1. Markten Live
 2. Live blog

Euronext Brussel sterkhouder in kabbelend Europa

De Europese beurzen zijn licht hoger gesloten na een volatiele sessie. In Brussel hielpen AB InBev, Aedifica en Colruyt de Bel20 aan 0,9 procent winst. Immobel trok zich op aan een koopadvies.
 • Tot morgen!

  Wij gaan er uit en zien u graag morgen terug voor een drukke resultatendag inclusief Amerikaans rentebesluit.

  WOENSDAG 29 JULI 2020

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Verenigde Staten:

  • Federal Reserve: rentebesluit, 20.00 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  • Melexis: resultaten tweede kwartaal, 07.00 uur
  • Solvay: halfjaarresultaten, 07.30 uur
  • Elia: halfjaarresultaten, 08.00 uur
  • Intervest Offices & Warehouses: halfjaarresultaten, 17.45 uur
  • Coil: omzet eerste halfjaar, 17.45 uur
  • Econocom: halfjaarresultaten, 17.45 uur

  Duitsland:

  • Deutsche Bank: resultaten tweede kwartaal, voorbeurs
  • BASF: resultaten tweede kwartaal, 07.00 uur

  Frankrijk:

  • Unibail-Rodamco-Westfield: resultaten eerste halfjaar
  • Sanofi: resultaten tweede kwartaal, 07.30 uur

  Luxemburg:

  • Aperam: resultaten tweede kwartaal, 07.00 uur

  Verenigd Koninkrijk:

  • Barclays: resultaten eerste halfjaar, 08.00 uur
  • Rio Tinto: resultaten eerste halfjaar, 08.00 uur
  • Glaxo SmithKline: resultaten tweede kwartaal, 13.00 uur

  Verenigde Staten:

  • General Motors: resultaten tweede kwartaal
  • Boeing: resultaten tweede kwartaal, 13.30 uur

  Zweden:

  • Spotify: resultaten tweede kwartaal
 • Vastned Retail Belgium scheldt 1,2 miljoen euro huur kwijt

  De verhuurder van winkels op toplocaties in grote steden heeft (tot op datum van 24 juli) met 93 huurders een akkoord bereikt over een halvering van de huur voor de periode van gedwongen sluiting tijdens de lockdown. Dat betekent dat Vastned Retail Belgium een maand huur kwijtscheldt. De totale kwijtschelding loopt op tot 1,2 miljoen euro, blijkt uit het halfjaarrapport.

  De lagere huurinkomsten in het eerste halfjaar leiden ertoe dat de EPRA-winst afneemt van 7,3 tot 5,5 miljoen euro. Per aandeel komt dit neer op 1,09 euro tegen 1,45 euro in de eerste zes maanden van 2019.

  Voorts blijkt Vastned Retail Belgium er vrij goed voor te staan: de bezettingsgraad is in het tweede kwartaal met 1,7 procentpunt gestegen tot 97,5 procent en de schuldgraad bedroeg eind juni slechts 31,6 procent.

  De focus van het management gaat voor de rest van het jaar vooral naar de tijdige inning van de huurgelden en het behouden van de hoge bezettingsgraad.

 • Definitieve jaarresultaten FNG pas in augustus

  De wankelende kledinggroep FNG laat weten dat de geauditeerde cijfers over het boekjaar 2019 niet in juli, maar pas in augustus zullen worden bekendgemaakt. ‘De onduidelijke situatie waarin de groep zich op dit ogenblik bevindt op het vlak van financiering, heeft geleid tot een verdere vertraging op het vlak van de auditwerkzaamheden’, aldus FNG.

 • Europese beurzen eindigen in de plus

  De Europese beurzen zakten in de namiddaghandel licht in het rood, maar wisten tegen sluitingstijd te herstellen. De Euro Stoxx 50 sloot 0,02 procent hoger, de brede Stoxx Europe 600 won 0,4 procent.

  De Bel20 bleef de hele dag op het droge en eindigde 0,9 procent in de plus op 3.436,70 punten. De sterkste stijgers in de index waren AB InBev (+3,4%), Aedifica (+2,7%) en Colruyt (+2,3%). Grootste verliezer was Barco (-3,4%). Bioscopen en events, twee sectoren die belangrijke klanten zijn van Barco (respectievelijk voor projectoren en ‘led walls’) lijden onder de ‘lockdown light’ die woensdag van kracht wordt.

 • Fed verlengt noodkredietenprogramma tot eind dit jaar

  De Federal Reserve heeft het grootste deel van zijn noodkredietenprogramma’s met drie maanden verlengd, tot eind dit jaar. Op die manier wil de Amerikaanse centrale bank de economie nog langer ondersteunen nu ze opnieuw heviger kampt met het coronavirus.

  ‘Dit is een teken dat meer steun nodig is voor de economie’, zei hoofdeconoom Scott Brown van Raymond James aan Bloomberg.

  De faciliteiten bieden de mogelijkheid om duizenden miljarden dollars ter beschikking te stellen. Tot dusver staat slecht voor circa 100 miljard dollar aan leningen uit.

 • Raytheon schrapt 8.000 banen

  Raytheon Technologies, fabrikant van vliegtuigmotoren en vliegtuigsystemen, hakt stevig in zijn personeelsbestand. Zowat 8.000 banen verdwijnen door de ongeziene crisis in de luchtvaartsector.

  De impact van het coronavirus op het aantal vliegtuigreizen is veel groter dan wat Raytheon enkele maanden geleden voorspelde. Topman Greg Hayes denkt dat het tot 2023 zal duren vooraleer het vliegverkeer weer op het niveau van 2019 zit.

  Het aandeel Raytheon , dat dit jaar al 31 procent was gedaald, verliest nog eens 0,7 procent.

 • Onze Wall Street-spiegel...

  ... focust op McDonald's, 3M en Pfizer, en vindt u hier terug.

 • Grootste omzetdaling in meer dan 15 jaar voor McDonald's

  In New York verliest het aandeel McDonald’s 2,4 procent nadat de hamburgerketen slechter dan verwachte omzetcijfers heeft bekendmaakt. De vergelijkbare omzet viel met 23,9 procent terug, wat volgens Bloomberg de slechtste prestatie in meer dan 15 jaar is.

  In de VS bleef de omzetdaling beperkt tot 8,7 procent, wellicht dankzij drive-thru-restaurants en thuisbezorging. De internationale activiteiten draaiden veel slechter met een omzetdaling van 41,4 procent. In juni was de verkoop in de VS grotendeels hersteld. Tegenover een jaar eerder was er nog een beperkte omzetdaling van 2,3 procent. Internationaal was er nog een achterstand van 18,4 procent.

  De zwakke verkoop deed de nettowinst met 68 procent kelderen tot 483,8 miljoen dollar. Een jaar eerder was er nog 1,5 miljard dollar winst.

  Een McDonald's-restaurant in Wuhan, in de Chinese provincie Hubei ©REUTERS

 • Consumentenvertrouwen VS daalt meer dan verwacht

  Het consumentenvertrouwen in de VS, zoals gemeten door de Conference Board, is vorige maand gedaald tot 92,6, van 98,3 in juni (herzien cijfer). Dat is iets slechter dan verwacht (95). Als de Amerikaanse consument minder goedgemutst is, zal hij wellicht minder kopen, wat zijn weerslag heeft op ’s lands economie.

 • Licht lagere opening in New York

  De Amerikaanse beurzen starten met kleine verliezen. De Dow Jones zakt na een minuut handel met 0,3 procent. De S&P500 beperkt het verlies tot 0,1 procent.

  Beleggers verwerken een stroom van bedrijfsresultaten. Tegenvallers waren onder meer McDonald’s, 3M en Harley-Davidson. Pfizer verhoogde zijn winstprognose en was een positieve verrassing.

  Intussen blijft het coronavirus veel Amerikanen besmetten en flakkert het ook in Europa weer op. De vraag is in welke mate dat het economisch herstel zal doorkruisen.

  Het beeld van het 'Onbevreesde Meisje' voor het gebouw van de New York Stock Exchange. ©AFP

 • Wat te verwachten van Melexis morgen?

  Beleggers zetten zich beter schrap voor een somber tweedekwartaalrapport van Melexis  morgen voorbeurs. Analisten denken dat de specialist in sensoren voor de autosector 90 miljoen euro omzet gedraaid heeft. Dat is tegenover het eerste kwartaal een krimp van 35 procent. Het gevolg is een kaalslag lager op de resultatenrekening: er zou nog zo'n 2 miljoen bedrijfswinst overblijven, tegenover 24 miljoen in het eerste kwartaal van 2020.

  ING-analist Marc Hesselink merk dat de autoproductie vorig kwartaal gehalveerd is door de pandemie. Dat auto's meer chips bevatten, kan voor Melexis de pil wat vergulden. Belangrijker is de outlook: in april schrapte CEO Françoise Chombar in volle pandemie de vooruitzichten voor 2020. Onlangs kwamen er vanuit de autosector, onder meer bij Mercedes-bouwer Daimler, wat meer positieve geluiden en tekende zich zeker in juni een herstel van de vraag op. 

  Hesselink merkt wel op dat het aandeel Melexis een stevig voorschot genomen heeft op een vraagherstel, met een beurskoers die 50 procent hoger noteert dan op het dieptepunt in maart. 'Melexis heeft een positieve update nodig om de gestegen koers te stutten', luidt het. Op dit ogenblik noteert de ondernemingswaarde van de chipontwikkelaar tegen 30 keer de verwachte bedrijfswinst over 2021. 'Dat is stevig, ook voor een bedrijf met een stevige staat van dienst', concludeert de ING-analist. 

 • Goudprijs valt terug na nieuw record

  De goudprijs bereikte vandaag een nieuw record op 1.981,27 dollar voor een ounce, maar door een verkoopgolf is de prijs van het gele metaal intussen gedaald tot 1.932,36 dollar.

  Goudstaven in een smelterij ©REUTERS

 • Naar lagere opening in New York

  De futures op de toonaangevende Amerikaanse aandelenindexen kleuren rood, wat op een lagere start van Wall Street wijst. De future op de Dow Jones staat 0,5 procent lager, die op de S&P500 0,4 procent en die op de Nasdaq 0,5 procent.

  In de VS maken Congresleden zich op voor een debat over een nieuw stimuluspakket. Tegelijk is het een razend drukke resultatenweek. Onder meer Pfizer en McDonald’s rapporteren vandaag.

 • KBCS haalt UCB uit favorietenlijst

  UCB was een van de favorieten van KBC Securities voor 2020. Het aandeel maakte die favorietenrol meer dan waar: sinds het in de Benelux-selectie van het beurshuis werd opgenomen, steeg het liefst 54 procent.

  Wegens de beperkte nieuwsflow die zich aandient en het beperktere opwaarts koerspotentieel licht analiste Sandra Cauwenberghs UCB uit de ‘Dynamic Toppick list’, zeg maar de lijst met Benelux-favorieten.

  Ondanks de onzekere tijden gelooft ze dat UCB kopwinden de baas kan dankzij zijn productengamma. Haar advies blijft ‘kopen’ met een koersdoel van 119 euro.

 • Nissan verwacht monsterverlies

  Nissan zal door de coronacrisis ook dit jaar in de rode cijfers duiken. De Japanse autobouwer gaat voor het tot eind maart 2021 lopende boekjaar uit van een bedrijfsverlies van 4,5 miljard dollar. Dat zou het grootste verlies zijn sinds 1977.

  In het eerste kwartaal van 2020/21 (de periode april-juni) leed Nissan een bedrijfsverlies van 153,9 miljard yen (bijna 1,3 miljard euro). Tegenover een jaar eerder halveerde de wereldwijde autoverkoop van het merk naar 643.000 wagens.

  De zwakke resultaten van Nissan zijn geen goed nieuws voor Renault , dat 43 procent van de Japanse constructeur in handen heeft. Voorafgaand aan de mededeling verloor Nissan Motor 4,3 procent op de beurs van Tokio.

 • Fransman gaat Jaguar Land Rover leiden

  Thierry Bolloré wordt de nieuwe topman van Jaguar Land Rover. Hij vervangt Ral Speth, die in september met pensioen gaat. De Fransman stond een klein jaar aan het hoofd van Renault nadat Carlos Ghosn gearresteerd werd. Hij moest weer vertrekken omdat hij volgens Renaults partner Nissan te Ghosn-getrouw was.

  Thierry Bolloré ©AFP

  Jaguar Land Rover behoort toe aan Tata Motors, de grootste Indiase autobouwer. De twee Britse premiummerken hebben het moeilijk door de coronapandemie, onzekerheid over de brexit, strengere uitstootregels en een lagere vraag op de Chinese markt.

  Op de komst van Bolloré reageerde het aandeel Tata Motors positief: het won 4,4 procent op de beurs van Mumbay.

 • Marktenchat: beleggen in tijden van lockdown

  Morgen om 12u kan u chatten met marktenredacteur Kurt Vansteeland. Vragen kan u hier al achterlaten

 • Grootbanken zien goud binnenkort boven 2.000 dollar

  Alle grootbanken zijn het erover eens: de ‘gold rush’ is nog niet ten einde. Het is een kwestie van tijd voor goud 2.000 dollar per ounce aantikt.

  Over wat daarna gebeurt, zijn de meningen verdeeld. JPMorgan Chase verwacht dat de rally later dit jaar aan kracht verliest. Goldman Sachs, Citigroup en Bank of America denken dat de prijs kan doorstijgen. Bank of America denkt dat de prijs van het gele metaal naar 3.000 dollar kan vlammen.

  Zover gaat Goldman Sachs niet. De bank verhoogt wel haar raming voor de komende twaalf maanden van 2.000 naar 2.300 dollar. Ook de raming voor de zilverprijs gaat omhoog, van 22 naar 30 dollar.

  Waarom goud piekt, legt collega Wouter Vervenne hier haarfijn uit.

 • Het overzicht van de Brusselse beursdag ...

  ... leest u hier

 • Wat te verwachten van Solvay morgen?

  Morgen voorbeurs komt Solvay  met de cijfers over het tweede kwartaal. Beleggers zetten zich schrap voor een erg zwak rapport van de chemiereus. Twee belangrijke afnemers van de chemiereus - vliegtuig- en autobouwers - worden door de coronacrisis midscheeps getroffen. CEO Ilham Kadri ziet niet meteen een snel herstel en kondigde in juni aan 1,5 miljard euro goodwill af te boeken bij Cytec, de Amerikaanse producent van lichtgewichtcomposieten voor vliegtuigen.

  Analisten vrezen gemiddeld dat de omzet vorig kwartaal met een vijfde kromp, naar 2,13 miljard. En omdat Kadri minder snel in de kosten kan snijden dan de omzet tuimelt, zou de brutobedrijfswinst (ebitda) met een derde teruglopen, naar 427 miljoen euro.

 • LVMH onderuit na zwak halfjaarrapport

  In Parijs tuimelt LVMH  meer dan 4 procent. De wereldmarktleider in luxe zag over de eerste jaarhelft door de pandemie de nettowinst met meer dan 80 procent ineenschrompelen

 • Kinepolis verloor 30 procent sinds begin juni

  Kinepolis  krabbelt een beetje overeind met een plus van 1,3 procent tot 32,70 euro, maar de bioscoopuitbater verloor sinds begin juni zo'n 30 procent. Anderhalve maand geleden waren beleggers nog hoopvol over de geleidelijke heropstart van de bioscopen in alle landen waar de groep actief is, maar intussen is duidelijk geworden dat die heropstart absoluut geen rechte lijn zal zijn. 

  Zeker niet in thuismarkt België, de meest rendabele markt. De regering besliste maandag dat indoorevenementen nog maximaal 100 in plaats van 200 bezoekers mogen tellen. Toch tilt ING-analist David Vagman niet al te zwaar aan de beperking. 'Kinepolis telt gemiddeld 255 zitjes in een Belgische zaal en kon daar sowieso slechts de helft van gebruiken wegens de afstandsregels. We spreken dus eigenlijk over een verlies van zo'n 20 extra zetels.'

  Vagman stipt wel twee echt negatieve factoren aan. Een: de vele vertragingen in blockbuster die cruciaal zijn om klanten terug te lokken. Vooral Disney, dat de voor augustus geplande lancering van Mulan uitstelt, dreigt zwaar door te wegen. Twee: de heropflakkering van het virus, zeker in de Verenigde Staten, die de heropening van cinema's dreigt te doorkruisen. 

 • KBC Securities over Immobel: 'Zeer aantrekkelijk geprijsd'

  Analist Joachim Vansanten van KBC Securities verhoogt het advies voor Immobel   van 'bijkopen' naar 'kopen'. Het koersdoel gaat in één trek van 66 euro naar 80 euro. Vansanten noemt Immobel 'zeer aantrekkelijk gewaardeerd'. 'Als Immobel de nodige vergunningen krijgt, verwachten we een forse stijging van het aandeel. Omdat we overtuigd zijn dat Immobel die vergunningen krijgt, willen we vroeg instappen', zegt Vansanten. Hij titelt zijn 26 pagina's tellend rapport 'Better early than sorry'. 

  Vansanten wijst op de goedkopere waardering in vergelijking met Atenor. 'Immobel noteert tegen 1,2 keer de boekwaarde, Atenor tegen 1,4 keer de boekwaarde. Atenor heeft een langer trackrecord, maar wel een ander risicoprofiel. 74 procent van de portefeuille van Immobel bestaat uit residentiële projecten (26% kantoren), tegenover 7 procent bij Atenor (88% kantoren). Het risicoprofiel voor residentieel vastgoed is veel lager dan voor kantoren.'

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Europese beurzen  noteren na een kwartier handel zowat een halve procent hoger. 

  Basic-Fit   zakt 2 procent. In verschillende Antwerpse gemeenten moeten fitnesszalen sluiten

  Arcadis  spurt 18 procent hoger na veel beter dan verwachte halfjaarcijfers.

  Besi  wint 4 procent na sterke kwartaalcijfers. 

  Delivery Hero  stijgt 2 procent na een verhoging van de jaarprognose (post 8u02). 

  Peugeot  stijgt 6 procent na een hoger dan verwachte winst. 

  LVMH  zakt 2,8 procent na zwakke halfjaarcijfers

  Reclamebureau M&C Saatchi  spurt 16 procent hoger na een tradingupdate. 'April en mei waren niet zo slecht als gevreesd.'

 • Euronext Brussel: Immobel neemt de kop

  De Bel20  opent met een miniwinst van 0,1 procent. 

  Immobel  gaat 3 procent hoger na een koopadvies van KBC Securities.

  ING  verliest 0,3 procent na een waardevermindering van 300 miljoen euro

  KBC  blijft stabiel na het advies van de ECB om dit jaar geen bankdividenden meer uit te keren

  Sequana  opent stabiel na een succesvolle schuldfinanciering

  Akka is met een verlies van 15 procent de hekkensluiter. De Franse groep met tweede notering in Brussel, zag de omzet organisch met 20 procent krimpen. Akka wil zijn balans versterken. 

 • Peugeot klopt prognoses

  De Franse autobouwer PSA  (Peugeot, Citroën, Opel) boekte in de eerste jaarhelft een nettowinst van 595 miljoen euro. Dat is een pak meer dan verwacht door analisten (222 miljoen). 'Ons orderboek is schitterend', zegt CEO Carlos Tavares. 'We verwachten veel nieuwe auto's te factureren in de tweede helft van het jaar.'

  PSA herhaalt de ambitie om over 2019-2021 een operationele winstmarge te realiseren van meer dan 4,5 procent. In de eerste helft van 2020 was dat 3,7 procent. 

  Peugeot geeft in het persbericht geen commentaar op de fusie met Fiat. 

 • Geen bankdividenden meer dit jaar

  De Europese Centrale Bank vraagt de Europese banken tot januari 2021 geen dividenden uit te keren. Dat laat ze weten in een mededeling. Beter nieuws voor de beleggers in banken is dat de ECB meer tijd geeft zodat de instellingen hun buffers kunnen versterken. 

  De Europese beurzen stevenen af op een licht hogere opening, leren de futures. 

  Volg hier onze verslaggeving. 

 • Delivery Hero verhoogt jaarprognose

  De Duitse leverancier van maaltijden Delivery Hero  verhoogt de jaaromzetprognose naar 2,6 à 2,8 miljard euro, tegenover eerder 2,4 à 2,6 miljard euro. De groep kondigt ook een intrede aan in Japan. 

  Delivery Hero wordt getipt als een kandidaat-nieuwkomer in de DAX. Sinds begin dit jaar steeg het aandeel met 33 procent, met dank aan de vele thuisblijvers wegens de lockdown. 

 • ING schrijft 300 miljoen euro uit de balans

  De Nederlandse bank ING  kondigt vandaag een afschrijving aan van 300 miljoen euro op goodwill, als gevolg van de Covid-19-pandemie. De goodwill slaat op de overnames die ING in het verleden heeft uitgevoerd. Goodwill komt op de balans als de overnameprijs hoger ligt dan het eigen vermogen van de overnameprooi. De 300 miljoen euro is geen cashuitgave, maar wel een operationele kost die geboekt wordt over het tweede kwartaal. 

  Op 6 augustus publiceert ING volledige resultaten. 

 • Europese beurzen op weg naar stabiele opening

  De futures wijzen op een minieme openingswinst van 0,1 procent voor de EuroStoxx50. 

 • PMV stopt Sequana vers geld toe

  Aandeelhouders van Sequana Medical , waaronder de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, hebben de medische groep achtergestelde leningen gegeven van 7,3 miljoen euro. Daarvan kan 1,4 miljoen euro omgewisseld worden in aandelen. De leningen hebben een looptijd van 3 jaar en een rente van 6 procent. Enkel bij de leningen die omwisselbaar zijn in aandelen, ligt de rente op 5 procent. De interesten worden na afloop van de leningen betaald. Squana Medical produceert de alfapump, een toestelletje voor de behandeling van vochtophoping bij patiënten met leveraandoeningen en hartfalen.

  'Hoewel de verspreiding van Covid-19 nog niet onder controle is, hebben we onze klinische studies kunnen hervatten', meldt Sequana Medical. 'Onze strategie focust op het verkrijgen van de goedkeuring voor de alfapump in Noord-Amerika en de klinische ontwikkeling van de alfapump DSR voor patiënten met diuretica-resistente hartfalen.' 

  Dankzij de leningen heeft Sequana Medical voldoende middelen tot de tweede helft van 2021. Tegen dan verwacht Sequana belangrijke mijlpalen in de klinische studies.

  Lees hier meer.  

 • Coronacrisis geeft LVMH forse klap

  Door lockdowns en winkelsluitingen zag het Franse luxeconglomeraat LVMH  zijn omzet en nettowinst het voorbije halfjaar fors dalen tegenover dezelfde periode in 2019. In het tweede kwartaal dook de groepsomzet 38 procent lager dan in dezelfde periode in 2019, liet LVMH gisteren nabeurs weten. Dat is vooral te wijten aan een terugval in de Verenigde Staten (na Azië de belangrijkste markt, red.) en Europa. Hoopgevend is het sterke omzetherstel op de Aziatische en met name de Chinese markt in het tweede kwartaal, aldus nog het Franse luxeconcern.

  Over de vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar is multimiljardair Bernard Arnault, tegelijkertijd voorzitter en CEO van LVMH, eerder somber:

  Hoewel we in juni sterke signalen zagen van herstel in onze activiteiten blijven we erg waakzaam voor de rest van het jaar.
  Bernard Arnault
  CEO LVMH

  Lees hier meer. 

 • Vandaag: Uitkijken naar Joe Sixpack

  Vandaag kijken we uit naar het Amerikaanse consumentenvertrouwen en naar de halfjaarcijfers van Vastned Retail Belgium. 

  Lees hier onze vooruitblik op de beursdag. 

 • 'Lockdown light' weegt op Kinepolis

  Nog even een 'recap' van de Brusselse beursdag gisteren. Met vooral stevig verlies voor bioscoopuitbater Kinepolis  en baanwinkelspecialist Retail Estates , nu België weer in een soort 'lockdown light' gaat. Bij Kinepolis is er een bijkomend probleem: een dreigend gebrek aan 'blockbusters', nu Disney zijn krakers als 'Mulan' tot nader order uitstelt

 • Goudprijs sluipt richting 2.000 dollar

  Je kunt niet zeggen dat beleggers op de aandelenmarkten op dit ogenblik enorm wakker liggen van de heropflakkering van het virus in grote delen van de wereld. Maar steeds meer beleggers nemen wel een 'verzekering' door staafjes goud in hun portefeuille te laten. De goudprijs zette maandagavond in New York een vers reccord neer en sluipt nu richting 2.000 dollar per ounce.

  U leest meer over de opmars in deze analyse van collega Wouter Vervenne. 

 • Iteos duikt onder intekenprijs

  Op een vrij positief gestemd Wall Street   viel maandag Iteos extra hard op. Het Waalse biotechbedrijf trok vrijdag naar Nasdaq. Niet alleen kon Iteos zijn aandelen boven de eerder aangekondigde prijsvork slijten - tegen 19 dollar per aandeel - maar het debuut was ook nog eens euforisch: een eerste beurskoers op 25,55 dollar. 

  Intussen is op dag twee die euforie serieus weggeëbd. Maandag tikte Iteos af op 17,57 dollar. Dat is 7,5 procent onder de intekenprijs én intussen een stevige 8 dollar of een derde onder de eerste beurskoers van 25,55 dollar. 

  ©BELGAIMAGE

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud