1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen sluiten hoger

De beurzen zetten ook zonder Wall Street de week sterk in. Berenberg noemt het de 'kangabull': een beurs die in 2021 per saldo terrein blijft winnen, maar daarbij wel aardig zal stuiteren.
 • Agenda voor morgen

  Voor vandaag sluiten wij de blog af, maar morgen zijn we weer terug natuurlijk. Voor morgen hebben we de volgende agenda:

  DINSDAG 16 FEBRUARI 2021

  ECONOMIE/FINANCIËN

  China:

  Shanghai: beurs gesloten wegens Chinees Nieuwjaar

  Eurozone:

  Werkgelegenheid vierde kwartaal, 11.00 uur

  Bruto binnenlands product vierde kwartaal (tweede raming), 11.00 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  Sioen: overnamebod aan 23 euro per aandeel door Sihold (familie Sioen). Tot 18 februari.

  Sucraf: algemene vergadering over wijziging statuten en naamsverandering, 00.00 uur

  Verenigd Koninkrijk:

  Glencore: jaarresultaten 2020, 08.00 uur

  Verenigde Staten:

  Palantir resultaten vierde kwartaal, nabeurs

 • Fluxys neemt definitieve investeringsbeslissing LNG-terminal Zeebrugge

  Fluxys Belgium maakt zojuist bekend dat het een definitieve investeringsbeslissing heeft genomen voor de bijkomende hervergassingscapaciteit in Zeebrugge. 'De aangeboden capaciteit van 6 miljoen ton per jaar werd volledig onderschreven. Fluxys LNG heeft op die basis de investeringsbeslissing genomen om de LNG-terminal en bijkomende infrastructuur te bouwen', zegt het bedrijf.

  Vanaf begin 2024 wordt de capaciteit met 4,7 miljoen ton per jaar opgehoogd. In 2026 wordt de volledige capaciteit van 6 miljoen ton aangeboden.

 • Europese beurzen sluiten hoger

  De Europese beurzen gingen geheel zonder zijwieltjes - de beurzen in New York zijn namelijk gesloten - gemiddeld met 1,2 procent hoger.

  De Bel20 won 1,3 procent tot 3.869 punten. Bovenaan vonden we ING , Barco en AB InBev . Op de pechstrook stonden Argenx , Telenet en Galapagos

 • Frankrijk wil EU minder afhankelijk van China maken

  De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, wil dat er een nieuw plan komt om de Europese afhankelijkheid van Azië te verkleinen op het gebied van elektronische componenten. Dat zegt Le Maire tegen reporters. 

  Volgens Le Maire is de afhankelijkheid onacceptabel en maakt het de Europese Unie (EU) te afhankelijk in bepaalde industrieën zoals in de automotive. Op dit moment hebben Europese autobouwers last van tekorten aan chips uit Azië. 

  De Franse minister zei zich ook zorgen te maken over buitenlandse overnames in de Europese electronicasector. 'We geloven dat het essentieel is om de Europese industriële strategie te versterken met het doel om de Europese industriële capaciteit te behouden en te ontwikkelen in de nabije toekomst om de strategische onafhankelijkheid van Europa te verzekeren.'

 • Galapagos op vier dagen 1,5 miljard lichter

  Aan de vrije val van Galapagos  komt maar geen einde: de biotechgroep levert nog eens 6 procent in tot 66,40 euro. Sinds de Mechelaars vorige week dinsdag een verse opdoffer melden - het stopzetten van het onderzoek rond de longziekte IPF met het experimentele middel ziritaxestat - verloor het aandeel 27 procent en ging 1,5 miljard euro beurswaarde in rook op. 

  Ergo: met een beurswaarde van 4,4 miljard euro noteert Galapagos nu bijna een miljard onder de jongste gemelde voorraad cash op de bank, 5,3 miljard euro. 

  Lees hier het interview met CEO Onno van de Stolpe na de nieuwe uppercut. 

 • Google krijgt boete van 1,1 miljoen

  Google Ierland en Google Frankrijk hebben een geaccepteerd om een boete van 1,1 miljoen euro te betalen nadat een onderzoek uitwees dat Google kwaliteitswaarderingen gaf voor hotels die 'misleidend' zouden zijn voor consumenten. Dat is wat de Franse waakhond van het ministerie van Financiën vandaag bekendmaakt. 

  Het ministerie zegt ook dat Google zijn waarderingen heeft gewijzigd in september 2019.

 • Analisten verwachten lagere omzet bij Akzo

  Volgens het onderzoeksbureau Vara Research denkt de analistenconsensus dat het chemiebedrijf AkzoNobel in de laatste drie maanden een lagere omzet heeft behaald dan in de drie maanden daarvoor. Ook zou het bedrijf een lagere winst hebben geboekt. 

  Volgens de analisten zou Akzo de kwartaalomzet hebben zien dalen naar 2,2 miljoen euro van 2,3 miljoen euro in het derde kwartaal. In het vierde kwartaal van 2019 behaalde het bedrijf een omzet van 2,2 miljoen. De brutobedrijfswinst zou in het vierde kwartaal uitkomen op 347,5 miljoen tegenover 417 miljoen in het derde kwartaal. 

  Voor heel 2020 gaan analisten uit van een omzetdaling van 8,2 procent tot 8,5 miljard euro. De brutobedrijfswinst zou over heel 2020 uitkomen op 1,4 miljard euro tegenover 1,3 miljard in 2019.

  Woensdag komt Akzo met definitieve resultaten.

 • Nieuwe shorter in Solvay

  Millennium Capital Partners had op 10 februari een shortpositie in Solvay  van 0,53 procent van de uitstaande aandelen. Dat leert een nieuwe melding op de FSMA website.

 • Moody's drijft druk op Ontex-CEO nog wat op

  Volgende woensdag levert de nieuwe CEO van Ontex , Esther Berrozpe, met de jaarcijfers haar eerste rapport af. Om de druk nog wat op te voeren, knipt Moody's vandaag in de kredietscore van Ontex' schuldpapier (zie ook post van 10u50). 

 • Nederland haalt geld op tegen negatieve rente

  De Nederlandse Staat heeft 1,56 miljard euro opgehaald met het uitgeven van schatkistpapier. Een obligatie die 730 miljoen euro opbracht (looptijd tot 28 mei 2021) droeg een negatieve rente van 0,64 procent. De tweede lening bracht 830 miljoen euro op (looptijd tot eind juli 2021) droeg een negatieve rente van 0,635 procent.

 • Montea krijgt koersdoelverhoging

  Volgens analiste Inna Maslova van Degroof Petercam is logistieke vastgoedspeler Montea goed op weg om zijn expansie te vervolgen. 'Voor 2022 en 2023 voorzien we groei van de portfolio met 150 miljoen euro per jaar. Dat is realistisch en zelfs conservatief gezien de grote landbank die het bedrijf heeft van 700.000 vierkante meter aan verhuurbare oppervlakte als ontwikkelingspotentieel. Dat laatste zou 50 procent toevoegen aan de bestaande portfolio.'

  'Daarbij verwachten we dat ook Frankrijk en Duitsland in het volgende groeiplan van de onderneming komen', vervolgt Maslova. 'In Duitsland krijgt de samenwerking met de logistieke ontwikkelaar IMPEC al vorm en het bedrijf heeft daarnaast laten zien dat het wil doorgroeien in Frankrijk met de aankoop van 70.000 vierkante meter aan land in St-Priest in 2022. We denken dat de focus op Frankrijk belangrijk is omdat de rendementen op ontwikkeling onder druk blijven staan in Nederland en België door de stijgende kosten van land.'

  De analiste verhoogt het koersdoel van 90 naar 104 euro en laat haar houdenadvies staan.

 • 'Interessante investering van Aedifica'

  Analist Herman van der Loos van Degroof Petercam vindt de investering van Aedifica in Ierland een goede aankoop. 'We zien Ierland als een aantrekkelijke markt door de mismatch tussen aanbod en vraag naar rusthuizen. Daarbij zien we dat er nog maar weinig consolidatie in de markt is aangezien de grootste uitbater maar 5 procent marktaandeel heeft.'

  Volgens van der Loos gaat het om een kleine investering. 'Hoewel Aedifica in Ierland kleiner is dan Cofinimmo (dat zeven rusthuizen heeft in het land) is het gebouw wat ze overnemen toch vrij groot en het heeft goede kwaliteit. Maar de bijdrage van Ierland in de resultaten zal klein zijn aangezien de acquisitie maar 0,7 procent van de totale portfolio bedraagt.'

  Het is een vrij grote investering met een goede kwaliteit.
  Herman van der Loos
  Analist bij Degroof Petercam

 • Berenberg over X-Fab: 'Handrem los'

  Berenberg verhoogt na het sterke jaarrapport van chipbakker X-Fab  het koersdoel van 7 naar 8,70 euro. Het advies blijft 'kopen'. 

  Analist Trion Reid is onder de indruk hoe CEO Rudi De Winter in 2020 de hoge vaste kostenstructuur kon milderen, zodat spijts een omzetkrimp van 6 procent de brutobedrijfswinst (ebitda) verdubbelde tot 60 miljoen. Voor 2021 gaat de handrem helemaal los, voorspelt de analist: 'De omzet zal terug groeien, met dank aan het herstel van de vraag in het algemeen voor de chipsector en in het bijzonder vanuit de autobranche. Bovendien biedt X-Fab extra groei met zijn medische tak en kan de chipbakker met zijn afdeling siliciumcarbide inspelen op de doorbraak van elektrische auto's. 

  -8%
  Break-evenpeil nadert
  X-Fab noteert na het spectaculaire koersherstel nog 8 procent onder de intekenprijs van april 2017

  Pro memorie: met de tak siliciumcarbide (SiC) maakt X-Fab vanuit het labo in het Texaanse Lubbock onder meer ingebouwde opladers van elektrische auto's compacter en lichter.

  X-Fab heeft er door het vraagherstel vanuit de autosector een spectaculair koersherstel opzitten, maar noteert nog altijd 8 procent onder de 8 euro waartegen de chipbakker in april 2017 naar de beurs van Parijs trok (zie grafiek). 


 • Sioen-bod: 'Billijk, maar het mocht nog wat meer zijn'

  De analistenreacties over het verhoogde bod van de familie op Sioen leest u hier

 • Credit Suisse vervolledigt 'love-in' bij ING

  Na Morgan Stanley en Deutsche Bank verhoogt nu ook Credit Suisse na het kwartaalrapport het koersdoel voor ING , van 9 naar 10 euro. Het advies, dat zal niet verbazen gelet op het koersdoel, luidt onverminderd 'kopen'. 

  Analist John Peace zegt tevreden te zijn over de iets beter dan verhoopte kostencontrole en inkomsten, maar wijst vooral op de duidelijker lager dan gevreesde provisies voor probleemkredieten over 2021. En dus is ING voor hem een van dé aandelen op een economisch herstel in te zetten. 'ING is een van onze favoriete 'reflatiespeeltjes' in de sector', klinkt de conclusie. 

 • Moody's knipt in kredietscore Ontex: 'Herfinanciering dringt zich op'

  Moody's verlaagt de kredietscore van Ontex  nog een trapje, van Ba3 naar B1. Daarmee noteert het schuldpapier van de kwakkelende en duchtig geshorte luierproducent nog wat dieper in de categorie rommel, vier trapjes onder de noemer 'investment grade'. 

  Ontex zal de forse schuld die in 2022 vervalt tijdig moeten zien te herfinancieren om voldoende liquiditeit te behouden
  Lorenzo Re
  Moody's

  'De adviesverlaging volgt op de aanhoudend zwakke operationele prestaties. De besparingen die het transformatieplan oplevert, worden grotendeels tenietgedaan door tegenzittende wisselkoersen en de prijs- en volumedruk die de hevige concurrentie met zich meebrengt', stipt analist Lorenzo Re aan. Hij schat dat de schulden over de komende 18 tot 24 maanden 4,5 à 5 keer de jaarlijkse brutobedrijfswinst (ebitda) zullen belopen. 

  Volgens Re dringt een herfinanciering van de schulden zich op. 'Ontex zal de forse schuld die in 2022 vervalt tijdig moeten zien te herfinancieren om voldoende liquiditeit te behouden.' De analist merkt op dat zowel een termijnlening van 600 miljoen als een wentelkrediet van 300 miljoen in september 2022 op de vervaldag komen. 'Wij verwachten dat Ontex minstens een van deze twee zal herfinancieren'. 

  Het aandeel Ontex is zoals wel vaker een muurbloempje bij de beursrally en brokkelt 0,5 procent af tot 9,58 euro.   

 • BHP slaat munt uit roodgloeiende koperprijs

  De Brits-Australische mijnbouwgigant BHP  zet in Londen zijn opmars verder, met dank aan een roodgloeiende koperprijs: die noteert intussen met dank aan het herstel van de wereldeconomie en de verwachting dat het infrastructuurplan van de Amerikaanse president Joe Biden voor extra vraag zorgt op het hoogste peil sinds 2012. 

  Dankzij de grondstoffenhausse is BHP weer het grootste genoteerde bedrijf van de Londense beurs, ten koste van oliegigant Royal Dutch Shell.

  De lat ligt dus hoog: morgen om 8.30 uur in het Australische Melbourne - deze avond laat onze tijd - komt BHP met de resultaten over 2020

 • No Wall Street today

  Voor wie reikhalzend naar de future zit uit te kijken: er is géén Wall Street vandaag. De Amerikanen vieren immers President's Day. 

  We nemen de gelegenheid te baat om een late Valentijnskwis op u los te laten. Mocht u een spiekbriefje nodig hebben: hierheen

 • Het overzicht van de Brusselse beursdag ...

  ... leest u hier

  Met onder meer de duo's KBC/ING en Aedifica/Cofinimmo. 

 • 'Roaring twenties' laten Vranken vlammen

  Een van de aandelen die op de Beleggen-cover van De Tijd dit weekend naar voor geschoven werd als een potentiële winnaar van de 'roaring twenties' als de bevolking post-vaccin de bewegingsvrijheid terugkrijgt, is Vranken Pommery . En dat is duidelijk niet ongemerkt voorbijgegaan: het - pun intended - niet zo bijster liquide champagneaandeel vlamt in Parijs liefst 18 procent hoger op 17,05 euro. 

 • Analisten over 'groene deal' van Aedifica

  'Een kleine deal naar Aedifica-normen, maar in een interessante nieuwe markt', beoordeelt KBC Securities de eerste Ierse deal van Aedifica . 'En dat om dezelfde reden als bij Cofinimmo: de vraag naar zorg is hoog in Ierland, waar het percentage 65-plussers substantieel sneller stijgt dan in andere Europese landen.' Het beurshuis handhaaft het koopadvies.

  'Eens te meer komen Cofinimmo en Aedifica elkaar tegen', merkt ook Kepler Cheuvreux op. 'Nu, er is plaats van twee pure zorgvastgoedspelers in Europa. We verwachten sowieso meer deals bij Aedifica in 2021, aangezien één deal onvoldoende schaalvoordelen oplevert'.

  Pro memorie: in Ierland klopte Cofinimmo Aedifica in snelheid, maar in Finland streek Aedifica als eerste neer. Even later gevolgd door de rivaal

 • CEO Elia: 'Energietransitie is onze belangrijkste prioriteit' (De Belegger on Tour)

  Vorige week maandag hield CEO Chris Peeters van Elia een presentatie voor beleggers in het kader van De Belegger on Tour. Peeters maakte duidelijk dat Elia een belangrijke rol speelt in de energietransitie in Noord-Europa. Daarvoor dient een historisch investeringsbudget.

  Meer info hier:

  De Belegger on Tour

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De EuroStoxx50  noteert kort na opening met een winst van 0,4 procent. 

  In Parijs schiet Bolloré  14 procent hoger. Dat is het gevolg van het plan van Vivendi om 60 procent van het kapitaal van muziekafdeling UMG aan de aandeelhouders uit te keren. Bolloré bezit 27 procent van Vivendi. Bovendien trekt UMG naar de beurs.

  In Amsterdam noteren we nieuwe recordkoersen voor chipspelers ASML  en Besi .

  In Milaan wint de FTSE MIB-index 1 procent na de aanstelling van Mario Draghi als premier

 • Sioen vlamt na hoger overnamebod

  Sioen  trekt 17 procent hoger naar 26,80 euro nu de familie het bod op de textielspecialist stevig optrekt - van 23 tot 27 euro om de kritische aandeelhouders te vermurwen. 

 • ING voert Bel20-klim aan

  De openingsbel: de Bel20  koerst 0,7 procent hoger op 3.846 punten. Dat vooral dankzij ING , dat de koopadviezen uit Londen (Deutsche Bank en Morgan Stanley) in 3,4 procent winst vertaalt. 

 • Meer uitleg over de Ierse zet van Aedifica ...

  ... leest u hier, met dank aan collega Patrick Luysterman. 

 • DB over ING: 'Management lost beloftes in'

  Niet alleen Morgan Stanley is na het kwartaalrapport enthousiast over ING  (zie post van 7.34 uur). Deutsche Bank verhoogt het koersdoel van 10 naar 10,50 euro, het advies blijft logischerwijs 'kopen'. 'De werkingskosten vertonen jaar op jaar een daling', stipt analist Benjamin Goy aan. 'Dat is volgens ons een grote verandering in de beleggerscase rond ING'. 

  Met het opgespaarde dividend in het vierde kwartaal kan ING potentieel 13 procent van de beurswaarde aan de aandeelhouders uitkeren
  Benjamin Goy
  Deutsche Bank-analist

  Goy merkt op dat de kosten jarenlang een ontgoocheling vormden voor ING-beleggers, met een jaarlijkse kosteninflatie van 2 à 3 procent. 'De nieuwe CEO Steven van Rijswijk beloofde in de telefonische conferentie over het derde kwartaal daar verandering in te brengen en lijkt woord te zullen houden.'

  'Het eerste dividend van 0,12 euro is een kleine stap, maar met het opgespaarde dividend in het vierde kwartaal kan ING potentieel 13 procent van de beurswaarde aan de aandeelhouders uitkeren', vervolgt de analist. 

 • FSMA-insidertransacties: Peugeot koopt Sofina

  We komen een bekende naam tegen op het insidershoekje van de FSMA. Robert Peugeot, voorzitter van FFP, de moederholding boven autobouwer Peugeot, heeft 500 aandelen Sofina  gekocht tegen een gemiddelde prijs van 292 euro, goed voor een investering van 146.000 euro. Peugeot is onafhankelijk bestuurder bij Sofina.

 • Wall Street pas dinsdag open

  De Europese beurzen moeten het vandaag doen zonder Wall Street als richtingaanwijzer. Wall Street blijft dicht voor President's Day.

 • Dringen aan de poorten van de Amsterdamse beurs

  Over de boom van de IPO's in het Damrak (zie ook post van 6u43) leest u hier meer. 

 • 20 aandelen voor de roaring twenties

  Staan de roaring twenties voor de deur als we dankzij de vaccins onze bewegingsvrijheid terugkrijgen? Een periode zoals de jaren twintig van de vorige eeuw, met een ongebreideld optimisme, forse economische groei en levensplezier? Welke aandelen kunnen daarvan dan profiteren?

  Lees hier onze analyse.

 • Aedifica strijkt neer in Ierland

  Aedifica  mag na België, Nederland, Duitsland, Zweden, Finland en het Verenigd Koninkrijk een zevende land toevoegen aan zijn Europese landkaart. De specialist in zorgvastgoed trekt 25 miljoen euro uit voor de allereerste site in Ierland. In Mallow, in het zuidelijk graafschap Cork. 

 • Topbankier keert terug met spac

  Jean-Pierre Mustier, die vier jaar CEO was van UniCredit, richt een blancochequebedrijf, of spac, op. Mustier werkt daarvoor samen met Diego de Giorgi (ex-Bank of America). De Franse zakenbank Tikehau, die het nieuws wereldkundig maakt, en Financière Agache (van Bernard Arnault) treden op als sponsor.

  Mustier, de Giorgi, Tikehau en Agache zullen samen minstens 10 procent van de fondsen op tafel leggen. Ze zoeken een doelwit in de sector van financiële diensten.

  Mustier verliet UniCredit in november na een conflict met de raad van bestuur over de strategie. Het gebeurt wel meer dat topbankiers die op een zijspoor belanden aan een comeback werken via een spac. Zo werkt Tidjane Thiam (ex-CEO Credit Suisse) aan een spac van 250 miljoen dollar.

 • Zakenbankier Piero Novelli nieuwe voorzitter Euronext

  De pan-Europese beursuitbater Euronext draagt Piero Novelli naar voor als nieuwe voorzitter. Novelli is de co-voorzitter van de zakenbanktak van UBS. Hij zal uit die functie ontslag nemen op 31 maart.

  Totnogtoe combineerde Stéphane Boujnah de functie van CEO met die van voorzitter bij Euronext.

 • Bitcoin tikt net geen 50.000 dollar aan

  De prijs van de bitcoin tikte afgelopen weekend 49.694 dollar aan, net geen 50.000 dollar dus. Sindsdien zijn er wat winstnemingen en momenteel noteren we onder 47.000 dollar.

  Beleggen in bitcoin kan ook via bitcointrackers, hoewel die van de FSMA niet in de belangstelling mogen lopen.

  Lees hier meer.

 • Europese beurzen op weg naar hogere opening

  De Europese beurzen openen naar verwachting 0,7 procent in de plus, vertellen ons de futures.

 • Liefde is volatieler dan de beurs

  Mocht u het nog niet gelezen hebben, het beursweekboek van collega Ellen Vermorgen ging onder meer over Galapagos , waar de beleggers met een gebroken hart achterblijven.

  Lees het hier.

 • Morgan Stanley ruilt KBC voor ING

  Eind vorige week charmeerde ING  met zijn kwartaalrapport, terwijl KBC  beleggers met een als voorzichtig onthaalde dividendpolitiek niet kon overtuigen

  Morgan Stanley besluit nu na die rapporten de Benelux-banken te switchen: bij KBC gaat het advies van kopen naar neutraal, voor ING geldt het omgekeerde. Het koersdoel voor KBC is 67 euro, dat van ING 10,5 euro. 

 • 5 favoriete aandelen van Willem Burgers

  De beheerder van Add Value Fund, een fonds gespecialiseerd in Nederlandse smallcaps, kiest onder meer voor het 'onbekende dus onbeminde' Nedap .

  Lees hier meer.

 • Belegger zet stevig in op 'kangabull'

  Beurshuis Berenberg voorspelt dat de huidige beursrally nog wel even kan duren, dankzij de ultralage rentes, de terugkeer van groei bij voortdurende stimulus van overheden en centrale banken, toenemende 'animal spirits' bij bedrijven, groter enthousiasme bij kleine beleggers en het vooruitzicht van oplopende inflatie. 

  We zijn niet blind voor de risico's, maar alles wijst op verdere koerswinst in 2021. Er zijn voorlopig geen naalden om de zeepbellen te prikken
  Jonathan Stubbs
  Berenberg-strateeg

  'We zijn niet blind voor de risico's, maar alles wijst op verdere koerswinst in 2021. Er zijn voorlopig geen naalden om de zeepbellen te prikken. Toch moet de belegger zich er bewust van zijn dat de beurzen geen eenrichtingsverkeer zullen zijn, vandaar onze 'kangabull', zegt analist Jonathan Stubbs.

  Met andere woorden: een beurs die stevig op en neer gaat, maar per saldo wel hoger koerst. 

 • De andere belangrijke afspraken deze week

  ... die leest u via deze link

 • Vier CEO's en één Roaring Kitty op Capitol Hill

  Donderdag 18 uur Belgische tijd op Capitol Hill, tijdens een virtuele hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden: de CEO's van Robinhood, Citadel, Melvin Capital en Reddit. En Keith Gill, een kleine belegger die vooral onder de naam Roaring Kitty beroemd werd tijdens de GameStop-hausse

 • Amsterdam, de magneet voor beursintroducties

  Herinner u dat we de Amsterdamse beurs vorige maand een magneet voor beursintroducties noemden? Recent was nog het debuut van de Poolse hipsterkluisjes van InPost een voltreffer.

  En er staat sinds dit weekend nog een klepper van formaat in de steigers: Universal Music Group. Moederbedrijf Vivendi liet zaterdag weten de muziekreus boven onder meer Kendrick Lamar, Bon Jovi en Marvin Gaye tegen eind dit jaar naar de Amsterdamse beurs te brengen

  Dat streepje muziek brengt ons naadloos bij de nummer één van de Belpop 100:

  'Amsterdam' van Kris De Bruyne

 • Sioen krikt bod op Sioen stevig op

  Net toen vrijdagavond iedereen het weekend ingegaan was, kwam er nog een paukenslag. De familie Sioen verhoogt het bod op het gelijknamige textielbedrijf  van 23 naar 27 euro per aandeel.

  Dit na eerdere kritiek van kleine beleggers dat het bod te krenterig was en geen rekening hield met de sterke groeivooruitzichten. 

  Toelichting van CEO Michèle Sioen:

  Michèle Sioen over het hogere overnamebod

 • ... jaagt in Tokio Nikkei boven 30.000 punten

  De sterke prestatie van Wall Street vrijdagavond inspireert ook de Japanse beurs. 

  Beleggers in Tokio krijgen bovendien extra rugwind van een sterker dan verhoopt economische rapport. Het resultaat: een Nikkei-index die voor het eerst sinds augustus 1990 (even) 30.000 punten aantikte.

  Om een idee te geven: MC Hammer stond op 1 van de BRT Top30

  De soundtrack toen de Nikkei de vorige keer op 30.000 punten noteerde: MC Hammer

 • Verse recordjacht op Wall Street ...

  Goedemorgen! Even een korte 'flashback': vrijdagavond tikten op Wall Street zowel Dow Jones  als Nasdaq  op een vers record af. 

  ©Bloomberg

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud