1. Markten Live
 2. Live blog
live

Jobrapport duwt beurzen in het rood

Nu de Amerikaanse jobmarkt hapert, twijfelen beleggers aan de duurzaamheid van het herstel. In Brussel vlamden Brederode en Campine na een sterk interimrapport.
 • Biobest (Floridienne) pompt 10 miljoen Canadese dollar in Ecoation

  Biobest, de dochter voor gewasbescherming en -bestuiving via insecten van Floridienne, pompt 10 miljoen Canadese dollar in Ecoation Innovative Solutions, een Canadese ontwikkelaar van artificiële intelligentie voor serrelandbouw. Biobest krijgt ook een zitje in de raad van bestuur van Ecoation. De investering volgt op een commerciële alliantie eerder dit jaar. 

  .

 • Zorgen hogere schulden voor lagere rentes?

  Collega Bas van der Hout vraagt het zich af in zijn jongste vlog. 

  Bas van der Hout

 • Bel20 sluit 0,8 procent in het rood

  Uiteindelijk is enkel Argenx  erin geslaagd om positief te eindigen in de sterindex met een winst van 0,7 procent. Sofina  droeg de rode lantaarn met een verlies van 1,9 procent.

 • Booming Beerse: Campine springt een vijfde hoger

  Er waren meer fixings voor nodig om een evenwichtskoers te krijgen. Campine  sprong zopas 18,2 procent hoger naar 40,2 euro. De materialengroep uit Beerse legde deze ochtend recordcijfers voor dankzij de stijgende prijzen voor lood dat het haalt uit gebruikte autobatterijen en antimoon, een brandvertragend metaal dat het zelf produceert maar ook kan herwinnen uit afvalstromen.

 • Apple op record | Spanning stijgt rond iPhone 13

  De Nasdaq slaagt er ondanks het slechte jobrapport in om vlak te noteren. Dat heeft onder meer te danken met zwaargewicht Apple dat tot 0,7 procent hoger trekt en met 154,63 dollar een nieuwe recordkoers aantikt. Dat geeft Apple na een run van 24 procent over de voorbije drie maanden een duizelingwekkende beurswaarde boven 2.500 miljard dollar. Geen enkel ander bedrijf kan dat zeggen.

  Het aandeel van CEO Tim Cook krijgt steun van een positief rapport van Dan Ives, een analist van het beurshuis Wedbush dat al drie jaar ‘bullish’ is. Op basis van informatie bij de Aziatische toeleveranciers gaat Ives ervan uit dat de lancering van de nieuwste iPhone 13 een ‘normaal’ verloop zal kennen ondanks de gekende perikelen in de aanbodketen. ‘Het ziet er immers naar uit dat de iPhone 13 zo’n 35 à 45 procent van de iPhone productie zal vertegenwoordigen in het derde kwartaal.’ Ives gaat ervan uit dat Apple in de derde week van september de nieuwe iPhone 13 zal voorstellen. Eerder deze week verschenen geruchten dat de telefoon satellietcommunicatie zal omvatten.

  ‘Binnen zes tot 12 maanden zien we Apple de kaap van 3.000 miljard dollar bereiken’, besluit Ives.

 • Wall Street opent licht in het rood

  De Dow Jones  noteert 0,3 procent lager, de Nasdaq  0,3 procent lager. 

  De Amerikanen lijken zelf minder fors te reageren op het tegenvallend jobrapport dan de Europeanen. Voor de Bel20  is het verlies inmiddels opgelopen tot 0,9 procent. 

 • Topman Floridienne verzilvert aandelenpakket

  Wat insidernieuws bij Floridienne . CEO Gaëtan Waucquez heeft 1.500 aandelen van de gediversifieerde holding verkocht, tegen gemiddeld 720 euro per stuk. Dat leverde hem 1,08 miljoen euro op, blijkt uit een insidermelding van de beurswaakhond FSMA. De verkoop gebeurde buiten de beurs om. Waucquez controleert ruim 40 procent van Floridienne.

  Floridienne is dit jaar een van de best presterende aandelen van het koersenbord, met dank aan de groei van dochter Biobest, dat insecten inzet voor de bestuiving en bescherming van gewassen. Het aandeel verdubbelde, maar zit de voorbije weken in een correctiefase. Sinds de top van 760 euro begin augustus zakte de koers met 23 procent. Waucquez lijkt op een goed moment verkocht te hebben.

 • Jobcreatie in VS daalt fors door opmars deltavariant

  Lees hier meer over het tegenvallende jobrapport. 

 • Tegoeden op spaarboekjes dalen naar 299,1 miljard

  De tegoeden op gereglementeerde spaarboekjes zijn in juli met 680 miljoen euro verminderd naar 299,1 miljard. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.

  De daling van de spaartegoeden is wellicht vooral te wijten aan ING. Die bank verlaagde op 1 juli het maximumbedrag op spaarboekjes van één miljoen naar 250.000 euro. Bedragen boven 250.000 euro worden overgeschreven naar de zichtrekening. ING plafonneert het bedrag op spaarboekjes om op grote bedragen niet meer de wettelijke minimumrente van 0,11 procent te moeten betalen.

 • Sluit de week af met Clubhouse!

  Straks om 15u30 kunt u weer meeluisteren en praten met collega's Roland Legrand en Bas van der Hout in hun dagelijkse tech- en marktenhalfuurtje:

 • Beursverliezen lopen op

  De Bel20 noteert na het jobrapport een halve procent lager en noteert met 4.316 punten op het laagste punt van de dag. 

  Ook de Dow Jones future duikt licht in het rood, de future stond voor het rapport in het groen. 

 • Jobcreatie in VS daalt fors door opmars deltvariant

  De Amerikaanse economie heeft in augustus slechts 235.000 banen gecreëerd, tegenover 1,1 miljoen in juli. Economen hadden 733.000 extra arbeidsplaatsen voorspeld. De forse vertraging van de jobcreatie is vooral te wijten aan de opmars van de deltavariant van het coronavirus. De werkloosheidsgraad daalde zoals verwacht met 0,2 procentpunt naar 5,2 procent.

 • Solana veert weer fors op

  De cryptomunt Solana daalde de afgelopen dagen na een ongekende rit omhoog. Maar vandaag veert de munt weer met meer dan 20 procent op tot 139,08 dollar. 

 • Degroof Petercam plakt koopadvies op Inclusio

  Degroof Petercam is gecharmeerd door de halfjaarcijfers van beursnieuwkomeling Inclusio , en verhoogt de rating voor de verhuurder van sociale woningen van 'houden' naar 'kopen' met een koersdoel van 23 euro. De huurinkomsten stegen met de helft tot 3 miljoen euro, en de pijplijn is goed gevuld.

  'Het aandeel is onterecht teruggevallen tot onder zijn introductieprijs van 21,40 euro', stelt analist Herman van der Loos. 'En dat terwijl Inclusio goed op weg is om alle beloftes in te lossen. Inclusio is een verhaal van toekomstige groei, nodig om zijn kostenefficiëntie te verbeteren en het dividendrendement naar een behoorlijk peil op te trekken. Wij denken dat dit perfect mogelijk is.'

  De analist wijst op drie elementen:

  1) De pijplijn aan projecten die tegen eind 2023 de portefeuille zal doen verdubbelen.

  2) De grote nood aan betaalbare woningen in België

  3) De business-to-businessactiviteit waardoor Inclusio grote projecten in één klap kan verhuren aan gesubsidieerde verhuurmaatschappijen, wat de efficiëntie maximaliseert en de risico's minimaliseert.

 • 'Schade Ida aan olie-installaties kan verzekeraars miljard dollar kosten'

  De schade die orkaan Ida heeft veroorzaakt aan offshore olie-installaties in de Golf van Mexico kan verzekeraars 1 miljard dollar kosten. Dat blijkt uit een eerste raming van onderzoeksbureau CoreLogic. Het bedrag van 1 miljard houdt geen rekening met de negatieve impact van de orkaan op de olieproductie.

 • 'Duitse autoverkopen zetten druk op bbp'

  Het schrijnende chiptekort zorgde er ook in augustus voor dat de autoproductie weer fors is gedaald. En dat kan volgens de hoofdeconoom Oliver Rakau van het onderzoeksbureau Oxford Economics een negatieve impact van 0,5 procentpunten op het Duitse bbp van het derde kwartaal wegen:

  ECB-watcher Frederik Ducrozet is de lage autoproductie een van de redenen waarom de Bundesbank waarschuwt voor een mogelijke verlaging van de korte-termijn-groeiverwachtingen:

 • Campine: even geduld aub

  Geheel verrassend is het niet, na de publicatie van de recordresultaten: bij de eerste fixing om 11u30 was er nog geen evenwichtskoers voor Campine

 • Turkse renteverlaging onwaarschijnlijk door stijgende inflatie

  De Turkse inflatie is in augustus gestegen naar 19,25 procent, tegenover 18,95 procnt in juli. Ze is nu hoger dan de basisrente van de centrale bank, die 19 procent bedraagt. Economen hadden een daling van de inflatie naar 18,75 procent voorspeld.

  De hoger dan verwachte inflatie vermindert de kans dat de centrale bank de rente verlaagt. De Turkse president Erdogan heeft enkele weken geleden de centrale bank opgeroepen de rente te verlagen. De lira daalde onmiddellijk na de publicatie van de inflatieijfers maar herstelde relatief snel.

 • Futures: Hoger Wall Street

  Wij werpen een blik op de futures en die zeggen dat de Amerikaanse beurzen straks met een plus zullen openen. De Dow Jones , de S&P500 en de Nasdaq zouden eensgezind 0,1 procent hoger openen. 

 • En de OOOO van 2021 is ...

  Campine ! We spreken over de 'onterecht ongewaardeerde & onderbelichte onderneming', de verborgen Brusselse parel die beleggersblad Mister Market Magazine jaarlijks in de kijker zet. 

  De timing is impeccabel: de jongste MMM met de OOOO was gisterenavond nog nauwelijks online gefloept, of Campine publiceerde recordresultaten.

 • Europese kleinhandelsomzet daalt onverwacht

  De omzet van de kleinhandel in de eurozone is in juli met 2,3 procent gedaald tegenover juni. Dat meldt Eurostat. Economen hadden een stijging met 0,1 procent voorspeld. Vooral de onlineverkopen (-7,3%) vielen terug. In vergelijking met juli vorig jaar steeg de kleinhandelsomzet met 3,1 procent.

 • Bone Therapeutics in één week gehalveerd

  Bone Therapeutics  tuimelde in de loop van de ochtend tot 7 procent lager naar 1,35 euro, een vers diepterecord. Vorige vrijdag klokte het aandeel af op 2,69 euro, zodat het aandeel op weekbasis exact gehalveerd is.

  De reden ligt voor de hand: de verse opdoffer maandag over het onderzoek

  Bone Therapeutics sinds IPO

 • Een verse Beste Belegger met Kinepolis-CEO Eddy Duquenne

  Even melden dat de Beste Belegger, het ledenblad van beleggersvereniging VFB, straks in de bus valt en nu al online te lezen is

  Mét onder meer een interview met Eddy '007' Duquenne, CEO van bioscoopuitbater Kinepolis.

  Dit citaat willen we u alvast niet onthouden, een quote die de focus op besparingen én het puren van extra inkomsten uit elke bezoeker goed illustreert:

  Zelfs als het aantal bezoekers 15 tot 20 procent lager ligt dan in 2019, zullen we evenveel winst maken
  Eddy Duquenne
  Kinepolis-CEO

 • Het Brusselse beursoverzicht...

  >>>>> hier klikken <<<<<

 • Chinese waarschuwing weegt op Sofina

  De waarschuwing van Sofina  - in de marge van het halfjaarrapport - dat de golf van regelgeving in China ook een rem zet op de waardering van de Chinese participaties, weegt op de beurskoers van de holding (zie ook post van 9u37 en screenshot onderaan)

  Dramatisch is de waarschuwing geenszins: Sofina spreekt over een 'tijdelijk negatief effect van 2 à 3 procent op de intrinsieke waarde'. Maar het is wel een extra factor die beleggers er toe aanzet om winst te nemen, na een eerste zeldzame verkoopadvies vorige maand

  Sinds de holding begin 2018 zijn communicatie aanscherpte met nieuwsbrieven, was het aandeel verdrievoudigd tot een piek van 412 euro in de loop van de handelsdag op 5 augustus. Tegenover dat perspectief gezet is de huidige correctie niet iets waar de familie Boël veel slaap voor zal laten, vermoeden we. 

 • Corona holt huurinkomsten Texaf uit

  Ook de Congoholding Texaf kwam deze ochtend met halfjaarcijfers. Die liggen iets onder de verwachtingen. Wegens de coronarestricties in het Afrikaanse land was er tijdelijk meer leegstand in de vastgoedportefeuille, die goed is voor 90 procent van de inkomsten. De huurinkomsten daalden 2 procent tot 9,58 miljoen euro. De leegstand liep op van 1,8 tot 7,2 procent. De steengroeve Carrigrès boekte een 8 procent hogere omzet, maar zag de bedrijfswinst bijna driekwart terugvallen tot amper 68.000 euro. Dat resulteerde in een neergang van 16 procent voor de bedrijfswinst. Omdat Texaf minder opzij moest zetten voor belastingen, beperkte de daling van de nettowinst zich tot 1 procent tot 3,11 miljoen euro.

  'De cijfers zijn slechter dan verwacht, maar dat is tijdelijk wegens de Covid-effecten', stelt analist Wido Jongman van KBC Securities. Hij handhaaft dan ook zijn koopadvies en koersdoel van 44 euro.

  De cijfers zijn slechter dan verwacht, maar dat is tijdelijk wegens de Covid-effecten.
  Wido Jongman
  analist KBC Securities

 • Delivery Hero haalt vlotjes 1,25 miljard op

   Waarom een bedrijf dat 2 miljard op de bank heeft staan, nog eens dik 1 miljard ophaalt? Omdat het kan. U leest er hier meer over. 

  Delivery Hero is traditiegetrouw meesterlijk als het er op aankomt een hefboom te zetten op de stijgende beurskoers
  Giles Thorne
  Jefferies-analist

 • 'Risico Sofina is beperkt'

  Analist Michiel Declercq van KBC Securities reageert op de resultaten van de Boël-holding Sofina . 'De holding blijft verbazen met een groei van de netto-actiefwaarde per aandeel van 16,7 procent tot 308 euro. Dat cijfer was wederom hoger dan vermeld in de nieuwsbrief van eind juli dankzij een nieuwe waarderingsmethode.'

  'Na afsluitdatum zag Sofina wel een negatieve impact van 2 tot 3 procent op zijn netto-actiefwaarde door de strengere regulering in China, omdat de groep wat blootstelling heeft aan de regio en de onderwijssector', zegt Declercq. 'Maar we denken dat het risico voorlopig beperkt is omdat de holding een goed gebalanceerde portefeuille heeft. Daarbij is de grootste onderwijspositie Byju's Indiaas met een focus op de binnenlandse en de Amerikaanse markt.'

  De analist behoudt zijn houdenadvies en koersdoel van 375 euro. 

  De grootste onderwijspositie is Indiaas en niet Chinees.
  Michiel Declercq
  Analist bij KBC Securities

 • Een knip voor Quest

  Analist Guy Sips van KBC Securities knipt het advies voor de privak Quest for Growth (QfG) van kopen naar opbouwen, maar verhoogt het koersdoel van 8,30 naar 8,60 euro. 'Hoewel de nieuwe regelgeving zorgt voor onzekerheid, begint het steeds aannemelijker te worden dat QfG weer in staat zal zijn om dividend uit te betalen in 2022, omdat de netto-actiefwaarde dit jaar al 17,4 procent is gestegen.' 

  'Dit kan leiden tot een lagere korting in de komende maanden, maar we denken dat een korting van 20 procent gerechtvaardigd is. Daardoor verhogen we ons koersdoel, maar verlagen we ons advies.' De privak gaat 0,5 procent hoger. 

  We denken dat een korting van 20 procent gerechtvaardigd is
  Guy Sips
  Analist bij KBC Securities

 • Brederode krijgt adviesverhoging

  Analist Michiel Declercq van KBC Securities verhoogt zijn advies voor de holding Brederode van houden naar opbouwen en laat het koersdoel stijgen van 106 naar 120 euro. 'We verhogen het advies en koersdoel vanwege het uitstekende track record van de holding en de toegang die het heeft tot de gewilde markt voor private equity (niet-beursgenoteerde bedrijven, red).' 

  'Private equity is nu goed voor 63 procent van de netto-actiefwaarde tegenover 47 procent in 2017', zegt Declercq. 'Beleggers zijn bereid om een hogere prijs te betalen voor dit soort beursgenoteerde private-equity-fondsen, omdat deze markten anders niet bereikbaar zijn voor veel beleggers. Daarom denken we dat een premie van 5 tot 10 procent op de netto-actiefwaarde gerechtvaardigd is.' 

  Private equity is nu goed voor 63 procent van de netto-actiefwaarde tegenover 47 procent in 2017.
  Michiel Declercq
  Analist bij KBC Securities

 • Bel20 start lager

  De Bel20 is de dag begonnen met een verlies van 0,1 procent.

  Sofina verliest 0,7 procent. De holding neemt afscheid van Deceuninck en Danone (zie post 6u28)

  Brederode veert 2 procent op. De Luxemburgse holding realiseerde over de eerste jaarhelft een rendement van 21,4 procent (zie post 6u10)

  Aedifica stijgt 0,1 procent. De zorgvastgoedspeler haalde 500 miljoen euro op met een duurzame obligatie (zie post 6u21)

  Inclusio tekent 0,2 procent bij. De ontwikkelaar van sociale woningen gooit met zijn eerste halfjaarcijfers meteen hoge ogen (zie post 6u35)

 • ... nu de belegger hoopt op (nóg) meer stimulus

  De reden voor het Japanse koopgolfje nu premier Suga ontslag gaat nemen, is oer-Japans: hoop op (nog) meer stimulus.

  Suga liet zelf via staatszender NHK weten dat hij geen kandidaat meer is bij de voorzittersverkiezing van de regerende LDP dit najaar. De premier betaalt het gelag omdat hij Japan niet kon behoeden voor een forse opstoot van het coronavirus, maar hij kreeg ook kritiek omdat hij met te weinig stimulus kwam. De op dit ogenblik enige bekende rivaal om het leiderschap van de regerende LDP over te nemen - Fumio Kishida - is voorstander om de pandemie met flink meer stimulus te bestrijden. 

  Daarbij hoort de kanttekening dat Japan ook onder Suga bepaald geen muurbloempje was in stimulus. De balans van de Japanse centrale bank is sinds het land in een eentweetje tussen toenmalig premier Shinzo Abe en toenmalig centraal bankier Haruhiko Kuroda in 2013 een totaaloorlog tegen deflatie aankondigde bijna vervijfvoudigd tot 727.000 miljard yen (5.560 miljard euro). 

  Door de massale inkoop van staatsschulden beloopt de balans van de Japanse centrale bank nu 133 procent van de 'onderliggende' Japanse economie. DAt is bijna het dubbele van de Europese Centrale Bank en vier keer die van de Amerikaanse (zie grafiek). De centrale bank domineert nu in zo'n extreme mate de markt voor staatsobligaties dat er op sommige dagen gewoon geen handel is op de op één na grootste obligatiemarkt ter wereld. 

 • Japanse beurs op hoogste peil in 30 jaar ..

  De koopgolf op de Japanse beurs nu tijdens de lunchpauze bleek dat premier Suga naar de exit wandelt (zie post van 6u57), heeft de breedste lokale beursbarometer - de Topix - naar het hoogste peil in 30 jaar gestuurd:

 • Bekaert sluit liquiditeitscontract met Kepler Cheuvreux

  De staaldraadproducent Bekaert heeft een liquiditeitscontract gesloten met het beurshuis Kepler Cheuvreux. Kepler zal in naam van Bakaert aandelen van het bedrijf aan- en verkopen om zo de verhandelbaarheid van het aandeel te verbeteren.

  En dat betekent feitelijk dat Kepler ervoor zal zorgen dat een verkoper een koper tegen een deftige prijs zal vinden en vice-versa. Het programma gaat in op 10 september en Bekaert stelt 100.000 eigen aandelen ter beschikking aan Kepler. 

 • Ook Nyxoah doet mee aan conferenties...

  ... nouja eentje dan, namelijk de virtuele Baird-conferentie over wereldwijde gezondheid op 14 september. Daar zal onder andere CEO Olivier Taelman van het antisnurkbedrijf aanwezig zijn.

 • Argenx neemt deel aan conferenties

  De komende weken neemt het biotechbedrijf Argenx deel aan een aantal beleggersjamborees.

  Op 7 september zal het bij de KBC Life Sciences & Biotech conferentie zijn, op 10 september neemt het deel aan de Global Healthcare conferentie van Morgan Stanley, op 16 december is het aanwezig bij de Global Healthcare conferentie van Bank of America en het zal tevens spreken bij de conferentie van SVB Leerink over zeldzame ziektes op 22 september. 

 • HAL neemt belang van 10 procent in Frans ingenieursbedrijf

  De Nederlandse holding HAL neemt een belang van 9,9 procent in Technip Energies , een ingenieursbedrijf dat actief is in de energiemarkt. Hal doet een investering van 196 miljoen euro en betaalt per aandeel 11,15 euro. 

  HAL zal eerst een belang van 4,9 procent krijgen. De overige 5 procent krijgt de holding pas als de Braziliaanse mededingingsautoriteit zich over de kwestie heeft uitgesproken. HAL verwacht in het vierde kwartaal een goedkeuring. 

  Technip Energies heeft ongeveer 15.000 werknemers en heeft een notering aan Euronext Parijs. 

 • Superbelegger betaalt zijn - achterstallige - belastingen

  De oprichter van het hefboomfonds Renaissance Technologies James Simons gaat 7 miljard dollar aan achterstallige belastingen, rentes en boetes betalen om een langlopende kwestie met de IRS - de Amerikaanse belastingdienst - af te handelen. Het is mogelijk de grootste belastingschikking ooit. 

  De zaak heeft te maken met de activiteiten van het Medallion-fonds, waarin Simons 15 miljard dollar aan vermogen van vrienden en familie beheert, tussen 2005 en 2015. Daarin wist het fonds flinke winsten te boeken met het handelen op zeer korte termijn. 'We kwamen tot de conclusie dat het voor onze beleggers het beste zou zijn als we akkoord gingen met de schikking van de IRS', zegt Renaissance Technologies. 

  Simons gaf in 1978 zijn baan als gevierde wiskundeprofessor op om te gaan beleggen. Hij werd rijk met dank aan zijn vlaggenschipfonds Medallion dat sinds 1988 een gemiddeld jaarrendement van 39 procent realiseerde. Daardoor is Simons een van de meest succesvolle beleggers ooit. 

 • Nieuwe recyclagetak helpt Campine aan recordwinst

  De specialist in recyclage van autobatterijen Campine legde over de eerste jaarhelft recordresultaten voor. 'We kunnen de duurdere grondstoffen onmiddellijk doorrekenen, het komt er vooral op aan die grondstoffen te vinden', zegt CEO Wim De Vos.

  Hier leest u er alles over!

 • Beleggers zwaaien Japanse premier uit met koopgolfje

  De Japanse beurzen zijn nu nog even met lunchpauze, maar lijken straks weer te vlammen want de Nikkei225 stond net op een plus van 2 procent. De oorzaak? De Japanse premier Yoshihide Suga zal deze maand opstappen.  

  De peilingen van persbureau Nikkei wijzen uit dat de goedkeuring van het kabinet van Suga zakte tot een dieptepunt van 34 procent. Er waren zorgen dat de regerende Liberale Democratische Partij het Lagerhuis zou verliezen in de aanstaande verkiezingen wanneer er geen andere premier zou worden aangesteld. 

  Zelf zegt Suga dat hij geen lijsttrekker wil zijn tijdens de verkiezingen omdat hij het te druk heeft met het managen van de coronacrisis. 'Er is veel energie nodig rondom de coronamaatregelen en de verkiezingscampagne en het is moeilijk om de twee te combineren.' 

  Suga is nog maar een jaar de opvolger van ex-premier Shinzo Abe. Hij nam het stokje over in september vorig jaar toen Abe met gezondheidsproblemen kampte. 

 • Inclusio ziet huurinkomsten met de helft groeien

  Inclusio , de ontwikkelaar van sociale woningen die in december naar de Brusselse beurs trok, gooit met zijn eerst halfjaarcijfers sinds de notering meteen hoge ogen. Het blijft op schema om het vooropgestelde dividend te halen.

  Meer weten? Via dit poortje a.u.b. 

  0,44 euro
  Dividend Inclusio
  In mei mogen beleggers in Inclusio een dividend van 0,44 euro per aandeel verwachten.

 • Sofina neemt afscheid van Deceuninck en Danone

  De holding Sofina wist in het eerste halfjaar de waarde van haar portefeuille met 17 procent op te krikken tot 10,41 miljard euro. De belangen in Deceuninck en Danone gingen de deur uit.

  Meer over de cijfers van Sofina: hier.

 • Aedifica haalt 500 miljoen op met eerste duurzame obligatie

  De zorgvastgoedgroep Aedifica heeft donderdag voor het eerst een duurzame obligatie uitgegeven. Ze haalde 500 miljoen euro op met de obligaties die een looptijd hebben van tien jaar en een coupon van 0,75 procent. De vraag naar de obligaties was 3,6 keer groter dan het aanbod. De opbrengst van de obligaties dient voor de (her)financiering van ecologisch duurzame zorggebouwen. 

  500 miljoen euro
  Opbrengst obligatie-uitgifte Aedifica
  Aedifica gaf donderdag voor het eerste en duurzame obligatie uit en haalde daarmee 500 miljoen euro op.

 • Quest for Growth ziet waarde stijgen

  De netto-inventariswaarde van Quest for Growth bedroeg eind augustus 10,73 euro tegenover 9,14 euro eind december 2020. De beurskoers bedroeg eind augustus 7,98 euro, waardoor de korting 26 procent bedraagt. 

  Op 30 juni keerde de privak 0,40 euro per aandeel uit. 

 • Brederode zet verlies om in recordwinst

  De Luxemburgse holding Brederode realiseerde over de eerste jaarhelft een rendement van 21,4 procent. Drie vierde van dat rendement komt van de private-equityportefeuille (niet-genoteerde bedrijven).

  Meer weten? Vlug via linkje!

  Ps: per aandeel komt de intrinsieke waarde van 110,74 euro nu overeen met de recordkoers van Brederode:

 • Drake of the DAX

  Een pijnlijk boekhoudschandaal bij de fintechspeler Wirecard wierp een schaduw over de Duitse aandelensterrenkorf DAX en dwong de Duitse beurs na 32 jaar tot een make-over. De resultaten daarvan horen we vrijdagavond. Dan komen we de nieuwe samenstelling van de DAX te weten met 40 in plaats van de huidige 30 leden. 

  De voorkennis van collega Ellen Vermorgen leest u HIER.

 • Beurzen maken zich op voor banenrapport VS

  Morguh! De futures voor de Europese beurzen wijzen op een vlakke opening straks. Beleggers wachten nu vooral op het Amerikaanse banenrapport dat vanmiddag om 14u30 op de mat valt. Dat is nu belangrijker dan ooit, omdat de afbouw van de monetaire stimulus van de Amerikaanse centrale bank (Fed) ervan afhangt.

  Want Fed-voorzitter Jerome Powell zei precies een week geleden dat hij nog dit jaar verwacht de ongekende monetaire stimuli af te bouwen. Maar die afbouw zou enkel plaatsvinden als de arbeidsmarkt zijn hersteltempo behoudt. Dus mocht het banenrapport deze middag tegenvallen, dan kunnen beleggers dat zien als een teken dat het mogelijk toch langer duurt voordat de Fed af zal bouwen. Bad news is good news?

  ©Bloomberg

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud