1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen zetten groeizorgen even aan de kant

De Europese beurzen boekten na vier verliesdagen weer winst. Luxehifigroep Bang & Olufsen speelde een kwart van zijn beurswaarde kwijt. Galapagos beëindigde een woelig begonnen dag met winst.
 • Graag tot morgen

  Wij sluiten onze blog af en zien u graag morgenvroeg terug. Fijne avond!

  WOENSDAG 27 MAART 2019

  ECONOMIE/FINANCIEN

  Verenigde Staten:

  • Handelsbalans januari, 13.30 uur
  • Lopende rekening vierde kwartaal, 15 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  • Celyad: jaarresultaten 2018, 22 uur
  • Fluxys Belgium: jaarresultaten 2018, 17.45 uur
  • Global Graphics: jaarresultaten 2018, 17.45 uur
  • Nationale Bank: jaarresultaten 2018, 17.45 uur

  Nederland:

  • Avantium: jaarresultaten 2018
  • Binck Bank: overnamebod van Saxo Bank tegen 6,35 euro per aandeel. Tot 22 mei.

  Israël:

  • Payton Planar: jaarresultaten 2018
 • Avantium bouwt proeffabriek in Delfzijl

  Avantium gaan zijn nieuwe demofabriek voor zijn Mekong-technologie oprichten op het Chemie Park Delfzijl in Nederland. De fabriek krijgt een capaciteit van circa 10 ton MEG (mono-ethyleenglycol) en zal in de tweede helft van 2019 klaar zijn. Een belangrijke factor bij de beslissing ze in Delfzijl te bouwen is een Europese subsidie van 2 miljoen euro, bedoeld om innovatie in de zoektocht naar een CO2-arme economie te versnellen.

 • Mededingingsautoriteit legt strengere voorwaarden op aan Kinepolis

  De Belgische Mededingingsautoriteit heeft beslist dat alleen voor de opening van nieuwe bioscoopcomplexen met 7 zalen of minder en met 1125 zetels of minder niet langer haar voorafgaande toestemming nodig is. Bovendien mogen nieuwe complexen zich niet binnen een straal van 10 km van een bestaand of nieuw op te richten Kinepolis-complex bevinden.

  Eddy Duquenne, de CEO van Kinepolis , reageert vol onbegrip en gaat zich beraden over vervolgstappen.

  Over de voorgeschiedenis van dit conflict leest u hier meer.

 • Europese beurzen sluiten in de plus

  De Europese beurzen hebben een goede dag achter de rug. De Euro Stoxx 50 sloot 0,6 procent hoger, de brede Stoxx Europe 600 zelfs 0,8 procent.

  In Brussel won de Bel20 0,9 procent met Galapagos (+2,9%), AB InBev (+1,9%) en Barco (+1,8%) als gangmakers.

 • 'Introductieprijs Lyft boven vork'

  De beursgang van Lyft belooft een succes te worden. Volgens de Wall Street Journal is het taxi- en autodelenbedrijf van plan om de introductieprijs vast te leggen boven de genoemde vork van 62-68 dollar. Blijkbaar is de interesse erg groot.

 • Van de Velde priemt boven 30 euro

  Bij de beste klimmers van de dag behoort Van de Velde . Het aandeel van de lingeriegroep rondt zo weer de kaap van 30 euro. Het is van begin augustus 2018 geleden dat een aandeel Van de Velde zoveel waard was.

  Het lingeriebedrijf groeide bijna 20 jaar zonder haperen, maar drie jaar geleden begon de motor te sputteren. Het bleek dat Van de Velde slecht was voorbereid op de toekomst inzake IT-infrastructuur en ook de e-commerce-trein dreigde te missen. Het aandeel kwam onder zware druk te staan. Sinds eind vorig jaar is Marleen Vaesen de nieuwe CEO en dat wekt blijkbaar hoop. Sinds het dieptepunt van 11 december won het aandeel al bijna 40 procent.

 • Apple en Bed Bath & Beyond blikvangers...

 • Amerikaanse consument wordt somberder

  Het consumentenvertrouwen in de VS is voor de vierde keer in vijf maanden verslechterd. De index van de Conference Board daalde in maart tot 124,1 punten van 131,4 in februari. Dat is veel slechter dan verwacht want economen hadden een stijging tot 132,5 punten verwacht. Zowel de inschatting van de huidige situatie als de verwachtingen verslechterden deze maand.

  Bloomberg brengt de daling in verband met het zwakke banenrapport voor februari, toen er slechts 20.000 nieuwe arbeidsplaatsen werden gecreëerd. Analisten verwachten anderzijds dat de economische groei in het eerste kwartaal de laagste was sinds 2016. Een derde factor die een verklaring biedt, is de stijging van de benzineprijzen waardoor Amerikanen minder geld overhouden om aan andere zaken te spenderen.

 • Nieuwe bouwwerven vallen sterk terug in VS

  In februari waren er in de VS 8,7 procent minder nieuw aangevatte bouwwerven voor eengezinswoningen. Dat is grootste daling in acht maanden. Het aantal nieuwe werven viel terug tot 1,16 miljoen op jaarbasis en dat is minder dan verwacht. Het lijkt er dus op dat kopers en bouwers voorzichtig blijven ondanks de stijging van de lonen en lagere intresttarieven. Huizen worden duurder door zowel duurdere materialen als hogere arbeidskosten.

 • Vraag naar energie 2,3 procent hoger in 2018

  De vraag naar energie is vorig jaar met 2,3 procent gestegen. Dat is de snelste groei in het lopende decennium en een gevolg van de robuuste wereldeconomie en de hogere noden aan verwarming en koeling in sommige delen van de wereld. Dat schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in zijn jaarlijks rapport.

  Het gevolg is dat de CO2-uitstoot met 1,7 procent is gestegen tot 33 gigaton. Een derde van de toename is te wijten aan het gebruik van steenkool, meer bepaald aan jonge steenkoolcentrales in Aziatische groeilanden.

 • Wirecard: geen grote fraude ontdekt, aandeel schiet hoger

  De Duitse betaaltechnologiespecialist Wirecard veert tot 32 procent op in Frankfurt en beleeft zo zijn beste beursdag in meer dan tien jaar. Extern onderzoek heeft geen betekenisvolle financiële problemen of fraude in Azië aan het licht gebracht. Wirecard gaf eerder toe dat er een aantal boekhoudkundige problemen waren in Singapore en dat sommige werknemers het niet zo nauw hadden genomen, maar de sommen waar het om draaide was niet significant voor een bedrijf met een jaaromzet van meer dan 2 miljard euro.

  Bovendien vonden de onderzoekers geen bewijzen van corruptie of criminele activiteit die in verband kan worden gebracht met het Duitse hoofdkwartier in Aschheim.

  Wirecard stond de voorbije weken onder druk nadat de Financial Times berichten over mogelijke fraude in Singapore had gepubliceerd.

 • Opening Wall Street

  De Amerikaanse beurzen trekken de positieve trend in Brussel gezwind door, en openen bijna 0,8 procent hoger. Opvallend zijn de drie sterkste dalers Carnival, Royal Caribbean en Norwegian. Dat zijn de grootste beursgenoteerde cruiserederijen. Recent verloor een schip van Norwegian elektriciteit in de Noordzee, tijdens uitzonderlijk slecht weer. Inzittenden moesten geëvacueerd worden van een zwalpend schip via helikopters die niet eens op het dek konden landen.

 • ‘Nissan betaalde studies van Ghosns kinderen'

  Nissan Motor heeft de studies van de vier kinderen van voormalig voorzitter Carlos Ghosn betaald, toen zij tussen 2004 en 2015 aan Stanford University studeerden. Dat vernam Bloomberg uit goede bron.

  Volgens het persagentschap had Ghosn de studiekostenvergoeding laten opnemen in het tewerkstellingscontract dat hij in 1999 sloot toen hij CEO van de Japanse autobouwer werd. Dergelijke clausule zou overigens niets ongewoon zijn bij CEO-contracten. In totaal heeft Nissan minstens 601.000 dollar moeten ophoesten, becijferde Bloomberg op basis van de inschrijvingsgelden.

 • Galapagos staat op winst

  De beurswinsten lopen op, de Bel20 noteert 0,8 procent hoger. En Galapagos staat op een lichte winst, na eerder vandaag 8 procent lager te staan.

 • Over het uitblijven van nieuws bij ING en Galapagos

  Een overzicht van de belangrijkste bewegingen op de Brusselse beurs vandaag:

 • Uit hun bed gelicht

  Straks zeker in het oog te houden: Bed Bath & Beyond . De Amerikaanse keten van huishoudartikelen – van hoofdkussens en handdoeken over potten en pannen tot kofiezetapparaten – schiet in de voorbeurshandel steil omhoog. Volgens de Wall Street Journal en Bloomberg hebben drie activistische fondsen die samen 5 procent van het kapitaal hebben vergaard, een campagne opgezet om de voltallige, twaalfkoppige raad van bestuur te vervangen.

  Zij zijn ontevreden omdat Bed Bath & Beyond niet adequaat inspeelt op de boomende e-commerce. Het aandeel is afgelopen jaar meer dan een derde van zijn waarde kwijtgespeeld door twijfel of de groep wel haar doelstellingen zal halen.

  De drie fondsen in kwestie zijn Legion Partners Asset Management, Macellum Advisors en Ancora Advisors. Ze hebben 16 kandidaat-bestuurders voorgesteld ter vervanging van de huidige ploeg. Een van de kandidaten is Jeff Kirwan, de voormalige topman van kledinggroep Gap. De fondsen sturen er ook op aan dat Bed Bath & Beyond een aantal activa zou afstoten.

 • Marktleider in mobilhomes onderuit

  De Franse producent van mobilhomes en aanhangwagens Trigano  gaat 7 procent onderuit na omzetcijfers. De omzet kwam in het kwartaal oktober - december (het tweede kwartaal voor Trigano) 1,3 procent hoger uit op 559,1 miljoen euro. Dat was beter dan verwacht door Société Générale. 

  De verkoop van mobilhomes viel met 0,6 procent terug. De verdelers van mobilhomes bouwen in heel Europa hun voorraden af door de komst van de Euro 6d motoren. En in Frankrijk heeft het vertrouwen van de dealers mogelijk een knauw gekregen door de gele hesjes-beweging.  Trigano zegt wel marktaandeel te winnen. 

  Voor de tweede helft van het boekjaar drukt Trigano zich heel voorzichtig uit, wat mogelijk de koersval verklaart. Ook in het lopende derde kwartaal verwacht het management een verdere afbouw van de voorraden bij de dealers. Trigano verwacht in mei de nieuwe motoren te ontvangen. 

  Bij de minder belangrijke activiteiten, zaten de verkoop van caravans (+8,9%) en mobiele huisjes (+7,3%) in de lift, terwijl er bij de aanhangwagens (-3,9%) een terugval was. 

 • Resultatenseizoen: sterk in de VS, tegenvallend in Europa

  KBC Asset Management heeft een roundup gemaakt van het Amerikaanse en Europese resultatenseizoen over het eerste kwartaal. 

  • In de VS lag de winstgroei op 12 procent. Industriële bedrijven (+18%) trokken aan de kar. Voor heel 2019 gaat KBC AM uit van een bescheidener groei van 4 procent. 
  • In Europa was er daarentegen een krimp van de winst met 1 procent. 'Voor de start van het seizoen werd nog op een groei van 5 à 10 procent gerekend', benadrukt KBC AM. De omzet bleef wel overeind. Voor heel 2019 gaat de vermogensbeheerder nog steeds uit van een lichte winststijging. 'Maar het is uitkijken hoe de lagere Europese economische groei en lagere inflatie zich vertaalt in de winstevolutie.'
 • Verse adviezen

  • Barclays volgt voortaan ook het Belgische Ontex , en start met een houden-advies en koersdoel 19,5 euro.
  • Aperam , ook een Bel20'er maar iets minder Belgisch, krijgt voortaan een lager koersdoel van Morgan Stanley: 33 en niet 34 euro. Het advies is opnieuw 'houden'.
 • Stel uw vraag aan marktenredacteur Kurt Vansteeland

  Straks om 12u start op deze plek de wekelijkse chat met Kurt Vansteeland. Vragen? Shoot!

 • Ankara op ramkoers met JPMorgan

  De Turkse lira gaat vanochtend tot 2 procent hoger. Maandag kwam er ook al 3 procent bij omdat de centrale bank de marktrente omhoog duwde en maatregelen nam om haar reserves op te krikken.

  De Turkse munt is sinds enkele dagen in een roetjsbaan beland. Vrijdag tuimelde de lira met 4,5 procent. Ankara wijst daarvoor met de vinger naar de Amerikaanse bank JPMorgan, die klanten vrijdag adviseerde de lira te verkopen. Het noemt het advies van de bank misleidend en start een onderzoek.

 • Meer over de grootste stijger

  Wat extra context bij de deal van Curetis  vindt u hieronder:

 • Kepler Cheuvreux verlaagt advies voor Ascencio

  Kepler Cheuvreux verlaagt het advies voor Ascencio  van 'kopen' naar 'houden'. Het koersdoel blijft stabiel op 57 euro. Het beurshuis wijst erop dat de recente aankondiging over een opname in de EPRA vastgoedindex, het aandeel 10 procent hoger heeft gejaagd. En sinds de jaarresultaten van begin december, is er zelfs een rendement van 27 procent (inclusief dividend). 

  Kepler Cheuvreux herhaalt dat Ascencio goed bestand is tegen de opmars van e-commerce, met dank aan de focus op voedingswinkels en supermarkten. Maar nu het aandeel het koersdoel heeft bereikt is er weinig opwaarts potentieel meer. 'Daar kan verandering in komen, als Ascencio gebruik zou maken van zijn oorlogskas om overnames te doen.'

  Het beurshuis berekende dat Ascencio 70 miljoen euro kan uitgeven, voor de schuldgraad 50 procent heeft bereikt. 

 • McDonald's doet grootste overname in 20 jaar

  De Amerikaanse hamburgerketen McDonald's  telt 300 miljoen dollar neer voor het Israëlische Dynamic Yield. De software van Dynamic Yield moet McDonald's in staat stellen menu's te presenteren in functie van het tijdstip van de dag, regionale voorkeuren en het weer.

  Wie in de toekomst iets bestelt bij McDonald's zal via de software van Dyanamic Yield een lijst krijgen van dingen die je eerder al hebt besteld. Dit jaar moeten alle restaurants in de VS op die manier gedigitaliseerd worden, vanaf 2020 volgt de rest van de wereld. 

  Meer info leest u hier

 • Galapagos even 8 procent onderuit

  Beleggers in Galapagos  lijken bloednerveus te worden in aanloop naar de cruciale testresultaten van filgotinib die later deze week worden gepubliceerd. Het aandeel ging deze morgen even 8 procent onderuit. Momenteel noteert het 3,3 procent lager, goed voor het kneusje in de Bel20. Het aandeel staat op het laagste peil sinds 3 januari. Ook gisteren kreeg Galapagos een flinke tik

  ©rv

 • EVS getipt door De Belegger

  Beursblad De Belegger had een ontmoeting met de top van het Waalse technologiebedrijf EVS , en voegt het aandeel toe aan zijn favorieten. De analisten wijzen naar de nettokaspositie, waardoor het dividend van 1 euro per aandeel voor de komende drie boekjaren zowat verzekerd is. Wie vandaag het aandeel koopt krijgt netto drie keer 3,5 procent daarvan cash terug, los van hoe de koers beweegt. Maar De Belegger ontwaart ook een paar redenen waarom het aandeel zelf hoger kan.

 • Bang & Olufsen verliest bijna kwart van beurswaarde

  De Deense groep Bang & Olufsen gaat in Kopenhagen 23 procent onderuit. De producent van tv's liet voorbeurs weten dat retailers talmen met hun bestellingen. Een bestaand inkoopprogramma voor eigen aandelen wordt abrupt stilgelegd (zie post 7u40). 

 • Openingsbel Europa

  • Bel20: -0,3%
  • AEX (Nederland): stabiel
  • CAC40 (Frankrijk): stabiel
  • DAX (Duitsland): stabiel
  • FTSE100 (VK): stabiel
 • Fountain: 'Geen dividend tot 2021'

  De aandelen op de fixingmarkt staan in de schijnwerpers vandaag, want ook Fountain  heeft resultaten vrijgegeven.

  Over 2018 behaalde de verdeler van drankmachines aan kmo's een ebitda van 2,066 miljoen euro. Dat is quasi stabiel tegenover 2017 (2,045 miljoen). Dat is mede dankzij kostenbesparingen. De omzet ging immers 5,2 procent lager tot 25,678 miljoen euro. De groep wil zelf af van 'kleine klanten' en focust op het binnenhalen van grotere contracten. 'We hebben er vertrouwen in dat we de omzet op middenlange termijn kunnen stabiliseren', zegt Fountain. 

  Helemaal onderaan de resultatenrekening is er een nettoverlies van 10.000 euro - als gevolg van financiële lasten -, tegenover een nettowinst van 413.000 euro over 2017. 

  Fountain bouwde de nettoschuld af met 1,671 miljoen euro tot 4,463 miljoen euro. Dat is gelijk aan 2,2 keer de ebitda. 

  Wat mogelijke dividenden betreft, moeten beleggers zich geen illusies maken. 'In samenspraak met de bankiers, hebben we ons geëngageerd geen dividend uit te keren tot 2021.'

 • Distributieakkoord voor Curetis

  Curetis draagt de marketing van zijn zaklabo Unyvero volledig over aan zijn nieuwe partner Menarini Diagnostics. Die inspanningen om de diagnostica van Duitse bodem van de grond te krijgen waren al bezig in een rist landen (Duitsland, Frankrijk, Benelukx, VK, Zwitserland, Italië, Spanje, Portugal), en daar voegt de nieuwe partner nog Zweden aan toe.

 • Europese futures: schuchterheid troef

  Afgaand op de futureshandel kort voor de Europese openingsbel zouden de beurzen van Parijs, Frankfurt en Amsterdam licht positief openen, terwijl de meeste anderen een fractie lager aan de dag zouden beginnen.

  ©Bloomberg

 • Obligatieplatform Tradeweb krijgt waardering van 5,8 miljard dollar

  Het Amerikaanse obligatie- en derivatenplatform Tradeweb start zijn roadshow voor een beursgang op Nasdaq. De groep wil 642 miljoen dollar vers geld ophalen, en mikt op een waardering van 5,8 miljard dollar. Tradeweb is eigendom van dataleverancier Refinitiv (zelf vorig jaar afgesplitst van Thomson Reuters). Refinitiv behoudt na de beursgang een meerderheidsbelang.

  Op Tradeweb worden dagelijks voor 550 miljard dollar aan overheidsobligaties, bedrijfsobligaties, swaps en hypotheken verhandeld. Het platform brengt zakenbanken in contact met vermogensbeheerders, centrale banken en verzekeraars. De grote concurrenten zijn Bloomberg en MarketAxess.

 • Campine verlaagt dividend met 20 procent

  De loodproducent Campine  maakt voorbeurs een nettoresultaat bekend van 5,83 miljoen euro, 'het op twee na beste resultaat ooit'. De omzet daalde met 2,9 procent, ondanks een stijging van de volumes met 2,7 procent.

  Voor Campine was de eerste helft van 2018 beter dan het tweede. De dreigende handelsoorlog en de brexit-onzekerheid, deden de loodprijzen kelderen. Als recycleerder van lood voelt Campine dat meteen in de marges. 'De prijzen die Campine betaalt voor afgedankte batterijen en ander loodafval (grondstoffen ter recyclage) volgen immers slechts met vertraging deze trend', zegt CEO Wim De Vos. Campine kon een en ander compenseren door een beter resultaat in de divisie Specialty Chemicals.

  Campine blikt positief vooruit op 2019. 'Eind 2018 daalden de prijzen voor afgedankte batterijen en ander loodafval terug tot een evenwichtiger niveau ten opzichte van de lagere loodkoers. En in januari en februari gingen de loodprijzen op de Londense LME terug hoger.'

  Campine stelt een brutodividend voorop van 1,25 euro, dat is 20 procent minder dan het totale dividend van 1,55 euro dat over het boekjaar 2017 werd uitbetaald.

 • Duits consumentenvertrouwen fractie lager

  Later vandaag verwachten we nog een indicatie van het gemoed bij de Amerikaanse consumenten.

 • Apple, 's werelds grootste dienstenbedrijf

  We leerden het bedrijf kennen van zijn computerhardware met het iconische logo erop. Maar de nieuwe iPads, iMac en Airpods werden vorige week al in stilte online gegooid, terwijl de productpresentatie van maandagavond draaide helemaal rond de eigen films, televisieseries en nieuwe betaaldienst die het bedrijf lanceert. Dat gebeurde tijdens beurstijd , en beleggers toonden zich niet overtuigd. Streamingdienst Netflix , binnenkort een rechtstreekse concurrent, kwam er ook zonder kleerscheuren van af.

  ©Bloomberg

 • Uber bevestigt overname Careem

  De taxidienst Uber heeft zonet de overname bevestigd van Careem Networks - een concurrent in het Midden-Oosten - voor 3,1 miljard dollar.  De overnamegesprekken lekten in het weekend al uit. Uber betaalt de groep uit Dubai 1,4 miljard dollar in cash en 1,7 miljard dollar via converteerbare obligaties. De deal wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 afgerond. In 15 landen moeten regelgevers hun zegen geven.

  De miljardendeal komt er net voor de beursgang van Uber, waarvan verwacht wordt dat die in april plaatsvindt. De kleine rivaal van Uber in de VS, Lyft, noteert vanaf vrijdag op Wall Street.

 • Bang & Olufsen stopt abrupt inkopen van eigen aandelen

  Opmerkelijk: de Deense producent van tv's Bang & Olufsen begraaft een lopend programma van inkopen van eigen aandelen. De groep was van plan voor 485 miljoen Deense kroon eigen aandelen in te kopen. Dat programma wordt stopgezet, op het moment dat de teller op 264 miljoen kroon staat.

  Bang & Olufsen heeft dan ook slecht nieuws voor de aandeelhouders: de omzet zal in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 18 procent lager uitkomen. De groep ziet dat retailers minder bestellingen van tv's plaatsen en meer uit bestaande voorraden verkopen. Daarnaast heeft een reorganisatie van de verkoopsnetwerken niet de verwachte vruchten opgeleverd.

  Bang & Olufsen voorziet voor hele boekjaar voortaan een stabiele omzet, in plaats van een omzetstijging van 10 procent. De ebtidamarge zal uitkomen tussen 4 à 5 procent, tegenover de eerdere prognose van 7 à 9 procent. De oude prognoses dateerden nog maar van december, toen Bang & Olufson eveneens een winstwaarschuwing gaf.

 • Solvay moet opdraaien voor sanering in New Jersey

  Nog nieuws van gisteravond: Solvay zal meer dan 3 miljoen dollar moeten ophoesten voor de sanering van vervuilende stoffen in de Amerikaanse staat New Jersey. De onderliggende EBITDA, de winstmaatstaf die Solvay zelf het liefst gebruikt, bleef vorig jaar stabiel op 2,2 miljard euro.

 • Winstwaarschuwing Samsung Electronics

  De grootste chipproducent ter wereld, Samsung Electronics, waarschuwt dat de winst in het eerste kwartaal lager zal uitkomen dan verwacht door analisten. Samsung wijt dit aan een groter dan verwachte daling in de prijzen van geheugenchips door een zwakke vraag. Het aandeel ging in de Koreaanse handel ruim 1 procent lager, maar kon vervolgens al de helft van het koersverlies goedmaken. Het koersverlies is dus zeer beperkt, zeker gelet op de stijging van het aandeel met 18 procent sinds begin dit jaar.

  Beleggers kijken voornamelijk voorbij het eerste kwartaal en Samsung Electronics belooft beterschap in de tweede helft van het jaar. Daarmee zit Samsung Electronic op dezelfde lijn als bijvoorbeeld rivaal Micron Technology. Beide zijn wereldleider in de productie van geheugenchips, en zagen de bestellingen - volgens hen tijdelijk - afnemen van beheerders van datacenters zoals Amazon en Google. Ook de vraag naar geheugenchips van producenten van pc's nam af, omdat er een tijdelijk tekort was van chips van Intel.

 • Een bakje koffie 's morgens vroeg

  Voor liefhebbers van de fixingmarkt waren er gisteravond nabeurs de jaarcijfers van Miko , waar het dividend mooi stijgt.

 • Japan positief

  Na een zwak begin van de week in zowel Europa als op Wall Street, gaat het in Azië iets beter op disndag. De Chinese beurs blijft onder het nulpunt, maar Japan, het meest westerse land van het Verre Oosten, ziet zijn beursindex dinsdag ruim 2 procent stijgen. Een uitschieter op de beurs van Tokio is Nintendo (+5%), nadat Wall Street Journal publiceerde dat er een nieuwe versie van de draagbare gameconsole Switch zit aan te komen deze zomer. Zo zou Nintento de verkoopscijfers op peil willen houden. WSJ heeft het zelfs over twee nieuwe modellen, een voor zware gamers en een goedkopere versie.

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud