1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen sluiten hoger

De beurzen hervatten hun rally. De zilverprijs is ontketend, met dank aan het Reddit-leger. En ook Argenx is ontketend, dankzij goudhaantje efgartigimod.
 • Bel20 sluit hoger

  De Bel20 won 1,6 procent tot 3.682 punten. De toppers waren Argenx , Sofina en Umicore . De verliezers waren Colruyt , Proximus en Aperam .

  De Europese beurzen gingen gemiddeld 1,4 procent hoger.

 • Tot morgen!

  Wij zijn er weer vandoor en zien u morgen terug voor de cijfers van Amazon en meer:

  DINSDAG 02 FEBRUARI 2021

   ECONOMIE/FINANCIËN

  Eurozone:

  Bruto binnenlands product vierde kwartaal, 11.00 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  Sioen: overnamebod aan 23 euro per aandeel door Sihold (familie Sioen). Tot 18 februari.

  China:

  Alibaba: resultaten derde kwartaal 2020/2021

  Italie:

  Ferrari: resultaten vierde kwartaal

  Verenigd Koninkrijk:

  BP: resultaten vierde kwartaal, 08.00 uur

  Verenigde Staten:

  ExxonMobil: resultaten vierde kwartaal, voorbeurs

  Alphabet (Google): resultaten derde kwartaal, nabeurs

  Amazon.com: resultaten vierde kwartaal, nabeurs

  UPS: resultaten vierde kwartaal, 12.00 uur

  Pfizer: resultaten vierde kwartaal, 12.45 uur

 • Auto-inschrijvingen dalen met 27 procent

  Nog even kort nieuws over het aantal ingeschreven auto's in januari, want die zijn met 27,2 procent teruggevallen volgens autosectorfederatie Febiac. Er werden in januari 37.735 auto's ingeschreven. Sinds 2010 zijn er in de maand januari gemiddeld 49.000 inschrijvingen. 

 • De samenvatting van de Amerikaanse beursdag...

  ... leest u hier!

 • Shortposities GameStop van 140 naar 53 procent

  S3 Partners, een bedrijf dat het aantal shortposities op Wall Street bijhoudt, zegt dat de shortpositie in het aandeel GameStop is gedaald van 140 naar 53 procent. Dat gedaalde percentage weerspiegelt het verhaal dat grote hefboomfondsen als Melvin Capital hun shortposities hebben gesloten nadat ze werden uitgerookt door een groep Reddit-beleggers die en masse het aandeel begonnen te kopen.

  JPMorgan denkt dat retailbeleggers nog wel een tijdje een deel van de beurskoersen kunnen bepalen. De zakenbank benadrukt dat Amerikanen de komende maanden overheidscheques krijgen, waardoor ze weer meer geld hebben om met opties te speculeren. 'De short squeeze in Amerikaanse aandelen is een herinnering dat sociale media hun invloed nog niet verloren hebben nadat voormalig president Donald Trump zijn Twitter-account is geblokkeerd', zegt analist John Norman. 'De zorg op korte termijn is of meer hefboomfondsen aandelen gaan verkopen. Maar gezien er mogelijk een boomende wereldeconomie aan zit te komen zijn de huidige koersdalingen misschien koopkansen.'

  Het aandeel GameStop daalt ruim 17 procent.

 • 'GameStop vormt geen systeemrisico'

  Voormalig derivatenhandelaar Maarten Mosselman voorziet geen grote problemen op de financiële markten als gevolg van de waanzin rond het aandeel GameStop . 'Een paar hedgefunds lijden verliezen, that's it.'

  Lees hier het artikel!

  ©Aurélie Geurts

 • GameStop: -27%

  We hadden het er net al even over dat GameStop voorbeurs 5 procent lager ging (zie post van 14.05 uur) maar het is nu de beurs open is nog wel even een paar graden erger. GameStop dondert nu bijna 30 procent lager.

  Ook de met schulden overladen bioscoopgroep AMC gaat nog maar 5 procent hoger, terwijl die net voorbeurs nog 18 procent won.

  Ook als we kijken naar een andere Reddit-prooi, namelijk BlackBerry , dan zien we dat dat aandeel meer dan 4 procent lager gaat.

 • 'Klavertje vier' zet Argenx op record

  Argenx ging in de loop van de middag, met duidelijk extra impuls bij de opening van Wall Street, tot 9 procent hoger naar 263,20 euro. Dat is een vers record. Dit dankzij het vierde ijzer in het vuur dat de Gentenaars nu met hun goudhaantje efgartigimod in handen hebben.

 • Wall Street opent hoger

  De Amerikaanse beurzen zijn geopend. De Dow Jones klimt 0,9 procent, de S&P500 stijgt 1,1 procent en de Nasdaq veert 1,3 procent op. 

  ©Photo News

 • Robinhood laat handel in meer aandelen toe

  Het lijstje aandelen waar handelaren bij Robinhood maar beperkt in kunnen handelen daalt van 50 naar 8: GameStop, AMC, BlackBerry, Express, Genius Brands, Koss, Naked Brand en Nokia.

  Robinhood beperkt de handel in die aandelen omdat de clearingkosten exploderen. Voor een beurstransactie is afgewikkeld ben je al gauw twee dagen verder en in de tijd daartussen moet er geld op de plank komen als garantie op een goede afwikkeling van de transactie. De Reddit-beleggers denken uiteraard dat het allemaal één groot complot is, maar daar kunnen wij ook niets aan doen.

 • Ontex to the moon?!

  Beursanalist Nico Inberg deelde een aardig lijstje op Twitter. Daarop staan de Belgische aandelen die het meest worden geshort. Bij ons zien we echter geen gigapercentages zoals bij het Amerikaanse GameStop (meer dan 100 procent geshort). Daarom dat collega Bas van der Hout de tweet retweette met Reddit-raketjes:

 • Virgin Galactic vliegt hoger

  Virgin Galactic Holdings veert flink op in de voorbeurshandel. Het ruimtereisbedrijf maakte bekend dat het een nieuwe testvlucht gaat uitvoeren met SpaceShip Two Unity. De vlucht kan plaatsvinden vanaf 13 februari, afhankelijk van de weersomstandigheden en mits het toestel technisch klaar is. De testvlucht zal worden uitgevoerd door twee piloten. Intussen zijn de voorbereidingen volop aan de gang.

  Op 12 december werd een geplande testvlucht afgeblazen. De boordcomputer zette de verbranding van de raketmotor stop. De oorzaak is intussen geanalyseerd, het corrigerend werk is voltooid en grondige testen aan de grond zijn uitgevoerd. Het is nu zaak die dingen te verifiëren tijdens een testvlucht.

  SpaceShip Two Unity

 • Zilverprijs boven 30 dollar

  De prijs van een ounce zilver heeft kort na de middag de drempel van 30 dollar overschreden. Op de Comex in New York werd 30,35 dollar neergeteld, een sprong van 13 procent sinds vrijdagavond en de hoogste prijs in acht jaar.

  De kleine beleggers die eerder aandelen als GameStop of AMC bestookten, hebben nu zilver in het vizier genomen. Sinds vrijdag worden online verkopers van zilveren munten of zilverstaven overspoeld met aankopen. iShares Silver Trust van BlackRock, het grootste ETF-product dat zilver volgt, kende vrijdag een instroom van 955 miljoen dollar volgens Bloomberg.

  De aandelen van zilvermijnbedrijven schieten omhoog. In de voorbeurshandel winnen Pan American Silver en Wheaton Precious Metals circa 14 procent.

 • GameStop gaat lager

  Het aandeel GameStop gaat voorbeurs met 5 procent lager. Het leger Reditt-beleggers hoeft echter niet te treuren, want afgelopen vrijdag kwam er weer bijna 70 procent bij. Het aandeel staat nog wel onder de piek die het op 27 januari bereikte van 347,51 dollar. 

  Daarbij zitten de Reddits niet enkel in Gamestop, maar ook in AMC en dat aandeel vliegt voorbeurs met ruim 18 procent hoger, nadat het overigens vrijdag al 54 procent had gewonnen.

  Goed om te weten: GameStop en AMC zijn nou niet echt de Tesla's van de beurs (geen snelgroeiende techbedrijven), maar eerder de dinosaurussen van de aandelenmarkt. Zo heeft GameStop vooral heel veel fysieke gamewinkels - u weet wel, die stenen gebouwen waar u vroeger in ging winkelen - en zit AMC in de bioscopenbranch die momenteel door de pandemie heel slecht draait. AMC heeft daarnaast ook nog een bak schulden waar je u tegen zegt.

  Als GameStop en AMC verstandig zijn geven ze tegen de huidige gigakoersen nieuwe aandelen uit. Dan zijn staan ze er plots een stuk beter voor. De Reddit-beleggers daarentegen...

 • Amerikaanse futures staan positief

  De beurzen in New York gaan een hogere opening tegemoet, leren de futures. Die op de Dow Jones noteert 0,9 procent positief, de future op de S&P500 staat 1,1 procent in de plus en die op de Nasdaq Composite 1,2 procent.

 • Parijs haalt Klepierre en URW onderuit

  Bij de opvallende dalers in de Europese beurshandel staan Klepierre  in Parijs en Unibail-Rodamco-Westfield ofte URW  in Amsterdam. Beide winkelcentra-uitbaters zien de recente remonte overtuigend gestopt en gaan dik 5 procent onderuit. 

  De reden? De Franse overheid die 'non-food' winkelcentra van meer dan 20.000 m² op slot doet. Klepierre liet in een update weten dat die maatregel 88 procent van zijn Franse portefeuille treft. Van de totale portefeuille is nu 70 procent door bezoekersbeperkingen getroffen. 

 • ‘Euronav koopt twee Suezmax tankers'

  Tankerrederij Euronav gaat zijn vloot uitbreiden met twee nieuwbouwtankers, meldt de maritieme nieuwssite Splash247.com op basis van informatie van Clarksons Research. Geen VLCC’s (supertankers van 200.000 tot 320.000 ton) ditmaal, maar Suezmax tankers (120.000-200.000 ton).

  Het gaat om tankers van 158.000 ton die in aanbouw zijn bij de Zuid-Koreaanse Daehan Shipyard. De schepen werden oorspronkelijk besteld door de Turkse rederij Yasa Shipping, maar worden nu doorverkocht. Euronav zou tussen 57 en 58 miljoen dollar het stuk betalen. De oplevering van de tankers is in januari 2022 voorzien.

  De Cap Theodora, een Suezmax tanker van Euronav uit 2008

 • Recordmaand voor NIO

  De Chinese bouwer van elektrische auto’s NIO , die op de New York Stock Exchange noteert, gaat hoger in de voorbeurshandel. Straks dus in het oog te houden.

  NIO maakte bekend dat in januari 7.225 auto’s heeft geleverd, wat een nieuw maandrecord is. In vergelijking met een jaar eerder is dat een toename met meer dan 350 procent. Van de grote SUV ES8s werden 1.660 exemplaren geleverd, van de compacte SUV ES6s 2.720 exemplaren en van de ‘coupé SUV’ EC6s 2.845 stuks.

  In januari werd het gamma uitgebreid met een sedanmodel, de ET7 (foto). Sinds begin juli 2020 ging de koers van NIO maal 8.

  De middelgrote SUV van NIO, de ES6

 • Orange Belgium: Polygon neemt adviseur onder de arm

  De Britse investeringsgroep Polygon Global Partners, die 5,29 procent van Orange Belgium bezit, heeft de investeringsbank Ondra onder de arm genomen als financieel adviseur in zijn streven naar een hoger overnamebod voor de telecomspeler. Dat melden diverse beurshuizen. Het Franse moederbedrijf Orange bevestigde tien dagen geleden dat de biedprijs op 22 euro blijft.

  Polygon vindt dat veel te weinig en denkt dat Orange Belgium tussen 40 en 47 euro per aandeel waard is. Het verwijst naar de waarde van de 3.100 zendmasten, de lage waarderingsmultiple die het bod van Orange inhoudt in vergelijking met andere telecombedrijven en ook de recupereerbare fiscale verliezen bij Orange Belgium.

  Kepler Cheuvreux vindt het bod van 22 euro aantrekkelijk, maar denkt dat Polygon wel wat impact kan hebben. Ruben Devos van KBC Securities houdt een slag om de arm: het bod van 22 euro weerspiegelt grotendeels de solide vooruitzichten van Orange Belgium in een onveranderd scenario, zegt hij, maar weerspiegelt niet wat het bedrijf kan bijwinnen na een succesvolle buyout. Hij verwijst zowel naar de zendmasten als naar de fiscale activa waarvan hij de waarde op 1 tot 1,3 miljard euro raamt.

 • Herstel Italiaanse industrie gaat ‘accelerando'

  De Italiaanse maakindustrie is in januari verder gegroeid, blijkt uit de PMI (indicator van de aankoopdirecteurs). Het PMI-cijfer steeg tot 55,1 punten van 52,8 in december. Dat is de hoogste stand in 34 maanden. De Italiaanse fabrieken, die overwegend in het noorden van het land zijn gevestigd, kregen meer bestellingen binnen en zagen ook de export toenemen.

  Italië, dat momenteel met een regeringscrisis worstelt, maakt dinsdag het bbp-cijfer voor het vierde kwartaal bekend. Woensdag staat de PMI voor de dienstensector op de agenda, en dat zal waarschijnlijk een ander paar mouwen zijn.

 • De Brusselse beursdag: een goudhaantje en wat zilverlingen

  U leest er hier alles over. 

 • Kepler trekt koersdoel WDP licht op

  De specialist in logistiek vastgoed WDP maakte vrijdag sterke jaarresultaten bekend, met als meest opvallend nieuws de verhoging van de groeiambitie van het meerjarenplan 2019-2023, zegt Kepler Cheuvreux. Het beurshuis denkt echter dat WDP al te voorzichtig is met zijn prognose om tegen 2024 een winst per aandeel van 1,25 euro te realiseren en denkt dat de consensusraming daarboven zal stijgen. Zelf rekent het op 1,34 euro.

  Kepler heeft zijn model bijgewerkt en trekt zijn koersdoel op van 31 tot 32 euro. Gezien het beperkt opwaarts potentieel blijft het advies op 'houden' staan.

 • Europese industrie blijft mooi op toeren

  De maakindustrie in de eurozone blijft stevig groeien, toont de definitieve PMI van het onderzoeksbureau IHS Markit aan. De PMI (indicator van de aankoopdirecteurs) voor januari komt uit op 54,8 punten tegen 54,7 in eerste lezing. In december was de groei nog iets sterker met 55,2 punten. Maar ook het cijfer voor januari is een van de hoogste van de voorbije 2,5 jaar, zegt IHS Markit in een toelichting. Ter herinnering: een cijfer boven 50 wijst op groei, daaronder op krimp.

 • Jefferies verwacht amper winst voor Euronav in 2021

  Het beurshuis Jefferies besteedt elk kwartaal een rapportje aan de scheepvaart. Daarin wordt bekeken hoe de verschillende sectoren het gedaan hebben en hoe ze er voor staan.

  Het vierde kwartaal is normaal gezien een goede driemaandenperiode voor de tankersector – omdat het dan wintert in het noordelijk halfrond – maar dit jaar was dat anders. De vrachttarieven voor olietankers bleven onder druk staan omdat de wereldwijde vraag naar olie onvoldoende herstelde om de voorraden weg te werken en nieuwe transportvraag te creëren.

  In het begin van het kwartaal waren diverse Europese raffinaderijen in maintenance, terwijl de bijkomende lockdowns ook hun tol eisten. Naar de toekomst toe zou bijkomende raffinagecapaciteit in het Midden-Oosten en Azië, samen met een herstel van de benutting van de raffinaderijen in de Golf van Mexico, opwaartse druk moeten zetten op de vrachttarieven in de tweede helft van dit jaar. Een bijkomend positief punt is dat de tankervloot dit jaar maar heel licht zal groeien.

  Ondanks die goede vooruitzichten verlagen de analisten van Jefferies hun winstverwachtingen voor Euronav . Voor 2020 rekenen ze nu op 2,16 dollar per aandeel in plaats van 2,23 dollar tot nog toe. Voor 2021 zakt hun winstverwachting drastisch, van 0,76 tot amper 0,01 dollar per aandeel. Ze lijken dus amper winst te verwachten voor de Belgische tankeroperator. Ze behouden wel hun koopadvies en koersdoel van 11 dollar (omgerekend 9,1 euro).

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx 50 noteert kort na opening met een winst van 1,2 procent.

  In Parijs wint mediagroep M6 bijna 3 procent. Er is een speculatie over een bod van RTL . RTL stuurde vrijdagavond hierop een persbericht om te zeggen dat de groep 'altijd overname-opties bekijkt.'

  De overnamespeculatie helpt de hele mediasector vooruit zoals ook TF1  in Parijs en ProSieben  in Frankfurt.

  Verschillende 'shortfavorieten' die vorige week tijdens de Reddit-manie werden opgepikt, vallen stevig terug zoals Klépierre en Unibail .

  In Zurich verhoogt Julius Baer het dividend na een winstsprong van 50 procent. Het aandeel speelt evenwel 4 procent kwijt.

 • KBCS zet Smartphoto op kooplijst

  Analist Guy Sips werkte zijn model voor Smartphoto vorige week bij op basis van de veelbelovende trading update van sectorgenoot Cewe. De informatie in het persbericht dat Smartphoto vrijdagavond uitstuurde, toont aan dat hij zich niet vergiste. Over het hele jaar groeide de omzet van de fotofinisher met 19,2 procent tot 61,4 miljoen euro. Sips rekende tot dusver op 58,2 miljoen euro.

  Hij merkt op dat de omzetgroei, die in het eerste halfjaar 11,5 procent bedroeg, in het tweede halfjaar versnelde tot ‘een verbluffende 23,9 procent’. Met dank aan de sterke online vraag naar fotoboeken en fotokalenders, en het effect van het thuisblijven. Smartphoto breidde bovendien zijn productenaanbod uit en lanceerde ook ultrasnelle levering voor een aantal producten.

  De positieve evolutie wordt doorgetrokken in de winst. De brutobedrijfswinst (ebitda) steeg met 34,9 procent tot 11,9 miljoen euro.

  Sips trekt zijn koersdoel op van 35 tot 40 euro en laat zijn advies stijgen van ‘bijkopen’ tot ‘kopen’.

 • Euronext Brussel in de plus

  De Europese beurzen beginnen hoger aan de nieuwe handelsweek. De Euro Stoxx 50 noteert na een minuut 0,7 procent hoger. In Brussel wint de Bel20 0,9 procent.

  Rond volgende aandelen was er sinds vrijdagavond nieuws:

  * Smartphoto realiseerde in 2020 een omzetgroei van 19,2 procent en zag de brutobedrijfswinst (ebitda) met 34,9 procent stijgen. Het aandeel wint 5,3 procent.

  * Argenx gaat efgartigimod nu ook klinisch testen om de zenuwziekte CIDP te behandelen. Het aandeel gaat 4,5 procent hoger.

  * Cofinimmo koopt vijf woonzorgcentra in Normandië. Het aandeel blijft stabiel.

 • FSMA-insidermeldingen: MdxHealth-bestuurder koopt stevig bij

  Regine Slagmulder, Vlerick-professor Management Accounting & Control en sinds de zomer bestuurder bij diagnosticagroep MDxHealth , heeft vorige week in twee transacties voor in totaal 290.273 aandelen gekocht. Dat is goed voor een investering van 295.951 euro. Slagmulder betaalde 1,02 euro per aandeel.

  Ook in september vorig jaar liet Slagmulder zich opmerken met verschillende aankopen.

 • 'Exxon en Chevron bespraken fusie'

  De CEO's van de twee grootste Amerikaanse oliereuzen - Exxon en Chevron - hebben vorig jaar met elkaar gesproken over een mogelijke fusie. Dat schrijft The Wall Street Journal. Volgens de zakenkrant waren de aftastende gesprekken het gevolg van de instorting van de vraag naar olie en gas kort na de coronauitbraak.

  Het bericht heeft mogelijk een impact op de Europese oliemajors Shell , Total en BP .

 • Cofinimmo koopt vijf Franse woonzorgcentra

  Cofinimmo  kondigt de overname aan van vijf woonzorgcentra in Normandië, goed voor een investering van 44 miljoen euro. Eén woonzorgcentrum is nog in opbouw. De vijf centra - met in totaal 344 wooneenheden - worden allen uitgebaat door DomusVi.

  DomusVI baat in Europa meer dan 400 rusthuizen uit.

 • Argenx zet goudhaantje ook in bij onderzoek naar zenuwziekte CIDP

  'GO'. Dat is heel kort samengevat het oordeel van Argenx   na de prille onderzoeksresultaten met het experimentele middel efgartigimod rond de zenuwziekte CIDP, voluit chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie. Dit op basis van proeven bij 30 patiënten. Met de zenuwziekte hebben de Gentenaars nu rond goudhaantje efgartigimod vier ijzers in het vuur in de beslissende klinische testfase.

  Lees hier meer. 

 • Ryanair verwacht tot 950 miljoen euro verlies

  In het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2020/21, de periode oktober-december, leed Ryanair een nettoverlies van 306 miljoen euro, blijkt uit een persbericht. Dat cijfer staat in schril contrast met de 88 miljoen euro winst van een jaar eerder.

  Door de tweede coronagolf en de talrijke beschermende maatregelen werd er opnieuw veel minder gevlogen. Ryanair vervoerde slechts 8,1 miljoen passagiers, een daling met 78 procent tegenover het jaar voordien. In de normaal gezien drukke Kerst- en Nieuwjaarsperiode was de trafiekdaling nog groter: -83 procent tot 1,9 miljoen passagiers.

  Ryanair verwacht nu dat zijn vliegverkeer zeker tot Pasen zwaar zal verstoord zijn. De budgetmaatschappij verwijst naar de jongste lockdowns en naar de verplichte coronatests om te mogen reizen.

  Voor het lopende boekjaar denkt Ryanair nu tussen 26 en 30 miljoen passagiers te vervoeren. De vorige prognose liep tot 35 miljoen passagiers. Het jaarverlies ziet het bedrijf uitkomen tussen 850 en 950 miljoen euro, zonder uitzonderlijke elementen.

  Ryanair-toestellen op de luchthaven van Charleroi ©BELGA

 • Jaarcijfers Smartphoto beter dan verwacht

  Smartphoto kwam vrijdagavond met voorlopige jaarcijfers op de proppen: zowel de omzet als de ebitda kwam boven de verwachtingen van KBC Securities uit. De specialist in het bedrukken van producten met foto's zag de omzet met 19 procent en de ebitda met 35 procent aandikken.

  Lees hier meer.

 • Stevig koersdoel voor FlatexDeGiro

  Het beurshuis Commerzbank krikt het koersdoel voor de Duits-Nederlandse fusiegroep FlatexDeGiro  op van 64 naar 90 euro. Het advies luidt 'kopen'. Analist Christoph Blieffert verwijst naar de stijgende populairiteit van beleggen. 'We verwachten een sterke groei in Europese markt en FlatexDeGiro is een disrupter in deze markt.'

  Volgens Blieffert noteert FlatexDeGiro tegen 17 keer de verwachte winst van 2022, op basis van een jaarlijkse gemiddelde verwachte winstgroei van 35 procent.

  FlatexDeGiro noteert met een korting van 56 procent tegenover de waardering van het Amerikaanse Robinhood in de laatste financieringsronde van augustus 2020.
  Christoph Blieffert
  Analist Commerzbank

 • Europese beurzen op weg naar winst

  De Europese beurzen zijn op weg naar een 0,8 procent hogere opening, leren de futures.

 • Zuid-Koreaanse beleggers willen shortverbod behouden

  Naar het voorbeeld van de kudde Reddit-beleggers in de VS zijn nu ook kleine beleggers in Zuid-Korea in actie geschoten op een internetforum. Op naver.com streeft de beweging ‘kstreetbets’ naar een permanent verbod op short-selling.

  Short gaan op een aandeel werd in Zuid-Korea verboden naar aanleiding van de coronapandemie. De regering is van plan dat verbod nu op te heffen, maar daar zijn deze kleine beleggers – ze zijn met bijna 30.000 – het niet mee eens. Ze willen dat shorten voorgoed verboden blijft en hebben de krachten gebundeld. Ze hebben online-petities georganiseerd en trekken de straat op.

  Het verbod op shorten in Zuid-Korea is sinds maart vorig jaar van kracht. De Koreaanse beurswaakhond kondigde in januari aan het op 15 maart te willen opheffen.  

 • Beginnen met Beleggen: Bereken een k/w

  In onze vlogreeks Beginnen met Beleggen, heeft collega Bas van der Hout het over de koers/winstverhouding, de meest bekende waarderingsmethode voor aandelen.

  Bas van der Hout

 • Waar beleggers deze week naar uitkijken

  Deze week krijgen we de kwartaalcijfers van Amazon, Europese inflatiecijfers en het Amerikaanse jobrapport.

  Lees hier onze vooruitblik op de beursweek.

 • 5 favoriete aandelen van Augustin Picquendar

  De fondsbeheerder van DNCA zet onder meer in op ASML  en AstraZeneca .

  Lees het hier.

 • Reddit-beleggers mikken nu op zilver

  Het leger kleine beleggers dat via het Reddit-forum r/wallstreetbets achtief is, heeft een nieuw doelwit gevonden: zilver. Vrijdag kochten ze massaal deelbewijzen van iShares Silver Trust. Met als gevolg dat de zilverprijs flink de hoogte in gaat.

 • Aziatische beurzen in de plus

  Goedemorgen. Het gaat vanmorgen de goede kant op in Azië. De grootste indexwinsten zien we in Seoel en Hongkong, die allebei meer dan 2 procent hoger trekken. Tokio stijgt 1,4 procent en Sydney 0,8 procent. Met een half procent winst blijft Shanghai wat achter.

  De Chinese centrale bank heeft geld in de markt gepompt om een tekort aan liquiditeiten te vermijden. De markt maakt zich daar al enkele dagen zorgen over.

  Andere zorgen gelden het leger kleine Reddit-beleggers, die vorige week aandelen als GameStop in de stratosfeer gestuurd hebben en tegelijk hefboomfondsen die short zaten in het aandeel, in de problemen hebben gebracht. Zij moesten ijlings hun shortposities afdekken en leden zware verliezen. Bloomberg ontdekte echter dat de short-covering zich beperkte tot een handvol kleine aandelen en geen breed fenomeen was.

  Een trader aan het werk op de New York Stock Exchange ©EPA

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud