1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen sluiten in het groen

De Europese beurzen boekten winsten, maar Brussel kon niet volgen. Ackermans & van Haaren noteerde ex dividend. D'Ieteren verwachte in dit moeilijke jaar een stabiele winst en schoot omhoog.
 • Tot morgen!

  Wij sluiten de marktenblog hierbij af. Morgen zijn we er weer, waarbij we ons focussen op de resultaten van KBC . De vooruitblik vindt u hier!

  DONDERDAG 12 NOVEMBER 2020

   ECONOMIE/FINANCIËN

   Eurozone:

    Industriële productie september, 11.00 uur

   Verenigd Koninkrijk:

  Bruto binnenlands product derde kwartaal, 08.00 uur

  Verenigde Staten:

  Inflatie oktober, 14.30 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  EVS: trading update derde kwartaal, 07.00 uur

  Biocartis: business update derde kwartaal, 07.00 uur

  KBC Groep: resultaten derde kwartaal, 07.00 uur

  Solvay: CEO Talks, chat met Ilham Kadri, 12.00 uur

  Keyware: resultaten derde kwartaal, 17.45 uur

  Duitsland:

  Deutsche Telekom: resultaten derde kwartaal, 07.00 uur

  Siemens: resultaten vierde kwartaal 2019/2020, 07.00 uur

  Griekenland:

  Titan Cement: resultaten derde kwartaal

  Verenigde Staten:

  Palantir resultaten derde kwartaal, nabeurs

  Walt Disney: resultaten vierde kwartaal 2019/2020, 22.15 uur

  Cisco Systems: resultaten eerste kwartaal 2020/21, 22.30 uur

 • Bel20 vlagt lager af

  De Europese beurzen wisten gemiddeld 0,7 procent te winnen, maar de Bel20 bleef achter met een verlies van 0,3 procent en sloot op 3.517 punten. 

  De grootste stijgers waren Telenet , Aperam en Galapagos . De grootste verliezers waren ING , Solvay en Barco .

 • Wat doen de beleggers in New York?

  Dat leest u hier!

  ©REUTERS

 • Lyft wint terrein

  De taxi-app Lyft gaat hoger met 4,7 procent. De onderneming tekende een kwartaalwinst van 1,46 dollar per aandeel op. Dat was minder verlies dan vorig jaar, maar wel slechter dan de analistenverwachting van 0,91 dollar. Maar de omzet, vaak belangrijker voor opkomende techbedrijven, verraste positief ondanks dat die met 48 procent daalde tot 500 miljoen euro. 

  Door de coronapandemie zijn er beperkende maatregelen voor restaurants, winkels en andere publieke evenementen in Californië, de belangrijkste markt voor het bedrijf. Daardoor daalde het aantal actieve passagiers met 44 procent tot 12,5 miljoen, maar ook dat was beter dan verwacht. 

  Lyft voegt ook de levering van maaltijden toe aan zijn platform. 'Toen we het proefprogramma uitbreidden hebben we veel met winkeliers en lokale bedrijven gepraat', zegt co-oprichter John Zimmer. 'Ze vertelden ons dat de huidige leveringsmodellen met hoge commissies niet voor hen werken. Ze willen een partij die hun goederen van A naar B verplaatst zonder tussen hen en de klant te komen.' 

  ©REUTERS

 • Alibaba verkoopt stevig tijdens shopfestival

  De Chinese groep Alibaba zegt dat zijn jaarlijkse shopfestival, Singles Day, 457,5 miljard Chinese yuan heeft opgeleverd (70,57 miljard Amerikaanse dollar). Het festijn brengt meer geld in het laatje dan Amazons twee dagen durende Prime Day vorige maand. De Amerikaanse techreus verkocht toen voor 10,4 miljard dollar aan spullen. 

  Het aandeel Alibaba trappelt in New York ter plaatse. Maandag ging het 3,2 procent lager, dinsdag verloor het ruim 8 procent. Een sectorrotatie lijkt aan de gang, waarbij techaandelen minder populair zijn dan aandelen uit de 'oude economie', sinds het nieuws over een mogelijk coronavaccin.

  Daarnaast liet de Chinese overheid weten het bedrijf, dat mede is opgericht door de topondernemer Jack Ma, harder aan te pakken. De Volksrepubliek wil grote techbedrijven reguleren om monopoliepraktijken tegen te gaan. Onlangs moest Alibaba-dochter Ant Group de beursintroductie uitstellen, nadat de Chinese overheid een strengere regulering had aankondigd voor financiële dienstverlening. Sommige analisten denken dat de tegenwind in China te maken heeft met de kritiek die Ma eerder had op Chinese staatsbanken.

  ©AFP

 • Wall Street opent in het groen

  De Amerikaanse beurzen gaan hoger van start. De Dow Jones klimt 0,2 procent, de S&P500 veert 0,6 procent op en de technologiebeurs Nasdaq wint 1 procent. 

  Voor de winst voor Nasdaq is opvallend, omdat beleggers de afgelopen twee dagen de techaandelen in de verkoop deden omdat er nu een performant coronavaccin lijkt aan te komen. 

 • BMW onthult elektrische SUV

  BMW heeft woensdag de iX voorgesteld, zijn eerste elektrisch aangedreven SUV. De wagen komt begin 2022 op de markt in de Verenigde Staten. De BMW iX zal daar de concurrentie aangaan met de Tesla Model X, maar ook met wagens van het Chinese Nio, van GM en mogelijk ook van Mercedes en Volkswagen . Het GM-merk Cadillac stelde onlangs een middelgrote elektrische SUV voor, de Lyriq, die naar verwachting in 2022 in de showrooms zal staan.

  De BMW iX krijgt een actieradius van 480 kilometer, wat zowat 100 kilometer minder is dan de Tesla Model X Long Range. De wagen krijgt een licht gebogen scherm als dashboard en zou ongeveer even groot zijn als de huidige BMW X5.

  De eerste elektrische SUV van BMW, de iX

 • Allianz-topman waarschuwt voor ‘enorme shock'

  Oliver Bäte, de topman van de Duitse verzekeraar Allianz , vindt dat de aandelenmarkten veel te optimistisch hebben gereageerd op het vaccinnieuws. Zelf is hij erg voorzichtig.

  Door de nieuwe lockdowns staat de economie voor een ‘once bitten, twice shy’-scenario. Waarmee hij bedoelt dat consumenten en bedrijven weigerachtig zijn geworden om in de toekomst te investeren. Dat maakt volgens hem de wereld volatieler en houdt een sterke waarschuwing in. ‘We moeten er ons bewust van zijn dat een enorme shock kan plaatsvinden’, zei Bäte op de Future of Finance-conferentie van Bloomberg.

 • 'ECB zal er ook zijn voor tweede golf'

  Christine Lagarde zegt naar aanleiding van het nieuws op een veelbelovend vaccin: 'Het herstel zal mogelijk niet lineair zijn, eerder onstabiel, met tussenposen en afhankelijk van de uitrol van het vaccin. De Europese Centrale Bank stond klaar tijdens de eerste golf. We zullen er ook zijn voor de tweede golf.'

  De ECB-voorzitster liep ook vooruit op de vergadering in december:

  Kortom: de langlopende leningen aan banken (TLTRO's) zullen de belangrijkste stimulusgereedschappen blijven, de ECB blijft banken ondersteunen en de monetaire autoriteit gaat een groter deel van de langlopende obligaties opkopen om zo de lange rente te drukken.

 • Speech Lagarde

  ECB-voorzitster Christine Lagarde houdt een speech op het ECB forum voor centraal bankieren. Volg die hier live:

  ECB Forum on Central Banking

 • EU koopt 300 miljoen dosissen Pfizer/BioNTech-vaccin

  Omdat het vaccin twee keer moet worden toegediend, kunnen 150 miljoen Europeanen worden ingeënt tegen Covid-19. De distributie van het vaccin van Pfizer en BioNTech wordt een helse toer omdat het bij -70 graden moet vervoerd en opgeslagen worden. Het moet binnen vijf dagen worden ingespoten.

 • Futures: Hogere Amerikaanse beurzen

  De futures laten gunstig nieuws zien voor New York: ze voorspellen een hogere opening van Wall Street. De Dow Jones zou 0,8 procent hoger gaan, de S&P500 zou 0,9 procent klimmen en de technologiebeurs Nasdaq zou 1,3 procent winnen.

  Dat is een opvallende beweging, want sinds het nieuws van maandag dat er een performant coronavaccin zit aan te komen, gingen de techaandelen van de Nasdaq lager. Beleggers lijken dus hun interesse in techaandelen wat terug te krijgen. Dinsdag leek het erop dat er wat lucht uit de techaandelen zou lopen door het vaccinnieuws.

 • Prijs sojabonen op hoogste peil in vier jaar

  De sojabonenprijs in Chicago steeg dinsdag tot het hoogste niveau sinds juni 2016. Dat gebeurde nadat het Amerikaanse ministerie van Landbouw zijn vooruitzichten voor zowel de Amerikaanse productie als de voorraden sterk had verlaagd.

  De voorraden van maïs en sojabonen zullen in het landbouwjaar 2020/21 terugvallen tot het laagste niveau in zeven jaar door zwakkere oogstverwachtingen en sterkere uitvoer naar China en andere regio’s. De Volksrepubliek voert meer sojabonen in omdat de Chinese prijzen stijgen en er meer veevoeder nodig is door de herstellende varkenssector. Die werd vorig jaar zwaar getroffen door Afrikaanse varkenspest.

 • Licht positieve beursreactie op Russisch vaccin

  Rusland maakte op de middag bekend dat zijn vaccin Sputnik V voor 92 procent efficiënt is als bescherming tegen Covid-19. Dat zou blijken uit tussentijdse testresultaten.

  Onafhankelijke experts durven zich voorlopig niet uitspreken over de waarde van de Russische mededeling. Er is weinig bekend over de vorm en het protocol van het klinisch onderzoek.

  De beurzen reageerden even licht positief op het Russische nieuws. Een groot verschil met maandag, toen het nieuws dat het vaccin van Pfizer en BioNTech voor meer dan 90 procent efficiënt was, een gigantische koopgolf inluidde.

 • De Brusselse beursspiegel...

  ... staat stil bij de koerssprong van D'Ieteren , het interim-dividend van Ackermans & van Haaren en de stilaan krappe kaspositie van Celyad . Hier te vinden.

 • Goldman verwacht stevig lenteherstel

  Goldman Sachs denkt dat de wereldeconomie flink zal herstellen in de lente. De analisten van de zakenbank houden zelfs rekening met een herstel in V-vorm.

  Goldman denkt dat het mogelijk is dat een Amerikaanse economisch steunpakket van 1.000 miljard dollar mogelijk al voor de inauguratie van de nieuwe president Joe Biden, op 20 januari, kan komen. Die zal hard nodig zijn want de analisten stellen hun verwachtingen voor de groei neerwaarts bij voor het laatste kwartaal van dit jaar neerwaarts bij. Voor heel 2020 voorziet de bank nu een wereldwijde krimp van 3,9 procent.

  Ook voor het eerste kwartaal van 2021 stelt de bank de groei neerwaarts bij, maar voor het voorjaar van 2021 ziet het er een stuk beter uit. 'Net zoals de wereldeconomie snel herstelde van de lockdowns in het voorjaar, verwachten we dat de huidige zwakte plaats zal maken voor een veel sterkere groei als de Europese lockdowns aflopen en er een vaccin beschikbaar komt', schrijft hoofdeconoom Jan Hatzius.

  Als de FDA tegen januari minimaal één vaccin goedkeurt en als massale inenting kort daarna begint, denkt Hatzius dat de groei in het tweede kwartaal 'sterk moet aantrekken'. Voor heel 2021 gaat de econoom dan ook uit van een expansie van 6 procent en voor 2022 voorspelt hij een vooruitgang met 4,6 procent.

  ©REUTERS

 • Olieprijs gaat boven 45 dollar

  De olieprijs gaat in Londen voor het eerst in tien weken boven 45 dollar. Olie reageert op de groter dan verwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden vorige week met 5,2 miljoen vaten. Analisten hadden op een daling van 1,9 miljoen vaten gerekend. Olie werd ook maandag en dinsdag al fors duurder na het positieve vaccinnieuws van Pfizer en de verkiezingsoverwinning van Joe Biden.

  Enkele analisten noemen de prijsstijging voorbarig. Ze verwijzen daarbij naar de tweede coronagolf in Europa en de VS en de gevolgen daarvan op de mobiliteit. Enkele Amerikaanse steden zoals San Francisco hebben nieuwe restricties aangekondigd. In San Francisco sluiten alle restaurants vanaf zaterdag, moeten de fitnesszalen en bioscopen hun (reeds beperkte) capaciteit halveren en wordt de heropening van de scholen vanaf 14 jaar uitgesteld. 

  De olieprijs staat nu op het hoogste peil sinds augustus. 

 • Swiss Re raamt kostprijs coronacrisis op 12 biljoen dollar

  Misschien is de vraag ook al bij u opgekomen: welke prijs betalen we voor de coronapandemie? Swiss Re, een van de grootste herverzekeraars, komt tot een bedrag van 12 biljoen dollar. Dat cijfer, dat het productieverlies weergeeft, werd woensdag door topman Christian Mumenthaler genoemd op de (virtuele) ‘Future of Finance’-conferentie van Bloomberg.

  Opmerkelijk: volgens Mumenthaler is de coronapandemie geen ‘zwarte zwaan’ (een onverwachte grote gebeurtenis, red.) ‘Elke 30 of 40 jaar hebben we dit soort pandemieën. Vermits het om een virus gaat, hebben we jammer genoeg geen efficiënte manier om ze te bekampen.’

  De grote verrassing was volgens de Swiss Re-topman niet zozeer dat er een pandemie uitbrak, wel hoe maatschappijen reageerden en sterke lockdowns invoerden.

  ‘Een pandemie is een risico dat niet gediversifieerd kan worden en niet verzekerd kan worden. De verzekeringssector weet dat’, voegde hij toe.

 • Arabieren stappen in grondstoffenhandelaar Louis Dreyfus

  Louis Dreyfus Company Holdings verkoopt een onrechtstreeks belang van 45 procent in zijn grondstoffendochter Louis Dreyfus Company aan de holding ADQ uit Abu Dhabi. De verkoopsom is niet bekend. Tegelijk sluit Louis Dreyfus Company een overeenkomst voor de levering van landbouwproducten aan de Verenigde Arabische Emiraten.

  Louis Dreyfus Company en de bovenliggende holding zijn niet beursgenoteerd, maar het is wel een opmerkelijke beweging in de grondstoffensector. Louis Dreyfus maakt deel uit van het ABCD-kwartet met de grootste handelaars in landbouwproducten. De andere drie spelers zijn Archer Daniels Midland , Bunge en Cargill.

 • Als ijskoud 'hot' wordt…

  De goede tussentijdse onderzoeksresultaten van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech hebben een onverwachte bijwerking op een niche van de beurs: de aandelen van fabrikanten van industriële koelinstallaties en diepvriezers schieten hoger. Ook logistieke spelers die zich in de koude keten specialiseren, doen het goed. Het vaccin van Pfizer/BioNTech moet immers op -70 graden worden vervoerd en opgeslagen. Maar weinig bedrijven zijn in staat zulke extreme temperaturen te garanderen, zodat beleggers zich op bedrijven storten die professionele oplossingen kunnen bieden.

  Op de beurs van Seoel won Daihan Scientific, de fabrikant van koelcircuits, in twee dagen meer dan 50 procent. In Tokio blonk koelkastproducent Hoshizaki uit met bijna 10 procent winst over twee sessies, net als zijn sectorgenoot Fukushima Galilei. Op de beurs van Mumbai is Snowman Logistics goed bezig met zowat 9 procent winst over de voorbije twee dagen.

 • Ook Degroof past koersdoel D'Ieteren aan

  Kris Kippers, analist van Degroof Petercam, heeft na de onverwachte update van D’Ieteren zijn ramingen opgetrokken. De positieve trends zetten door in het derde kwartaal. Dit is niet alleen goed nieuws voor het vierde kwartaal, maar ook voor 2021, wanneer de economie zou moeten opveren, zegt de analist.

  Vandaag zitten de autoactiviteiten en Moleskine wat in de lappenmand, maar dat zou volgend jaar snel veranderen door een operationele hefboom op een verlaagde kostenbasis. Belron blijft de star performer met hogere operationele winsten, ook bij een lagere verkoop.

  Kippers trekt zijn koersdoel op van 68 tot 71 euro en herhaalt zijn koopadvies.

 • ING trekt koersdoel D'Ieteren flink op

  Na de sterke en onverwachte tradingupdate die D’Ieteren dinsdagavond uitstuurde, trekt ING-analist David Vagman zijn winstramingen voor de Brusselse holding fors op. Voor 2020 stijgt zijn raming voor de winst per aandeel met 67 procent, voor 2021 met 33 procent en voor 2022 met 21 procent. Hij past zijn koersdoel aan van 80 naar 97 euro.

  D’Ieteren ziet de winst - het gaat over de aangepaste winst vóór belastingen - rond het niveau van 2019 uitkomen (303 miljoen euro). De consensusverwachting stond op 222 miljoen euro, waardoor D’Ieteren die met ongeveer 40 procent zou kloppen. Dat is te danken aan kostenbesparingen en een gunstige prijsmix bij Belron en aan veel beter dan verwachte autoverkopen, ondanks aanhoudende zwakte bij Moleskine.

  Vagman herhaalt zijn koopadvies en komt tot een nieuwe som-der-delenwaardering van 121 euro per aandeel. Tegenover de slotkoers van dinsdag (52,40 euro) betekent dit dat D’Ieteren met een discount van 58 procent noteert, wat volgens de analist niet gerechtvaardigd is.

 • Tussen vrees en hoop

  De Europese beurzen aarzelen tussen coronavrees en vaccinhoop. De beperkte vroege winst van de Euro Stoxx 50 is nagenoeg verdwenen. De Bel20 zakt 0,55 procent, waarbij Ackermans & van Haaren (dat ex dividend gaat) extra druk zet. Het zijn vooral de bankwaarden KBC en ING die na de run van de voorbije dagen wat gas terugnemen.

 • Europese beurzen starten licht hoger

  De Euro Stoxx 50 noteert na een minuut handel 0,25 procent in de plus. De Bel20 blijft nagenoeg stabiel.

  Over volgende bedrijven was er dinsdagavond of vanmorgen nieuws:

  * D’Ieteren verwacht voor dit jaar een stabiele winst als de coronacrisis niet harder toeslaat. Het aandeel schiet 11,4 procent hoger.

  * Celyad kan met zijn kaspositie voort tot in het derde kwartaal van volgend jaar. Celyad zakt 4,5 procent.

  * Ackermans & van Haaren noteert zonder het recht op het interim-dividend (2,32 euro bruto). Het aandeel zakt 1,2 procent.

  Het interieur van de beurs van Frankfurt ©REUTERS

 • ABN AMRO doet beter dan verwacht

  De nettowinst van ABN AMRO zakte in het derde kwartaal met 46 procent tot 301 miljoen euro. Dat is echter veel beter dan verwacht: analisten hadden een terugval tot 111 miljoen euro verwacht. De Nederlandse bank moest minder voorzieningen voor slechte leningen aanleggen dan gevreesd: voor 270 miljoen euro terwijl analisten 547 miljoen euro hadden becijferd.

  Topman Robert Swaak blijft voorzichtig over de economische ontwikkeling in de komende maanden.

  De nettowinst werd in het derde kwartaal aangedikt door een meerwaarde op de verkoop van ABN AMRO’s kantoorgebouw in Parijs. De kosten voor de afbouw van de zakenbankactiviteiten hadden dan weer een negatieve impact. In augustus kondigde de bank aan korte metten te maken met die tak, die internationale grondstoffenhandel en scheepvaart financiert, en ook overnames en beursgangen begeleidt.  

 • Naar licht lagere beurzenstart

  De Europese beurzen zullen licht lager aan de handelsdag beginnen, geven de futures aan. De future op de Euro Stoxx 50 noteert 0,15 procent in de min.

  De hoop dat een coronavaccin tot een normalisering van het maatschappelijk en economisch leven leidt, duwde de Europese beurzen de voorbije twee dagen flink hoger. Stilaan wordt duidelijk dat het niet zo eenvoudig zal zijn om het vaccin van Pfizer en BioNTech massaal toe te dienen omdat het sterk gekoeld (bij -70 graden) moet worden vervoerd en opgeslagen. Bovendien moet het binnen vijf dagen worden toegediend.

 • Ackermans & van Haaren noteert ex dividend

  Niet schrikken als het aandeel Ackermans & van Haaren straks gevoelig lager opent: het noteert vandaag zonder het recht op het tussentijds dividend. En dat is 2,32 euro bruto waard.

  De Antwerpse investeringsgroep kondigde eind maart aan dat ze de aanbeveling van de ECB aan alle banken in de eurozone zou volgen om vóór 1 oktober geen dividenden uit te keren. AvH heeft met Delen Private Bank en Bank J.Van Breda & C° een belangrijke bankenpoot.

  AvH voegde daar wel aan toe dat het ‘in de loop van het vierde kwartaal’ de mogelijkheid van een tussentijds dividend zou evalueren. Eind augustus kondigde de groep in haar halfjaarrapport aan een duidelijke verbetering van de resultaten te verwachten in de tweede jaarhelft. In dat verband zou een buitengewone algemene vergadering worden samengeroepen om over de uitkering van een dividend van 2,32 euro bruto te beslissen. Die BAV vond op 9 november plaats achter gesloten deuren en keurde het tussentijds dividend goed.

 • Celyad zit bijna op droog zaad

  Celyad Oncology kwam dinsdagavond met een kwartaalupdate. Daaruit onthouden we dat het bedrijf eind september maar 20 miljoen euro meer in kas had.

  Tijdens het derde kwartaal verbrandde het Waalse biotechbedrijf 6,7 miljoen euro, wat in lijn was met de verwachtingen. De huidige kaspositie zou volstaan om ‘de operationele onkosten en benodigde kapitaaluitgaven’ te betalen tot in het derde kwartaal van volgend jaar, zegt Celyad.

  Hieruit kan worden afgeleid dat er in de komende weken of maanden een kapitaalverhoging zit aan te komen.

  Celyad legt zich toe op de ontwikkeling van CAR T-therapieën (immunotherapie) om kanker te bestrijden.

 • D'Ieteren verwacht stabiele winst

  D’Ieteren stuurde dinsdagavond onvoorzien een persbericht uit. Daarin gaf de Brusselse holding een beknopte stand van zaken bij haar drie activiteiten en ook voor het eerst weer een winstprognose voor het hele jaar.  Als er geen zwaardere lockdowns komen of geen ‘andere grote verstorende gebeurtenis’, zou het aangepast geconsolideerd resultaat vóór belastingen rond het niveau van 2019 liggen op vergelijkbare basis. De groep boekte toen 300,7 miljoen euro winst.

 • Ahold Delhaize kan deal met Southeastern sneller afronden

  Ahold Delhaize liet dinsdagavond laat weten dat zijn Amerikaanse dochter Food Lion de toestemming heeft gekregen om vervroegd 62 supermarkten over te nemen van Southeastern Grocers. Die deal, die op 3 juni werd aangekondigd, hield een wachtperiode in, maar die is vervroegd afgelopen.

  Het gaat om 62 supermarkten onder de uithangborden BI-LO en Harveys Supermarket in de staten North Carolina, South Carolina en Georgia. Ze zullen worden omgevormd tot Food Lion-winkels. Die laatste keten zal daardoor meer dan 4.650 werknemers bij krijgen.

  De deal met Southeastern Grocers omvat ook een distributiecentrum in Mauldin, South Carolina. Ahold Delhaize verwacht de overname van de 62 supermarkten en het distributiecentrum in de eerste helft van 2021 te kunnen afronden. De Nederlands-Belgische groep maakt geen financiële details bekend. Aan de financiële vooruitzichten van Ahold Delhaize verandert er niets.

 • Vaccinhoop

  Goedemorgen. De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag verdeeld. De Dow Jones won 0,9 procent door hoop dat een coronavaccin de economie weer op toeren laat draaien. De S&P500 sloot 0,1 procent in de min en de Nasdaq verloor 1,4 procent. Beleggers verkochten technologiewaarden die profiteren van lockdowntoestanden.

  De vaccinhoop stuwt de Aziatische beurzen vanmorgen hoger en duwt de zorgen over het oplopend aantal coronagevallen in Europa en de VS aan de kant. In Tokio wint de Nikkei 1,7 procent, waarmee de Japanse index op zijn hoogste niveau sinds juni 1991 belandt. De Chinese beurzen blijven dicht bij huis, enerzijds door winstnemingen, anderzijds door zorgen dat de Chinese overheid de groei van de internetreuzen gaat beknotten.

  In Tokio wordt een voetganger weerspiegeld in een koersenbord. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud