1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen boeken herstel

De Europese beurzen gingen vrijdag hoger, in de hoop op een verse schijf stimulus van de Europese Centrale Bank. Orange Belgium vlamde na een sterk rapport, Econocom tuimelde na een waarschuwing.
 • Horroraandelen voor Halloween | Bull, Bear & Bas

  We sluiten af met een kijktip: de nieuwste aflevering van Bull, Bear & Bas. Collega Bas Van der Hout trok naar Kinepolis Antwerpen. Fijn weekend !

  Bas mocht binnen in Kinepolis op een moment dat het complex nog gesloten was voor het publiek. Daarom draagt hij geen mondmasker.

  Bas van der Hout

 • Xior herhaalt jaarprognose

  De uitbater van studentenkoten, Xior , herhaalt in een kwartaalbericht de winstverwachting van 1,70 euro per aandeel over heel 2020. Dat is een stijging met 6,3 procent. Ook het beoogde brutodividend van 1,36 euro wordt herbevestigd, dat is een stijging met 4,6 procent.

  Eind september lag de bezettingsgraad op 97,58 procent. 'De huurgelden werden in het derde kwartaal voor het grootste deel ontvangen en de inningsgraad ligt in lijn met die van vorig jaar', zegt Xior nog. 

 • Euronext Brussel: Belgiums boven

  Ons Brussels beursoverzicht leest u hier.

 • Bel20 sluit 1,4 procent hoger

  Toppers in Brussel: Orange Belgium (+9,5%), Eurocommercial (+5,3%) en Vastned Retail Belgium (+4,7%).

  Floppers: Roularta (-3,1%), Bone (-4,4%) en Econocom (-15,7%). 

 • Amerikaanse privésector kent sterkste groei in 20 maanden

  De IHS Markit Composite index die de Amerikaanse activiteit meet in de industrie en in diensten, steeg in oktober van 54,3 naar 55,5. Dat is het hoogste peil in 20 maanden. Het cijfer dat dus beduidend boven 50 ligt, is een groot contrast met het cijfer onder 50 in de eurozone eerder vandaag. 50 is de grens tussen groei en krimp. 

 • Scrips Aedifica verkocht aan 0,49 euro per stuk

  Aedifica kondigt de succesvolle afronding aan van een kapitaalverhoging van 459 miljoen euro. De bestaande aandeelhouders schreven in op 83 procent van de nieuwe aandelen. De niet gebruikte voorkeurrechten werden vandaag geveild onder institutionele beleggers. Dat gebeurde tegen een prijs van 0,49 euro per stuk. 

  Bestaande aandeelhouders die bij deze operatie aan de zijlijn bleven, krijgen vanaf 30 oktober de opbrengst van de verkochte scrips op hun rekening gestort. 

 • Opening Bell

  De Amerikaanse beurzen zijn zonet licht hoger geopend. Zowel de Dow Jones  als de Nasdaq  staat op een winst van 0,2 procent. 

 • Ondernemersvertrouwen stijgt onverwacht naar hoogste peil sinds februari

  De indicator van het Belgische ondernemersvertrouwen stijgt in oktober met 2,3 punten naar -8,5 punten, het hoogste peil sinds februari. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Economen hadden een daling naar -11,5 punten voorspeld.

  De Nationale Bank waarschuwt wel voor een te optimistische interpretatie van de goede cijfers. 'De enquête werd gehouden van 1 tot 22 oktober. Ze weerspiegelt dus slechts gedeeltelijk de striktere maatregelen die de federale overheid op 16 oktober heeft genomen in het kader van de strijd tegen de pandemie.'

  De stijging van het ondernemersvertrouwen is vooral te danken aan de handel. In die sector zijn de vraagvooruitzichten fors opwaarts herzien. In de verwerkende nijverheid verbeterde het economisch klimaat lichtjes. In de diensten aan bedrijven en de bouw was er weinig verandering.  

 • Amerikaanse futures in de plus | Intel en Gilead in focus

  De futures wijzen op een 0,3 procent hogere opening voor zowel de Dow Jones  als de Nasdaq

  In focus vandaag: 

  Intel zal volgens de voorbeurshandel 10 procent onderuit gaan. De kwartaalcijfers waren dan wel beter dan verwacht, de tak datacenters  blijkt een groot zorgenkind. Datacenters zijn een erg beloftevolle groeimarkt, maar Intel verliest marktaandeel aan spelers zoals AMD en Nvidia . Voor die twee aandelen wordt het een betere sessie.

  Gilead stevent af op een 4 procent hogere opening. De groep kreeg gisterenavond als eerste een goedkeuring voor een coronamedicijn

 • AB InBev neemt de kop in Bel20 | Uitkijken naar kwartaalcijfers

  AB InBev  wint meer dan 3 procent en pakt daarmee voorlopig het goud in de Belgische sterindex. Het is voor beleggers uitkijken naar de derdekwartaalcijfers van donderdag. De brouwer heeft zelf de consensuscijfers verzameld en op zijn webstek gezet.

  De bierbrouwer is een duidelijk coronaslachtoffer wegens het belang van de verkoop van bier in cafés en op grote evenementen. Analisten verwachten een krimp van het volume met 3,9 procent, wat zou leiden tot een 4,2 procent lagere omzet. Lager op de resultatenrekening rekent het analistenheir op een daling van de ebitda met 9,3 procent. De winst per aandeel zou moeten uitkomen op 0,77 dollar per aandeel. Exclusief de impact van hyperinflatie, zou de onderliggende winst per aandeel op 0,69 dollar per aandeel uitkomen. 

  Nog belangrijker dan de cijfers van het derde kwartaal, zijn we benieuwd naar de vooruitzichten voor het vierde kwartaal. De sluiting van cafés en restaurants in meerdere Europese landen als gevolg van de tweede coronagolf is een nieuwe klap voor AB InBev.

  Het is tot slot uitkijken naar het interimdividend. Vorig jaar keerde de brouwer in november een interimdividend uit van 0,80 euro per aandeel. Het beurshuis Kepler verwacht dat de brouwer dat dividend - net zoals het slotdividend eerder dit jaar - zal halveren.  

 • Wereldhave veert op

  Het meest opgemerkte aandeel in Amsterdam is Wereldhave , met een klim van 16,6 procent naar 9,125 euro. Een die duidelijk in de categorie 'opluchtingsrally' hoort, want sinds begin dit jaar beloopt het verlies 55 procent. 

  De uitbater van winkelcentra in de 'Thalys-zone' (Nederland, België en Frankrijk) rapporteerde een update over het zomerkwartaal en dat was iets minder 'doom & gloom' dan beleggers vreesden. Voor heel 2020 rekent Wereldhave op een winst per aandeel rond 2 euro, terwijl de lat op 1,80 euro lag.

  In het voorwoord benadrukt CEO Matthijs Storm dat de groep in deze crisis heel hard op de kleintjes let, met werkingskosten die met 23 procent teruggebracht zijn. Aan inkomstenzijde gloort een beetje beterschap. Van de gefactureerde huur kon Wereldhave er 93 procent effectief innen over het derde kwartaal, tegenover 74 procent in het tweede kwartaal.

  Frankijk - al precorona het zorgenkind - blijft de moeilijkste markt, al verbeterde de inning wel van 54 naar 82 procent van de facturen. Storm verzekert dat de geplande verkoop van een aantal Franse centra 'op koers' zit, maar zonder concreet nieuws.

 • Troostbarbies monteren Mattel op

  Houd straks zeker de koers van Mattel  in de smiezen. De speelgoedproducent kwam donderdag na sluiting van de Amerikaanse beurzen met een sterk rapport. De winst verbeterde van 70,6 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2019 naar 316 miljoen dollar.

  Op aangepast niveau kwam de winst per aandeel uit op 0,95 dollar. bijna een verdrievoudiging op jaarbasis en ook bijna drie keer zo hoog als de 0,39 euro die analisten vooropstelden.

  Mattel verwacht in het huidige vierde kwartaal een omzetgroei en denkt over het boekjaar winstgevend te zijn.

  Ouders trokken blijkbaar stevig hun portefeuille open om hun kinderen in de lockdown te entertainen. Zowel de verkoop van Barbie als van de zustermerken Hot Wheels en Fisher Price zat in de lift.

  ©AFP

 • Over de remonte van Vastned Retail Belgium ...

  .. even aangeven dat die relatief is, tegenover wat voorafging. Donderdagavond noteerde de specialist in winkelvastgoed tegen een korting van 59 procent (!) op de nettoactiefwaarde. Een perfecte illustratie van het doemscenario dat beleggers voor 'bakstenen' retail in de koers verrekenen (zie ook: winkelcentragigant Unibail Rodamco-Westfield), nu de pandemie de turbo heeft gezet op e-commerce. 

 • CEO Deceuninck blikt terug op topkwartaal

  De raamprofielenproducent Deceuninck scoorde donderdag met een sterk cijferrapport. De sponsor van wielervedettes als Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel opereert aan een brutomarge van 17,5 procent, een peil dat al jaren niet meer werd behaald.

  CEO en grootaandeelhouder Francis Van Eeckhout analyseert de cijfers in dit interview.

 • Centrale banken verkopen voor het eerst in tien jaar goud

  De centrale banken hebben in het derde kwartaal 13 ton goud verkocht, zegt het onderzoeksbureau Refinitiv. Het is de eerste keer in bijna tien jaar dat ze nettoverkopers zijn van het edelmetaal. De Russische en Chinese centrale banken kopen geen goud meer en andere centrale banken hebben meer goud verkocht. Refinitiv zegt niet welke centrale banken goud hebben verkocht.

  Het bureau ziet twee redenen. Sommige landen zijn op zoek naar geld om de impact van de coronacrisis te beperken. Wellicht heeft ook de hoge goudprijs een rol gespeeld. De goudprijs steeg in het derde kwartaal voor het eerst boven 2.000 dollar per ounce.

 • De beursdag: Belgiums boven

  U leest er hier alles over. 

 • Britse economie koelt meer af dan verwacht

  De groei van de Britse economie is in oktober sterk vertraagd, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau IHS Markit. De PMI-indicator daalde met 3,6 punten naar 52,9 punten. Een score boven 50 punten wijst op een toename van de activiteit in de privésector. Economen hadden een kleinere terugval van de indicator naar 54 punten voorspeld.

  Vooral de dienstensector koelde af. IHS Markit verwijst naar de beperkende maatregelen voor de horeca om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Voorts drukken lokale lockdowns de consumptie. ING-econoom James Smith verwacht dat de Britse centrale bank in november extra stimulus aankondigt. 

 • Punk uit Polen

  Alvast wat leesvoer voor tijdens uw lunchpauze. In zijn wekelijkse column fileert onze tech savvy collega Roland Legrand het succes van 'Cyberpunk 2077'. Dat is een videogame uit de stal van CD Project, het op een na grootste beursbedrijf van Polen. Zdrowie!

 • Sombere data voeden stimulushoop

  500 miljard extra. Dat is op dit ogenblik de consensus voor de extra stimulus van de Europese Centrale Bank later dit jaar, in reactie op een economie die door de opmars van het virus weer tot stilstand is gekomen

 • Analisten over Econocom: 'zichtbaarheid extreem laag'

  Analisten werpen hun licht op het cijferrapport van Econocom . 

  'Ondanks de zeer tegenvallende omzetontwikkeling, blijft de winstbelofte op peil', vat analist Kris Kippers samen. 'Econocom blijft interessant wegens de zeer goedkope multiple waartegen het noteert', zegt de analist. 'Maar er is onmiskenbaar een reputatieprobleem. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.' Kippers behoudt zijn koopadvies voor de ICT-groep, maar zegt dat hij meer tekenen van vertrouwensherstel wil zien voor hij een verhoging van zijn koersdoel van 3 euro overweegt. 

  De winst van Econocom lijkt niet in gevaar maar de reputatie wel.
  Kris Kippers
  Analist Degroof Petercam

  KBC verlaagt zijn advies. 'In deze omstandigheden is het enigszins begrijpelijk, maar de zichtbaarheid bij Econocom is wel erg laag', zegt analist Thomas Couvreur. 'Het verdere uitstel van een strategische update is een opdoffer voor de investment case'. Couvreur verlaagt het advies van 'kopen' naar 'opbouwen' en het koersdoel van 2,7 euro naar 2,6 euro. 

 • Degroof Petercam zet Orange Belgium op de kooplijst

  Na het sterke kwartaalrapport trekt Orange Belgium   bijna een tiende hoger naar 15,48 euro. Degroof Petercam verhoogt het advies van 'houden' naar 'kopen'. Vooral in reactie op de koerszwakte in de aanloop naar het rapport, want analist Vivien Maquet houdt het koersdoel op 19 euro. 

  'Ondanks een bedrijfsmodel dat goed weerstand biedt tegen de pandemie, is het aandeel sinds begin dit jaar 32 procent gezakt', merkt Maquet op. 'Het gevolg is dat het aandeel goedkoop en op basis van de verwachte vrije kasstroom in 2021 tegen een rendement van 14 procent noteert.'

 • Meer tekst en uitleg over de Europese economie ...

  ... hierzo!

 • Gimv verkoopt belang in Nederlands zorgbedrijf

  Gimv   verkoopt zijn belang in het Nederlandse zorgbedrijf Eurocept. Samen met oprichter Mike van Woensel verkoopt GIMV zijn minderheidsparticipatie aan Mediq, een Nederlandse leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

  Gimv stapte in 2013 in Eurocept, een bedrijf gespecialiseerd in wondzorg-aan-huis, en bestempelt die participatie als 'een mooi groeiverhaal'. De analisten van KBC Securities zijn enthousiast en spreken van een verdere 'verjonging van de portefeuille'. Ze vinden dat de koers te fel is afgestraft en de onderliggende waardering van de investeringsmaatschappij niet langer weerspiegelt. Daarom krijgt Gimv een ratingverhoging van 'houden' naar 'opbouwen' bij een gelijkblijvend koersdoel van 55 euro.

  Gimv wint 1,5 procent.

 • Europese economie gaat weer in krimpmodus

  De Europese economie is weer aan het krimpen, door de opstoot van het coronavirus over vrijwel het hele continent. Dat leert de invloedrijkste vinger aan de pols van de eurozone, die van onderzoeksbureau IHS Markit. De barometer die IHS Markit distilleert uit een rondvraag bij 5.000 ondernemers liep volgens voorlopige cijfers in oktober terug van 50,4 tot 49,4 punten. Een cijfer onder 50 punten wijst op een krimpende activiteit. 

  Met andere woorden: het economisch herstel postlockdown is tot stilstand gekomen. Even frappant: de enorme kloof die is ontstaan tussen de industrie en de dienstensector. De industrie blijft stevig opveren dankzij het herstel van de Chinese economie, de deelindex versnelt nog van 53,7 naar 54,4 punten. Omgekeerd houdt de consument weer drastisch de vinger op de knip: daardoor duikt de barometer voor de dienstensector scherp, van 48 naar 46,2 punten. 

 • Europa op aardige winst | Beter Bed | Kering | Dalet

  De Europese beurzen gaan na drie kwartier handel mooi hoger. De Euro Stoxx 50  noteert met 0,8 procent winst.

  Beter Bed  wint 4 procent na sterke cijfers. De matrassenholding dikte deze week al ruim 35 procent aan nadat het een Chinese deal had bekendgemaakt. 

  Klépierre  wint 1,4 procent in Parijs. De grootste winkelcentrumgroep van Europa zag haar huurinkomsten minder dalen dan gevreesd.

  Kering  verliest 1,4 procent. Het luxeconcern boven Yves-Saint-Laurent en Gucci zette nog wel een omzetdaling van 4,3 procent in de boeken. Een stevige verbetering ten opzichte van de omzetdaling van 43,5 procent in het tweede kwartaal.

  Dalet  wint 32 procent in Parijs. De ontwikkelaar van beeldmontagesoftware zit in exclusieve overnamegesprekken met het Amerikaanse investeringsfonds Long Path Partners. 

 • Econocom krijgt knauw na verrassend omzetalarm

  Het duurde tien minuten voor de koers kon worden gevormd voor Econocom  . De ICT-groep moet 17 procent inleveren na een verrassende verlaging van haar omzetverwachting nadat ze enkele weken geleden nog een herstel had gepredikt. 

 • Brussel opent vlak | Orange Belgium | Econocom | Vastned Retail Belgium

  De Bel20 opent op het slotpeil van donderdag: 3.202 punten.

  Orange Belgium  wint 2,4 procent. De telecomgroep overklaste de verwachtingen met een sterk cijferrapport.

  Econocom heeft nog geen evenwichtskoers. De ICT-dienstverlener zet het hakmes in zijn omzetverwachting.

  Vastned Retail Belgium wint 1,8 procent. De winkelverhuurder zag zijn huurinkomsten herstellen.

  Xior  wint 0,5 procent. De verhuurder van studentenwoningen komt nabeurs met cijfers.

  Aedifica is geschorst in afwachting van de veiling van niet-uitgeoefende voorkeurrechten bij de recente kapitaalronde.

 • Aedifica geschorst door veiling scrips

  Er zal zo meteen geen handel zijn in Aedifica . De zorgvastgoedspecialist is geschorst in afwachting van de veiling van scrips. Dat zijn de niet-uitgeoefende voorkeursrechten verbonden aan de kapitaalverhoging van 459 miljoen euro die de groep vorige week lanceerde en waarvoor de intekenperiode donderdag afliep.

 • Beter Bed zit in een zetel

  De beddenverkoper Beter Bed  blijft stijgende cijfers noteren tijdens de coronacrisis waarin mensen kennelijk massaal matrassen aanschaffen. De omzet kwam in het derde kwartaal uit op 57,3 miljoen. Dat is een groei van ruim 30 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

  Het orderboek was nog nooit zo goed gevuld en steeg naar 27,7 miljoen euro. Dat is ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden een stijging van ruim 60 procent. Vooral de onlinebestellingen rukten stevig op. 

  Topman John Kruijssen zegt dat de herstructurering van het bedrijf vorig jaar vruchten afwerpt en tot continue groei leidt. 'Het is duidelijk dat onze aangescherpte commerciële strategie zijn weerklank goed vindt bij klanten, zeker tijdens deze coronapandemie', aldus Kruijssen. 

  Beter Bed is al de hele week een sterke stijger op het Damrak. Het maakte eerder deze week een deal bekend met het Chinese Rucci. Beter Bed dikte deze week met 35 (!) procent aan. 

 • Ascencio: 'Huurinkomsten moeten stabiel dividend toelaten'

  De Waalse verhuurder van baanwinkels en retailparken Ascencio heeft naar eigen zeggen niet zo veel last van de pandemie, wat een stabiel dividend toelaat. 'Wie zegt dat voeding niet sexy is? 40 procent van onze huur komt van voedingswinkels, die geen last hebben van corona', zegt CEO Vincent Querton in een interview met onze redactie.

 • Europese beurzen op weg naar lichtgroene start

  De futures op de Euro Stoxx 50 wijzen op een openingswinst van 0,4 procent.

 • Vastned Retail Belgium brengt huurinkomsten op precovidniveau

  Vastned Retail Belgium  publiceerde nabeurs kwartaalcijfers. De uitbater van winkelvastgoed zag de bezettingsgraad stabiel blijven op 97,3 procent en zegt dat de huurinkomsten in het derde kwartaal weer in lijn zijn met die van voor 13 maart. Volgens de vastgoedspeler hebben de huurkwijtscheldingen die het eerder dit jaar deed bijgedragen aan de heropstart van de retailactiviteiten na de periode van de lockdown. Voorts leidde een focus op het tijdig innen van de huren tot een inningsgraad van 97,3 procent in de eerste negen maanden van 2020 (dus exclusief de kwijtscheldingen). 

  Ook meldt het bedrijf dat het een beperkte waardedaling zag in de huidige vastgoedportefeuille van 0,7 procent ten opzichte van het eerste semester van 2020. Daarnaast verwacht het voor 2020 een EPRA-resultaat van 2,35 tot 2,45 euro per aandeel en wijst het erop dat het nog 20,2 miljoen aan ongebruikte kredietfaciliteiten heeft. Voorts zegt de onderneming dat de schuldgraad met 0,7 procent terugviel tot 30,9 procent. Tot slot meldt Vastned Retail Belgium dat het in oktober een verkoopovereenkomst heeft gesloten voor de verkoop van een niet-strategisch retailpark in Schaarbeek met een meerwaarde van 1,5 miljoen euro. 

  Vastned Retail Belgium noteert bijna op een diepterecord. De geplaagde vastgoedgroep nam onlangs afscheid van zijn jarenlange CEO Taco De Groot. 

 • Orange Belgium scoort boven de lat

  De resultaten van Orange Belgium  lopen binnen. Op het eerste zicht een stevige beat over de hele lijn. De omzet bleef nagenoeg stabiel (-0,6%) op 335,3 miljoen euro. De winst (ebitdaal, zie inzetbox link) ging 7 procent hoger tot 89,4 miljoen euro. De nettowinst klokte af op 21,4 miljoen euro.

  Dat was beter dan de analistenverwachtingen. Zij hadden op een omzet van 325 miljoen euro en een winst (ebitdaal) van 87 miljoen euro gerekend. Voor de nettowinst gingen ze uit van nagenoeg 20 miljoen euro.
  CEO Xavier Pichon bevestigt de jaarprognoses: een lichte daling van de omzet en een winst (ebitdaal) van 310 tot 330 miljoen euro. 

  EBITDAal

  Say what now?

  Orange Belgium introduceerde vorig jaar het mondvol 'EBITDAaL'. Het gaat nog altijd om de winst voor rentelasten, belastingen en afschrijvingen (ebitda). Maar wel ná leasekosten. Dat is een gevolg van een nieuwe boekhoudregel (IFRS16), die bedrijven verplicht hun leaseschulden op de balans te nemen.

  Een neveneffect van die nieuwe boekhoudregel is dat de ebitda minder dan ooit een goede graadmeter is van de cashgeneratie van een bedrijf, omdat die geen rekening houdt met de rentelasten verbonden aan de operationele lease. Dat lost Orange Belgium op met de toevoeging 'aL'.

   

  Lees hier ons artikel over de eerste cijferpublicatie van de nieuwe CEO Xavier Pichon. 

 • McAfee maakt comeback in mineur

  McAfee maakte donderdag zijn herintrede op de beurs van New York. Het cybersecuritybedrijf haalde 740 miljoen dollar op met zijn beursgang, maar ging onderuit op zijn eerste handelsdag.

  De beurskoers zakte bij de opening 5,7 procent onder de IPO-prijs van 20 dollar - aan de onderkant van de prijsvork tussen 19 en 22 dollar - tot 18,86 dollar. Uiteindelijk sloot het aandeel af met een verlies van ruim 7 procent op 18,57 dollar.

 • Econocom hakt in omzetprognose

  We pikken nog even de resultaten van Econocom  op die donderdag nabeurs binnenliepen. De omzetontwikkeling valt daarin zwaar tegen. In de eerste negen maanden daalden de verkopen met 12,5 procent tot 1,83 miljard euro. Begin september had Econocom nog gewag gemaakt van een verbetering in alle divisies, en stelde het bedrijf een omzetkrimp van maximum 6 procent voorop voor het hele jaar. In de eerste jaarhelft was de omzet 13 procent gezakt. Het slikt die omzetprognose dus opnieuw in en gaat nu van een trend in lijn met de eerste negen maanden. 

  In de afdeling Technology Management & Financing ging de omzet bijna een vijfde onderuit, voornamelijk als gevolg van vertraging bij de opstart van projecten. Ondanks het weinig rooskleurige omzetplaatje blijft de winst op peil en blijft Econocom bij zijn eerdere outlook om 'ten minste het winstpeil van 2019 te evenaren'.

  Het bedrijf van zakenbons Jean-Louis Bouchard, dat bekendstaat om zijn niet altijd even transparante bedrijfsinformatie, bouwde de schuld af met 200 miljoen euro dankzij de verkoop van een digitale dochter aan Atos. De groep herhaalt zijn voornemen om 'snel' schuldenvrij te zijn. 

 • Groen licht voor remdesivir

  Gilead  , in onze contreien vooral bekend als partner van Galapagos , kreeg gisteravond goed nieuws. De Amerikaanse farmareus kreeg een volledige toestemming van de Amerikaanse farmawaakhond (FDA) voor zijn coronamiddel Remdesivir, dat eerder al een 'noodtoelating' verkreeg. 

 • Wat doet Orange Belgium?

  In Brussel richten beleggers hun oog zo meteen op de nummer drie in het Belgische telecomlandschap. Orange Belgium  komt met kwartaalcijfers.

  Met onze vooruitblik raakt u op kruissnelheid. 

 • Debat zet beurzen op drift

  Goedemorgen. De beurzen vinden weinig richting na het laatste presidentieel debat tussen Trump en Biden. Beleggers kijken vooral naar Washington waar wetgevers het maar niet eens raken over een nieuw stimuluspakket voor de economie. Terwijl House-spreker Nancy Pelosi optimisme uitsprak over een nakende deal met de regering, blijft er weerstand in de door de Republikeinen gecontroleerde senaat, waardoor een pact voor de verkiezingen minder waarschijnlijk is.'Het presidentiële debat heeft niet echt veel toegevoegd over de standpunten van beide presidentskandidaten in deze kwestie', zegt Shane Oliver, hoofd investeringsstrategie bij AMP Capital Investors.

  Amerikaanse en  Europese futures noteren vlak. In Azië trekken de beurzen wel voorzichtig hoger. Nieuws dat Gilead officieel toestemming kreeg van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA voor zijn covidremmer Remdesivir stut het sentiment. 

  De euro verliest licht verder ten opzichte van de dollar en wisselt tegen 1,179 dollar. Goud wint licht naar 1.904 dollar per ounce. 

  De toenemende coronabesmettingen blijven beleggers zorgen baren. ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud