1. Markten Live
 2. Live blog

Bel20 speelt winst kwijt

De Europese beurzen trokken hoger na optimistische uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën. Celyad tuimelde naar een diepterecord. Het aandeel Fagron opende na een onderbreking 3,5 procent in de min. De Bel20 verspeelde zijn dagwinst.
 • Blik op morgen

  Voor vandaag sluiten wij de blog af. Morgen zijn we bij u terug met het laatste beursnieuws. Tot slot geven we u nog de agenda voor morgen:

  DONDERDAG 27 JUNI 2019

  ECONOMIE/FINANCIËN

  België:

  Inflatie juni

  Duitsland:

  Inflatie juni, 14.00 uur

  Eurozone:

  Ondernemersvertrouwen en consumentenvertrouwen juni, 11.00 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  Connect Group: overnamebod aan 1,60 euro per aandeel door IPTE. Tot 14 augustus.

  Duitsland:

  Curetis: algemene vergadering (Schiphol), 13.00 uur

 • Blik op Wall Street

  We gaan dieper in op de Amerikaanse beurzen in dit artikel.

 • CEO van Intervest stapt op

  CEO Jean-Paul Sols van Intervest heeft besloten om op te stappen als CEO aan het einde van dit kalenderjaar.

  De raad van bestuur is inmiddels gestart met de zoektocht naar een nieuwe ceo.

 • Exmar betaalt obligatielening terug

  Exmar meldt zojuist in een persbericht dat het vandaag een ongedekte obligatie heeft terugbetaald. Het gaat om een obligatie die is uitgegeven in 2014 en afloopt in juli. 

  De gasrederij deed de terugbetaling deels met de nieuwe ongedekte obligatie van 650 miljoen Noorse kronen (67,3 miljoen euro) die het bedrijf uitgaf op 16 mei.

 • Bel20 eindigt onveranderd

  De Bel20 sloot vandaag onveranderd op 3.497 punten. De toppers waren ING Groep , Aperam en Ontex . De floppers waren Proximus , Colruyt en Argenx .

 • Trump: Powell levert slecht werk af

  De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), Jerome Powell, slecht werk aflevert. Volgens Trump moet de Fed haar rente verlagen om zo de concurrentiepositie van de VS te verbeteren. Een lagere Amerikaanse rente zorgt normaliter voor een daling van de dollar.

  Onlangs haalde de Amerikaanse president uit naar de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, omdat de Italiaanse centraal bankier de euro doelbewust zou verzwakken tegenover de dollar. Mario Draghi reageerde op deze opmerking door te zeggen dat de ECB niet tot doel heeft om de waarde van de euro te bepalen.

 • Amerikaanse chipmakers gaan hoger in kielzog van Micron Technology

  In het kielzog van Micron Technology varen nog wat andere Amerikaanse chipaandelen. Zo klimt Intel met 2,9 procent, veert Cisco met 0,8 procent op, gaat NVIDIA met 5,7 procent hoger en wint Texas Instruments 2,7 procent. 

 • Micron Technology schiet hoger

  Micron Technology schiet vandaag met 12,6 procent hoger nadat het bedrijf beter dan verwachte resultaten publiceerde over het derde kwartaal. Daarnaast meldde de chipmaker dat het, ondanks de Huawei-ban van de Amerikaanse president Donald Trump, weet te leveren aan de Chinese telecomspeler Huawei. 

  De winst van de Amerikaanse chipproducent kwam in het derde kwartaal uit op 1,05 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op een winst van 0,79 dollar per aandeel. De omzet kwam uit op 4,79 miljard dollar, waar analisten een omzet van 4,69 miljard verwachtten.

  Ook sprong het bedrijf handig om met de restricties die gelden voor de levering aan Huawei:

  We hebben de producten die Micron aan Huawei levert geanalyseerd om te bepalen of ze onder de opgelegde restricties vielen. Naar aanleiding van deze analyse concludeerden we dat we een aantal producten legaal aan Huawei konden leveren.
  Sanjay Mehrotra
  CEO van Micron Technology

 • Fagron opent 3,5 procent lager na onderbreking

  Nadat de handel in het aandeel Fagron tijdelijk werd opgeschort, handelt het zojuist 3,5 procent lager.

 • Fagron is vanaf 15u45 weer te verhandelen

  Er kan weer in het aandeel Fagron gehandeld worden vanaf 15u45. Dat meldt Euronext.

 • Amerikaanse beurzen openen positief

  Wall Street opent vandaag in de plus. De Dow Jones klimt met 0,3 procent, de S&P500 wint 0,4 procent en de Nasdaq gaat 0,8 procent hoger.

 • FedEx voorspelt transitiejaar

  FedEx voorspelt dat het huidige boekjaar - dat loopt tot en met 31 mei - een transitiejaar zal worden. De pakjesbezorger ziet vooral kansen in de e-commerce. Daarom wil het zich omvormen tot een prijsvechter in het bezorgen van pakketjes die gekocht zijn via het internet.

  Deze omvorming richting e-commerce is ook al te zien in de cijfers van het vierde kwartaal. Toen zag het bedrijf de omzet per pakje stijgen met 2,2 procent en zag de volumegroei in de bezorging van pakjes met 8,8 procent stijgen. 

  Het bedrijf heeft wel last met het vervoeren van vliegtuigpost. Deze tak heeft veel last van de handelsoorlog tussen de VS en China.

  Het aandeel klimt 0,8 procent.

 • Fagron sluit schikking in VS

  Fagron kondigt in een persbericht een schikking aan met het Amerikaanse ministerie van Justitie, in het kader van de prijsstelling van farmaproducten. De schikking betreft een betaling van 22,3 miljoen dollar (19,6 miljoen euro). Hiervoor treft Fagron naast de bestaande provisie van 8,4 miljoen dollar, een bijkomende voorziening van 13,9 miljoen dollar. 

 • ‘Hoofd productie weg bij Tesla'

  Peter Hochholdinger, die als ‘vice president of production’ verantwoordelijk was voor alle auto-assemblage in de Tesla-fabriek in Fremont, is opgestapt. Dat meldt de gespecialiseerde website Electrek op basis van een betrouwbare bron.

  Hochholdinger is de laatste in een hele reeks managers die de voorbij twee jaar Tesla hebben verlaten. Hij werd drie jaar geleden ingehuurd en werkte voorheen 22 jaar voor Audi.

  Tesla heeft het moeilijk om hogere volumes te produceren van zijn Model 3, zijn eerste elektrische wagen voor een breed publiek. Dat is nochtans noodzakelijk om het bedrijf op lange termijn rendabel te maken.

  De Tesla Model 3 op Auto China 2018 in Peking. ©REUTERS

 • Retail Estates - the sequel

  Zoals wel vaker gebeurt wanneer een verkopende partij met (nieuwe) aandelen wordt vergoed, worden de 750.000 aandelen Retail Estates die werden uitgegeven om het saldo van de grote Nederlandse transactie te betalen, door de verkopers van panden onmiddellijk doorverkocht. Dat gebeurt nog vandaag door middel van een private plaatsing waarvoor KBC Securities en Kempen & Co instaan.

  De notering van Retail Estates blijft opgeschort tot de resultaten van de private plaatsing bekend zijn gemaakt via een persbericht. 

 • Nieuwe zijderoute biedt belegger bescherming tegen handelsoorlog

  We spraken met Yerlan Syzdykov, de specialist groeimarkten bij Amundi. Hij legt in dit artikel uit hoe hij inspeelt op de nieuwe zijderoute. 

 • Retail Estates geeft 750.000 aandelen uit

  Zoals eerder gemeld heeft de schorsing van het aandeel Retail Estates te maken met de drievoudige deal in Nederland die dinsdag werd aangekondigd. Retail Estates meldde toen 97 miljoen euro te investeren in de aankoop van 56 winkelpanden verspreid over drie retailparken. Dat bedrag valt uiteen in een aankoopprijs van 91 miljoen en de overdrachtsbelasting van 5,46 miljoen euro.

  Van het aankoopbedrag werd ongeveer 40 miljoen met een banklening gefinancierd. De resterende 51,32 miljoen zou gefinancierd worden hetzij in speciën, hetzij via de uitgifte van nieuwe aandelen. De verkopers kozen voor dit laatste.

  Retail Estates heeft derhalve 750.000 nieuwe aandelen uitgegeven aan 68,425 euro het stuk. Deze uitgifteprijs vertegenwoordigt een korting van 13,06 procent tegenover de slotkoers op 25 juni.

  Het totaal aantal uitgegeven aandelen van Retail Estates stijgt nu tot 12.577.656.

 • Ook notering Fagron opgeschort

  Sinds 14.15 uur is ook de notering van Fagron opgeschort. Dat gebeurt op vraag van de FSMA en in afwachting van een persbericht.

  Op het ogenblik van de schorsing noteerde het aandeel 3,7 procent lager bij een volume dat dubbel zo groot is als normaal.

 • Notering Retail Estates geschorst

  Sinds 14 uur is de handel in Retail Estates geschorst, meldt beurswaakhond FSMA. Dit in afwachting van een private plaatsing van aandelen, om de nieuwe grote Nederlandse deal van de specialist in winkelvastgoed te financieren.  

 • Celyad tuimelt voor het eerst onder 10 euro

  Opnieuw de grootste daler op de Brusselse beurs is Celyad , met een koersval van 8 procent naar 9,67 euro. Daarmee tuimelt de specialist in immunotherapie voor kankerbestrijding voor het eerst sinds de beursintroductie onder de grens van 10 euro. Celyad ligt volledig uit de beleggersgratie na de publicatie van zwaar teleurstellende testresultaten.

  Celyad trok in juli 2013 tegen 16,65 euro per aandeel naar de beurs, toen nog onder de naam Cardio 3 Biosciences

 • DAX floreert ondanks Donald

  De Duitse DAX , volgepropt met industriële multinationals als BASF, BMW, Daimler en Henkel, is dankzij de hoop op een ontspanning van de Chinees-Amerikaanse handelsrelaties op weg naar de beste maand juni in 16 jaar. 

  Dit ondanks de recente kritiek van Donald Trump, die claimt dat het stimulusbeleid van Mario Draghi vooral de DAX dopeert. 

 • Voor het overzicht van de Brusselse beursdag ...

  ... hierheen. Met een duidelijke focus op bakstenen. 

 • Aperam en Umicore voeren Bel20 aan

  Rond de middag noteert de Bel20  een half procent hoger op 3.513 punten. De hoop op een spoedige handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten geeft vooral de grondstoffensector - in de meest brede zin van het woord, dus ook een 'bovengrondse mijnbouwer' als Umicore - een boost. Aperam  trekt 3,3 procent hoger naar 24,81 euro, Umicore  herstelt 2,4 procent naar 27,81 euro. 

 • ING: 'Pas een handelsdeal in het vierde kwartaal'

  Gelijktijdig met de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, komt handelsspecialist Raoul Leering van ING met zijn visie op de aanstaande G20-top in het Japanse Osaka. Hij zegt dat we niet teveel moeten verwachten van de top. 'Het best haalbare resultaat is een herneming van de handelsgesprekken', zegt hij. Vervolgens verwacht hij een nieuw rondje tarieven voor een akkoord kan gesloten worden in het vierde kwartaal van 2019.

  President Trump needs a deal to show the American people that he delivers on his promises to get better terms of trade for the US. He knows that this is best done without the US economy having to suffer from Chinese retaliation for an extended period of time. We expect a deal to be struck in the last quarter of this year.
  Raoul Leering
  Handelsspecialist ING

 • Mnuchin: 'VS-China deal voor 90% rond'

  In een gesprek met zakenzender CNBC zegt de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin dat de handelsdeal tussen de VS en China voor 90 procent rond is. 'Er is een pad om dit rond te krijgen', zegt Mnuchin. Hij heeft er vertrouwen in dat Trump en de Chinese collega Xi dit weekend vooruitgang kunnen boeken tijdens de G20. 

  De beurzen reageren positief op de uitspraken van Mnuchin. 

 • Cofinimmo koopt acht Belgische woonzorgcentra

  Cofinimmo heeft een persbericht uitgestuurd dat meer licht werpt op de reden voor de opschorting van de notering. Het bedrijf koopt acht woonzorgcentra in ons land. De aanschaf gebeurt door inbrengen in natura, enerzijds van de aandelen van een vennootschap, anderzijds van een gebouw. De conventionele waarde van de transactie bedraagt 149 miljoen euro.

  Details over ligging, uitbaters en de verkopers van het vastgoed zijn er voorlopig niet.

  Om de aankoop te financieren geeft Cofinimmo 1,18 miljoen nieuwe aandelen uit die in handen van 11 inbrengers zullen komen. De inbrengen in natura bedragen samen 122,3 miljoen euro.

  De woonzorgcentra zijn alle op lange termijn verhuurd. De gemiddelde resterende looptijd bedraagt 24 jaar. Het initieel brutorendement bedraagt circa 4,5 procent, wat volgens Cofinimmo in lijn is 'met de huidige marktvoorwaarden en de kwaliteit van de woonzorgcentra'.

  Lees hier het volledige artikel.

 • ING verlaagt advies Befimmo

  In een uitgebreid sectorrapport verlaagt ING het advies van Befimmo  van 'kopen' naar 'houden'. Het koersdoel blijft 53,50 euro. Analist Jaap Kuin verwijst naar de sterke prestatie van het aandeel (+8%) sinds een upgrade op 11 maart. 

  Bij Cofinimmo  blijft het advies houden, maar stijgt het koersdoel van 107 naar 110 euro. 

 • Nieuwe topman voor 50Hertz (Elia)

  Elia heeft een nieuwe CEO gevonden voor zijn Duitse dochter 50Hertz. Ten laatste in januari 2020 komt Stefan Kapferer aan boord.

  De 53-jarige Kapferer brengt zowel kennis van de energiesector mee als politieke en internationale ervaring en een sterk netwerk. Hij was voorzitter van BDEW, de Duitse vereniging van energie- en waterindustrieën, en werkte ook als plaatsvervangend secretaris-generaal van de OESO in Parijs en als staatssecretaris bij het federale ministerie van Economie en Technologie.

  Tot Kapferer in dienst komt, blijft Frank Golletz bij 50Hertz de functies van chief technical officer en plaatsvervangend CEO combineren.

 • Banken houden Bel20 op het droge

  De Bel20 noteert als een van de weinige indexen in Europa lichtjes positief. Dat is vooral te danken aan KBC  en ING  die beiden circa 1 procent winnen. Mogelijk slaan ze munt uit een licht herstel van de langetermijnrentes, al blijft dat zeer relatief. We zien de Belgische tienjaarsrente bijvoorbeeld 1 basispunt stijgen tot 7 basispunten.

 • Micron Technology schiet nabeurs hoger

  Micron Technology  schoot nabeurs op Wall Street 8 procent hoger. De resultaten over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar waren beter dan verwacht. De winst kwam uit op 1,05 dollar per aandeel, terwijl de verwachting lag op 79 cent. Bovendien waren beleggers blij met de aankondiging dat Micron de leveringen naar het Chinese Huawei heeft hervat. Micron zegt hiervoor gebruik te maken van 'achterpoortjes' in de Amerikaanse exportbeperkingen. 

  In Amsterdam zien we een positief effect op de spelers ASML  en ASMI .

 • Verkeerde tweet duwt kiwidollar kopje onder

  De Nieuw-Zeelandse centrale bank handhaafde vandaag de basisrente op 1,50 procent. De beslissing was verwacht door alle economen. Toch maakte de kiwidollar plots een duik van 0,6 procent. Oorzaak? Een verkeerde tweet van een financieel data-bedrijf (@selerity), waarin een renteverlaging tot werd aangekondigd. Dat zette klaarblijkelijk algotraders op de verkeerde voet.

  De centrale bank hintte wel op een renteverlaging in de toekomst, gelet op de zwakkere wereldwijde economische groei en een aanhoudend zwakke binnenlandse groei. 

   

 • Qrf en Baltisse gaan Century Center in Antwerpen herontwikkelen

  Qrf City Retail heeft een bindend akkoord gesloten met de investeringsmaatschappij Baltisse om het Century Center op de Antwerpse Keyserlei gezamenlijk te herontwikkelen. Het is de bedoeling het complex om te vormen tot een project dat retail combineert met parkings en kantoren.

  Het Century Center is deels eigendom van Qrf, deels van Baltisse. Het deel dat van Qrf is, is gewaardeerd op 26,8 miljoen euro, wat overeenstemt met 9,2 procent van de totale vastgoedportefeuille van de winkelverhuurder. Dit deel omvat een galerij met een dertigtal winkels en een parkeergarage. De rest van het complex is in handen van Baltisse.

  Baltisse en Qrf zullen in het kader van hun samenwerkingsovereenkomst hun respectieve eigendomsbestanddelen onderbrengen in joint venture-vennootschappen. Qrf krijgt op het ogenblik van de inbreng (voor een waarde van 19,2 miljoen euro) een belang van 30 procent in die joint ventures en zal daar bovenop 7,6 miljoen euro in cash ontvangen.

 • Europese beurzen openen 0,2 procent lager

  De Bel20 zakt 0,1 procent. De notering van Cofinimmo is opgeschort.

  De sterkste stijger in Brussel bij de opening is Acacia Pharma (+6,9%), echter bij een handel van slechts 130 aandelen.

  ©REUTERS

 • Yara overweegt beursgang explosievendivisie

  De Noorse producent van meststoffen Yara houdt vandaag een analistendag in Londen. Yara zal er uitleggen hoe het bedrijf de komende jaren de productie wil verleggen naar meststoffen met hogere toegevoegde waarde. In dat kader past ook de levering van digitale diensten aan boeren.

  Yara wil voortaan 50 procent van de nettowinst uitkeren als dividend, tegenover de eerdere doelstelling tussen 40 en 45 procent.

  Tot slot overweegt Yara de beursgang van de niet-meststoffendivisie tegen begin 2020. Deze afdeling houdt zich onder meer bezig met de productie van explosieven.

 • Ageas kent AG Insurance achtergestelde lening toe

  Ageas kent zijn Belgische dochtervennootschap AG Insurance een achtergestelde lening van 225 miljoen euro toe, laat de verzekeringsgroep weten in een persbericht. De lening is gedeeltelijk een vervanging van de achtergestelde eeuwigdurende obligaties met veranderlijke vaste rentevoet ter waarde van 550 miljoen dollar die AG Insurance op 21 maart jl. terugbetaalde.

  De achtergestelde lening met vervaldag in 2049 heeft een vaste rentevoet van 3,25 procent tot de eerste terugbetalingsdatum (in 2029).

 • Berenberg zet Adidas op 'kopen'

  Het beurshuis Berenberg verhoogt het advies voor Adidas van 'houden' naar 'kopen' en krikt het koersdoel op van 206 euro naar 315 euro. Voor 2019/2020/2021 gaan ook de winstprognoses naar omhoog met respectievelijk 2, 5 en 10 procent.

  Berenberg verwacht een verbeterd momentum in Adidas, dankzij het wegvallen van aanbodperikelen en de lancering van commerciële initiatieven zoals de samenwerking met Beyoncé.

  Adidas is een van de belangrijkste beleggingen van de holding GBL .

  Nu Adidas 20 procent goedkoper noteert dan Nike, is het tijd om te kopen.
  Graham Renwick
  Analist Berenberg

 • Duitse consument in twee jaar niet zo somber

  Het Duitse consumentenvertrouwen is met 0,3 punten gedaald tot 9,8 punten. Dat is de laagste stand sinds april 2017. Het is de tweede maand op rij dat het consumentenvertrouwen, gemeten door GfK, verzwakt.

  De Duitsers zijn iets optimistischer over de conjunctuur, maar somberder over hun financiële toestand en vrezen ook voor banenverlies, onder meer in de auto-industrie en bij toeleveringsbedrijven.

 • Care Property: ruim helft vraagt dividend in aandelen

  Na afloop van de keuzeperiode blijkt dat de aandeelhouders van Care Property Invest voor 56,56 procent van de aangehouden aandelen hebben gekozen voor een dividend in nieuwe aandelen. Het zorgvastgoedbedrijf heeft daarom 307.870 nieuwe gewone aandelen uitgegeven tegen 21,726 euro het stuk, voor een totaal bedrag van 6,69 miljoen euro. De nieuwe aandelen noteren vanaf vandaag op Euronext Brussel.

  Door deze operatie is het aantal aandelen Care Property nu toegenomen tot 20.394.746. De aandeelhouders die voor een dividend in cash hebben gekozen, krijgen dit vandaag uitbetaald. In totaal gaat het om een bedrag van 5,14 miljoen euro. 

 • Europese beurzen openen licht lager

  Dat voorspellen de futures.

 • Spadel noteert ex-dividend

  Waterproducent Spadel  knipt vandaag een brutodividend van 2 euro. Dat is een stijging met 11 procent tegenover vorig jaar.

 • Elon Musk (Tesla): 'Dicht bij recordproductie'

  De producent van e-auto's Tesla  zit dicht bij een recordlevering aan voertuigen. Al moet daarvoor 'alles buiten' in de laatste dagen van de maand. Dat schrijft CEO Elon Musk van Tesla in een uitgelekte email aan het personeel.

  Tesla stelde voor het tweede kwartaal een levering voorop tussen 90.000 en 100.000 auto's. Dat is een hele verbetering tegenover de 63.000 afgeleverde wagens in het eerste kwartaal.

  Het beste kwartaal totnogtoe was het laatste kwartaal van 2018 met 90.700 afgeleverde auto's. De mail van Musk impliceert dat Tesla de onderkant van de prognose mogelijk kan kloppen.

  Sinds begin dit jaar zakte het aandeel met 34 procent, onder meer uit vrees voor een zwakkere vraag. Vanaf 1 juli zakt een Amerikaans belastingkrediet voor de aankoop van het Model 3, Model S en Model X van 3.750 dollar naar 1.875 dollar.

 • Notering Cofinimmo opgeschort

  Cofinimmo geeft vandaag nieuwe aandelen uit in het kader van een inbreng in natura. Naar aanleiding daarvan heeft het vastgoedbedrijf besloten de notering op Euronext Brussel tijdelijk te schorsen. Een persbericht zou later vandaag meer duidelijkheid moeten brengen.

 • Nestlé voert Nutri-Score in Europa in

  Nestlé stond aanvankelijk sceptisch tegenover de Nutri-Score, waarbij voedingskwaliteit aangegeven wordt door vijf letters en een kleurencode, maar gaat het systeem nu toch geleidelijk invoeren voor alle producten die de Zwitserse voedingsgigant in Europa verkoopt.

  De invoering zal twee jaar duren en beginnen in landen waar de Nutri-Score reeds wordt toegepast, zoals Frankrijk, Spanje en België. Nestlé is bekend van merken als Nestea, KitKat, Buitoni en Nesquik.

  ‘Het is niet mogelijk overal een A te behalen’, zei Pierre-Alexandre Teullé, de algemeen directeur van Nestlé France aan AFP. ‘De beste zijn in elke categorie is daarentegen een te betrachten doel.’

 • Bank of America: 'Handelsoorlog kan olieprijs naar 30 dollar sturen'

  Francisco Blanch, de grondstoffenstrateeg van Bank of America Merrill Lynch, schetst in een rapport een scenario waarbij de olieprijs ruim kan halveren tot 30 dollar per vat.

  'Trump kan de tarieven op de restererende 300 miljard dollar aan Chinese invoer verhogen na een vruchteloze ontmoeting met zijn Chinese collega Xi Jinping op de G20-top dit weekend in Osaka. Hierop zouden de Chinezen de yuan kunnen laten devalueren, waardoor de olieprijs in yuan fors duurder wordt en de vraag afneemt. Tegelijk zou China kunnen beslissen om de Amerikaanse sancties tegen Iran te negeren en om de invoer van Iraanse olie te hervatten.'

  Conclusie volgens Blanch: '2 miljoen vaten per dag extra olie en een daling van de vraag creëert een scenario van een olieprijs van 30 dollar.' Voor alle duidelijkheid: het basisscenario van Bank of America is een olieprijs van 63 dollar in de tweede jaarhelft, maar bovenstaand scenario is volgens Blanch hoewel onwaarschijnlijk 'zeker niet gek'.

 • Bitcoin breekt door 12.000 dollar

  Bitcoin is de aankondiging van de Libra, de digitale munt van Facebook, weer volop in de aandacht. Vandaag gaat de prijs voor het eerst sinds januari 2018 boven 12.000 dollar. Eind 2017 zette bitcoin een record neer boven 19.000 dollar.

 • Immobel moet op zoek naar nieuwe topman

  Dinsdagavond raakte bekend dat Alexander Hodac op 30 juni stopt als CEO van Immobel . Hij neemt vanaf september een andere functie op. Zijn taak als CEO wordt vanaf 1 juli tijdelijk overgenomen door voorzitter Marnix Galle.

  Immobel liet ook weten dat gezien de sterke groei van de Duitse en Franse markt is beslist om een CEO aan te stellen voor de Duitse en de Franse activiteiten, respectievelijk vanaf 1 oktober en vanaf het einde van de zomer.

  De vastgoedontwikkelaar voegde er in zijn persbericht aan toe dat 'de bestaande activiteiten op de goede weg zijn en uitstekende resultaten neerzetten'. De halfjaarresultaten mogen we op 17 september verwachten.

 • Powell, Trump en Xi

  Goedemorgen. De Amerikaanse beurzen kenden dinsdag hun slechtste dag in drie weken. De Dow Jones verloor 0,7 procent, de S&P 0,95 procent en de Nasdaq 1,5 procent. De uitschuiver volgde op een toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve.

  Hij had het over tegenstromen die weer bovenkomen, grotere onzekerheid rond de handel en nieuwe data die weer zorgen doen baren over de sterkte van de wereldeconomie. Binnen de Fed lijken er nu echter meer voorstanders te zijn van een versoepeling van het monetair beleid. Powell benadrukte echter dat het beleid niet mag overreageren op aparte data of kortetermijnbewegingen van het sentiment. Dat zou de vooruitzichten nog onzekerder maken, zei hij.

  De woorden van Powell werken na in Azië, terwijl de ontmoeting van de presidenten Trump en Xi dichterbij komt en beleggers voorzichtiger maakt. De beurs van Tokio zakt 0,6 procent en Taiwan 0,5 procent. Elders blijven de beurzen dicht bij huis, ook in China.

  Fed-voorzitter Jerome Powell stuurde dinsdag de Amerikaanse beurzen lager. ©EPA

Meer uit Markten Live

Tijd Connect