1. Markten Live
 2. Live blog

Meeste beurzen dicht op Goede Vrijdag

In de westerse wereld houdt het gros van de beurzen de deuren gesloten ter gelegenheid van Goede Vrijdag. In Azië was er wel handel en sloten de Chinese beurzen op hun hoogste peil in 13 maanden.
 • Winsten in Azië

  De Australische beurzen lagen vrijdag stil, maar op de meeste andere plaatsen was er wel handel. De handelsvolumes waren wel aan de lichte kant.  In Tokio en Seoel verschenen kleine winsten op de borden. Voor een sterke prestatie in Tokio zorgde Nintendo.

  De Chinese beurzen schommelden om uiteindelijk hoger te sluiten. De beurs van Shanghai won 0,6 procent en belandde op het hoogste punt sinds 21 maart 2018. De kleinere beurs van Shenzhen steeg 0,9 procent. Sinds begin dit jaar is de beurs van Shanghai al 31,2 procent gestegen.

 • Goede Vrijdag

  Er is vandaag geen Markten Live-blog. In Europa liggen nagenoeg alle beurzen stil omdat het Goede Vrijdag is. De Russische en Turkse beurzen zijn wel actief, net als een handvol beurzen op de Balkan.

  Ook maandag, daags na Pasen, is er op de meeste plaatsen in Europa nog geen handel. Wall Street opent dan wel de deuren.

  Donderdag sloten de Europese beurzen gemiddeld 0,6 procent in de plus. De economie in de eurozone vertraagt verder, bleek uit de PMI, maar daar trokken beleggers zich niet veel van aan. Ze focusten op goede bedrijfsresultaten, onder meer van Unilever en Nestlé. Voor het lange paasweekend dekten shorters zich ook in, wat voor wat opwaartse kracht zorgde.

  In New York won de Dow Jones donderdag 0,4 procent. De andere indexen deden het rustiger aan: de S&P500 won 0,2 procent, de Nasdaq bleef stabiel. De Amerikaanse beurzen naderen weer hun recordstanden zodat beleggers last krijgen van hoogtevrees. Blikvangers in New York waren twee nieuwkomers: de techbedrijven Pinterest en Zoom.

  Mensen lopen voorbij de New York Stock Exchange. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud