1. Markten Live
 2. Live blog
live

Europese beurzen herpakken zich

De Europese beurzen werden aan de grond gehouden, mede door de sterke euro. AB InBev slikte een adviesverlaging door Citi. Bpost en Mithra moesten in de verdediging.
 • Bel20 sluit bescheiden 0,2 procent lager af

  Het Brusselse beursoverzicht leest u hier. Tot morgen !

 • URW koopt obligaties in

  Het winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW)  heeft voor 544,9 miljoen euro aan eigen obligaties ingekocht. Dat maakte de onderneming bekend nadat de inschrijving voor de opkoopregeling eerder deze week was gesloten.

  In totaal worden obligaties uit vijf obligatieleningen opgekocht met vervaldata tussen februari 2021 en februari 2024.

 • Amerikaans jobcijfer valt tegen

  Een vers cijfer over de tewerkstelling in de VS zet extra druk op de markt. De loonlijsten van private bedrijven stegen vorige maand met 307.000 banen, na een stijging van 404.000 in oktober. Economen die door Reuters werden ondervraagd, hadden voorspeld dat de particuliere loonlijsten in november met 410.000 zouden stijgen.

  De vertraging van het aantal aanwervingen vorige maand deed zich voor in alle bedrijfstakken. De vrijetijds- en horecasector, het zwaarst getroffen door de pandemie, creëerde 95.000 banen. Kleine bedrijven tot 19 werknemers voegden 60.000 banen toe, goed voor het grootste deel van de stijging van in die sector. De werkgelegenheid in de bouw nam toe met 22.000 banen en industriebedrijven namen 8.000 werknemers in dienst. Er was meer werkgelegenheid in de financiële activiteiten, de professionele dienstverlening, het onderwijs en de gezondheidszorg. In de informaticasector werden amper banen gecreëerd. 

 • Salesforce is de slak

  Salesforce  krijgt een stevige klap op Wall Street. De gigant in bedrijfssoftware gaat 10 procent lager nadat het had aangekondigd 27,7 miljard dollar neer te tellen voor de chatapp Slack . Het ging de strijd aan met Microsoft in een van de heetste hoeken van de techmarkt.

  De deal (in cash en aandelen) is de grootste in de snelgroeiende cloudsoftware-industrie en overtreft de deal de inlijving van Linkedin door Microsoft (26,2 miljard dollar) ruim vier jaar geleden. Beleggers twijfelen of Salesforce niet te diep in de buidel tastte om Microsoft af te schrikken en duwen de verkoopknop in.

 • Aimco trakteert op gul dividend

  Lo and behold! Het is zowaar een waardeaandeel dat vandaag met de pluimen gaat lopen op Wall Street.

  Apartment Management & Investment Company (Aimco)  pakt de kop in de S&P 500. De vastgoedvennootschap uit Denver Colorado ontwikkelt en verhuurt appartementsgebouwen in de VS. Het kondigt een speciaal dividend aan van 8,2 dollar bruto per aandeel. Maar er is meer aan de hand: het bedrijf zou benaderd zijn door sectorgenoot Westdale Real Estate voor een overname.

  Beleggers zijn verrukt en sturen Aimco 9 procent hoger.

 • Wall Street opent met verlies

  De tweede dag van december is meteen wat minder glansrijk. Na de Europese beurzen moet ook Wall Street in de verdediging. De brede S&P 500 verliest 0,4 procent. Industriebeurs Dow Jones levert bij opening 0,8 procent in.

  Beleggers lijken toe aan winstneming na de recordrit in november.

 • CEO Disney hengelt naar ministerpost onder Biden

  Bob Iger, de CEO van Walt Disney  zou overwegen om deel uit te maken van de regering Biden. 'Als de juiste opportuniteit zich voordoet, zou ik het zeker overwegen', zei de 69-jarige topmanager in een interview aan Bloomberg. 'Iets terugdoen en ons land kunnen dienen is een idee dat me heel dierbaar is'.

  Igers naam komt vooralsnog niet voor op de lijstjes die circuleren met potentiële ministers . Het lijkt ook onwaarschijnlijk dat hij Disney nu zou verlaten in een periode dat de themaparken en bioscopen sterk getroffen worden door het coronavirus.

  Bob Iger zou een ministerpost onder Biden wel zien zitten. ©AFP

 • Ook Wall Street neemt adempauze

  Een blik op de futures leert dat de Amerikaanse beurzen binnen een uurtje ook in het rood openen. De future op de S&P 500 wijst op een startverlies van -0,3 procent.

 • Gokholding wint jackpot in coronatijd

  888 Holdings , de koepel boven populaire gokspellen en websites, stuurt voor de derde keer dit jaar een hogere winstverwachting de wereld in. Het bedrijf met hoofdzetel in het Britse protectoraat Gibraltar stelt een omzetgroei van 45 procent in het vooruitzicht en een verbetering van de kernwinst. Het meldt drie deals voor de lancering van goksites in de Amerikaanse staten Colorado, Indiana en Iowa. Een toenemend aantal Amerikaanse staten legaliseert sportweddenschappen waardoor 888 volop inzet op groei in de VS.

  Vooral online pokeren en sportweddenschappen blijken in coronatijd een gesmaakt tijdverdrijf. Het aandeel wint 5,5 procent in Londen. Sinds het jaarbegin kwam er 75 procent bij de koers.

  Met enige ironie koos het 'zondige' 888 Holdings het getal dat in de Bijbel gebruikt wordt om naar Jezus te verwijzen. 666 is dan weer, dat weten de fans van Iron Maiden als geen ander, het nummer van de duivel.

 • Apple trotseert Europese rechtszaken rond batterijduur

  Apple wordt in verschillende Europese landen waaronder België geconfronteerd met rechtszaken voor ongeveer 180 miljoen euro wegens misleidende beweringen over de batterijduur van oudere iPhones. Een groep van vijf Europese consumentenorganisaties, waaronder Test Aankoop, heeft classactionprocedures aangespannen in België en Spanje. Ze is van plan de komende weken in Italië en Portugal een aanklacht in te dienen.

  De rechtszaken hebben betrekking op gebruikers van iPhone 6-apparaten. De rechtszaken komen er na enkele Amerikaanse rechtszaken rond beweringen dat Apple de consument misleidde over de batterijduur van de iPhone en software-updates die de prestaties van de apparaten zouden vertragen. Apple stemde er vorige maand mee in 113 miljoen dollar te betalen om de zaak in de VS te schikken. Het bedrijf zei dat het nooit moedwillig 'de prestaties van toestellen zou verminderen'.

 • Hackers richten pijlen ook op J&J

  Noord-Koreaanse hackers hebben onlangs geprobeerd in te breken bij ten minste negen gezondheidsorganisaties en farmabedrijven, waaronder Johnson & Johnson en de vaccinontwikkelaar Novavax . Dat schrijft Reuters. De golf van hackpogingen begon in september. Hackers gebruikten fake inlogportalen om te proberen de wachtwoorden van personeelsleden van de bedrijven of gezondheidsinstellingen te ontfutselen. Eerder werd gemeld dat AstraZeneca in het vizier van dezelfde groep Noord-Koreaanse hackers lag.

  Noord-Korea heeft nog geen besmettingen met het coronavirus bevestigd, maar de nationale inlichtingendienst van Zuid-Korea heeft gezegd dat een uitbraak daar niet kan worden uitgesloten, omdat het land handel en personenverkeer had met China - de bron van de pandemie - voor het de grens sloot in januari.

 • Floridienne scherpt record aan na hommeldeal

  Floridienne koerst opnieuw 4 procent hoger in reactie op de overname die gewasbestuivingsdochter Biobest deed in de Verenigde Staten. Gisteren won Floridienne ook al 7,8 procent.

  Floridienne noteert nu op 280 euro, zijn hoogste koers allertijden.

  Herlees hier ons artikel over de deal van Biobest.

 • Kepler over Leasinvest: 'Hadden hogere opbrengst verwacht voor Brugs rijksarchief'

  Kepler bekijkt in een rapport de verkoop van het Brugse Rijksarchief door de bril van de verkoper. Leasinvest  ving 17,9 miljoen euro door het pand te verkopen aan Qrf . Kepler berekende dat Leasinvest een rendement boekte van 6,4 procent sinds de aankoop in 2012.

  'We dachten dat het rendement hoger had kunnen zijn', zegt de analist, 'zeker gezien de langetermijn waarop het pand verhuurd is'. Het Rijksarchief heeft een langetermijnhuurovereenkomst met de Regie der Gebouwen voor 25 jaar waarvan er nog 17 jaar te gaan zijn. Volgens Kepler maakt het Rijksarchief 2,4 procent uit van de totale jaarlijkse huurinkomst.

 • Vlammende euro zet beurzen de handrem op

  De euro  is de jongste dagen op kousenvoeten naar 1,2075 dollar gestegen, het hoogste peil sinds het voorjaar van 2018. In september piepte de euro ook al (heel) even boven de grens van 1,20 dollar

  De sterkte van de euro is vooral de zwakte van de dollar. De 'greenback' is als meest liquide belegging ter wereld als typische veilige haven minder in vraag nu beleggers met dank aan het vaccinnieuws volop in 'risk on' modus zitten. 

  De hamvraag is nu of de Europese Centrale Bank op haar bijeenkomst volgende week donderdag 'verbaal' intervenieert in een poging om de stijging van de euro af te remmen. In september toonde voorzitster Christine Lagarde zich nog zeer relaxed over de dure euro

 • Zalando floreert tijdens cyberweek

  Nooit eerder deden klanten zoveel aankopen bij Zalando  als tijdens de voorbije week rond Black Friday. De webwinkel had tijdens het koopjesfestival meer dan 1 miljoen nieuwe klanten, die nooit eerder bij de website bestelden. Bruto steeg het handelsvolume met 35 procent ten opzichte van dezelfde week vorig jaar.

  Het partnerprogramma, waarbij externe verkopers via Zalando hun kledij verkopen, zit in de lift en draagt 30 procent van de omzet weg. De Duitse e-shop verhoogde zijn winstverwachting dit jaar al twee keer. Het bedrijf dat in 2008 werd opgericht telt meer dan 34 miljoen actieve klanten in zeventien markten. In september kondigde de webwinkel aan zich ook op de markt voor tweedehands kleding te gaan storten.

  Zalando kan niet profiteren van het nieuws en verliest 0,8 procent in Frankfurt. Het aandeel won dit jaar al 80 procent in waarde.

  Enkele fotomodellen mochten meevieren op de beursgang van Zalando, intussen alweer 6 jaar geleden. ©REUTERS

 • Overnamestrijd rond G4S naar climax

  Op de beurs van Londen schiet G4S 8 procent hoger naar 247 pence. De Canadese rivaal GardaWorld verhoogt zijn bod op de Britse beveiligingsfirma van 190 naar 235 pence, in een ultieme poging (het bod is 'finaal' en in de Britse overnamewetgeving is dat geen loos woord). Garda-CEO probeert duidelijk zieltjes te winnen bij het personeel van G4S door te beloven 770 miljoen pond (855 miljoen euro) in het pensioenfonds van de groep te stoppen. 

  Het management van G4S is zeer koeltjes tegenover de Canadezen en zegt in een ultrakorte reactie het bod te 'evalueren'. GardaWorld voert al maanden een strijd met het Amerikaanse Allied Universal om de controle over G4S. Dat de beurskoers een stuk boven het finale bod van Garda noteert, is een duidelijk teken dat beleggers verwachten dat de Amerikanen ook met een hoger bod zullen komen. Allied Universal kwam vorige maand met een bod van 210 pence per aandeel. Een eventueel verbeterd bod moet volgens de Britse overnamewet ten laatste op 9 december aangekondigd worden. 

 • ING over Gimv

  Analist Hans D'Haese van ING meldt dat de verkoop van durfkapitalist Gimv van Ithro Daalderop-Climate for Life de grootste positie op de balans van Gimv was. 'De verkoop heeft een positief effect op de netto-actiefwaarde van 20 miljoen euro. We verwachten een positieve koersreactie vandaag.'

  De analist lijkt gelijk te krijgen, want Gimv wint 1 procent.

 • Autoregistraties dalen met bijna 16 procent

  Analist Wim Hoste van KBC Securities wijst erop dat het aantal autoregistraties in België in november met 15,8 procent gedaald is ten opzichte van een jaar eerder. 'Dat is het gevolg van de verplichte sluitingen van dealers en showrooms als gevolg van de coronamaatregelen. Toch bleef de impact relatief beperkt omdat het aantal bestelde auto's van voor de lockdown mee werden gerekend. Daardoor is de daling veel minder groot dan bij de eerste lockdown.'

  Kijkende naar het aandeel D'Ieteren vindt Hoste de daling van het aantal registraties 'acceptabel'. 'De koers van D'Ieteren is de afgelopen weken sterk gestegen als gevolg van het goede vaccinnieuws en zijn positieve vooruitzichten. De holding verwacht dat het resultaat voor 2020 rond het niveau van 2019 zal liggen. Wij denken dat de resultaten standvastig zullen zijn dankzij sterke kostenbesparingen en de verbeterde marges bij de autoruitenhersteller Belron als gevolg van de stijgende invloed van ADAS.

  ADAS is een verzamelnaam voor een groeiend arsenaal gesofisticeerde rijhulp- en veiligheidssystemen in nieuwe wagens. Die systemen maken intensief gebruik van camera’s, radars en sensoren. Een deel van de sensoren zit in de bumpers, achter de grille of aan de achterkant van de auto. Maar een groot deel is te vinden in of achter de voorruit. En dat is een goudmijn voor de ruitenhersteller Belron.

  De analist bevestigt zijn koopadvies en koersdoel van 61 euro. Beleggers zien het minder rooskleurig in, het aandeel verliest 0,8 procent.

  ©BELGAIMAGE

 • Qrf krijgt hoger koersdoel

  Analist Wido Jongman van KBC Securities verhoogt het koersdoel van de vastgoedspeler Qrf van 12,50 naar 13,50 euro. 'Qrf heeft de acquisitie van het Brugse Rijksarchief afgerond. De koopprijs van 20,6 miljoen euro was in lijn met de verwachtingen. De overeenkomst doet de schuldgraad stijgen van 44,1 naar 48,8 procent, waardoor het financiële risico groter wordt. Aan de andere kant krijgt Qrf er een langlopend contract van 16 jaar bij met een huurrendement van 6,6 procent tegenover een gemiddeld rendement van 6 procent. Daarbij heeft de overheid als tegenpartij een veel beter risicoprofiel dan de gemiddelde huurder in de portfolio.'

  'Al bij al vinden we het een goede deal', vervolgt Jongman. 'De overeenkomst voegt 11 procent extra omzet toe en vergroot de verwachte EPRA-winst per aandeel met zo'n 13 procent voor de boekjaren 2021 en 2022. Op korte termijn is de schuldgraad hoger, maar de liquiditeit van het bedrijf is meer dan adequaat. Daarbij voorzien we voor 2023 een sterke schuldafbouw door de verkoop van de herontwikkelingen in Leuven en Antwerpen. Wij denken dat dat in de huidige koers niet goed verwerkt zit.'

  De analist blijft bij zijn koopadvies voor het aandeel. Qrf zakt 1,6 procent.

  We vinden het een goede deal.
  Wido Jongman
  Analist bij KBC Securities

 • Warm welkom voor Conduit RE in Londen

  De herverzekeraar Conduit RE trekt vandaag naar de beurs van Londen, goed voor een operatie van 826 miljoen pond (915 miljoen euro). De intekenprijs lag op 500 pence en het aandeel trekt meteen 5,6 procent hoger tot 528 pence.

  Conduit RE is een start-up in herverzekeringen, geleid door twee veteranen in de sector Neil Eckert en Trevor Carvey. Met het opgehaalde geld zal Conduit herverzekeringen uitschrijven en de balans opschonen. Een sterke balans is cruciaal voor herverzekeraars.

 • U leest meer over de Tesla-tsunami die ons wacht...

  ... in dit stuk!

  ©AFP

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx 50  noteert kort na opening een halve procent lager.

  In Londen schiet G4S 7 procent hoger. De concurrent in de beveiligingssector, Garda World, verhoogt zijn bod tot 235 pence per aandeel.

  In Amsterdam zakt Acomo  3 procent na het afronden van een kapitaalverhoging (post 8u09).

  Nordex  zakt 6 procent. De Duitse specialist in windenergie verkoopt 10,7 miljoen nieuwe aandelen tegen 18,9 euro per stuk, via een private plaatsing

 • Bel20 in het rood | AB InBev | Galapagos | Gimv | Sofina

  De Bel20  opent met een verlies van 0,6 procent.

  AB InBev verliest 0,9 procent na een adviesverlaging van Citi (post 7u25).

  Gimv wint 0,3 procent na een exit die een meerwaarde oplevert van 20 miljoen euro.

  Galapagos wint 0,7 procent. Het start met een medicijn tegen ernstige nierziekte (post 6u55).

  Sofina opent stabiel. De holding ziet mee aan boord bij de beursgang van Airbnb.

  Home Invest Belgium en Warehouses Estates Belgium knippen vandaag een dividend (post 7u55).

 • Tesla-tsunami in aantocht

  Volgens S&P Dow Jones zal Tesla in één keer worden toegevoegd aan de brede graadmeter S&P500. Daardoor kan er op die dag - 21 december - 72,7 miljard dollar aan transacties plaatsvinden op de dag dat de elektrische automaker Tesla in de S&P500 komt. Dat zou het grootste aantal transacties ooit zijn bij een toevoeging aan de brede graadmeter. Het record voor een herindeling van de index ligt op 50 miljard dollar. Dat record aan transacties is niet geheel vreemd, want Tesla is ook het grootste bedrijf dat ooit is toegevoegd aan de S&P500.

  Lees hier meer!

  ©REUTERS

 • OPEC-meeting verplaatst naar donderdag

  De OPEC-ministers buigen zich donderdag opnieuw over de productiequota. Maandag liep het OPEC-overleg op een sisser af.

  De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn de spelbreker. In het verleden volgde Abu Dhabi slaafs de wil van Saudi-Arabië, maar sinds kort staat het emiraat op een zelfstandig oliebeleid. Abu Dhabi wil dat OPEC-leden die de voorbije maanden meer olie hebben opgepompt dan afgesproken hun productiequota verlaagd zien.

  De meeste OPEC-leden waren het er maandag over eens de bestaande productiebeperking van 1,9 miljoen vaten per dag te verlengen met drie maanden. Zonder nieuwe beslissing stijgt de OPEC-productie vanaf januari.

  De olieprijs noteert rond 47,3 dollar, iets lager dan dinsdag. De markt gaat ervan uit dat toch een akkoord uit de bus komt.

 • Het vaccinnieuws van de dag ...

  ... is dat het Verenigd Koninkrijk als eerste westers land een vaccin - dat van Pfizer en BioNTech heeft goedgekeurd

 • Gebruik van cash geld neemt af in eurozone

  De Europese Centrale Bank heeft zopas een studie gepubliceerd over het betaalgedrag van consumenten in de eurozone. Cash blijft in Europa erg populair als betaalmiddel. De populariteit ervan neemt maar heel geleidelijk af. In 2019 gebeurden 73 procent van de transacties aan de kassa via cash. In een eerdere studie van de ECB uit 2016 was dat nog 79 procent.

  Inmiddels is de wereld door corona helemaal veranderd. De ECB deed bijgevolg een bijkomende rondvraag in juli 2020. Vier op de tien respondenten antwoordden dat ze sinds corona minder contact geld hadden gebruikt.

 • Acomo haalt 96 miljoen euro op

  Amsterdam Commodities (Acomo) heeft met een aandelenuitgifte bijna 96,1 miljoen euro opgehaald. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. In totaal zijn ongeveer 5 miljoen aandelen geveild tegen een uitgifteprijs van 19,50 euro. Het handelshuis in grondstoffen zegt dat voor de kopers een lock-upperiode geldt van 180 dagen, waarbij ze de aandelen niet van de hand kunnen doen. De afwikkeling van de aandelen gebeurt naar verwachting op 4 december.

  ©Acomo

 • Vastgoedbedrijven knippen coupons

  De specialist in residentieel vastgoed Home Invest Belgium  knipt vandaag een interim-coupon van 4,25 euro bruto. De gvv heeft al beloofd over heel 2020 een totaal dividend uit te keren van 4,85 euro, evenveel als over 2019.

  Ook de 'gemengde' gvv Warehouses Estates Belgium  is tegenwoordig overgeschakeld op interim-dividenden. Er gaat vandaag 1,40 euro bruto af. Dat is een dividend op basis van de resultaten na negen maanden. Vorig jaar bedroeg het interim-dividend van Warehouses 2,25 euro bruto. Warehouses belegt voornamelijk in winkelvastgoed en wordt dus niet gespaard door corona.

 • Gimv verkoopt grootste lijn uit zijn portefeuille

  De durfkapitalist Gimv  kondigt de exit uit Ithro Daalderop-Climate for Life aan. Gimv had sinds 2016 een meerderheidsbelang in de expert in energieneutraal wonen.

  Gimv realiseert een meerwaarde van 20 miljoen euro.

  Sinds onze intrede is de omzet van Itho Daalderop verdubbeld en de winstgevendheid drastisch verhoogd.
  Gimv

 • Citi slikt koopadvies voor AB InBev in

  Een dag na een gelijkaardige beweging bij Deutsche Bank, verlaagt nu ook Citi het advies voor AB InBev  van 'kopen' naar 'houden'. Bij Heineken gaat het advies dan weer van 'houden' naar 'kopen'.

  Het beurshuis geeft in de sector de voorkeur aan bier boven sterke dranken, maar dan wel liever Heineken dan AB InBev. 'AB InBev doet op dit moment alle dingen juist. Maar wij verwachten over 2021-2020 nog een volatiele situatie in de groeimarkten wegens de impact van Covid-19. Het zwakkere economische plaatje drukt op het herstel van de biervolumes', citeert Bloomberg uit het rapport van Citi.

 • Europese beurzen op weg naar verlies

  De Europese beurzen openen volgens de futures straks een halve procent lager.

 • Chinese smartphonereus struikelt

  De tweede grootste smartphonemaker uit de Volksrepubliek, Xiaomi, gaat vandaag 12 procent lager op de Hongkongse beurs. De reden? Een forse kapitaalverhoging. Xiaomi haalde met de kapitaalronde 3,1 miljard dollar op, waarbij beleggers een korting genoten van 9,4 procent korting op de jongste slotkoers. 

  Voor sommige beleggers kwam het nieuws als een verrassing. Het aandeel was tijdelijk geschort omwille van het nieuws, maar het bedrijf slaagde er niet in om het nieuws naar buiten te brengen voor de hervatting van de handel. 

  De opbrengsten van de aandelenverkoop en het slijten van een additionele 800 miljoen dollar aan converteerbare obligaties doet de oorlogskas van de onderneming flink rijzen. De bedoeling is met het geld meer marktaandeel te winnen op concurrenten als Huawei. 

  Het aandeel heeft er dit jaar een stevig parcours opzitten. Sinds januari is het 143 procent gestegen. 

 • Galapagos begint met medicijn tegen ernstige nierziekte

  Galapagos kondigde gisteravond aan te beginnen met de studie naar het medicijn GLPG2737 tegen autosomaal dominante polycystische nierziekte (ADPKD). In die studie met de naam Mangrove krijgen patiënten 52 weken het middel toegediend. Het gaat om patiënten waarbij de ernstige nierziekte zich snel ontwikkelt. 

  De ziekte treft wereldwijd ongeveer 15 miljoen personen en is de vierde belangrijkste oorzaak van nierfalen. Bij de ziekte vergroten beide nieren doorgaans door met vloeistof gevulde cysten, waardoor ongeveer 50 procent van de patiënten last krijgt van nierfalen voor het bereiken van de 60-jarige leeftijd. Daardoor hebben ze nierdialyse nodig en soms zelfs een niertransplantatie. 

  ©Bloomberg

 • Salesforce koopt zakelijke chatapp Slack voor 28 miljard

  We wisten het eigenlijk al wat langer, maar nu is het officieel: softwarebedrijf Salesforce neemt de zakelijke chaptapp Slack over voor 28 miljard dollar. 

  Klik hier om meer te lezen!

 • Sofina mee aan boord bij beursgang Airbnb

  Bij de miljardenbeursgang van Airbnb zit één Belgische investeerder onrechtstreeks mee aan boord: Sofina . Airbnb brengt bij zijn beursgang zo’n 52 miljoen aandelen naar de markt, tegen 44 à 50 dollar per aandeel. Aan de bovenkant van de prijsvork kan het bedrijf 2,6 miljard dollar ophalen tegen een waardering van 35 miljard dollar.

  Lees hier verder!

  ©AFP

 • Grote beleggers duwen bitcoin richting 20.000 dollar

  De prijs van de digitale munt bitcoin zet deze week opnieuw de aanval in op de psychologische grens van 20.000 dollar. In tegenstelling tot in 2017 trekken deze keer de institutionele beleggers aan de kar.

  Lees hier ons uitgebreide artikel!

  ©REUTERS

 • Amerikaanse jobs in coronatijden

  Als prelude op het Amerikaanse banenrapport van vrijdag publiceert het sociaal secretariaat ADP woensdag cijfers over de jobcreatie in de privésector.

  Lees hier onze vooruitblik!

  ©Photo News

 • Gemengd beeld in Azië

  Goedemorgen! De Amerikaanse beurzen sloten gisteren weer op nieuwe records. Beleggers putten moed uit vaccinnieuws en kijken uit naar extra begrotingsstimulus in de VS.

  In Azië lijkt de vaccinrally tot stilstand te zijn gekomen. De Japanse Nikkei klimt 0,1 procent, de Chinese CSI300 wint 0,1 procent, de Koreaanse Kospi gaat wel 1,5 procent hoger. De Hongkongse Hang Seng gaat dan weer met 0,3 procent lager. 

  De slechte prestatie van de Hang Seng heeft te maken met nieuws over de tweede smartphonemaker van China, Xiaomi. Het aandeel zakt 12 procent nadat het bedrijf een kapitaalronde deed waarbij het tegen een korting van meer dan 9 procent voor 3,1 miljard dollar aandelen verkocht. 

  ©EPA

  .

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud