspectieven voor Telenet , dat al langer een oogje heeft op VOO. Ook Orange Belgium heeft al interesse getoond in de kabelmaatschappij.

 • Matige winsten in Azië

  Goedemorgen. We beginnen de dag met een blik oostwaarts. De Aziatische beurzen laten matige winsten optekenen. Een uitvloeisel van het Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag een meevaller bleek. In september kwamen er 136.000 banen bij in de VS, iets minder dan verwacht (145.000), maar het cijfer voor augustus werd flink opwaarts herzien, van 130.000 tot 168.000 nieuwe arbeidsplaatsen. Signalen dat de Amerikaanse economie in betere doen is dan gevreesd.

  De Aziatische beurzen putten daar moed uit en gaan – met uitzondering van Tokio – hoger. Seoel wint 0,2 procent, Sydney 0,7 procent. De beurzen op het Chinese vasteland zijn nog steeds dicht en ook in Hongkong is er vandaag geen handel wegens een feestdag.

  Traders discussiëren op de beursvloer van de New York Stock Exchange. De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag gemiddeld 1,4 procent hoger na het vrij goede banenrapport. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud