1. Markten Live
 2. Live blog

Machtsblokken boven Nyrstar beginnen aan eindspel

Onderhandelingen over de toekomst van het Belgische grondstoffenbedrijf, tussen de grootste eigenaars van aandelen én obligaties, zijn begonnen. In Amsterdam charmeert Heineken met sterke resultaten en een dito dividend, ABN AMRO gaat onderuit.
 • Slotbel Brussel

  In de late handel moesten de Europese beurzen nog meer dan de helft van hun dagwinst inleveren. De Bel20 eindigt minder dan een kwart van een procent hoger, met ArgenX (+3,4%) en AB InBev (+2,2%) als grootste stijgers. KBC (-2%) zakte een dag voor de resultaten langzaamaan weg, en is het enige aandeel dat meer dan een half procent moet inleveren.

  TopstijgingFlopdaling
  Avantium+13,67%KBC Ancora-1,86%
  Econocom+5,50%KBC-2,05%
  Argenx+3,36%Elia-2,42%
  Greenyard+2,49%Hamon-3,23%
  Eckert-Ziegler+2,48%ASIT Biotech-5,26%
  Sipef+2,37%Dexia-6,85%
  Fluxys Belgium+2,28%Bone Therapeutics-10,17%

 • Gratis broker neemt valse start in België

  Door de strenge regulering in ons land kan de eerste beursmakelaar die geen commissieloon aanrekent voor aandelentransacties voorlopig geen Belgische kleine beleggers als klant aanvaarden.

  Alleen Belgen die kunnen bewijzen dat ze 'professionele' ervaring hebben met financiële markten of een adres in het buitenland hebben mogen klant worden bij JFD Brokers. Wie bijvoorbeeld minstens een jaar werkte in de financiële sector, in 2018 minstens 40 transacties 'van significante omvang' deed of een beleggingsportefeuille (inclusief cash) van een half miljoen euro bezit, is welkom. Een zogeheten professional moet aan twee van die drie criteria voldoen.

  'We zijn er druk mee bezig om dit te verbeteren,' verduidelijkt de Nederlander Paul Lamain, die als agent in de Benelux fungeert voor de Cypriotische beursbank. 'Tot we de perfecte oplossing hebben voor de Belgische regelgeving rond valutatrading en de hefboomproducten CFD's zullen we daarom geen marketing voeren in België.'

  De klok tikt voor JFD Brokers om klanten vlot te verleiden met lage tarieven. Later dit jaar komt een Nederlandse beursbank onder de naam BUX Stocks naar hier. Ook die is van plan om kosteloze aandelentransacties aan te bieden aan kleine beleggers. Natuurlijk betalen particuliere beleggers wel nog altijd de beurstaks bij elke koop of verkoop van beursgenoteerde effecten.

 • Levi's naar de beurs

  ©AFP

  Terwijl Wall Street aan de dag begint met een stijging van iets meer dan een half procent, lopen de winsten in Europa nog iets hoger op. Ondertussen blijkt uit documenten die de Amerikaanse beurswaakhond SEC publiceerde dat de jeansfabrikant Levi's een beursgang ambieert.

 • Naar een groene start op Wall Street

  De futures wijzen een halfuur voor de openingsbel op winsten van 0,4 à 0,5 procent voor de grote indexen in New York.

 • Grootste aandeelhouders Nyrstar oog in oog met grootste obligatiehouders

  Het sectorblad Metal Bulletin meldt dat de hoofdaandeelhouder Trafigura volgens een anonieme bron al rond de onderhandelingstafel zit met een alliantie van de grootste obligatiehouders van Nyrstar .

  'De obligaties zijn min of meer in vaste handen ondertussen,' stelde een handelaar tegenover Metal Bulletin. 'Ze zijn opgekocht door fondsen die van plan zijn de discussie te leiden en mogelijk nieuw geld binnen te brengen.'

  De waarde van alle Nyrstar-aandelen (31 miljoen euro) verbleekt bij de totale uitstaande schulden. Die kwamen eind september op 1.137 miljoen euro. Net voor het einde van de zomer moet het bedrijf 340 miljoen euro daarvan herfinancieren. De schijven van 100.000 euro werden laatst verhandeld tegen een kwart van de aflossing die dan zou moeten plaatsvinden, wat illustreert dat niemand verwacht dat het zal lukken.

  ©BLOOMBERG NEWS

  De hefboomfondsen die gokjes wagen op de obligaties van bedrijven met een hoge schuldenlast zullen waarschijnlijk eisen dat hun schuldpapier wordt omgezet in nieuwe aandelen of een operationeel gezond deel van het bedrijf. Ze zouden bijvoorbeeld de smelters kunnen claimen. Door zo'n operatie zullen de huidige aandeelhouders hun belang in het bedrijf sterk zien verkleinen.

  Meerdere analisten noemen een kapitaalverhoging al langer dan vandaag onvermijdelijk: de schuldaflossingen zijn volgens de meesten simpelweg ondraaglijk geworden vergeleken met de jaarwinst. Ook kredietboordelaars schatten de kans dat Nyrstar afglijdt naar een wanbetaling als er niets verandert, steeds hoger in.

  Wat er precies zal gebeuren om het bedrijf boven water te houden hangt af van wat de machtsblokken zouden overeenkomen. Het is alvast duidelijk dat de aasgierfondsen niet aan liefdadigheid doen. Voor de grondstoffenmultinational Trafigura staat er meer op het spel dan alleen een investering: hij is een belangrijke leverancier van erts, en tegelijk een grote afnemer van concentraat van Nyrstar.

  Hij gunde Nyrstar een overbruggingskrediet van 650 miljoen euro - die het zinkbedrijf niet mag gebruiken om schulden te herfinancieren - maar niet zonder een bijhorende claim op de smelter in het Australische Port Pirie. Niet alleen de obligatiehouders proberen dus hun grip op de situatie te vergroten.

  Tragifura vaardigde in 2016 al een voorzitter af. Martyn Konig werd in januari van dit jaar gepromoveerd tot uitvoerend voorzitter om de turnaround van het bedrijf te overschouwen. Rond dezelfde tijd kwam er een nieuwe financieel directeur. De vorige had het amper een halfjaar volgehouden.

 • Olieprijs omhoog door productieknip Saoedi-Arabië

  Het oliekartel OPEC zegt de productie van olie te hebben teruggeschroefd met 800.000 vaten naar 30,81 miljoen vaten per dag. Dat meldt het persbureau Reuters. Het grootste deel van de daling is te danken aan een verminderde output van Saoedi-Arabië. Het land geeft verder aan dat de productie tegen maart zal verlagen tot minder dan 10 miljoen vaten per dag. Dat is ongeveer 500.000 vaten minder dan het land eerder gezegd had dat het zou produceren.

  Daarnaast werd bekend dat de oliereserves in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 998.000 vaten. Analisten hadden voorspeld dat het aantal vaten zou stijgen met 2,7 miljoen.

  De prijs van een vat Brent-olie steeg vandaag met 0,8 procent naar 62,90 dollar per vat.

 • Wat te verwachten van KBC?

  KBC  , dat donderdag voorbeurs resultaten publiceert, koerst 1,3 procent lager naar 59,74 euro.

  Analisten rekenen voor het vierde kwartaal gemiddeld op 595 miljoen euro nettowinst, een stuk meer dan de 399 miljoen over het laatste kwartaal. Dat was echter vooral door de eenmalige minwaarde die de bank- en verzekeringsgroep een jaar eerder moest boeken als gevolg van de Belgische belastingshervorming. 

  Over heel 2018 zou de nettowinst uitkomen op 2,54 miljard euro of 5,99 euro per aandeel, iets minder dan de 2,58 miljard euro of 6,03 euro per aandeel over boekjaar 2017.

  Opvallend: analisten rekenen gemiddeld op een stevig dividend. De prognose ligt op 3,67 euro bruto per aandeel, een stuk meer dan de 3 euro over boekjaar 2017. Daarmee zou KBC ook in één trek meer dan 60 procent van de nettowinst naar de aandeelhouders laten vloeien, tegenover 50 procent de twee voorgaande boekjaren. CEO Johan Thijs gaf de vorig jaren nochtans geregeld aan niet te plooien voor de druk van analisten en geen zotte dingen te zullen doen door bijvoorbeeld plots een fors groter deel van het dividend uit te keren. 

 • Het heksenuur op de valutamarkten

  Centraal bankiers kunnen soms ook verrassend helder en boeiend uit de hoek komen. We verwijzen dit keer graag door naar een zeer interessante studie die de Australische centrale bank net online zette, over het 'heksenuur' op de valutamarkten.

  Dat is het uurtje na het slot op Wall Street en voor opening van Tokio, tussen 23 uur en middernacht Belgische tijd. Sydney staat er dan alleen voor en die kan het - zoals Raymond van 'In de gloria' - niet aan. Vandaar de flashcrash in de Japanse yen begin dit jaar (vlak na de winstwaarschuwing van Apple) en - deze week nog - de Zwitserse frank.

 • Beleggers dumpen kleine biotechaandelen

  Beleggers dumpen op de Brusselse beurs de kleine biotechbedrijven. Sequana   tuimelt nog eens 10 procent naar 6,66 euro en noteert nu een vijfdeonder de intekenprijs van maandag. Na de geflopte beursintroductie zijn de zaken er dus duidelijk niet op verbeterd. 

  Ook andere kleine krap bij kas zittende biotechbedrijven staan in de vuurlinie (en op een diepterecord). ASIT Biotech  tuimelt 6,6 procent naar 1,06 euro. Het nieuwe management bij de allergiespecialist kondigde vorige maand aan op zoek te gaan naar partners in een poging tot een doorstart. 

  In november moest Bone Therapeutics  zijn belangrijkste onderzoek - dat potentieel het dichtst bij de markt stond - in de prullenmand gooien wegens zwaar tegenvallende testresultaten. En het bedrijf zit krap bij kas, wat vragen doet rijzen over de financiering van het resterend onderzoek.

  Een kapitaalronde dringt zich op - waarschijnlijk zoals steeds bij biotech een private plaatsing. Die zal tegen bradeerprijzen moeten gebeuren met dus een forse verwatering voor de aandeelhouders. Daar neemt de koers duidelijk al een stevig voorschot op. Het aandeel duikt nog eens 9,5 procent lager naar 3,56 euro.

 • Of hebt u liever een 'CR7-bond' van Juve?

  Niet alleen Oezbekistan klopt voor het eerst op de obligatiemarkten aan, ook Juventus doet dat. De Italiaanse voetbaltrots zou zo willen cashen op het succes van zijn steraanvaller Cristiano Ronaldo ofte CR7.

 • Iemand wat Oezbeeks papier?

  Mocht u wat exotica in uw portefeuille willen: Oezbekistan geeft voor het eerst een dollarobligatie op de internationale markten uit. 

 • Heineken en Carlsberg trakteren op hoger dividend

  Het contrast met het gehalveerde dividend bij AB InBev  is groot: net als Carlsberg  vorige week, koppelt Heineken  een stevige groei van de verkopen aan een hoger dividend. Beleggers krijgen bruto 1,60 euro per aandeel, 9 procent meer dan een jaar eerder. 

  Net als de Denen kunnen de Nederlanders zich die grotere uitkering veroorloven dankzij de relatief lage schulden. Die belopen nu nog 2,3 keer de brutobedrijfswinst, tegenover 2,5 keer eind 2017. De nettoschulden zakten vorig jaar van 12,9 naar 12,1 miljard euro, omdat de vrije operationele cashflow de outflow voor dividenden en overnames overtrof. 

  Bij AB InBev daarentegen tobben beleggers over de schulden die hardnekkig 4 keer de brutobedrijfswinst belopen.

 • Meer somber nieuws over de Europese economie

  Veel beterschap gloort er niet aan de horizon voor de Europese economie. In december viel volgens data van Eurostat de industriële productie in de eurozone maand op maand 0,9 procent terug. Jaar op jaar was er een krimp van 4,2 procent, de grootste krimp sinds de crisis van 2009.

  ING-econoom Bert Colijn zegt dat hij in het eerste kwartaal van 2019 niet echt op veel herstel rekent, gelet op de nakende deadline voor het Amerikaans-Chinese handelsconflict en de Amerikaanse studie die moet uitmaken of er tarieven komen op de invoer van Europese auto's. 

 • ABN AMRO steeds dieper in het rood

  Beleggers zijn not amused over de fors lagere kwartaalwinst bij de grootbank ABN AMRO  en de boodschap dat het dividend stabiel blijft, terwijl de meeste analisten op een extraatje rekenden. Het aandeel tuimelt 7 procent naar 20,33 euro. 

 • Opluchtingsrally bij X-Fab

  Opluchting bij de aandeelhouders van X-Fab : na de knoert van een winstwaarschuwing die de chipbakker in december over 2018 uitstuurde, voorspelt CEO Rudi De Winter nu geleidelijk beterschap in de tweede jaarhelft. Het aandeel herstelt 3,6 procent naar 4,72 euro. 

 • Marktenchat om 12 uur

  Onze wekelijkse marktenchat met redacteur Kurt Vansteeland start om 12 uur. Vragen stellen kan nu al. 

 • Argenx zet record scherper

  Het Gentse biotechbedrijf Argenx  zit in de lift sinds de deal met het Californische Halozyme en gaat vandaag opnieuw 3 procent hoger naar 101,20 euro. 

  De deal onderstreepte dat Argenx niet aarzelt om zijn berg cash aan te wenden om via de inkoop van extra onderzoek en technologie de productenpijplijn extra te stofferen.

  De beurskoers klimt zo voor de piek van december, 100,60 euro. Dat record tekende het biotechaandeel op bij de monsterdeal rond kankeronderzoek met Johnson & Johnson. Samen met die deal kondigde J&J ook aan in het kapitaal te stappen tegen 100 euro per aandeel, wat toen een premie van 16 procent op de beurskoers was. 

 • Machtswissel bij Greenyard?

  Greenyard schoot na het bericht dat crisismanager Marc Zwaaneveld co-CEO wordt naast oprichter Hein Deprez stevig uit de startblokken, met 8 procent winst. Die winst is nu teruggedrongen tot 1,4 procent. Het aandeel staat op 3,46 euro. 

  Het beurshuis KBC Securities blijft bij zijn houdadvies, in afwachting van meer duidelijkheid over de herstructurering van de zware schuldenlast van de groep. Analist Alan Vandenberghe sluit zelfs niet uit dat de benoeming de voorbode is van een machtswissel: 'De twee rollen combineren houdt steek: Deprez heeft de langetermijnvisie, Zwaaneveld focust op een efficiënte dagelijkse leiding. Wij denken dat dit mogelijk een eerste stap is naar een rol van Zwaaneveld als (enige) CEO.' 

 • Amsterdam: Heineken +5%, ABN AMRO -5%

  In Amsterdam gaat de AEX 0,4 procent hoger, een gezapige evolutie die twee tegenpolen verbergt: de brouwer Heineken  spurt 5 procent hoger dankzij de sterkste volumegroei in tien jaar en goede vooruitzichten voor 2019, terwijl de grootbank ABN AMRO  na zwaar teleurstellende winstcijfers 5 procent onderuit gaat. 

 • Gezapige winst voor Europese beurzen

  Zoals verwacht open de Europese beurzen met winst, zij het met de handrem aan. De Bel20  wint 0,2 procent, voor de EuroStoxx50  is er 0,3 procent winst. 

 • Zelfs ECB-havik vindt dat de stimulusexit best even opgeborgen wordt

  Gisteren liet de nieuwe hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank, de Ier Philip Lane, al uitschijnen dat de centraal bankiers in maart samen met sombere economische prognoses waarschijnlijk de boodschap zullen geven dat de rente langer op nul blijft.

  Nu zegt zelfs de strenge Nederlandse centraal bankier Klaas Knot aan de Financial Times dat de stimulusexit best even opgeborgen wordt tot de ECB meer zicht heeft op de economische toestand. 

 • Europese beurzen op weg naar (iets) hogere start

  De Europese beurzen lijken in het spoor van de Aziatische beurzen en een stevig Wall Street op weg naar een behoorlijke start. Afgaand op de futures zouden de Bel20  en de EuroStoxx50  zo'n 0,3 procent hoger openen. 

  ©AFP

 • ABN AMRO gaat kwartaalrapporten inkorten

  Goed nieuws voor de belegger die nu al tijd en ogen tekortkomt: ABN AMRO gaat zijn kwartaalrapporten inkorten. Halfjaarlijks krijgen beleggers nog de 'full monty', maar over het eerste en derde kwartaal komt er een wat beknoptere versie. 

  ©rv

 • Panama Papers hakken in winst ABN AMRO

  Bij de vele 'oranje' resultaten deze ochtend, valt de bank ABN AMRO  in negatieve zin op met veel minnetjes in de resultatenrekening.

  De nettowinst zakte in het vierde kwartaal met ruim 40 procent naar 316 miljoen euro of 0,31 euro per aandeel, mede door hogere voorzieningen voor probleemkredieten in de energie- en diamantsector. Daarnaast moest de grootbank 85 miljoen uittrekken voor wat omfloerst 'customer due diligence' heet. Lees: het voorkomen van witwasfraude. Pro memorie: de Antwerpse tak van ABN AMRO speelde een prominente rol in de Panama Papers

  De inkomsten stonden stevig onder druk: minus 11 procent naar 2,16 miljard euro. 

 • De vliegende kiwidollar

  Op de valutamarkten valt de sterke prestatie van de Nieuw-Zeelandse dollar op. Die klimt met 1,7 procent tegenover zijn Amerikaanse naamgenoot. De centrale bank van Nieuw-Zeeland verraste vandaag met de boodschap dat de rente zeker tot 2020 stabiel blijft, terwijl de meeste economen later dit jaar een knip hadden verwacht, gelet op de zwakkere wereldeconomie. 

 • Heineken boekt sterkste groei in tien jaar

  Vanochtend kwam Heineken met resultaten over het jaar 2018. De operationele winst van Heineken steeg met 6,4 procent tot 3,87 miljard euro in het jaar 2018. De door informatieleverancier Bloomberg gepolste analisten hadden verwacht dat deze uit zou komen op 3,84 miljard euro, zodat Heineken de verwachtingen heeft overstegen.

  De Nederlandse brouwer verkocht in 2018 in volume 4,2 procent meer bier, de sterkste groei in een decennium. 

  Heineken wist in 2018 7,7 procent meer aan drank te verslijten, geholpen door het feit dat het alcoholvrije biertje Heineken 0.0 beschikbaar is geworden in 38 landen.

  Heineken verwacht dat de operationele winst in 2019 met een zelfde percentage zal groeien. Wel verwacht het bedrijf dat de wereld onzeker en volatiel blijft dit jaar.

 • Orange Belgium voorspelt winstgroei in 2019

  Het aandeel Orange Belgium  was sinds de stevige derdekwartaalcijfers in oktober met zo'n 20 procent gestegen en de nummer drie van de Belgische telecom stelt ook over het vierde kwartaal niet teleur. Voor het tweede kwartaal op rij legt de groep een vrij sterke groei van het aantal klanten neer in zowel zijn aanbod voor mobiele datavreters (61.000, nog iets beter dan de 53.000 deze zomer) als zijn televisie-, internet- en telefoonbundel LOVE (25.000, tegenover 19.000 deze zomer). 

  Dat vertaalt zich in iets beter dan verwachte resultaten: de omzet steeg met een kleine 3 procent tot 1,28 miljard euro. De brutobedrijfswinst (ebitda) zakte licht met 3 procent naar 286,1 miljoen euro. Beide cijfers zijn ietsje beter dan analisten verwachtten. 

  Let wel: zoals bij alle telecomoperatoren (zie ook: Telenet) gaapt er een grote kloof tussen het brutobedrijfsresultaat en het nettoresultaat, als gevolg van de hoge investeringen in een performant netwerk. Bij Orange Belgium zakt de nettowinst 17 procent naar 32,4 miljoen euro of 0,54 euro per aandeel.

  Dat betekent dat de groep met een stabiel brutodividend van 50 cent zo goed als de volledige nettowinst naar de aandeelhouders laat vloeien. De geringe schuldenlast laat dat toe: de schulden zakten 16 procent naar 264,3 miljoen, minder dan één keer de brutobedrijfswinst dus. 

  Bovendien stelt Orange Belgium voor 2019 winstherstel in het vooruitzicht. CEO Michäel Trabbia rekent op een brutobedrijfswinst tussen 285 en 305 miljoen euro. Analisten rekenden tot nog toe grosso modo op een stabilisatie.

 • Jerome Powell trekt de boer op

  Hij mag dan al de invloedrijkste man ter wereld zijn en met zijn Grote Bocht de huidige koopgolf op gang hebben gezet, Jerome Powell schuwt de kleinere afspraken niet. De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank trok gisterenavond naar de Mississippi Valley State University voor een ontmoeting met studenten.

  Een toeloop was het niet, maar het verdient applaus dat de centraal bankier pogingen doet om uit te leggen waarom sommige regio's achterophinken en wat daaraan kan gedaan worden. 

 • Aziatische beurzen zetten remonte voort

  Een blik op de Aziatische beurzen: die zetten hun remonte voort. De Amerikaanse president Donald Trump suggereerde gisterenavond dat hij bereid was de handelsonderhandelingen met China tot voorbij de 'deadline' van 1 maart te laten lopen. Dat volstaat om de meeste beurzen zo'n 1 procent hoger te stuwen. 

  ©Bloomberg

  Of zoals ING-econoom Rob Carnell het verwoordt: 'Trump stelt voor de deadline van 1 maart te laten passeren, de deadline voor de shutdown van de Amerikaanse overheid wordt waarschijnlijk ingehaald door de deal die het Congres sloot en de brexitdeadline is er blijkbaar geen. Dus wanneer is een deadline eigenlijk een deadline?'

 • Hein Deprez niet meer alleenheerser bij Greenyard

  Een paukenslag gisterenavond bij Greenyard , de groentereus die door de zware schuldenlast en de lage rendabiliteit zware averij heeft opgelopen. Hein Deprez krijgt een schoonmoeder naast zich: Marc Zwaaneveld, die enkele weken aangesteld wordt als crisismanager, wordt co-CEO

 • Uw spiekbriefje voor Orange Belgium straks

  Over zo'n halfuurtje komt Orange Belgium  , de nummer drie van de Belgische telecom, met de resultaten over het vierde kwartaal en 2018. De lat ligt voor één keer hoog: sinds de publicatie van de verrassend stevige resultaten over het derde kwartaal, in oktober, trok het aandeel een spurt van bijna 20 procent, terwijl de Brusselse beurs de omgekeerde richting uitging. 

  De hamvraag is nu of de nummer drie van de Belgische telecom de sterke commerciële prestatie in de zomer tijdens het najaar heeft kunnen doortrekken. En dus houden beleggers in de wirwar van cijfers die elk kwartaalrapport is best twee klantencijfers in de gaten.

  De eerste is het aantal klanten die alleen mobiele diensten afnemen. In het derde kwartaal strikte de operator 53.000 nieuwe 'mobile only'-klanten, wat het totaal op 2,408 miljoen bracht. De prijzenbreker profiteerde zo van het feit dat hij als eerste een aanbod met ongelimiteerde mobiele data op de markt bracht, in februari vorig jaar. Intussen zijn de twee rivalen gevolgd, Telenet sloot vorige week de rij.

  ©Orange Belgium

  Mede omdat de concurrentie niet stil zat, denken analisten dat de groei in het vierde kwartaal wat minder spectaculair was. Ze mikken op 2,437 miljoen klanten, een toename van 29.000.

  Het tweede belangrijke cijfer is het succes van de bundel LOVE, klanten die zowel televisie, breedbandinternet als mobiele telefonie afnemen en in het jargon convergent customer base heten. Die bundelklanten zijn doorgaans de lucratiefste én trouwste klanten. Op die markt profileert Orange Belgium zich als prijzenbreker, niet zonder succes.

  De vraag is of het tempo niet zal verzwakken, want eenmaal de meest prijsbewuste klanten gestrikt zijn, komt het er op aan klanten die vastzitten in bundels bij de twee grote rivalen los te weken. En dat is minder makkelijk. Analisten rekenen hier gemiddeld op 174.000 klanten, 19.000 meer dan eind september. Dat zou exact hetzelfde groeitempo zijn als tijdens de zomer. 

  Voor heel 2018 rekenen analisten op een omzet van 1,27 miljard euro, 2 procent meer dan over 2018 en in lijn met de prognose voor 'lichte groei'. De brutobedrijfswinst (ebitda) zou een kleine 4 procent afbrokkelen, naar 285 miljoen euro. Dat is perfect in het midden van de 275 tot 295 miljoen die Orange Belgium zelf naar voor heeft geschoven. 

  Let wel: tussen de brutobedrijfswinst en de nettowinst gaapt net zoals in de hele sector (zie ook: Telenet) een grote kloof. Door de grote investerings- en dus afschrijvingslast in een performant netwerk zou het nettoresultaat uitkomen op 35 miljoen euro of 0,6 euro per aandeel, iets meer dan een tiende van de ebitda dus. 

 • Beursdag kleurt oranje

  Goedemorgen! Vandaag krijgen we de resultaten van Orange Belgium - waarover later meer - en een batterij 'oranje' resultaten. In Amsterdam komen met ABN AMRO , Akzo Nobel , Heineken  , Takeaway.com   en Vopak  een pak kleppers met resultaten. We houden u zo goed mogelijk van alles op de hoogte. 

  Het belooft op de Amsterdamse beurs een pittig resultatendagje te worden ©ANP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud