1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen sluiten fors in de plus

Beleggers pikten na de recente terugval Europese aandelen op. In Brussel was Galapagos de uitblinker, nu reumamiddel Jyseleca na Japan ook in de Europese Unie mag gelanceerd worden. Wall Street staat stevig in de plus.
 • Morgen: Amerikaanse huizenprijzen

  Wij laten het hierbij. Voor morgen kijken we vooral uit naar de Amerikaanse huizenprijzen. In de Grote Crisis van 2008 denderde de huizenmarkt ineen, maar het blijkt nu de grote winnaar van de coronacrisis. Lees hier onze vooruitblik! En dan nog de overige agendapunten:

  DINSDAG 29 SEPTEMBER 2020

  ECONOMIE/FINANCIËN

  België:

  Inflatie september

  Duitsland:

  Inflatie september, 14.00 uur

  Eurozone:

  Ondernemersvertrouwen en consumentenvertrouwen september, 11.00 uur

  Verenigde Staten:

  Huizenprijzen (Case-Shiller) juli, 15.00 uur

  Consumentenvertrouwen (Conference Board) september, 16.00 uur

 • Bel20 sluit felgroen

  Een mooi dagje voor onze favoriete beursgraadmeter! De Bel20 sloot met een winst van 3,1 procent op 3.260 punten. De kop namen Aperam , Ageas en Barco . De staart bestond uit WDP , UCB en Colruyt

  De Europese beurzen sloten met een gemiddelde plus van 2,9 procent.

 • Universal Health getroffen door ransomware-aanval

  Universal Health Services , een Amerikaanse bedrijf dat gezondheidsdiensten verleent en ziekenhuizen heeft, zou getroffen zijn door een ransomware-aanval. Dat meldt de technologiewebsite TechCrunch.com. Verschillende computersystemen in ziekenhuizen zouden zijn afgesloten door de aanval. Daardoor kunnen artsen niet bij bepaalde documenten zoals bijvoorbeeld scans. Patiënten zouden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt.

 • Aperam op kop

  Een mooi beursdagje is het voor Aperam . De inox-producent wint 5,5 procent en is daarmee de sterkste stijger in de Bel20 . Er is geen nieuws rond het bedrijf maar vorige week verloor het aandeel meer dan 10 procent. Nu de beurzen weer opveren door positief nieuws over een mogelijk Amerikaans stimulusplan gaan conjunctuurgevoelige aandelen als Aperam nog wat extra hoger.

 • Devon grootste stijger in S&P500

  Het energiebedrijf Devon is met een winst van ruim 7 procent de grootste stijger in de brede Amerikaanse beursgraadmeter S&P500. Dat heeft alles te maken met de ophanden zijnde fusie tussen Devon en WPX (zie post 16u07).

  De grootste daler in de S&P500 is Norwegian Cruise Line Holdings . De cruise-operator zakt met meer dan 2 procent. Ook het cruise-aandeel Carnival krijgt een tik van 1,3 procent. Afgelopen vrijdag stegen de cruise-aandelen nog stevig nadat een analist van Barclays een adviesverhoging doorvoerde voor Norwegian Cruise Line Holdings, Carnival en Royal Caribbean. 

 • 'Verdeeldheid ECB-bestuurders neemt toe'

  De bestuurders van de Europese Centrale Bank (ECB) bekritiseren de aanpak van hoofdeconoom Philip Lane en zijn onderling steeds meer verdeeld. Dat meldt het persbureau Reuters op basis van gesprekken met acht insiders.

  De haviken, die voorstander zijn van een strak monetair beleid, vinden dat de ECB te weinig aandacht heeft voor de beter dan verwachte economisch cijfers van de jongste maanden. De duiven, die een soepeler geldbeleid bepleiten, vinden dat de ECB te weinig aandacht heeft voor de risico's van de stijgende euro.

  De kritiek richt zich vooral op Lane, die als hoofdeconoom een voorstel doet over het gepaste monetair beleid. ECB-voorzitster Christine Lagarde loopt minder in het vizier omdat zij meer dan haar voorganger Mario Drahi een conensus nastreeft. Zij maakt zich voorlopig geen zorgen.

  Een groter artikel hierover leest u hier.

 • Hoe is de sfeer op Wall Street?

  Voor het antwoord moet u hierheen!

  ©AFP

 • Moury Construct hoger na halfjaarcijfers

  Het Waalse bouwbedrijf Moury Construct gaat op de fixingmarkt 2,7 procent hoger tot 153 euro. Vrijdagavond heeft Moury Construct zijn halfjaarcijfers op zijn website gezet. De omzet dikte met 1,9 procent aan tot 64,9 miljoen euro, de nettowinst klom 82 procent tot 4,5 miljoen euro.

  In zijn vooruitzichten gaat Moury Construct uit van een stijging van de winst in 2020 tegenover vorig jaar. De groep verwijst ook naar het 'sterke orderboek' van 164 miljoen euro per eind augustus.

 • Lagarde: 'Inflatie blijft komende maanden negatief'

  'De inflatie zal de komende maanden negatef blijven als gevolg van de daling van de energieprijzen, de sterkere euro en tijdelijke btw-verlaging in Duitsland. Dat heeft Christine Lagarde, de voorzitster van de Europese Centrale Bank (ECB), gezegd in het Europees Parlement. De inflatie in de eurozone zakte in augustus naar -0,2 procent.

  Lagarde merkte op dat de ECB alle informatie over de inflatievooruitzichten op middellange termijn, inclusief de evolutie van de wisselkoers van de euro, zorgvuldig zal bestuderen. Ze beklemtoonde dat de economische voorutzichten onzeker blijven. De ECB houdt de deur voor extra stimulus open. 'De raad van bestuur blijft klaar staan om zoals gepast al zijn instrumenten aan te passen.'

 • Devon en WPX vliegen hoger na fusiedeal

  Producent van schalie-olie Devon Energy gaat samen met zijn rivaal WPX. En dat tot euforie van beleggers want Devon wint 5 procent en WPX vliegt meer dan 10 procent hoger.

  'We zullen onze activa delen evenals onze operationele- en marketingskills', zegt CEO Dave Hager van Devon. 'Ons gecombineerde bedrijf zal de komende jaren waarde creëren.' Met de fusie krijgt Devon een doorgang naar de beste olieboorregio van de VS, namelijk het Permian Basin. De fusie volgt op Chevron's overname in juli van Noble Energy, waarvoor het 5 miljard dollar in aandelen betaalde. 

  Ook deze deal zal volledig in aandelen plaatsvinden. De aandeelhouders van Devon zullen een belang van 57 procent krijgen in de nieuw opgerichte onderneming, terwijl de aandeelhouders van WPX de rest krijgen. Door de coronacrisis heeft de oliesector een forse knauw gekregen. Het aandeel Devon staat sinds begin dit jaar 64 procent lager, terwijl WPX met een koersverlies van 57 procent zit.

  De oliesector zit al langer in een neerwaartse spiraal door de opkomst van elektrische auto's en door de wereldeconomie die sinds de Grote Crisis van 2008 al aan het kwakkelen is, waardoor de olieprijs laag blijft. Had Devon in 2008 nog een waarde van meer dan 50 miljard, dan heeft het bedrijf nu nog maar een beurskapitalisatie van 3,4 miljard dollar. WPX heeft nu een beurswaarde van 2,5 miljard dollar. 

  ©BLOOMBERG NEWS

 • Wall Street opent met ruime plus

  De Amerikaanse beurzen zijn van start gegaan en de vaart zit er ook in de VS goed in. De Dow Jones , S&P500 en de Nasdaq winnen eensgezind 1,5 procent. 

  De beurzen veren op nadat de spreker van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, zondag zei dat een deal over een groot stimuleringspakket voor de economie nog altijd op tafel blijft. De Democraten proberen een wat kleiner stimuluspakket van 2.400 miljard dollar te smeden en volgende week zou er al gestemd kunnen worden over zo'n deal. Maar de Republikeinen vinden dat ze nog altijd dat ze teveel water bij de wijn moeten doen voor zo'n overeenkomst.

 • Amerikaanse farmaceut keldert 34 procent

  Het Amerikaanse farmabedrijf Inovio crasht met meer dan 30 procent nadat de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA de goedkeuring voor een fase-2-onderzoek naar een coronavaccin gedeeltelijk heeft stopgezet. Het zou niets te maken hebben met mogelijke ongewenste gebeurtenissen tijdens de verlengde fase-1-proef van het bedrijf. 

  Inovio zegt dat de FDA vragen stelde over zijn Cellectra 2000, een apparaat dat het gebruikt tijdens de proeven. Dat is een tegenvaller voor zijn INO-4800-vaccin dat het ontwikkelt met de farmaceut Thermo Fisher . 'We zijn actief bezig om de FDA van antwoorden te voorzien en we gaan ervan uit in oktober te reageren, waarna de geneesmiddelenwaakhond tot 30 dagen heeft om aan Novia te berichten of de onderzoeken mogen doorgaan.'

  Inovio is van plan om 100 miljoen dosissen per jaar te produceren, wanneer het vaccin goedgekeurd wordt in de VS.

 • Cleveland-Cliffs veert op

  De koper van de Amerikaanse activiteiten van de staalgroep ArcelorMittal , Cleveland-Cliffs , veert voorbeurs meer dan 8 procent op. De Amerikaanse staalmaker telt 1,4 miljard dollar neer in cash (500 miljoen dollar) en aandelen.

  De transactie zal volgens de CEO van Cleveland-Cliffs, Lourenco Goncalves, veel schaalvoordelen opleveren. 'Staalproductie is een activiteit waarbij productievolume, het omlaag duwen van de gemiddelde vaste kosten en technologische expertise van groot belang zijn', zegt Goncalves. 'Deze deal zorgt voor al deze zaken.'

 • Guy Lerminiaux stopt als strateeg Degroof Petercam

  Guy Lerminaux stopt als chief investment officer (CIO) van Degroof Petercam. Lerminiaux was meer dan 30 jaar actief in de sector. Volgens Degroof Petercam gaat Lerminiaux 'genieten van de vruchten van zijn werk'.

  Alexander Roose volgt Lerminiaux op als CIO.

 • Nasdaq op weg naar een lekkere start ...

  ... op basis van de futureskoersen:

 • 'Overwinning Biden goed nieuws voor olie- en energie-aandelen'

  Jared Woodard, hoofd van de onderzoeksafdeling van Bank of America, denkt dat een overwinning voor presidentskandidaat Joe Biden goed nieuws zal zijn voor aandelen in de 'oude economie'. Dat zegt Woodard tijdens de laatste aflevering van de 'Odd Lots podcast' van de zakenzender Bloomberg. 

  Volgens de onderzoeker is de rotatie naar techaandelen het gevolg van de slechte groeivooruitzichten voor de economie. Wanneer winsten moeilijk te verkrijgen zijn willen beleggers graag een premie betalen voor 'the next big thing', de volgende doorbraak, of voor aandelen die hard klimmen, ondanks de stagnerende economie. Wanneer we in de toekomst daadwerkelijk allemaal in een Tesla rijden, maakt het niet uit met welk tempo de huidige economie groeit. Hetzelfde kan verklaren waarom beleggers voor de dataspecialist Snowflake 100 keer de omzet betalen. Want wanneer het bedrijf daadwerkelijk een concurrent wordt voor Amazon zou het dat waard kunnen zijn. 

 • ING over ArcelorMittal

  Stijn Demeester van ING reageert op het nieuws dat ArcelorMittal zijn Amerikaanse activiteiten verkocht. 'Wij zien de deal als positief. De belangen zijn voor een goede prijs verkocht. Verder verstevigt de verkoop de balans van de staalgroep, terwijl het een belang houdt in de activiteiten om te profiteren van mogelijke synergievoordelen als gevolg van de overeenkomst. Daarnaast beperkt Arcelor zijn blootstelling aan de VS nu we richting een periode van onzekerheid gaan voor de Amerikaanse staalindustrie.'

  Demeester laat zijn koopadvies en koersdoel van 18 euro staan. Het aandeel wint 8,8 procent. 

  ©James Arthur

 • Het overzicht van de Brusselse beursdag ...

  ... leest u hier

 • Over het Europese beursherstel ...

  ... leest u hier meer. 

 • Colruyt, de eeuwige 'contrarian'

  Terwijl zowat de hele Bel20 groen kleurt, is Colruyt  een rode vlek. De supermarktketen is al langer het meest tegendraadse aandeel van de Bel20; beresterk in barre tijden, maar zwak als de beleggers weer wat meer risico lust

 • Sioen neemt de kop

  Sioen  neemt de kop op de brede markt met een koersstijging van 7,4 procent. De textielspecialist figureert in het weekboek van collega Serge Mampaey over 'Vijf (aandelen) om 10 jaar te houden'. 

 • Banken voeren Europese beurshausse aan

  De Europese beurzen  noteren intussen aan bijna 2 procent herstel. En dit vooral dankzij de banken, zoals steeds een zwaargewicht in de belangrijkste Europese aandelenkorven. De sector was vrijdag nog naar een diepterecord afgegeleden, maar krijgt nu een welgekomen boost uit China. En dan vooral de boodschap dat verzekeraar Ping An zijn belang in het Brits-Aziatische HSBC  verhoogd heeft (zie post van 8u31).

 • Diageo vlamt na update

  De Britse drankengroep Diageo   - bekend van merken als Guinness en Johnnie Walker - is met een winst van dik 5 procent de uitblinker in Londen, dankzij de positieve update (zie post van 8u44). 

 • FSMA waarschuwt voor 'recovery room' fraude

  Een belangrijke waarschuwing waar we graag even de aandacht op vestigen: beurswaakhond FSMA maant beleggers aan op hun hoede te zijn voor recovery room fraude.

  Oplichters contacteren slachtoffers van beleggingsfraude met voorstellen om hun verliezen goed te maken of verloren tegoeden te recupereren. En dit uiteraard in ruil voor een vooraf neer te tellen bijdrage. Waarna een al gedupeerde belegger een tweede keer slachtoffer wordt van fraude. Het hoeft nauwelijks betoog dat de FSMA absoluut afraadt om in te gaan op dit soort aanbiedingen. 

 • Grillig beursdebuut van Siemens Energy

  Siemens Energy opende zonet zijn eerste beursdag op 22,01 euro per aandeel. De koers gedraagt zich heel volatiel. Kort na opening ging het aandeel even onder 20 euro. De aandeelhouders van Siemens hebben voor elk aandeel Siemens twee aandelen Siemens Energy gekregen. Siemens behoudt zelf een belang van 35,1 procent. Het is de bedoeling dat Siemens dat belang afbouwt in de komende 12 tot 18 maanden. 

  Siemens Energy wekt enerzijds stroom op uit gas -en steenkoolturbines (Gas & Power). Anderzijds heeft Siemens Energy een meerderheidsbelang in Siemens Gamesa (hernieuwbare energie). Beide activiteiten zijn ongeveer evenveel waard. Siemens Energy realiseert liefst een zesde van de wereldwijde electriciteit. 

 • Galapagos uitblinker in Bel20

  Dé uitblinker in de Bel20 is Galapagos . De biotechnologiegroep opende zo'n 8 procent hoger en noteert nu op 5 procent winst naar 124,45 euro. De Mechelaars krijgen goedkeuring om hun reumamiddel Jyseleca - vroeger bekend onder de werknaam filgotinib - op de Europese markt te lanceren (zie post van 7u45).

  We ramen dat de Japanse en Europese markten samen goed zijn voor 25 procent van de wereldreumamarkt, wat zich in een commerciële opportuniteit van 6,5 miljard euro vertaalt
  Lenny Van Steenhuyse
  KBC Securities-analist

  Het nieuws is een opsteker, na de opdoffer in augustus. Jyseleca liep toen door een kritische beoordeling van de waakhond FDA forse vertraging op in wat veruit de meest cruciale markt ter wereld is, de Amerikaanse. Door de opdoffer zetten analisten het mes in de verwachte Amerikaanse piekverkopen, nu grote rivaal Rinvoq van AbbVie een forse voorsprong kan uitbouwen. 

  KBC Securities handhaaft na het 'Europese' nieuws het koopadvies voor Galapagos, het koersdoel stijgt met één euro tot 145 euro. Dit omdat in het waarderingsmodel de kans op Europese en Japanse verkopen nu logischerwijs op 100 procent ingeschat wordt, van 95 procent voorheen. 'We ramen dat de Japanse en Europese markten samen goed zijn voor 25 procent van de wereldreumamarkt, wat zich in een commerciële opportuniteit van 6,5 miljard euro vertaalt', stelt analist Lenny Van Steenhuyse. 

 • Opvallendste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx 50  noteert met een winst van 1,5 procent. 

  ArcelorMittal  schiet 7 procent hoger na een miljardendeal (post 8u17). 

  Diageo  spurt 6 procent hoger na een positieve update (post 8u44). 

  HSBC  schiet in Londen 11 procent hoger nadat Ping An zijn belang opkrikte (post 8u31). 

  Adyen  wint 1 procent op 1.613 euro. Dat is een nieuwe recordkoers. 

  Basic-Fit  wint 0,5 procent. De koers reageerde vorige week al op de sluiting van een derde van de Franse clubs (post 8u50). 

  Suez  wint 0,5 procent tot 15,13 euro. Ten laatste op woensdag lanceert Veolia  een verbeterd bod. Veolia wint 0,9 procent (post 7u35).

  Commerzbank  wint 4 procent na de bekendmaking van een nieuwe CEO die bekend staat als een keiharde bespaarder

 • Brusselse beurs start met dik 1 procent winst

  In lijn met de markten in het Verre Oosten, boeken ook de Europese beurzen  zo'n 1 procent winst. Het is in Brussel even wachten op een officiële koers voor de Bel20 , maar de Belgian All Share bijvoorbeeld gaat 1,3 procent hoger. 

 • Basic-Fit sluit 148 clubs in Frankrijk

  De Nederlandse fitnessketen Basic-Fit  laat in een persbericht weten dat 148 clubs in Frankrijk dichtgaan, als gevolg van de verstrengde maatregelen. Dat is 33 procent van de Franse clubs en 17 procent van alle Basic-Fit-clubs. 

  De clubs gaan voor twee weken dicht. Ze bevinden zich in de zogenaamde risicozones, zoals Parijs, Bordeaux en Montpellier. 

  Basic-Fit verstuurt vandaag het persbericht, maar de koers reageerde vorige week al na de aankondiging van de Franse regering. 

 • Diageo: 'Vooruitzichten zijn verbeterd, vooral in de VS'

  De producent van sterke dranken Diageo  (denk aan Johnnie Walker-whisky, Smirnoff-vodka en Baileys-likeur) komt met een optimistische update. 'De vooruitzichten voor de eerste helft van het boekjaar (juli-december 2020) zijn verbeterd, vooral in de Amerikaanse business. We verwachten beterschap in de organische omzet en in de operationele winst, in vergelijking met de tweede helft van vorig boekjaar (januari-juni 2020).'

  In vergelijking met de eerste helft van vorig jaar boekjaar (juli-december 2019), zal de omzet wel lager liggen, net als de marge op de omzet. 

 • Grootste koersstijging voor HSBC in 11 jaar

  We kennen nu al een uitblinker op de Europese beurzen straks, op basis van de prestatie op de beurs van Hongkong (+9%): de Britse op Azië georïenteerde bank HSBC . De Chinese verzekeraar Ping An heeft zijn belang in HSBC opgetrokken tot 8 procent. 'We geloven in de langetermijnvooruitzichten van HSBC', verklaart een woordvoerder van Ping An. 

  De koersopstoot is relatief: HSBC tikte vorige week het laagste peil in 25 jaar aan. Dat heeft onder meer te maken met de opschorting van het dividend. 'We geloven dat de opschorting van het dividend een kortetermijnissue is', aldus opnieuw Ping An. 

 • ArcelorMittal verkoopt Amerikaanse activiteiten

  ArcelorMittal verkoopt zijn Amerikaanse activiteiten aan Cleveland-Cliffs. ArcelorMittal wordt vergoed door een combinatie van aandelen, preferente aandelen en cash. De staalreus ontvangt voor ArcelorMittal USA 78,2 miljoen gewone aandelen Cleveland-Cliffs, voor 373 miljoen dollar preferente aandelen Cleveland-Cliffs en 505 miljoen dollar cash. In totaal heeft de deal een waarde van 1,4 miljard dollar. 

  Vorig jaar was ArcelorMittal goed voor 18,6 miljard dollar omzet, of een kwart van de groepsomzet. Sinds begin dit jaar verloor het aandeel 34 procent. ArcelorMittal heeft een beurwaarde van 11,4 miljard euro. 

 • Bekaert fuseert staaldraadactiviteiten in Colombia

  Bekaert  fuseert zijn staaldraaddochter Proalco SAS in Colombia met de staaldraadactiviteiten van Almasa. Bekaert Ideal Holding (waarvan Bekaert 80 procent van de aandelen bezit) en Almasa zullen elk 50 procent van de aandelen in Proalco SAS aanhouden. De fusie voegt 20 miljoen euro jaaromzet toe aan Proalco SAS. In 2019 realiseerde Proalco een omzet van 65 miljoen euro. Ter vergelijking: Bekaert boekt een jaaromzet van circa 5 miljard euro. Na de fusie zal Colombia dus tekenen voor 1,7 procent van de jaaromzet van Bekaert. 

 • Commerzbank krijgt 'koevoet' als CEO

  Bij de Europese aandelen staat straks Commerzbank  in de kijker. De krasselende Duitse grootbank heeft een nieuwe CEO: Manfred Knof. En die zou wel eens eindelijk vaart kunnen maken van broodnodige kostenbesparingen, want volgens collega's bij Allianz stond hij bij conflicten te boek als 'de koevoet'. 

 • Speuren naar aandelen als veilige haven voor cash

  De populaire beleggingsbank BinckBank rekent vanaf 1 oktober een strafrente aan voor wie veel cash aanhoudt. Zijn er defensieve alternatieven op de beurs om die negatieve rente te vermijden?

  ©Mediafin

  Lees hier onze analyse. 

 • Europese beurzen op weg naar stevige winst

  De futures wijzen op een 1,7 procent hogere opening voor de EuroStoxx50-index. 

 • Galapagos krijgt Europese goedkeuring voor filgotinib

  Even dit belangrijke nieuws van vrijdagavond in herinnering brengen. Europa heeft definitief groen licht gegeven voor filgotinib , het reumamedicijn van Galapagos, en dat voor beide dossissen. Eerder had KBC Securities de kans op groen licht op 95 procent geschat. Galapagos krijgt hierdoor een mijlpaalbetaling van 75 miljoen dollar. Donderdagavond kreeg filgotinib ook het groene licht van Japan. 

  Europa en Japan maken samen zowat 25 procent van de reumamarkt uit. De belangrijkste markt is de VS waar Galapagos midden augustus een grote opdoffer kreeg. De FDA maakt zich zorgen over impact op de mannelijke vruchtbaarheid van filgotinib. 

  Lees hier meer. 

 • Verbeterd Veolia op Suez ten laatste tegen woensdag

  In een ultrakort persbericht laat Veolia  weten dat de groep ten laatste op woensdag 30 september een verbeterd bod op tafel zal liggen voor het belang van Engie  in Suez . Eind augustus bood Veolia 15,5 euro per aandeel. Engie heeft de geplande raad van bestuur van 25 september afgelast in afwachting van dat verbeterd bod. 

  Na het bod op de aandelen van Engie, wil Veolia ook op de rest van de aandelen Suez bieden. Bedoeling is om een wereldmarktleider in milieudiensten te maken. 

 • 5 favoriete aandelen van Bart Baetens

  De hoofdstrateeg van Quaestor Vermogensbeheer tipt onder meer op de Amerikaanse softwaregroep Adobe en op de Chinese ecommercereus Alibaba.

  Graag hierheen

 • Op de beleggersagenda deze week

  Van de outlook van Colruyt over een mysterieuze dataspecialist naar het Amerikaanse jobrapport: deze events mag u nu al rood omcirkelen in de agenda voor deze week. 

 • Reminder: Bel20 in 'correctiefase'

  Even in herinnering brengen dat op de Brusselse beurs de Bel20  sinds eind vorige week in een 'correctiefase' zit, namelijk een tiende onder de meest recente piek (21 juli). 

  Veel zaagtandbewegingen dus op een beurs die per saldo nergens heen gaat. Maar collega Serge Mampaey neemt toch de handschoen op en schuift in zijn jongste weekboek vijf aandelen voor de komende tien jaar naar voor. Hierheen!

 • K-pop laat kassa rinkelen op de beurs van Seoul

  Big Hit Entertainment, het managementbureau achter de K-pop sensatie BTS, ziet de kassa rinkelen bij de beursgang. Big Hit trekt tegen 135.000 won per aandeel naar de beurs, de bovenkant van de prijsvork.

  De vraag bij grote beleggers overtrof 1.117 keer (!) het aanbod, de inschrijvingen voor lokale Koreaanse belegger volgt over een week. Het beursdebuut volgt op 15 oktober. 

  Met andere woorden: beleggers zien duidelijk muziek in BTS & co. Over de soms duistere kantjes van K-pop leest u meer in deze analyse van collega Roel Verrycken. 

  'Dynamite' van BTS. Dat geldt duidelijk ook voor het beursdebuut.

 • ... ondanks een vers salvo in de handelsoorlog

  Beleggers tobben dus even niet over de jongste escalatie van de Chinees-Amerikaanse handels- en technologie-oorlog. Washington doet SMIC, China's grootste chipfabrikant, in de ban. In Hong Kong krijgt het aandeel SMIC zelf wel een dreun, maar het nieuws kan dus niet het hele beleggerssentiment besmeuren. 

 • Aziatische beurzen trappen week met winst af ...

  Goedemorgen! We starten meteen met een blik op het Verre Oosten: daar boeken zowat alle belangrijke beurzen lichte winst. De beurs van Tokio gaat net als die in Hong Kong zo'n 0,7 procent hoger, op de Chinese beurzen is er minieme winst. 

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud