1. Markten Live
 2. Live blog

Lagarde duwt Europese beurzen in de min

De Europese beurzen kleurden rood nu de ECB de deur voor extra stimulus iets verder dichttrekt. In Brussel was Akka de primus na hoopgevend commentaar.
 • Hoger halfjaarverlies voor Hamon

  De Waalse engineeringgroep Hamon heeft het eerste halfjaar afgesloten met een nettoverlies van 19,9 miljoen euro. Dat is meer dan een jaar eerder, toen de fabrikant van industriële schoorstenen 15,4 miljoen in het rood dook. Extra kosten voor een groot project en hogere financiële kosten zijn onder meer de oorzaak van het grotere verlies.

  Volgens Hamon is het activiteitenvolume nog steeds onvoldoende om het break-evenpunt (op ebitda-niveau) te bereiken. In het tweede kwartaal was de brutobedrijfswinst (ebitda) vóór herstructureringskosten wel licht positief.

  In het eerste halfjaar haalde Hamon voor 192 miljoen euro aan bestellingen binnen tegen voor 157 miljoen een jaar eerder. De marges zijn volgens het bedrijf in lijn met het budget.

 • Tot morgen!

  We zetten onze blog stop en zien u graag morgenvroeg terug.

  VRIJDAG 11 SEPTEMBER 2020

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Verenigde Staten:

  • Inflatie augustus, 14.30 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  • Exmar: halfjaarresultaten, 17.45 uur
  • ABO-Group: halfjaarresultaten, 18.00 uur

  Verenigde Staten:

  • Kroger: resultaten tweede kwartaal 2020/2021, voorbeurs
 • Immobel handhaaft belofte van hoger dividend

  De projectonwikkelaar Immobel legde nabeurs zijn halfjaarcijfers voor. Door de coronacrisis lag de verkoop enkele maanden stil en liepen de bouwwerven en vergunningen 3 à 6 maanden vertraging op. Daardoor zakte de bedrijfswinst met bijna de helft tot 34,6 miljoen euro. De nettowinst per aandeel viel 62 procent terug tot 2,43 euro.

  Toch steeg het eigen vermogen met 11 procent tot 475 miljoen. De schulden daalden 10 procent tot 498 miljoen euro door de plaatsing van 800.000 eigen aandelen bij institutionele beleggers. De schuldgraad zakt van 56 naar 51,2 procent.

  'Uitstel is geen afstel', zegt CEO Marnix Galle. Omdat de pijplijn goed gevuld is en de business herstelt, blijft het beleid om het dividend jaarlijks met 4 à 10 procent te verhogen overeind.

 • Aedifica breidt stevig uit in Duitsland

  Aedifica sluit een tweede raamovereenkomst met Specht Gruppe om nog eens 10 zorgcampussen te ontwikkelen in Duitsland. De totale investering bedraagt circa 200 miljoen euro, het initiële brutohuurrendement ligt rond 5 procent. De oplevering van de zorgcampussen is voorzien tussen 2022 en 2024.

  Drie jaar geleden sloot Aedifica een eerste raamovereenkomst met Specht Gruppe. Die resulteerde in 16 ontwikkelingsprojecten en de acquisitie van 5 bestaande zorglocaties.

 • Hobbelige sessie eindigt in het rood

  De Europese beurzen gingen donderdag alle kanten uit, maar eindigden in de min. De Euro Stoxx 50 verloor 0,4 procent, de brede Stoxx Europe 600 liet 0,6 procent liggen.

  In Brussel wist de Bel20 het verlies te beperken tot 0,2 procent. De bankwaarden KBC (+1,2%) en ING (+0,8%) en de bierreus AB InBev (+0,6%) zorgden voor tegengewicht. De grootste dalers waren Argenx (-3%) en Solvay (-1,3%).

 • Europese beurzen in de min

  De Europese beurzen zijn even na 16 uur in het rood gedoken. ECB-voorzitster Christine Lagarde lijkt de boosdoenster te zijn. Enerzijds praatte ze de euro omhoog, anderzijds is de ECB iets positiever over de inflatie. De inflatieverwachtingen zijn licht verhoogd. Daardoor neemt de kans af dat de ECB haar opkoopprogramma nog zal uitbreiden.

 • ‘Veel interesse voor Nyxoah'

  De beursgang van het Waalse medtechbedrijf Nyxoah lijkt een succes te worden. De inschrijving op de nieuwe aandelen loopt goed, vernam onze zusterkrant L’Echo. De vraag zou al het volledige aanbod afdekken, inclusief de twee opties (uitbreiding van het aanbod en overtoewijzing), die elk 15 procent van de omvang van de operatie uitmaken.

  ‘Een positief signaal’, zegt een makelaar, vooral daar het hier enkel om interesse vanwege institutionele investeerders gaat. De beursgang richt zich ook tot kleine aandeelhouders, maar het duurt iets langer om aan die kant de temperatuur te meten.

 • Herstel Amerikaanse arbeidsmarkt sputtert

  Vorige week dienden 884.000 Amerikanen een nieuwe aanvraag voor een werkloosheidsuitkering in. Dat zijn er iets meer dan verwacht – economen rekenden gemiddeld op 850.000 nieuwe aanvragen – en ongeveer evenveel als de week voordien.

  In totaal krijgen 13,4 miljoen Amerikanen een werkloosheidsuitkering. Ook dat zijn er meer dan voorzien (12,9 miljoen). Een teken dat het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt wat sputtert.

 • Tesla heeft weinig last van Saoedische concurrent

  Het herstel van de technologiewaarden wordt hervat en ook Tesla springt op de trein. De Amerikaanse constructeur van elektrische auto’s, die zijn koers in de eerste acht maanden van het jaar ruim maal vijf zag gaan en vervolgens in de verkoopgolf die de techsector trof in vijf dagen met 33,7 procent kelderde, wint 6 procent.

  Het aandeel lijkt dus geen last te hebben van zijn aankomende concurrent Lucid Motors. De met overheidsgeld gefinancierde Saoedische autobouwer stelde vandaag zijn eerste model voor, de Lucid Air. De 139.000 dollar kostende elektrische wagen komt in de zomer van 2021 op de markt en zou met volle batterijen 517 mijl (832 km) ver kunnen rijden (tegen 402 mijl of 647 km voor de duurste Tesla Model S). Nog een pluspunt: in 20 minuten kan de Lucid Air voldoende stroom tanken om 300 mijl (483 km) ver te geraken.

  De gloednieuwe Lucid Air, een elektrische wagen van Saoedische makelij ©doc

 • Wall Street opent positief

  De Down Jones en de S&P openen allebei 0,5 procent hoger. De Nasdaq Composite dikt 0,9 procent aan.

 • Belgische economie zou minder hard krimpen dan gevreesd

  Het Planbureau gaat voor dit jaar uit van een krimp van 7,4 procent tegen eerder 10,6 procent.

 • Naar hogere opening op Wall Street

  De Amerikaanse futures noteren in de plus, wat op een hogere opening in New York wijst. De future op de Dow Jones noteert 0,1 procent hoger, die op de S&P500 0,3 procent en die op de Nasdaq 0,8 procent. De technologiewaarden lijken hun rally weer op te pikken.

 • Citigroup krijgt vrouwelijke CEO

  Michael Corbat stopt in februari volgend jaar als CEO van Citigroup , na een carrière van 37 jaar bij de Amerikaanse grootbank. Hij wordt opgevolgd door Jane Fraser, de huidige 'president' van Citi.

 • Euro versterkt licht in afwachting van Lagarde

  De ECB-watchers kijken uit naar de persconferentie na het rentebesluit van de ECB zopas. De hamvraag is of voorzitster Christine Lagarde zal proberen de opmars van de euro met woorden te stuiten. De euro versterkt licht in afwachting van de persconferentie en wisselt nu tegen 1,184 dollar na 1,181 dollar voor de publicatie van het rentebesluit. 

 • ECB laat beleidsrente ongewijzigd

  De Europese Centrale Bank (ECB) laat weten dat ze de beleidsrente ongewijzigd laat. De depositorente blijft op -0,5 procent. Verder verandert er niets aan het opkoopprogramma PEPP. Dat blijft 1.350 miljard euro groot en zal tot zeker juni 2021 lopen. Ook het tempo van de obligatieaankopen gaat niet omhoog en blijft op 20 miljard per maand. 

 • LVMH wil Tiffany voor de rechter slepen

  Aflevering twee van de luxesoap over LVMH en de Amerikaanse juwelenketen Tiffany . De luxegroep kondigt nu aan dat ze een rechtszaak aanspant tegen Tiffany. Woensdag annuleerde LVMH de in november aangekondigde overname van Tiffany, waarna dat bedrijf meldde dat het LVMH voor de rechter sleept om de overname alsnog af te dwingen. 

  LVMH zegt dat het een rechtszaak wil aanspannen tegen de juwelengroep, omdat Tiffany de coronacrisis slecht zou hebben beheerd. 'De resultaten voor het eerste halfjaar en de vooruitzichten voor 2020 zijn zeer teleurstellend en ook significant slechter dan vergelijkbare merken van LVMH gedurende deze periode', stelt het Franse bedrijf. LVMH verwijt Tiffany dat het 'substantiële dividenden' uitkeerde terwijl de onderneming verlies draaide. Ook de organisatie van het bedrijf zou te wensen overlaten. 

  ©REUTERS

 • CEO AstraZeneca: 'Vaccin voor einde jaar is nog mogelijk'

  De CEO van de farmagroep AstraZeneca  , Pascal Soirot, heeft nog steeds hoop op de spoedige komst van zijn coronavaccin. AstraZeneca loopt vertraging op omdat het onlangs zijn proeven moest stopzetten omdat een vrijwilliger in de grootschalige studie ziek is geworden. Het bedrijf onderzoekt wat er precies aan de hand is. 

  'We kunnen nog altijd een vaccin klaarhebben tegen eind dit jaar of begin volgend jaar', zegt Soriot. Volgens Soirot is de productiecapaciteit tegen het begin van volgend jaar klaar om het vaccin te leveren aan alle regio's in de wereld. AstraZeneca heeft deals met verschillende overheden gesloten voor de levering van het vaccin. Een deel van de productie van het vaccin zal plaatsvinden bij het biotechbedrijf Novasep in Wallonië.

  AstraZeneca verliest 0,6 procent.

 • Olieprijs zakt weer

  Na het forse herstel van woensdag - toen de Brentolie 2,5 procent won en de WTI-olie 3,5 procent - gaan de olieprijzen weer lager. Voor een vat Noordzeeolie wordt 40,25 dollar neergeteld, 1,3 procent minder dan woensdagavond. De WTI-olie gaat 1,8 procent lager.

  De prijsdaling wordt toegeschreven aan de nog steeds zwakke vraag door de lagere economische groei. Een tweede reden zijn de Amerikaanse olievoorraden. Die zijn vorige week met circa 3 miljoen vaten aangedikt.

  Stof waait rond een oliepomp in Loving County, Texas. ©REUTERS

 • 'Akka moet waarschijnlijk kapitaalronde doen'

  Volgens analist Luuk van Beek van Degroof Petercam is het waarschijnlijk dat de Frans-Belgische ingenieursgroep Akka Technologies aandelen moet uitgeven. 'Het bedrijf moet nog altijd met een plan komen om zijn balanspositie te verbeteren. Wij denken dat de opties beperkt zijn en dat de onderneming nieuwe aandelen moet uitgeven om een buitensporige schuldgraad tegen het einde van 2020 te voorkomen.'

  De analist ziet nog altijd potentie in het aandeel. 'Akka heeft een solide en gediversifieerde marktpositie. Daarnaast garanderen trends als digitalisering en connectiviteit een bovengemiddeld groeipotentieel. Door het balansrisico noteert het aandeel tegen een fikse korting op zijn historische waardering.'

  De analist behoudt zijn koopadvies en koersdoel van 29 euro. 

 • 'Euronext zal nog deze week bod uitbrengen op Borsa Italiana'

  Het hangt al een tijdje in de lucht en deze week zou het eindelijk formeel worden. Euronext  is volgens de nieuwsdienst Bloomberg van plan nog deze week een bod uit te brengen op de beurs van Milaan. Euronext zou het bod samen uitbrengen met de Italiaanse bank Cassa Depositi e Prestiti. Die zou, bij het slagen van het bod, 8 procent van de aandelen in Euronext ontvangen. 

  Het bod zou de beurs van Milaan, die nu in handen is van de London Stock Exchange, waarderen op 3,5 tot 4 miljard euro. 

  Ook Deutsche Börse zou nog steeds in de running zijn om de Italiaanse beurs in te lijven, weet Bloomberg.

 • IJverige tuinklussers doen Husqvarna dividend hervatten

  Dat we door de pandemie meer klusjes in de tuin doen, is goed nieuws voor Husqvarna, de Zweedse maker van machines voor de tuin. De onderneming gaat de betaling van het dividend hervatten nadat de vakantiemaanden een verkoopgroei van 21 procent opleverden. Ook het mooie weer in grote delen van Europa speelde een rol in de groei. De aandeelhouders krijgen 2,25 Zweedse kronen per aandeel.

 • Coronaklussers doen AkzoNobel schitteren

  Een tussentijdse update van AkzoNobel   over de omzet in het derde kwartaal oogst lof op de analistenbanken. De Nederlandse verfreus meldt dat hij de coronacrisis te boven is en verwacht dat de omzet in het derde kwartaal ongeveer gelijk zal zijn aan die van dezelfde periode vorig jaar, namelijk 2,4 miljard euro. Het moederbedrijf boven verfmerken als Levis, Dulux en Hammerite blijft volop profiteren van thuisklussers. Veel mensen nemen de coronacrisis te baat om hun huis een opknapbeurt te geven. De vraag naar decoratieve verven blijft volgens de verfreus uitermate sterk, vooral in Europa en Zuid-Amerika.

  ING haalde de rekenmachine boven en merkt op dat, als deze positieve trend doorzet in het vierde kwartaal, de analistenconsensus met 5 procent hoger kan. 'Het derde kwartaal is traditioneel sterk voor verven en coatings', zegt analist Stijn Demeester. 'Ook de winstgevendheid zal positief worden beïnvloed dankzij kostenbesparingen en lagere grondstoffenprijzen'. De consensusverwachting van 986 miljoen euro voor het terugkerende bedrijfsresultaat (rebit) in 2020 kan volgens Demeester met 3 tot 5 procent opwaarts worden bijgesteld.

  ING heeft een koopadvies en koersdoel van 95 euro. AkzoNobel stijgt 3,3 procent naar 86,9 euro. 

 • 'Verbetering in zicht voor Akka'

  Analist Ruben Devos van KBC Securities is is positief over Akka (zie post 10u42). 'De coronamaatregelen hebben een stevige impact gehad op veel van de grootste klanten van Akka, zeker in de auto- en vliegtuigsector. Maar van hieruit zouden de trends moeten verbeteren. Hoewel de vliegtuigsector nog steeds in moeilijkheden zit, zien we de autosector sneller herstellen. In de afgelopen weken zagen we dat klanten van Akka veel betere resultaten boekten dan gevreesd.'

  Daarnaast ziet Devos kansen voor de onderneming. 'De autosector heeft verschillende uitdagingen voor zich liggen op het gebied van elektrificatie, automatisering en strengere emissie-eisen. Dat levert grote mogelijkheden voor bedrijven als Akka die genoeg ervaring, reputatie en omvang hebben om een concurrentieel voordeel te hebben op kleinere partijen.'

  De balans van Akka ziet er momenteel niet zo best uit maar zou volgend jaar gevoelig moeten verbeteren. Devos schat dat de schuldgraad eind dit jaar 6x zal bedragen. Daarbij houdt de analist geen rekening met 'concrete opties' die Akka op zeer korte termijn zou nemen. De schuldgraad zou volgend jaar echter gevoelig moeten dalen tot 3x in de veronderstelling dat de organische groei toeneemt tot 8 procent, geen cash wordt uitgekeerd en de ebitda-marge herstelt tot 9 procent (van 5 procent in 2020).

  'We denken dat het opwaarts potentieel groter is dan het risico', zegt Devos. De analist behoudt zijn koopadvies en koersdoel van 30 euro voor het aandeel. 

  Het opwaarts potentieel is groter dan het risico.
  Ruben Devos
  Analist bij KBC Securities

 • Akka boekt nettoverlies

  De Frans-Belgische ingenieursgroep Akka Technologies publiceerde vandaag halfjaarcijfers. De groep draaide een nettoverlies van 57 miljoen euro, terwijl analisten een verlies van 71 miljoen euro hadden voorzien. De omzet zakte met 12,7 procent naar 778 miljoen euro. De vrije kasstroom bedroeg 46 miljoen euro tegenover een analistenverwachting van 8 miljoen euro.

  CEO Mauro Ricci is tevreden. 'Ondanks de heftige effecten van de coronacrisis op onze prestaties in het eerste halfjaar zijn we in rap tempo aan het transformeren om sterker uit de crisis te komen. Op basis van de trends die we zien sinds het einde van de lockdown verwachten we in de tweede jaarhelft weer winstgevend te zijn.'

  Akka wint 3 procent. 

 • Europese beurzen weer in het rood

  Hoewel de beurzen op het oude continent hoger van start gingen, moeten ze hun winsten weer inleveren. Het gemiddelde Europese aandeel daalt 0,4 procent. De Bel20 zakt met 0,5 procent. 

 • FSMA-insidertransacties: drukke aankopen bij Deceuninck

  CEO en grootaandeelhouder Francis Van Eeckhout heeft via zijn vehikel Holve dinsdag 50.000 aandelen Deceuninck   bijgekocht voor 77.000 euro. Dat leert een melding van de FSMA. Per aandeel betaalde hij 1,54 euro. Van Eeckhout bevindt zich al een tijd aan de koopzijde en sloeg ook in augustus pakketten in, net als Evelyn Deceuninck, bestuurder en telg van de stichtersfamilie, die na de beter dan verwachte resultaten stevig bijkocht.

  Ook H.P Participaties kocht dinsdag bij na eerdere aankopen in augustus en september. De investeringsmaatschappij kocht dinsdag opnieuw 100.000 aandelen voor 1,53 euro. Achter de investerinsmaatschappij schuilen zes vennoten. De zaakvoerder is Wim Hendrix, een jeugdvriend van Van Eeckhout en de man achter Homeport Investment Management, dat beleggingsadvies geeft aan enkele vermogende families in het Antwerpse.

  Ook onafhankelijk bestuurder Anouk Lagae kocht dinsdag bij. 

  De raam- en deurspecialist noteert op 1,50 euro. 

 • 'Balans Floridienne verbetert substantieel'

  Analist Guy Sips van KBC Securities reageert op het nieuws dat de industriële holding Floridienne haar Duitse dochteronderneming IKA verkoopt. 'De verkoop van de aandelen resulteert in een verlies van 1,5 miljoen euro in 2020. De winstgevendheid van IKO was de voorbije jaren erg laag en de balans zal na deze transactie significant verbeteren zonder een substantieel verlies in de brutobedrijfswinst.'

  Sips wijst er verder op dat het een moeilijke omgeving is voor Floridienne. 'De coronacrisis veroorzaakt economische onzekerheid en grote operationele en logistieke uitdagingen die een negatieve impact hebben op de groei van de groep. De diversificatie van het bedrijf heeft Floridienne in staat gesteld de negatieve gevolgen te weerstaan. Maar de quarantainemaatregelen in het tweede kwartaal zullen de verkoop en de winstgevendheid van de onderneming drukken.'

 • KBC Securities over Econocom

  Analist Thomas Couvreur van KBC Securities reageert op de vooruitzichten van Econocom . 'Het is duidelijk dat Econocom na de recente overnames en de prognoses in een nieuwe versnelling schakelt. We zijn zeer geïnteresseerd in de beleggersdag en hopen dat het bedrijf nieuwe informatie geeft over de herstructureringen die het doorvoert. Verder kijken we uit naar de groeiplannen voor de toekomst.'

  Couvreur heeft een koopadvies en koersdoel van 2,70 euro voor het aandeel. Econocom trappelt ter plaatse.

 • Vooruitzichten Econocom

  Econocom komt vandaag met vooruitzichten naar aanleiding van zijn beleggersdag. Voor 2020 verwacht de IT-dienstengroep een operationele winst die minimaal op het niveau van 2019 moet liggen. In de tweede jaarhelft zou de winstgevendheid moeten toenemen omdat de kostenbesparingen hun vruchten beginnen af te werpen en de economische activiteit verbetert. De nettoschuld zal verder dalen. Het doel is die op termijn tot nul te reduceren.

  Het aandeel stijgt 0,6 procent. 

 • Europese beurzen veren op

  De Europese beurzen starten met een winst van 0,2 procent. 

  Kendrion klimt 1 procent. De specialist in elektromagneten kwam vandaag met zijn doelstellingen tot 2025. Het mikt op een jaarlijkse omzetgroei van 5 procent (zie post 8u41).

  AkzoNobel schiet 4,4 procent hoger. De verf- en coatinggroep maakte vandaag bekend dat ze de verkoop in het derde kwartaal ziet verbeteren. 

  Knorr-Bremse zakt 0,7 procent. De Duitse fabrikant van remsystemen voor treinen en vrachtwagens zag de omzet in het eerste semester met 15,2 procent dalen als gevolg van de coronacrisis.

  Besi wint 0,3 procent. Kempen Capital Management verkleinde zijn belang in de chipbakker van 5,74 procent in april naar 4,97 procent nu.

  ©Bloomberg

 • Bel20 opent hoger

  De Belgische sterrenkorf is van start gegaan met een winst van 0,1 procent. 

  AB InBev wint 0,2 procent. De bierbrouwer komt met dwangsommen tegen stakers bij de brouwerij in het Luikse Jupille, waar onlangs tien mensen besmet raakten met het coronavirus (zie post 6u31).

  Bpost klimt 0,4 procent. Een onderzoek door het Amerikaanse ministerie van Justitie brengt CEO Jean-Paul Van Avermaet in de problemen. Maar voorlopig lijkt de positie van de topman van het postbedrijf niet in gevaar (zie post 7u01).

  Kinepolis stijgt 0,4 procent. Volgens het beurshuis Berenberg is de koers van de bioscoopgroep een 'aantrekkelijk instapmoment' (zie post 7u29).

  Biocartis veert 3,1 procent op. De Mechelse leverancier van labtests krijgt een koersdoelverhoging van Berenberg nu het zijn eerder ingeslikte jaarprognose weer durft uit te spreken (zie post 7u37).

 • Kendrion streeft naar 5 procent groei per jaar

  De specialist in elektromagneten Kendrion mikt op een jaarlijkse omzetgroei van 5 procent. Kendrion kwam vandaag met zijn doelstellingen tot 2025 naar aanleiding van zijn beleggersdag. Het bedrijf baseert zich op de omzet van 2019 die 412 miljoen euro groot was. 

  De onderneming mikt verder op een brutomarge van minimaal 15 procent in 2025. Voorts wil het dan een rendement op geïnvesteerd kapitaal behalen van meer dan 25 procent en wil de groep het dividend behouden op 35 à 50 procent van de nettowinst.

 • TSMC ziet omzet flink stijgen

  De Taiwanese chipfabrikant TSMC zag de omzet in augustus stevig stijgen. De verkoop ging 15,8 procent hoger naar 122,9 miljard Taiwanese dollar (3,5 miljard euro). Tegenover juli klom de omzet met 16 procent. Sinds het begin van het jaar heeft de chipbakker al 850,1 miljard Taiwanese dollar inkomsten geboekt, 30,7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 

  ©AFP

 • Update futures: hogere Europese opening

  Even een update van de Europese indexfutures, want die voorspellen een hogere opening. De beurzen op het oude continent zouden gemiddeld 0,3 procent in de plus starten. Tot nu (zie post 6u09) gingen de futures nog uit van een rode opening.

  ©Arne Dedert/dpa

 • Floridienne verkoopt Duitse dochteronderneming

  De industriële holding Floridienne kondigde woensdagavond de verkoop van haar Duitse dochteronderneming IKA aan. IKA produceert en verkoopt stabilisatoren en additieven voor de PVC-industrie. In 2002 verwierf Floridienne een meerderheidsbelang in de groep en breidde dat uit tot 100 procent in 2016.

  De holding zegt dat de verkoop leidt tot een verlies van ongeveer 1,5 miljoen euro in het lopende boekjaar. 

 • Biocartis krijgt koersdoelverhoging van Berenberg

  Biocartis krijgt net als Kinepolis (zie post 7u29) goed nieuws van het beurshuis Berenberg. Het verhoogt zijn koersdoel voor de Mechelse leverancier van labtests van 6,60 naar 7 euro. 'Biocartis durft de in april ingeslikte jaarprognose weer uit te spreken. Dat is een duidelijk teken dat het management weer vertrouwen heeft in zijn vooruitzichten. De meer optimistische vooruitzichten vertalen zich in een koersdoelverhoging.'

  Berenberg heeft een koopadvies voor het aandeel.

 • 'Aantrekkelijk instapmoment voor Kinepolis'

  De bioscoopgroep Kinepolis krijgt prettig nieuws van Berenberg. Het beurshuis zegt dat de lage koers een mooi instapmoment biedt voor beleggers. 'Kinepolis is hard geraakt door de coronacrisis, maar we denken dat de markt te negatief is over de korte- en langetermijnimpact van de pandemie op de filmindustrie. Het aandeel staat sinds begin dit jaar meer dan 60 procent lager. Op deze niveaus is dat een mooi instappunt.'

  Berenberg heeft een koopadvies voor het aandeel, maar verlaagt het koersdoel van 45 naar 42 euro. 

 • Japanse machineorders flink gestegen

  In juli zijn de bestellingen voor machines in Japan stevig geklommen na een aantal slechte maanden. De waarde van de orders steeg maand op maand met 7 procent, na een afname met 8,4 procent in juni.

 • Ook Nasdaqfutures in de min

  Toch even belangrijk om te melden in deze tijden waarin de koersen van techaandelen bepalend zijn voor de sfeer op de financiële markten: de Nasdaqfutures. Want die wijzen, net als de futures voor de Europese beurzen, op een lagere opening van 0,1 procent. Nog geen voortzetting van de herstelbeweging die de technologiegraadmeter gisteren maakte dus.

  ©Bloomberg

 • 'Dit is een gezonde correctie voor Nasdaq, niet de voorbode van een crash'

  Woensdag zette de Nasdaq Composite Index voor het eerst sinds de verkoopgolf die vorige week donderdag losbarstte een herstelbeweging in. 'Ja, in sommige aandelen zit wat opgeblazen lucht, maar niet de hele markt is duur', stellen analisten.

  Lees hier verder!

 • Amerikaans onderzoek geeft CEO Bpost nieuwe tik

  Een onderzoek door het Amerikaanse ministerie van Justitie brengt Jean-Paul Van Avermaet in de problemen. Maar voorlopig lijkt de positie van de Bpost-CEO niet in gevaar. Van Avermaet verhuisde begin dit jaar van G4S naar Bpost , waar hij eind februari Koen Van Gerven verving als CEO.

  Eerder voerde ook de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) een onderzoek uit naar geheime afspraken tussen G4S, Setis en Securitas. De grote drie spelers zouden onderling afspraken gemaakt hebben om de prijzen kunstmatig hoog te houden.

  Lees hier meer!

  ©BELGA

 • AB InBev komt met dwangsommen tegen stakers

  Het persbureau Belga meldt dat de bierbrouwer AB InBev dwangsommen laat uitvoeren tegen stakers in de met corona besmette brouwerij in het Luikse Jupille, omdat er sprake zou zijn van een onveilige situatie. Het is de eerste keer in de geschiedenis in de geschiedenis dat het bedrijf dit doet.

  Vorige week braken er stakingen uit na een reeks coronabesmettingen. Stakers blokkeren het gebouw en volgens verslagen van een deurwaarder zou er ook sprake zijn van een 'agressieve sfeer', sabotage en een gevaarlijke context waarbij een staker die verplicht in quarantaine moest zelfs aanwezig was bij een stakingspost. Daarnaast zou er sprake zijn van 'ernstige bedreigingen van de vakbond'.

  Eerder deze week besliste de rechter om dwangsommen op te leggen aan mensen die de werking van de brouwerij blokkeren. De brouwerij zegt nu dat het om veiligheidsredenen geen andere keuze ziet dan die gerechtelijke beslissing toe te passen en dwangsommen te laten uitvoeren. Er zal 24 uur per dag een deurwaarder bij de brouwerij aanwezig zijn en de onderneming vraagt daarnaast een bijkomend extern onderzoek om een beter beeld te krijgen van de situatie. 

 • Kan Lagarde euro lager praten?

  Economen zijn benieuwd wat de voorzitster van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, vandaag zegt over de wisselkoers van de euro. Zet Lagarde de deur open naar extra monetaire stimulus?

  Lees hier onze vooruitblik!

  ©EPA

 • Beurzen drukken op de pauzeknop

  Goedemorgen! Beleggers nemen even een pauze en wegen het forse beursherstel van gisteren af tegen de hoge waarderingen voor techaandelen. Gisteren sloot de technologiegraadmeter Nasdaq , die de afgelopen dagen het meeste heeft geleden onder de verkoopgolf op de beurzen, 2,7 procent hoger. Daarmee lijkt er iets van een bodem gevormd voor techaandelen.

  In Azië gaan de beurzen overwegend hoger. De Japanse Nikkei225 wint 0,7 procent, de Hongkongse Hang Seng klimt 0,1 procent, de Chinese CSI300 veert 0,8 procent op en de Koreaanse Kospi stijgt 0,8 procent.

  De indexfutures voorspellen dat de Europese beurzen gemiddeld 0,1 procent lager openen.

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud