1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen sluiten in de min

De Europese beurzen noteerden met verlies. De snelle toename van het aantal coronabesmettingen wakkerde de vrees voor een haperend herstel aan. Het reumamiddel van Galapagos mag in Japan op de markt komen.
 • BBB: 'Terug naar maart?'

  Wij zetten er een punt achter en wensen u een heel fijn weekend! Vergeet onze marktenvlog niet te bekijken. Econoom en journalist Bas van der hout heeft het over de hernieuwde corona-angst op de beurs:

  Terug naar maart? | Bull, Bear & Bas

 • Bel20 sluit in de min

  De Brusselse beursbarometer sloot met een verlies van 0,3 procent op 3.164 punten. De grootste stijgers waren Galapagos , AB InBev en Aedifica . De grootste dalers waren Ackermans & van Haaren , Ageas en Barco .

  De Europese beurzen leverden gemiddeld 0,7 procent in.

 • Leverancier van Boeing vraagt faillissement aan

  Een leverancier van Boeing , Impresa Aerospace, heeft zijn faillissement aangevraagd. Het bedrijf maakt onderdelen voor de 737-MAX-vliegtuigen van de vliegtuigbouwer. De Boeing 737 MAX staat al lange tijd aan de grond door twee fatale vliegtuigcrashes van het model waarbij in totaal 346 mensen om het leven kwamen. Impresa zegt dat het last heeft van een zeer sterk lagere omzet als gevolg van het gecancelde vliegtuig. 

  Het private-equity-bedrijf Twin Haven Capital Partners, een meerderheidsaandeelhouder van Impresa, wil de onderneming opkopen voor 10 miljoen dollar, tenzij er een beter bod wordt gedaan. 

  Het faillissement is het zoveelste teken van ellende rond de vliegtuigproducent en de vliegtuigsector als geheel. Want naast de aan de grond gehouden 737 MAX is er ook het coronavirus dat een verwoestende voetafdruk op de sector zet. Door de pandemie zijn veel internationale vluchten geschrapt. Toeristen durven nauwelijks meer het vliegtuig te nemen uit angst om tijdens de vlucht besmet te raken met het virus. Die schok voelt niet alleen elk vliegtuigbedrijf, maar ook elke onderneming die voor zijn afname afhankelijk is van de vliegtuigsector. 

  Ondanks het faillissement vliegt Boeing in New York toch 3,6 procent hoger.

 • Euro beleeft slechtste week sinds april door corona

  Het recordaantal nieuwe coronabesmettingen in Europa leidt tot relatief grote bewegingen op de valutamarkten. De dollar profiteert van zijn status van veilige haven en de euro verzwakt. De eenheidsmunt daalde deze week met bijna 2 procent tegenover de dollar en beleeft daarmee de slechtste week sinds begin april. 'De idee dat Europa het beter doet dan de VS erodeert', zegt Kit Juckes, valutastrateeg van de Franse bank Société Générale.

 • Mooie 'V' voor wereldhandel

  Volgens het Nederlandse statistiekbureau CPB is de wereldhandel rap aan het herstellen. Econoom Mathijs Bouman merkt op dat we een mooie 'V' zien in het plaatje van het CPB over de wereldhandel:

  Het herstel van de wereldhandel zette in juli door met 4,8 procent groei. Dat is een lager groeipercentage dan in juni, toen steeg de handel met 7,9 procent ten opzichte van de maand mei. 'Het verdere herstel hangt samen met het feit dat in veel landen de coronamaatregelen zijn versoepeld', zegt het CPB. 

  'Opvallend is het herstel in de VS', vervolgt het statistische bureau. 'Daar groeide zowel de in- en uitvoer met circa 11 procent. Ook het Chinese uitvoer maakt een flinke sprong van 9,5 procent. De Chinese invoer klimt maar met 0,5 procent. Ook in de andere ontwikkelde economieën zet het herstel door.'

  De instantie maakt wel een kanttekening: 

  Ondanks deze hoopgevende cijfers, is het verlies van het tweede kwartaal nog niet goedgemaakt.
  CPB

 • Enkele opvallende aandelen op Wall Street

  • Apple  en Microsoft gaan tegendraads hoger. Ze worden als relatief veilige havens beschouwd in economische onzekerheid.
  • Costco  zakt 3 procent. De warenhuisketen slikte hoge coronagerelateerde kosten in het tweede kwartaal.
  • Novavax  wint 10 procent. De farmaproducent start de laatste studiefase van zijn Covid19-vaccin in het VK.
 • De openingsbel in New York

  De Dow Jones zakt 0,5 procent en de S&P500 0,3 procent. De Nasdaq Composite gaat 0,2 procent hoger.

  In tegenstelling tot Europa, waar de coronapandemie weer alle aandacht opeist, vragen beleggers op Wall Street zich vooral af of er nu wel of niet een nieuw stimuluspakket komt.

 • Hensoldt zakt op eerste beursdag

  In Frankfurt vond vanmorgen de eerste notering plaats van Hensoldt . Dat bedrijf uit Taufkirchen nabij München is een specialist in sensortechnologieën voor militaire, veiligheids- en luchtvaarttoepassingen.

  Hensoldt kreeg een introductiekoers van 12 euro mee, aan de onderkant van de prijsvork (12-16 euro), maar noteert daar intussen een flink eind onder.

  Met de beursgang van Hensoldt haalden het bedrijf en zijn meerderheidsaandeelhouder KKR samen 460 miljoen euro binnen.

  Thomas Müller, de CEO van Hensoldt, mocht vrijdagmorgen de openingsbel luiden op de beurs van Frankfurt. ©REUTERS

 • Novavax start fase 3-studie met coronavaccin

  Na het slot van Wall Street raakte donderdagavond bekend dat Novavax binnenkort met een fase 3-onderzoek start met zijn potentieel coronavaccin. Het bedrijf gaat het vaccin in het Verenigd Koninkrijk uittesten op 10.000 vrijwilligers.

  Volgende maand zou een groter onderzoek, op 30.000 mensen, van start kunnen gaan in de Verenigde Staten, mits de regelgever daar akkoord gaat met het veiligheidsprofiel. Dat moet blijken uit een nog lopend fase 2-onderzoek. De kans is echter reëel dat Novavax groen licht krijgt van de FDA. De resultaten van het fase 1-onderzoek toonden niet alleen aan dat het vaccin goed wordt verdragen, maar ook dat het zou moeten werken.

  In de voorbeurshandel gaat het aandeel Novavax flink hoger. Dit jaar ging de koers al maal 25.

 • Amerikaanse duurzame goederen doen het slechter dan verwacht

  Het aantal orders voor duurzame goederen in de VS viel in augustus wat tegen. Het aantal bestellingen klom met 0,4 procent, terwijl economen uitgingen van een groei met 1,5 procent. 

  De beurzen lijken niet te reageren op het nieuws.

 • Europese bankenindex op laagste peil ooit

  De Europese bankenindex (Stoxx 600 Banks) is teruggevallen tot het laagste peil sinds de index in 1991 werd gecreëerd. De index ging vandaag al tot 1,7 procent omlaag. Intussen is het verlies iets kleiner geworden.

  De toename van het aantal coronagevallen in tal van landen doet de zorgen over de gezondheid van de Europese economie toenemen. De winsten van banken staan al langer onder druk door de lage rentevoeten. Het vooruitzicht op meer slechte leningen en de steeds strengere regelgeving zetten extra druk. Banken kwamen deze week ook negatief in het nieuws met de FinCEN Files, waaraan De Tijd meewerkt.

 • Naar lagere opening Wall Street

  Nog een klein anderhalf uur tot de openingsbel in New York, maar we kijken al even naar de Amerikaanse futures. En die kleuren lichtrood. De future op de Dow Jones noteert 0,5 procent in de min en die op de S&P500 0,3 procent. Die op de Nasdaq staat stabiel.

 • 'Palantir stevent af op waardering van 22 miljard dollar'

  Woensdag trekt dataspecialist Palantir naar de beurs via een directe notering. Er worden dus geen nieuwe aandelen verkocht. Palantir werd in 2003, na de aanslagen van 11 september 2001, opgericht met geld van onder meer de durfkapitalist In-Q-Tel van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en van de techondernemer Peter Thiel. Palantir werkt nog altijd voor de bredere Amerikaanse inlichtingensector, maar ook voor 'gewone' overheidsdiensten en bedrijven.

  Volgens The Wall Street Journal zou het aandeel van start gaan met een koers van 10 dollar. Dat komt overeen met een waardering van 22 miljard dollar. In de private markt verhandelde Palantir in augustus nog aan 7,31 dollar per aandeel. 

  Lees hier meer over Palantir.

 • De Brusselse beursspiegel...

  ... gaat over de biotechbedrijven Galapagos en Advicenne, twee zeldzame stijgers, en over Miko, Kinepolis en nog veel meer. Hierheen!

 • Passieve beleggers dumpen techaandelen

  Passieve beleggers, die eerder dit jaar fors hebben geïnvesteerd in technologieaandelen, hebben de jongste dagen hun posities sterk afgebouwd. De uitstroom uit trackers die investeren in technologie-aandelen, steeg in de week tot en met 23 september naar 1,23 miljard dollar, het hoogste peil sinds december 2018. Dat blijkt cijfers van informatieleverancier Lipper. September is de eerste maand sinds maart met een uitstroom uit technologietrackers.

  Trackers zijn beursgenoteerde fondsen die investeren in een korf aandelen. Paasieve beleggrs investeren via trackers in aandelen. Actieve beleggers geven de voorkeur aan individuele aandelen. De technologieaandelen zijn de jongste weken teruggevallen na een spectaculaire stijging sinds half maart.

 • Turkse lira stijgt dankzij strakker monetair beleid

  De Turkse lira stijgt vrijdag voor de tweede dag op rij omdat de centrale bank opnieuw haar monetair beleid verstrakt. De centrale bank verstrekte slechts een beperkte hoeveelheid liquiditeiten aan de banken tegen de basisrente van 10,25 procent. Ze dwingt de banken om bij haar geld te lenen via duurdere kredietfaciliteiten. Dit beleid doet de geldmarktrente stijgen en ondersteunt de Turkse munt.

  De centrale bank verhoogde donderdag onverwacht haar basisrente van 8,25 naar 10,25 procent. Ze verwees naar de hoger dan verwachte inflatie en onderstreepte dat ze de inflatieverwachtingen onder controle wil houden. De Turkse munt noteert vrijdag op 8,85 lira per euro, tegenover 8,90 lira per euro donderdag en 8,98 lira woensdag.

 • ECB-bestuurder: 'Inflatie mag tijdelijk hoger zijn dan 2 procent'

  De inflatiedoelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB) moet symmetrisch zijn. Dat zegt de Franse ECB-bestuurder François Villeroy de Galhau. 'Het gevolg is dat we misschien moeten aanvaarden dat de inflatie tijdelijk hoger kan zijn dan 2 procent.'

  Villeroy merkt op dat de huidige inflatiedoelstelling van 'minder dan maar dicht bij 2 procent' soms wordt beschouwd als een plafond. Dat is volgens hem niet terecht. De ECB herbekijkt haar inflatiedoelstelling in het kader van de evaluatie van haar strategie, die ze in 2021 wil afronden.

  Villeroy zei ook dat het ECB-beleid het verleden niet mag negeren. Hij verwijst daarmee impliciet naar de recente aanpassing van de inflatiedoelstlling van de Amerikaanse centrale bank. De Fed streeft voortaan naar een gemiddelde inflatie van 2 procent. Omdat de inflatie de jongste jaren lager was dan 2 procent streeft de Fed de komende jaren naar een inflatie van meer dan 2 procent.

 • Veolia belooft betere prijs voor Engies belang in Suez

  Antoine Frérot, de topman van het Franse afvalverwerkingsbedrijf Veolia , verklaarde vrijdag tegenover journalisten dat hij het aanbod aan Engie voor de overname van diens belang in Suez gaat ‘verbeteren’. Eind augustus bood Veolia 2,9 miljard euro (15,50 euro per aandeel) voor het 29,9 procent-belang van Engie. Frérot heeft er ook alle vertrouwen in dat hij zijn overnamebod op heel Suez tot een goed einde zal kunnen brengen, binnen een termijn van 12 tot 18 maanden.

  De raad van bestuur van Engie, die tot 30 september tijd heeft om op het voorstel van Veolia te reageren, komt vandaag om 17 uur bijeen. Dan zou het ‘verbeterd’ bod van Veolia op tafel moeten liggen.

  Door Veolia en Suez te fuseren wil Frérot een wereldleider in milieudiensten creëren.

 • Advicenne kan tot eind 2021 verder

  Het Franse biofarmabedrijf Advicenne , dat behandelingen voor nierziekten ontwikkelt, maakte vanmorgen de halfjaarresultaten bekend. In se zijn die niet zo schitterend – Advicenne heeft nog geen middelen op de markt – maar de huidige kaspositie laat toe sowieso tot eind 2021 verder te doen.

  Eind juni had het bedrijf 17,8 miljoen euro in kas tegen 16,6 miljoen eind december. Advicenne nam een eerste schijf van 7,5 miljoen euro op van een financiering van 20 miljoen euro van de Europese Investeringsbank.

  De eerste jaarhelft werd besloten met een verlies van 7,7 miljoen euro, iets meer dan een jaar eerder (6,8 miljoen) en te wijten aan hogere onderzoekskosten. Een belangrijke stap was de oprichting van een Amerikaanse dochter.

  Advicenne kijkt nu vooral uit naar de goedkeuring van zijn middel ADV7103 voor de behandeling van de zeldzame nierziekte distale renale tubulaire acidose (dRTA). Begin volgend jaar wordt een advies van het CGMP, het adviesorgaan van de Europese geneesmiddelendienst EMA, verwacht. Later in 2021 zou het middel dan op de markt kunnen komen.

 • Europese beurzen in het rood

  De Europese beurzen noteren intussen met verlies. Beleggers wegen het oplopend aantal nieuwe coronagevallen af tegen de kans dat er in de VS nog een nieuw stimuluspakket komt om de gevolgen van de pandemie te lenigen.

  De Euro Stoxx 50 zakt 0,6 procent, de brede Stoxx Europe 600 slechts 0,1 procent. Flinke dalers zijn de luchtvaartmaatschappijen. Onder meer Lufthansa , Ryanair en IAG (British Airways) staan onder druk. In diverse landen worden weer strengere lockdownmaatregelen ingevoerd, zodat minder zal gereisd worden.

  Het interieur van een van de mooie beursgebouwen in Europa: de 'Bolsa de Madrid'. ©EPA

 • ING verlaagt koersdoel Kinepolis

  Onder de titel ‘I’ll be back… later’ staat ING stil bij de huidige situatie voor Kinepolis . Een harde klap voor de bioscoopgroep was de beslissing van Hollywood om de lancering van blockbusters uit te stellen, wegens het Amerikaanse gevecht met Covid en de tragere heropening van cinema’s in de VS. ‘Met weinig content lijkt de tweede jaarhelft een verloren zaak’, zegt analist David Vagman.

  Hij verlaagt zijn ramingen voor de (recurrente) brutobedrijfswinst (rebitda) voor dit jaar en de volgende twee jaren met respectievelijk 66 procent, 27 procent en 11 procent. Als gevolg hiervan laat hij zijn koersdoel zakken van 57 tot 49 euro.

  Hij handhaaft zijn koopadvies en dat heeft zowel met de waardering als met de kwaliteit van het bedrijf te maken. Kinepolis noteert tegen 8 keer de voor 2022 verwachte brutobedrijfswinst. De huidige koers biedt meer dan 60 procent opwaarts potentieel, en dat voor een kwalitatief verhaal met normaal een laag risico en een hoge vrije kasstroom.

  Het hoofdprobleem volgens Vagman is de content, het filmaanbod, en niet de sanitaire risico’s of ‘social distancing’. Als belangrijke katalysatoren ziet hij de heropening van de Amerikaanse bioscopen en de releases van blockbusters.

 • KBCS over Galapagos: ‘VS-markt blijft vraagteken'

  Het reumamiddel van Galapagos mag in Japan op de markt worden gebracht. Daarmee is de eerste commerciële goedkeuring binnen, merken de biotechanalisten van KBC Securities op. In Europa gaf het CHMP, het raadgevend orgaan van de geneesmiddelendienst EMA, in augustus al een positief advies voor zowel de dosis van 200 mg als van 100 mg. ‘Wij verwachten dat een definitieve Europese goedkeuring imminent is’, zeggen Lenny Van Steenhuyse en Sandra Cauwenberghs. Ze ramen dat de Europese en Japanse markten samen zowat 25 procent van de totale reumamarkt uitmaken. Die is naar schatting 6,5 miljard dollar groot.

  De grote vraag is wat er in de VS zal gebeuren. Daar maakt de FDA zich zorgen over de mogelijke impact van filgotinib op de mannelijke vruchtbaarheid en de algemene veiligheid van de 200 mg-dosis. De KBCS-analisten denken dat een nieuwe aanvraag bij de FDA rond de zomer van 2021 kan worden ingediend, waarna het twee tot zes maanden wachten is. Jyseleca zou aldus eind 2021, begin 2022 in de VS op de markt kunnen komen.

  De kans op Europese goedkeuring schat KBC Securities op 95 procent, die op Amerikaanse goedkeuring op 75 procent. Hun advies blijft ‘kopen’, hun koersdoel 144 euro.

 • Bernard Arnault koopt belang in Lagardère

  Bernard Arnault, de rijkste man van Frankrijk, heeft een rechtstreeks belang van 5,5 procent genomen in de Franse groep Lagardère . Hij heeft ook een belang van 27 procent verworven in Financière Agache, de persoonlijke holding van Arnaud Lagardère. Dat raakte donderdagavond bekend via een gemeenschappelijk communiqué van de families Arnault en Lagardère.

  De investering van Bernard Arnault, de CEO van het luxeconcern LVMH , wordt geraamd op circa 100 miljoen voor het belang in Lagardère en ongeveer 80 miljoen voor de instap in de holding van Arnaud Lagardère, aldus het Franse persagentschap AFP. Arnault zou van plan zijn om afhankelijk van de marktomstandigheden nog meer aandelen Lagardère in te slaan. Het lijkt dus om een ‘duurzaam’ engagement van Bernard Arnault te gaan.

  Lagardère is actief als uitgever van weekbladen (Paris Match), boeken en schoolboeken, en baat winkels uit in luchthavens en stations. Het aandeel schiet 8,5 procent hoger in Parijs.

 • Europese beurzen kennen vlakke start

  De Euro Stoxx 50 opent vlak. In Brussel gaat de Bel20 0,5 procent vooruit.

  Over volgende bedrijven was er donderdagavond of vanmorgen nieuws:

  * Galapagos mag zijn reumamiddel in Japan op de markt (laten) brengen. Het aandeel wint 1,6 procent.

  * Nyxoah heeft met zijn beursgang uiteindelijk 84,75 miljoen euro bruto opgehaald. Nyxoah gaat 0,2 procent hoger.

  * Miko had zwaar te lijden onder de lockdowns, maar denkt nu mogelijk interessante overnames te kunnen doen.

  * Aedifica koopt in het noordwesten van Engeland een nieuw woonzorgcentrum. Het aandeel stijgt 0,2 procent.

 • Aedifica breidt uit in VK

  Nieuws van donderdagavond dat we nog even herhalen. De zorgvastgoedspecialist Aedifica koopt in Hailsham, in het zuidwesten van Engeland, een nieuw woonzorgcentrum. Het biedt plaats aan 60 senioren met hoge zorgbehoeften en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 worden opgeleverd. Het biedt een initieel huurrendement van ongeveer 5,5 procent. De investering voor Aedifica bedraagt 14,5 miljoen pond. De aankoop is nog onderworpen aan opschortende voorwaarden.

 • Licht hogere opening op til in Europa

  De future op de Euro Stoxx 50 noteert 0,2 procent hoger. Dat wijst op een licht hogere start van de Europese beurzen.

 • Reumamiddel Galapagos goedgekeurd in Japan

  Goed nieuws voor Galapagos  . Zijn samenwerkingspartner Gilead Sciences  en het Japanse Eisai laten weten dat filgotinib door het Japanse ministerie van Volksgezondheid, Werk en Welzijn is goedgekeurd voor de behandeling van reumatoïde artritis ‘bij patiënten die eerder onvoldoende hebben gereageerd op conventionele behandelingen’. De goedkeuring geldt voor 200 mg en 100 mg dosissen.

  Sinds eind juli is bekend dat filgotinib op de markt wordt gebracht onder de naam Jyseleca. Voor de levering van het product in Japan zal Gilead instaan, voor de distributie het bedrijf Esai. Beide firma’s zullen Jyseleca samen commercialiseren in Japan.

 • ‘100.000 patiënten behandeld met IBA's protontherapietechnologie'

  Wereldwijd zijn nu meer dan 100.000 patiënten behandeld met een protontherapiesysteem van IBA , laat het Waalse bestralingsbedrijf weten in een persbericht. ‘Een belangrijke mijlpaal’ op weg naar IBA’s missie om protontherapie beschikbaar te maken voor allen die er baat zouden kunnen bij hebben, luidt het.

  Met protontherapie kunnen tumoren veel preciezer worden bestraald. Daardoor wordt minder omliggend gezond weefsel beschadigd, wat de levenskwaliteit van patiënten tijdens en na de behandeling verbeterd.

  Momenteel zijn er wereldwijd 36 protontherapiecentra van IBA met samen 86 behandelingskamers geïnstalleerd. Nog eens 20 centra zijn in ontwikkeling.

 • Nyxoah haalt 84,75 miljoen op met beursgang

  Bij het Waalse medtechbedrijf Nyxoah is de stabilisatieperiode in het kader van de beursintroductie afgelopen, blijkt uit een persbericht. De stabilisatieperiode liep van 18 tot 24 september.

  De overtoewijzingsoptie voor 650.250 bijkomende nieuwe aandelen werd volledig uitgeoefend. Tegen de introductieprijs van 17 euro per aandeel levert dat 11,05 miljoen bruto extra op. De nieuwe aandelen van de overtoewijzingsoptie zullen op 29 september worden uitgegeven.

  De totale bruto opbrengst van de beursoperatie komt aldus op 84,75 miljoen euro (of 100 miljoen dollar) te liggen. De eerste notering van het aandeel Nyxoah vond op 18 september plaats. De interesse voor de nieuwkomer op Euronext Brussel was bijzonder groot.

 • Miko zwaar getroffen door coronacrisis

  Miko , actief in koffieservice en kunststofverpakkingen, heeft een moeilijke eerste jaarhelft achter de rug, bleek donderdagavond. Door de sluiting van de horeca tijdens de lockdownperiode en het vele thuiswerken verkocht de koffieservicetak zowat 30 procent minder. Dat werd deels gecompenseerd door de tweede poot (plastic verpakkingen) die profiteerde van de groei in de retailmarkt en de omzet met 7 procent zag stijgen.

  Een en ander resulteert in een omzetdaling van 12,5 procent voor de hele groep. De bedrijfswinst halveerde, de nettowinst kelderde met 62 procent, van 5,6 tot 2,1 miljoen euro.

  Volgens CEO Frans Van Tilborg is de toestand in de koffiedivisie gebeterd sinds juni. ‘Augustus was beter dan verwacht en ook september is goed’, vertelde hij aan De Tijd. De topman kijkt ook naar externe groei. ‘Ik denk dat er koopjes te doen zijn.’

 • ‘Airbus wijzigt productieritme niet'

  Ondanks signalen dat de coronacrisis dieper en langer zal zijn dan verwacht, behoudt Airbus zijn huidige productieritme, vernam Reuters uit goede bron. Bij het begin van de crisis verlaagde de Europese vliegtuigbouwer het productieritme van de A320neo, zijn best verkopende toestel, van 60 tot 40 vliegtuigen per maand. Dat ritme zou voorlopig onveranderd blijven.

  Dat is goed nieuws voor de honderden toeleveraars van Airbus, merkt Reuters op. De constructeur moet wel plaats vinden voor de toestellen die er maandelijks bij komen. Nu al staan er 170 A320neo’s te wachten tot luchtvaartmaatschappijen ze komen ophalen. De luchtvaart is een van de zwaarst getroffen sectoren door de coronacrisis en veel maatschappijen moeten met overheidshulp overeind worden gehouden.

 • Belangrijke BAV Fountain pas in oktober

  De buitengewone algemene vergadering bij Fountain die op 29 september was gepland, zal over de resoluties 9 tot 14 niet kunnen beraadslagen en stemmen. Het vereiste quorum hiervoor werd niet bereikt, liet Fountain donderdagavond weten in een persbericht.

  Daarom zal er op 30 oktober (om 10 uur) een tweede BAV plaatsvinden die wel over de resoluties 9 tot 14 kan stemmen. Het belangrijkste agendapunt van die BAV is een kapitaalverhoging. De Waalse leverancier van warme dranken aan kmo’s heeft extra geld nodig. Fountain werd zwaar getroffen door de lockdowns en stond er vóór de coronacrisis al niet zo goed voor.

  Voor de geplande kapitaalverhoging is trouwens nog niet alles in kannen en kruiken. Een aantal opschortende voorwaarden is op heden nog niet vervuld. Fountain zegt er mee bezig te zijn. De kapitaalverhoging is noodzakelijk ‘om de activiteiten langer dan 12 maanden te kunnen voortzetten’, aldus het persbericht.

 • Stimulus

  Goedemorgen. Wall Street beleefde gisteren een extreem volatiele sessie, maar sloot uiteindelijk met kleine winsten. Met dank aan de technologiewaarden.

  De volatiliteit had vooral te maken met de hoop dat het Congres alsnog een doorbraak zou kunnen bereiken rond een nieuw stimuluspakket. Minister van Financiën Steven Mnuchin kondigde aan dat hij de onderhandelingen weer op gang wou brengen. De Democraten in het Huis van Afgevaardigden meldden dan weer dat ze aan een stimuluspakket ter waarde van 2.200 miljard dollar werkten waarover de stemming volgende week zou kunnen plaatsvinden.

  De Aziatische beurzen bouwen vanmorgen voort op Wall Street. Beleggers gaan ook op koopjesjacht daags na de slechtste beursdag in drie maanden in de regio. Het toenemend aantal coronabesmettingen zet wel een rem op het optimisme.

  Het gebouw van de New York Stock Exchange ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud