1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen sluiten hoger

Beleggers putten hoop uit goede onderzoeksresultaten voor het coronamedicijn remdesivir van de farmareus Gilead.
 • 'Chinese kleine beleggers zijn gek geworden!' | Bull, Bear & Bas

  Wij duiken het weekend in. We sluiten af met de marktenvlog waarin collega Bas van der Hout met grote verbazing kijkt naar de gebeurtenissen op de Chinese beurs van afgelopen week. Tot ziens!

  'Chinese kleine beleggers zijn gek geworden!' | Bull, Bear & Bas

 • Ook Sioen koopt stevig aandelen in

  Niet alleen de tankerrederij Euronav is bezig om eigen aandelen in bulk op te kopen, want ook de Sioen is lekker aan het inkopen. Dat blijkt uit een bericht op de website van de specialist in technisch textiel. Van 1 juli tot en met 8 juli kocht het bedrijf voor 2,1 miljoen euro aan eigen aandelen op tegen een gemiddelde prijs van 17,01 euro. 

  Vorige week meldde de textielgroep al dat het van 23 juni tot en met 30 juni voor 43.105 euro aandelen had gekocht. 

 • Bel20 primus in Europa

  Onze favoriete sterindex is gesloten met een winst van 1,4 procent tot 3.442 punten. Daarmee is de index primus in Europa. Bovenaan het lijstje stonden ING , AB InBev en KBC . Onderaan vonden we Galapagos , Barco en Sofina terug. 

  De Europese beurzen klommen gemiddeld met 1,1 procent.

 • Wall Street wint terrein

  De Amerikaanse beurzen gaan hoger dankzij de hoopvolle berichten over het coronamedicijn remdesivir van Gilead  (zie post 15u37). De Dow Jones klimt 0,7 procent, de S&P500 wint 0,3 procent en de Nasdaq trappelt ter plaatse.

  De grootste stijgers zijn de banken. JPMorgan veert 3 procent op, Goldman Sachs stijgt 3 procent en Wells Fargo klimt 2,9 procent. Banken hebben dan ook veel te winnen bij een goed werkend coronamedicijn. Hoe beter het medicijn, hoe minder stringente maatregelen nodig zijn om het virus in te dammen. En dat betekent dat de economie beter draait, waardoor de terugbetalingscapaciteit van bankklanten sterk verbetert. 

  ©Photo News

 • Zorgwekkende grafiek

  De meest zorgwekkende grafiek van de dag is van de zakenbank Goldman Sachs. De grafiek laat zien hoe heftig het aantal coronadoden in verschillende zwaar getroffen Amerikaanse staten aan het oplopen is:

 • Amazon krijgt koersdoelverhoging

  Er is weer een nieuw hoogste koersdoel voor het aandeel Amazon op Wall Street. Want analist Jason Bazinet van Citi verhoogt zijn koersdoel voor de internetreus van 2.700 naar 3.550 dollar. Bazinet denkt dat de totale Amerikaanse winkelverkopen in 2022 slechts 1 procent hoger zullen zijn dan in 2019, terwijl de verkopen via e-commerce met 43 procent zullen toenemen. De ouderwetse winkels zullen tegen 2022 juist om 1 procent lagere omzet zien ten opzichte van vorig jaar. 

  En dat betekent volgens de analist meer opwaarts potentieel voor de onlinegigant. Volgens Bazinet zal Amazon tegen 2022 43 procent van de Amerikaanse markt voor e-commerce in handen hebben ten opzichte van 38 procent in 2019. De onderneming zal tegen die tijd ook bijna 7 procent van de totale markt (online en ouderwetse winkels) in handen hebben. Vorig jaar had het bedrijf nog maar 4 procent van de totale markt in handen.

  Het aandeel zakt ondanks de koersdoelverhoging met 0,3 procent.

  ©REUTERS

 • Sabca gaat boven biedprijs

  Sabca  koerst naar 34 euro. Dat is een vreemde beweging omdat het luchtvaartbedrijf tegen een lagere prijs van de beurs wordt gehaald. Er loopt een uitrookbod door Sabena Aerospace en de Federale Investeringsmaatschappij FPIM, die Sabca met hun nieuwe joint venture Blueberry inlijven.

  De biedprijs bedraagt 32,09 euro.

 • Chinees hologrambedrijf verdubbelt op Nasdaq

  Chinese bedrijven stelen de show deze week, dat is vrijdag niet anders. WiMi Hologram , een Chinees bedrijf actief in holografische technologie is de ster op de Amerikaanse techbeurs Nasdaq.

 • Gilead hoger dankzij goede resultaten

  Weer goed nieuws voor Gilead ! Want na mooie onderzoeksresultaten en een megadeal met de Amerikaanse overheid, komt de farmareus nu wederom met mooie onderzoeksresultaten voor zijn coronamedicijn remdesivir. Het aandeel wint 2 procent.

  Uit een fase 3-onderzoek blijkt dat het medicijn het sterftecijfer van het virus met 62 procent verlaagt. Daarbij wees het onderzoek uit dat 74,4 procent van de patiënten die behandeld werden met remdesivir tegen de veertiende dag volledig hersteld waren. Van de proefpersonen die een placebo kregen, was dat maar 59 procent. 

  We zullen onze data zo snel snel mogelijk delen met de wetenschappelijke gemeenschap. Het doel is om transparante updates te geven over de nieuwe ontwikkelingen rond remdesivir.
  Gilead

  ©REUTERS

 • Wall Street blijft nipt boven water

  De beurzen in New York zijn met ultralichtgroene cijfers geopend. De S&P500 dikt met 0,1 procent aan naar 3.154 punten. De Dow Jones opent vlak.

 • Ontex op diepterecord

  Ook aan de onderkant van de tabel worden records gebroken. Terwijl UCB   piekt (zie post 14u58) brokkelt Ontex  verder af. De luierproducent zakt naar 11,67 euro en evenaart daarmee zijn diepterecord van 19 maart. Ontex nam nog niet deel aan de beursremonte en zit op een verlies van 38 procent sinds 1 januari. 

 • Vlakke opening op Wall Street op komst

  De klok heeft drie uur geslagen. Dan zetten we stilaan onze trans-Atlantische bril op. Op een halfuur voor beursopening wijzen de futures op een vlakke opening. De S&P 500 zou 0,1 procent winnen. 

  Mr. Oizo - Flat beat | Wall Street maakt zich op voor een vlakke opening

 • UCB tikt 110 euro aan

  UCB  tikte deze middag korstondig 110 euro aan. Daarmee scherpt het zijn recordkoers verder aan. De spanning stijgt voor de Brusselse farmagroep. Op 27 juli publiceert de Bel20-vedette halfjaarcijfers waarin fors wordt uitgekeken naar het potentiële nieuwe goudhaantje bimekizmab

 • Devoteam knalt na exitnieuws

  De Franse ICT-dienstverlener Devoteam , die in ons land een afdeling heeft in Zaventem, knalt op de beurs van Parijs. Het bedrijf heeft het gerucht bevestigd dat de oprichters, de broers Godefroy en Stanislas de Bentzmann, hun bedrijf van de beurs willen halen. Ze krijgen daarbij steun van de investeringsgroep KKR. De oprichters bieden 98 euro per aandeel een premie van 30 procent op de gemiddelde koers van de afgelopen dertig dagen.

  Devoteam werd opgericht in 1995 en was een van de schaarse middelgrote bedrijven die de dotcombubbel overleefden. Het bedrijf specialiseert zich in IT-consultancy en draaide vorig jaar 762 miljoen euro omzet. 

  Devoteam rukt met 24 procent op en blijft vlak onder de biedprijs hangen. Het trekt ook concurrent SQLI  mee hoger. SQLI wint 7,3 procent. 

 • Nederlandse centrale bank onderzoekt slavernijverleden

  De Nederlandsche Bank (DNB) gaat haar eigen betrokkenheid bij het Nederlandse slavernijverleden onderzoeken. Dat heeft de centrale bank bevestigd na een artikel in Vrij Nederland. De Bank of England kwam vorige maand al naar buiten met excuses vanwege betrokkenheid bij de slavernij. Of DNB daar ook toe overgaat, is nog niet duidelijk.'

  'We zijn ons bewust van de discussie over het Nederlandse slavernijverleden. Daarom is mee naar aanleiding van het onderzoek bij de Bank of England besloten tot een historisch onderzoek naar de relatie tussen DNB en slavernij', laat de Nederlandse toezichthouder weten. DNB gaat een onafhankelijke partij vragen het historisch onderzoek uit te voeren.

 • Duitse rente op laagste punt in 6,5 weken

  De Europese beurzen mogen in de plus noteren, de beleggers blijven voorzichtig. Het stijgend aantal coronabesmettingen in met name de VS doet hen naar veilige havens vluchten zoals de Duitse Bund. Het rendement op het tienjarig Duits staatspapier bereikte vandaag even -0,49 procent, het laagste peil sinds 25 mei. Momenteel is het rendement weer licht gestegen tot -0,48 procent.

 • Middagupdate

  Gaat u aan de lunch? Met deze update weet u wat de pot schaft vandaag op Euronext Brussel. 

 • 'Rinascita' van Italiaanse industrie?

  De Italiaanse industriële productie steeg in mei dubbel zo veel als economen hadden voorspeld. De derde economie in de eurozone zag de output in fabrieken met 42 procent opveren tegenover april. Economen hadden een stijging van slechts 24 procent voorspeld. Maar zelfs met die 'renaissance' ligt de output nog steeds een vijfde onder het niveau van een jaar eerder.

  Ook een cijfer over de industriële productie in Frankrijk tekende een fors herstel op in mei. Economen waarschuwen dat de cijfers een vertekend beeld kunnen geven. Veel bedrijven en sectoren draaien nog niet op volle toeren en de werkloosheid kan stijgen zodra de hulpprogramma's eindigen. 

 • Chipaandelen stevig in de plus dankzij TSMC

  Chipaandelen gaan op kop in Europa nadat de Taiwanese chipbakker TSMC met een goede update kwam. STMicroelectronics schiet 5,1 procent hoger, AMS veert 3,6 procent op,  ASML wint 1,6 procent en ASMI klimt 1 procent.

  TSMC zei in een update dat de omzet in de maand juni met 41 procent op jaarbasis is gegroeid, waardoor de inkomsten voor het tweede kwartaal met 29 procent stegen. De omzetcijfers waren boven de verwachting van analisten. 

  TSMC is een belangrijke barometer voor de chipindustrie, omdat de chipbakker grote techreuzen als Apple en Huawei in zijn klantenbestand heeft. Het Taiwanese bedrijf is overigens zelf weer klant bij de Nederlandse maker van chipmachines ASML. 

 • Belgen sparen meest in elf jaar

  De Belgische gezinnen hebben in het eerste kwartaal 19,1 procent van hun inkomen gespaard. Ze hebben sinds de financiële crisis van 2009 nooit zoveel geld opzijgezet. De lockdown deed de consumptie met 6 procent dalen, terwijl het inkomen met 1,4 procent toenam. Een uitgebreider artikel leest u hier.  

 • Over de betalingsproblemen in de VS...

  ... waar we het over hadden (zie post 11u02) lees u meer in dit artikel!

 • Bayer onder vuur voor anticonceptiemiddel

  Bayer heeft duizenden klachten over letsels die veroorzaakt zijn door het anticonceptiemiddel Essure, niet gemeld bij de Amerikaanse gezondheidsdienst FDA, meldt Bloomberg op basis van vrijgegeven documenten.

  Het Duitse farma- en agrochemieconcern nam in 2013 het Californische Conceptus over, de maker van Essure. Net zoals Conceptus meldde het vervolgens klachten over Essure niet bij de FDA, wat Bayer wel degelijk had moeten doen.

  Met het implantaat Essure worden de eileiders dichtgestopt – als alternatief voor afbinden tijdens een operatie – maar de ingreep veroorzaakte bij veel vrouwen bloedingen, pijn en orgaanschade. Bayer zette de verkoop van Essure in de VS in 2018 stop, nadat het product al een jaar eerder uit andere markten was verdwenen.

  De problemen met Essure werpen een nieuwe smet op het Duitse concern. Twee weken geleden trof Bayer nog een miljardenschikking met mensen die door het gebruik van de onkruidverdelger Roundup kanker hadden gekregen.   

 • 32 procent van Amerikanen betaalt hypotheek of huur niet op tijd

  Maar liefst 32 procent van de Amerikaanse gezinnen betaalde in juli niet het volledige maandelijkse bedrag voor hun hypotheeklening of huur. Dat blijkt uit een onderzoek van Apartment List, een platform dat huurders en verhuurders met elkaar in contact brengt. 

  Zo'n 19 procent van de gezinnen betaalde helemaal niets in juli en 13 procent betaalde slechts een gedeelte van het maandelijkse bedrag. Het is al de vierde maand op rij dat er sprake is van een historische hoog aantal betalingsmissers in de VS. Vooral gezinnen met een laag inkomen en jonge gezinnen die huren zouden vaak hun maandelijkse betalingsafspraak missen. Deze huurders werken vaker in sectoren die ernstig lijden onder de coronacrisis.

  Uiteindelijk betaalt bijna 90 procent van de gezinnen aan het einde van de maand een gedeelte of het geheel van het openstaande bedrag. Dat gaat vaak gepaard met extra kosten, waardoor de volgende betaling weer moeilijker wordt. Zo dreigt er volgens Aparment List een neerwaartse spiraal te ontstaan voor gezinnen die niet op tijd betalen. 'Vertraagde betalingen zijn vaak een goede indicator voor toekomstige gemiste betalingen.'

  Lees hier verder.

  ©AFP

 • KBC verleidt voetballiefhebbers

  Opmerkelijk persbericht van KBC . De bank heeft voor de komende vijf seizoenen de exclusieve rechten verworven voor het aanbieden van mobiele clips tijdens de matchen van de Jupiler Pro League. KBC heeft tevens de niet-exclusieve rechten verworven op de onlinesamenvattingen van alle wedstrijden.

  Zowel klanten als niet-klanten van KBC kunnen vanaf eind augustus KBC Mobile gebruiken om de goals en de hoogtepunten tijdens de match én alle samenvattingen op het einde van het voetbalweekend te bekijken.

  KBC Mobile is de enige app in België die dergelijke 'Goal alert' zal aanbieden.

  Het aanbod geldt niet alleen in Vlaanderen. De voetbalfans in Brussel en Wallonië zullen de goals kunnen bekijken via respectievelijk KBC Brussels Mobile en CBC Mobile.

  'Voor wie een betalende KBC-Plusrekening heeft, zit Goal Alert vervat in de prijs. Wie geen KBC-Plusrekening bezit of wie geen KBC-klant is, betaalt een zeer democratische prijs voor 'Goal Alert', stelt het persbericht.

  Hier leest u meer.

 • Orchestra en Retail Estates

  Onze collega’s van L’Echo meldden donderdag dat Orchestra Prémaman officieel failliet is verklaard. Neworch, een vehikel van Pierre Mestre (de oprichter van Orchestra Prémaman), zal tien rendabele winkels overnemen in Brussel en Wallonië.

  Kepler Cheuvreux bekeek de weerslag op de verhuurders van retailvastgoed. Voor Retail Estates betekent dit dat elf winkels leeg komen te staan, voor Ascencio zal er slechts één leegstand zijn. Het beurshuis raamt de mogelijke impact op de jaarlijkse huurinkomsten voor Retail Estates op 1,4 tot 1,5 miljoen euro. Dat stemt overeen met 1,4 procent van de totale huurinkomsten.

 • Europese beurzen op winst

  De Europese aandelenmarkten openden lager, maar zijn na een uur uit het rood gekropen. Rond 10 uur noteert de Euro Stoxx 50 met 0,4 procent winst. Beleggers zijn niettemin voorzichtig wegens de sterke klim van het aantal coronabesmettingen in Azië (Hongkong, Tokio) en Amerika (VS, Mexico, Brazilië).

 • Chinese beursrally last pauze in

  Voor het eerst sinds 29 juni zijn de beurzen op het Chinese vasteland met verlies gesloten. De Shanghai Composite-index verloor 1,95 procent en de CSI300, die rijk is aan blue chips, zakte 1,8 procent.

  Beleggers drukten op de verkoopknop om winsten te nemen na een verschroeiende rit, maar ook omdat staatsfondsen aankondigden dat ze hun belangen in enkele bedrijven zouden verminderen. Een derde reden waren de opflakkerende spanningen tussen China en de VS. Washington heeft sancties opgelegd aan de hoogst geplaatste Chinese ambtenaar tot nog toe wegens het schenden van de mensenrechten van de Oeigoeren, een moslimminderheid in het westen van China.

  Analisten van Everbright Securities sluiten niet uit dat de Chinese beurzen op korte termijn een correctie ondergaan.

 • Carlsberg verkoopt 7,7 procent minder bier

  Carlsberg komt onverwacht met voorlopige halfjaarcijfers. De reden is de coronacrisis, die tot een volatiele en onzekere bierverkoop heeft geleid, maar ook het feit dat de Deense brouwer de jaarprognose heeft opgeschort.

  In het tweede kwartaal daalden de biervolumes van Carlsberg met 7,8 procent en in het eerste halfjaar met 7,7 procent. Dat vertaalde zich in een omzetdaling met 14,6 procent in het tweede kwartaal en met 11,6 procent in de eerste jaarhelft. De groep verwacht dat de bedrijfswinst over de eerste zes maanden 8,9 procent lager zal uitkomen.

  Carlsberg beklemtoont dat zijn balans en cashpositie sterk blijven. Eind vorig jaar bedroeg de schuldgraad slechts 1,25 keer de brutobedrijfswinst (ebitda). In maart en juni gaf de groep obligatieleningen uit van telkens 500 miljoen euro. Belangrijke herfinancieringen zijn niet op komst.

  Het bierconcern heeft een aandeleninkoopprogramma lopen ter waarde van 2,5 miljard Deense kronen. Dat is al voor iets meer dan 2 miljard kronen afgewerkt. Het bedrijf bekijkt of de inkoop wordt voortgezet.

  De koersreactie op de voorlopige cijfers is positief: het aandeel wint 4,2 procent op de beurs van Kopenhagen.

 • Euronext Brussel lager van start

  De Bel20 opent met 0,5 procent verlies.

  Rond volgende bedrijven was er donderdagavond of vanmorgen nieuws:

  Euronav is massaal eigen aandelen aan het inkopen. De tankerrederij doet dat omdat ze ontevreden is over de beurskoers en haar aandeelhouders wil belonen. Het aandeel stijgt 0,6 procent.

  De mondmaskerverplichting in openbare ruimten is een tegenvaller voor Kinepolis . Het aandeel zakt 2,1 procent.

  Bekaert heeft de site in Hemiksem verkocht en casht daarop 23 miljoen euro. Het aandeel blijft stabiel.

  Balta zag de omzet ruim een derde dalen in het tweede kwartaal. Het is wachten op een koers.

  Deutsche Bank heeft het koersdoel van ING verlaagd. Het bankaandeel verliest 0,6 procent.

 • Rode beurzenstart op til

  De Europese beurzen zullen met verlies van start gaan. De future op de Euro Stoxx 50 noteert 0,5 procent in de min. Daarmee zou Europa het voorbeeld van Wall Street en de Aziatische beurzen volgen. De coronapandemie neemt wereldwijd versneld uitbreiding door een snelle of te grote versoepeling van de beschermende maatregelen. De vrees is dat het economisch herstel weer inzakt.

 • Bekaert verkoopt site Hemiksem aan projectontwikkelaars

  Bekaert doet zijn site in Hemiksem van de hand. De 25 hectare grote site wordt overgenomen door een consortium van projectontwikkelaars. Het gaat om Compagnie Het Zoute, Odebrecht en Novus Projects. Zij zullen de site omturnen in een groene woonwijk.

  Bekaert zette de productie in Hemiksem al in 2009 stop. De verkoop van de site zal netto 23 miljoen euro opbrengen. Daarnaast kan Bekaert de provisie voor bodemsanering, goed voor 13 miljoen euro, terugnemen. De eenmalige opbrengsten bedragen 36 miljoen euro. Ze zullen bij het verlijden van de akte, die in oktober is voorzien, worden opgenomen in de winst- en verliesrekening, laat Bekaert weten in een persbericht.

 • Omzet Balta ruim derde lager in tweede kwartaal

  In een corona-update laat de tapijtenproducent Balta weten dat de omzet in het tweede kwartaal uitkwam op 106,7 miljoen euro. Dit is 36,5 procent minder dan een jaar eerder. Ondanks de forse omzetdaling was de nettokasstroom 7 miljoen euro positief. Daardoor worden de liquide middelen versterkt tot circa 87 miljoen euro op het einde van het tweede kwartaal.

  De impact van de coronacrisis was het zwaarst in april. Vanaf midden mei verbeterde de situatie. Balta deed grote inspanningen om de kosten te drukken en cash te behouden. Het bedrijf nam ook maatregelen om zijn werknemers te beschermen.

  Sinds midden mei zijn alle fabrieken van Balta weer open, met social distancing en persoonlijke beschermingsmiddelen voor de werknemers. Begin juli werd het driejarig winstverhogingsprogramma NEXT hervat.

 • Kinepolis en mondmaskers

  In winkels en op tal van openbare plaatsen is het vanaf zaterdag verplicht een mondmasker te dragen. Dat geldt ook voor bioscopen. Omdat je met een mondmasker op niet kunt/mag eten of drinken, zal dat Kinepolis  treffen. Cola, popcorn en snoep zijn een belangrijke bron van inkomsten voor de bioscoopgroep.

 • Deutsche Bank verlaagt koersdoel ING

  ING is zeker niet immuun voor Covid-19, zegt analist Benjamin Goy van Deutsche Bank. Hij verwacht dat dit in het tweede kwartaal zal blijken uit de mix van slechte leningen en bijkomende verliezen op leningen. Maar hij denkt dat de netto rente-inkomsten stevig zullen blijven. Meer uitdagend zijn de vergoedingen uit diensten, maar die zijn relatief klein in vergelijking met andere banken en zullen profiteren van een structurele rugwind. Het grootste probleem bij ING blijven de kosten. Op dat vlak verwacht Goy geen verbetering.

  Hij verlaagt zijn ramingen aanzienlijk (met meer dan 10 procent gemiddeld), vooral wegens de hogere kredietverliezen die hij verwacht. Als gevolg daarvan zakt zijn koersdoel van 9 naar 8 euro. Omdat de winstgevendheid oké blijft, de kapitaalratio's in orde zijn en (te) veel slecht nieuws al in de koers zit, herhaalt hij zijn koopadvies.

 • Euronav koopt massaal eigen aandelen in

  Euronav heeft tussen 30 juni en 9 juli meer dan 3,38 miljoen eigen aandelen ingekocht, voor een totaal bedrag van 25,1 miljoen euro, blijkt uit een donderdagavond uitgestuurd persbericht. De aankopen gebeurden zowel op Euronext Brussel als op de New York Stock Exchange. Ze passen in Euronavs beleid om de aandeelhouders te belonen. In totaal bezit de tankerrederij 8,325 miljoen eigen aandelen, wat overeenstemt met 3,8 procent van het totaal.

  Euronav legt uit dat het nog steeds de bedoeling is - zoals op 9 januari aangekondigd - minstens 80 procent van de nettowinst uit te keren aan de aandeelhouders. Dat zal vooral gebeuren in de vorm van een dividend in cash.

  Op de algemene vergadering kreeg de tankeroperator de toestemming om tot 10 procent eigen aandelen in te kopen. Daarom zal Euronav een aandeleninkoop steeds als een alternatief bekijken als het denkt dat het op die manier meer waarde kan creëren voor de aandeelhouders. ‘Omdat de koers van het aandeel duidelijk lager is dan de intrinsieke waarde ervan, zoals Euronav die zelf raamt, geloven de raad van bestuur en het management dat het inkopen van eigen aandelen langetermijnwaarde creëert voor alle aandeelhouders’, luidt het in het persbericht.

  CEO Hugo De Stoop had er tijdens een recent interview met De Tijd al op gezinspeeld dat hij ontevreden was over de koers van het aandeel, ondanks het zeer forse dividend dat over het eerste kwartaal was betaald. Om aandeelhouderswaarde te creëren overwoog hij eigen aandelen in te kopen. Dat is nu volop bezig.

 • Meer dan 60.000

  Goedemorgen! In New York verloren de Dow Jones en de S&P gisteren terrein. Het aantal nieuwe virusbesmettingen blijft dag na dag oplopen in de Verenigde Staten: donderdag waren het er meer dan 60.000. Het is duidelijk dat de federale overheid noch de lokale overheden de situatie onder controle hebben. De Nasdaq ging wel hoger en belandde andermaal op een nieuw record.

  Ook in Azië speelt corona weer de hoofdrol. Beleggers vrezen dat het economisch herstel vertraging kan oplopen of deels weer kan stilvallen. In China verliezen de beurzen zowat 1 procent nadat overheidsfondsen begonnen te verkopen. Ze deden dat op bevel van de overheid, die de beurzenklim (acht winstdagen op rij voor Sjanghai) wat wou afkoelen.

  Ook in Tokio, Hongkong en Sydney staan verliescijfers op de borden.

  Een trader in Frankfurt telefoneert terwijl hij schermen in het oog houdt. ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud