1. Markten Live
 2. Live blog
live

Euro op hoogste peil in twee jaar

Door de toenemende spanningen tussen China en de Verenigde Staten vluchten beleggers in goud. UCB klopt de prognoses, maar is voorzichtig voor heel 2020.
 • Euro op hoogste peil in bijna twee jaar

  De euro stijgt deze morgen boven 1,17 dollar. Dat is geleden van september 2018. De zwakke dollar is ook een belangrijke reden waarom de goudprijs floreert (zie post 6u59). 

 • Vijf favoriete aandelen van Rudy De Groodt

  De senior equity-specialist van BNP Paribas Fortis tipt onder meer op Cofinimmo  en Corbion

  Lees het hier

 • KPN bevestigt jaarprognose

  De Nederlandse telecomoperator KPN  bevestigt naar aanleiding van de kwartaalcijfers de prognoses voor 2020. Die prognoses dateren van januari. Voor de ebitda bijvoorbeeld mikt KPN op een stabiele tot licht stijgende evolutie in vergelijking met 2019. 

  KPN zal in augustus een interimdividend betalen van 4,3 cent bruto. Over heel 2020 mikt KPN op een dividend van 13 cent.

  Covid-19 zet druk op de omzet maar we compenseren dit door een strikte kostencontrole.
  Joost Farwerck
  CEO KPN

 • Jefferies over UCB: 'Behoud jaarprognose is ontgoocheling'

  Jefferies merkt dat op dat door de UCB  gerealiseerde winst per aandeel over de eerste helft van 2020 11 procent boven de consensusverwachtingen ligt. Maar net daarom vindt Jefferies het behoud van de jaarprognoses een teleurstelling. 'De huidige consensus bevindt zich aan de bovenkant van de jaarprognoses'. Jefferies wijst er ook op dat de fase drie-studies van zilucoplan en roza vertraagd zijn door Covid-19. 

  Lees hier meer over de resultaten van UCB. 

 • Ryanair: 'Tweede virusgolf is onze grootste vrees'

  Budgetvlieger Ryanair  slikte in het tweede kwartaal een verlies van 185 miljoen euro. In het huidige kwartaal verwacht Ryanair een kleiner verlies door de herneming van de vluchten sinds 1 juli. De schrik voor de gevolgen van een tweede golf van het coronavirus zit er wel dik in. 'Een tweede golf in Europa tijdens de herfst - op een moment dat het jaarlijkse griepseizoen start - is onze grootste angst.'

  Het Ierse bedrijf verwacht deze maand 40 procent van zijn normale vluchten uit te voeren, in augustus 60 procent en in september 70 procent. 

  Het is nog maar de vroeg of deze prognose al niet achterhaald is. Zo besloot het VK afgelopen weekend om reizigers uit Spanje verplicht twee weken in quarantaine te zetten. 

  Lees hier meer. 

 • SAP brengt clouddochter Qualtrics naar Wall Street

  De Duitse IT-consultant SAP  ambieert een beursnotering voor zijn Amerikaanse dochter Qualtrics. Het is de bedoeling dat SAP een meerderheidsbelang behoudt. 

  SAP kocht Qualtrics in november 2018 voor een slordige 8 miljard dollar. De toenmalige CEO Bill McDermott wou met de overname een inhaalbeweging maken op het vlak van cloudsoftware. Intussen wordt SAP geleid door Christian Klein. 

  SAP verhoogt voorbeurs ook de jaarprognose. De groep verwacht dit jaar een vrije cashflow van 4 miljard euro, tegenover een eerdere prognose van 3,5 miljard euro. 

 • Econocom verkoopt digital.security

  Econocom  voert met het Franse Atos  exclusieve onderhandelingen over de verkoop van zijn dochter digital.security. Deze dochter telt 250 consultants en realiseerde in 2019 een omzet van 29 miljoen euro. 

  Econocom telt meer dan 10.000 medewerkers en is goed voor een omzet van 2,9 miljard euro. 

  De verkoop van digital.security draagt bij aan onze doelstelling om de nettoschulden tot nul te herleiden.
  Econocom

 • Ackermans investeert in Indigo Diabetes

  Ackermans & van Haaren  investeert 6 miljoen euro in Indigo Diabetes, goed voor een belang van ongeveer 10 procent. De investering past in een kapitaalronde van 38 miljoen euro, waaraan onder meer ook Charles Beauduin aan deelneemt.

  Indigo Diabetes ontwikkelt een onzichtbare multi-biomarkersensor voor mensen met diabetes. De kleine sensorchip is ontworpen om onder de huid te worden geplaatst en om continu glucose en ketonen te meten.

  Het geld dient om de klinische studiefase voor te bereiden met het oog op het verkrijgen van een goedkeuring voor de Europese en Amerikaanse markt.

 • Europese winsten op weg naar lichte winst

  De Europese beurzen zijn op weg naar een openingswinst van 0,2 procent, leren de EuroStoxx50-futures.

  De Aziatische beurzen laten intussen een gemengd beeld zien.

 • UCB klopt prognoses

  UCB  zag de omzet in de eerste helft van 2020 stijgen tot 2,6 miljard euro, een stijging met 12 procent. De ebitda kwam uit op 783 miljoen euro, een stijging met 8 procent. Beide cijfers liggen boven de verwachtingen van analisten.

  De farmagroep bevestigt de prognoses voor het hele jaar: een omzet tussen 5,05 en 5,15 miljard euro, een ebitda tussen 26 en 27 procent van de omzet en een winst per aandeel tussen 4,40 en 4,80 euro.

  Volg hier onze verslaggeving. 

 • Goudprijs spurt naar record

  Net als vrijdag beheerst de dubbele opflakkering - van het virus en de Chinees-Amerikaanse koude oorlog - het beleggerssentiment. En blijven beleggers hun toevlucht zoeken in goud, dat het record uit 2011 scherper stelt. 

  Goud tikt 1.923,2 dollar per ounce aan, waarmee het vorige dollarrecord van 1.921,17 dollar uit 2011 aan diggelen ligt. Sinds begin dit jaar werd goud 27 procent duurder.

  Steeds meer beleggers vinden hun weg naar goud via trackers. Zij beheren in totaal 3.300 ton, waarmee ze dit jaar het record van 2009 verbroken hebben.

 • Op de beleggersagenda deze week

  Goedemorgen! We zitten ons samen met u schrap voor een drukke week vol bedrijfsresultaten én macro-economische updates. We zetten hier de belangrijkste afspraken op een rijtje. 

  ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud