1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen sluiten hoger

De ECB praatte de euro lager. Aedifica toonde zich weerbaar tegen corona. Luc Tack koopt opnieuw aandelen Tessenderlo. Wall Street gaat hoger.
 • Tot morgen!

  Dat was hem weer voor vandaag. Maar morgen zijn we er weer hoor, met vers beursnieuws uiteraard. Tot slot geven we u de agenda voor morgen:

  DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2020

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Eurozone:

  Kleinhandelsomzet juli, 11.00 uur

  Verenigde Staten:

  PMI-dienstensector (indicator aankoopdirecteurs) augustus, 10.00 uur

  Eerste aanvragen van een werloosheidsuitkering week tot 29 augustus, 14.30 uur

  Handelsbalans juli, 14.30 uur

  ISM-dienstensector (indicator aankoopdirecteurs) augustus , 16.00 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  Sequana Medical: halfjaarresultaten

  Biocartis: halfjaarresultaten, 07.00 uur

  Home Invest Belgium: halfjaarresultaten, 17.45 uur

  Brederode: halfjaarresultaten, 17.45 uur

  Atenor: halfjaarresultaten, 17.45 uur

  Sofina: halfjaarresultaten, 17.45 uur

 • Bel20 sluit dag groen af

  De Belgische beursgraadmeter sloot met een winst van 1,3 procent op 3.359 punten. De drie grootste stijgers waren Aedifica , AB InBev en Solvay . De drie grootste dalers waren Argenx , Barco en KBC .

  De Europese beurzen wonnen gemiddeld 1,6 procent.

 • Amazon, Google en Microsoft op record

  Het is weer eens een goede dag voor Big Tech op Wall Street. Want Amazon , Google-moeder Alphabet , en Microsoft staan op recordniveaus.

 • Reggeborgh koopt overige aandeelhouders VolkerWessels uit

  De holding van de familie Wessels, Reggeborgh, koopt de overige aandeelhouders van de bouwgroep VolkerWessels uit. Reggeborgh biedt aan de aandeelhouders die hun aandelen nog niet hebben aangemeld onder het overnamebod, 22,14 euro per aandeel. Dat is gelijk aan de overnameprijs van 21,92 euro vermeerderd met de wettelijke rente. De Ondernemingskamer beoordeelt het bod als fair. 

  De aandeelhouders in kwestie kunnen zich tot 16 september vrijwillig aanmelden, daarna zullen de aandelen op 18 september onvrijwillig worden overgedragen conform de wetgeving. 

  Reggeborgh had 97,79 procent van de aandelen in handen na de afwikkeling van het overnamebod in maart. Omdat het een belang van meer dan 95 procent heeft kan het gebruikmaken van de zogenaamde uitrookprocedure. 

 • Roebel zakt door oplopende spanning

  De roebel valt scherp terug tegenover de euro nadat Duitsland bekendmaakte dat de Russische oppositieleider Alexey Navalny werd vergiftigd met novichok. Dat is een bijzonder dodelijk chemisch wapen dat op het zenuwstelsel inwerkt en de werking van hart en longen verstoort.

  Novichok werd eerder gebruikt bij de aanslag op Britse bodem op de voormalige Russische spion Sergej Skripal en zijn dochter. Daarop werden 150 Russische diplomaten uitgewezen, wat de spanning tussen Europa en de NAVO enerzijds en Rusland anderzijds deed oplopen.

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel zal nu met de Europese Unie en de NAVO-landen overleggen over een gecoördineerd antwoord op het incident. Ze vraagt ook dat de Russische regering dringend uitleg geeft.

 • Hoe gaat het op Wall Street?

  U vindt de antwoorden via deze doorgang!

  ©AFP

 • Tesla flink onder druk

  In New York zakt Tesla ongeveer 6 procent. Baillie Gifford, de grootste ‘outside’ aandeelhouder van de bouwer van elektrische wagens, heeft zijn belang verminderd. De Britse fondsengroep bezat 6,32 procent en heeft nu minder dan 5 procent van Tesla in handen.

  Door de razendsnelle klim van Tesla – het aandeel won sinds begin dit jaar meer dan 465 procent – was het gewicht van Tesla in de klantenportefeuilles van Baillie Gifford te groot geworden. De groep is niettemin van plan nog vele jaren een belangrijke aandeelhouder te blijven. ‘Wij blijven zeer optimistisch over de toekomst van het bedrijf’, zegt fondsbeheerder James Anderson in een mededeling. Hij stipte ook aan dat Baillie Gifford zal bijkopen als Tesla's koers flink zakt.

 • Michael Jordan stapt in gokbedrijf

  Het aandeel Draftkings gaat meer dan 8 procent hoger. De basketballegende Michael Jordan neemt een belang in het gokbedrijf. De groep, die het mogelijk maakt te wedden op sportwedstrijden, wil niet zeggen hoe groot het aandeel van Jordan is, maar zegt wel dat hij het belang krijgt in ruil voor zijn strategische en creatieve adviezen. Hij krijgt de status van 'speciaal adviseur'.

  De oud-basketballer gaat zich bezighouden met de productontwikkeling en marketingactiviteiten en zal ook focussen op het thema inclusiviteit. CEO Jason Robins is zeer te spreken over de nieuwe rol van Jordan bij de onderneming. 'Zijn strategische advies en scherpzinnigheid zijn onmisbaar voor ons.'

  Het aandeel is ruim verdubbeld sinds het bedrijf naar de beurs ging in april. Sommige analisten zijn dan ook voorzichtig. Analist Thomas Allen verlaagde zijn advies voor het aandeel kortgeleden van 'kopen' naar 'houden' wegens de hoge koers. Daarnaast ziet de analist wat beren op de weg voor de gokgroep. Allen houdt er rekening mee dat de gebruikersactiviteit lager wordt als de trend van thuisblijven wegens het coronavirus verandert. Daarnaast ziet hij een toenemende concurrentie in de sector en wijst hij erop dat er onzekerheid is of de populaire Super Bowl, een American Football-evenement, nog wel doorgaat in 2021.

  ©NBAE via Getty Images

 • Wall Street start in het groen

  De Amerikaanse beurzen beginnen al klimmend aan hun beursdag. De Dow Jones wint 0,4 procent, de S&P500 stijgt 0,5 procent en de Nasdaq veert 0,9 procent.

  Beleggers maken zich even niet druk om de spanningen tussen de VS en China op het gebied van technologie. Ze letten ook niet op een slechter dan verwacht economisch cijfer. In augustus bleken er 428.000 banen gecreëerd te zijn in de Amerikaanse privésector. Dat waren er minder dan verwacht: economen rekenden op een toename met 1 miljoen.

 • VGP wil ruim 100 miljoen ophalen

  VGP  is 929.000 bestaande aandelen aan het verkopen aan institutionele beleggers. Dat staat in een persbericht. Mochten die aandelen tegen de recentste koers verkocht worden, dan gaat het om een bedrag van 114 miljoen euro. Het aantal aandelen in de uitverkoop komt overeen met 4,51 procent van het aandelenkapitaal.

  Doorgaans gebeurt zo'n transactie tegen een korting. Inclusief korting ziet het ernaar uit dat VGP meer dan 100 miljoen euro zal ophalen.

  Het behoud van een stevige kapitaalpositie is van cruciaal belang door de verwachte opportuniteiten die voortvloeien uit de versnelde invoering van e-commerce in de hele samenleving.
  Jan Van Geet
  CEO VGP

 • Handel in VGP geschorst

  De handel in VGP is geschorst in afwachting van een persbericht. Dat meldt de FSMA. De aanleiding voor de schorsing blijkt een private plaatsing. De logistiekvastgoedgroep smeedt het ijzer terwijl het heet is. VGP is met een koerswinst van 40 procent dit jaar aan een triomftocht op de beurs bezig.

  In april deed de vastgoedvennootschap al een kapitaalverhoging van 200 miljoen. In 2017 cashten de grootaandeelhouders Jan Van Geet en Bart Van Malderen al op een groot pakket aandelen, wat de verhandelbaarheid van VGP gevoelig verhoogde.

 • ADP-cijfers vallen tegen

  In augustus zijn in de Verenigde Staten 428.000 banen gecreëerd in de privésector, blijkt uit het maandelijks rapport van het sociaal secretariaat ADP. Dat zijn er minder dan verwacht: economen rekenden op een toename met 1 miljoen. Volgens ADP illustreert de vrij zwakke jobcreatie het trage economisch herstel in de VS.

  Een en ander belooft weinig goeds voor het officiële banenrapport, dat vrijdag op de agenda staat.

 • TikTok-deal vertraagt door algoritmediscussie

  De onderhandelingen tussen Amerikaanse bedrijven en het Chinese socialemediabedrijf TikTok zouden vertragen door een dispuut over algoritmes. Volgens The Wall Street Journal zorgen de restricties die de Chinese overheid vorige week plaatste op de export van artificiële intelligentie voor problemen. Daardoor zou het niet duidelijk zijn of de algoritmes van TikTok in deal betrokken zijn. 

  De onderhandelaars zoeken nu uit welke goedkeuringen ze moeten hebben van de Chinese overheid om de verkoop door te laten gaan. Daardoor is de kans verkleind dat er snel een deal komt. En zoveel tijd is er niet meer want de Amerikaanse president Donald Trump heeft een decreet uitgevaardigd waardoor TikTok vanaf 12 september verboden wordt als er geen koper is voor de Amerikaanse tak.

  Een belangrijke partij is het Amerikaanse duo Microsoft en Walmart . De softwaregigant en de supermarktketen zijn al enige tijd aan het onderhandelen met TikTok. Daarnaast zou Oracle een mogelijke overnemer zijn. 

 • K-pop op de beurs

  Het management achter de razend populaire Koreaanse popgroep BTS trekt naar de beurs van Seoel.

  K-Pop is een rage bij tieners in alle windstreken. Kan het fenomeen ook beleggers bekoren?

 • Franse reclamereus krijgt listing in Amsterdam

  Het is een zeldzaam fenomeen: een Frans bedrijf dat een dubbele listing krijgt in Nederland. Het Franse reclamebedrijf AdUX vormt de uitzondering en vraagt een tweede beursnotering aan in Amsterdam. De onderneming geeft aan al sinds 2018 actief te zijn in Nederland en heeft met grootaandeelhouder Azerion een Nederlandse moeder. Azerion is een niet-genoteerd contentbedrijf dat onder meer onlinegames ontwikkelt.

  De Fransen willen meer internationale investeerders bereiken. Ze denken dat dat beter kan in Amsterdam dan in Parijs. Er worden geen nieuwe aandelen uitgegeven.

 • Belangrijke dag voor Mercedes

  Mercedes, het luxewagenmerk van Daimler , onthult vandaag de nieuwe S-klasse. Dat is een groot evenement, want de Sonderklasse geldt als het nec plus ultra in de autowereld. Hoewel SUV’s de trend zijn en elektrische wagens hun intrede doen, blijft het de roeping van de S-klasse om ‘de beste auto ter wereld’ te zijn. Of althans de beste luxesedan.

  Van de nieuwe S-klasse circuleren al foto’s op het internet, ofschoon de officiële voorstelling nog niet heeft plaatsgevonden. De S-klasse, een belangrijke winstmotor voor Mercedes, wordt voortaan niet alleen met een krachtige verbrandingsmotor aangeboden, maar ook in een verbeterde hybride versie (met 100 km autonomie) en volgend jaar ook in een volelektrische versie.

 • Kepler Cheuvreux trekt koersdoel Tessenderlo op

  Het halfjaarrapport van Tessenderlo Group was een positieve verrassing, zegt het beurshuis Kepler Cheuvreux. In een moeilijke omgeving wist het chemiebedrijf zijn brutobedrijfswinst (ebitda) met 26 procent op te krikken. Tessenderlo verhoogt bovendien zijn winstprognose en rekent nu op een brutobedrijfswinst die 10 tot 20 procent hoger is dan in 2019. Tot dusver werd alleen een ‘hogere’ ebitda voorspeld.

  De analist van Kepler Cheuvreux verhoogt zijn ramingen, wat resulteert in een hoger koersdoel van 32 euro (tegen 27 euro voorheen). Het advies blijft ‘houden’.

 • Duitsers houden knip op de beurs

  De Duitse kleinhandelsverkopen voor juli zijn een tegenvaller. Ze kwamen 0,9 procent lager uit dan in juni, nadat ze die maand (volgens een herzien cijfer) al met 1,9 procent waren gedaald. Economen hadden volgens Reuters in juli een toename met 0,5 procent verwacht.

  Het ziet er dus naar uit dat de – doorgaans spaarzame - Duitse consument erg voorzichtig blijft. Voor het economisch herstel is dat niet zo gunstig.

  Op langere termijn is het plaatje wel minder dramatisch. Jaar op jaar stegen de kleinhandelsverkopen in juli met 4,2 procent in reële termen. In vergelijking met februari, de maand voordat de coronapandemie uitbrak, lagen ze 0,9 procent hoger.

  Drukte op de Alexanderplatz in Berlijn ©AFP

 • 'Michelin onderbouwt outlook Bekaert'

  Een update van Michelin mag een kleine opsteker heten voor Bekaert . Daarop wijst KBC Securities in zijn ochtendmail. Nieuwe data van de bandenreus wijzen op een dubbelcijferige groei voor autobanden in China, met name in de markt voor personenwagens en lichte vrachtwagens. Alle andere markten vertonen wel nog een krimp, maar die is kleiner dan in de voorgaande maanden.

  'Deze data zijn in lijn met de vooruitblik die Bekaert gaf', zegt analist Wim Hoste. De staaldraadgroep gaf geen becijferde vooruitblik, maar ze gaf wel aan dat ze een herstel ziet voor de bandenmarkt in de tweede jaarhelft.

  KBC Securities blijft bij een houdenadvies omdat de zichtbaarheid laag blijft en Bekaert actief is in uiterst concurrentiegevoelige markten. Het koersdoel bedraagt 25 euro.

  Bekaert noteert met een winst van 0,6 procent op 17,21 euro en doet het daarmee slechter dan de brede Brusselse markt.

 • Analisten over Aedifica: 'solide resultaten'

  Analisten buigen zich over de cijfers van Aedifica  . 'Corona had geen materiële impact. Hoewel het bedrijf geen onderliggende bezettingsgraad meegeeft, blijven de huurinkomsten solide', zegt Herman van der Loos, een analist van Degroof Petercam. De noodlijdende Britse zorggroep Four Seasons is niet langer huurder bij Aedifica, stipt de analist aan.

  Zorgvastgoed toont zich weerbaar in coronatijd.
  Herman van der Loos
  Analist Degroof Petercam

  'De resultaten waren goed en kwamen licht boven de lat uit', vat van der Loos samen. 'Zorgvastgoed blijkt weerbaar in coronatijd. We blijven bij een opbouwenadvies en een koersdoel van 119 euro.'

 • Vragen voor Kurt Vansteeland? Shoot!

  Om 12u is Kurt Vansteeland uw gastheer op een nieuwe marktenchat. Uw vragen kunt u hier reeds afvuren.

  Kurt zal onder meer terugblikken op de resultatenzomer.

 • Belgacomkommer

  We komen nog even terug op Proximus  . Het telecombedrijf zakte gisteren naar zijn laagste koers sinds het 16 jaar geleden als Belgacom naar de beurs trok.

 • Europese aandelen in de kijker | Pernod Ricard | Adyen | Bonduelle

  De Europese beurzen zijn net als maandag en dinsdag met winst gestart. De vraag is of ze die vandaag wel kunnen behouden. Dat lukte de voorbije dagen niet. De Euro Stoxx 50 start de dag met een winst van 1,1 procent.

  Pernod Ricard  wint 0,4 procent in Parijs. De omzet van het drankenconcern daalde scherp, maar werd enigszins gestut door de opmars van thuisdrinkers.

  Lucas Bols  profiteert mee. De jenevergroep trekt 3 procent hoger in Amsterdam. Ook Diageo  surft mee en trekt 1,6 procent hoger in Londen.

  Adyen wint 2 procent in Amsterdam. De betaalverwerker wordt opgenomen in de Champions League van de Europese beursindexen en wordt lid van de Euro Stoxx 50.

  Bonduelle gaat 1 procent lager in Parijs. Topman Jérôme Bonduelle kwam om het leven bij een verkeersongeval. Bonduelle werd op zijn fiets aangereden in zijn thuisstad Rijsel.

  Vallourec trekt 7 procent lager in Parijs. De producent van buizen en pijpleidingen is in gesprek met de banken over een schuldherschikking.

 • Brussel opent hoger | Aedifica | Care Property Invest | Proximus

  De Bel20 opent de tweede schooldag met winst. De graadmeter trekt 0,7 procent hoger naar 3.334 punten. 

  Aedifica wint 1,6 procent. De zorgvastgoedgroep wist zijn winst op te krikken dankzij zijn snelle overnamejacht.

  Care Property Invest wint 3 procent. De sectorgenoot van Aedifica kon eveneens zijn winst opvijzelen en blikt confident vooruit (zie post 6u53).

  Proximus herstelt 0,6 procent. De telecomoperator tikte gisteren een diepterecord aan.

  Van de Velde verliest 0,5 procent. De lingeriegroep verteert zijn dividendknip daarmee relatief goed.

 • Thuisdrinkers stutten Pernod Ricard

  De Franse drankenproducent Pernod Ricard heeft cijfers gepubliceerd over zijn volledige gebroken boekjaar. Het coronavirus deed de omzet fors dalen naar 8,5 miljard euro (-9,5%). In het afgelopen vierde kwartaal was sprake van een omzetkrimp van ruim 36 procent. De sluiting van bars en restaurants trof het bedrijf diep. Ook de malaise in de luchtvaart legde de verkoop in taxfree shops stil.

  De single malt whiskey Glenlivet en het zoete aperitief Malibu waren de enige dranken in het gamma die in omzet stegen. Bij de blended wiskey Chivas Regal (-17%) en het cognacmerk Martell (-20%) was de omzetdaling het grootst.

  Een lichtpuntje was de winkelverkoop. Vooral in de VS en Europa dronken thuisdrinkers meer dan verwacht. Maar er werd minder verkocht aan bars en restaurants, die de deuren tijdelijk sloten om de verspreiding van het virus tegen te gaan. En door de malaise in de luchtvaart ging ook de verkoop aan reizigers onderuit.

  De op een na grootste sterkedrankfabrikant ter wereld, na Diageo, is voorzichtig over de toekomst. CEO Alexandre Ricard verwacht nog lange tijd druk op de verkoop aan reizigers door de wereldwijde coronabeperkingen. Maar daar staan de stijgende omzet aan thuisdrinkers en betere omstandigheden in China en India tegenover. Ook de afzet aan bars en restaurants zit momenteel weer in de lift.

  Pernod Ricard zal op de algemene aandeelhoudersvergadering een dividend van 2,66 euro voorstellen.

  The Glenlivet was de sterkhouder in het gamma van Pernod Ricard. ©REUTERS

 • Argenx op virtuele roadshow

  Argenx gaat op tour. Nu ja. Op tour gaan betekent in deze tijden vooral het web afschuimen langs verschillende virtuele investeerdersevents. Argenx mag deze maand zijn pijplijn voorstellen op de healthcareconferenties van Baird, Morgan Stanley, Bank of America en Stiffel.

 • Adyen promoveert naar 'Champions League'

  De fintechspecialist Adyen  noteert vanaf 21 september in de Euro Stoxx50 , als korf steraandelen van de eurozone de Champions League van de Europese beurswereld. De Amsterdamse groep heeft er sinds de beursintroductie midden 2018 een verschroeiende rit opzitten: de beurskoers is in goed twee jaar verzesvoudigd, van 240 naar 1.417 euro. Met 42 miljard euro is de fintechspeler al een tijdje meer waard dan de twee Nederlandse grootbanken ING en ABN AMRO samen

  De steraandelenkorf wordt stevig dooreengeschud: samen met Adyen promoveren ook Prosus, het Amsterdamse Tencent-vehikel van de Zuid-Afrikaanse mediagroep Naspers, de Franse drankengroep Pernod-Ricard en de Finse liftenbouwer Kone. Twee telecomoperatoren, het Franse Orange en het Spaanse Telefonica, ruimen de baan, samen met de Duitse medische groep Fresenius en de Franse bank SocGen. 

 • Vastned breekt met CEO

  Vastned  neemt 'in onderling overleg' afscheid van CEO Taco De Groot. Hij zal op 1 december terugtreden bij de vastgoedgroep. Financieel direcreur Reiner Walta wordt interim-CEO tot een opvolger is gevonden.

   

  'Covid tekent voor nieuwe ontwikkelingen in het retaillandschap, waardoor de onderneming in een nieuwe fase komt', luidt het persbericht. Tijdens het negenjarige bewind van De Groot brak het aandeel weinig potten. Vastned halveerde in waarde en een poging om dochterbedrijf Vastned Retail Belgium van de beurs te halen mislukte.

   

   

   

 • ECB praat euro omlaag

  'De euro-dollarkoers is voor ons van belang.' Die woorden van ECB-hoofdeconoom Philip Lane volstonden om de euro een stevige tik te geven na de jongste eurorally die de Europese eenheidsmunt dinsdag boven 1,20 dollar voerde. Door aan te geven dat de ECB de wisselkoers - ook al hoort dat niet tot haar strikte mandaat - in de smiezen houdt, geeft ze de beleggers het signaal dat ze zal ingrijpen als de euro te sterk wordt.

 • Europese beurzen op weg naar winst

  De Europese beurzen openen straks met 0,7 procent winst, leren de futures.

 • Proximus op dieptepunt

  Het aandeel Proximus  sloot gisteren op 16,2 euro, een dieptepunt sinds de beursintroductie in 2004. Als CEO Guillaume Boutin zijn dividendbelofte houdt, noteert de telecomoperator tegen een dividendrendement van bruto 7,4 procent.

  Een dergelijk hoog dividendrendement betekent doorgaans dat de markt grote twijfels heeft bij de duurzaamheid van het dividend.

  De koersval is des te opvallender omdat Proximus weliswaar begin dit jaar Colruyt naar de kroon stak als meest verguisde aandeel van de Brusselse beurs, maar de jongste tijd analisten wat positiever werden. Er staan zes koopadviezen uit, tegenover elf houdenadviezen en zeven verkoopadviezen, leren cijfers van de nieuwsdienst Bloomberg.

 • Aedifica voert winst op

  Daar zijn de cijfers van Aedifica . De zorgvastgoedspeler heeft in de eerste zes maanden van 2020 zijn huurinkomsten met 38 procent opgevoerd naar 163 miljoen euro. De EPRA-winst (de winst uit de kernactiviteiten) dikte met 39 procent aan naar 100 miljoen euro. Aedifica dankt die sprong voornamelijk aan de integratie van de Finse speler Hoivatilat die het in januari inlijfde.

  Aedifica betaalt over de eerste twaalf maanden van zijn verlengde boekjaar een dividend van 3 euro bruto per aandeel. Aedifica heeft uitzonderlijk een boekjaar van 18 maanden omdat het afstapt van zijn gebroken boekjaar.

 • Down under

  Australië duikt voor het eerst sinds 1991 in een recessie. Lees hier meer.

 • FSMA-insidermeldingen: Montea-CEO neemt winst

  CEO Jo De Wolf van Montea  heeft maandag 2.000 aandelen Montea verkocht tegen 99 euro, goed voor een bedrag van 198.000 euro. De Wolf had eerder op 11 juni gebruikgemaakt van zijn keuzedividend om 2.556 aandelen te kopen tegen 74,68 euro. In drie maanden haalt De Wolf op een groot deel van dit pakket een winst van 32 procent of 48.640 euro. 

 • Hoe weegt Covid op Aedifica?

  Zo meteen krijgen we de halfjaarcijfers van Aedifica  . De vraag is in hoeverre de investeringsdrift in de rusthuissector is stilgevallen door Covid-19. De sterke cijfers van sectorgenoot Care Property Invest (zie post 6u53) doen het beste verhopen.

 • FSMA-insidermeldingen: Luc Tack slaat weer aan het kopen

  Sinds 17 juni waren geen aankopen meer te bespeuren van Tessenderlo  door Luc Tack (via zijn vehikel Verbrugge, een onderdeel van Picanol). Tack zat in een 'silent period': de periode voor de bekendmaking van de resultaten. 

  Op 28 augustus heeft Tack opnieuw een pakket gekocht van 100.000 Tessenderlo's tegen de ronde prijs van 30 euro, een investering van 3 miljoen euro. Een dag eerder maakte Tessenderlo sterke resultaten bekend. De gelatinetak gaf de groep een boost tijdens de pandemie

 • CFE kaapt nieuwe CEO Fosbury & Sons weg

  Een hr-nieuwtje bij CFE . Alexander Hodac gaat de Waals-Brusselse bouwgroep BPC leiden, een onderdeel van de bouwpoot van de industriële groep CFE. Dat is opmerkelijk want de 39-jarige Hodac was nog maar sinds begin dit jaar aan de slag als co-CEO bij Fosbury and Sons, een vastgoedbedrijf actief in coworkingruimtes. Tussen 2015 en 2019 was hij gedelegeerd bestuurder bij Immobel.

  De jonge manager ruilt Fosbury & Sons al na negen maanden in voor CFE. ©immobel

 • Van de Velde onthecht dividend

  Vandaag onthecht de lingeriegroep Van de Velde  een brutodividend van 1 euro. De lingeriegroep kondigde begin deze week samen met de resultaten aan alsnog een dividend uit te keren

 • Kleine belegger kan niet instappen in Unifiedpost

  Vers bloed in Brussel: hoera! Maar de kleine belegger zal er in eerste instantie weinig aan hebben. Het fintechbedrijf Unifiedpost trekt naar de beurs via een directe notering. Daarbij tekenen institutionele beleggers in op een private plaatsing, meteen gevolgd door een beursnotering.

  We kunnen u wel meegeven dat de nieuwkomer winstgevend is, tenminste via zijn eigen maatstaf: zonder de kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

 • Care Property verhoogt de winstverwachting

  Nabeurs kwam Care Property Invest  met cijfers over de eerste jaarhelft. De uitbater van serviceflats en woon-zorgcentra kon zijn inkomsten in coronatijden doen aandikken. Over de eerste zes maanden behaalde CP Invest een aangepaste EPRA-winst (winst uit de kernactiviteiten) van 10,7 miljoen euro. Dat is 16 procent meer dan in de overeenkomstige periode van 2019. Per aandeel steeg de aangepaste EPRA-winst met 8 procent naar 0,4859 euro.

  De reële waarde van de vastgoedportefeuille nam met 24 procent toe tegenover eind december tot 796 miljoen euro, een gevolg van diverse overnames. De vastgoedvennootschap uit het Antwerpse Schoten verhoogt haar winstprognose en rekent nu op een aangepaste EPRA-winst van 0,96 euro per aandeel tegen 0,93 euro voordien. Het dividend blijft onveranderd op 0,80 euro per aandeel.

 • Beurzen vinden moeilijk richting

  Goedemorgen! De markt keert dezer dagen sneller zijn kar dan Lewis Hamilton op een racecircuit. Bewijs daarvan zijn de wispelturige beursdagen die we maandag en gisteren hadden. De Europese beurzen openden met mooie winst maar moesten met verlies de dag uit.
  Zoom was de vedette op Wall Street nadat bleek dat het in één enkel kwartaal meer omzet draaide dan in heel 2019 samen.

  De euro ontpopte zich verrassend tot 'Zoom' van de wisselmarkten en tikte dinsdag even 1,20 dollar aan, zijn sterkste niveau sinds 2018.  Nadien viel de munt terug naar 1,1908.

  Gewezen ECB-voorzitter Mario Draghi, die zich sinds zijn afscheid eerder afzijdig houdt, roerde zich in de stimulusdiscussie. Overheden moeten steunmaatregelen richten op de toekomstgerichte economie en niet gebruiken om jobs te redden die de vernieuwing van het economisch weefsel tegengaan. Zou hij dit weekboek gelezen hebben?

  Woensdag gaan de beurzen met gemengde tred de dag in. In Azië blinkt Australië uit en staat ook Japan op winst. China en Hongkong moeten in het defensief. 

  Beleggers vragen zich af hoeveel rek er nog zit op de beursrally. ©EPA

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud