1. Markten Live
 2. Live blog
live

Goldman Sachs schittert | Joe Sixpack somber

De Europese beurzen sloten hoger af. In Brussel was Euronav de uitblinker, op Wall Street Goldman Sachs.
 • Bel20 sluit quasi stabiel af

  De Brusselse sterindex deed niet mee aan de Europese beurshausse (+0,8%), onder meer door een zwakke prestatie van AB InBev (-1,6%). 

  Toppers op de brede markt: Euronav (+5,8%), Exmar (+5,7%) en AudioValley (+4,2%). 

  Floppers: Nyxoah (-8,7%), Acacia Pharma (-3,3%) en Smartphoto (-2,6%). 

 • Volgende week: China, Europa & Netflix

  Onze vooruitblik op volgende week leest u hier. 

 • Amerikaanse consumenten erg somber

  Een indicator van het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in de eerste helft van oktober met 1,4 punt gedaald naar 71,4 punten, het tweede laagste cijfer sinds 2011. Dat meldt de Universiteit van Michigan. Economen hadden een lichte stijging naar 73,1 punten voorspeld. De Amerikanen zijn bezorgd over de hoge inflatie. Ze verwachten het komende jaar 4,8 procent inflatie. Dat is duidelijk meer dan de prognose van economen.

 • Bitcoin stijgt boven 60.000 dollar

  De prijs van de bitcoin tikt 60.314 dollar aan en stijgt daarmee voor de eerste keer in zes maanden boven 60.000 dollar uit. Sinds het dieptepunt van juli is de digimunt ongeveer verdubbeld. 

  Aanleiding voor de recente hausse is een groeiend optimisme over een goedkeuring door de Amerikaanse toezichthouder SEC van de allereerste Amerikaanse tracker op bitcoinfutures. 

  De ProShares Bitcoin Strategy ETF wil vanaf dinsdag op de New York Stock Exchange noteren, en traders gaan ervan uit dat de SEC de notering niet zal tegenhouden. 'De markt verwacht maandag een goedkeuring door de SEC', zegt Vijay Ayyar, cryptostrateeg van Luno aan CNBC. 

 • Wall Street opent hoger

  De Dow Jones  opent 0,7 procent in de plus, de Nasdaq Composite  wint 0,2 procent. 

  De Dow gaat comfortabel boven 35.000 punten postvatten, op sleeptouw genomen door Goldman Sachs (+2,5%). (post 14u47) 

 • Goldman Sachs verpulvert verwachtingen

  Goldman Sachs  verdiende in het derde kwartaal 14,93 dollar per aandeel, bijna de helft meer dan verwacht. De omzet kwam uit op 13,61 miljard dollar, eveneens een stuk boven de prognoses (11,68 miljard).

  Goldman is de laatste van de zes grootste banken in de VS die deze week resultaten publiceert. Alle zes, van JPMorgan tot Citigroup, hebben beter gepresteerd dan verwacht, zowel op niveau van omzet als winst. Vaak lagen stevige winsten in het zakenbankieren (beurshandel, fusies) aan de basis, samen met het terugdraaien van slechte leningen. 

  In het geval van Goldman lukte de zakenbanktak in 3,7 miljard dollar aan commissies, een stijging van liefst 88 procent tegenover het derde kwartaal van 2020. 

  Het aandeel van Goldman Sachs stijgt voorbeurs met 2,4 procent. Het ziet ernaar uit dat Goldman opnieuw de kaap van 400 dollar zal ronden. In augustus piekte het aandeel op 419 dollar. Sinds begin dit jaar kwam er de helft bij.  

 • D'Ieteren krijgt tussentijds dividend van Belron

  Belron keert zijn aandeelhouders een tussentijds dividend uit 'gezien de aanhoudend sterke kasstroomgenerering sinds het begin van het jaar' en 'zoals overeengekomen met zijn aandeelhouders vóór de intrede van H&F, GIC en BlackRock Private Equity Partners als nieuwe aandeelhouders'. Dat heeft een buitengewone algemene vergadering van de specialist in autobeglazing vrijdag beslist.

  Voor D'Ieteren Group , dat 50,01 procent van Belron bezit, zal dit resulteren in een cash uitkering van 150 miljoen euro, laat de Brusselse holding weten in een persbericht. Belron keert het dividend uit in het vierde kwartaal.

  Wat D'Ieteren met deze middelen gaat doen, zegt het bedrijf niet. 

 • Te weinig studenten voor Pearson

  De Britse specialist in onderwijs en vorming Pearson gaat in Londen 12 procent onderuit. De reden is de trading update van deze ochtend.

  Beleggers struikelen vooral over de terugloop van 7 procent in 'Hoger Onderwijs'. CEO Andy Bird verwijst naar het kleiner aantal inschrijvingen in Amerikaanse 'community colleges' - een soort tweejarige voorbereiding op/alternatief voor een universiteit - door de opmars van covid-19 en de sterk verbeterde arbeidsmarkt, waardoor veel would-be studenten liever aan het werk gingen. 

  Pearson is sinds de verkoop van zakenpublicaties Financial Times en The Economist en uitgever Penguin Random House volledig op educatieve uitgaven gefocust. 

 • Drie aandelen spelen de hoofdrol...

  ... in onze Brusselspiegel van vandaag: Agfa-Gevaert, Cofinimmo en Euronav. Wachtend op nieuws en daarom in een bijrol: UCB. Alhier te lezen.

 • 'Obligatiefondsen zien eerste uitstroom in zeven maanden'

  De vrees voor een strakker monetair beleid van de centrale banken heeft tot gevolg dat wereldwijde obligatiefondsen op weekbasis voor het eerst in zeven maanden geld van beleggers hebben zien wegstromen. De uitstroom bedroeg in de week tot 13 oktober 2,3 miljard dollar, zegt dataleverancier Lipper. Een strakker geldbeleid leidt doorgaans tot een stijging van de langetermijnrente en dus ook lagere obligatiekoersen.

 • China: 'Risico's Evergrande controleerbaar'

  De risico's van de wankele Chinese vastgoedreus Evergrande voor het financieel systeem zijn controleerbaar. Dat zegt een functionaris van de Chinese centrale bank. Peking dringt er bij Evergrande op aan de verkoop van activa te versnellen. De centrale bank heeft banken gevraagd de kredietverlening aan de vastgoedsector 'stabiel en ordelijk' te houden.

  Er is bezorgdheid dat de zware financiële problemen van Evergande andere vastgoedontwikkelaars doet omvallen. Evergrande heeft eind september geen rente betaald op sommige obligaties. Sindsdien loopt een 'gratieperiode' van 30 dagen vooraleer de vastgoedreus formeel als wanbetaler wordt beschouwd.

 • Umicore sluit lithiumcontracten met Chinese en Duitse speler

  Umicore heeft voor de aanvoer van lithium langetermijncontracten gesloten met het Chinese Ganfeng Lithium en het Duitse Vulcan Energy Resources. Het gaat om 'duurzame contracten' met een looptijd van vijf jaar die kan verlengd worden.

  Lithium is een cruciale grondstof voor de productie van kathodematerialen die gebruikt worden in lithium-ionbatterijen voor elektrische voertuigen. Zowel Ganfeng Lithium als Vulcan Energy Resources winnen lithium op een duurzame manier en respecteren de milieu- en mensenrechtenprincipes in Umicores Charter voor Duurzame Aankoop.

  De overeenkomst met Ganfeng Lithium betreft levering vanaf 2022 en zal een aanzienlijk deel van Umicores lithiumbehoeften in Azië dekken. Het contract met Vulcan Energy Resources treedt in 2025 in werking.

 • Bitcoin op hoogste peil in zes maanden

  De bitcoin stijgt vrijdag naar bijna 60.000 dollar als gevolg van speculatie dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC heel binnenkort de lancering van de eerste tracker op bitcoinfutures zal goedkeuren. Bloomberg verwacht dat de handel in de bitcointracker al volgende week start. De cryptomunt nadert stilaan haar recordkoers van 64.895 dollar.

 • Beter Bed boekt bijna 5 procent omzetgroei

  De Nederlandse matrassenverkoper Beter Bed heeft in het derde kwartaal en omzet van 56,5 miljoen euro gerealiseerd. Dat is bijna 4,9 procent meer dan een jaar eerder. De onlineverkoop kende een sterkere groei van 20 procent.

  Ook met het orderboek zit het snor. Dat dikte op vergelijkbare basis met 8,3 procent aan in het derde kwartaal. Eind september had Beter Bed voor 29,2 miljoen euro aan bestellingen binnen, 16,4 procent meer dan een jaar eerder.

  Het omzetcijfer was hoger dan de verwachting van Degroof Petercam. Analist Fernand de Boer gaat zijn ramingen licht verhogen en zet het ter herziening staand advies weer op ‘houden’. Zijn koersdoel bedraagt 6,50 euro.

 • Scheerders-Van Kerchove op hoogste peil in 2021

  Ze halen niet al te vaak de krantenkoppen maar we geven toch even mee dat Scheerders-Van Kerchove  bij de fixing om 11u30 naar de hoogste koers dit jaar spurtte. De Wase bouwfirma stijgt 4,4 procent naar de mooie koers van 600 euro rond. 

 • Basic-Fit: allen daarheen op 4 november

  Basic-Fit  houdt een beleggersdag op 4 november. In de aanloop naar dat event heeft ING zijn koersdoel voor de fitnessuitbater verhoogd van 45 naar 48,5 euro. Het koopadvies wordt herhaald. 'Het tweede kwartaal eindigde met een sterke aangroei van leden en ook in juli bleef het momentum boven historische trends', schrijft analist Marc Zwartsenburg. 'We verwachten dat Basic-Fit in het eerste kwartaal van 2022 weer op zijn piekniveau kan komen'. 

  'We hopen op 4 november vooral meer te horen over de groeiplannen buiten de bestaande markten', zegt analist Zwartsenburg. 'Het betreden van nieuwe landen zit nu nog niet in ons model vervat en kan veel bijkomend opwaarts potentieel geven'. 

  Basic-Fit stijgt 3,4 procent in Amsterdam naar 41,6 euro. 

 • Oddo BHF verhoogt advies Euronav

  Analist Thijs Berkelder van Oddo BHF heeft zijn rating voor de Antwerpse tankerrederij Euronav verhoogd van ‘neutral’ (houden) naar ‘outperform’ (kopen). Zijn koersdoel stijgt van 7,50 naar 10 euro.

 • Belg belegt voor 260 miljard euro in beleggingsfondsen

  In het tweede kwartaal van 2021 is het belegd vermogen in fondsen met 13 miljard euro, of 5,3 procent, toegenomen tot 260 miljard euro. Dit is net als vorig kwartaal een nieuw record. Dat meldt fondsenfederatie Beama vrijdag in een persbericht. 

  De groei wordt voor 60 procent gedragen door netto-inschrijvingen en voor 40 procent door koersstijgingen. De grootste groei manifesteert zich bij de aandelenfondsen. Die palmen nu één derde van de fondsenmarkt in. Gemengde fondsen, die zowel in aandelen als obligaties beleggen, blijven de belangrijkste categorie met een marktaandeel van bijna 48 procent.

 • Franse cloudbelofte maakt zelfzeker debuut in Parijs

  OVHCloud maakt een overtuigend debuut in Parijs. Het bedrijf uit Roubaix wint 6 procent in de eerste handelsuren. De aandelen gingen naar de beurs tegen 18,5 euro per stuk en noteren nu rond 19,7 euro. OVHCloud is één van de grootste listings dit jaar in de lichtstad met een beurswaarde van ongeveer 3,5 miljard euro.

  Sommige politici hopen dat OVHcloud, de grootste Europese cloudserviceprovider, een antwoord kan bieden op Amerikaanse techgiganten als AWS van Amazon, Azure van Microsoft en Google Cloud die de markt domineren.

  'Het is een geweldige dag voor de Franse en Europese technologische soevereniteit', sprak Frans technologieminister Cedric O bij de belceremonie.

 • Olieprijs voor het eerst in drie jaar boven 85 dollar

  De prijs van Brent-olie stijgt vrijdag voor het eerst sinds 2018 boven 85 dollar per vat. De schaarste aan en de zeer hoge prijzen voor aardgas en steenkool hebben tot gevolg dat sommige elektriciteitsproducten overschakelen naar olie als brandstof. Die overstap en de heropleving van de wereldeconomie doen de vraag naar olie stijgen op een moment dat de olievoorraden laag zijn. 

 • 'Immobels Multi Tower volledig verhuurd'

  Kepler Cheuvreux meldt dat Immobel een derde huurder heeft gestrikt voor het Multi Tower-project op het De Brouckèreplein in Brussel. Het gaat om de Amerikaanse bank BNY Mellon, die meer dan 4.000 m² kantoorruimte huurt. Daarmee is de Multi Tower zowat volledig verhuurd. Eerder sloot Immobel al verhuurcontracten met Total en Bpost, telkens voor circa 17.000 m².

  Immobel stapte in maart 2020 in het Multi Tower-project. Het nam toen het 50 procent-belang van de Amerikaanse investeringsgroep DW Partners over. De andere partner is de Belgische vastgoedgroep Whitewood.

  Positief nieuws voor Immobel, meent Kepler Cheuvreux, dat aantoont dat er nog steeds interesse is in kantoorgebouwen in het centrum van Brussel die van hoge kwaliteit, duurzaam en goed gelegen zijn. Het beurshuis acht het waarschijnlijk dat het gebouw in 2022 wordt verkocht, wat een mooi extraatje zou zijn voor de resultaten van Immobel. Het raamt de verkoopprijs tussen 250 en 270 miljoen euro.

  De analist heeft wel een bedenking. BNY Mellon verhuist van Belmont Court, waar het 11.500 m² betrok, een oppervlakte die nu ruim gehalveerd wordt. Dat weerspiegelt de dreiging die thuiswerk voor kantoren vormt, zegt hij. Kepler Cheuvreux wil echter eerst meer transacties afwachten vooraleer conclusies te trekken.   

 • Amerikaanse werknemer herontdekt stakingswapen

  Nothing runs like a Deere. Behalve Deere zelf dezer dagen. Er is bij de producent van landbouwvoertuigen immers een staking uitgebroken. De eerste in 35 jaar. De krappe arbeidsmarkt en de hogere levensduurte maakt dat arbeiders boter bij de vis willen.

  Lees meer in dit stuk van collega Kurt Vansteeland.

 • Europese aandelen in de kijker | Lufthansa | Hugo Boss | Française des Jeux

  Na een halfuurtje handel noteren de Europese beurzen meteen gemiddelde winst van 0,4 procent.

  Hugo Boss wint 3,8 procent na kwartaalresultaten die boven de lat lagen en een nieuwe verhoging van zijn outlook voor het hele jaar.

  Pearson verliest 2,3 procent. De Britse uitgever van schoolboeken merkt een daling van het aantal studenten in zogenaamde 'community colleges' in de VS. Jongeren zouden door de kraptes op de arbeidsmarkt minder geneigd zijn bij te studeren.

  Axa  wint 0,4 procent. De verzekeraar kondigt een plan aan waarmee het ontbossing wil tegengaan. Het voorziet een investering van 1,5 miljard euro in duurzaam bosbeheer.

  Française des Jeux (FDJ)  verliest 1,9 procent. De Franse loterij handhaafde bij kwartaalresultaten zijn jaaroutlook die voorziet in 2,2 miljard euro omzet en een brutomarge boven of gelijk aan 22 procent.

  Lufthansa  wint 2,9 procent na een dubbele adviesverhoging bij Deutsche Bank (zie post 7u58).

 • KBCS knipt stukje van koersdoel Agfa

  Analist Guy Sips van KBC Securities reageert op de prijsverhoging die Agfa-Gevaert voor zijn offsetdrukplaten doorvoert, de derde al in minder dan tien maanden. De hoofdreden hiervoor zijn de hogere grondstofkosten (in de eerste plaats van aluminium), maar ook de logistieke en operationele kosten zijn de hoogte in gegaan.

  Hoewel Sips de prijsverhoging toejuicht, omdat daarmee de duurdere grondstoffen in zekere mate worden opgevangen, verlaagt hij zijn ramingen voor 2022 en verder voor de tak Offset Solutions. Dat brengt hem ertoe zijn koersdoel te laten zakken van 4,75 tot 4,40 euro. Hij behoudt zijn ‘bijkopen’-advies.

 • Bel20 steekt hoger van wal

  De Bel20 start met 0,4 procent winst, in lijn met de rest van Europa.

  Rond volgende bedrijven is er nieuws (op komst):

  * UCB klimt 0,9 procent. Het farmabedrijf kijkt met spanning uit naar Amerikaans groen licht voor zijn psoriasismiddel Bimzelx.

  * Voor de derde keer in minder dan 10 maanden verhoogt Agfa-Gevaert de prijzen voor offsetdrukplaten. Het aandeel stijgt 0,7 procent.

  * Donderdag raakte bekend dat scheepvaartmagnaat John Fredriksen, ‘the Warren Buffett of shipping’, een belang van bijna 10 procent heeft opgebouwd in Euronav . De tankerrederij zakt 0,7 procent.

 • September rampmaand voor autoverkoop

  In september werden in de Europese Unie slechts 718.598 nieuwe personenwagens ingeschreven, blijkt uit de statistieken van de sectorvereniging ACEA. Dat zijn er 23,1 procent minder dan in september 2020 en het laagste septembercijfer sinds 1995. De oorzaak: een gebrek aan beschikbare auto's door een slabakkende productie, te wijten aan de aanhoudende schaarste aan halfgeleiders.

  Over de eerste negen maanden van het jaar is de Europese autoverkoop wel nog altijd 6,6 procent groter dan in het pandemiejaar 2020. Met dank aan een goede eerste jaarhelft en een zeer lage vergelijkingsbasis in de maanden maart, april en mei (door de strenge lockdowns).

 • Bas over beursproblemen van onlineretailers

  In zijn nieuwe video staat collega Bas van der Hout stil bij de lotgevallen van onlineretailers als THG (The Hut Group) en Coolblue, respectievelijk een plotse koersval en het afblazen van een beursgang. Waar zitten de problemen?

  Rode vlag: Coolblue schrapt beursgang

 • Hogere beursopening op til

  De Europese beurzen gaan een positieve start tegemoet, geven de futures aan. De future op de Euro Stoxx 50 staat 0,5 procent hoger.

  Het sentiment wordt opgekrikt door de robuuste bedrijfsresultaten die het derdekwartaalseizoen al opleverde. Ook het nieuws uit China, dat Peking bij grote banken heeft aangedrongen op een soepelere toekenning van hypotheekleningen, is geruststellend. Voorts werkt de sterke sessie in New York, waar de S&P500 zijn beste dag sinds maart kende, nog door.

 • Prijsverhogingen bij Agfa: part 3

  Voor de derde keer dit jaar verhoogt Agfa de prijzen voor offsetdrukplaten en printchemicaliën. 'De De grondstoffenschaarste blijft een probleem en de concurrentie om aluminium en andere grondstoffen in te slaan heeft de kostenstijging verder versneld', aldus het Mortselse bedrijf in een persbericht.

  Klanten kunnen de prijsstijgingen in grote mate compenseren door de hogere prijs die ze voor hun aluminiumafval krijgen.

  De aluminiumprijs staat op het hoogste peil in 30 jaar en is nu meer dan dubbel zo duur dan voor de coronacrisis. 'Aanvankelijk hoopten wij dat de inflatoire druk van tijdelijke aard zou zijn, maar de problemen met de mondiale aanvoer van cruciale grondstoffen hebben geen tekenen van stabilisatie vertoond', zegt wereldwijd verkoopsdirecteur Frederik Dehing. Agfa geeft wel mee dat gebruikte printplaten in grote mate kunnen worden gerecycleerd waardoor klanten de prijsstijging kunnen compenseren via de prijs die ze voor hun aluminiumafval krijgen.

  De nieuwe prijsverhogingen gaan in op 1 november en zullen rechtstreeks aan klanten worden meegedeeld.

 • Familie Kaesteker bezit 4,42 procent van Retail Estates

  Als gevolg van de overdracht van 27 panden aan Retail Estates in ruil voor aandelen van de retailvastgoedverhuurder heeft de familie Kaesteker nu een belang van 4,42 procent in Retail Estates , blijkt uit een persbericht.

  Ze houdt dit belang aan via de vehikels Shopinvest (0,18%) en De Vleterbeek (4,24%). Shopinvest is 100 procent aandeelhouder van De Vleterbeek.

  Retail Estates gaf in het kader van deze 'inbreng in natura' 560.689 nieuwe aandelen uit ter waarde van 35,86 miljoen euro.

 • Lufthansa tankt kerosine bij Deutsche Bank

  In zwei Stufen tegelijk verhoogt Deutsche Bank de aanbeveling voor Lufthansa . De luchtvaartmaatschappij mag van van 'verkaufen' meteen naar 'kaufen' met een koersdoel van 8,5 euro. De slotkoers gisteren bedroeg 5,75 euro.

  'We vinden de middellangetermijndoelstellingen van Lufthansa niet overdreven ambitieus, gebaseerd op de winstmarges van vóór de crisis en het aantal kostenmaatregelen dat is genomen of wordt genomen', schrijft analist Jaime Rowbotham. 'We denken dat er in 2024 een vrije kasstroom van 2 miljard euro en een aangepaste EBIT-marge van 8 procent in de kaarten zit'.

  Nog een klein weetje voor liefhebbers: in de maand oktober vliegt het cabinepersoneel van Lufthansa in typisch Beierse klederdracht ter gelegenheid van het Oktoberfest.

 • Wereldhandel nog maanden ontregeld

  De verstoring van de wereldhandel door een opeenstapeling van logistieke problemen stelt, met het eindejaarsseizoen op komst, retailers voor grote problemen. Ze krijgen hun goederen met veel vertraging aangeleverd. De moeilijke aanvoer van allerlei spullen kan nog maanden aanslepen.

 • Kleine Cofinimmo-belegger dupe van regeringsbeslissing

  Bij de opmaak van de begroting 2022 heeft de regering beslist dat vastgoedbedrijven vanaf volgend jaar 80 in plaats van 60 procent van hun portefeuille in zorgvastgoed moeten investeren om een roerende voorheffing op het dividend van 15 in plaats van de gangbare 30 procent te kunnen toepassen.

  Daarmee lijkt de regering in de eerste plaats Cofinimmo te viseren. Het zorgvastgoed bij Cofinimmo vertegenwoordigt bijna 60 procent van de portefeuille. Dat maakte het aandeel aantrekkelijk voor kleine beleggers.

 • John Fredriksen grootste aandeelhouder Euronav

  Nieuws van donderdag, maar zo merkwaardig dat we het nog even herhalen. De Noors-Cypriotische scheepvaartmagnaat John Fredriksen heeft de voorbije maanden stelselmatig aandelen Euronav gekocht en bezit nu al bijna 10 procent van de Antwerpse tankerrederij. Volgens Euronav gaat het om een financiële investering en is er geen contact tussen Fredriksen en Euronav.

  Fredriksen heeft een goede neus voor investeringen in de scheepvaartsector. Volgens analist Peter Sand van de internationale scheepvaartvereniging Bimco is Fredriksen the Warren Buffett of shipping. Hij verwacht dat anderen hem zullen volgen.

 • Berenberg positief over olie & gas

  De analisten van Berenberg vinden dat de aandelen van oliebedrijven nog steeds goedkoop ziin. Zij verwachten verdere consensus-upgrades naarmate hogere grondstofprijzen in de ramingen weerspiegeld worden. De oliebedrijven houden er een goede kapitaaldiscipline op na, wat tot een sterke vrijekasstroomgeneratie leidt.

  De favoriete oliewaarden van Berenberg blijven Royal Dutch Shell en Equinor, die beide een koopadvies hebben. Het beurshuis zet nu ook BP en OMV op 'kopen'. Onder de bedrijven actief in exploratie en productie geven ze Harbour Energy, Tullow Oil en Kosmos Energy een koopadvies, terwijl het advies van Jadestone Energy verlaagd wordt tot 'houden'.

 • Cruciale dag voor UCB's Bimzelx

  Vermoedelijk geeft de Amerikaanse geneesmiddelendienst FDA vandaag groen licht voor Bimzelx, een middel om psoriasis te behandelen. Het kan het grootste medicijn in de portefeuille van UCB worden.

  Hier leest u er alles over.

  En nog eens als reminder een overzicht van de goed gevulde pijplijn in Anderlecht:

 • China versoepelt toekenning hypotheekleningen

  Goedemorgen. Na de goede prestatie van de Europese beurzen trok ook Wall Street donderdag hoger. De resultaten van vier grootbanken mochten er zijn en er waren ook enkele meevallende macro-economische cijfers. Zo waren er vorige week minder steunaanvragen en was de toename van de producentenprijzen kleiner dan verwacht. De Dow Jones won 1,6 procent, de S&P500 en de Nasdaq stegen 1,7 procent.

  Het optimisme krijgt een vervolg in Azië ondanks een nieuwe stijging van de olieprijzen. Tokio wint 1,4 procent, Hongkong 0,8 procent, Seoel 0,95 procent en Sydney 0,8 procent.

  Wat bijdraagt aan het sentiment is een versoepeling op hypotheekleningen in China. Grote banken kregen einde vorige maand van Peking de opdracht sneller aanvragen voor hypotheekleningen goed te keuren, vernam Bloomberg uit goede bron. Het land lijkt zo besmetting door de wankelende vastgoedreus Evergrande te willen voorkomen.

  Het hart van de beurs van Frankfurt ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud