1. Markten Live
 2. Live blog
live

Greenyard zakt naar laagste peil sinds 1999

De Europese beurzen zetten hun nieuwjaarsspurt tegen gezapig tempo voort, met dank aan degelijke resultaten van Philips. Greenyard kreeg voor de tweede dag op rij een opdoffer en staat nu op het laagste peil sinds de beursgang in 1999.
 • Tot morgen!

  Met de boodschap dat we deze avond uiteraard nog de cijfers van Apple opvolgen en er morgenavond vergadering van de Amerikaanse centrale bank is. 

 • Bel20 lukt kleine winst, Greenyard onderuit

  De slotbel: de Bel20  vlagt uiteindelijk 0,3 procent hoger af, Greenyard  ging door het vooruitzicht van een forse kapitaalronde voor de tweede dag op rij hard onderuit: minus 14,8 procent naar 4,855 euro, het laagste peil sinds de beursgang in 1999. Het vorige diepterecord dateerde van 23 mei 2006.

 • Pond omlaag door Juncker

  Het pond is omlaag gegaan na het nieuws dat de president van de Europese Commissie (EC), Jean-Claude Juncker, nieuwe brexit-onderhandelingen van de hand wijst. De Britse munt zakt naar 0,8691 pond per euro.

 • Moody's dreigt Vale-papier tot rommel te degraderen

  Ratingbureau Moody's dreigt er mee in de kredietscore van de Braziliaanse mijnbouwreus Vale te knippen. Zo'n verlaging dreigt de financiering van Vale fors duurder te maken. Nu heeft Vale nog de rating 'Baa3'. Eén trapje later belandt het papier in de categorie 'rommel', waar veel grote beleggers niet langer mogen investeren. 

  Volgens Moody's is de financiële strop als gevolg van de dodelijke mijnbouwramp in Brumadinho afgelopen week nog moeilijk in te schatten, maar wel zeker is dat de ramp 'in alle aspecten een grote impact op Vale zal hebben'. De analisten vrezen voor een zware factuur, door de vele dodelijke slachtoffers én het feit dat de ramp slechts drie jaar na een andere grote milieuramp (Samarco) kwam. 

 • Microcap verdrievoudigt na doorbraak voor longkankertest

  Geen discussie over het opvallendste aandeel op Wall Street: de microcap OncoCyte  ziet de beurskoers verdrievoudigen. Het biotechbedrijf kondigde gisteren nabeurs sterke onderzoeksresultaten aan voor DetermaVu, een test om snel longkanker op te sporen. Beleggers waarderen het bedrijfje nu op meer dan 200 miljoen dollar, tegenover zo'n 65 miljoen dollar bij slot gisteren. 

 • Wall Street voorzichtig uit de startblokken

  We zoomen dieper in op Wall Street, lees hier ons overzicht.

 • Nasdaq duikt in het rood

  Van de prille winst bij opening schiet niets meer over op Wall Street. Onder aanvoering van een verkoopgolf in technologie - Nasdaq  kleurt het diepst rood - gaat ook de Dow Jones  nu een fractie lager. 

 • Griekse overheid haalt 2,5 miljard euro op

  Griekenland heeft voor het eerst sinds het einde van het Europese steunprogramma staatsobligaties uitgegeven (zie post 12u57). De verkoop van de obligaties leverde 2,5 miljard euro op en is volgens de Griekse minister van Financiën - Euclid Tsakalotos - een groot succes: 'the isue exceeded all our expectations'. De couponrente van de 5-jarige obligatie is gelijk aan 3,45 procent.

 • Wat te verwachten van Apple straks?

  Straks nabeurs zijn er de resultaten van Apple  over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2018/2019. Over dat voorbije kwartaal zullen er geen grote verrassingen (meer) zijn, aangezien CEO Tim Cook met de eerste waarschuwing in zestien jaar al de spanning heeft weggenomen: analisten rekenen gemiddeld op een omzet van 84 miljard dollar, een krimp met 5 procent tegenover het recordkwartaal een jaar eerder.

  Apple-CEO Tim Cook ©Bloomberg

  De winst per aandeel zou wel nog toenemen, met 7 procent tot 4,17 dollar per aandeel. Dat komt door twee factoren: ten eerste zal de globale nettowinst licht stijgen ondanks een iets lagere bedrijfswinst, dankzij de belastingverlaging die president Trump doorvoerde. Ten tweede zal de nettowinst per aandeel forser stijgen dan de globale nettowinst, omdat er door de bulkinkopen van eigen aandeel de winst over steeds minder aandelen moet gespreid worden. 

  Belangrijker is de prognose voor het lopende, tweede kwartaal. 'Dit zal de basis vormen voor de verwachtingen voor de rest van het jaar', stipt Katy Huberty, de invloedrijke techanaliste van Morgan Stanley, aan. De consensus op Wall Street rekent op 59,3 miljard euro omzet, een krimp van 3 procent tegenover een jaar eerder. Huberty is een stuk optimistischer en rekent op 62 miljard dollar omzet. 

  Terwijl de focus op de vertragende verkopen in China lag, is het volgens de Morgan Stanley-analiste vooral belangrijk de inkomsten uit de dienstenafdeling in de gaten te houden.

  'De hamvraag is waarom de jaaropjaargroei uit diensten afgelopen kwartaal is verzwakt tot 18 procent, van 25 procent in het voorgaande kwartaal', schrijft Huberty. Wall Street rekent voor de komende jaren dat Apple steeds meer inkomsten puurt uit diensten zoals Apple Care, Apple Pay en iTunes. Zeg maar meer inkomsten uit het 'ecosysteem' van de honderden milijoenen verkochte iPhones, nu de verkoop van die iPhone zelf over zijn piek heen lijkt. 

 • Amerikaans consumentenvertrouwen daalt fors

  Een belangrijke indicator van het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in januari gedaald naar het laagste peil in anderhalf jaar. Die bezorgdheid is wellicht vooral te wijten aan de sluiting van overheidsdiensten tot eind vorige week.

  De graadmeter van The Conference Board zakte met 6,4 punten naar 120,2 punten. Economen hadden een kleinere terugval naar 124 punten voorspeld. De beoordeling van de economische vooruitzichten verslechterde veel meer dan de inschatting van de huidige toestand.

 • Eén adres voor al uw beleggersvragen ...

  ... morgen stipt op de middag de wekelijkse livechat. U kunt u vragen via deze link nu al stellen. 

 • Wall Street start met de handrem op

  De openingsbel op Wall Street. De Dow Jones  gaat dankzij de scherpe klim van het industriële conglomeraat 3M  0,2 procent hoger, de bredere S&P noteert vlak. 

  ©AFP

 • Amerikaanse huizenboom vertraagt

  Na de scherpe rally van de voorbije zes jaar - waarbij de gemiddelde Amerikaanse woning meer dan 50 procent in prijs steeg tot een recordpeil - lijkt de Amerikaanse huizenmarkt over de piek heen. Dat leert de jongste S&P Case-Shiller-index, waarbij S&P samen met economen Karl Case en Robert Shiller de vinger aan de pols van de huizenprijzen in de 20 grootste Amerikaanse steden houdt. 

  Een gokje op vastgoed in Las Vegas loonde zich vorig jaar: huizen zijn er gemiddeld 12 procent duurder geworden. ©Photo News

  Jaar op jaar was er nog altijd een stijging met 4,7 procent in november, maar dat is iets minder dan de 5 procent klim in oktober en de kleinste groei sinds begin 2015. Jaar op jaar is de grootste stijging voor Las Vegas. In die gokhoofdstad is een gemiddelde woning vergeleken met een jaar eerder 12 procent duurder geworden. 

 • Diamantenboer ziet verkopen met 25 procent dalen

  De diamantenboer De Beers - eigendom van Anglo American - verkoopt haar diamanten op 10 momenten in het jaar aan een specifieke groep klanten. Tijdens haar verkoopmoment deze maand verkocht ze voor 505 miljoen dollar aan diamanten. Dit is 25 procent minder dan de 672 miljoen dollar die ze vorig jaar ophaalde. Het zijn met name de goedkopere stenen die minder opbrachten.

  De Beers heeft last van de wereldwijde groeivertraging. Hierdoor wordt de vraag naar diamanten minder. Daarnaast lijdt het bedrijf onder de toenemende concurrentie op de markt van goedkope stenen. Dit is te wijten aan het feit dat deze diamanten ook in een laboratorium kunnen worden gemaakt. De diamanten zijn chemisch identiek aan de gedolven variant. 

 • 'Europese beursrally is voorbij'

  Dat zegt Deutsche Bank-strateeg Sebastian Raedler, die begin deze maand met een goed getimede 'call' Europese aandelen nog als overdreven afgestraft bestempelde

 • Verizon: moeilijke omzetgroei, weinig winstgroei door veel kostengroei

  De grootste telecomspeler van de VS zakt ruim 3 procent in de Amerikaanse voorbeurshandel. Zowel het omzet- als het winstcijfer voor het vierde kwartaal eindigde in de buurt van de gemiddelde verwachtingen, maar de vooruitblik op 2019 toont dat groeien moeilijk is in deze competitieve markt. Meer dan 'low single digit growth' op omzetniveau krijgt Verizon niet over de lippen. Ondertussen zit het bedrijf halverwege een kostenbesparingsprogramma dat vier jaar duurt en nu al ruim 10.000 banen kostte. Terzelfdertijd kost de uitrol van 5G in Noord-Amerika handenvol geld.

 • Harley Davidson stelt teleur

  De motormaker Harley Davidson heeft teleurstellende kwartaalcijfers gepresenteerd. In het vierde kwartaal van 2018 bedroeg de winst per aandeel 0,17 dollar, terwijl analisten hadden gerekend op 0,28. De inkomsten uit de verkoop van motorvoertuigen en gerelateerde producten daalden met 8,7 procent tot 955,6 miljoen dollar. 

  De verkoop aan particulieren in de VS kromp met 10,1 procent. Analisten hadden verwacht dat deze verkopen maar met 8,7 procent zouden afnemen. 

  Harley Davidson heeft onder andere last van de veranderde demografie in de VS. De doelgroep van het bedrijf begint oud te worden en het bedrijf is niet goed in staat om jonge motorrijders voor zich te winnen.

  Naast demografische problemen heeft het bedrijf ook nog last van president Trump. De president van de VS gaf vorig jaar aan dat hij een boycot tegen de motorfabrikant zou steunen:

 • België leent 5 miljard euro op 31 jaar

  Het Federaal Agentschap van de Schuld geeft dinsdag voor 5 miljard euro obligaties uit die vervallen op 22 juni 2050. Dat meldt het persbureau Bloomberg. De rente op de nieuwe Belgische staatsobligaties is gelijk aan 44 basispunten boven de swaprente, een soort interbankenrente. Dat betekent dat de overheid een rente van zowat 1,7 procent betaalt. Het exacte rendement van de obligaties wordt later vandaag bekendgemaakt.

  De honger naar Belgisch overheidspapier was zeer groot. Institutionele investeerders, zoals banken en verzekeraars, vroegen voor 28 miljard euro papier.

 • Wind uit verschillende richtingen voor Siemens Gamesa

  Siemens Gamesa is vandaag een van de sterkste stijgers in Europa. De eerste reactie op de resultaten van het eerste kwartaal van het boekjaar 2018/19 (oktober – december) waren nochtans negatief. Het aandeel verloor tot 2,5 procent omdat de operationele winstmarge was teruggevallen tot 6,1 procent, van 6,3 procent een jaar eerder.

  De omzet steeg wel met 6 procent tot 2,23 miljard euro en het bedrijf handhaaft ook de prognose over het hele boekjaar een winstmarge van 7 tot 8,5 procent te behalen. Volgens CEO Marcus Tacke wordt de tweede jaarhelft beter. Dat vooruitzicht stuurt het aandeel stevig hoger.

  De lagere winstmarge van het eerste kwartaal zou te maken hebben met lagere prijzen voor een reeks opdrachten die in 2017/18 werden binnengehaald. Ook de Amerikaans-Chinese handelsoorlog speelt Siemens Gamesa parten, omdat staal – de voornaamste grondstof van windturbines – hierdoor duurder is geworden.

  ©REUTERS

 • De samenvatting van de Brusselse beursdag tot nu toe

 • Griekenland weer op eigen benen

  Griekenland gaat voor het eerst sinds het einde van het Europese steunprogramma staatsobligaties uitgeven. In augustus 2018 kreeg het land zijn laatste noodlening van het Europese Stabiliteits Mechanisme (ESM) en nu moet het land zelf voor zijn financiering zorgen. Er zal naar verwachting voor twee miljard aan obligaties worden uitgegeven met een looptijd van vijf jaar.

  Het is nog onduidelijk hoe de twee miljard zal worden aangewend. Een mogelijkheid is dat Griekenland haar relatief dure schulden gaat terugbetalen. Zo leent het land bij het IMF tegen een rente van 3,6 procent, terwijl de 5-jaars rente op bestaand Grieks staatspapier op dit moment rond de 3,1 procent schommelt. De regering kan er ook voor kiezen om bestaande obligaties die nog tegen een hoge rente zijn uitgegeven af te lossen.

  Griekse rente

  Banken opschonen

  Een andere mogelijkheid is dat het land het geld gebruikt om slechte leningen van banken op te kopen. De kredietverstrekkers in het probleemland hebben op dit moment een groot aantal leningen waarvan de kans groot is dat ze niet worden terugbetaald. Hierdoor zijn banken op dit moment sterk gelimiteerd om leningen te verstrekken aan gezonde bedrijven, waardoor de economie zich niet volledig kan ontplooien. Het opkopen van deze schulden zou de banken - en daarmee de economie - weer wat ademruimte geven.

 • Ook Pfizer somber

  Ook bij farmareus Pfizer valt de laatste kwartaalwinst een fractie boven de analistenconsensus, maar de vooruitblik op het huidige boekjaar komt lager uit dan de sectorkenners hadden vooropgesteld.

 • 3M slaat en zalft

  De winst per aandeel voor het Amerikaanse conglomeraat 3M kwam boven de verwachtingen uit, maar het bedrijf verlaagt wel de prognoses voor 2019.

 • SocGen nog steeds fan van Solvay

  'We houden rekening met een moeilijk 2019,' verklaren de analisten die bij Société Générale de chemiesector volgen. 'Dat geldt voor alle spelers die gespecialiseerde polymeren maken, terwijl we al lang wisten dat smartphones en tablets al in een dip zaten. Anderzijds moet wel gezegd dat de productie van natriumcarbonaat (soda ash) goede vooruitzichten heeft, terwijl dit de meest cyclische business is voor Solvay.'

  Een en ander zal volgens SocGen afhangen van de aflosbeurt van Ilham Kadri, die in maart de nieuwe CEO opvolgt. 'Ze is relatief onbekend op de financiële markten.'

  Zelfs als de economische groei vertraagt, huisvest Solvay nog verschillende groeipolen en dus blijft het aandeel een topfavoriet van het analistenteam. Het koersdoel zakt dan wel van 140 naar 125 euro, maar het koopadvies blijft ongewijzigd.

 • JPMorgan AM mag fondsen verkopen aan Chinese retailbeleggers

  JPMorgan Asset Management heeft na twee jaar de goedkeuring gekregen van de Chinese toezichthouder om twee fondsen met zetel in Hongkong te commercialiseren op het Chinese vasteland. Dat bericht Financial Times. Het gaat om het Asia Equity Dividend Fund en het Global Bond Fund. 

  China biedt door de opening van de markt een enorm potentieel voor fondsbeheerders, zo blijkt uit een rapport van McKinsey. Volgens de consultant kunnen buitenlandse fondsbeheerders die het Chinese vasteland betreden, de komende vijf jaar gezamenlijk 6.000 miljard dollar aan instromen genieten. 

 • Vranken zakt na omzetcijfers

  Op de beurs van Parijs zakt Vranken  momenteel 1,3 procent. Gisterenavond maakte de groep een stijging van de champagne-omzet bekend van 2,3 procent over 2018. De groei in Frankrijk werd evenwel afgeremd door de protesten van de gele hesjes. Lees hier meer

  Voor een zicht op de marges is het wachten op de volledige resultaten, die op 28 maart worden verwacht. 

 • Engie geeft info over Belgische kerncentrales

  Engie Electrabel maakte maandagavond een nieuwe planning bekend voor zijn Belgisch kerncentralepark. Daaruit blijkt dat volgende winter vier van de zeven Belgische kernreactoren zullen draaien. Samen zullen ze 4.000 MW stroom produceren. De actieve kernreactoren zijn Doel 3 en 4 en Tihange 2 en 3.

  Drie kernreactoren zullen volgende winter dus niet beschikbaar zijn: Doel 1 en 2 en Tihange 1. Zij moeten bijkomende inspectie- en onderhoudsbeurten ondergaan in het kader van de verlenging van hun levensduur tot 2025.

  De kerncentrale van Tihange aan de Maas ©BELGA

 • 'Cijfers Melexis kunnen makkelijker teleurstellen dan positief verrassen'

  In de aanloop naar de jaarcijfers van Melexis volgende woensdagochtend (6 februari) blijft Kepler Cheuvreux voorzichtig. De koers halveerde in 2018 maar herstelde mooi in de eerste weken van dit jaar. 'De meeste analisten verwachten dat het laagtepunt door overtollige voorraden (bij de klanten van chipfabrikanten) zal wegebben vanaf het tweede kwartaal van dit jaar. Dat is ook de vooruitblik die STMicroelectronics gaf, maar wij denken dat dit bedrijfsspecifiek is.'

  Omdat Melexis er een deugddoende stijging heeft op zitten spreekt Kepler opnieuw van een 'hoge' waardering. Daardoor zouden de cijfers van 6 februari zwaarder kunnen teleurstellen dan ze nog kunnen verrassen. Het advies blijft voorlopig dan ook staan op 'afbouwen' met een koersdoel van 44 euro. 

 • Koersdoelen

  • Morgan Stanley verlaagt het koersdoel voor AB InBev over 12 maanden van 91 naar 85 euro, het advies blijft 'bijkopen'.
  • Ook zakte het koersdoel voor Bpost van 13 naar 9,3 euro. Daar staat het advies nog steeds op 'houden'.
  • Société Générale verlaagt het koersdoel voor Solvay van 140 naar 125 euro, het advies blijft 'kopen'.
 • De bijna-CEO van Santander duikt de loopgraven in

  ©EPA

  Andrea Orcel wordt toch niet de CEO van Santander, maar laat zich niet zomaar opzij schuiven omdat hij 'te duur' bevonden werd. Hij zal de beslissing gerechtelijk aanvechten, en probeert een claim over contractbreuk hard te maken met een team van advocaten.

  De man is in België bekend als degene die Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander (!) op het idee bracht een bod op ABN Amro te lanceren. Die prooi leek te groot om zomaar op te slokken, en veroorzaakte zo mee de ondergang van Fortis tijdens de bankencrisis iets meer dan 10 jaar geleden.

 • Fagron warrig over Wichita

  Communicatie over de omzetbijdrage van de steriele fabriek in het Amerikaanse Wichita, waar Fagron-watchers al jaren over spreken, zorgt voor verwarring. In een bedrijfsportret bij onze Nederlandse collega's van het Financieele Dagblad staat te lezen dat daar in 2020 100 miljoen dollar omzet neergezet zal worden.

  Eerdere officiële prognoses van het bedrijf hadden het over een 100 miljoen dollar omzet ergens tussen 2020 en 2022. 'Analisten rekenden daar dus op in het midden van die vork,' haalt Stijn Demeester van ING aan. Demeester nam contact op met Fagron , die ontkent dat ze het vroegere statement tegenover het FD hadden vernauwd tot 2020. Fagron kreeg het artikel wel te zien voor publicatie, maar zegt het toen niet te hebben opgemerkt.

 • Lager koersdoel Greenyard

  Het koersdoel van KBC Securities voor groenten- en fruitbedrijf Greenyard zakt van 9,5 naar 5,7 euro, nu het bedrijf een kapitaalverhoging overweegt na een nieuwe winstwaarschuwing. Analisten Alan Vandenberghe en Guy Sips bekritiseren de beperkte duidelijkheid over toekomstige inkomsten van het bedrijf. 'Deze winstwaarschuwing komt hele kort na de investeerdersdag van november.'

  'De balans oplappen zal een rist maatregelen vereisen. Dat kan met een dividend, een verkoop van kleinere activa en door gebouwen te verkopen en daarna te leasen (sale & lease back). Maar de enige structurele oplossing is een kapitaalverhoging van 70 à 120 miljoen euro, afhankelijk van de beslissingen over de andere mogelijkheden en de bewegingsruimte die de banken zullen toestaan.'

  Omdat de timing en de omvang van die kapitaalverhoging voorlopig geheel hypothetisch is, laten de analisten dat voorlopig uit hun rekenmodel. Daardoor oogt de schuldenlast wel onredelijk hoog, en alleszins veel hoger dan de banken zullen toestaan. Er moet dus iets gebeuren.

 • Royal Mail versmalt winstprognose

  Royal Mail , de voormalige monopoliehouder voor het postverkeer in het VK, schat dat de aangepaste bedrijfswinst ‘voor transformatiekosten’ over het lopende boekjaar 2018/19 tussen 500 en 530 miljoen pond zal uitkomen. Tot dusver was de verwachtingsvork 500 tot 550 miljoen pond. Ook dat zou al een serieuze verslechtering geweest zijn in vergelijking met  het voorgaande boekjaar, toen een bedrijfswinst van 694 miljoen werd geboekt.

  Net als postbedrijven in andere landen kijkt Royal Mail aan tegen een snel slinkend briefverkeer. De Britse speler hield rekening met een krimp van 4 tot 6 procent in het boekjaar 2019/20, maar denkt nu dat de daling groter zal zijn. Voor het lopende boekjaar wordt een daling van 7 à 8 procent verwacht.

  Inspanningen om de kosten te drukken, onder meer via automatisering, lijken ook minder te hebben opgeleverd dan gehoopt.

 • 'Impact belastingdienst op Bpost klein'

  Als de federale belastingdienst inderdaad geen brieven meer zal sturen in 2025, zal de klap voor de Belgische posterijen best meevallen, reageert KBC Securities vanochtend op nieuws uit De Tijd. 'De belastingen sturen ongeveer 21 miljoen brieven per jaar,' rekent analist Ruben Devos voor. 'Dat volume behandelt Bpost  gemiddeld op drie dagen tijd. Als die brievenpost inderdaad gepland wordt uitgefaseerd is de impact beperkt. Het bedrijf zelf gaat uit van een jaarlijkse daling van de brievenpost van 9 procent tot en met 2022. Daarmee gaat het volgens ons al uit van een verregaande digitalisatie van de overheid.'

 • Melexis grootste daler

  Melexis zakt ruim 4 procent nadat chipgigant Nvidia gisteren zijn verwachtingen verlaagde.

 • Europese beurzen op verlies

  • Bel20: -0,3%
  • Philips: +2,6%
  • SAP: -2,9%
 • Naar een voorzichtige start op Europese beurzen

  De futuresmarkt wijst op kleine winsten (+0,2%) of verliezen voor de Europese indices (-0,1%) na de openingsbel om 9u.

 • Gemengde cijfers SAP

  Europa's grootste softwarebedrijf, het Duitse SAP , stelde matige jaacijfers voor nadat het miljarden spendeerde aan overnames. De omzet kwam boven de verwachtingen uit, maar de brutobedrijfswinst iets lager.

  ©AFP

  SAP is bezig aan de omwenteling richting clouddiensten, en dat maakt "new cloud bookings" een van de belangrijkste datapunten op de resultatenrekening. Van daar komt de toekomstige groei immers: SAP wil tegen 2023 zijn omzet uit de cloud verdrievoudigen. In het vierde kwartaal zette SAP 23 procent meer omzet neer dan in het derde kwartaal: dat is een vertraging van het groegere groeitempo.

 • "Geen briefpost van de FOD Financiën tegen 2025"

  Een van de grootste brievenverstuurders van België heeft grote plannen. De topman van de belastingen wil tegen 2025 geen papieren brieven meer versturen naar de belastingplichtige Belg. Zet dat dadelijk de beurskoers van Bpost in beweging?

  EGOVERNMENT, NACHTMERRIE VOOR BPOST

  Een papierloze fiscus is een nachtmerrie voor Bpost, zeker als het initiatief een omschakeling naar e-government inluidt. De Belgische overheid was, inclusief overheidsinstellingen en het contract voor universele postdienst, in 2017 luidens het jaarverslag goed voor 12,2 procent of één achtste van de groepsomzet van de Belgische posterijen.

  Het voorbeeld van Posten Danmark leert dat een overheid die volledig papierloos gaat het bedrijfsmodel van een klassiek postbedrijf op de schop kan nemen. Bpost beleefde in 2018 al een rampjaar op de beurs, mede door de versnelling van de krimp van het briefvolume. De krimp is nu dusdanig dat die niet meer zoals vroeger kan gecompenseerd worden met prijsverhogingen voor postzegels, hoe hard Bpost die prijs ook opgedreven heeft

   

 • Goeiemorgen

  De beurs van Tokio bleef vannacht nagenoeg onveranderd. ©REUTERS

  Het wordt vooral druk op Wall Street vandaag. Vanavond laat krijgen we kwartaalcijfers van Apple, tot recent het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld, te zien.

  Voorbeurs komen 3M, Biogen, Lockheed Martin, Pfizer en Verizon aan de beurs. Nabeurs volgen ook nog Amgen en eBay.

  In Europa komen Philips en de softwaregroep SAP aan de beurt.

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud