1. Markten Live
 2. Live blog

Euronext Brussel geeft goede voorbeeld in Europa

Na de horror van de voorbije vijfdaagse was er maandag bescheiden herstel in Europa. Met dank aan een bereidwillige Fed. Dankzij mooie winsten voor UCB en AB InBev sloot de Bel20 een procent hoger.
 • Tot morgen!

  De sluiten deze live blog en zien u graag morgenvroeg terug. Voorbeurs krijgen we dan jaarcijfers van Smartphoto.

  DINSDAG 03 MAART 2020

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Eurozone:

  • Inflatie februari, 11.00 uur
  • Werkloosheid januari, 11.00 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  • Smartphoto: jaarresultaten 2019, 07.00 uur

  Verenigde Staten:

  • OneSpan: resultaten vierde kwartaal en 2019, 22.00 uur
 • Optimisme krijgt de overhand in New York

  De Amerikaanse beurzen zijn goed bezig. De hoop op een renteverlaging haalt het in de geesten van beleggers duidelijk van de virusvrees. De winst van de Dow Jones is aangedikt tot 3 procent. De S&P500 gaat 2,7 procent hoger, de Nasdaq Composite 2,5 procent.

 • Bois Sauvage trekt dividend licht op

  De holding Compagnie du Bois Sauvage heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 62,7 miljoen euro. Een hele verbetering tegenover 2018, dat met 16,5 miljoen euro verlies was geëindigd door een zware afschrijving op het belang in Berenberg Bank.

  De intrinsieke waarde bedroeg eind vorig jaar 467 euro per aandeel tegen 403 euro eind 2018. Dat is een toename met 64 euro of 15,9 procent.

  Bois Sauvage trekt zijn dividend met 1,3 procent op tot 7,80 euro per aandeel.

 • Bel20 sluit 1 procent hoger

  De Europese beurzen zijn na een hobbelige sessie uiteindelijk 0,3 procent hoger gesloten. De Bel20 deed een stuk beter met 1 procent winst op 3.523,24 punten. Dat was onder meer aan zwaargewicht AB InBev te danken, dat 2,5 procent won na vorige week 23 procent te zijn gekelderd, onder meer door tegenvallende jaarcijfers. Het bierconcern kreeg een bemoedigend rapport van Deutsche Bank. Extra vaart kreeg de Bel20 ook van UCB (+3,5%).

 • Ageas koopt zichzelf gretig in

  Ageas heeft vorige week van de koerszwakte geprofiteerd om in totaal 190.000 eigen aandelen in te kopen. Dat gebeurde tegen een gemiddelde koers van 44,54 euro en kostte in totaal 8,46 miljoen euro. De inkoop kadert in het aandeleninkoopprogramma dat op 7 augustus 2019 werd aangekondigd.

  Ageas heeft sindsdien 2,17 miljoen aandelen ingekocht (1,1% van het totale aantal) voor een bedrag van 110,6 miljoen euro.

 • Dubieus PMI-plaatje

  Op het eind van deze beursdag hebben we nog een curieus grafiekje voor u. Het is een opsomming van de inkoopmanagersindices (PMI's), een graadmeter voor het ondernemersvertrouwen, waarbij Griekenland aan de top staat en China helemaal onderaan bungelt:

 • Bel20 finisht hoger

  Het Belgische sterrenpeloton snelde vandaag 1 procent vooruit tot 3.523 punten. Hier het eindklassement:

  Winners: WDP , Sofina en UCB

  Losers: ING , Solvay en Telenet

 • Zwakke maand voor Belgische autoverkoop

  In februari werden in België 46.775 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat zijn er 6,3 procent minder dan een jaar eerder. De Belgische markt volgt daarmee de neerwaartse trend die ook in de buurlanden zichtbaar is. De lagere autoverkoop kan worden toegeschreven aan de toegenomen onzekerheid door de uitbraak van de coronavirusepidemie.

  Over de eerste twee maanden van het jaar ligt het aantal inschrijvingen nu 2,4 procent lager dan een jaar eerder. Dit ondanks het Brusselse autosalon van begin januari, dat normaal gezien de markt een (tijdelijke) boost geeft.

  Het marktaandeel van D'Ieteren Auto, de invoerder van de merken van de Volkswagen-groep, bedroeg in februari 20,91 procent tegen 19,12 procent een jaar eerder.

 • Satelliet uit de lucht geschoten

  Boven Parijs stort een satelliet uit de lucht: het aandeel SES crasht met bijna 30 procent. De satellietoperator die onder andere de wifi-verbinding verzorgt voor schepen op zee, ontgoochelde met zwakke vooruitzichten voor 2020. Het ziet de omzet uitkomen tussen 1,92 en 2 miljard euro en voorziet een brutobedrijfswinst tussen 1,15 en 1,21 miljard euro. Die vooruitzichten zijn veel lager dan de marktverwachting, zodat het aandeel een afstraffing krijgt op de beurs. 

  Naast vooruitzichten kwam het bedrijf ook met cijfers over vorig jaar. De omzet daalde met 1,3 procent tot 1,98 miljard euro en de brutobedrijfswinst zakte met 3,1 procent tot 1,22 miljard euro. Verder zag de groep de nettoschuld met 5,8 procent dalen, waardoor deze eind 2019 3,22 keer de brutobedrijfswinst beliep. 

  SES had vooral problemen in zijn videotak. Dat komt door de algemene consumententrend om steeds minder klassieke tv te kijken en over te schakelen op streamingdiensten zoals Netflix. Televisiestations kunnen ruimte op de satellieten van SES kopen om hun programma's uit te zenden. Ook voor dit jaar verwacht de onderneming dat de omgeving voor deze tak moeilijk zal worden.

  De holding Sofina bezit 1,3 procent van SES.

 • Zakdoeken en cruises op Wall Street

  Onze Wall Street-spiegel gaat onder meer over zinkende aandelen van cruisemaatschappijen en de goed boerende Kleenex-maker Kimberly-Clark.

 • Pierre Wunsch: 'V-vormig herstel niet zeker'

  Het basisscenario van een V-vormig herstel na de impact van het coronavirus is niet het enige mogelijke scenario. Dat zegt Pierre Wunsch, gouverneur van de Nationale Bank en bestuurder van de Europese Centrale Bank, in een interview met de Duitse krant Börsen Zeitung. Een V-vormig herstel is een snelle heropleving na een groeivertraging. Wunsch zegt dat het economisch herstel misschien met één of twee kwartalen wordt uitgesteld maar niet ontspoort.

 • Amerikaanse industrie op randje van krimp

  De ISM-index, een graadmeter voor het ondernemersvertrouwen, voor de Amerikaanse industrie zakte in februari van 50,9 naar 50,1 punten. De daling was sterker dan verwacht, want economen voorspelden dat de indicator tot 50,5 punten zou afnemen. Een getal van onder de 50 wijst op een krimp: die heeft de industriële sector in de VS dus net weten te vermijden.

  De Amerikaanse beurzen lijken niet goed te reageren op het cijfer. De Dow Jones weet een verlies nog net te vermijden, maar de S&P500 noteert al in de min. 

 • Voormalig GE-topman Jack Welch overleden

  Jack Welch, de man die General Electric uitbouwde tot een van de grootste ondernemingen in de wereld, is op 84-jarige leeftijd gestorven. Welch  stond circa 20 jaar aan het roer bij General Electric. In 1981 was hij de jongste voorzitter en CEO die GE ooit had gekend. Onder zijn bewind steeg de beurswaarde van het concern van 12 tot 410 miljard dollar. In 1999 werd hij door het magazine Fortune uitgeroepen tot ‘Manager of the Century’.

 • Fugro blaast obligatie-emissie af

  Door de onzekerheid over het coronavirus annuleert de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro een obligatie-uitgifte van 500 miljoen euro.  Het geld zou dienen om andere obligaties, waaronder converteerbare, terug te kopen. Maar ook dat gaat niet door.

 • Dow Jones start klein procent hoger

  Zoals verwacht openen de Amerikaanse beurzen in de plus. De winsten zijn zelf groter dan gedacht. De Dow Jones stijgt 1 procent, de S&P 500 0,8 procent na een goede minuut handel. De Nasdaq blijft min of meer stabiel.

 • 'ECB staat klaar om in te grijpen'

  Volgens Luis de Guindos, vice-president van de Europese Centrale Bank (ECB), staat de monetaire autoriteit klaar om in te grijpen nu het coronavirus om zich heen grijpt. 'Het coronavirus zorgt voor nieuwe onzekerheden rond de groei in de eurozone. De uitbraak heeft de potentie om zowel een aanbod- als een vraagschok te veroorzaken. We blijven waakzaam en houden alle inkomende informatie in de gaten. Het rentecomité staat klaar om zijn instrumenten aan te passen om de inflatiegraad op peil te houden.'

 • Naar licht hogere start in New York

  De Amerikaanse beurzen zijn op weg naar een licht hogere opening. De futures noteren licht positief. De future op de Dow Jones staat 0,3 procent in de plus, die op de S&P500 0,1 procent en die op de Nasdaq Compositie 0,5 procent.

  Het optimisme vloeit voort uit het persbericht dat de Federal Reserve vrijdagavond laat uitstuurde.

  De verliezen in Europa zijn intussen een pak kleiner geworden. Brussel en Amsterdam noteren in de plus.

 • Geen zomervakantie wegens coronavirus?

  Een van de sectoren die het zwaarst getroffen zijn door het coronavirus is ongetwijfeld het toerisme, inclusief al het transport dat daarmee samenhangt. Als de epidemie zich verder uitbreidt of blijft duren, zou de impact nog groter kunnen worden. Veel mensen zouden dan buitenlandse vakanties kunnen schrappen en voor een binnenlandse vakantie kunnen kiezen. Of gewoon thuis blijven, een zogenaamde ‘staycation’. Dat denken althans de collega’s van CNBC, die hun oor te luisteren legden bij enkele specialisten.

  Als veel mensen hun zomervakantie laten vallen, zou dat rampzalige gevolgen hebben voor de toeristische sector en voor de hele economie. Circa 10 procent van het Europese bbp is afkomstig van toerisme. Voor sommige landen – Spanje en Italië bijvoorbeeld – is dat nog meer (14%).

 • Gilead doet miljardenovername

  Gilead Sciences , het Amerikaanse farmaconcern dat vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst sloot met Galapagos , neemt sectorgenoot Forty Seven over voor circa 4,9 miljard dollar. Gilead betaalt 95,50 dollar per aandeel Forty Seven in contanten. In de voorbeurshandel schiet het aandeel Forty Seven ruim 60 procent omhoog.

  De interesse voor Forty Seven – ook andere partijen hadden hun oog op het Californische bedrijf laten valen – heeft alles te maken met magrolimab, een experimenteel kankermedicijn dat leukemie en lymfoom zou kunnen behandelen. Het middel zit nog in een vroege klinische onderzoeksfase.

 • Aaand it's gone!

  Het begon zo mooi vanochtend, maar de sfeer is alweer helemaal om zeep: dag winst, hallo verlies. Inmiddels staat de Euro Stoxx 50 1,8 procent in het rood. En dat ondanks wat positief nieuws, want de Amerikaanse centrale bank (Fed) publiceerde vrijdag een ultrakort persbericht waarin de monetaire autoriteit hint op een renteknip. 'Het coronavirus is een risico voor de economie. De centrale bank volgt de ontwikkelingen nauwlettend op. We zullen onze beschikbare instrumenten inzetten en gepast reageren om de economie te ondersteunen.'

  Maar de angst voor het coronavirus is sterker dan de hoop op stimulus. Afgelopen vrijdag bleek nog maar eens hoe ernstig de economische schade is die het virus veroorzaakt. Het volgende plaatje laat de inkoopmanagersindex - een graadmeter voor het ondernemersvertrouwen - van de Chinese industrie zien:

  De index kelderde tot 35,7 punten, een laagterecord want in de crisis van 2008 zakte de graadmeter tot 38,8 punten. Een getal van onder de 50 geeft aan dat de activiteit krimpt. Ook de indicator voor het vertrouwen in de dienstensector daalde tot een recorddiepte: 29,6 punten. Dergelijke cijfers doen het ergste vrezen voor de wereldeconomie nu het virus verder om zich heen grijpt buiten China. Wellicht waren de beurzen vanochtend dus nog iets te optimistisch over de situatie.

 • Nieuwe coronagevallen doen Indiase winsten wegsmelten

  Terwijl de meeste Aziatische beurzen vanmorgen hoger trokken – door hoop dat centrale banken zullen ingrijpen om de impact van het coronavirus te beperken -, is de beurs van Mumbai met verlies gesloten. De Nifty 50 eindigde 0,6 procent lager, de BSE Sensex verloor 0,4 procent.

  Beide indexen stonden aanvankelijk in het groen, maar de winsten gingen in het laatste handelsuur verloren. Het Indiase ministerie van Volksgezondheid maakte twee nieuwe besmettingen met het coronavirus bekend, een in de hoofdstad New Delhi en een in de zuidelijke staat Telangana. Tot dusver waren er drie gevallen in India, alle drie in Kerala in het zuiden, die intussen hersteld zijn.

 • Afbrokkelende dollar

  Een opvallende beweging de laatste dagen is van de versterking van de euro tegenover de dollar. Dat is volgens valutaspecialist Chris Turner van ING vooral een dollarverhaal. 'De Fed staat op het punt om een noodrenteverlaging te doen door de economische gevolgen van het coronavirus. Dat zet druk op een munt die normaal gesproken in tijden van paniek juist verstevigt omdat het als een veilige haven wordt gezien. Je ziet ook dat de munt verzwakt tegenover een gevestigde munt als de Japanse yen.' 

  Turner wijst er verder op dat het groene biljet de afgelopen jaren sterk gepresteerd heeft tegenover de euro en de yen. 'De dollar was al een tijd populair door de ontwikkelingen rond de handelsoorlog, omdat beleggers ervan uitgingen dat de VS daar minder last van zouden hebben dan de rest van de wereld.' De analist denkt dat er nu een soort corrigerende beweging plaatsvindt.

  Tegenover het Britse pond stijgt de dollar dan weer, maar dat komt volgens Turner vooral door politiek nieuws uit het VK. 'Het vertrek van Sajid Javid, de voormalig Britse minister van Financiën, zorgde initieel voor hoop dat de nieuwe minister meer bereid zou zijn om de begrotingsteugels te laten vieren. Maar inmiddels lijken beleggers door te hebben dat dat nog niet zo makkelijk is als dat het lijkt, waardoor het pond nu weer verzwakt.' Een soepeler begrotingsbeleid kan goed zijn voor het pond, wanneer beleggers geloven dat een dergelijke impuls de groei in het VK aanzwengelt.

  Andere analisten focussen meer op de euro. Zo benadrukte Deutsche Bank al in december dat de negatieve rentes in de eurozone beleggers aanmoedigen om te lenen in euro's en dat geld vervolgens uit te zetten buiten de muntunie. Het aantal leningen van Europese banken aan buitenlandse partijen zou tot het hoogste niveau sinds 2008 zijn geklommen. De bank zei toen al dat elke vorm van stress in de markt de munt hoger zou kunnen duwen, omdat mensen hun posities dan snel sluiten en hun euro's terugkopen.

 • Gimv stapt in Eindhovense sensorenbouwer

  De investeringsmaatschappij Gimv   heeft een meerderheidsbelang genomen in AME, een elektronicabedrijf uit Eindhoven waarvan de technologie terug te vinden is in onder andere bewegingsregelaars of veiligheidssystemen voor elektrische auto's of huishoudtoestellen.

  AME rust bijvoorbeeld boorplatformen uit met sensoren die zeggen wanneer bepaalde onderdelen moeten hersteld worden, maar het Nederlandse bedrijf maakt ook onderdelen die terug te vinden zijn in elektrische stofzuigers, e-bikes en landbouwvoertuigen.

  De groep telt 250 werknemers en was vorig jaar goed voor een omzet van 40 miljoen euro. Hoeveel Gimv investeert in AME, wordt niet bekendgemaakt. 

 • Duitse rente nadert diepterecord

  Minus 0,64 procent. Dat is op dit ogenblik de Duitse tienjaarsrente. Het diepterecord van augustus vorig jaar, minus 0,71 procent, komt dus stilaan in zicht. En dat illustreert vooral wat een somber economisch plaatje beleggers in de koersen aan het verrekenen zijn. 

 • Van 'buy the dip' naar 'sell the rally'

  Zo. Lang heeft het niet geduurd. De Europese beurzen duiken weer in het rood. De Euro Stoxx50  verliest 0,3 procent, de Bel20  lukt dankzij AB InBev wel een winst van 1 procent. Grootste verliezers zijn de banken. Die dreigen door de slechte economische vooruitzichten geconfronteerd te worden met fors meer probleemkredieten.

  Tegelijk verwachten veel economen een nieuwe renteverlaging door de Europese Centrale Bank: UBS, bijvoorbeeld, denkt dat de ECB op 30 april de rente naar minus 0,6 procent verlaagt. Dat zou de rendabiliteit van het kernmetier van Europese banken, kortlopende deposito's in langetermijnkredieten recycleren, nog meer onder druk zetten. 

 • Het overzicht van de Brusselse beursdag ...

  ... leest u hier

 • Europese industrie doet het iets beter dan verwacht

  De aankoopmanagersindex - een graadmeter voor het ondernemersvertrouwen - voor de Europese industrie kwam voor februari uit op 49,2 punten. Dat meldt het onderzoeksbureau Markit. Dat is iets beter dan de eerdere flashraming van 49,1 punten. Daarmee daalt de activiteit in de industrie nog wel: een getal van onder de 50 houdt een krimp in.

  Daarmee is februari al de dertiende maand op rij dat de index onder de 50 noteert. Toch is er de laatste maanden wel sprake van een verbeterende trend in het cijfer:

 • 'Beleggers zijn te somber over AB InBev'

  Het is lang wachten op een eerste koers voor AB InBev  - uitzonderlijk voor het meest verhandelde aandeel van de Brusselse beurs - na de koersval van meer dan 23 procent de voorbije beursweek.

  Deutsche Bank vindt dat beleggers overdreven somber zijn na het kwartaalrapport van vorige donderdag. 'Het management verwacht een winstgroei van 2 à 5 procent over heel 2020. Dat is toegegeven minder dan de consensus verwachtte, maar is eigenlijk geruststellend gelet op de impact van het coronavirus. Vergeet niet dat China goed is voor 9 procent van de verkopen en Zuid-Korea voor 2,5 procent. Bovendien is dit voor zover we ons kunnen herinneren de eerste keer dat het management een becijferde jaarprognose geeft, wat potentieel op een verbeterd communicatiebeleid wijst'. 

  Het beurshuis handhaaft het koopadvies en het - intussen verafgelegen - koersdoel van 90 euro. 

 • Opvallendste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx 50  noteert 1,6 procent in de plus.

  Nokia wint 4 procent na de aanstelling van een nieuwe CEO

  Volkswagen stijgt 3 procent na de resultaten over 2019, gevolgd door een koopadvies van Deutsche Bank (post 7u51). 

  Satellietoperator SES   doet niet mee aan het herstel en belandt na een daling van 11 procent op het laagste peil in 15 jaar na zwakke vooruitzichten voor 2020. 

 • Bel20 ruim 2 procent hoger

  De Bel20 noteert met een winst van 2,2 procent. Enkele opvallende koersbewegingen:

  Verschillende Bel20 aandelen zoals Galapagos , Telenet en WDP  winnen minstens 3 procent. 

  Er is nog geen evenwichtkoers in AB InBev . Dat wijst op een fors hogere opening.

  Enkele vastgoedspelers doen niet mee aan het herstel, zoals Home Invest en Qrf .  

 • Xior breidt uit in Zuid-Spanje

  Nog even dit nieuws van vrijdagavond in herinnering brengen: Xior , de beheerder van studentenkoten, verwerft in Granada een nieuwe studentenresidentie met 347 units. Het gaat om een bedrag van 37 miljoen euro, het bruto rendement komt uit op 7 procent. De oplevering is voorzien voor het derde kwartaal van 2020, klaar voor het nieuwe schooljaar. Met circa 60.000 studenten is Granada de vijfde grootste studentenstad van Spanje.

 • Bel20: van meerjarenpiek naar meerjarenklap

  Even kort voor de openingsbel een beeld schetsen van hoe dramatisch de verkoopgolf van vorige week was. Het contrast met nauwelijks een week eerder, toen de Bel20  op het hoogste peil in 13 jaar aftikte, kon moeilijk groter zijn. 

 • FSMA Insidertransacties: Francis Van Eeckhout (Deceuninck) koopt bij

  CEO Francis Van Eeckhout van Deceuninck  heeft donderdag 50.000 aandelen gekocht tegen 1,80 euro per stuk. Dat is goed voor een investering van 90.000 euro. 

  Vorige week kochten ook Koen Dejonckheere (GIMV) en Ilham Kadri (Solvay) in volle beurspaniek aandelen van het bedrijf waar ze CEO zijn. 

 • Vraag over de markten? Shoot !

  Straks om 12 uur beantwoordt marktenredacteur Kurt Vansteeland al uw vragen over de markten na de historische tuimeling van vorige week. Een vraag achterlaten, kan hier al

 • Chinese economie stevent af op dramatisch eerste kwartaal

  Hoe dramatisch de impact van de gezondheidscrisis op de lokale economie is, illustreerde het Chinese ondernemersvertrouwen zaterdag. Die is in februari naar het laagste peil ooit gezakt, nog lager dan het dieptepunt van bij de financiële crisis van 2008-2009.

 • CEO van Nokia stapt op

  CEO Rajeev Suri van Nokia stapt na zes jaar op. Hij wordt vervangen door Pekka Lundmark, de huidige voorzitter en CEO van het energiebedrijf Fortum. Suri blijft aan tot 31 augustus, en Lundmark start op 1 september. 

  Over het voorbije jaar verloor Nokia een derde van zijn beurswaarde. Op 24 oktober incasseerde Nokia de grootste klap sinds 1991 nadat Suri het dividend op de schop deed. Suri slaagde er niet in om een marktleiderschap te verwerven in de strijd om 5G-technologie, ten voordele van het Chinese Huawei en het Zweedse Ericsson. 

  Tijdens het bewind van Lundmark steeg Fortum met de helft. 'Hij heeft aandeelhouderswaarde gecreëerd in een wereldwijde energiemarkt die een transformatie ondergaat.'

 • Deutsche: 'Volkswagen is té goedkoop'

  Het ging een beetje verloren in de ruis van de zoveelste verkoopgolf die over de markten rolde, maar vrijdagavond kwam Volkswagen  met de resultaten over 2019. De grootste autobouwer van de wereld zag de omzet met 7,1 procent stijgen tot 252,6 miljard euro. De aangepaste operationele winst, waarbij eenmalige posten niet zijn meegerekend, klom met 12,8 procent tot 19,3 miljard euro. Volkswagen boekte voorts een nettowinst van 13,3 miljard euro of 26,66 euro per aandeel. Het dividend voor de bevoorrechte aandelen stijgt van 4,86 naar 6,56 euro bruto per aandeel.

  Het bedrijf raamde de kosten voor het dieselschandaal vorig jaar op 2,34 miljard euro (2018: 3,18 miljard). Volkswagen denkt evenveel auto's te verkopen als vorig jaar en voorziet tevens een omzetgroei van 4 procent. Tegelijkertijd verwacht het bedrijf relatief veel last te hebben van de gevolgen van het coronavirus in China. Daar komt bovenop: toenemende concurrentie en de strengere emissie-eisen.

  'Volkswagen noteert té goedkoop', oordeelt Deutsche Bank. Analist Tim Rokossa wijst vooral op de erg sterke vrije kasstroom van 13,5 miljard euro vóór de extra dieselprovisie. 'Dit cijfer is twee keer zoveel als de andere Europese autobouwers samen en vertaalt zich bij de huidige koers in een cashflowrendement van 18 procent', klinkt het. 'We zijn er van overtuigd dat iedereen die verder dan de komende paar weken kijkt met dit aandeel geld gaat verdienen'.

  Voor 2020 verwacht de groep een omzetklim van 4 procent en een toename van de operationele winst met 6,5 tot 7,5 procent. 

 • De ster van Wall Street straks: Twitter

  Het aandeel Twitter steeg vrijdagavond in de elektronische nabeurshandel met 8 procent. Dat was een reactie op berichten in Amerikaanse media over een belang van minstens 1 miljard dollar dat het activistenfonds Elliott heeft genomen in het socialemediabedrijf.

  Volgens onder meer CNBC en Bloomberg vindt Elliott dat stichter Jack Dorsey niet de juiste CEO is van Twitter. Ten eerste moet Dorsey zijn tijd spreiden tussen twee bedrijven: Twitter en Square, een ander beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in mobiele betalingen waar Dorsey eveneens stichter-CEO is. Ten tweede, heeft Dorsey aangekondigd in Afrika te gaan wonen.

 • Ook Haruhiko Kuroda belooft maatregelen

  De Nikkei 225 is bijna 1 procent hoger afgesloten op 21.344.08 punten. De Japanse index, die afgelopen week bijna 10 procent verloor, zakte eerder op de dag nog tot het laagste niveau sinds begin september, maar vond de weg omhoog nadat Haruhiko Kuroda, de gouverneur van de Japanse centrale bank, beloofde maatregelen te nemen om de markten te stabiliseren. 'We gaan de markt via de gepaste marktoperaties en de inkoop van activa met veel liquiditeit voorzien om stabiliteit in de financiële markten te waarborgen.'

  De beursgraadmeter in Shanghai dikte tussentijds 3 procent aan ondanks een zeer zwak Chinees industriecijfer zaterdag. De bedrijvigheid in de omvangrijke industrie van het land kelderde afgelopen maand tot een laagterecord door de fabriekssluitingen vanwege de virusuitbraak. Ook de activiteit in de Chinese dienstensector nam fors af. De zware klap voor de Chinese economie wakkerde echter ook daar de hoop aan op meer stimuleringsmaatregelen van de Chinese centrale bank. 

 • Vijf favoriete aandelen van Laurence De Munter

  De strateeg van de familiale beursvennootschap Stevens & De Munter tipt onder meer op Umicore .

 • Europese beurzen op weg naar winst

  Het zou maar een klein stapje na de klap van 12 procent vorige week, maar volgens de huidige stand van de futures opent de Euro Stoxx 50 straks met een winst van 1,3 procent. 

 • Amerikaanse rente op diepterecord

  De verwachting dat de Federal Reserve snel en agressief in de rente zal knippen, heeft de Amerikaanse rente tot een dieptepunt gestuurd. Een behoorlijk indrukwekkende grafiek op lange termijn:

 • Waarom de Bel20 vorige week bijna 15 procent verloor ...

  ... leest u hier

 • Aziatische beurzen boeken herstel ...

  Goedemorgen! Na de late rally op Wall Street vrijdagavond - de Nasdaq  sloot zelfs nog positief af - boeken ook de Aziatische beurzen deze ochtend schuchter maar collectief herstel. 

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud