1. Markten Live
 2. Live blog
live

Fed krijgt Bel20 niet uit het rood

De Amerikaanse centrale bank betonneert de nulrente. De Bel20 sloot niettemin 0,9 procent in het rood. Tessenderlo ging tegendraads hoger na goede resultaten.
 • Morgen: Recticel, CFE, Ackermans, Balta...

  Morgen krijgen we opnieuw een pak halfjaarcijfers.

  Lees hier alvast onze vooruitblik op de cijfers van Recticel.

 • D'Ieteren geeft geen jaarprognose

  D'Ieteren publiceert over het eerste halfjaar een winst voor belastingen van 103,9 miljoen euro. Dat is een daling met 41 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. 'Vanaf midden maart werden al onze activiteiten negatief beïnvloed door de COVID-19-pandemie, met gedeeltelijke of volledige lockdowns', stelt D'Ieteren. Op de luxeschriftjes van Moleskine schrijft D'Ieteren 21 miljoen euro af.

  De groep greep meteen in door de kosten te beperken waardoor de vrije kasstroom over de eerste jaarhelft uitkomt op 439 miljoen euro. De cashpositie lag eind juni op 1,45 miljard euro.

  Gezien de onzekerheid door corona geeft D'Ieteren geen jaarprognose.

 • Banimmo slikt een verlies van 2,18 miljoen euro

  Projectontwikkelaar Banimmo  maakt over het eerste halfjaar een nettoverlies bekend van 2,18 miljoen euro. Banimmo is al jaren verlieslatend, onder meer door hoge financiële lasten.

  De huurinkomsten stegen naar 1,9 miljoen euro, een kleine stijging tegenover dezelfde periode vorig (1,8 miljoen euro). Minder is goed dat de bezettingsgraad intussen daalde met 7,8 procentpunt tot 83,7 procent. Dat is het gevolg van het vertrek van Unilever uit het gebouw Networks Forest (ex-Diamond Building).

  Banimmo geeft geen vooruitzichten voor de rest van het jaar.

 • Bel20 sluit 0,9 procent in het rood

  Toppers in Brussel:EVS (+3,8%), Picanol (+3,9%), Tessenderlo (+6,7%)

  Floppers: Shurgard (-4,8%), Miko (-5,1%), Euronav (-5,3%).

 • ‘Auto1.com wil naar beurs van Frankfurt’

  De Duitse online-marktplaats voor tweedehandsauto’s Auto1 wil naar de beurs van Frankfurt trekken. Dat zeggen bronnen aan Bloomberg. Auto1 brengt kopers en verkopers van gebruikte auto’s met elkaar in contact. De groep werd gewaardeerd op 2,9 miljard euro, toen Softbank een belang nam in 2018. Volgens bronnen aan Bloomberg mikt Auto1 nu alleszins op een hogere waardering. De website heeft dankzij corona een extra boost gekregen, doordat fysieke autoshowrooms moesten sluiten.

 • Voor ons Wall Street-overzicht, graag hierheen

 • Wall Street opent gemengd

  De Dow Jones  opent 0,4 procent in de plus, de Nasdaq  staat 0,2 procent in het rood.

 • Nieuw inflatiedoel Fed betonneert nulrentebeleid

  De Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft haar inflatie- en werkgelegenheidsdoelstellingen verfijnd. Ze streeft voortaan naar een gemiddelde inflatie van 2 procent en opent daarmee de deur voor een langere periode van nulrente. De aandelenmarkten reageren positief.

  Een uitgebreid artikel over de nieuwe strategie van de Fed leest u hier.

 • Krimp Amerikaanse economie iets kleiner dan verwacht

  De Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal met 9,1 procent gekrompen. Dat blijkt uit herziene cijfers van het ministerie van Arbeid. Een maand geleden raamde het ministerie de krimp op 9,5 procent. Hoewel de daling van de economische activiteit iets kleiner was dan verwacht, heeft de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal een nooit geziene klap gekregen. Die was het gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

 • Aantal eerstesteunaanvragen in VS daalt

  In de VS is het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week met 100.000 verminderd naar 1.006.000. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Arbeid. Economen hadden een iets grotere daling naar precies 1 miljoen voorspeld. De cijfers tonen aan dat het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt doorzet. Maar dat herstel verloopt traag, want het aantal eerstesteunaanvragen blijft veel hoger dan voor de start van de coronacrisis. 

 • SnowWorld pakt de titel in Amsterdam

  SnowWorld  pakt de kop in Amsterdam. De uitbater van indoor skihallen rukt 6,4 procent op naar 14,80 euro. Het aandeel werd deze zomer fors afgestraft maar knoopt nu weer aan met jaarwinst. Sinds januari dikte het met 3,8 procent aan. Alychlo, de familiale holding van Marc Coucke, is de grootste (83%) aandeelhouder van SnowWorld.

  SnowWorld heeft sinds deze zomer een webcast vanuit de vestiging in Zoetermeer zodat klanten de drukte live kunnen monitoren op YouTube.

 • Abbott klimt na groen licht voor snelle covidtest

  Het aandeel van de Amerikaanse farmagroep Abbott Laboratories  stijgt voorbeurs met zowat 9 procent dankzij de goedkeuring door waakhond FDA van een snelle diagnostische test voor Covid-19. De test, BinaxNOW, zal slechts 5 dollar kosten en moet in een kwartier uitsluitsel geven over een covidbesmetting.

  Beleggers rekenen erop dat de test een commercieel succes wordt, omdat de VS onvoldoende testcapaciteit hebben. De test bestaat uit een neuswisser en een reactief kaartje. Ze kan uitgevoerd worden door een ruime waaier van gezondheidswerkers, zelfs door apothekers. De test zal over twee weken verkrijgbaar zijn. Tegen oktober mikt Abbott op een productie van 50 miljoen stuks.

 • Degroof Petercam over Greenyard: curb your enthousiasm

  Na de intieel positieve reactie op de kwartaalupdate brokkelt Greenyard  nu 1,6 procent af tot 5,67 euro. Degroof Petercam-analist Fernand de Boer blijft bij zijn 'houden'-advies. Hij stipt aan dat de sterkste groei was in de versafdeling, waar de marges echter ook laagst zijn. In de conserventak ('Long Fresh') viel de groei wat tegen. 

  De analist blijft van oordeel dat er eerst meer duidelijkheid moet komen over het margepotentieel in de versafdeling, terwijl ook de balans precair blijft: exclusief leases belopen de schulden 4,4 keer de brutobedrijfswinst. 

 • Nikola-topman schenkt aandelen aan personeel

  Trevor Milton, de topman van de elektrische vrachtwagenbouwer Nikola , schenkt 6 miljoen dollar aan de eerste 50 werknemers van het bedrijf. Dat laat hij weten via Twitter. 'Zij hebben Nikola groot gemaakt', zegt Milton.

  Nikola verdubbelde bij zijn beurgang maar is nadien weer stevig afgekoeld. Het aandeel noteert rond 38,8 dollar, 3 procent hoger dan bij zijn debuutkoers begin juni.

   

 • Omzet Tiffany zakt minder dan verwacht

  De Amerikaanse juwelenketen Tiffany  zag de omzet in het kwartaal dat eind juli eindigde met 29 procent zakken. Het kwartaal daarvoor zakte de omzet nog met 45 procent. Ook de winst per aandeel ligt hoger dan verwacht door analisten.

  Tiffany stijgt voorbeurs met 2 procent. LVMH voert overnamegesprekken met Tiffany. Beleggers hopen dat de kansen op een deal na dit rapport stijgen.

 • Kepler: 'We snappen de deal van Ageas niet'

  Kepler Cheuvreux is kritisch voor de forse Chinese deal die Ageas  deze ochtend aankondigde. 'We snappen de deal niet', zegt analist Benoit Petrarque. 'Een groot deel van de activiteiten van Taiping Re draait ronde schadeverzekeringen, een segment waarin Ageas in China nauwelijks actief is. Bovendien is het een grote transactie met een stevige impact op de solvabiliteit.'

  Ook de belegger krabt zich wat in de haren, al is er mogelijk ook ontgoocheling omdat er door die deal over 2020 geen inkoopprogramma van eigen aandelen komt. 

 • Beurzen in het rood

  De Europese beurzen gaan rond het middaguur gemiddeld met 0,7 procent lager. Het zijn vooral de bankaandelen die moeten inleveren. Het Spaanse Santander verliest 2,7 procent, het Duitse Commerzbank levert 2,2 procent in en de Nederlandse bank ABN Amro moet 2 procent prijsgeven. Ook in België zijn de banken de klos: ING daalt 1,4 procent en KBC zakt 0,8 procent. De Bel20 verliest 0,8 procent.

  Banken zijn extra gevoelig voor koersdalingen op dagen waarop het algemene sentiment slecht is. Dat komt omdat banken extra gevoelig zijn voor de coronacrisis. Overheden rekenden op banken om bedrijven van een overvloed aan liquiditeiten te voorzien om zo het bedrijfsleven op de been te houden. Banken lopen echter nu het risico flinke afschrijvingen te moeten doen wanneer een groot deel van het uitgeleende geld niet meer terugkomt door de aanhoudende economische crisis. 

  ©ANP

 • Meeste beursnieuwelingen laten beleggers met kater achter

  Naar aanleiding van de beursgang van Nyxoah kijken we even terug op de beursintroducties van de voorbije tien jaar. Elf van de zestien bedrijven die sinds 2010 naar de Brusselse beurs trokken, noteren onder hun introductieprijs.

  Lees hier onze analyse.

 • KBC Securities: 'Belang van Sofina in The Hut half miljard euro waard'

  We gaan in dit stuk dieper in op de beursgang van The Hut. Analist Michiel Declercq van KBC Securities schat het belang van The Hut voor Sofina   op 457 miljoen euro of 5,3 procent van de intrinsieke waarde van de Belgische holding.

 • 'We zien veel verschil met 2008'

  Analist David Vagman van ING reageert op de cijfers van de beeldserverspecialist EVS (zie post 6u40). 'Ondanks de moeilijke macro-omgeving lieten de klanten van EVS veel meer investeringsbereidheid zien dan verwacht. Dat is een heel verschil met 2008, toen ze plotseling dramatisch knipten in de investeringen. Onder andere de noodzaak om op afstand te kunnen produceren trok klanten over de drempel.'

  Vagman behoudt zijn 'houden'-advies en koersdoel van 23 euro. Het aandeel wint 7,3 procent. 

  Er is meer investeringsbereidheid dan verwacht
  David Vagman
  Analist bij ING

 • Hoger koersdoel voor Smartphoto

  Analist Guy Sips van KBC Securities verhoogt zijn koersdoel voor Smartphoto van 18,5 naar 21,5 euro. 'De producent van fotoboeken zag de omzet met dubbele cijfers groeien dankzij de focus op mobiel en dankzij initiatieven als supersnelle levering. Maar de winst wist niet in gelijke tred te stijgen, omdat de consumenten meer foto's kochten dan cadeaus en andere producten met een hogere marge. Smartphoto verwacht dat deze verschuiving tijdelijk is. In de tweede helft van 2020 zal het bedrijf proberen verder te groeien door de lancering van nieuwe producten.'

  Sips behoudt zijn 'opbouwen'-advies voor het aandeel. Beleggers zijn minder optimistisch over Smartphoto, want het aandeel zakt 2 procent.

 • IBA krijgt hoger koersdoel

  Analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities laat het koersdoel voor IBA klimmen van 9 naar 11 euro en behoudt het 'houden'-advies. 'Hoewel de omzet wat zwak was, compenseerde de protontherapiespecialist daarvoor met de Chinese deal. Daarmee werkt IBA samen met een goede partner om de snel groeiende Chinese markt voor protontherapie te ontwikkelen.'

  De deal met het Chinese CGN Dasheng zorgt daarnaast voor de nodige cash. 'De cashinjectie van CGN is positief voor het bedrijf. We voorzien dat de eerste 20 miljoen in de komende maand komt en verwachten de volgende 50 miljoen voor het einde van 2020. Tegelijkertijd voorzien we ook dat de verkoop door de coronacrisis dit jaar zal tegenvallen. Al met al komen we aan 2 euro per aandeel extra waarde.'

  De analist blijft voorzichtig over de protontherapiemarkt op korte termijn. Het aandeel klimt 8,5 procent.

 • The Hut (Sofina) trekt naar de beurs

  De snel groeiende Britse onlineschoonheidswinkel The Hut trekt naar de beurs. De groep bevestigt de berichten daarover die eind juli verschenen. Sofina  is sinds 2016 aandeelhouder van The Hut. De holding had eind vorig jaar een belang van 9,1 procent. 

  The Hut wil met de beursgang voor 920 miljoen pond (1 miljard euro) nieuwe aandelen verkopen aan de markt. De bestaande aandeelhouders zullen een deel van hun belang verzilveren. Verdere details daarover ontbreken. 

  The Hut ambieert een free float - een vrij verhandelbare beurswaarde - van minstens 20 procent. De beursgang waardeert The Hut op 4,5 miljard pond. Eind juli circuleerde een bedrag van 4,9 miljard pond. Het wordt de grootste beursgang in Londen van het jaar. 

 • KBC Securities over Ageas

  Analist Jason Kalamboussis van KBC Securities reageert op de investering van 340 miljoen euro van de verzekeraar Ageas  in zijn Chinese partner Taiping (zie post 7u01). 'Het is een effectieve manier om de blootstelling aan Azië te vergroten. Daarbij werkt Ageas aan zijn doelstelling het niet-levengedeelte van de groep uit te breiden.'

  Kalamboussis herhaalt zijn koopadvies en koersdoel op 48 euro. Het aandeel zakt 2,1 procent. 

  Het is een effectieve manier om de blootstelling aan Azië te vergroten.
  Jason Kalamboussis
  Analist bij KBC Securities

 • KBC Securities over EVS

  Analist Guy Sips van KBC Securities reageert op de cijfers van EVS (zie post 6u40). 'De specialist in beeldservers wist het totale orderboek sterk te houden met grote moderniseringsprojecten voor meerdere jaren. Daarnaast kan EVS stevig in de kosten snijden, want het verwacht dat de operationele kosten, zonder Axon, dit jaar zullen dalen.' Verder zegt de analist dat het coronavirus nieuwe kansen creëert voor nieuwe klantenbehoeften rond productie op afstand. 

  Sips behoudt zijn 'opbouwen'-advies en koersdoel van 20 euro. Het aandeel klimt ruim 8 procent.

 • Picanol krijgt adviesverhoging

  Analist Wim Hoste van KBC Securities verhoogt zijn advies voor de weefmachinebouwer Picanol van 'houden' naar 'opbouwen' en laat zijn koersdoel op 62 euro staan. 'De stijging van de brutobedrijfswinst met 13 procent was veel hoger dan onze verwachting van 8 procent krimp. Deze beter dan voorziene prestatie is vooral te danken aan Tessenderlo .' Hoste is daarnaast tevreden met de vooruitzichten van Picanol. 'De groep verhoogde haar prognose voor dit jaar van een vlakke brutobedrijfswinst naar een hogere brutobedrijfswinst.'

  'Het onzekere economische klimaat zorgt voor een significante afkoeling in de wereldwijde machinemarkt, maar Tessenderlo zou dat moeten compenseren.'

  Picanol veert 5,1 procent op en Tessenderlo 5,8 procent.

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  Het gemiddelde Europese aandeel opent 0,2 procent lager. 

  Delivery Hero  zakt 1,5 procent. Het neemt het onlineboodschappenplatform InstaShop over.

  De reclamegroep WPP  opent 4,7 procent hoger na halfjaarcijfers. 

  Nog in Londen verslikken beleggers zich in de cijfers van Rolls-Royce . Het aandeel keldert 6 procent.

  In Parijs stijgt het conglomeraat Bouygues  1,8 procent na het halfjaarrapport. 

  ©REUTERS

 • Bel20 start in het rood

  Onze favoriete aandelenkorf opent 0,3 procent lager.

  EVS schiet 10 procent hoger. De Luikse specialist in beeldservers tekende in het eerste halfjaar onverwacht een winst op (zie post 6u40)

  Tessenderlo klimt 7 procent. De chemiegroep van Luc Tack verraste met een forse winstgroei tijdens de pandemie (zie post 8u32).

  Smartphoto  opent stabiel. De producent van fotoboeken en fotogeschenken groeide ondanks de coronacrisis stevig door (zie post 6u32)

  Ageas gaat 2 procent omlaag. De verzekeraar investeert 340 miljoen in een Chinese partner (zie post 7u01)

  Picanol klimt 6,3 procent. De omzetkrimp bleef beperkt in het eerste halfjaar (post 8u32).

 • Iedereen wacht op Powell

  Beleggers kijken vandaag uit naar de toespraak die de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), Jerome Powell, houdt op het jaarlijkse symposium van de Fed van Kansas City. De toespraak van Powell handelt over de strategie en de doelstellingen van het monetair beleid, die het voorbije jaar grondig zijn geëvalueerd. De nieuwe strategie en doelstellingen worden wellicht pas op 16 september voorgesteld, maar het ziet ernaar uit dat de Fed-voorzitter deze week al enkele krachtlijnen zal onthullen.

  Fed-bestuurders hebben laten doorschemeren dat ze van plan zijn de inflatiedoelstelling te veranderen. De Amerikaanse centrale bank streeft nu naar 2 procent inflatie. De nieuwe doelstelling wordt wellicht 'gemiddeld 2 procent inflatie'. Het verschil tussen 2 procent inflatie en gemiddeld 2 procent inflatie lijkt klein, maar het is belangrijk.

  Een doelstelling van gemiddeld 2 procent betekent dat een periode van te lage inflatie moet worden gevolgd door een periode van te hoge inflatie. De inflatie volgens de favoriete maatstaf van de Fed was de jongste vijf jaar bijna steeds lager dan de doelstelling van 2 procent.

  Dat kan dus betekenen: lage rentes voor een hele, heeeleee lange tijd. Dat zou zeer goed zijn voor groeiaandelen zoals Big Tech (Apple , Amazon etc.). 

  Lees hier meer over onze vooruitblik op Powell. 

 • Tessenderlo verrast met forse winstgroei tijdens pandemie

  Het halfjaarrapport van Tessenderlo  is er en de chemiegroep van Luc Tack tekent voor een verrassing van formaat. De omzet steeg tijdens het pandemiesemester licht, met 1 procent tot 935 miljoen euro. Nog frappanter is de bedrijfswinst voor afschrijvingen (rebitda). Die stijgt met een kwart tot 182 miljoen euro, ruim beter dan de minieme stijging waar de analisten gemiddeld op mikten. 

  Die sterke prestatie is vooral te danken aan de afdeling Bio-Valorization, waar Tessenderlo de jongste jaren fors investeerde. De afdeling verwerkt dierlijke resten tot gelatine. Die producten worden steeds meer gebruikt in de gezondheidsindustrie en voor schoonheidsproducten. Tessenderlo heeft het in het persbericht summier over 'gunstige marktomstandigheden en een betere productmix', maar het lijkt erop dat de pandemie de vraag nog een extra boost heeft gegeven. De winstbijdrage van Bio-Valorization verdubbelde bijna, van 25 naar 45 miljoen euro. 

  Ook de belangrijkste afdeling, de landbouwtak met vooral de meststoffendochter Kerley, presteerde sterk met een winstbijdrage die een vijfde hoger ging naar 85 miljoen euro. 

  Netto verdubbelde de groepswinst bijna, tot 86 miljoen euro of 2 euro per aandeel. 

  Dankzij het sterke halfjaar belooft CEO Luc Tack voor heel 2020 een winstgroei van 10 tot 20 procent. Eerder lag de lat op een winst die 'hoger' zou uitkomen dan die over 2020. 

  De winstbijdrage van Tessenderlo compenseert bij moederbedrijf Picanol , dat door zijn cash in aandelen Tessenderlo te recycleren steeds nauwer met de chemiegroep verweven is, de kwakkelende markt voor weefgetouwen. Ondanks een omzetkrimp van 24 procent bij Machines & Technologies, het 'oude' Picanol zeg maar, legde de groep een stevige winstgroei voor en bleef de globale omzetkrimp tot 4 procent beperkt. 

 • Beurs Nieuw-Zeeland voor derde dag op rij getroffen door cyberaanval

  De aandelenbeurs in Nieuw-Zeeland is voor de derde dag op rij getroffen door een cyberaanval. De beurs met een marktkapitalisatie van 135 miljard dollar staat dicht bij haar hoogtepunt maar kon donderdag niet openen. Ook dinsdag en woensdag werd de handel zwaar verstoord. 

  Beleidsmakers speculeren niet over de bron van de aanval, behalve dat die buiten het land zelf ligt. 'We blijven de situatie aanpakken en werken met veiligheidsexperts aan een oplossing. We doen er alles aan om de handel morgen te herstarten.'

  De onderbreking komt op een slecht moment omdat grote bedrijven zoals Air New Zealand hun eerste resultaten publiceren sinds de corona-uitbraak. 

 • Europese beurzen op weg naar vlakke opening

  Inmiddels staan de Europese futures niet meer in de min. Het gemiddelde Europese aandeel zou straks ter plaatse trappelen.

 • Greenyard blijft groeien

  Zojuist kwam Greenyard met cijfers over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar. De groente- en fruitreus zag de omzet met 11,4 procent klimmen naar 1,1 miljard euro. 'De groei werd aangedreven door een sneller dan verwachte expansie in enkele commerciële relaties. Daarbij lag de focus op margeverbetering en winstgevendheid.'

  Het bedrijf zegt verder dat het een positieve impact voelde van de coronacrisis. Die leidde ertoe dat mensen thuis meer groenten en fruit consumeren. De verkoop van verse groenten en fruit steeg van 849,4 naar 959 miljoen euro (+12,9%). De omzet van de conserventak steeg van 181,9 naar 190,3 miljoen (+4,6%). 

  ©Wouter Van Vooren

 • TikTok-topman Kevin Mayer stapt op

  De voormalige Disney-topper Kevin Mayer stopt nadat hij pas enkele maanden geleden, in juni, was aangesteld door Bytedance, het Chinese moederbedrijf van TikTok. Amerikaans president Donald Trump beschuldigt Bytedance ervan de nationale veiligheid van de VS te bedreigen.

  Klik hier voor meer informatie.

  ©AFP

 • Belgisch antisnurkbedrijf trekt volgende maand naar de beurs

  Het Waalse medtechbedrijf Nyxoah, dat een minichip tegen slaapapneu ontwikkelde, trekt volgende maand naar Euronext Brussel. Met de beursgang, die rond 23 september wordt verwacht, wil het bedrijf 60 miljoen euro ophalen.

  U leest hier meer!

 • Europese beurzen op weg naar lichtrode opening

  De Europese beurzen stevenen volgens de futures op een klein verlies af. De aandelenmarkten op het oude continent zouden 0,1 procent inleveren.

 • Ageas investeert 340 miljoen in Chinese partner

  De verzekeraar Ageas  investeert fors, 340 miljoen euro, in een kapitaalronde van Taiping Re, de herverzekeringsdochter van de Chinese partner China Taiping. De investering komt dit jaar in de plaats van het door de toezichthouder sowieso opgeschorte inkoopprogramma. Met andere woorden: dit jaar gaat Ageas voor het eerst in tien jaar niet in bulk eigen aandelen inslaan. 

  Klik hier voor meer!

  ©BELGA

 • EVS verrast met winst

  De halfjaarresultaten van de Luikse specialist in beeldservers EVS zijn beter dan verwacht. Ondanks dat analisten een bedrijfsverlies voorspelden, boekte de groep een bedrijfswinst van 3,3 miljoen euro. De omzetkrimp van 3,5 procent tot 39,6 miljoen euro viel behoorlijk mee. ING had een omzetdaling van 17 procent voorzien.  

  De winstdaling is beperkt gebleven omdat de lagere omzet gepaard ging met lagere kosten. De operationele uitgaven daalden met 5 procent dankzij onder andere lagere uitgaven voor marketing en zakenreizen. Ook de kosten voor variabele bonussen namen af. 

  Lees hier verder!

  ©Photo News

 • Smartphoto geeft geen kik onder coronacrisis

  Van een zware corona-impact is bij de producent van fotoboeken en fotogeschenken Smartphoto weinig te merken. Het Wetterse bedrijf zag de omzet in het eerste halfjaar met 11,5 procent stijgen naar 21,2 miljoen euro. Het bedrijf gaat daarmee door op zijn elan van vorig jaar, toen de omzet over het hele jaar ook al groeide met dubbele cijfers.

  Ook in de tweede helft van 2020 verwacht Smartphoto verdere groei, onder meer door de lancering van nieuwe producten. 'We willen focussen op de verkoop van producten met meer toegevoegde waarde zoals boeken, kaartjes en geschenken, ondersteund door een volledig mobielvriendelijke site', klinkt het.

  Voor het volledige artikel klikt u best hier.

 • Spadel ziet bedrijfswinst 25 procent zakken

  De bronwatermaker Spadel kwam gisteravond nabeurs met halfjaarcijfers. In het eerste semester zag de onderneming de omzet met 12,9 procent dalen, de bedrijfswinst nam een duik van bijna 25 procent. De organische afname van de omzet bedroeg 4,9 procent. Dat is wanneer men corrigeert voor de gevolgen van de verkoop van de dochteronderneming Brecon Carreg in november vorig jaar. 

  'De daling van het operationele resultaat is voornamelijk te wijten aan de krimp van de buitenhuisconsumptie als gevolg van de lockdown', klinkt het bij de bronwatergroep.

  Meer lezen? Hierheen.

  ©Tim Dirven

 • Hoe hard raakt covid EVS?

  Straks om 7u komt de Luikse specialist in beeldservers EVS met zijn halfjaarresultaten. Analisten verwachten dat de coronacrisis een zware impact had op de klanten van EVS, maar ze zijn tegelijkertijd positief over de toekomst van het bedrijf. 

  Lees hier onze vooruitblik!

  ©BELGA

 • Beurzen in het rood

  Goedemorgen! De beurzen noteren in het rood in de aanloop naar de speech die de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), Jerome Powell, houdt over de toekomst van het monetair beleid.

  De Aziatische beurzen staan in de min. De Japanse Nikkei225 zakt 0,3 procent, de Hongkongse Hang Seng verliest 0,6 procent, de Koreaanse Kospi laat 0,6 procent liggen. De Chinese beurs doet het nog vrij aardig: de CSI300 wint 0,2 procent. 

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud