1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen winnen half procent dankzij Trump

De Amerikaanse president zette met een optimistische tweet over de handelsbesprekingen de beurzen op winst. UCB krijgt groen licht voor zijn osteoporosemiddel. AB InBev leed onder een blaffende concurrentiewaakhond.
 • Tot morgen!

  We zien u graag morgenvroeg terug voor een nieuwe dosis beurs- en bedrijfsnieuws.

  VRIJDAG 13 DECEMBER 2019

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Japan:

  • Ondernemersvertrouwen (Tankan) vierde kwartaal, 00.50 uur

  Verenigde Staten:

  • Kleinhandelsomzet november, 14.30 uur
 • Iep Invest drijft belang in Accentis fors op

  Iep Invest neemt 141,9 miljoen aandelen-Accentis over van Joris en Enzo Ide. Dat gebeurt aan 0,055 euro per aandeel. Het belang van Iep Invest in Accentis stijgt hierdoor van 55 tot 66,37 procent.

 • Solvac betaalt tweede dividendvoorschot

  Solvac gaat een tweede dividendvoorschot uitbetalen. Het bedraagt 2,31 euro bruto per aandeel en zal gelden als dividendsaldo voor het boekjaar 2019.

  Samen met het eerste, in juli aangekondigde dividendvoorschot bedraagt het totale dividend voor het boekjaar 2019 5,44 euro bruto per aandeel. Dat is 4,2 procent meer dan over 2018.

  Het aandeel Solvac zal op 16 december ex dividend gaan.

 • Kabouter bouwt belang in Econocom af

  Kabouter Management heeft zijn belang in Econocom verminderd tot onder 5 procent. Volgens een transparantiemelding bezit het fonds nu nog 3,67 procent van het kapitaal.

 • Norges Bank heeft 3 procent van Befimmo

  Norges Bank, de beheerder van het gigantische Noorse pensioenfonds, heeft een belang van 3,03 procent opgebouwd in Befimmo , blijkt uit een transparantieverklaring. Norges Bank is daarmee een van de grotere aandeelhouders van Befimmo, samen met AXA Belgium (9,7%), Ageas (9,4%) en BlackRock (3%).

 • Care Property koopt twee woonzorgcentra in Wallonië

  Care Property Invest neemt twee woonzorgcentra met assistentiewoningen over voor in totaal 33,6 miljoen euro. De overname gebeurt door een inbreng in natura en wordt voldaan met nieuw uit te geven aandelen.

  De twee woonzorgcentra liggen respectievelijk in Bergen en Bernissart. Voor Care Property gaat het om het derde en vierde project op Waals grondgebied.

 • Europese beurzen winnen half procent

  Dankzij de tweet van president Trump (zie post 15.45 uur) zijn de Europese beurzen met winst gesloten. De Euro Stoxx 50 eindigde 0,6 procent hoger, de brede Stoxx Europe 600 won 0,5 procent.

  In Brussel ging de Bel20 met 0,3 procent winst de dag uit op 3.931 punten. 

  De grootste winsten waren voor de bankaandelen ING (+2,05%) en KBC (+1,2%) en voor conjunctuurgevoelige aandelen als Umicore (+2%), Aperam (+1,1%) of Solvay (+1%). De Bel20 werd tegengehouden door AB InBev, dat 1,3 procent verloor nu de verkoop van zijn Australische activiteiten aan Asahi problemen ondervindt.

 • Morgan Stanley zet Adyen op de kooplijst

  Het aandeel Adyen wint in Amsterdam 2,3 procent. De analisten van Morgan Stanley verhogen het advies voor de Nederlandse betalingsverwerker van 'houden' naar 'kopen'. Het koersdoel stijgt van 725 naar 885 euro. 

  De zakenbank is zeer positief over de recente deals die de groep sloot met de veilingsite eBay en de internetreus Alibaba. 'Wij denken dat het betalingsplatform van Adyen tot één van de besten behoort. We zien de toenemende complexiteit in de betalingsindustrie, gedreven door strengere regelgeving, dan ook als een plus voor het bedrijf.'

  Lees hier verder.

 • Lululemon zit in de knoop

  Lululemon Athletica , de maker van blitse yogapakjes en andere sportkledij, zakt 5,6 procent op Nasdaq nadat de omzetprognose voor het vierde kwartaal iets onder de verwachtingen uitkwam. Het bedrijf uit Vancouver voorspelt een winst tussen 2,10 en 2,13 dollar per aandeel, terwijl analisten op 2,13 dollar rekenden.

  Over het derde kwartaal (tot 3 november) kon Lululemon een omzetgroei van 23 procent voorleggen en een vergelijkbare omzetgroei van 16 procent. De operationele winstmarge verbeterde met 100 basispunten tot 19,2 procent. Dat zijn mooie cijfers, maar toch blijken ze niet helemaal te voldoen. Het probleem is volgens analisten dat beleggers tegenwoordig de perfectie verwachten van Lululemon nadat het aandeel dit jaar al bijna in waarde is verdubbeld. De minste zwakte wordt genadeloos afgestraft.

 • Renteklim weegt op vastgoedaandelen

  De hoop op een snelle handelsdeal tussen de VS en China doet de rente opveren. De Amerikaanse langetermijnrente stijgt van 1,79 naar 1,86 procent. De Duitse langetermijnrente stijgt 4 basispunten naar -0,28 procent.

  De renteklim weegt op defensieve aandelen met een hoog dividendrendement, in het bijzonder de vastgoedsector. Montea , WDP , Aedifica en Retail Estates verliezen voor de tweede dag op rij flink terrein in Brussel.

 • Vliegen met een Boeing 737 MAX? Liever niet

  Sinds maart staan wereldwijd alle Boeings 737 MAX-toestellen aan de grond na twee fatale crashes kort na het opstijgen. De rampen bleken met de besturingssoftware te maken hebben. Boeing heeft de software aangepast, maar de Amerikaanse luchtvaartdienst FAA heeft het licht nog niet op groen gezet om weer met de MAX te gaan vliegen. Wellicht gebeurt dat begin volgend jaar.

  Intussen blijkt uit een rondvraag voor rekening van Bank of America Merrill Lynch dat reizigers niet happig zijn om aan boord van een Boeing 737 MAX te stappen. Ze maken zich zorgen over de veiligheid van het toestel. Slechts een vijfde van de ondervraagden zou niet aarzelen om met een MAX te vliegen. Twee derden zal daarentegen minstens zes maanden wachten om aan boord te gaan, of het nooit meer aandurven om een Boeing 737 MAX te nemen.

  Dat kan problemen scheppen voor luchtvaartmaatschappijen, aangezien het om een erg populair toestel gaat. Momenteel staan meer dan 300 MAX-vliegtuigen aan de grond, maar daarnaast zijn er nog eens meer dan 4.000 besteld.

 • Trump doet beurzen opveren

  De Europese beurzen hebben plots hun verliezen uitgewist en noteren nu gemiddeld 0,4 procent hoger. Dat heeft niets met de uitspraken van ECB-voorzitter Christine Lagarde te maken, wel met een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump.

  Ook in de VS zijn de openingsverliezen verdwenen. De Dow Jones gaat 0,5 procent hoger.

  De Amerikaanse tienjaarsrente stijgt met 5 basispunten naar 1,84 procent. De Duitse rente klimt met 3 basispunten tot -0,29 procent. 

 • Kleine openingsverliezen in New York

  De Dow Jones zakt 0,1 procent bij opening, de S&P500 gaat 0,05 procent lager en de Nasdaq 0,1 procent.

 • 'Er is duidelijk vraag naar digitale munten'

  Volgens Christine Lagarde is het niet vreemd dat de ECB zich bezighoudt met digitale munten. 'Er is duidelijk vraag naar deze munten, dus we kunnen beter vooroplopen op dit gebied. Daarom hebben we ook een taskforce opgericht.'

 • 'Inflatie is een kwestie van perceptie'

  Een opvallende uitspraak van Christine Lagarde die aangeeft dat een andere kijk op inflatie voor haar mogelijk is:

 • Amerikaanse futures spelen winsten kwijt

  De Amerikaanse futures stonden aanvankelijk licht positief, maar zijn hun winsten intussen kwijtgespeeld. De rentebesluiten van de Fed en de ECB zijn achter de rug, zodat de aandacht weer naar de beurshandel gaat. En daarvoor is vooral bepalend of de VS zondag bijkomende heffingen op Chinese producten doordrukken.

 • Lagarde: 'Ik ben een uil'

  Lagarde noemt zichzelf een duif (voorstander van soepel monetair beleid) noch een havik (voorstander van streng monetair beleid):

  Ik ben geen duif, geen havik. Ik probeer een uil te zijn, een verstandig dier.
  Christine Lagarde
  ECB-voorzitter

 • Lagarde: 'Voorlopig behouden we de oude strategie'

  'We zullen de huidige strategie behouden, totdat we de uitkomsten hebben van ons onderzoek naar een nieuwe monetaire strategie', zegt ECB-voorzitster Christine Lagarde.

  Lagarde verdedigt het huidige opkoopprogramma voor obligaties en de negatieve rentes: 'We zijn ons bewust van de neveneffecten van ons beleid en we houden dat ook scherp in de gaten. Maar onze methode lijkt te helpen, want we zien de rentes voor huishoudens en bedrijven dalen.'

 • Lagarde: 'Ik ga mezelf zijn'

  Lagarde zegt dat ze anders zal zijn dan we van haar voorgangers gewend zijn, omdat ze zichzelf zal blijven:

 • De vooruitzichten van de ECB

  Hierbij de vooruitzichten voor de inflatie en de groei van de Europese Centrale Bank (ECB), overzichtelijk in een plaatje:

 • Lagarde houdt haar eerste persconferentie bij de ECB

  Volg het hier live:

  Persconferentie ECB

 • ECB houdt stimulus onveranderd

  De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft haar basisrente op 0 procent en de depositorente op -0,5 procent. Ze blijft voorlopig elke maand voor 20 miljard euro obligaties aankopen.

 • ‘Volgend decennium meer gematigd voor Amerikaanse aandelen'

  Nu het decennium op zijn einde loopt, kijken specialisten achterom en ook vooruit. Een van de meest markante vaststellingen is dat de jaren 2010 uitstekend zijn geweest voor Amerikaanse aandelen. De S&P500 bracht gemiddeld 13 procent per jaar op inclusief dividenden. Dat is een eind boven het langetermijnrendement van 9 procent per jaar, schrijft Nir Kaissar van de vermogensbeheerder Unison Advisors in een column voor de nieuwsdienst Bloomberg.

  Waaraan is die verrassende rally van de Amerikaanse beurzen het voorbije decennium te danken? Drie populaire theorieën doen de ronde: het beleid van de Federal Reserve, die tonnen goedkoop geld in de markt pompte; de snelle groei van bedrijven als Facebook en Amazon.com; en de golf van aandeleninkoopprogramma’s.

  Volgens Kaissar houdt geen van deze theorieën stand. De klim van de beurzen is vooral te danken aan de hogere bedrijfswinsten, leert een analyse. Bedrijfswinsten blijken echter bijzonder volatiel te zijn. Sinds 1871 was de volatiliteit van de aandelenkoersen in de VS gemiddeld 19 procent, terwijl die van de bedrijfswinsten 52 procent bedroeg.

  Conclusie van Kaissar: de kans is klein dat de recordgroei van de bedrijfswinsten zich in het volgende decennium herhaalt. Net daarom verwachten de meeste Wall Street-bedrijven dat Amerikaanse aandelen in de jaren 2020 lagere rendementen zullen opleveren.

 • Turkije knipt rente steviger dan verwacht

  De Turkse centrale bank heeft de rente met 200 basispunten verlaagd naar 12 procent. De economen die door Bloomberg zijn ondervraagd, verwachtten een knip met 150 basispunten. 

  De nieuwe voorzitter van de centrale bank, Murat Uysal, is nog maar 6 maanden in dienst en heeft nu al een groot deel van de eerdere renteverhogingen teruggedraaid. President Recep Tayyip Erdogan stuurde zijn voorganger Murat Cetinkaya wandelen, nadat hij zich niet zo happig toonde om de rente te verlagen. Erdogan denkt - in tegenstelling tot zo'n beetje alle economen - dat een lagere rente juist de inflatie verlaagt in plaats van verhoogt. 

  De inflatie in Turkije piekte vorig jaar tot 25,2 procent. Door de verslechterde economische situatie in het land is de inflatie dit jaar sterk afgenomen. In november kwam de inflatie uit op 10,6 procent.

  Erdogan ziet de rente nog wel wat verder dalen. 'We zullen de rente onder 10 procent duwen in 2020.'

  Tegenover de dollar zakt de lira van 5,79 naar 5,80.

 • Orange Belgium rukt verder op

  Het aandeel Orange Belgium wint vandaag 1,8 procent, nadat het ook gisteren al met 2,8 procent was gestegen. 

  Analist David Wright van Bank of America trok gisteren zijn koersdoel voor de challenger in de Belgische telecommarkt op van 22,60 euro naar 31,80 euro. Zijn advies stijgt van 'neutral' (houden) naar 'buy' (kopen). De analist wijst erop dat Orange Belgium aanzienlijke waarde kan realiseren dankzij de overeenkomst met Proximus om zendmasten te delen. Voorts gelooft hij in een stijgend marktaandeel voor Orange Belgium.

 • Beleggers niet happig op bod Takeaway

  De biedoorlog tussen de Hollanders Takeaway en Prosus is nog niet voorbij. De aandeelhouders van Just Eat hadden tot gisteren de tijd om in te gaan op het bod van Takeaway door hun stukken aan te bieden. Maar blijkbaar zijn beleggers niet enthousiast over het bod van de maaltijdbezorger, want ze hebben slechts 13,53 procent van hun stukken aangeboden.

  Takeaway laat zich niet zomaar afwimpelen en verlengt het de aanmeldingstermijn tot 27 december. 

  Ook Prosus heeft interesse in Just Eat. Onlangs verhoogde de techinvesteerder het bod op Just Eat van 710 pence naar 740 pence (8,77 euro) per aandeel.

  Het grote verschil tussen het bod van Takeaway en dat van Prosus is dat de eerste betaalt in aandelen terwijl de laatste afrekent in contanten. Daarmee is het bod van Prosus zekerder, want het bod van Takeaway fluctueert met de aandelenkoers. Tegen de huidige koers is het bod van Takeaway 689 pence waard, waarmee het lager is dan dat van Prosus. 

  Maar beleggers kunnen ook nog kiezen om hun aandelen Just Eat via de beurs te verkopen. Want op dit moment noteert het bedrijf aan 781 pence. Die prijs is hoger dan zowel het bod van Takeaway als dat van Prosus. 

  Takeaway gaat 0,7 procent lager, Prosus wint 1 procent en Just Eat levert 0,1 procent in.

 • Europese industriële productie daalt in oktober

  De Europese industrie heeft in oktober minder geproduceerd dan de maand daarvoor.

  De productie daalde maand op maand met 0,5 procent. In september steeg de productie nog met 0,1 procent. 

  Jaar op jaar zakte de productie met 2,2 procent. Dat was iets beter dan economen hadden verwacht, die rekenden op een daling met 2,4 procent.

  De beurzen reageren nauwelijks op het nieuws. 

 • ArcelorMittal op favorietenlijst van Morgan Stanley

  De staalproducent ArcelorMittal wordt opgenomen in de favorietenlijst van Morgan Stanley. Als de prijs voor ijzererts stabiel blijft, heeft het staalbedrijf meer opwaarts potentieel dan andere metaalgroepen, denken de analisten.

  De zakenbank heeft een koersdoel van 21,30 euro. ArcelorMittal sloot woensdag op 15,78 euro.

 • JPMorgan: 'stap in aandelen, blijf uit goud'

  JPMorgan adviseert zijn beleggers om de risicoknop op 'aan' te houden voor het komende jaar. 

  De zakenbank is positief over aandelen nu de wereldwijde inkoopmanagers indices, indicatoren voor het ondernemersvertrouwen, voor de industrie uitbodemen. Dat versterkt het idee dat de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank (Fed) inderdaad slechts een 'mid-cyclische aanpassing' zijn. 

  'Als de beleidsrisico's in 2020 afnemen, zal het voor beleggers moeilijk zijn om hun aandelenposities niet te vergroten', klinkt het bij de analisten. Zeker nu de rendementen op cash en staatsobligaties volgens de beurskenners 'significant' lager zijn dan op aandelen. 

  Lees hier verder.

 • Intervest verkoopt twee panden aan Zuid-Afrikaanse sectorgenoot

  Intervest Offices and Warehouses  verkoopt twee logistieke magazijnen aan Investec, een Zuid-Afrikaanse vastgoedvennootschap. De deal heeft een waarde van 70,4 miljoen euro.

  De magazijnen zijn gelegen in Opglabbeek en Houthalen. 

  Investec noteert op de beurs van Johannesburg. 

 • Aandelen van het jaar

  In onze reeks met de markantste aandelen van 2019 staan we vandaag stil bij Ter Beke . De Oost-Vlaamse charcuterieproducent kende geen glansrijk beursjaar omwille van een varkenscrisis in China en een listeriabesmetting in Nederland. 

 • Bierblues in Brussel

  De Bel20  is om 10u de enige Europese sterrenkorf die met licht verlies (-0,2 procent) noteert. De index wordt lager getrokken door zwaargewicht AB InBev . De bierreus levert 1,6 procent in nu de Australische toezichthouder concurrentiebezwaren ziet in de deal met het Japanse Asahi. 

 • KBC verlaagt koersdoel voor Kiadis

  KBC Securities verlaagt het koersdoel van Kiadis van 3,5 euro naar 2 euro. De verlaging volgt op het nieuws dat financieel directeur Scott Holmes vertrekt. De analisten vinden het een slecht teken dat de CFO in moeilijke tijden de aftocht blaast en niet vervangen wordt. Het verkoopadvies blijft overeind.

  Kiadis maakt een ingrijpende herstructurering door. Het moest zijn meest vergevorderde middel voor de behandeling van bloedkanker schrappen na tegenvallende resultaten. 

 • Nederlandse aandelen in de kijker | Ajax | Heijmans | Adyen

  Adyen  trekt 2 procent hoger. Het fintechbedrijf krijgt een adviesverhoging van Morgan Stanley.

  Ajax  wint 3 procent. De voetbalclub werd dinsdag nog afgestraft voor haar exit uit de Champion's League na verlies tegen Valencia.

  Heijmans  wint 2 procent. De bouwgroep haalde een contract binnen om 144 koopwoningen te bouwen in de Utrechste wijk Leidsche Rijn. 

 • Een ijsje van 4 miljard dollar

  M&A-nieuws van formaat. Nestlé verkoopt de Amerikaanse tak van ijsroommerk Häagen-Dasz voor 4 miljard dollar. Koper is de joint venture Froneri, die Nestlé in 2016 oprichtte met twee private equitypartners. 

  De koers van Nestlé in Zürich reageert niet op het nieuws en staat op 0,12 procent winst.

  De vlakke koers kan te maken hebben met een HR-nieuwtje dat Nestlé ook vanochtend de wereld instuurde. Werknemers van het Zwitserse levensmiddelenconcern krijgen recht op minstens 18 weken betaald ouderschapsverlof. Dat lag voorheen op 14 weken. De maatregel geldt zowel voor mannen als voor vrouwen en voor adoptie- en pleegouders.  Het Zwitserse concern voegt nog toe dat het om minima gaat. Lokaal is nog langer ouderschapsverlof mogelijk, bijvoorbeeld als de lokale wetgeving dat oplegt.

 • Degroof over UCB: 'Evenity kan blockbuster worden'

  Degroof Petercam is enthousiast over de verwachte Europese markttoelating voor het osteoporosemiddel van UCB  .

  Het wereldwijd potentieel van Evenity wordt sterk onderschat, zegt het beurshuis. De analistenconsensus gaat uit van een piekverkoop van 500 miljoen tegen 2024. 'Wij schatten in dat Evenity tegen 2024 een blockbusterstatus van > 1 miljard euro kan bereiken.' 

 • Brussel opent vlak | UCB, Kiadis en Solvay in de kijker

  De beurs van Brussel opent stabiel met een koerswinst van 0,1 procent tot 3.923 punten. Beleggers nemen een afwachtende houding aan in de aanloop naar de Britse verkiezingen en de rentevergadering van de ECB. 

  Kiadis  wint 3,6 procent na het bericht dat CFO Scott Holmes opstapt en niet vervangen wordt.

  Solvay  tikt 0,6 procent hoger na een koopadvies van JP Morgan

  UCB wint eveneens 0,6 procent. Europa zet het licht op groen voor de vermarkting van osteoporosemiddel Evenity. Maar dat nieuws werd al door de markt verwacht na een positief advies van het adviserend comité. 

 • Kiadis ziet CFO vertrekken

  Kiadis  neemt afscheid van financieel directeur Scott Holmes. Holmes zal niet vervangen worden. Zijn taken worden opgenomen door leden van het managementteam, met name Amy Sullivan en Paul van Hagen.

 • GIMV-participatie slaat slag in Nederland

  De Limburgse IT-groep Cegeka, geleid door Stijn Bijnens, koopt KPN Consulting, de B2B-afdeling van KPN  en wordt daardoor een van de grootste leveranciers van IT-diensten in Nederland. Het is Cegeka's grootste overname ooit.

  De investeringsmaatschappij Gimv   is sinds 2017 minderheidsaandeelhouder van Cegeka, 71 procent van de aandelen zit in de handen van de familie Knaepen.

 • Aramco rondt kaap van 2.000 miljard dollar beurswaarde

  Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco is meer dan 2.000 miljard dollar waard. Kort na de openingsbel van de beurs in Riyad ging het aandeel opnieuw 10 procent hoger, waarmee de grens van 2.000 miljard dollar werd doorbroken.

  Daarmee heeft de onderneming de waardering waarop kroonprins Mohammed bin Salman bij de aankondiging van de beursplannen rekende. Saudi Aramco maakte woensdag zijn debuut op de beurs. Het werd in één klap de duurste onderneming op de beurs ooit.

  De waarde wordt opgepompt door steunaankopen van Saoedische fondsen en bevriende zakenfamilies van de kroonprins. De vraag is dan ook hoeveel er overblijft wanneer die doping wegvalt. Lees hier onze analyse. 

 • Osteoporosemiddel van UCB mag naar de markt

  UCB  heeft van de Europese Commissie groen licht gekregen om Evenity (Romosozumab) op de markt te brengen. Het is van 2010 geleden dat de EU een nieuw middel tegen botverkalking op de markt toeliet.

  Evenity behandelt osteoporose in oudere vrouwen die een hoog risico lopen op botbreuken. De markttoelating geldt in alle 27 EU-lidstaten plus Noorwegen, Ijsland en Liechtenstein. Het middel verkreeg eerder reeds markttoelating in de VS, Japan, Canada en Australië.

  Op 28 juni had het CHMP een negatief advies gegeven over Evenity maar UCB vroeg een tweede onderzoek. 

 • Britten naar de stembus

  De Britten beslissen donderdag over de toekomst van hun relatie met de Europese Unie. Hier zijn de verschillende scenario's.

  Boris Johnson wint

  Premier Boris Johnson riep de verkiezingen uit na het verlies van zijn meerderheid in het parlement, na meningsverschillen met zijn kleine Noord-Ierse bondgenoot van de DUP en in zijn eigen Conservatieve partij. Als hij een voldoende aantal afgevaardigden krijgt, kan hij de echtscheidingsovereenkomst waarover hij met Brussel heeft onderhandeld aan het parlement overhandigen en de brexit op de voor 31 januari geplande datum uitvoeren.

  Maar er zal in de nabije toekomst niets veranderen, vanwege de overgangsperiode waarin het echtscheidingsakkoord voorziet om de schok van de brexit te verzachten. Londen heeft tot 31 december 2020 om te onderhandelen over de toekomstige relatie met de Europese club. Experts gokken nu al dat die periode opnieuw verlengd kan worden.


  Minderheidsregering

  De belangrijkste oppositiepartij Labour worstelt in de peilingen en niemand voorspelt een overweldigende overwinning. Maar het kan voldoende stemmen verzamelen om een ​​Conservatieve meerderheid te voorkomen. Partijleider Jeremy Corbyn zou dan concurreren met Boris Johnson om een ​​nieuwe regering te vormen, die noodzakelijkerwijs de steun van een van de kleinere partijen nodig heeft.

  De voorganger van Johnson, Theresa May, moest bijvoorbeeld in 2017 een alliantie aangaan met de DUP van Noord-Ierland om een ​​meerderheid te verkrijgen. Nu neemt de DUP het op tegen de brexitdeal van Boris Johnson, waardoor Noord-Ierland een andere status krijgt dan de rest van het land.

  De Schotse Nationale Partij (SNP) wil een ​​Corbyn-regering steunen op voorwaarde dat hij een nieuw referendum over de onafhankelijkheid van Schotland toestaat.

  Tweede brexitreferendum

  Labour beloofde opnieuw te onderhandelen over de echtscheidingsovereenkomst van Boris Johnson en het resultaat voor te leggen aan de kiezer in een nieuw referendum. Corbyn zei dat hij neutraal zou blijven, maar andere Labour-kopstukken zeiden dat ze campagne zouden voeren om in de EU te blijven.

  Wat bij een nieuw referendum? Uit de peilingen blijkt dat de Britten gelijk verdeeld blijven over het onderwerp, met een lichte voorsprong voor het 'remain'-kamp.

  Boris Johnson op een verkiezingsrally van de Britse conservatieven tijdens de laatste campagnedag. ©EPA

 • 'Overname van AB InBev-tak belemmert de concurrentie'

  De Australische mededingingsswaakhond neemt de overname van de lokale AB InBev-tak  door sectorgenoot Asahi in het vizier.

 • Binnenlandse vraag in China blijft zwak

  De autoverkoop in China zal dit jaar met 8 procent krimpen. Dat gaf het 'Chinese Febiac' gisteren mee in een raming. Het is het tweede jaar op rij dat de autoverkoop in China, 's werelds grootste automarkt, daalt. 

 • Over naar jou, Christine

  Gisteren was haar Amerikaanse ambstgenoot Jerome Powell aan de beurt, vandaag komt ECB-topvrouw Christine Lagarde aan het woord in Frankfurt.

  Het is haar eerste rentevergadering en bijhorende persconferentie sinds haar aanstelling op 1 november.

  Wat mag u verwachten? U leest het hier. 

 • Aziatische beurzen noteren gemengd na Fed

  Na drie renteverlagingen in het voorbije jaar zinspeelt de Amerikaanse centrale bank (Fed) op een vrij lange periode van stabiele rente. Gisteren signaleerde ze de rente in 2020 allicht ongemoeid te laten.

  Aandelen in Seoul en Hongkong trekken hoger, Tokio blijft vlak en Shanghai en Sydney zakken.

  Trader aan het werk tijdens de 'Bring-your-kids to work'-day op de beurs van New York. ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud