1. Markten Live
 2. Live blog
live

Galapagos-koers verdubbeld sinds half april

Na twee verliesdagen op rij herstelden de Europese beurzen. Ahold kreeg een tik na tegenvallende resultaten, Galapagos was opnieuw de lieveling in Brussel.
 • Mobistar krijgt reddingsboei in digitale televisie

  Goed nieuws voor het felgeplaagde Mobistar : de telecomwaakhond gunt Mobistar een forse korting op de groothandelsprijs die de telecomoperator moet betalen aan Telenet voor toegang tot de kabel. Zo kan Mobistar eindelijk een eigen televisie-aanbod lanceren. Zonder dat aanbod was Mobistar kansloos in de strijd met Belgacom en Telenet, die klanten kunnen lokken met 'triple play' abonnementen die zowel televisie, mobilofonie als internet omvatten. 

   

 • De trage postduif van 4Energy Invest

  Dit willen we u toch niet onthouden: 4Energy Invest meldt vandaag, 27 mei dus, dat de jaarvergadering van 21 mei vlekkeloos is verlopen. 

  ©RV

 • En morgen? Delhaize en D'Ieteren

  We ronden hier de liveblog af. Morgen staan onder meer de jaarvergadering van Delhaize en de jaarvergadering plus trading update van D'Ieteren op het menu. Bij Delhaize beloven uiteraard de fusiegesprekken met Ahold centraal te staan, bij D'Ieteren moet 2015 het eerste winstherstel in vier jaar opleveren. Tot dan!

 • Banimmo verliest 10 procent op vier dagen

  De slotbel. De Bel20 tikte een stevige 1,3 procent hoger af, met Galapagos en Ontex als uitblinker. Aan de andere kant stond voor de vierde dag op rij Banimmo , met een verlies van goed 2 procent naar 7,52 euro. Sinds een teleurstellende update vorige week is de vastgoedontwikkelaar al een tiende van zijn beurswaarde kwijtgespeeld. 

   

 • En de Grieken? Die ploegen voort.

  Er zijn weer allerhande Griekse flarden op Twitter waar we u echt niet mee zullen vermoeien. Wel kunnen we zoals steeds op Zerohedge rekenen voor een vleugje humor, met sneer naar de recente kwakkel als zou 'PTG Capital' een bod prepareren op Avon:

  PTG CAPITAL CONSIDERING $18.75 BID FOR GREECE: GOVERNMENT SOURCES— zerohedge (@zerohedge) 27 mei 2015

   

 • De Belg is een bescheiden belegger

  Als automobilist vinden we onszelf zonder twijfel collectief beter dan gemiddeld. Maar als belegger zijn Belgen opmerkelijk bescheiden, leert een rondvraag van Schroders. Slechts 19 procent onder ons denkt van zichzelf dat hij beter dan gemiddeld is. 

  19%
  Slechts 19% van de Belgische beleggers vindt zichzelf beter dan gemiddeld

 • Dreun voor mode-icoon Michael Kors

  Wall Street start sterk met een met een winst van 0,6 procent voor de Dow. Eén grote dissonant is er wel: mode-icoon Michael Kors Holdings krijg een dreun van 20 procent. Op de Amerikaanse thuismarkt zag het modehuis de verkopen onverwacht met 6,7 procent dalen, terwijl analisten op een stijging met goed 4 procent rekenden. Ook met de omzet- en winstprognose voor het volledige boekjaar gaat Kors royaal onder de lat door.

  De modegoeroe - bij Belgische kijkers vooral bekend van 'Project Runway' - trok eind 2011 tegen 20 dollar met zijn modehuis naar Wall Street. De beurskoers vervijfvoudigde initieel tot een piek van 100 dollar begin 2014. Vergeleken met die piek is de koers nu gehalveerd. Oh my God, that is so tacky ....

   

   

 • McDonald's stopt met maandelijkse omzetcijfers

  McDonald's zal vanaf juli niet langer maandelijks belegger inzage in de omzetcijfers verschaffen. De jongste jaren waren die temidden krimpende verkopen op de Amerikaanse thuismarkt - consumenten geven de voorkeur aan 'fast casual' ketens zoals Five Guys en Shake Shack - pijnlijk geworden. De nieuwe CEO Steve Easterbrook lijkt zo van plan zichzelf wat tijd te geven om de hamburgergigant weer op het groeipad te kijken, zonder dat een leger Wall Street-analisten elke kleinste maandeljikse tegenvaller extrapoleren. 

   

 • Ontex: optimisme loont

  Het is een rode draad door het aandeelhoudersseizoen: optimistische CEO's. Dat was gisteren niet anders bij Ontex . CEO Charles Bouaziz maakt zich bijvoorbeeld sterk dat de luierfabrikant de impact van de duurdere grondstoffen kan compenseren. En hij ziet kansen in het huidige klimaat. We citeren:

   

 • De Europese beurzen breiden in de namiddaghandel hun winsten uit. 'De terugval van de Europese aandelen was veel te sterk', zei Pierre Mouton van vermogensbeheerder Notz, Stucki & Cie in Genève aan Bloomberg. 'Ook al zijn de markten bang dat een renteverhoging in de VS er spoediger aan komt dan ze tot dusver dachten, doet dat niets af aan het ECB-beleid en de Europese economie. We weten dat Europa aan het genezen is.'

 • Belgische ondernemers positiever

  De conjunctuurbarometer van de Nationale Bank is in mei verder verbeterd tot -4,9 van -6,2 in april. Het is al de vierde maand op rij dat de Belgische ondernemers positiever worden. Dat was afgelopen maand vooral het geval in de handelssector, maar dit herstel heeft deels te maken met een verslechtering die zich in april had voorgedaan. In de verwerkende nijverheid en dienstverlening aan bedrijven verbeterde het sentiment voor de vierde maand op rij. In de bouwnijverheid is er ook sprake van een lichte verbetering, maar deze component blijft wel nog altijd sterk negatief (-13,9).

 • Investeer in haar

  Als u even genoeg hebt van aandelen - we hopen van harte van niet - kunt u nog altijd uw centen beleggen in haar. Geen willekeurig haar natuurlijk, neen, welluidend haar van grote componisten. Haast u naar Sotheby's voor een plukje van Wolfgang of Ludwig!

  You can own a piece of these late, famed composers: cnb.cx/1evnqJe... pic.twitter.com/U7rzZqqoCp— CNBCGeverifieerd account (@CNBC) 27 mei 2015

 • De Amerikaanse futures zwalpen wat nadat Wall Street dinsdag zijn slechtste beursdag in drie weken beleefde. Overigens veroorzaakt door een portie gunstig economisch nieuws.

  In de luxemodesector was er contrasterend nieuws: de kwartaalwinst van Tiffany & Co overtrof de verwachtingen, maar Michael Kors Holdings kwam met een winstprognose voor 2016 die onder de verwachtingen bleef. In de voedingssector was er ook een overname: Hormel Foods, in de VS bekend van merken als Spam (bereide gerechten met varkensvlees) en Skippy (pindakaas),  koopt Applegate Farms voor 775 miljoen dollar.

  Maar daarmee moeten beleggers het dan ook stellen. Die flauwe nieuwsstroom verklaart ook de vrij stabiele opening die Wall Street te wachten staat.

 • Galapagos hervat klim

  Na enkele rustige stijgingsdagen maakt het aandeel Galapagos weer een sprong: er komt meer dan 4 procent bij. Aanleiding hiertoe is de instap van het kruim van de Amerikaanse fondsenbeheerders bij de beursgang naar Wall Street. Dat de klim pas nu begint heeft er mogelijk mee te maken dat de VS nu wakker zijn.

  Dankzij goede resultaten voor zijn reumamiddel is Galapagos sinds begin dit jaar al bijna verdrievoudigd in waarde. Sinds het goede onderzoeksnieuws rond filgotinib - midden april - is het aandeel bijna verdubbeld. 

 • Finland heeft een nieuwe regering met drie rechtse partijen. De nieuwe premier is Juha Sipilä, terwijl Alexander Stubb de portefeuille van Financiën krijgt en Timo Soini (van de partij Ware Finnen) minister van Buitenlandse en Europese Zaken wordt. Soini is een notoir euroscepticus, Stubb daarentegen een eurofiel.

  #Finland's new FinMin is Alexander Stubb. While being an unconditional hawk, Stubb is pro-EU & a familiar face in BXL. Clever pick by Sipilä— Yannis Koutsomitis (@YanniKouts) 27 mei 2015

 • Michael Kors geeft omzetwaarschuwing

  Michael Kors, de Amerikaanse keten van handtassen en accessoires, zag de omzet in het vierde kwartaal van het boekjaar 2014/2015 met 17,8 procent stijgen tot 1,1 miljard dollar. Voor het lopende eerste kwartaal voorspelt Kors echter een omzet tussen 930 en 950 miljoen dollar. Bij een gelijkblijvend aantal winkels zal de omzet een ‘lage dubbelcijferige’ daling  kennen. Aandeelhouders zijn er niet gerust op, zoals straks - bij de opening van Wall Street - wellicht duidelijk zal worden.

  Michael Kors shares fall as it warns of sales drop on.ft.com/1AxBnA2...— fastFTGeverifieerd account (@fastFT) 27 mei 2015

   

 • Zwitserland en de Europese Unie hebben vandaag de overeenkomst ondertekend over automatische uitwisseling van informatie in fiscale aangelegenheden. Vanaf 2017 gaan de betrokken landen gegevens over rekeningen verzamelen, om ze vanaf 2018 uit te wisselen. Met dit akkoord willen de EU en Zwitserland een belangrijke bijdrage leveren tot het voorkomen van belastingontduiking.

 • Middag en dus werpen we even een algemene blik op de beurzen. Die boeken lichte winsten in Europa. De beurs van Frankfurt blijft achter met een verlies van 0,1 procent voor de DAX. Dat de beurzen niet sterker presteren, heeft volgens handelaars te maken met Griekenland. Het land lijkt de onderhandelingen met zijn geldschieters/schuldeisers niet ernstig te nemen, of geeft althans die indruk. Dinsdag had Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker nog scherpe kritiek op de Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis. Hij zei dat Varoufakis zich niet gedraagt als de minister van een land met grote problemen.

  In Brussel noteert de Bel20 0,1 procent hoger. Vooral Belgacom en Delta Lloyd werken tegen.

 • Dublin geeft groen licht voor verkoop Aer Lingus

  De Ierse regering heeft de verkoop van haar 25 procent-belang in Aer Lingus aan IAG goedgekeurd. Dat betekent dat IAG, de luchtvaartgroep boven British Airways en Iberia, nu formeel zijn bod van 1,36 miljard euro (2,55 euro per aandeel) op de Ierse maatschappij kan lanceren. Dat bod werd al in januari aanbevolen door de raad van bestuur van Aer Lingus, maar het proces liep vertraging op omdat de Ierse overheid garanties wilde inzake tewerkstelling, trans-Atlantische vluchten en verbindingen met Londen. Of de overname nu echt kan doorgaan, hangt nog af van een andere referentieaandeelhouder van Aer Lingus, met name Ryanair. Algemeen wordt echter verwacht dat die nu ook overstag zal gaan.

 • IBA haalt wereldpers

  De Wall Street Journal brengt een analyse over de toekomst van protontherapiesystemen. Het is de Amerikanen niet ontgaan dat België met IBA  ook een wereldspeler in de sector kent. 

  @WSJ over de toekomstvooruitzichten van protontherapiesystemen, met vermelding @IBAToday. http://t.co/4aeOKhkPc1— Christophe De Rijcke (@cderijcke) 27 mei 2015

 • Toppers en floppers

  Na zowat twee uren handel op de beurs van Brussel zijn dit de grootste stijgers en dalers. De Bel wint 0,3 procent naar 3.727 punten. 

   

  ©(rv)

 • Greenyard Foods sterkste stijger.

  De grootste stijger in Brussel is Greenyard Foods . Vorige week dinsdag kondigde topman Hein Deprez aan dat de creatie van zijn groente- en fruitreus door de fusie van Greenyard Foods met Univeg en Peatinvest rond is. Sindsdien is het aandeel bijna 10 procent gestegen. Door de creatie van een wereldspeler en de belofte de free float te verhogen is het bedrijf vermoedelijk op de radar bij grote investeerders verschenen. 

 • Fidelity bezit minder dan 5 procent van Fagron

  In een persbericht laat Fagron , het voormalige Arseus, weten dat het belang van de vermogensbeheerder Fidelity onder 5 procent gedaald is. Eind vorige week waren dit de grootste aandeelhouders van de producent van grondstoffen voor magistrale bereidingen. 

  ©(rv)

 • Snapchat koestert beursplannen

  Snapchat, de mobiele app waarmee (vooral) jongeren vluchtige foto's met elkaar delen, wil naar de beurs. Dat heeft CEO Evan Spiegel dinsdagavond laat in Californië bevestigd. Een timing voor de operatie is er wel nog niet.

 • Geen Belgen bij 100 waardevolste merken

  Het onderzoeksbureau Millward Brown maakte zijn jaarlijkse lijst met 100 waardevolste merkten bekend. In de lijst vallen geen Belgen te bespeuren. Weinig verrassend wordt de top tien gedomineerd door Amerikaanse technologiereuzen. Apple is veruit het sterkste merk.

  ©(rv)

 • Beurzen klimmen uit dal

  De Europese beurzen herpakken zich na twee barslechte dagen. De STOXX Europe 600 wint 0,4 procent, de Euro STOXX 50 zelfs 0,6 procent, de Bel20 doet er 0,4 procent bij. Enkel Wenen en Oslo staan in het rood. 

 • CEO verzekeraar Baloise stapt op

  Martin Strobel (49), de topman van de Zwitserse verzekeringsgroep Baloise, heeft aangekondigd dat hij op 30 april 2016 vertrekt. Hij was sinds 1999 bij het bedrijf, sinds begin 2009 als CEO. Strobel vertrekt volgens een mededeling om persoonlijke redenen. Baloise heeft een belangrijke portefeuille in ons land, na de overname van Mercator. 

 • Personeel deelt in succes Wizz Air

  Wizz Air, de grootste lagekostenmaatschappij van Midden- en Oost-Europa, zag het voorbije boekjaar zijn onderliggende nettowinst met 67 procent stijgen tot 153,5 miljoen. Daarmee wordt de marktconsensus met lengten geklopt. Het bedrijf wil zijn personeel daar mee van laten profiteren en keert een bonus uit van 1,6 miljoen euro aan alle werknemers onder het niveau van senior management. 

  Jozsef Varadi, CEO, gaf onlangs een persconferentie op een vlucht van Boedapest naar Warschau ©REUTERS

  De Hongaars-Britse groep trok in februari, na lang aarzelen, toch naar de Londense beurs tegen 11,50 pond. Gisteren sloot het op 14,50 pond. Het voorbije boekjaar 2014-2015 vervoerde de luchtvaartmaatschappij 16,5 miljoen passagiers, een stijging met 18 procent. Dat is nog altijd ruim 5 keer minder dan Ryanair, maar wel drie keer meer dan Brussels Airlines.

  Wizz Air heeft een belangrijke basis op Charleroi van waar het al meer dan tien jaar naar verschillende Oost-Europese bestemmingen vliegt. Onlangs kwam er met Debrecen in Hongarije een tiende bestemming bij. 

 • Helga en Helmut zien het weer zitten

  De Duitse consument kijkt weer door een roze bril, dat blijkt uit de maandelijkse meting van het consumentenvertrouwen van GfK die gebaseerd is op een rondvraag bij 2.000 Duitsers. De indicator klom van 10,1 in mei naar 10,2. Dat lijkt niet zo'n groot verschil, maar het cijfer ligt duidelijk boven de consensus bij economen die op 10,0 hadden gemikt. Bovendien is het hoogste niveau sinds oktober 2001. 

  'De stevige binnenlandse vraag en de lage inflatie helpen opnieuw om de economische verwachtingen en de zin om aankopen te doen op te krikken, aldus Rolf Buerkl, een onderzoeker van de GfK in Nuremberg. Kleine valse noot: uit een sub-index blijkt dat de consumenten zich meer zorgen maken over hun inkomen.

  De GfK Group of Gesellschaft für Konsumforschung is het grootste Duitse marktonderzoeksinstituut en een van de vier grootste marktonderzoeksorganisaties in de wereld. De andere grote spelers zijn Ipsos, The Nielsen Company en Kantar Group.

   

 • Generali belooft de hemel

  Generali , de grootste verzekeraar van Italië, belooft in een mededeling om de komende vier jaar in totaal 5 miljard euro uit te keren. Over het voorbije jaar betaalde de groep 930 miljoen dividenden. De netto vrije kasstroom van 2015 tot 2018 zou oplopen tot meer dan 7 miljard, tegenover 1,2 miljard het voorbije jaar. 

  De groep wordt nochtans geconfronteerd met een zwakke economische groei op zijn thuismarkt en lage rentevoeten die de opbrengst uit kapitaal serieus hebben aangetast. Dat maakte het voor Generali en voor alle verzekeraars moeilijk om aan de nieuwe door Europa opgelegde kapitaalnormen te beantwoorden. Daarom heeft Generali de voorbije jaren sterk gewerkt aan zijn kosten en een pak activa verkocht. De nieuwe solvabiliteitsregels voor verzekeraars worden volgend jaar van kracht.

   

 • Negende winstdag op rij in Tokyo

  De Nikkei, de belangrijkste index op de Japanse beurzen, is zopas iets hoger geëindigd. Hij gaat daarmee in tegen de trend op de andere Aziatische beurzen

  Nikkei 225 closes up +0.17% at 20,472.58 http://t.co/IOvT4l4Wb2— ForexLive (@ForexLive) May 27, 2015

   

 • Herschikking van STOXX Europe 600

  Zurich heeft een aantal aanpassingen doorgevoerd in de STOXX Europe 600, zo meldt Tom Simonts van KBCS. Eén van de nieuwkomers is Aena, 's werelds grootste luchthavengroep die pas begin dit jaar naar de Spaanse beurs trok. Ook KION maakt zijn intrede, de Duitse groep is onder meer bekend van zijn recente overname van het Belgische Egemin Automation, een dochter van Ackermans & van Haaren

  Aanpassingen aan de STOXX Europe 600. Bekijk ze hier en download het persbericht gelijk ook https://t.co/SXK0YPtn9M pic.twitter.com/to3Nw8EIfQ— Tom Simonts (@TSimonts) May 27, 2015

   

 • Europese verkoop commerciële voertuigen stijgt

  De vraag naar commerciële voertuigen in de EU is in april gestegen met 12,2 procent, zo meldt de European Automobile Manufacturers Association (ACEA). De groei manifesteerde zich in alle gewichtscategorieën, aldus de ACEA. In het VK en Spanje was de toename het meest uitgesproken met respectievelijk 23% en 18,5%. In ons land steeg de verkoop van bestelwagens (-3,5 ton) met 12%, maar daalde de verkoop van trucks boven 16 ton met 7,5%.

 • Biocartis gaat scheep met Fast-track

  Biocartis en Fast-track diagnostics slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een 'reeks van multiplex testen op infectieziekten op basis van het Idylla-systeem van Biocartis', aldus een mededeling van het Mechelse biotechbedrijf. Fast-track is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en maken van opsporingskits voor infectieziekten die in real-time PCR gebruiken. PCR staat voor polymerase chain reactie. Fast-track geeft ook zijn steun aan labo's in de Derde Wereld en zijn kits worden gebruikt in projecten die gesteund worden door onder meer de Bill and Melinda Gates Foundation

 • Ook een lepe truc van een journalist van persagentschap Dow Jones kan Ahold  -CEO Dick Boer niet uit zijn lood slaan. De journalist kwam binnen in de Q&A-sessie met de boodschap dat hij het begin van de conference call had gemist, en of Boer niet wat toelichting kan geven over de beslissing om rond de tafel te gaan zitten met Delhaize  .

  Boer verroerde geen vin. 'Het spijt me dat je het begin gemist hebt, maar ik herhaal dat we geen bijkomende informatie geven bovenop onze bevestiging van 12 mei', klonk het.

 • Fine fleur VS-fondsen stapt in Galapagos

  Galapagos heeft bij de recent succesvolle kapitaalronde op Wall Street het kruim van de Amerikaanse fondsbeheerders aangetrokken. Dat leert een rist participatiemeldingen. Fidelity heeft in één trek een belang van 7,12 procent verworven,  Federated Equity Management controleert 5,83 procent van de Mechelaars. Capital Group, ten slotte, verhoogt zijn belang tot 4,68 procent. 

 • Ahold-CEO weigert meer toelichting over Delhaize

  Dick Boer, CEO van Albert Heijn-moeder Ahold , is zopas aan de conference call over de eerstekwartaalresultaten begonnen. Hij trapte meteen af met de gesprekken die momenteel gevoerd worden met Delhaize . Hij herhaalde de mededeling van enkele weken geleden, waarin werd bevestigd werd dat er preliminaire gesprekken worden gevoerd met het oog op een eventueel samengaan van de twee supermarktgroepen.

  ©Marco Bakker

  'Hoewel ik zeker ben dat jullie daar veel vragen over zullen hebben, ben ik bang dat ik hierover niets meer kan zeggen', aldus Boer. Hij hoopt daarmee een deel van het spervuur van vragen alvast te ontwijken. Afwachten of dat straks, tijdens de vragensessie, ook lukt.

  'Ik begrijp dat jullie nieuwsgierig zijn', zei Boer nadat hij bij de eerste vraag tijdens de Q&A-sessie meteen het Delhaize-dossier voor de voeten geworpen kreeg. 'Op 12 mei hebben we bevestigd dat we met elkaar aan het praten zijn en daar wil ik het nu bij laten en me concentreren op onze kwartaalresultaten.'

 • Montea opent kantoor in Nederland

  Om zich steviger te verankeren in Nederland opent Montea er een eigen kantoor en benoemt het bedrijf er ook een aparte directeur. Montea heeft de laatste twee jaar een stevige portefeuille van logistieke panden uitgebouwd in heel Nederland. Op dit ogenblik beschikt het vastgoedbedrijf over 7 sites in Nederland, die een mooie aanvulling vormen op de 21 sites in België en de 16 sites in Frankrijk. Hier leest u meer.

 • Onderhandelingspositie Ahold verzwakt

  De Nederlandse supermarktgroep Ahold, ook in ons land actief met de keten Albert Heijn, heeft in het eerste kwartaal een bedrijfswinst geboekt die ruim onder de analistenverwachtingen bleef. Over de fusiegesprekken met Delhaize rept de groep met geen woord in het persbericht. De tegenvallende cijfers zullen alvast de onderhandelingspositie van de Nederlandse groep niet versterken.

  Iets meer dan 2 weken geleden meldde De Tijd dat beide partijen rond de tafel waren gaan zitten. Enkele dagen later bevestigden de supermarktgroepen in een persbericht 'preliminaire gesprekken met het oog op een eventueel samengaan' te voeren. Sindsdien houden beide partijen de lippen stijf op elkaar als gevraagd wordt naar de vooruitgang in die gesprekken. Hier leest u meer over de resultaten.

  Een supermarkt van Albert Heijn in Lokeren ©Jonas Roosens


 • Azië in de voetsporen van Wall Street

  De meeste Aziatische beurzen staan op verlies en daarmee volgen ze Wall Street dat dinsdag meer dan een procent verloor. Sydney, Seoul en Hong Kong gaan lager, de Nikkei gaat tegen de trend in en stijgt een beetje. De dollar blijft maar aansterken na de uitspraken van Janet Yellen vorige week en niemand lijkt nu nog te twijfelen aan een renteverhoging later dit jaar. En dus lijken aandelen minder interessant te worden. Daarbij komt dat sommige economen vrezen dat de Griekse schuldencrisis dreigt over te slaan naar Spanje. De bankaandelen in dat land kregen deze week in elk geval al stevige klappen.

 • Uitkijken naar Belgisch ondernemersvertrouwen

  Op Wall Street was er na het lange Memorial Day-weekend één belangrijk iets veranderd: de dollar. Eén euro kostte dinsdagavond minder dan 1,09 dollar, ruim drie cent minder dan de 1,12 dollar vrijdagavond. Het startschot voor de koopgolf gaf Janet Yellen: de Fed-voorzitster benadrukte dat de groeivertraging in het eerste kwartaal waarschijnlijk een tijdelijk fenomeen is en liet verstaan nog steeds van plan te zijn later dit jaar de rente te verhogen. 

  Dinsdag werden de uitspraken van Yellen gevolgd door vrij bemoedigend nieuws over de Amerikaanse economie. Dat sterkte economen in hun overtuiging dat er na bijna zeven jaar echt wel een vervaldatum staat op het nulrentebeleid van de Fed. Een nulrente die de voorbije jaren een belangrijke motor was achter de hausse op Wall Street. Nu de gevreesde eerste renteverhogingin vele jaren dichterbij komt, incasseerde Wall Street een stevige tik: de Dow Jones verloor 1 procent.  

  Woensdag is het op de macro-economische agenda vooral uitkijken naar nieuws van eigen bodem: de Nationale Bank publiceert om 15 uur haar maandelijkse barometer van het ondernemersvertrouwen. Hamvraag is of ook de Belgische ondernemer eindelijkde crisis verteerd heeft. Vorige week bleek al dat de Belgische consument sinds 2011 niet meer zo optimistisch was.

  Bedrijfseconomisch oogt de kalender magertjes. Op één uitzondering na: de kwartaalcijfers van Ahold. Die zullen met meer dan gewone aandacht bekeken worden nu de Nederlandse supermarktketen preliminaire fusiegesprekken aangeknoopt heeft met deBelgische branchegenoot Delhaize. Over de slaagkans van die gesprekken zijn analisten het alvast grondig met elkaar oneens.

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud