1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen duiken in bad van onzekerheid

De escalerende handelsoorlog en de chaotische brexit duwden de Europese beurzen donderdag stevig in het rood. In minder dan een jaar is de koers van Umicore gehalveerd.
 • Tot morgen!

  We trekken een streep onder deze bloedrode beursdag en zien u graag morgenvroeg terug. Dan gaat de aandacht in de eerste plaats naar de - twee keer uitgestelde - jaarresultaten van Nyrstar.

  VRIJDAG 24 MEI 2019
  ECONOMIE/FINANCIËN
  België:
  - Ondernemersvertrouwen (conjunctuurbarometer Nationale Bank) mei , 15.00 uur
  Japan:
  - Inflatie april, 01.30 uur
  Verenigde Staten:
  - Bestellingen duurzame goederen april, 14.30 uur
  BEDRIJVEN
  België:
  - Keyware: algemene vergadering
  - Nyrstar: volledige jaarresultaten 2018, 07.00 uur
  - Nyrstar: trading update eerste kwartaal, 07.00 uur
  - Ontex: algemene vergadering, 14.00 uur


 • Aedifica koopt grond in Duitsland

  Aedifica heeft in Duitsland gronden verworven waarop vier zorgcampussen zullen worden gebouwd met samen plaats voor circa 440 senioren. De zorgcampussen zullen tegen het tweede en derde kwartaal van 2020 worden gebouwd in Wolfsburg, Heiligenhafen, Espelkamp en Beverstedt. De totale investering bedraagt 72 miljoen euro (6 miljoen voor de gronden, 66 miljoen voor de bouwwerken) en het initieel brutohuurrendement meer dan 5 procent.

  De bouw van de vier zorgcampussen kadert in het samenwerkingsakkoord met Specht Gruppe. Binnen deze samenwerking zijn in totaal 17 zorgcampussen gepland.

  Daarnaast laat Aedifica weten dat een zorgresidentie in Eersel in Nederland is opgeleverd. De investering in dit gebouw met 26 eenheden bedroeg 6 miljoen euro en moet een initieel brutohuurrendement van circa 6,5 procent opleveren.

  Aedifica rondde op 7 mei een kapitaalverhoging van 418 miljoen euro af. Sindsdien heeft de groep al 22 miljoen euro geïnvesteerd. Samen met de geplande vier Duitse zorgcampussen zal dit oplopen tot 88 miljoen euro.

 • Flinke verliezen in Europa

  De Europese beurzen werden donderdag meegesleurd door de toenemende zorgen over de escalerende handelsoorlog. Zwakke economische data en de chaotische brexit deden beleggers extra twijfelen. De Euro Stoxx 50 sloot met een verlies van 1,7 procent.

  In Brussel verloor de Bel20 1,25 procent. Het iets beperktere verlies was te danken aan zwaargewicht AB InBev (+0,4%). De rest van de Bel20 kleurde rood met als grootste verliezers Aperam (-4,1%), Umicore (-3,7%) en Proximus (-2,7%).

 • Olieprijs valt ruim 4 procent terug

  De olieprijs beleeft zijn slechtste dag van het jaar. De prijs van een vat Brent zakt met 4,2 procent tot 67,98 dollar. Het is van eind maart geleden dat de olieprijs op dat niveau stond.

  De verergerende handelsoorlog zet beleggers er toe aan uit risicovolle activa te stappen, dus ook uit olie. Zij vrezen voor een vertraging van de wereldwijde economische groei.

  Een bijkomende reden is dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week met 4,7 miljoen vaten zijn aangedikt tot het hoogste niveau sinds midden 2017.

 • NY Fed becijfert impact extra heffingen

  Het nieuwe rondje importheffingen op Amerikaanse producten zal een doorsnee Amerikaans gezin jaarlijks 831 dollar kosten. Dat blijkt uit onderzoek door de Federal Reserve Bank of New York.

 • Musk haalt Tesla uit verlies

  Tesla verloor in de vroege handel 2,5 procent, maar dankzij een bericht van topman Elon Musk is het tij gekeerd en stijgt de producent van elektrische auto’s weer (+3,3%).

  In een email die druk gedeeld werd op de sociale media en door Reuters echt werd bevonden, laat Musk het personeel weten dat Tesla goed op weg is om in het tweede kwartaal qua leveringen het record van het vierde kwartaal te breken. Toen werden 90.700 Tesla’s aan klanten geleverd. Het eerste kwartaal was echter veel zwakker. In de mail staat ook dat het bedrijf deze week gemiddeld 900 Model 3-wagens heeft gebouwd, waarmee het dichter in de buurt komt van het streefdoel van 7.000 per week.

  Tesla heeft op de beurs zes verliesdagen op rij achter de rug. Steeds meer analisten maken zich zorgen over de toekomst van het bedrijf en vragen zich af of Tesla voldoende zal kunnen investeren om de verwachte vraag naar elektrische auto’s te volgen - vooral daar bijna alle grote autoconstructeurs een grootscheeps e-auto-offensief voorbereiden.

 • Best Buy-topman waarschuwt voor impact importheffingen

  Best Buy ging in de voorbeurshandel ruim 3 procent hoger nadat de elektronicaketen in het eerste kwartaal beter dan verwacht had gepresteerd. In de eerste drie maanden van het gebroken boekjaar 2019/20 (tot 4 mei) nam de vergelijkbare omzet met 1,1 procent toe waar analisten 0,9 procent hadden verwacht.

  Best Buy gaf ook optimistische prognoses voor omzet en winst in het tweede kwartaal, onder meer omdat meer klanten voor een abonnement van technische ondersteuning opteren en de verkoop via website en app in de lift zit.

  CEO Hubert Joly waarschuwde echter dat de importtarieven van 25 procent op Chinese producten in prijsverhogingen zullen resulteren en dat consumenten dat zullen voelen. Al heeft Best Buy op voorhand wat voorraad ingeslagen. De importtarieven zijn ook de reden waarom Best Buy voorlopig niets verandert aan zijn winstprognose. Het aandeel staat intussen 4,5 procent lager.

 • Dow Jones opent 1,1 procent lager

  Ook in New York verschijnen rode cijfers op de borden. De Dow Jones zakt in de eerste handelsminuten met 1,1 procent. De S&P500 doet hetzelfde.

 • NN Investment Partners: VS scoren slecht op mensenrechten

  We zijn vandaag aanwezig op de persdag van NN Investment Partners. Faryda Lindeman zegt ons net dat de VS ondergewaardeerd zijn bij de beleggingsonderneming:

 • Rode futures in New York

  De Amerikaanse beurzen stevenen op een rode opening af. De future op de Dow Jones staat 0,9 procent lager, die op de S&P500 0,8 procent.

  De vrees zweeft boven de markten dat het handelsgeschil tussen de VS en China kan ontaarden in een ‘koude technologie-oorlog’ waarvoor geen oplossing in zicht is. Peking liet weten dat Washinton zijn ‘verkeerde daden’ eerst moet rechtzetten vooraleer de onderhandelingen tussen de twee grootmachten kunnen hervat worden.

 • Guardiola-bericht vuurt Juventus aan

  Het aandeel Juventus gaat voor de tweede dag op rij hoger in Milaan. Woensdag steeg het met 5,7 procent en vandaag komt er nog eens 3,7 procent bij, zodat Juventus op het hoogste peil in meer dan een maand noteert.

  De aanleiding is de speculatie dat Pep Guardiola de nieuwe trainer wordt van de Italiaanse topploeg. Volgens het Italiaanse persagentschap AGI zou Guardiola een voorakkoord met Juventus hebben bereikt om vier jaar lang de club te leiden. Hij zou 24 miljoen euro per jaar krijgen.

  Bloomberg kreeg van een woordvoerster van Juventus 'geen commentaar' te horen. Ook City Football Group, de eigenaar van Manchester City - waarvoor Guardiola tot dusver werkte - wou geen commentaar kwijt.

 • Het overzicht van de Brusselse beursdag ...

  ... leest u hier

 • Umicore gehalveerd in minder dan een jaar

  De materialengroep met thuisbasis in Hoboken Umicore is na de koersdaling vandaag precies de helft minder waard dan de recordkoers van eind juni vorig jaar. 

  Vooral de afgelopen maanden ging het hard naar omlaag. Jarenlang kregen beleggers het water in de mond bij de schier eindeloze winstgevende groei van een wereldleider in de niche van de batterijrecyclage. Bij de jongste jaarcijfers volgde de ontnuchtering. Umicore sloot niet uit dat het dit jaar minder brutowinst (ebit) zal maken dan in 2018.

  Steeds meer fabrikanten van batterijcellen willen de kathoden die ze van Umicore afnamen liever zelf maken. De ene concurrent na de andere - niet zelden in China - ontvouwde investeringsplannen daarvoor. Dat gebeurde na de winstwaarschuwing, die vooral gebaseerd was op de dalende vraag uit China. Nu zit ook het toekomstige aanbod in de lift. Umicore maakt het verschil met kathoden met nikkel, die meer energie kunnen opslaan in een batterij die even veel weegt. Maar voor sommige klanten weegt de kostprijs zwaarder door.

  Zowel de CEO op de jaarvergadering als de voorzitter in onze krant toonden zich zelfzeker tegenover de markten. Toch kalft het vertrouwen van beleggers zienderogen af.

 • Daimler bereidt nieuwe concernstructuur voor

  Op de algemene vergadering van Daimler in Berlijn hebben de aandeelhouders woensdag met een grote meerderheid ingestemd met een transformatie van het concern. Dat maakt de weg vrij om drie segmenten te creëren. Onder Mercedes-Benz AG zullen vanaf 1 november de personen- en bestelwagens vallen, onder Daimler Truck AG de vrachtwagens en bussen. De financiële diensten hebben al een eigen juridische entiteit en heten vanaf 24 juli Daimler Mobility AG.

  De nieuwe structuur moet het volgens Daimler mogelijk maken sneller op veranderingen en noden van klanten en de markt te reageren en daarbij innovatief te werk te gaan. Ook samenwerking met andere spelers moet eenvoudiger worden.

  De AV van Daimler betekende ook het afscheid van Dieter Zetsche als CEO en van CFO Bodo Uebber. Zetsche hamerde woensdag op de noodzaak om kostenbesparingen door te voeren en de winstgevendheid op te krikken.

  Het afscheid van Zetsche inspireerde concurrent BMW tot een erg gevat filmpje.

 • NYSE probeert biotechmonopolie Nasdaq te doorbreken

  De 'Big Board' van de New York Stock Exchange verlaagt zijn noteringsvergoedingen in een poging biotechbedrijven weg te lokken van Nasdaq. De schermenbeurs is nog altijd zowat monopolist in biotech, sinds de eerste noteringen van de huidige reuzen Amgen en Biogen in de jaren '80. 

 • Moody's knipt in kredietscore Ontex

  Het aandeel Ontex  is sinds de winstwaarschuwing eerder deze maand in vrije val. Nu knipt ook Moody's de kredietscore van het schuldpapier van Ontex bij, van Ba2 naar Ba3. Dat is wat dieper in de categorie 'rommel'. Analist Lorenzo Re vreest dat het prijskaartje verbonden aan het herstructureringsprogramma de komende twee jaar ernstig op de cashflow zal wegen.

 • Citi: 'Geen katalysatoren voor Proximus'

  Wat meer uitleg waarom Citi Proximus  van de kooplijst haalt. De reden is vrij eenvoudig: het aandeel is sinds het beurshuis de telecomoperator in september op de kooplijst plaatste, met 25 procent gestegen. Dit vooral omdat de vrees voor een nieuwe vierde Belgische speler - die de cashflow van de bestaande drie spelers zwaar zou aantasten - grotendeels weggeëbt is.

  Na die opluchtingsrally dient er zich volgens Citi niet echt een nieuwe katalysator voor de beurskoers aan. Bovendien kan Orange Belgium met zijn kabelknippersaanbod de marktleider potentieel pijn doen, iets wat eerder ook al beurshuis Barclays opmerkte

 • Duitse economie baart zorgen

  De belangrijkste vinger aan de pols van de Duitse economie en de oudste conjunctuurbarometer van Europa laat ook al weinig goeds vermoeden: de Duitse ondernemer zinkt de moed in de schoenen, temidden de escalerende handelsoorlogen. De Ifo-index dook in mei forser dan verwacht naar 97,9 punten, het laagste peil in vier jaar. 

 • Speculatie op schuldherschikking bij moeder Casino

  De handel in Rallye , de holding boven de Franse supermarktketen Casino, is de hele dag opgeschort. Rallye komt nabeurs met een persbericht. Het is onduidelijk wat er in het bericht zal staan. 'Mogelijk vraagt Rally een schuldherschikking', zegt Kepler-analist Fabienne Caron. Andere mogelijkheden zijn de verkoop van een belang in Casino of een vereenvoudiging van de groepsstructuur boven Casino. 

  Opvallend: de Franse toezichthouder liet de handel in Casino zelf wel toe. Het aandeel kelderde meteen met ruim 6 procent. Nu is ook de handel in Casino voor de rest van de dag stilgelegd.

 • KBC Securities knipt in winstprognose Ter Beke

  De Chinese varkenspest is goed nieuws voor de Belgische boeren, maar potentieel slecht nieuws voor de vleesverwerkingspoot van Ter Beke . KBC Securities verlaagt het koersdoel van 190 naar 155 euro en knipt de prognose voor de brutobedrijfswinst (rebitda) van 53,9 naar 50,4 miljoen euro bij. Het advies blijft wel 'bijkopen'. 

  Analist Guy Sips stipt aan dat varkensvlees een van de belangrijkste grondstoffen voor Ter Beke is en dat de prijzen sinds begin maart jaar op jaar met 15 procent gestegen zijn, de jongste weken zelfs met 30 procent. 

  Vergeleken met de 50,2 miljoen over 2018 zou een rebitda van 50,4 miljoen nog altijd een - heel lichte - stijging zijn, maar dat cijfer zou wel een heel grote tweespalt camoufleren. Voor de tak vleesverwerking voorspelt Sips een marge van 3,8 procent in 2019, terwijl de afdeling bereide gerechten 12,8 procent marge zou scoren. Wegens de goede vooruitzichten van die laatste tak handhaaft de analist zijn 'bijkopen'-advies.

  Het aandeel Ter Beke koerst 2,4 procent lager naar 123 euro. 

 • Europese economie blijft op kwakkelkoers

  Na de scherpe groeivertraging van 2018 dient zich in 2019 weinig of geen beterschap voor de Europese economie aan. Dat laat de invloedrijke barometer van het onderzoeksbureau IHS Markit uitschijnen. Die herstelt in mei licht, maar blijft overeenstemmen met een ondermaatse 'onderliggende' groei van 0,1 à 0,2 procent. 

 • Pittige vergadering bij Deutsche Bank

  Vandaag houdt Deutsche Bank zijn aandeelhoudersvergadering. Veel gelukkige gezichten zal je daar in Frankfurt gelet op de gedecimeerde beurskoers  niet aantreffen. 

 • Positieve testresultaten bij Curetis

  Curetis   schiet 10 procent hoger tot 0,95 euro. De groep publiceert positieve testresultaten voor haar diagnostische test naar ademhallingsinfecties. De testen kwamen er na feedback van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA en Curetis gaat het product nu bij de FDA indienen. 

  We are currently preparing the final submission documents and are looking forward to receiving feedback from the FDA in due course.
  Johannes Bacher
  Chief Operating Officer, Curetis

 • Kiadis op schema voor lancering immuuntherapie

  Kiadis  klimt 3 procent tot 9,37 euro. De groep heeft antwoorden gegeven op vragen van het Europese geneesmiddelenagentschap EMA, in verband met de immuuntherapie ATIR101. De goedkeuring van ATIR101 als behandeling om de risico's van stamceltransplantaties bij leukemiepatiënten te beperken werd vorig jaar al verwacht, maar EMA had bijkomende vragen. Volgens KBC Securities ligt Kiadis op schema om de komende maanden de voorwaardelijke goedkeuring te krijgen voor de commerciële lancering tegen eind 2019.  KBC Securities bevestigt het koopadvies en het koersdoel van 20,5 euro. 

 • Brexitchaos zet pond onder druk

  Hoe zou het nog zijn met brexit? Don't ask. Het Brits pond weerspiegelt de toestand van politiek Londen: een slow-motion crash. Sterling zakt voor de veertiende dag op rij tegenover de euro. Een euro levert nu meer dan 88 pence op, tegenover 85 pence op 3 mei. 

 • Bel20 in het rood, Citi haalt Proximus onderuit

  De openingsbel: de Bel20  koerst 0,7 procent lager. Grootste daler is Proximus , dat nu de telecomoperator ook bij Citi van de kooplijst verdwijnt 3,2 procent inlevert tot 24,84 euro. 

 • Value8 maakt rekensommetjes wat makkelijker

  Value8 , het investeringsvehikel van de voormalige Nederlandse beleggersactivist Peter Paul De Vries, heeft buitenbeurs voor 3,89 miljoen euro 685.792 eigen aandelen ingekocht. De inkopen verliepen aan 5,67 euro per aandeel, een korting op de boekwaarde van 6,76 euro per aandeel. Daardoor zal de intrinsieke waarde per aandeel licht stijgen, maar belangrijker: de rekensommetjes zullen voor beleggers wat makkelijker worden. Het aantal uitstaande stukken Value8 zakt immers van 10.685.792 naar 10.000.000. 

 • CEOTalks: Stel uw vraag aan Herman Verrelst

  Straks om 12 uur kunt u chatten met CEO Herman Verrelst van Biocartis. U kan hier al een vraag achterlaten. 

 • Europese beurzen op weg naar rode start

  Nu de Federal Reserve de beleggers een snelle renteknip blijft weigeren en er geen snelle oplossing van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog in zicht is, lijken ook de Europese beurzen af te stevenen op een lagere opening. Afgaand op de futureshandel stevenen Bel20  en Euro Stoxx50 , respectieveiljk de korf Brusselse en Europese steraandelen, af op een verlies van zo'n 0,7 procent bij de openingsbel. 

  ©REUTERS

 • Activist: 'Eigenaar Legoland moet van de beurs'

  De aandeelhoudersactivist ValueAct Capital vindt dat Merlin Entertainments  zichzelf te koop moet stellen. Merlin baat onder meer London Eye en Legoland uit, en in België Sea Life. 'De aandelen zijn ondergewaardeerd en private equity is mogelijk geïnteresseerd', zo luidt het argument van ValueAct. 

  Een bod van 450 pence is haalbaar.
  ValueAct

  ValueAct bezit 9,3 procent van de aandelen en maakte vanmorgen zijn wensen bekend in een open brief aan John Sunderland, de voorzitter van Merlin. 'De vooruitzichten van de Legoland parken zijn robuust. Het bedrijf is bovendien uniek gepositioneerd', zegt voorzitter G. Mason Morfit van ValueAct. 

  Naar aantal bezoekers is Merlin de grootste uitbater van attractieparken ter wereld, na Walt Disney. 

   

  In Scheveningen komt er in 2020 een Legoland . ©ANP

 • Leasinvest knipt dividend

  Vastgoedvennootschap Leasinvest noteert vandaag zonder het recht op een brutodividend van 1,32 euro (coupon nr 24). Dat dividend is maar een fractie van het totale dividend over het boekjaar 2018 (5,1 euro). Dat komt omdat een groot deel al werd geknipt op 19 september 2018 bij de kapitaalverhoging (3,78 euro, coupon nr 23).

 • Ackermans: 'Delen en Bank J. Van Breda kenden sterke jaarstart'

  Net als CFE stuurt ook Ackermans  een tradingupdate uit. Wat Ackermans over DEME, CFE, Sipef en Leasinvest RE vertelt, was al bekend. Hier enkele hoogtepunten: 

  • In de privatebankingpoot kende Delen Private Bank 'een sterke start van het jaar'. De daling van het beheerd vermogen in 2018 werd dankzij de beursremonte in het eerste kwartaal volledig gecompenseerd. Delen beheert nu 40,8 miljard euro, tegenover 37,7 miljard eind vorig jaar. 
  • Ook Bank J. Van Breda kende 'sterke commerciële prestaties'. Het voor cliënten beheerd vermogen steeg eind maart tot 15,1 miljard euro, tegenover 14,3 miljard eind vorig jaar.
  • Ackermans investeerde in het eerste kwartaal 27,9 miljoen euro. Dat geld ging naar Bioelectric (dat stroom haalt uit mest) en naar een verhoging van de deelnemingen in CFE (tot 60,76%) en in de havenprojectontwikkelaar Rent-A-Port (AvH en CFE elk van 45% naar 50%).  
  • Daarnaast realiseert Ackermans een cashopbrengst van 165 miljoen euro (en een meerwaarde van 105 miljoen euro) op de verkoop van de Franse rusthuizengroep HPA. Het is de bedoeling de transactie dit kwartaal af te ronden. 
  • Eind maart beschikte Ackermans over een nettocashpositie van 78,7 miljoen euro, tegenover 102,9 miljoen eind vorig jaar. 
  • De raad van bestuur ziet de resultaten voor 2019 'met vertrouwen tegemoet'.

   

  Lees hier ons volledig artikel. 

 • CFE bevestigt jaarprognose

  Bouw- en baggergroep CFE  zag de omzet in het eerste kwartaal met 5,6 procent aandikken tot 838,4 miljoen euro. Het orderboek was eind maart 5,3 miljard euro groot, 0,8 procent minder dan eind vorig jaar. In dat orderboek is de bouw van 's werelds grootste afgezonken weg- en spoortunnel tussen Denemarken en Duitsland nog niet opgenomen, in afwachting van definitieve vergunningen. 

  Opvallend is de stijging van de netto financiële schuld met 10,4 procent tot 715,5 miljoen euro. CFE wijt dit aan de 'voortzetting van de investeringen bij DEME.'

  De groep bevestigt de vooruitzichten voor 2019, die eerder al in februari werden geformuleerd: 

  • Een stabiele omzet voor DEME in 2019, met een ebitdamarge tussen 16 en 20 procent (de historische vork).
  • Een minstens stabiele omzet voor Pool Contracting (gebouwen, rail...), gecombineerd met een lichte stijging van het bedrijfsresultaat.
  • Een gelijkaardig bedrijfsresultaat voor Pool Vastgoedontwikkeling. 
 • Gimv zet berg cash aan het werk

  De jaarcijfers van Gimv  zijn er. De investeringsmaatschappij krikte de nettowinst over het boekjaar tot 31 maart licht op, tot 112 miljoen euro of 4,41 euro per aandeel. Voor het derde jaar op rij beloopt het dividend 2,50 euro bruto, de zes jaar daarvoor was de coupon 2,45 euro bruto: van stabiliteit gesproken.

  De netto-actiefwaarde na dividend beloopt 52 euro per aandeel, tegenover iets meer dan 50 euro een jaar eerder. Bij de huidige beurskoers (53,40 euro) noteert het aandeel dus tegen een premie van 3 procent op de onderliggende portefeuille. 

  Opvallend: Gimv is er in geslaagd de berg cash serieus af te toppen over het voorbije boekjaar. Die beloopt nu nog 277 miljoen euro of 10,9 euro per aandeel, tegenover 381 miljoen op 31 maart 2018. Dat komt omdat voor het eerst in vijf jaar de investeringsmaatschappij die naam ook waar maakte door per saldo meer (222 miljoen) te investeren dan te desinvesteren (196 miljoen). 

  Gimv investeerde vorig jaar onder meer in Ellis Gourmet Burger, Medi-Markt en Camel-IDS.

  Lees hier ons volledig artikel. 

 • Citi slikt koopadvies Proximus in

  Citi heeft het advies voor Proximus  verlaagd van 'kopen' naar 'houden'.

  'Sinds ons koopadvies in september, heeft Proximus sterk gepresteerd waardoor het bedrijf nu een gelijkaardige waardering heeft als de sector. De geslonken kans dat er nog een vierde speler in België komt, is een belangrijke verklaring voor de remonte. Toch kunnen we die vierde speler ook niet uitsluiten. Bovendien kan de lancering van een exclusief broadbandproduct door Orange Belgium de concurrentie in België doen toenemen.'

  De telecomoperator telt nog drie koopadviezen, tegenover 15 houdenadviezen en drie verkoopadviezen. 

 • Panasonic stopt levering van componenten aan Huawei

  Het Japanse Panasonic stopt met de levering van sommige componenten aan Huawei om in regel te zijn met de Amerikaanse exportbeperkingen. Panasonic maakt onder meer onderdelen van smartphones. 'Het gaat om producten die voor 25 procent of meer uit Amerikaanse technologie, software of andere materialen bestaat', zegt Panasonic. Panasonic zegt de impact op de winst beperkt is. 

  Ook de Britse chipontwerper Arm (eigendom van het Japanse Softbank) heeft besloten zijn technologie met Huawei niet meer te delen. 

  Lees hier ons volledig artikel. 

 • Fed predikt geduld, belegger is ongeduldig

  Goedemorgen! In het spoor van Wall Street woensdagavond noteren op de Aziatische markten de meeste beurzen lager. Naast de sluimerende onrust over de escalerende handels- en technologieoorlog tussen China en de Verenigde Staten, lijken beleggers in hun hoop op een snelle Amerikaanse renteknip nul op het rekest te krijgen

  ©rv

  De notulen van de jongste bijeenkomst van de Federal Reserve leren dat hét sleutelwoord bij de centraal bankiers 'patient' (geduldig) is. En dat is nu net wat Wall Street niet echt in overvloed heeft: de markten blijven tegen eind 2019 een renteverlaging verrekenen, ook al probeert voorzitter Jerome Powell die speculatie de kop in te drukken

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Tijd Connect