1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen sluiten in het rood

De beurzen gingen initieel hoger, maar in de late middag doken ze in het rood. Recticel ziet zijn activiteit helemaal herstellen in de tweede jaarhelft. SAP kende een sterk tweede kwartaal. In de VS daalde het aantal nieuwe werklozen harder dan verwacht. Ook Wall Street ging stevig lager.
 • Uw (mini)agenda voor morgen

  Wij gaan de deuren hier sluiten, maar morgen zijn we weer terug met kakelvers beursnieuws! Dan geven we u nu nog de piepkleine agenda van morgen:

  BEDRIJVEN

  België:

  Neufcour: buitengewone algemene vergadering, 10.00 uur

 • Bel20 sluit in het rood

  De Bel20 sloot 0,7 procent lager op 3.394 punten. De toppers waren Argenx , Ageas en Telenet . De floppers waren ING , KBC en Aperam

  De Europese beurzen sloten gemiddeld 0,7 procent lager.

 • Microsoft tikt record aan

  Microsoft tikte net een nieuw record aan, maar inmiddels heeft de algemene marktdruk het aandeel al met 0,3 procent in het rood geduwd. Het hoogtepunt kwam nadat de analisten van Wedbush hun koersdoel voor de techreus hadden verhoogd. 

  Analist Dan Ives behoudt zijn koopadvies voor het aandeel. Het koopadvies staat er al sinds het bedrijf eind april met zijn cijfers over het derde kwartaal kwam. Het koersdoel stijgt van 220 naar 260 dollar, het hoogste koersdoel op Wall Street voor het aandeel. Gisteren verhoogde ook Morgan Stanley zijn koersdoel voor het aandeel van 198 naar 230 dollar. 

 • Wall Street samengevat?

  Jahoor, dat doen we hierrr!!

  ©Photo News

 • Omstreden kledingretailer Boohoo veert op

  Boohoo  noteert met een winst van 30 procent in Londen. De confectiegroep kwam in opspraak na berichten van 'moderne slavernij' in haar fabriek in Leicester, waarop onder meer Zalando het contract met de Britse groep opzegde.

  Het aandeel kreeg een rist verkoopadviezen en halveerde sinds maandag in beurswaarde. Daarvan wordt nu een stukje weer ingelopen.

 • Olieprijs neemt plotse duik

  De olieprijs neemt een plotse duik:

 • 'Marktliquiditeit blijft zorgenkind'

  We hadden het net al even over het onderzoek van JPMorgan over de verhandelbaarheid (liquiditeit) die nog altijd een risico vormt voor de markten (zie post 12u56). Maar we hebben er nu een artikeltje over gemaakt.

  Dat artikel leest u: hier

  ©EPA

 • Musk: 'Dicht bij volledig zelfrijdende auto's'

  Volgens Tesla-CEO Elon Musk staat de bouwer van elektrische auto's  dicht bij het maken van auto's die volledig zelfstandig kunnen rijden. Nu kunnen gebruikers al gebruikmaken van een semi-automatische piloot, maar enkele ongelukken laten zien dat de auto's nog niet volledig autonoom kunnen rijden. 

  Volgens Musk kan de basistechnologie voor volledig zelfrijdende auto's al dit jaar uitgewerkt worden. Volgens de zakenman zijn de meeste problemen met de software opgelost.

  Tesla wordt aangeklaagd door een weduwe en een dochter van een Japanse man die omkwam bij een auto-ongeluk met een Tesla op de semi-autopiloot. De wagen reed ook nog eens in op een groep mensen die langs de weg stonden nabij de stad Tokio.

  Het aandeel van Tesla klimt 1,8 procent.

 • ING: 'Werkloosheid in VS hoger dan ooit'

  Het aantal Amerikaanse werklozen is vorige week met 1,4 miljoen gestegen naar een recordhoogte van 32,9 miljoen. Dat zegt ING-econoom James Knightley. Hij houdt niet alleen rekening met de Amerikanen die een klassieke werkloosheidsuitkering krijgen. Dat aantal is gedaald (zie bericht van 14.41 uur).

  Knightley telt de personen mee die steun krijgen van een nieuw pandemieprogramma. Dat is ingevoerd om Amerikanen te helpen die geen recht hebben op een klassieke werkloosheidsuitkering. Het gaat vooral om zelfstandigen. 'Het totale aantal werkloosheidsuitkeringen is het echte verhaal', beklemtoont de ING-econoom. Maar de financiële markten hebben meer aandacht voor het aantal klassieke uitkeringen.

 • Walgreens duikt lager

  We hadden het net al even over de resultaten van de apotheek/drogisterijreus Walgreens (zie post 14u43) en dat het bedrijf onder de lat bleef met zijn resultaten. Maar nu hebben we ook een koersreactie: het aandeel dendert bijna 7 procent lager. 

  ©REUTERS

 • Wall Street start in het groen

  De Amerikaanse beurzen openen in de plus. De Dow Jones wint 0,1 procent, de S&P500 0,3 procent en de Nasdaq  veert zelfs met 0,7 procent op.

  De beurzen reageren op positieve werkloosheidscijfers uit de VS. Het aantal aanvragen van een eerste werkloosheidsuitkering daalde vorige week met 99.000 naar 1.314.000. Economen rekenden op 1.375.000 nieuwe steunaanvragen. De meevallende werkloosheidscijfers suggereren dat de stijging van het aantal coronabesmettingen in de VS voorlopig geen negatieve invloed heeft op de arbeidsmarkt.

 • Goudprijs blijft oplopen

  De goudprijs krijgt er vandaag nog eens 0,2 procent bij. Hoewel de beurzen vandaag weer positief gestemd zijn, zagen we de afgelopen dagen verliezen. Sommige beleggers zijn toch wat bezorgd over de pandemie en over de groeivooruitzichten van de wereldeconomie en zoeken daarom naar veilige havens als goud. 

  De dollarprijs van het goud steeg sinds begin dit jaar al met 18 procent. De coronacrisis zette de centrale banken ertoe aan hun monetair beleid fors te versoepelen, waardoor de rente - geholpen door de lage groeiverwachtingen - wereldwijd extreem laag is. Economen verwachten dat de langetermijnrente nog jaren zeer laag blijft. Die lage rente maakt beleggingsproducten die geen rente opbrengen, zoals goud, aantrekkelijker.

 • Walgreens gaat onder de lat door

  De resultaten van Walgreens Boots Alliance zijn een tegenvaller. In het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar boekte de apotheek/drogisterijreus een verlies van 1,71 miljard dollar of 1,95 dollar per aandeel. Gezuiverd was er een winst van 83 cent, wat minder is dan analisten volgens Bloomberg verwachtten (1,19 dollar). De omzet van Walgreens bleef grosso modo stabiel op 34,6 miljard dollar.

  De groep ondervond de impact van de coronacrisis op diverse manieren. In maart werd onder meer toiletpapier gehamsterd en veel geneesmiddelen op voorschrift gekocht. Vervolgens gingen minder mensen op doktersbezoek of naar een ziekenhuis, waardoor minder geneesmiddelen werden voorgeschreven. Sinds eind mei is de verkoop van geneesmiddelen op voorschrift weer aan het stijgen, zegt Walgreens.

  Om het hoofd te bieden aan de moeilijke toestand gaat Walgreens 4.000 banen schrappen en de inkoop van eigen aandelen opschorten.

 • Beurzen krijgen zetje na jobcijfers VS

  De meevallende Amerikaanse jobcijfers (zie post 14u41) hebben hun invloed op de beurzen. De Europese beurzen  vergroten hun winst, waar ze gemiddeld 0,9 procent bedraagt. Ook de Bel20  veert verder op tot een winst van 0,6 procent:

 • Amerikaanse werkloosheid daalt meer dan verwacht

  In de VS is het aantal aanvragen van een eerste werkloosheidsuitkering vorige week met 99.000 gedaald naar 1.314.000. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Arbeid. Economen hadden 1.375.000 nieuwe steunaanvragen voorspeld. Het totaal aantal Amerikanen dat een klassieke werkloosheidsuitkering ontvangt, verminderde met 698.000 naar 18,1 miljoen. Ook dat aantal is beter dan verwacht.

  De meevallende werkloosheidscijfers suggereren dat de stijging van het aantal coronabesmettingen in de VS voorlopig geen negatieve invloed heeft op de arbeidsmarkt. Het aantal nieuwe besmettingen steeg woensdag naar een recordaantal van meer dan 60.000. Vooral in het zuiden en in het westen van de VS groeit het aantal infecties. Onder meer Texas en Florida hebben beperkende maatregelen ingevoerd of versoepelingen van de lockdown uitgesteld om de verspreiding van het virus in te dammen.

 • Futures: 'Gemengde opening op Wall Street'

  De futures wijzen op een gemengde opening in New York. De Dow Jones zou 0,2 procent verliezen, de S&P500 zou ter plaatse trappelen en de Nasdaq zou 0,4 procent stijgen. 

 • Onze Brusselse beursspiegel...

  ... zoomt in op Recticel, Shurgard en Ahold Delhaize. Hier lezen.

 • Rolls-Royce leent nog eens 2 miljard pond

  De Britse fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce verwacht dat het jaren zal duren om van de coronacrisis te herstellen. De luchtvaart zit in haar diepste crisis ooit. Dat betekent niet alleen dat er minder gevlogen wordt, maar ook dat maatschappijen minder nieuwe toestellen aankopen.

  In het tweede kwartaal vlogen toestellen die met Rolls-Royce-motoren zijn uitgerust 75 procent minder door de reisbeperkingen die overheden oplegden. De vraag naar onderhoud van de motoren, een vitale bron van inkomsten voor Rolls-Royce en de voornaamste winstmotor, viel sterk terug.

  Rolls-Royce is zwaarder blootgesteld aan de luchtvaartcrisis dan andere producenten van vliegtuigmotoren, omdat het alleen motoren voor breedromptoestellen maakt. Die vliegen vooral op langeafstandsroutes. Verwacht wordt dat het verkeer op die routes nog jaren ondermaats zal blijven.

  Om zich te wapenen tegen de moeilijke periode gaat Rolls-Royce nog eens 2 miljard pond lenen. Daarmee zal het bedrijf over 8,1 miljard pond cash beschikken. Rolls-Royce neemt ook andere maatregelen om zijn balans te versterken, zoals het vroegtijdig afsluiten van een pensioenplan, en overweegt bepaalde activiteiten van de hand te doen.

  In Londen krijgt het aandeel een klap van 7,9 procent.

  Een Rolls-Royce-motor op een Airbus A350 ©REUTERS

 • 'Liquiditeit maakt markten nog altijd kwetsbaar'

  Volgens JPMorgan herstellen de liquiditeitscondities nog altijd na de coronaklap van eerder dit jaar. 'De liquiditeitscondities zijn significant hersteld, maar niet volledig. Het marktapparaat is voor het grootste deel weer gemaakt, maar de markten balanceren op een instabiel evenwicht dat kwetsbaar is voor externe schokken', zegt analist Marko Kolanovic in een rapport van de zakenbank.

  De liquiditeit van een aandeel of een obligatie geeft weer hoe vlot verhandelbaar het is. Tijdens de coronacrisis sprokkelde de hele wereld naar cash, waardoor iedereen op de verkoopknop duwde. De kopers die normaal dergelijke verkoopgolven opvingen, vielen weg, waardoor de liquiditeit opdroogde. Een lage liquiditeit veroorzaakt nog meer schommelingen in de markten, waardoor een zichzelf versterkende neerwaartse spiraal ontstond. Pas toen de Amerikaanse centrale bank (Fed) met een ongekend groot opkoopprogramma kwam, keerde de rust weer.

  Lees hier verder!

 • Chinese beleggers zijn de pedalen kwijt

  We hadden het vanmorgen al over de aanhoudend sterke prestatie van de Chinese beurzen (zie post 10.31 uur). Een exponent van de beursgekte is QuantumCTek. Het bedrijf dat in kwantumcomputing actief is, vierde zijn eerste beursdag in Sjanghai met liefst 924 procent winst.

 • Degroof Petercam trekt koersdoel Recticel op

  Analist Kris Kippers van Degroof Petercam gaat na de tradingupdate van Recticel zijn ramingen licht bijstellen, maar is duidelijk tevreden met het herstel dat het bedrijf in de tweede jaarhelft verwacht. Eveneens positief vindt hij de netto kaspositie van Recticel en het feit dat de schuimrubberproducent over meer dan 300 miljoen euro cash beschikt. Hij ziet ruimte om zijn koersdoel op te trekken van 8,5 naar 9,5 euro op basis van de som der delen. Hij blijft Recticel koopwaardig vinden.  

 • Pandora schittert in Kopenhagen

  De Deense juwelenmaker Pandora kan vandaag op de beurs van Kopenhagen pronken met een winst van 6 procent. In een tradingupdate liet Pandora weten dat zijn omzet in het tweede kwartaal met zowat 40 procent is gedaald. Een bijna verdubbelde onlineverkoop kon de lagere winkelverkoop niet goedmaken. Intussen is 86 procent van de eigen en onder franchise uitgebate winkels weer open en zit de verkoop opnieuw in de lift. De afstandsmaatregelen bemoeilijken wel de dienstverlening, vooral op piekmomenten.

  Pandora voorspelt dat het bedrijfsresultaat (ebit) voor het tweede kwartaal vóór herstructureringskosten zowat break-even zal uitkomen. Dat is beter dan verwacht, want het bedrijf had eerder een ‘aanzienlijk negatief bedrijfsresultaat’ in het vooruitzicht gesteld.

  Pandora-juwelen in een winkel in Rome ©REUTERS

 • Langste winstreeks voor Sjanghai in 2,5 jaar

  De beurs van Sjanghai is 1,4 procent hoger geëindigd en staat nu op het hoogste peil sinds februari 2018. Het was de achtste winstdag op rij voor grootste beurs op het Chinese vasteland, wat de langste winstreeks sinds januari 2018 oplevert.

  Niet alleen is beleggen in China een populaire activiteit van de gewone man, het wordt ook door de overheid gestimuleerd. Al waarschuwen staatsmedia stilaan voor marktrisico’s. Ze benadrukken dat beleggers voor rationele investeringen moeten gaan.

  De beurs van Shenzhen sloot met 2,7 procent winst. De brede CSI300-index won 1,4 procent.

  De beursgekte in China blijkt ook uit de handelsvolumes. Donderdag werden zowat 62 miljard aandelen in Sjanghai verhandeld. Dat is meer dan dubbel zoveel als het gemiddelde van de jongste 30 dagen.

  Chinezen wandelen over een voetgangersbrug in Shanghai waarop beurskoersen geafficheerd worden. ©EPA

 • Ook koersdoel KBC Ancora zakt bij ING

  Parallel met het koersdoel op KBC (zie vorige post) laat ING-analist Albert Ploegh ook zijn koersdoel voor de monoholding KBC Ancora zakken, en wel van 49,60 naar 45,40 euro. Ook hier blijft het koopadvies overeind.

  De discount van KBC Ancora tegenover de nettoactiefwaarde is dit jaar met 10 procentpunten toegenomen tot ongeveer 35 procent, merkt de analist op. Dat is volgens hem niet gerechtvaardigd 'omdat KBC nog steeds een van de best gekapitaliseerde Europese banken is’. Een discount van 20 procent zou passender zijn. Daar is zijn nieuwe koersdoel dan ook op gebaseerd.

 • ING verlaagt koersdoel KBC

  Analist Albert Ploegh van ING blijft positief over KBC , dat hij blijft verkiezen boven ABN AMRO. Hij houdt van de sterke marktposities in België en Tsjechië van KBC, wat resulteert in hoge en duurzame rendementen. In combinatie met een sterke kapitaalbasis biedt dat KBC de kans om de winst (per aandeel) op te drijven dankzij aansluitende overnames. Daarmee kunnen aandeelhouders een aantrekkelijk rendement op hun investering krijgen. Net daarom vindt Ploegh het gerechtvaardigd dat KBC met een premie tegenover sectorgenoten noteert.

  De analist denkt dat KBC tussen nu en 2022 tot 4,5 miljard euro kan uitkeren aan de aandeelhouders. Het dividend over 2019 zal KBC niet meer inhalen en Ploegh verwacht ook geen over 2020. Voor 2021 en 2022 verwacht hij weer een payout-ratio van 50 procent. Daarnaast sluit hij ook een aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro in 2022 niet uit.

  Hij verlaagt zijn koersdoel van 67 naar 61 euro en behoudt zijn koopadvies.

 • Proximus blijft Belgische Voetbalbond steunen

  Proximus verlengt zijn partnerschap met de KBVB met vier jaar. Dat betekent dat het telecombedrijf de Rode Duivels, de Belgian Red Flames en alle nationale jeugdteams zal blijven steunen in hun volgende belangrijke competities, aldus een persbericht.

 • Umicore onder vuur voor hoge loodwaarden

  Ondanks jarenlange inspanningen blijft de looduitstoot van de recyclagefabriek van Umicore in Hoboken (periodiek) hoog. Bij kinderen uit de buurt werden voor het eerst in jaren hogere loodwaarden in het bloed vastgesteld. Umicore stelt een groene buffer voor, maar er zouden alternatieven zijn.

 • SAP vlamt na positieve update

  De opvallendste Europese stijger is in Frankfurt. Daar vlamt de softwarereus SAP  6 procent hoger na de sterker dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal (zie post van 7u53). 

 • Euronext Brussel start met winst

  De Bel20 opent 0,4 procent hoger. Rond volgende in Brussel noterende bedrijven was er vanmorgen nieuws:

  Recticel ziet zijn activiteiten in de tweede jaarhelft helemaal herstellen en wint 3,1 procent.

  Ahold Delhaize doet een derde poging om Hema in te lijven. Het aandeel blijft nagenoeg stabiel.

  Shurgard had nauwelijks last van de coronacrisis, blijkt uit de omzetcijfers van het eerste halfjaar. Het aandeel stijgt 0,8 procent.

  De notering van Aedifica is opgeschort wegens een private plaatsing.

 • Aedifica koopt voor 39 miljoen zorgcampus in Geel

  De specialist in zorgvastgoed Aedifica  trekt 39 miljoen uit voor de zorgcampus Klein Veldekens in Geel. Aedifica financiert de deal via de uitgifte van 435.596 nieuwe aandelen, die de verkoper meteen casht via een private plaatsing. In afwachting van het resultaat van die aandelenverkoop is de handel in Aedifica geschorst. 

 • Meer over de positieve boodschap van Recticel ...

  ... leest u hier

 • Chinese inflatie tikkeltje hoger

  De inflatie in China is vorige maand gestegen naar 2,5 procent, van 2,4 procent in mei. De stijging is vooral te wijten aan hogere voedselprijzen, eerder dan aan een sterke vraag.

  Opvallender – en hoopgevender – is de evolutie van de producentenprijzenindex (PPI), ook wel de inflatie aan de fabriekspoorten genoemd. In mei was er voor de PPI sprake van een deflatie van 3,7 procent. Vorige maand was de deflatie verminderd tot 3 procent, wat erop wijst dat de Chinese economie langzaam aansterkt.

  Maaltijdbezorgers nemen een rustpauze in Peking. ©EPA

 • Europese futures staan positief

  Wat betekent dat de Europese beurzen positief van start zullen gaan na twee neerwaartse handelsdagen. De future op de Euro Stoxx 50 noteert 0,9 procent hoger. Ook de futures op de aparte beursindexen staan in de plus, met de Duitse DAX-index (+1,1%) als positieve uitschieter.

  Het hart van de beurs van Frankfurt ©REUTERS

 • SAP verwacht sterk kwartaal

  Nog een bedrijf dat weinig last heeft gehad van de coronacrisis. SAP , de Duitse specialist in software voor bedrijfsvoering, meldde woensdagavond in een persbericht dat de resultaten van het tweede kwartaal sterk zullen uitvallen met een significante stijging van de bedrijfswinst en de operationele winstmarge.

  De omzet uit de cloudactiviteiten nam met 21 procent toe in het tweede kwartaal, terwijl de omzet uit softwarelicenties met 18 procent afnam. Samen leidt dat tot een omzetgroei van 4 procent. Voor alle SAP-activiteiten samen bedroeg de omzetgroei 2 procent.

  De bedrijfswinst komt 55 procent hoger uit op 1,28 miljard euro. De operationele winstmarge verbetert met 6,5 procentpunten tot 19 procent.

  Het meest waardevolle technologiebedrijf van Europa bevestigt zijn outlook voor 2020, die nota bene nog van vóór de coronacrisis dateert. SAP verwacht een omzet tussen 27,8 en 28,5 miljard euro bij constante wisselkoersen en een bedrijfswinst tussen 8,1 en 8,7 miljard euro, eveneens bij stabiele wisselkoersen.

 • Ahold Delhaize aast op Hema

  De Nederlands-Belgische retailer mengt zich in de strijd om Hema. Ahold Delhaize heeft volgens Het Financieele Dagblad de zakenbank Lazard in de arm genomen.

 • AudioValley lost schulden af

  AudioValley, de Franse specialist in digitale audio-oplossingen die ook op Euronext Brussel noteert, voert een kapitaalverhoging van 5,4 miljoen euro door. De opbrengst moet dienen om schulden bij zijn vroegere aandeelhouder Vivendi af te lossen.

 • Shurgard rots in de branding

  Eerder was al duidelijk dat Shurgard amper last heeft gehad van de coronacrisis. Dat wordt nog eens bevestigd in een update. De cijfers spreken voor zich.

  In het tweede kwartaal steeg de omzet uit de verhuur van (kleine) opslagruimtes met 5 procent bij constante wisselkoersen. Op vergelijkbare basis bedroeg de omzetgroei 3 procent (Shurgard nam in mei vier magazijnen over in München). En met 88,3 procent was de bezettingsgraad 0,9 procentpunt hoger dan een jaar eerder.

  Voor het eerste halfjaar levert dat een omzetgroei van 5,2 procent op (bij constante wisselkoersen) of 3,8 procent bij gelijke opslagcapaciteit. De bezettingsgraad lag op 88,1 procent. Shurgard zegt dat het in al zijn markten sterk bleef presteren.

  Kortom, Covid-19 had slechts een ‘marginale impact’ op de activiteiten van Shurgard. Alle markten waar het bedrijf actief is, zijn nu uit lockdown, wat zich eind juni al vertaalde in een bezettingsgraad van 89,6 procent.

  Een magazijn van Shurgard met het kenmerkende vuurtorentje ©Wim Kempenaers

 • Uitkijken naar Amerikaanse steunaanvragen

  Het cijfer dat de aandelenmarkten vandaag het meest in het oog houden, zijn de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS. Daarover leest u meer in onze vooruitblik.

 • Recticel rekent op volledig herstel in tweede jaarhelft

  De schuimrubberfabrikant Recticel stuurt een corona-update uit en die klinkt positief. Als een tweede coronagolf uitblijft.

  Door de sterk verlaagde economische activiteit lag de omzet van Recticel in het tweede kwartaal zowat een derde lager dan in de overeenkomstige periode van 2019. Op het niveau van de brutobedrijfswinst (ebitda) bleef het bedrijf licht rendabel.

  In april noteerde Recticel een omzetdaling van 53 procent, in mei was dat teruggebracht tot -36 procent en in juni tot -11 procent. Sinds begin juni zijn alle fabrieken van de groep weer operationeel, ‘weliswaar met een activiteitsniveau aangepast aan de marktvraag’.

  De takken Isolatie en Slaapcomfort draaien goed. Voor Soepelschuim dient een onderscheid gemaakt tussen de comfortmarkten, die zich in juni sterk hebben hersteld, en technische schuimen, die nog lijden onder de zwakke vraag vanuit de industriële en automobielmarkten. Voor de zwaar getroffen Automobielactiviteiten ziet het er stilaan beter uit.

  Topman Olivier Chapelle verwacht dat de omzet van de overblijvende activiteiten van Recticel in de tweede jaarhelft weer op het niveau van 2019 zal liggen, ‘op voorwaarde dat er geen tweede coronagolf optreedt’.

 • Drukke handel in Brussel in eerste halfjaar

  De extreme bewegingen die we in het eerste halfjaar op de beurs zagen, hebben zich voor Euronext Brussel vertaald in de helft meer transacties.

 • China nog steeds in vorm

  Goedemorgen! Wall Street besloot een aanvankelijk zwakke sessie met heel behoorlijke dagwinsten. De S&P500 klom naar zijn hoogste peil in een maand en de Nasdaq Composite tikte een nieuwe recordstand aan. Met dank aan techreuzen als Apple en Amazon.com.

  De positieve trend zet zich door in Azië. Beleggers vegen de sudderende spanningen tussen Washington en Peking – nu vooral rond Hongkong – onder de mat en focussen op het economisch herstel en de massale stimuluspakketten die dat moeten mogelijk maken.

  De Chinese beurzen zijn andermaal in vorm. Ze zijn deze week al zowat 9 procent gestegen. Sjanghai beleeft zijn achtste opwaartse dag op rij. Ook in Hongkong, Sydney en Seoel gaat het hoger, terwijl Tokio eerdere verliezen heeft uitgewist.

  Een belegger tuurt naar schermen in het gebouw van een lokaal beurshuis in Nanjing, in de oostelijke Chinese provincie Jiangsu. Rood betekent winst in China. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud