1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen sluiten in het rood

De beurzen kenden een dunne handelsdag door de sluiting van Wall Street daags vóór Independence Day. Een tweede middel van Acacia is goedgekeurd in de VS. Atenor zet zijn eerste stappen in Nederland. Ook Cofinimmo breidt uit bij onze Noorderburen.
 • Hoe kan Tesla ZO duur zijn? | Bull, Bear & Bas

  Wij duiken het weekend in en wensen u een fijn weekend! Hieronder kunt u kijken naar de vlog van onze collega Bas van der Hout over de torenhoge waardering van Tesla:

 • Handelsvolume flink omhoog in juni

  Volgens de beursuitbater Euronext zijn de handelsvolumes op de Brusselse beurs stevig gestegen in juni. Er werden 73 miljoen transacties (kopen en verkopen) uitgevoerd, een stijging met 28,8 procent ten opzichte van de maand ervoor. 

 • Kempen vindt D'Ieteren koopwaardig

  Kempen start de opvolging van D'Ieteren met een koopadvies en een koersdoel van 68 euro. In de ogen van analist Emmanuel Carlier draait bij D'Ieteren eigenlijk alles rond Belron, de wereldleider in het herstellen en vervangen van autoruiten. Hij denkt dat Belron sterker uit de coronacrisis zal komen en dat de vrije kasstroom zal stijgen van 71 miljoen euro in 2017 naar 411 miljoen in 2024. De sterke stijging zal te danken zijn aan ADAS (het herkalibreren van allerlei sensoren in de voorruit), lagere kosten, het winnen van marktaandeel en de prijszetting.

  Carlier raamt de waarde van D'Ieteren op basis van de som der delen op 80 euro per aandeel. Dat betekent dat de Brusselse holding met een discount van 38 procent noteert. Aangezien van de waarde per aandeel 27 euro uit cash bestaat, is de korting op de activiteiten eigenlijk nog groter (58%).

  De analist schrijft dat toe aan het feit dat D'Ieteren nog hoofdzakelijk geassocieerd wordt met autodistributie en Moleskine, activiteiten die slechts voor 17 euro van zijn waardering tekenen. Het verbeterde winstprofiel van Belron is volgens Carlier nog niet volledig herontdekt. Tot slot spelen ook de marktvrees over waarin D'Ieteren gaat herinvesteren een rol, net als de onzekerheid rond de impact van de coronacrisis.

  Na toepassing van een discount van 15 procent komt Kempen tot een koersdoel van 68 euro. Dit biedt 38 procent opwaarts potentieel.

 • Luc Tack koopt nog eens bij

  Luc Tack heeft via zijn holding Symphony Mills nog eens wat aandelen Tessenderlo opgekocht. Daardoor heeft de CEO en referentieaandeelhouder van Tessenderlo nu 65 procent van de chemiegroep in handen. Het is mogelijk dat Tack door wil gaan met opkopen tot hij boven de twee derde zit. 

 • Bel20 eindigt in mineur

  Het Brusselse sterrenpeloton sloot de dag af met een verlies van 0,3 procent tot 3.393 punten. Bovenaan stonden Argenx , GBL en UCB . Bij de verliezers zaten Solvay , Telenet en Ackermans & van Haaren

  De Europese beurzen sloten met een verlies van 1 procent.

 • Delivery Hero held in Frankfurt

  Maaltijdenbezorger Delivery Hero kwam donderdagavond met een corona-update en die was opvallend sterk. In het tweede kwartaal verdubbelde het aantal maaltijdbestellingen nagenoeg: Delivery Hero spreekt van een klim met 94 procent tegenover het tweede kwartaal van 2019. De waarde van het bestelde eten lag 64 procent hoger.

  Volgens het Berlijnse bedrijf was er een dip in april, terwijl in juni het aantal bestellingen 104 procent hoger lag dan een jaar eerder. Delivery Hero brengt maaltijden rond in 42 landen in Europa, Latijns-Amerika, de regio Azië/Stille Oceaan, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op 28 juli krijgen we de volledige kwartaalcijfers.

 • EDF verwacht meer nucleaire stroomproductie

  De beurs van Parijs is vandaag het zwakke broertje in Europa, wat te maken heeft met de politieke toestand bij onze zuiderburen. Een van de goed presterende aandelen is EDF , dat meer dan 5 procent hoger trekt. 

  De Franse nutsgroep heeft de raming voor de elektriciteitsproductie van zijn kerncentrales in 2020 opgetrokken tot 315-325 TWh. Dat is merkelijk meer dan de raming van 300 TWH van midden april. De opwaartse herziening is te danken aan het feit dat de kerncentrales dit jaar minder lang dan voorzien zullen stilliggen. De productieramingen voor 2021 en 2022 blijven onveranderd.

 • Acacia blinkt uit na Amerikaanse goedkeuring Byfavo

  Sterkste klimmer in Brussel is vandaag Acacia Pharma . Het Britse farmabedrijf liet donderdagavond weten dat de Amerikaanse geneesmiddelendienst FDA (US Food and Drug Administration) het licht op groen heeft gezet voor Byfavo, een kort werkend, intraveneus toegediend sedativum. Het middel is goedgekeurd voor gebruik bij volwassenen die invasieve medische ingrepen of onderzoeken moeten gaan die 30 minuten of minder duren.

  Remimazolam, de wetenschappelijke naam van Byfavo, werd eigenlijk ontwikkeld door het Duitse Paion. Acacia Pharma verwierf in januari de licentie voor de Verenigde Staten in het kader van een deal met het Nederlandse Cosmo Pharmaceuticals. De redenering was dat Byfavo in gelijkaardige omstandigheden wordt toegediend als Barhemsys, het middel van Acacia tegen postoperatieve misselijkheid. De doelgroep is dus dezelfde.

  Dankzij de goedkeuring van Byfavo heeft Acacia uitzicht op een lening van 25 miljoen euro van Cosmo. Voor de licentie van Byfavo betaalt Acacia dan weer 30 miljoen euro aan Cosmo: 15 miljoen in cash en 15 miljoen in aandelen.

  Byfavo is het tweede product van Acacia dat in de VS groen licht krijgt. Barhemsys werd in februari al goedgekeurd voor het behandelen en voorkomen van postoperatieve misselijkheid bij volwassenen. Acacia is van plan Barhemsys en Byfavo in de tweede helft van 2020 in de VS op de markt te brengen.

 • 'Wahaha' gaat naar de beurs

  Best grappig, als je bedrijf 'Wahaha' heet en naar de beurs trekt (onze tip aan de groep: kies voor de beursticker 'XD'). Dat melden bronnen van het persbureau Bloomberg.

  De Chinese onderneming is overigens geen lachertje hoor, want het gaat hier om een van de grootste voedingsspelers van China. Het bedrijf heeft 80  fabrieken en heeft 30.000 werknemers in dienst. De producten van de groep zijn te vinden in 30 verschillende landen waaronder in de VS en Canada.

  Wahaha betekent in het Chinees letterlijk: 'lachend kind'. En het kan weleens zijn dat het bedrijf al lachend meer dan 1 miljard dollar gaat ophalen met zijn beursgang, althans: dat denken de kenners. Volgens de onderneming biedt een beursgang 'meer middelen' om de bedrijfsvoering succesvol uit te voeren. En dat laatste is nodig want de concurrentie tussen voedingsondernemingen is aan het verhevigen in de Volksrepubliek. 

  De groep zou volgend jaar al zijn gang naar de beurs kunnen maken. 

 • Mercedes sluit strategisch partnerschap met Chinese batterijcellenproducent

  Mercedes-Benz, het hoofdmerk van de Duitse auto- en vrachtwagenbouwer Daimler , sluit een strategisch partnerschap met Farasis Energy en neemt ook een belang in deze Chinese batterijcellenproducent. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

  Met deze samenwerking zet Mercedes naar eigen zeggen een belangrijke stap op weg naar CO2-neutraliteit, een van de speerpunten van zijn ‘Ambition2039’. Het partnerschap met Farasis moet Mercedes zekerheid bieden inzake de aanlevering met batterijcellen voor zijn elektrisch offensief. Farasis van zijn kant kan de verdere uitbouw van zijn productiecapaciteit nu met zekerheid plannen.

  Het Chinese bedrijf zal in dit verband in Bitterfeld-Wolfen (in de deelstaat Sachsen-Anhalt in het oosten van Duitsland) een fabriek voor batterijcellen bouwen, een project dat tot 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen kan opleveren.

 • 'Beursexperts zien het donker in'

  Volgens de maandelijkse beursenquête van Corné van Zeijl, strateeg bij Actiam, zijn de Nederlandse beursexperts zeer somber gestemd over Nederlandse steraandelen.

  De beursspecialisten vrezen onder meer voor een escalatie van het handelsconflict tussen de VS en China en andere geopolitieke spanningen. Ook de tweede coronagolf in de VS baart de beursexperts zorgen. Daarnaast kijken ze met enige argwaan naar de flink oplopende koersen van technologieaandelen: ze huiveren voor een kanteling van het sentiment.

  Dat laatste is nu net voor de sterindex van de Noorderburen, de AEX, een probleem want deze zit vol met techbedrijven als de ASML, Adyen en Prosus. Meer dan 55 procent van de kenners denkt dan ook dat de AEX dit jaar een stuk lager zal sluiten dan het huidige niveau. Dat is het grootste percentage pessimisten sinds de start van de index in 1999. Slechts 13,4 procent is optimistisch over de stand van de index.

 • 'ECB stevent af op conflict over anticrisisprogramma'

  Er dreigt een meningsverschil tussen de bestuurders van de Europese Centrale Bank (ECB) over de verdeling van de obligatieankopen die de lmangetermijnrente laag moeten houden. Dat meldt het persbureau Bloomberg. De Duitse ECB-bestuurder Jens Weidmann en zijn medestanders vinden dat de aankoop van staatsobligaties niet teveel mag afwijken van de officiële verdeelsleuel. De Franse bestuurder François Villeroy de Galhau en zijn bondgenoten bepleiten maximale flexibiliteit.

  De aankoop van staatsoligaties per land is in principe evenredig met de participatie van elke nationale centrale bank in het kapitaal van de ECB. Dat betekent dat de ECB meest Duits overheidspapier moet kopen. Maar ECB-voorzitster Christine Lagrde beklemoont dat het nieuwe aankoopprogramma PEPP flexibel is. De ECB kocht de jongste maanden meer Italiaanse obligaties om de Italiaanse rente te drukken. Ze kocht minder Frans papier omdat de Franse rente veel lager is. De vraag is hoeveel en hoelang de effectieve aankopen mogen afwijken van de officiële verdeelsleutel.

 • Voor een update over de Brusselse beursdag...

  ... hierheen!

 • Besmettingen VS lopen op, quid Wall Street?

  Wall Street kan vandaag niet reageren op het recordaantal aan nieuwe besmettingen dat in de VS werd geregistreerd, maar nu al rijst de vraag hoe de Amerikaanse beurzen maandag zullen openen. Donderdag werden meer dan 52.000 nieuwe coronagevallen geregistreerd, zodat er nu ruim 2,7 miljoen Amerikanen met corona besmet zijn.

  President Trump lijkt dat trouwens straal te negeren. Hij trekt straks naar Mount Rushmore voor een vroege viering van de ‘4th of July’ met duizende gasten die geen mondmaskers moeten dragen of sociale afstand moeten houden.

  Ook de Europese beurzen – die 0,7 procent lager staan - maken zich zorgen over de toestand in de VS. De vrees is vooral dat er een verstrenging van de beschermende maatregelen komt, waardoor het economisch herstel vertraging zou oplopen. Andere elementen die vandaag in Europa druk zetten zijn de politieke toestand in Frankrijk en berichten over onenigheid binnen de ECB over de verdeling van de obligatie-aankopen over de verschillende eurolanden.

 • Chinese beurs op hoogste peil in vijf jaar

  De Chinese CSI 300-index is vandaag afgesloten op zijn hoogste peil sinds juni 2015. Tegelijk toont de dienstensector het grootste herstel in tien jaar, zo leert de PMI-index voor de maand juni. Het vertrouwen groeit dat de Chinese economie de klap van het coronavirus te boven aan het komen is. 

  ©AFP

 • Indiase economie herpakt zich

  Nu India stilaan uit 's werelds grootste lockdown komt, toont de economie er tekenen van herstel. De PMI-vertrouwensbarometer voor juni steeg naar 37,8 punten, die voor de dienstensector ging voor de tweede maand op rij hoger en kwam uit op 33,7. In april noteerde de diensten-PMI nog op een historisch dieptepunt van 5,4. Een score onder 50 wijst op een krimp.

  Economen voorspellen dat het Indiase bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal met 18,9 procent kromp. Dat is de eerste economische krimp voor India in ruim vier decennia.

  De Indiase beurs trekt zich op aan het voorzichtige economische herstel en eindigde de week in het groen, de derde opeenvolgende week al. De BSE Sensex-index eindigde op zijn hoogste peil sinds 6 maart.

 • Winstmarge Europese bedrijven daalt fors

  De winstmarge van de ondernemingen in de eurozone is in het eerste kwartaal gedaald naar 37,9 procent, tegenover 39,6 procent in het vierde kwartaal van 2019. Sinds de invoering van de euro in 1999 is de winstmarge nooit zo fors gedaald, blijkt uit cijfers van Eurostat. Het statistisch bureau van de Europese Unie definieert de winstmarge als de verhouding tussen de bruto operationele winst en de toegevoegde waarde.

  De forse daling van de bedrijfswinsten is een gevolg van de coronacrisis. De lockdown deed de omzet van veel bedrijven fors dalen. De vermindering van de kosten was kleiner, hoewel veel ondernemingen een beroep deden op stelsels van tijdelijke werkloosheid.

 • Europese gezinnen sparen meer dan ooit

  De gezinnen van de eurozone hebben in het eerste kwartaal 16,9 procent van hun inkomen gspaard, tegenover 12,7 procent in het vierde kwartaal van 2019. Sinds de invoering van de euro in 1999 hebben de gezinnen nooit zoveel gespaard, blijkt uit cijfers van Eurostat. De forse toename van het sparen is een gevolg van de lockdown. De consumptie zakte met 4 procent, terwijl het beschikbaar inkomen met 0,9 procent toenam.

  Donderdag bleek dat ook de Belgische gezinnen in het eerste halfjaar veel meer sparen. De tegoeden op spaarboekjes stegen het meest in tien jaar en de Belgen kochten in het eerste kwartaal voor een recordbedag beursgenoteerde aandelen. Welk percentage van het inkomen de Belgen hebben gespaard is nog niet bekend.

 • Exmar keldert naar 2,13 euro

  Een week na de mokerslag (-39%) die Exmar    kreeg toen bleek dat zijn voornaamste klant al maanden zijn rekeningen niet betaalt, blijft het aandeel steeds dieper wegzakken. De aardgasrederij moest deze week opnieuw 11 procent inleveren en is nu nog 2,12 euro waard. 

 • 'Orange Belgium sluit slimme voetbaldeal'

  ING is te spreken over de samenwerking die Orange Belgium  gisteren aankondigde met sportzender Eleven Sports voor de uitzendingen van de wedstrijden in het Belgische eersteklasssevoetbal. 

  'Dit is een slimme zet om de kloof met Proximus en Telenet op vlak van televisie te dichten', reageert analist David Vagman. 'Orange Belgium kan als challenger met een interessante propositie naar de markt komen. Het wil voetbal aan een democratische prijs aanbieden zodat consumenten niet voor dure bijkomende bundels moeten betalen', aldus Vagman. 

  De analist benadrukt wel dat het hier geen exclusiviteitscontract betreft. Ook Proximus en Telenet kunnen in de komende maanden of weken een contract met Eleven Sports aangaan.

  Orange Belgium noteert om 10u25 met 0,3 procent op 14,7 euro. 

 • KBCS geeft koopadvies voor Quest for Growth

  Quest for Growth  mag een van KBCS een trapje hoger van 'opbouwen' naar 'kopen'. QfG meldde in zijn maandelijkse update dat zijn eigen vermogen met 11 procent groeide, voornamelijk dankzij de exit uit BlueBee dat verkocht werd aan het Amerikaanse miljardenbedrijf Illumina.

  Door de stevige versterking van het eigen vermogen loopt de korting waaraan de Leuvense investeringsmaatschappij op de beurs noteert op. De discount bedraagt zo'n 35 procent, en dat is volgens KBC Securities helemaal niet terecht.

  'QfG blinkt uit momenteel en dat vertaalt zich allerminst in de koers', zegt analist Michel Declercq. 'Het heeft een liquide en sterke portfolio en zit op een sterke kaspositie van 12,3 miljoen.'

  Het koopadvies gaat gepaard met een koersdoelverhoging van 5,9 euro naar 6,5 euro.

 • ING verlaagt koersdoel Solvay maar blijft fan

  ING heeft zijn waarderingsmodel voor Solvay  aangepast aan de nieuwe Covid-realiteit die voor bijkomende moeilijkheden zorgt in de automobiel- en luchtvaartsector waaraan Solvay onder meer chemische coatings levert. Dat resulteert in een koersdoelverlaging van 120 euro naar 90 euro.

  Het koopadvies blijft wel staan. 'Solvay verloor 30 procent sinds januari en blijft met zijn 'unloved-status' achter op sectorgenoten', zegt analist Stijn Demeester. 'We erkennen de risico's: een lagere groeimotor, een mindere cashgeneratie, de afwezigheid van een grote desinvesteringsstrategie en een complexe structuur.' Die risico's zitten echter al ingeprijsd in de koers, vindt de analist, die lof uit over de herstructurering die CEO Ilham Solvay bij Solvay doorvoert. 'Op basis van die structurele veranderingen blijft het aandeel aantrekkelijk', aldus  Demeester. 

  Solvay levert 1,2 procent in naar 72,2. 

 • Status quo in Brussel | Atenor | Cofinimmo | QfG

  De Brusselse beurs is met een klein verschil aan de dag begonnen. De Bel20   wint 0,1 procent naar 3.408 punten.

  Atenor  wint 0,7 procent. De vastgoedontwikkelaar zet zijn eerste stappen in Nederland met de start van een residentieel project in Den Haag.

  Ook Cofinimmo breidt uit bij onze Noorderburen met de verwerving van een woonzorgcentrum in Bergen-op-Zoom. Cofinimmo wint 0,16 procent.

  QfG  wint 3,9 procent en pakt daarmee de kop. De Leuvense investeringsmaatschappij die achterbleef in het recente beursherstel noteert met een stevige korting van 35 procent op zijn eigen vermogen. 

 • Atenor plant vlag in Nederland

  Atenor  kwam gisteren nabeurs met nieuws dat het een belang verwerft van 50 procent in een ontwikkelingsproject in Den Haag. Op de hoek van de Verheeskade en de Lulofstraat zullen verouderde gebouwen plaats maken voor een nieuwbouw met circa 58.000 m² residentiële oppervlakte en op het gelijkvloers winkels. 'Deze herontwikkeling past binnen de structuurvisie van de gemeente Den Haag voor het Central Innovation District', zegt de vastgoedontwikkelaar in een persbericht.

  Het project in Den Haag is het eerste waar Atenor in Nederland bij betrokken is. Het bedrijf geeft te kennen dat het ook in andere steden in Nederland actief wil deelnemen aan de stadsvernieuwing.

  De investering in Den Haag sluit aan op de kapitaalverhoging van 77,4 miljoen euro die Atenor zopas heeft afgerond.

 • Ter Beke overtuigt met keuzedividend

  De aandeelhouders van Ter Beke   hebben massaal gekozen om hun dividend te ontvangen in de vorm van nieuwe aandelen in plaats van in cash. Dat maakt de vleeswarenproducent gisteren nabeurs bekend in een persbericht met de resultaten van zijn keuzedividend. 74 procent van de aandeelhouders koos voor een dividend in aandelen. Daardoor kan Ter Beke zijn eigen vermogen kan versterken met 3,6 miljoen euro (34.660 nieuwe aandelen).

 • PostNL en Sandd schikken met vakbond in overurenkwestie

  PostNL  en het onlangs overgenomen Sandd zijn een schikking overeengekomen van een paar miljoen euro met de vakbonden voor de compensatie van voormalig medewerkers van Sandd. Het gaat om zo'n 8500 ex-postbodes van Sandd die meer uren hadden gewerkt dan dat ze uitbetaald hadden gekregen.

  Volgens vakbond FNV is de schikking een goed gebaar van PostNL. 'Na tien jaar getouwtrek en juridische procedures met Sandd, komen we eindelijk weer in rustiger vaarwater.'  De exacte hoogte van de schikking werd niet gemeld.

 • Management casht op speculatie rond Moderna

  In de race naar een corona-vaccin is het erop of eronder voor Moderna  . Wint het Amerikaanse biotechbedrijf de race dan kan het potentieel miljarden verdienen aan de verkoop, verliest het dan dreigt een stevige crash van de fors opgelopen beurskoers. Moderna steeg sinds het jaarbegin met een astronomische 199 procent. Het management probeert nu al zijn schaapjes op het droge te krijgen, door in grote getalen aandelenpaketten te verkopen, zo meldt Reuters. CEO Stéphane Bancel verkocht de jongste maanden voor gemiddeld 6 miljoen dollar per maand. Zijn totale verkopen sinds het jaarbegin bedragen 21 miljoen dollar. 

  Ook de zakelijk medisch directeur Tal Zaks cashte 35 miljoen dollar via de uitoefening van opties. Beiden hebben een vast schema voor de aandelenverkopen om eventuele aantijgingen van voorkennis te kunnen weerleggen. Zaks verhoogde het tempo van zijn verkopen aanzienlijk in een nieuw plan dat hij midden maart opstelde. Dat was drie dagen voor Moderna aankondigde dat het de eerste dosering in patiënten had getest.

  'Dit is misschien hun enige kans om een bootlading geld te verdienen als het vaccin niet werkt', zegt Jesse Fried, professor aan Harvard gespecialiseerd in verloningspolitiek. Gisteren leverde Moderna 5 procent in na geruchten dat het onderzoek naar het vaccin enige vertraging zou hebben opgelopen. 

 • Europese beurzen op weg naar vlakke opening

  De futures indiceren een sur place voor de Euro Stoxx 50 met een verwaarloosbaar winstje van 0,01 procent. 

 • Nasdaq viert feestdag met tweede 'dotcompiek'

  De techeuforie op Wall Street is nu groter dan bij de dotcompiek van 2000, leert alvast één barometer.

 • Cofinimmo koopt woonzorgcentrum in Bergen op Zoom

  Cofinimmo  stapt opnieuw de Nederlandse grens over, zij het dit keer met slechts enkele passen. De vastgoedgroep koopt een zorgcomplex in Bergen-op-Zoom in Noord-Brabant, in het grensgebied van Zeeland en België. Residentie Moermont omvat 220 wooneenheden op een totale oppervlakte van 16.000 vierkante meter. Het heeft een energielabel A, geeft het persbericht mee.

  Cofinimmo telt er 46 miljoen euro voor neer. 'We blijven groeien in Nederland met hoogwaardige en duurzame gebouwen', zegt CEO Jean-Pierre Hanin. 'De Nederlandse zorgvastgoedportefeuille heeft een waarde van 350 miljoen  en telt 40 panden'. 

  Zorgresidentie Moermont in Bergen op Zoom.

 • Quest for Growth noteert een derde onder eigen vermogen

  Je kunt er bijna je klok op gelijk zetten: de zeer geapprecieerde maandelijkse updates van Quest for Growth   over zijn intrinsieke waarde. De Leuvense investeringsmaatschappij meldt voor juni een netto-actiefwaarde van 7,96 euro per aandeel. Op de beurs sloot Quest for Growth gisteren aan 5,12 euro. Dat staat gelijk aan een korting van 35,7 procent op de intrinsieke waarde van de investeringsportefeuille. 

  Bij het jaarbegin bedroeg die discount nog 27 procent. 

 • ECB-stimulus krijgt parlementaire zegen

  Donderdagavond oordeelde de Bondsdag, het Duits parlement, dat het crisisbeleid van de Europese Centrale Bank 'in proportie' staat tot de doelstelling van de centraal bankiers. Het Duits parlement haalt de ontsteker uit de granaat die de Duitse opperrechters afvuurden en gunt zo de Europese Centrale Bank én de belegger een zo rustig mogelijke zomer.

 • Aziatische beurzen op winst

  Goeiemorgen, we steken weer van wal op deze laatste beursdag van de week. In de VS zijn ze nu al het weekend ingedoken. De beurzen blijven dicht omwille van Onafhankelijkeheidsdag morgen.

  In Azië staan de beurzen bij lage volumes op winst. Chinese aandelen blinken uit en ook Hongkong en Zuid-Korea gaan indexen hoger. Japan noteert eerder vlak. De sessie op Wall Street eindigde op een sisser: forse openingswinsten moesten plaats ruimen voor lichtgroene cijfers tegen slot. Een sterk banencijfer werd overschaduwd door virusvrees met een nieuw recordcijfer over de coronabesmettingen.

  Nasdaq wist evenwel zijn record nog wat aan te scherpen dankzij een ontketend Tesla. 

  Olie trekt zich wat terug van zijn hoogste peil in bijna vier maanden. 

  Het belooft een dunne beursdag in Europa door de sluiting van Wall Street. ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud