1. Markten Live
 2. Live blog
live

Koersval banken deelt Bel20 dreun uit

Na drie dagen forse remonte namen de Europese beurzen fors gas terug. Bankaandelen voerden de verkoopgolf aan, nu de sector onder grote druk staat om in deze crisistijd geen dividend uit te keren.
 • Bull, Bear & Bas: 'De winnaars van quarantaine'

  Goed we sluiten de blog hierbij af. Hieronder kunt u kijken naar Bear, Bull & Bas met vandaag de aandelen die profiteren van de quarantaine + een onverwacht economisch voordeel van quarantaine (zie video hieronder). Fijn weekend!

 • Beursgenoteerde bedrijven goed gewapend om crisis te doorstaan

  Nog even een leestip: de redactie doorploegde de resultaten van alle beursgenoteerde bedrijven in België. Conclusie: de schulden zijn fors gezakt, wat door de verspreiding van het coronavirus goed van pas komt. 

 • Bpost schrapt slotdividend

  Bpost  schrapt als gevolg van het coronavirus het slotdividend van 0,11 euro. Het totale dividend over 2019 komt uit op 0,62 euro, wat gelijk is aan het interimdividend dat in december werd uitgekeerd. 

  In deze uitzonderlijke omstandigheden wenst de Raad van Bestuur prioriteit te verlenen aan de soliditeit van de balans en de kasreserves van bpost op lange termijn.
  Bpost

 • Recticel schrapt jaarprognose | Topmanagement levert 30 procent in

  Recticel  schrapt de jaarprognose die het op 28 februari gaf. Bedoeling was om een 'hogere ebitda' te realiseren. Dat is uiteraard het gevolg van de impact van het coronavirus.

  De groep voert verschillende maatregelen in om de kosten te besparen, waaronder maximale tijdelijke werkloosheid en een vermindering van de lonen van het topmanagement met 30 procent. 

 • Floridienne zet dividend tussen haakjes

  De industriële holding Floridienne  zag de nettowinst vorig jaar met 25 procent toenemen tot 13,2 miljoen euro. De brutobedrijfswinst (ebitda) nam met 43 procent toe tot 34,4 miljoen euro. Alle drie afdelingen kenden een groei van de ebitda en droegen positief bij tot het nettoresultaat.

  De afdeling 'Life Sciences' is de groeimotor met dank aan Biobest. Biobest specialiseert zich in de biologische bestrijding van diverse plagen bij planten en dieren en bestuiving via hommels. In de afdeling ‘Feestvoeding’ verbeterden de marges. En ook de chemiedivisie (recyclage autobatterijen, stabilisatoren voor pvc) hield zich kranig ondanks een moeilijk klimaat.

  De grote vraag is wat 2020 brengt. ‘Het coronavirus leidt tot grote operationele en logistieke uitdagingen die onze groei negatief gaat beïnvloeden. De fundamenten van onze groep zijn evenwel stevig en moeten toelaten de crisis te weerstaan.’

  De raad van bestuur zal op de algemene vergadering van 2 juni een stabiel dividend voorstellen van 2,1 euro. Maar het bestuur houdt een slag om de arm: ‘In functie van de evolutie van het virus en van de lockdowns in verschillende landen, kunnen we het voorstel nog wijzigen.’

 • Dividendbibbers halen Bel20 onderuit

  De slotbel: de Bel20  staat na drie dagen remonte weer even met de voetjes op de grond en tuimelt 4,7 procent naar 2.862 punten. De reden? Dividendbibbers!

  KBC  en ING  doken stevig lager, nu de eigen sectorvereniging oproept over boekjaar 2019 geen dividend uit te keren. En bij AB InBev  plaatsen analisten vraagtekens bij de duurzaamheid van het dividend, nu de winst en en de cashflow van de bierreus door het coronavirus een serieuze knauw krijgt. Die drie aandelen samen bepalen meer dan één derde van de marsrichting van de beursbarometer. 

 • Nieuw: de aandeelhoudersvergadering zonder aandeelhouders

  De Nederlandse meststoffenproducent ForFarmers  blijft van plan zijn aandeelhoudersvergadering op 24 april te organiseren. Alleen zal die ... zonder aandeelhouders verlopen, laat de Nederlandse groep weten. Die aandeelhouders kunnen de vergadering via live webcast bijwonen en hun vragen via 'een specifieke telefoonlijn' stellen. 

  Wat gelet op de maatregelen om het coronavirus in te dijken niét doorgaat is de beleggersdag op 12 mei, waar de groep normaal gezien haar strategie 2020-2025 zou ontvouwen. Die update wordt nu uitgesteld tot na de publicatie van de halfjaarcijfers, op 13 augustus. 

  ForFarmers is niet het enige bedrijf in de Lage Landen dat in coronatijden voor een 'virtuele' jaarvergadering opteert. En wel Warehouses Estates Belgium , de meest geruisloze vastgoedgroep van de Brusselse beurs. De Karolingische groep zal op 28 april de aandeelhoudersvergadering niet fysiek in de thuisbasis Gosselies organiseren, wel via webcast. Stemmen kan alleen via volmacht of brief, leert de vandaag gepubliceerde bijeenroeping

 • Banken wereldwijd kop van Jut

  Met een tuimeling van 5,3 procent zijn de bankaandelen de grootste daler in Europa. De Europese bankenkoepel roept zijn leden op om dit jaar geen dividenden meer uit te betalen.

  De Bel20  kent met KBC  en ING  twee financiële zwaargewichten, die beide zowat 10 procent verliezen. De Brusselse sterindex verliest 5,5 procent, wat meer is dan het Europese gemiddelde (-4%). 

  Ook in de VS staan de banken onder druk, met een tuimeling van bijna 6 procent voor JPMorgan  na een adviesverlaging door BofA. Het beurshuis voorziet na de corona-pandemie een economisch herstel in U-vorm en dat heeft een enorme impact op de winstprognoses, onder meer door oplopende kredietverliezen. Analiste Erika Najarian verlaagt haar voorspelling voor de winst per aandeel met 24 procent in 2020 en met 34 procent in 2021. 

 • Canadese centrale bank start nu pas obligatieaankopen

  De Canadese centrale bank heeft vrijdag haar belangrijkste rentetarief verlaagd van 0,75 naar 0,25 pocent om de impact van de coronapandemie op de economie te beperken. 'Daarmee heeft de beleidsrente de effectieve ondergrens bereikt', zegt ze in een toelichting. De centrale bank is dus niet van plan om de rente naar of onder nul te verlagen.

  Opmerkellijk is dat de Canadese centrale bank voor het eerst obligaties zal aankopen om de economie te ondersteunen. Ze volgt met vele jaren vertraging het voorbeeld van onder meer de Amerikaanse, Europese en Japanse centrale banken.

  De Canadese centrale bank zal elke week voor minstens 5 miljard Canadese dollar (3,2 miljard euro) staatsobligaties aankopen. Voorts zal ze kortlopend schuldpapier van bedrijven (commercial paper) kopen. Dit moet de financiering van ondernemingen garanderen. 

 • Een schoon aandeel op Wall Street

  Voor uitleg moet u hier zijn, bij deze alvast de grafiek van de propere rally:

 • Amerikaans consumentenvertrouwen krijgt grootste klap in elf jaar

  De coronacrisis heeft het vertrouwen van de Amerikaanse consumenten in maart meer doen dalen dan verwacht. De vertrouwensindicator van de Universiteit van Michigan zakte met 11,9 punten naar 89,1 punten. Dat is de grootste daling in een mand sinds oktober 2008, toen de financiële crisis een hoogtepunt bereikte. Economen hadden een terugval van de indicator naar 90 punten voorspeld. Het consumentenvertrouwen staat nu op het laagste peil sinds oktober 2016. Dat was de vooravond van de verkiezing van Donald Trump tot president van de VS. 

 • Amerikaanse beurzen duiken in het rood

  Wall Street is lager aan de dag gestart. De Dow Jones verliest 4,2 procent, de S&P500 daalt 3,8 procent en de Nasdaq gaat 3,7 procent lager.

 • Futures: Wall Street opent lager

  De futures voorspellen vandaag lagere beurzen in de Verenigde Staten. De Dow Jones zou 3,4 procent inleveren, de S&P500 zou met 3,4 procent dalen en de Nasdaq zou 2,7 procent afbrokkelen.

 • Brussel op de rem

  Alle Bel20-aandelen staan in het rood met één uitzondering! Lees er meer over in ons beursverslag.

 • Eigen koepel roept banken op dividend te schrappen

  De druk op de Europese grootbanken neemt toe om over boekjaar 2019 geen dividend uit te keren. Zelfs de eigen koepelvereniging, EBF, roep op dit jaar geen dividenden uit te keren of eigen aandelen in te kopen. 'Vandaag moeten banken zoveel mogelijk cash opzijhouden'. 

  Logisch dat beleggers vrezen dat ook die laatste buffer voor de fel geplaagde banksector dreigt weg te vallen. In de Bel20 tuimelt KBC  7 procent naar 45,09 euro, ING  laat 6,8 procent liggen tot 5,6 euro. 

 • OESO: 'Lockdowns drukken economische activiteit met 25 procent'

  De maatregelen van de overheden tegen de verspreiding van het coronavirus drukken de economische activiteit met 20 tot 25 procent en de consumptie met zowat 33 procent. Dat is een raming van de directe impact, zegt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), de economische denktank van een groep rijke landen. De coronacrisis heeft dus een veel grotere impact dan de financiële crisis van 2008-2009.

  Als de beperking van de mobiliteit en de sluiting van veel bedrijven één maand van kracht blijven, drukken ze de economische groei van een volledig jaar met bijna 2 procentpunt. Indien de maatregelen drie maanden van kracht blijven, is er een negatieve impact van 4 tot 6 procentpunt op de groei van 2020. 

 • Ook Brunel schrapt dividend

  In Amsterdam zakt Brunel  1 procent naar 4,65 euro, een halvering van de beurskoers sinds nieuwjaar. De specialist in detacheringsopdrachten voor ingenieurs kampte al voor de coronacrisis met een waslijst aan problemen, de huidige crisis helpt natuurlijk niet.

  CEO Jilko Andringa liet voorbeurs weten het dividend over 2019 voorzichtigheidshalve te schrappen. 'Op dit ogenblik merken we door Covid-19 nog geen grote impact op de inkomsten. Maar we zien wel de activiteiten geleidelijk teruglopen. Op basis van de meest recente economische prognoses rekenen we voor de rest van 2020 op een lager activiteitenpeil. Voor DACH (Duitstalig Europa, red.) en Nederland zal die terugloop zich door de aard van de contracten in het tweede kwartaal laten voelen, in andere regio's lopen vooral grote projecten, zeker in de oliesector, risico.' 

  Andringa sust beleggers. As de resultaten en de cashflow dat toelaten, wordt het dividend van 0,30 euro bruto per aandeel mogelijk nog in de tweede jaarhelft als speciaal dividend uitgekeerd.

  'De zichtbaarheid is heel klein, maar een stresstest leert dat 2020 potentieel verlieslatend zal zijn als we ervan uitgaan dat de activiteit in Europa in het tweede kwartaal met 40 procent zakt en met 20 procent in de tweede jaarhelft', merkt ING-analist Marc Zwartsenburg op. Hij hanteert een koopadvies wegens de sterke balans. 'Eind 2019 beschikt Brunel over een nettokaspositie van 92 miljoen euro of 1,82 euro per aandeel.'

 • AB InBev duwt Bel20 bijna 5 procent in het rood

  Een stand van zaken: na drie dagen forse rally nemen beleggers gas terug. De Bel20  duikt 4,8 procent lager naar 2.860 punten. AB InBev  tuimelt 11 procent, nu analisten vraagtekens plaatsen bij het dividend van de bierreus. 

 • ING: 'Balans Exmar heeft aandacht nodig'

  Analist Quirijn Mulder van ING zegt dat de resultaten van Exmar over het algemeen redelijk waren. 'De operationele resultaten waren iets beter voor 2019, maar de nettoresultaten kwamen onder onze voorzichtige verwachtingen uit. De focus ligt nog altijd op de hoge schuld van het bedrijf, die heeft aandacht nodig.'

  Exmar daalt 1,8 procent.

 • KBCS: 'Weinig risico voor vooruitzichten Telenet'

  Analist Ruben Devos van KBC Securities denkt niet dat het coronavirus een zware impact zal hebben op de resultaten van telecommer Telenet . 'In tijden waarin landen in lockdown gaan, zullen mensen in toenemende mate rekenen op hun virtuele connecties. We verwachten wel iets van impact, waarbij we de commerciële groei zien vertragen. Dit omdat de meeste verkopen nog in fysieke winkels gebeuren en die zijn nu gesloten. Maar we voorzien weinig risico's voor de vooruitzichten voor 2020 van de groep.'

  Devos stelt verder nog dat de telecomsector relatief veilig is in tijden van crisis:

  Tijdens recessies en flink dalende markten hebben telecommers hun waarde laten zien en we denken niet dat deze keer anders zal zijn.
  Ruben Devos
  analist KBC Securities

  Het aandeel stijgt met bijna 5 procent.

 • KBC Securities: 'premie Sofina is terecht'

  Analist Michiel Declercq van KBC Securities zegt dat Sofina terecht tegen een premie op de boekwaarde noteert. 'De ontwikkeling van de korting is zeer opmerkelijk. Normaal nemen kortingen op holdings toe wanneer de beurzen stevig dalen, maar Sofina noteert nu tegen een premie van 2,7 procent. Dat laat zien dat beleggers het trackrecord van de holding zeer waarderen. Wij denken dat de goede resultaten uit het verleden en de sterke focus op niet beurs-genoteerde deelnemingen de premie rechtvaardigen.'

  Om aan te geven hoe bijzonder de premie voor de Boël-holding is, wijst de analist erop dat de gemiddelde korting de afgelopen twee jaar 12,8 procent bedroeg. 'Gedurende de financiële crisis liep de korting zelfs op tot meer dan 40 procent', zegt Declercq. 

  De analist verlaagt zijn koersdoel voor Sofina van 210 naar 190 euro, maar hij laat zijn houdenadvies staan.

  Sofina levert 3,7 procent in.

 • Jefferies: 'Dividend loopt risico bij AB InBev en Proximus'

  U leest er hier meer over. 

  Of hoe de Brusselse beurs met al die knippers en potentiële knippers plots op een kapsalon lijkt. Wat ons bij deze blijf in uw kot-kijktip brengt:

  'The Man Who Wasn't There' van de Coen Brothers

 • KBC Securities knipt koersdoel Jensen

  Analist Guy Sips van KBC Securities verlaagt het koersdoel van Jensen van 35 naar 30 euro. Sips behoudt zijn koopadvies voor de maker van wassystemen. De analist verlaagt zijn prognoses naar aanleiding van de winstwaarschuwing die Jensen vrijdagochtend uitstuurde (zie post 7u45). De analist verwacht dat de omzet in 2020 met 12 procent zal dalen tot 292,3 miljoen euro. De nettowinst zou krimpen tot 11 miljoen tegenover 15,7 miljoen in 2019. 

  Het aandeel zakt 1,3 procent.

 • WDP handhaaft dividend

  Net als Telenet en Barco zal ook WDP zijn dividend van 0,74 euro per aandeel in mei uitkeren. Dat valt te lezen in het jaarverslag van de marktleider in logistiek vastgoed. Wel verwacht de groep een negatieve impact van de uitbraak van het coronavirus op de resultaten.

  WDP bouwt op dit moment nieuwe vestigingen, maar het bedrijf zegt dat enkele bouwlocaties gesloten zijn door de virusuitbraak. 'Het is onduidelijk of de andere bouwlocaties wel operationeel blijven.' Hoe groot de impact van corona zal zijn, is volgens WDP nog niet in te schatten. 'Dat hangt af van de duur van de uitbraak en de overheidsmaatregelen.'

  Het aandeel verliest 4,6 procent.

 • Meest gefotografeerde man op Wall Street heeft corona

  U ziet hem vaak voorbij komen in de beursfoto's hier op de blog: Peter Tuchman, de meest gefotografeerde man op Wall Street. Maar Tuchman ligt nu even uit de running want hij blijkt het coronavirus te pakken te hebben en ligt nu in het ziekenhuis. Dat meldt de trader op Twitter:

  Tuchman zegt dat hij 'heel erg ziek' is geweest in de laatste zeven dagen, maar 'godzijdank heb ik geen problemen met de ademhaling'. Hij adviseert iedereen om in zijn kot te blijven: 'Blijf thuis, je wilt dit niet krijgen.'

  ©AFP

 • Europese beurzen openen lager

  Het gemiddelde Europese aandeel start 1,8 procent lager. 

  Ahold Delhaize klimt 0,6 procent. De supermarktgroep krijgt een adviesverhoging van Berenberg (zie post 8u)

  Grandvision stijgt 0,2 procent. De brillenwinkelreus ontvangt - net als Ahold Delhaize - een verhoging van het advies van Berenberg (zie post 8u20)

 • Bel20 start in het rood

  Onze favoriete index, de Bel20 , opent zojuist met een verlies van 2,4 procent.

  Telenet spurt 2,4 procent hoger. De telecomspeler keert - in tegenstelling tot een enorme waslijst aan andere bedrijven - wél zijn geplande dividend uit en handhaaft zijn winstuitkering van 1,3050 euro per aandeel (zie post 8u22)

  Barco wint 0,7 procent. Net als Telenet houdt het technologiebedrijf vast aan de uitkering aan zijn aandeelhouders (zie post 8u41)

  Exmar daalt 5,5 procent. De Antwerpse gastankerrederij dook vorig jaar netto opnieuw fors in het rood (zie post 7u30)

  Jensen  trappelt ter plaatse. De fabrikant van industriële wassystemen voegt zich bij de almaar groter wordende groep bedrijven die winstwaarschuwingen afgeven. De onderneming verwacht een 'aanzienlijke impact' van het virus op de omzet en de winstgevendheid (zie post 7u45)

  Sofina  zakt 4,8 procent. De Boël-holding keert een dividend van 2,90 euro uit en stapt in een Chinese hotelbeheerder (zie post 7u24)

 • Ook Barco bevestigt dividend

  Barco  meldt in zijn oproeping voor de algemene vergadering van 30 april een bruto dividend van 2,65 euro per aandeel. 

  Net als Telenet houdt het technologiebedrijf dus vast aan de uitkering aan zijn aandeelhouders. Kinepolis, EVS, Deceuninck, Roularta, Miko, Umicore en Vandevelde daarentegen hebben hun dividend geschrapt om een cashbuffer aan te leggen om de coronacrisis te doorstaan. 

  Barco roept zijn aandeelhouders 'met aandrang' op niet naar Kortrijk af te zakken eind april. Ze worden verzocht een volmacht met hun steminstructies te geven aan de secretaris van het bedrijf en hun vragen schriftelijk in te sturen. Op 30 april kunnen ze de algemene vergadering online volgen door middel van Barco's weConnect-technologie. 

 • Europese beurzen op naar verlies

  De futures zeggen ons dat de beurzen op het oude continent gemiddeld 1,1 procent lager openen.

 • Telenet keert slotdividend uit

  In tegenstelling tot Kinepolis, EVS, Deceuninck, Miko, Umicore, Roularta en Vandevelde laat Telenet   de coronacrisis niet aan zijn hart komen.

  Het keert zoals gepland een slotdividend van 1,3050 euro per aandeel uit. Het telecombedrijf keert zo 143,2 miljoen euro. Het schrapt ook 814.966 eigen aandelen.

  Dat is twee keer goed nieuws voor de aandeelhouders. Anders dan bij industriële bedrijven worden de business en kasstromen van Telenet niet geraakt door de coronacrisis. Integendeel, de internettrafiek is nooit zo groot geweest en we bingen meer dan ooit films en series.

 • Grandvision krijgt fanmail

  Analist Graham Renwick van Berenberg zet zijn advies voor Grandvision een trapje hoger van 'houden' naar 'kopen'. Het koersdoel stijgt met 12 procent naar 28,42 euro. Dat geeft ten opzichte van de slotkoers van gisteren een opwaarts potentieel van 12,3 procent.

  Het gemiddelde koersdoel voor de brillenwinkelreus is 27 euro. Het aandeel heeft nu 4 koopadviezen, 7 houden-adviezen geen enkel verkoopadvies.

 • Ahold Delhaize krijgt adviesverhoging van Berenberg

  Analist Thomas Davies van Berenberg verhoogt het koersadvies van Ahold Delhaize  van verkopen naar houden. Ook het koersdoel klimt van 18,80 naar 19,60 euro. Het nieuwe koersdoel voor de supermarktgroep ligt ongeveer 3 procent lager dan de slotkoers donderdag.

  Het aandeel heeft nu 16 koopadviezen, elf houdenadviezen en vier verkoopadviezen. Het gemiddelde koersdoel ligt op 23,82 euro.

 • Covid-waarschuwing van de dag: Jensen

  Vandaag voegt Jensen zich bij de lange lijst bedrijven die winstwaarschuwingen afgeven. Dat doet het via een persbericht op zijn website.

  'Jensen verwacht een vertraging van de activiteiten door de verspreiding van Covid-19 in verschillende landen', klinkt het bij de fabrikant van industriële wassystemen. De groep wijst erop dat het de duur van de uitbraak niet kan inschatten, zodat de precieze impact op de prestaties moeilijk in te schatten is. Maar: 'Deze vertraging zal een aanzienlijke impact hebben op de omzet en de winstgevendheid van de onderneming in 2020.'

  We stellen alles in het werk om een zo groot mogelijke bedrijfscontinuïteit te verzekeren en waar mogelijk de productie voort te zetten om de verwachte levertermijnen te garanderen.
  Jensen

  De onderneming is extra vatbaar voor het coronavirus, omdat de toeristische sector - onder meer hotels en cruiseschepen - een belangrijke klant is en moeilijke tijden doormaakt.

 • Exmar duikt opnieuw in het rood

  Ondanks een stijging van de operationele winst ging de Antwerpse gastankerrederij Exmar vorig jaar netto opnieuw fors in het rood.

  De gastankerrederij Exmar kruipt voorzichtig uit het dal. Het maritieme bedrijf van CEO en hoofdaandeelhouder Nicolas Saverys boekte vorig jaar een omzet van 225 miljoen dollar (204 miljoen euro), een derde meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebit) ging 12 miljoen dollar omhoog naar 34,4 miljoen dollar. 

  Die stijging komt deels door de inkomsten die Exmar haalt uit de verhuur van zijn drijvende hervergassingsfabriek FSRU. Exmar sloot daarover vorig jaar een akkoord met de grondstoffentrader Gunvor, al doet die nog altijd moeilijk over de financieringsdocumentatie.

  Bovendien verdient Exmar sinds enkele maanden aan de verhuur van zijn drijvende gasfabriek Caribbean FLNG, intussen omgedoopt tot Tango FLNG. Na lang zoeken vond Exmar daarvoor begin 2019 eindelijk een nieuwe huurder. De Tango leverde intussen al vier scheepsladingen LNG.

  U leest het volledige artikel hier.

 • Sofina stapt in Chinese hotelbeheerder

  Sofina investeert in Qingzhu, een Chinese beheerder van lowcosthotels. De Boël-holding, die binnenkort een Belgische zakenbankier als voorzitter krijgt, keert over het boekjaar 2019 een dividend van 2,90 euro per aandeel uit.

  Ondanks de coronacrisis blijft Sofina zijn pijlen richten op Azië en op China. Zijn jongste wapenfeit is een relatief kleine investering, maar in deze tijden wel symbolisch belangrijk. De holding stapt in Qingzhu, een beheerder van meer dan 30.000 lowcosthotels in 180 steden in China. Het gaat om franchisebedrijven. Quingzhu centraliseert het management, de IT en de aankopen.

  Het bedrijf haalde zopas 'tientallen miljoenen dollars' op om zijn groeiplannen te financieren. De Californische durfkapitalist GGV Capital en Sofina leidden de ronde, waaraan ook de bestaande aandeelhouders participeerden. Bij die laatste zit onder meer Sequoia, een iconische investeerder uit Silicon Valley en een jarenlange bondgenoot van de Belgische holding.

  Lees hier verder.

 • I've read the news today, oh boy

  'I've read the news today, oh boy', start het prachtige 'A Day In The Life' van The Beatles. En dat is meteen de hamvraag van vrijdag: in welke mate laat de Amerikaanse consument, al jaren gewapend met een arsenaal kredietkaarten dé steunbeer van de wereldeconomie, de armen zakken bij het lezen van de sombere krantenkoppen van de jongste weken? 

  Lees onze vooruitblik hier!

  ©Photo News

 • Aziatische beurzen winnen terrein

  Goedemorgen! In Azië staan de beurzen in de plus na stevige winsten op Wall Street, waar de Dow Jones  in drie dagen een kwart hoger is gesprongen. Het optimisme komt nadat de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), Jerome Powell, in een interview met de Amerikaanse tv-zender NBC zei dat hij agressief geld in de economie zal blijven pompen: 'Als het op kredietverlening aankomt, zullen we nooit zonder ammunitie vallen'. Dat is hard nodig, want het is duidelijk dat de Amerikaanse markt een enorme dreun heeft gekregen. Donderdag bleek dat het aantal nieuwe werkloosheidsaanvragen vorige week op 3 miljoen uitkwam, het hoogste niveau ooit

  De Japanse Nikkei225 stijgt 2,2 procent, de Hongkongse Hang Seng klimt 0,5 procent, de Chinese CSI300 wint 0,8 procent en de Koreaanse Kospi veert 1,6 procent op. 

  ©Arne Dedert/dpa

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud