1. Markten Live
 2. Live blog

Beurzen besluiten aarzelende dag positief

Aan het einde van een sterk kwartaal wogen beleggers de coronazorgen af tegen herstelhoop. In het slotuur kropen de Europese beurzen uit het rood onder invloed van Wall Street. In Brussel blonken Telenet en Sofina uit.
 • Geen dividend van BIB voor Nationale Bank

  We willen nog wat nieuws meegeven dat belangrijk is voor de aandeelhouders van de Nationale Bank. De Bank voor Internationale Betalingen (BIB), de bank van de centrale banken, keert voor het eerst sinds 1950 geen dividend uit. Dat is slecht nieuws voor de Nationale Bank, die een van de aandeelhouders is van de BIB. Het dividend van de BIB is een onderdeel van de opbrengst van de zogenaamde statutaire portefeuille, die op haar beurt het dividend van de Nationale Bank bepaalt.

  In 2019 ontving de Nationale Bank van de BIB een dividend van omgerekend 13,2 euro per aandeel Nationale Bank. De Nationale Bank keerde over het boekjaar 2019 een brutodividend uit van 122,57 euro. Zij merkt op dat het te vroeg is om een betrouwbare raming te maken van het dividend dat ze over 2020 zal uitkeren.

  Er zijn twee redenen waarom de BIB geen dividend uitkeert. In de eerste plaats daalde haar winst met 64 procent naar 166 miljoen speciale trekkingsrechten (204 miljoen euro) omdat de turbulentie op de markten het inkomen van ontleende middelen deed dalen. Bovendien willen de centrale banken als toezichthouder een signaal geven. Ze hebben de banken opgeroepen geen dividend uit te betalen om hun kapitaalbuffers te versterken.

 • Graag tot morgen!

  We sluiten onze marktenblog af en zien u graag morgenvroeg terug. Naast cijfers over de industrie in de eurozone en de VS gaat de aandacht dan vooral naar de jobcreatie in de VS. En schrik niet van het aandeel Barco, dat wordt gesplitst. 

  WOENSDAG 01 JULI 2020

  ECONOMIE/FINANCIËN

  China:

  • Hongkong: beurs gesloten wegens SAR Establishment Day

  Eurozone:

  • PMI-industrie (indicator aankoopdirecteurs) juni, 10.00 uur

  Japan:

  • Ondernemersvertrouwen (Tankan) tweede kwartaal, 01.50 uur

  Verenigde Staten:

  • Werkgelegenheid privésector (cijfers sociaal secretariaat ADP) juni, 14.15 uur
  • ISM-industrie (indicator aankoopdirecteurs) juni, 16.00 uur
  • Federal Reserve: notulen vergadering van 10 juni, 20.00 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  • Barco: splitsing aandeel in 7
 • Econocom rondt verkoop EBC af

  Econocom laat weten dat de midden april aangekondigde verkoop van zijn dochterbedrijf EBC (Econocom Business Continuity) aan de investeringsmaatschappij Chequers Capital is afgerond. EBC stelt zowat 430 mensen te werk op 27 sites en realiseerde vorig jaar een omzet van bijna 86 miljoen euro. De opbrengst van de verkoop zal Econocom gebruiken om zijn schuldenlast te verminderen en zich financieel te versterken.

 • Minder winst en geen dividend bij Co.Br.Ha

  De bierbrouwer Co.Br.Ha maakt - eindelijk - de jaarresultaten over 2019 bekend. De omzet van de brouwer van Primus steeg met 2,4 procent tot 107,8 miljoen euro, terwijl het biervolume met 1,7 procent afnam. In België had de moedermaatschappij van Brouwerij Haacht af te rekenen met sterke marktconcurrentie, maar buiten België groeide de omzet met 10,1 procent.

  De winstgevendheid stond wel onder druk. De brutobedrijfswinst (ebitda) zakte met 10 procent tot 16,8 miljoen euro en de nettowinst kromp van 5,1 naar 3,3 miljoen euro. Het bedrijf stelt voor geen dividend uit te keren.

 • Beurzen sluiten nipt positief

  Wellicht onder invloed van het herstel in New York zijn de Europese beurzen met licht winstcijfers gesloten. De Euro Stoxx 50 won 0,1 procent. In Brussel klokte de Bel20 nipt op het droge af: de index sloot 0,05 procent hoger op 3.328,01 punten.

  In de Bel20 speelden Telenet (+3,7%) en Sofina (+2,2%) zich in de kijker en stonden Proximus (-2%) en Solvay (-1,1%) op de rem.

 • Onze Wall Street-spiegel...

  ... gaat over Boeing, Micron Technology en Xilinx, en vindt u hier terug.

 • Klap voor Boeing

  Een van de grote dalers in New York is Boeing . De vliegtuigbouwer neemt een duik van 6,4 procent. Norwegian Air heeft een bestelling van 97 vliegtuigen geannuleerd. Het gaat om 92 737 MAX-toestellen en vijf 787 Dreamliners. De Noorse luchtvaartmaatschappij probeert compensatie te verkrijgen voor eerdere betalingen.

  Norwegian Air ziet af van de MAX-toestellen omdat die nog altijd niet mogen vliegen om veiligheidsredenen. De Dreamliners zouden dan weer mogelijk motorproblemen hebben. Boeing moest dit jaar al 313 annuleringen van bestellingen van 737 MAX-toestellen slikken.

 • KBC sluit een op de zeven bemande kantoren

  Omdat meer dan de helft van de klanten alleen digitaal bankiert, gaat KBC 54 van de 382 bemande kantoren sluiten.

 • Wall Street start met licht verlies

  In New York openen de beurzen zoals verwacht licht lager. De Dow Jones verloor bij de openingsbel 0,3 procent en de S&P500 0,15 procent. De Nasdaq bleef vlak. Coronazorgen en broedende spanningen tussen de VS en China wegen op het sentiment.

  Vandaag is de laatste dag van wat wellicht het beste kwartaal voor de S&P500 was sinds 1998. Sinds begin april is de index zowat 18 procent gestegen dankzij massale stimulus en het versoepelen van de lockdownmaatregelen. Sinds begin dit jaar noteert de index ongeveer 5 procent lager.

 • ‘Extra banen op de tocht bij Commerzbank'

  Bij de Duitse Commerzbank  kunnen boven op het verlies van 4.000 arbeidsplaatsen dat in de herfst werd aangekondigd 7.000 banen verloren gaan, meldt Börsen-Zeitung. Het totale banenverlies tot 2023 zou zo oplopen tot 11.000. Dat vooruitzicht stuurde het aandeel Commerzbank maandag 5,3 procent hoger. Vandaag gaat daar weer 1,4 procent af.

  Volgens Börsen-Zeitung was vandaag een buitengewone algemene vergadering bij Commerzbank gepland, maar is die te elfder ure afgelast op vraag van de werknemersafgevaardigden. Die zouden vernomen hebben dat de grootaandeelhouder Cerberus via contacten in het ministerie voor Financiën invloed tracht uit te oefenen op het uittekenen van de strategie. Strategie valt onder de verantwoordelijkheid van het directiecomité (Vorstand).

 • Royal Dutch Shell gaat fors afschrijven

  In een corona-update laat Royal Dutch Shell weten dat fors gaat afboeken. De afschrijving zal uitkomen tussen 15 en 22 miljard dollar (13,4 en 19,6 miljard euro). Daarmee volgt het olie- en gasconcern zijn concurrent BP , dat eerder 17 miljard dollar afschreef omdat het net als Shell rekening houdt met een structureel lager olie- en gasverbruik.

  De crisis in de oliesector is het gevolg van de wereldwijde quarantainemaatregelen. De algemene economische vraag en het gebruik van vervoersmiddelen daalde sterk, waardoor de vraag naar olie een duikvlucht nam. Dat merkte Shell in de cijfers. In het tweede kwartaal verkocht de onderneming tussen 3,5 en 4,5 miljoen vaten olie, terwijl het een jaar eerder zo'n 6,6 miljoen vaten olie verkocht. 

  Voor een vat Brent-olie gaat het bedrijf voor 2020 uit van een gemiddelde prijs van 35 dollar per vat. Het aandeel verliest 2,4 procent.

  ©AFP

 • 'Beurzen lopen voor op economisch herstel'

  Het razendsnel herstel van de aandelenmarkten na de coronacrash van februari en maart roept al langer vraagtekens op. Het economisch herstel zal veel trager verlopen en wellicht meerdere jaren in beslag nemen. Dat betekent dat er een discrepantie is tussen de beurzen en de reële economie. Dat zegt ook de Bank voor Internationale Betalingen (BIB), de bank van de centrale banken.

 • Telenet veert weer op

  Nadat Telenet  maandag met een forse 5,9 procent onderuit was gegaan, gaat het aandeel vandaag 5,2 procent hoger. Daarmee is het de grootste stijger in de Bel20 . De klap kwam na het nieuws dat Fluvius en Telenet gesprekken opstarten over de realisatie van een open glasvezelnetwerk voor snel internet

  Analisten krabben zich in de haren over de deal. Volgens ING-analist David Vagman kan een nieuw, open netwerk gevolgen hebben voor het eigen netwerk van Telenet en Proximus . Daarnaast zouden beleggers vrezen dat Telenet toch weer stevig moet investeren in het glasvezelnetwerk van Fluvius, wat de royale dividenden kan aantasten.

  Maar volgens Vagman is er ook positief nieuws, met name dat de verkoop van het Waalse kabelbedrijf VOO niet doorgaat:

  Een overname door Telenet en Orange Belgium zou strategisch logisch zijn. Een dergelijke aankoop kan veel synergievoordelen opleveren en geeft de mogelijkheid tot cross selling.
  David Vagman
  Analist bij ING

 • Boris Johnson belooft 'New Deal' voor Britse economie

  De Britse premier Boris Johnson heeft zijn visie uit de doeken gedaan om de Britse economie vooruit te stuwen na mogelijk de diepste recessie in 300 jaar. Hij wil een investeringsprogramma van 5 miljard pond in wegen, scholen en ziekenhuizen versnellen. Ook beloofde hij in de herfst met een vervolgstrategie te komen.

  Het persagentschap Bloomberg merkt op dat 5 miljard pond vrij mager is om dat een 'New Deal' te noemen. De New Deal van de Amerikaanse president Roosevelt kwam overeen met zowat 40 procent van het Amerikaanse bruto binnenlands product in 1929. Johnson blijft steken op iets meer dan 0,2 procent van het Britse bbp in 2019.

  Johnson wees er ook op dat de werkloosheid, die tot het hoogste peil in een generatie is gestegen, een groot probleem wordt. Om de Britse economie nieuw leven in te blazen wil hij sterk inzetten op de bouw van huizen, in wat hij noemt een ‘infrastructuurrevolutie’.

 • Agfa-concurrent snijdt in pensioenen

  Heidelberger Drukmashinen (Heidelberg in de volksmond) heeft een akkoord gesloten met de vakbonden over een nieuw pensioenplan. De producent van drukpersen 'dynamiseert' zijn pensioenen en maakt ze afhankelijk van de lagere inflatie. De operatie heeft een positief effect van 65 miljoen euro op de brutobedrijfswinst (ebitda) voor het lopende kwartaal. Heidelberg is een belangrijke concurrent van Agfa-Gevaert  . De Mortselse beeldvormingsgroep worstelt ook met zijn pensioenlasten uit het verleden.

  Het plan moet nog bekrachtigd worden door de achterban van metaalvakbond IG Metall.

 • Wij vatten de Brusselse beursdag voor u samen...

  ... in dit artikel.

  ©BELGA

 • Inflatie licht hoger in eurozone

  De inflatie in de eurozone is in juni iets gestegen, maar bedraagt nog altijd slechts 0,3 procent volgens een eerste raming van Eurostat. Daarmee is de inflatie ver verwijderd van het streefdoel van de Europese Centrale Bank: onder maar dicht bij 2 procent.

  Door de lockdowns in bijna heel Europa bedroeg de inflatie in mei 0,1 procent. De lichte verbetering in juni is te danken aan de geleidelijke heropening van de Europese economieën. De kerninflatie - zonder de meer volatiele voedsel- en energieprijzen - kwam uit op 0,8 procent.

  Door de coronacrisis krimpt de economie van de eurozone dit jaar met meer dan 8 procent, is de verwachting.

  Klanten verlaten een supermarkt in Bad Honnef, een stadje in de buurt van Bonn. ©REUTERS

 • Kinepolis: 'Kostenbeheersing blijft focus'

  Vanaf woensdag kunnen we in België weer naar de cinema. Voor Kinepolis is België de laatste markt die opent. In andere landen is de bioscoopuitbater al operationeel, al is dat in de meeste landen met stevige restricties.

  De bioscoopuitbater stuurde maandag een stand van zaken uit. Vooral Canada is een tegenvaller, vindt ING-analist David Vagman. 'In een aantal provincies is er nog geen enkel perspectief op heropening', stipt de analist aan in zijn ochtendmail. Canada is voor Kinepolis de grootste markt. 'Positief is dat de cinema's in de VS, een grote broeihaard van het coronavirus, open mogen vanaf begin juli, al is dat een slechts aan een kwart van de normale capaciteit', zegt Vagman.

  KBC Securities onthoudt vooral dat Kinepolis zich voorneemt zijn kostenstructuur te blijven beheersen. KBCS herhaalt zijn koopadvies met een koersdoel van 57 euro.

 • Beurzen duiken in de min

  De Europese beurzen zijn hun winsten kwijt en noteren nu in de min. Het gemiddelde Europese aandeel verliest 0,4 procent. Ook de Bel20 gaat 0,4 procent lager.

  ©EPA

 • ING: 'Opschorting verkoop VOO goed voor telecomspelers'

  Volgens David Vagman, analist van ING, is het voor Belgische telecomoperatoren goed nieuws dat de verkoop van het Waalse kabelbedrijf VOO niet doorgaat. VOO zou verkocht worden aan het Amerikaanse Providence, maar omdat die verkoop volgens de rechtbank plaatsvond op een niet-transparante en discriminerende manier ging de verkoop niet door. 'Dat beperkt het risico op een vierde speler op de Belgische telecommarkt. Dat is vooral positief voor Proximus en Orange Belgium  omdat die groepen veel Waalse klanten hebben.' 

  Op de lange termijn ziet Vagman ook voordelen voor Telenet en Orange Belgium:

  Een overname door Telenet en Orange Belgium zou strategisch logisch zijn. Een dergelijke aankoop kan veel synergievoordelen opleveren en geeft de mogelijkheid tot cross selling.
  David Vagman
  Analist bij ING

 • KBCS over Gimv

  Analist Michiel Declerq van KBC Securities reageert op de desinvestering van Contraload (zie post 6u33) en de investering in Televic (zie post 6u40) die Gimv maandag nabeurs aankondigde. Over de verkoop van Contraload zegt Declerq dat de verwachte kapitaalwinst rond 30 miljoen euro zal uitkomen. 'Dat is een succesvolle exit ondanks een moeilijke marktomgeving', zegt de analist. 

  Declerq is tevreden over de aankoop van Televic. 'Het management hintte er bij de jaarresultaten al op dat het in meer technologiegedreven ondernemingen wilde stappen. Het is goed te zien dat Gimv daar zo snel op reageert. De toevoeging van Televic aan het Smart Industries Platform stelt het bedrijf in staat te profiteren van opkomende trends als e-learning. Ook de gezondheidssector blijft op de lange termijn een groeimarkt. In combinatie met zijn dominante positie in de wereldwijde spoorsector zien we Televic als een goede diversificatie met ruimte voor verdere acquisities.'

  De analist herhaalt zijn houdenadvies en koersdoel van 55 euro.

 • Stel nu al uw vraag voor onze wekelijkse livechat ...

  ... en wel via deze link. Thema: het doldwaze halfjaar op de beurzen en de Belgische toppers en floppers tijdens die achtbaanrit. 

 • Europese beurzen openen hoger

  Het gemiddelde Europese aandeel start de dag met een winst van 0,1 procent. 

  Prosus is de grootste stijger bij de eredivisie van het Damrak (AEX) met een winst van 3,5 procent. De Zuid-Afrikaanse techinvesteerder heeft in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 'solide resultaten' geboekt (zie post 6u43)

  Basic-Fit veert ruim 6 procent op. De fitnessketen kreeg fanmail van de zakenbank Morgan Stanley (zie post 6u57)

 • Bel20 start hoger aan de dag

  Onze Brussels kanjerindex opent zojuist 0,4 procent hoger. 

  Gimv veert 1 procent op. De Antwerpse investeerder cashte op de verkoop van een Vlaamse pallettenspecialist (zie post 6u33) en kondigde de grootste investering ooit aan (zie post 6u40)

  Sofina zakt  0,7 procent. De spilholding van de familie Boël mag nochtans langs de kassa passeren als de jongste miljardendeal onder maaltijdkoeriers doorgaat (zie post 7u14)

  Sibelco  heeft nog geen openingskoers. Een dochter van de mineralenreus, Covia, vraagt bescherming aan tegen zijn schuldeisers onder het zogenaamde Chapter 11 van het Amerikaanse faillissementsrecht (zie post 7u33)

  Biocartis stijgt 3,3 procent. De Mechelse leverancier van labtests krijgt een adviesverhoging van het beurshuis Berenberg (zie post 8u06)

 • Powell: 'Herstelpad extreem onzeker'

  We wilden het toch nog even hebben over de speech die de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), Jerome Powell, maandag hield in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Daarin waarschuwde hij ervoor dat het pad naar economisch herstel niet zonder slag of stoot verloopt:

  We zijn in een belangrijke nieuwe fase beland en sneller dan verwacht. Terwijl de huidige opleving van de economie goed is, geeft het ons ook nieuwe uitdagingen zoals het in toom houden van het virus.
  Jerome Powell
  Voorzitter van de Amerikaanse centrale bank

  Powell waarschuwt voor een onzeker herstel. 'Het economische pad voorwaarts voor de economie is extreem onzeker en zal voor een belangrijk deel afhangen van hoe succesvol we het virus in toom weten te houden. Een volledig herstel is onwaarschijnlijk tot mensen zeker zijn dat het weer veilig is een breed aantal activiteiten te doen.'

  ©AFP

 • Biocartis krijgt adviesverhoging van Berenberg

  De Mechelse leverancier van labtests Biocartis krijgt een adviesverhoging van het beurshuis Berenberg. Het advies gaat van 'under review' naar 'kopen', terwijl het koersdoel zakt van 16,50 naar 6,60 euro. 'De koers van het aandeel liep te hard op in 2019, waarna een stevige verkoopgolf volgde, waardoor het aandeel 60 procent lager ging. Maar als we kijken naar de vooruitgang van de afgelopen jaren en de samenwerkingsverbanden die het nu heeft, denken we dat de kansen op lange termijn overeind blijven.'

  Begin dit jaar sloot Biocartis een samenwerkingsovereenkomst met de Britse groep AstraZeneca, een bedrijf waarmee het al samenwerkte aan biomarker testing bij longkankerpatiënten. 'Wij denken ook dat het bedrijf de recente problemen kan overwinnen en marktaandeel kan winnen in de snelgroeiende markt voor de moleculaire diagnose van kanker.' 

 • MDxHealth houdt aandeelhoudersvergaderingen achter gesloten deuren

  MDxHealth laat zojuist via een persbericht weten dat het op 30 juli een bijzondere en buitengewone aandeelhoudersvergadering houdt. Door de coronapandemie zullen de vergaderingen achter gesloten deuren plaatsvinden. 

  Op de agenda staan onder andere de benoeming van nieuwe directeuren en een goedkeuring aan de raad van bestuur om het aandelenkapitaal te verhogen. 

 • Sibelco-dochter vraagt chapter 11 aan

  Covia , een dochter van de mineralenreus Sibelco , vraagt bescherming tegen zijn schuldeisers aan onder Chapter 11 van het Amerikaanse faillissementsrecht. Dat maakt de groep bekend in een persbericht.

  Midden 2018 fuseerde de Belgische groep haar Amerikaanse dochter Unimin met het Amerikaanse genoteerde Fairmount Santrol, een specialist in de ontginning van zand voor de exploitatie van schaliegas. Sibelco bezit 65 procent van het nieuwe geheel, dat onder de naam Covia noteert op de New Yorkse beurs.

  De Belgen beleefden er financieel nog niet veel plezier aan. Covia slikte in 2018 al een waardevermindering van 400 miljoen op zijn energietak en vorig jaar bedroeg de waardevermindering bijna 1,4 miljard euro. 'De Noord-Amerikaanse energiemarkt blijft zwak. Er is een groot onevenwicht tussen de productiecapaciteit van de zandproducenten zoals Covia en de vraag. Dat drukt op de prijzen en de marges', klonk het toen bij Sibelco.

  De situatie op de energiemarkt is verslechterd door de coronacrisis en de ineenstorting van de olieprijs. 'Het werd de afgelopen maanden duidelijk dat er radicale stappen nodig waren', zegt het mineralenbedrijf. 'Deze situatie biedt Sibelco een duidelijker toekomstperspectief. Sibelco is schuldenvrij en kan zich nu volledig toeleggen op de verdere groei van zijn kernactiviteiten.'

 • Sofina langs de kassa

  Bij de jongste miljardendeal onder maaltijdkoeriers kan Sofina langs de kassa passeren.

  Lang is Uber niet bij de pakken blijven zitten. Eerder deze maand troefde Just Eat Takeaway , de maaltijdkoerier van de Nederlander Jan Groen, de Amerikaanse taxiapp af met een bod van 7 miljard euro op Grubhub. Nu heeft Uber zijn revanche beet, schrijft The New York Times. Volgens de Amerikaanse krant hebben de Californiërs 2,6 miljard dollar veil voor een andere maaltijdkoerier, Postmates.

  Bij een deal zou bij de eigenaars van het negen jaar oude Postmates - private equity - de kassa rinkelen. En dat is inclusief Sofina. De spilholding van de familie Boël investeert sinds 2016 in de maaltijdkoerier uit San Francisco, met dank aan de decennialange contacten in Silicon Valley. Contacten die er eerder al toe leiden dat Sofina mee aan de wieg stond van Google, YouTube, Facebook, Twitter, WhatsApp en Snapchat.

  Lees hier verder!

  ©saskia vanderstichele

 • Europese beurzen op naar licht hogere opening

  De futures voor de Europese beurzen wijzen op een lichtgroene opening. De beurzen op het oude continent zouden gemiddeld starten met een winst van 0,1 procent. 

 • Basic-Fit krijgt fanmail

  De zakenbank Morgan Stanley heeft zijn advies voor de Nederlandse fitnessketen Basic-Fit verhoogd van 'neutraal' naar 'kopen'. Het nieuwe koersdoel is bij ons nog niet bekend, maar stond eerder op 30 euro. 

  ©Pim Ras Fotografie

 • Prosus boekt 'solide' resulaten

  De Zuid-Afrikaanse technologie-investeerder Prosus heeft in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 'solide' resultaten geboekt. De omzet steeg met 23 procent naar 21,5 miljard dollar. Vooral de verkopen vanuit e-commerce waren stevig, ze groeiden met 33 procent tot 4,3 miljard dollar. 

  Prosus heeft ook een belang van 31 procent in Tencent. Die Chinese techspeler zag zijn omzet met 21 procent klimmen.

  Ook de maaltijdbezorgingstak van Prosus doet het prima: er werden 102 procent meer maaltijden bezorgd, zodat de omzet meer dan verdubbelde tot 0,8 miljard dollar.

  Prosus heeft een notering aan het Damrak.

 • Gimv kondigt grootste investering ooit aan

  Gimv kondigde maandag zijn grootste directe investering ooit aan. De beursgenoteerde investeringsmaatschappij verwerft een significante minderheid van de Izegemse communicatiespecialist Televic. Gimv legt meer dan 60 miljoen euro op tafel voor een belang van ongeveer 40 procent, vernam De Tijd. De CEO's Thomas Verstraeten en Lieven Danneels houden 60 procent van Televic in handen.

  Televic is bij het grote publiek onbekend, maar geldt als een wereldspeler in zijn sector. Het bedrijf biedt hoogtechnologische communicatiesystemen aan in vier specifieke niches. Twee derde van de omzet komt uit communicatie- en controlesystemen aan boord van treinen en trams, zoals informatieschermen, geluidsboodschappen en draadloos internet voor reizigers. De software- en hardwaresystemen zitten in de treinen van de NMBS en de Eurostar, maar ook in de metro van Sjanghai en de lightrail van San Francisco.

  Lees hier ons volledige bericht.

  ©Kristof Vadino

 • Gimv casht op verkoop Vlaamse pallettenspecialist

  De Amerikaanse groep Tosca lijft de Vlaamse pallettenspecialist Contraload in. Het prijskaartje loopt volgens onze informatie op tot meer dan 250 miljoen euro. De investeringsfondsen Down2Earth en Gimv passeren langs de kassa met belangen van respectievelijk 30,2 en 32 procent in het bedrijf. 

  Lees hier meer.

  ©Tim Dirven

 • Hoe hoog is de Europese inflatie?

  Straks om 11 uur weten we hoe hoog de inflatie in het eurogebied is in juni. Economen rekenen op een geldontwaarding van 0,2 procent in vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar. 

  Daarmee dreigt het inflatiecijfer opnieuw - vorige maand bedroeg de inflatie 0,1 procent - ver onder de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB) uit te komen. De ECB streeft een jaarlijkse inflatie na van onder maar dicht bij 2 procent. Een laag inflatiecijfer verhoogt de druk op de monetaire autoriteit om met nieuwe stimuleringsmaatregelen te komen.

  Lees hier onze vooruitblik!

  ©EPA

 • Herstelhoop zet beurzen hoger

  Goedemorgen! De hoop op een spoedig herstel gaat op de beurzen voor op de vrees voor het oplopend aantal coronabesmettingen in de VS. Wall Street sloot maandag af met stevige plussen en ook de Aziatische beurzen gaan hoger.

  De Japanse Nikkei225 klimt 1,7 procent hoger, de Koreaanse Kospi wint 1,6 procent, de Honkongse Hang Seng stijgt 0,9 procent en de Chinese CSI300 veert 1,1 procent op. 

  ©Bloomberg

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud