1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen drukken op de pauzeknop

De Europese beurzen pauzeerden even na de recordwinst van gisteren en sloten lager. Galapagos en Proximus kregen adviesverlagingen. IBA verkoopt een dochterafdeling. Solvay werd meegesleurd door Boeing. In New York klom het aandeel Johnson & Johnson.
 • Blik op morgen

  Wij sluiten de blog af. Morgen zijn we weer bij u terug met het laatste beursnieuws. Tot slot nog de agenda voor morgen:

  WOENSDAG 18 DECEMBER 2019

   ECONOMIE/FINANCIËN

   België:

    Consumentenvertrouwen december, 15.00 uur

   Duitsland:

  Ondernemersvertrouwen (Ifo) december, 10.00 uur

  Verenigd Koninkrijk:

  Inflatie november, 10.30 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  Befimmo: notering ex interimdividend 2,59 euro bruto

  Care Property Invest: buitengewone algemene vergadering, 10.00 uur

 • Aedifica breidt Duitse zorgportefeuille verder uit

  Vandaag meldt Aedifica dat het verder uitbreidt in Duitsland. 

  De zorgvastgoedspeler zal de derde fase van het samenwerkingsakkoord met Specht Gruppe gaan uitvoeren. Aedifica bouwt vier zorgcampussen die complementaire zorgfuncties combineren. De investering bedraagt zo'n 63 miljoen euro. De campussen zullen eind 2020 en in de loop van 2021 opgeleverd worden.

  De sites liggen in Bremen, Weyhe, Langwedel en Sehnde en zullen zich richten op senioren met hoge zorgbehoeften. Daarnaast zullen ze plaats bieden voor senioren die zelfstandig willen wonen met zorg op aanvraag. De zorgcampus in Bremen zal ook over een kinderdagverblijf beschikken. De totale capaciteit van de vier zorgcampussen bedraagt 375 wooneenheden.

  Daarnaast heeft het bedrijf de voorwaarden vervuld voor de acquisitie van twee rustoorden in exploitatie en een te bouwen zorgvastgoedsite in Duitsland. Het gaat om Sonnenhaus Ramsloh (Saterland-Ramsloh), Johanniter-Haus Lüdenscheid (Lüdenscheid) en Quartier am Rathausmarkt (Bremervörde). De conventionele aanschaffingswaarde voor de twee rustoorden is 18 miljoen euro, voor de te bouwen zorgvastgoedsite bedraagt de waarde 17 miljoen euro (1 miljoen euro voor de grond en 16 miljoen voor de bouwwerken). In totaal hebben de 3 sites een capaciteit van 234 wooneenheden. 

 • Sioen neemt pvc-coatingactiviteit Glen Raven over

  Sioen Industries neemt voor een bedrag van 21 miljoen euro (in contanten) de pvc-coatingactiviteit van de Amerikaanse groep Glen Raven over. Een maand geleden had Sioen al laten weten dat het interesse had in die tak, die Glen Raven als een niet-kernactiviteit beschouwde.

  Concreet verwerft Sioen een productie-eenheid in Frankrijk en een verkoopkantoor in de VS. De fabriek maakt technisch textiel voor zonnewering, outdoortoepassingen en pvc-gecoate stoffen. De activiteit vertegenwoordigt een omzet van ongeveer 38 miljoen euro en een brutobedrijfswinst (ebitda) van circa 2,9 miljoen euro.

 • Stel uw vraag aan Manu Vandenbulcke (TINC)

  Donderdag kunt u tussen twaalf en kwart voor een chatten met Manu Vandenbulcke, CEO van de investeerder in infrastructuur TINC. U kunt nu al vragen stellen. 

 • Bel20 sluit in de min

  De Bel20 sloot de dag 0,4 procent lager af op 3.964 punten. De toppers waren vandaag Ontex , KBC en Ageas . De floppers waren Solvay , Argenx en Proximus .

 • Fondsmanagers optimistischer over de economie

  Uit een peiling van zakenbank Bank of America Merrill Lynch blijkt dat fondsmanagers positiever zijn over de wereldwijde economie.

  Het aantal fondsbeheerders dat geen recessie verwacht stijgt met 12 procentpunten tot 68 procent. Daarnaast verwacht 20 procent dat de wereldwijde economie boventrends zal groeien, de hoogste waarneming in zeven maanden. Voorts voorziet 43 procent van de investeerders dat de wereldwijde inflatie in 2020 zal toenemen.

  De zakenbank deed ook onderzoek naar de portefeuilleverdeling van de fondsmanagers. Daaruit blijkt dat er meer risico genomen wordt. De hoeveelheid cash die de investeerders aanhouden staat op het laagste punt sinds maart 2013. Verder zijn ze wederom minder in obligaties gaan beleggen en meer in aandelen.

  ©REUTERS

 • De beursdag in New York

  Loopt u even mee voor een rondje op de beurs van New York? Zo ja: hierheen!

 • FDA keurt medicijn Pfizer goed

  De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond (FDA) heeft Xtandi, een medicijn van de farmabedrijven Pfizer en Astellas Pharma, goedgekeurd voor de behandeling van hormoongevoelige uitzaaiende prostaatkanker.

  Uit onderzoeken blijkt dat het medicijn in combinatie met een anti-hormoonbehandeling de kans op overlijden met 61 procent verlaagt bij een vergelijking met een placebo. In Amerika zouden zo'n 40.000 mannen zijn die aan de ziekte lijden. 

  Eerder keurde de FDA het medicament al goed voor niet-uitzaaiende prostaatkanker.

  Pfizer gaat 0,4 procent hoger.

 • Johnson & Johnson wint door adviesverhoging Morgan Stanley

  De farmareus Johnson & Johnson wint 0,7 procent nadat het de zakenbank Morgan Stanley zijn advies verhoogde van 'houden' naar 'kopen'. Ook het koersdoel stijgt van 145 naar 170 dollar, wat een opwaarts potentieel van bijna 20 procent geeft ten opzichte van de slotkoers van maandag. 

  'Het aandeel ziet er een stuk aantrekkelijker uit', zeggen de analisten in het rapport. Ze denken onder dat de overheidsmaatregelen die gericht zijn op het beperken van de prijs van medicijnen minder ernstig zijn dan de aandelenkoers doet vermoeden. Ook de aansprakelijkheden die voortvloeien uit de schandalen rondom talkpoeder en opiaten zouden in de koers zijn verwerkt. 

  De VS heeft een groot probleem met opiaten (zware pijnstillers). Uit cijfers van de Amerikaanse overheid blijkt dat er dagelijks 46 mensen sterven in de VS aan een overdosis van voorgeschreven opiaten. Vorige maand werd bekend dat Johnson & Johnson 572 miljoen dollar moet betalen omdat het concern medeverantwoordelijk zou zijn voor de opiatencrisis. 

 • Boeing houdt Dow aan de grond

  Net als gisteren zien we dat zwaargewicht Boeing de Dow Jones weer een beetje doet achterlopen op de die andere twee Amerikaanse beursgraadmeters (S&P500 en Nasdaq ). 

  De vliegtuigbouwer daalt met 0,7 procent. Gisteren belandde het aandeel al in een luchtzak met 4,3 procent, nadat het overwoog om de productie stil te leggen van de 737 MAX. Nabeurs meldde Boeing dat het besloten heeft de productie van het model daadwerkelijk in januari stil te leggen. In oktober vorig jaar en maart dit jaar crashten twee toestellen van dit type. In maart werd besloten dat deze vliegtuigen niet meer mochten opstijgen.

 • Wall Street opent hoger

  De Amerikaanse beurzen zijn zojuist hoger van start gegaan. De Dow Jones trappelt ter plaatse, de S&P500 en de Nasdaq klimmen 0,1 procent hoger. 

  Beleggers borduren voort op het optimisme van maandag, toen bereikten alle hoofdgraadmeters van de beurs van New York nieuwe records. De feestvreugde komt voort uit de handelsdeal die de VS en China vorige week overeen zijn gekomen. Hierbij zou De Volksrepubliek voor miljarden aan Amerikaanse landbouwproducten kopen en de VS zou de heffingen op een aantal producten verlagen.

 • Amerikaanse industriële productie stijgt harder dan verwacht

  De productie van de Amerikaanse industrie is in november met 1,1 procent gestegen. Dat is beter dan voorzien, want economen rekenden op een stijging met 0,8 procent. In oktober daalde de productie nog met 0,7 procent. 

  Er is geen duidelijke marktreactie op het nieuws.

 • Meer woningen in aanbouw genomen in de VS

  Het aantal Amerikaanse woningen dat in november in aanbouw is genomen is maand op maand gestegen met 3,2 procent. Dat is een grotere stijging dan verwacht, want economen rekenden op een klim met 2,4 procent. Daarnaast is ook procentuele klim van vorige maand opwaarts bijgesteld van 3,8 naar 4,5 procent. 

  Ook het aantal afgegeven bouwvergunningen nam in november met 1,4 procent toe.

 • Jumbo neemt 'slechts' 2 Belgische vestigingen over van Hema

  Opluchting bij Colruyt  en Delhaize . In België blijven de gevolgen van de samenwerking tussen Jumbo en Hema (zie post 8u35) voorlopig immers beperkt.

  Woordvoerster Frederike van Urk van Hema zegt dat slechts twee op een totaal van 100 Belgische Hema-winkels naar Jumbo-winkels worden omgebouwd.

 • Wall Street op weg naar vlakke ouverture

  De Amerikaanse futures wijzen op een verliesopening van 0,1 procent.

  Boeing noteert voorbeurs met 1,4 procent verlies en is op weg naar zijn laagste opening sinds augustus. De vliegtuigbouwer verloor gisteren al 4,5 procent na de beslissing om te productie van het geplaagde model 737 MAX tijdelijk stop te zetten.

  Pfizer gaat 1,1 procent hoger nu het in de VS markttoelating beet heeft voor zijn therapie tegen prostaatkanker.

  Johnson & Johnson  wint 1,3 procent na een adviesverhoging van Morgan Stanley van 'equal weight' naar 'overweight'.

 • Stevige koerswinst voor DeGiro-overnemer

  Flatex de Duitse broker die eigenaar wordt van DeGiro, trekt stevig hoger.

  Sinds vrijdag, toen de overname bekendraakte, kwam er al 13 procent bij de koers. Vandaag koelt het aandeel wat af en geeft het 0,4 procent prijs.

  Om DeGiro binnen te halen gaat Flatex met de pet rond bij beleggers. 60 miljoen van  de 250 miljoen euro die de groep op tafel legt voor haar Nederlandse prooi, is cash. Het resterende bedrag wil Flatex in aandelen betalen. Met dat doel voor ogen gaan de Duitsers 7,5 miljoen nieuwe aandelen uitgeven.

 • Winstnemingen fnuiken Kerstrally

  Hier leest u over de off-day op de Brusselse beurs. 

 • X-Fabulous

  X-Fab  is zonder nieuwsaanleiding de sterkste stijger in Parijs met een koerswinst van 6,5 procent.

  Op 4 december kwam de halfgeleiderproducent met kwartaalcijfers. Het rapporteerde toen onder meer een omzetdaling van 21 procent voor de autoproducten en een bedrijfsverlies van 6,1 miljoen dollar.

  Sindsdien is er geen nieuws rond het bedrijf. Behalve dan de aankondiging van een steunactie voor een goed doel, namelijk het behoud van de Oerang-Oetans. Een nobel doel, dat spreekt, maar uiteraard niet de aanleiding voor een koerssprong van 6 procent die X-Fab in één klap 25 miljoen euro meer waard maakt.

 • Atenor lijft Beaulieulaan in

  De FSMA laat weten dat de handel in vastgoedcertificaat Beaulieu  om 11u30 hervat wordt.

  Het aandeel was sinds vrijdag geschorst. Dat had, zo blijkt nu, te maken met de verkoop van Beaulieu aan Atenor die reeds in oktober werd aangekondigd.

  De verkoopsakte is nu verleden. Atenor  betaalt 27 miljoen euro voor Beaulieulaan.

  Het vastgoedcertificaat Beaulieulaan kwam in 1993 naar de markt. Het had betrekking op een toen nagelnieuw kantoorgebouw aan de gelijknamige laan in Oudergem. Al die jaren was het pand verhuurd aan de Europese Commissie. Maar het huurcontract loopt eind volgend jaar af en het gebouw is dringend aan renovatie toe.

 • Argenx op record

  Argenx  kwam even boven de 150 euro piepen en brak daarmee een nieuw jaarrecord.

  Het biotechbedrijf koelde kort nadien wel weer af naar 149,1 euro.

 • Pond is verkiezingswinst weer kwijt

  Het pond valt scherp terug na de berichten dat de Brits premier Boris Johnson een verder uitstel voor de Brexit na 2020 onmogelijk wil maken. Zelfs als er tegen het einde van volgend jaar geen handelsakkoord is, zouden de Britten uit de Unie vertrekken. Het idee van een harde Brexit komt daarmee weer het voorplan.

  Het pond verliest 0,9 procent ten opzichte van de euro. De munt is daarmee zijn zogenaamde 'Boris Bounce' van vorige week weer kwijt. Toen klom het pond stevig na de Britse verkiezingen.

 • Iep Invest trekt hoger door exitgeruchten

  Iep Invest is met een koerswinst van 3 procent de sterkste stijger in Brussel.

  Gisteren meldden we u sommige analisten uitgaan van een beursexit of fusie van Iep Invest en vastgoedgroep Accentis  .

 • Analisten over IBA-deal

  IBA  verkoopt zijn dochter RadioMed aan een Amerikaans medtechbedrijf. IBA werd bij opening beloond met stevige koerswinst maar het enthousiasme is intussen bekoeld. De protontherapiespecialist moet 3 procent inleveren.

  Een greep uit de reacties van analisten:

  'Dit is een goede deal met een solide multiple', reageert Kepler Cheuvreux. 'Maar we blijven voorzichtig en handhaven 'houdenadvies' gezien de waardering van het bedrijf en de weinig bevredigende marktsituatie.'

  Kepler handhaaft een koersdoel van 15 euro.

  KBC Securities is eveneens positief maar niet voldoende om het advies of koersdoel te verhogen.

  'De opbrengst tussen 14 en 16 miljoen euro is mooi maar betreft slechts een klein deel van de dosimetrie-activiteiten en heeft geen impact op de bottom line', aldus analist Lenny Van Steenhuyse.

  ING is minder enthousiast. 'Beleggers tasten in het duister over de winstbijdrage van de gedesinvesteerde afdeling. Het is dan ook moeilijk de impact op de waardering van IBA te becijferen, zegt analist David Vagman.

 • Shorters vergroten positie in Celyad

  Het Amerikaanse hefboomfonds Armistice Capital vergroot zijn shortpositie in Celyad met 5 procent. Zo blijkt uit een transparantienota. Het fonds heeft nu 1,86 procent van de aandelen in het Waalse biotechbedrijf in handen.

 • Solvay onder druk na productiestop Boeing

  Solvay moet 2,4 procent prijsgeven. Het staat onder druk na de beslissing van Boeing  om de productie van de 737 MAX-toestellen vanaf januari tijdelijk stop te zetten.

  KBC Securities schat dat de 737 MAX ongeveer 10 procent van de huidige inkomsten van Solvay uit composietmaterialen vertegenwoordigt of ongeveer 1 procent van de omzet van de groep.

 • Europese aandelen in de kijker | Unilever | SIF | Prosus | Accor

  De beurzen in Amsterdam, Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,5 procent bij opening.

  Unilever  gaat onderuit op het Damrak. De levensmiddelengigant trekt 4 procent lager na een omzetwaarschuwing (zie post 8u40).

  Nog in Amsterdam trekt SIF 1,7 procent hoger. De funderingsspecialist haalde de opdracht binnen om zogeheten monopiles te leveren voor een windpark in Frankrijk.

  Arcadis levert in Amsterdam 3,6 procent in. Het Ingenieurs- en adviseursbureaustopt met investeringen in een Braziliaans samenwerkingsverband voor duurzaam gas. Op dit project, ALEN genaamd, schreef Arcadis eerder al tientallen miljoenen euro's af. Het bedrijf treft nu een voorziening van 85 miljoen euro, vooral bedoeld om eerdere garanties af te dekken.

  In Amsterdam trekt Prosus  2 procent hoger. Gisteravond raakte bekend dat de techinvesteerder wordt opgenomen in de S&P Europe 350-index en de S&P Euro Indices. Ook Delivery Hero  en Bureau Veritas  worden aan deze graadmeters toegevoegd.

  Accor wordt 1,3 procent hoger gezet in Parijs na de aankondiging dat de hotelgroep eigen aandelen gaat inkopen.

 • Brussel opent lager | IBA beloond voor Amerikaanse deal | Galapagos onder druk

  Na de topdag gisteren schakelt de Brusselse beurs  een versnelling terug. De Bel20 verliest 0,3 procent tot 3.965 punten.

  Galapagos  verliest 0,6 procent. Het biotechbedrijf kreeg een adviesverlaging van Morgan Stanley.

  Proximus  verliest 0,4 procent. De telecomprovider kreeg een adviesverlaging van Deutsche Bank.

  IBA wint 1,3 procent. De Waalse protontherapiespecialist desinvesteert een dochterafdeling.

  Leasinvest  opent status quo. De vastgoedvennootschap verkocht een businesspark in Anderlecht.

 • Home Invest Belgium ex-dividend

  De vastgoedgroep Home Invest Belgium  keert een interimcoupon uit van 3,75 euro bruto per aandeel.

 • Handel in ASIT Biotech geschorst

  Er zal bij opening van de handel over 20 minuten geen koersvorming komen voor ASIT Biotech . Dat laat beurswaakhond FSMA weten. ASIT heeft zelf verzocht de handel te schorsen.

 • Unilever komt met omzetwaarschuwing

  Unilever  is met een omzetwaarschuwing gekomen wegens moeilijke marktomstandigheden. Het was- en levensmiddelenconcern heeft onder meer last van een economische vertraging in Zuid-Azië. Ook de situatie in West-Afrika laat volgens het bedrijf te wensen over. Er zijn inmiddels wel tekenen van verbetering in Noord-Amerika, maar volledig herstel daar vergt tijd.

  Topman Alan Jope spreekt van een "lichte misser" van de onderliggende omzetgroei. Unilever had zich eerder tot doel gesteld om zijn onderliggende opbrengsten op jaarbasis met 3 tot 5 procent op te krikken. Nu denkt het bedrijf dit in 2019 niet meer te kunnen halen en iets beneden die bandbreedte uit te komen. De winst, marge en kasstroom zullen waarschijnlijk niet worden beïnvloed.

  Lees hier het hele artikel.

 • Jumbo en Hema bundelen krachten

  De Nederlandse winkelketens Jumbo en Hema gaan in Nederland en België samenwerken.Als onderdeel van het akkoord neemt supermarktketen Jumbo 17 Hema-winkels over in grote steden in Nederland en België. Financiële details van de deal worden niet vrijgegeven. Hema zal ook voor vier jaar als co-sponsor te zien zijn op de shirts van wielerploeg Jumbo Visma.

  De Nederlandse supermarktketen Jumbo landde dit jaar in België met drie winkels, volgend jaar plant de op één na grootste supermarktketen van Nederland nog 12 tot 15 nieuwe vestigingen in Vlaanderen. Op termijn ziet Jumbo ruimte voor honderd winkels in Vlaanderen.

  De krachtenbundeling zal de concurrentie met onder meer Colruyt  nog meer op scherp zetten.

  Ton van Veen, CFO Jumbo (links) en Tjeerd Jegen, CEO Hema (rechts) beklinken hun samenwerking.

 • Europese autoverkopen weer in de lift

  In Europa zijn in november meer auto's verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het aantal registraties steeg vorig maand met 4,9 procent tot bijna 1,2 miljoen auto's, meldt de Europese sectorvereniging ACEA.
  Dat de autoverkopen stegen, komt vooral doordat november 2018 een erg slechte maand voor de autoverkoop was. Toen werden veel minder auto's ingeschreven omdat kort daarvoor strengere emissietests waren ingevoerd.

  In bijna alle grote automarkten, namelijk Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk, was er in november sprake van groei. Alleen in het Verenigd Koninkrijk was een afname van 1,3 procent.

  De merken binnen de Volkswagengroep , in België ingevoerd door D'Ieteren  , maakten de grootste sprong en zagen hun verkoop met 13 procent toenemen.

  PSA , de groep boven Peugeot en Citroën zag de verkopen dan weer met 7 procent dalen in november.

 • Europese beurzen op weg naar vlakke opening

  Dat leren de futures. De voorbeurshandel op de Euro Stoxx 50 wijst op een opening van -0,1 procent.

 • Euroclear stelt beslissing over verkoop belang uit

  Euroclear stelt de beslissing uit over de hertekening van zijn aandeelhoudersstructuur. Dat meldt de Financial Times. De Belgische effectenreus bekijkt momenteel twee pistes: de verkoop van een blok aandelen aan een of meerdere partijen of een beursgang.

  Verschillende partijen maakten hun interesse in Euroclear al kenbaar, waaronder de investeringsfondsen CVC en Hellman & Friedman en het Singaporese staatsfonds GIC. Maar vorige week kwam aan het licht dat er ook ruime Belgische interesse is.

  Euroclear zou volgens Financial Times meer tijd willen nemen om de opties af te wegen. Het is niet duidelijk op welke bron de krant zich baseert.

 • 'Erger dan de gele hesjes'

  De sociale onrust over de geplande pensioenhervorming in Frankrijk houdt aan. Straks vindt in Parijs de derde grote protestmars plaats in minder dan twee weken.

  Intussen trekken de Franse kleinhandelaars aan de alarmbel. Handelsfederatie Procos,  het 'Franse Comeos', meldt dat de verkoop bij haar leden vorige week gemiddeld 40 tot 45 procent lager lag dan in een normale kerstperiode.

  Retailers als Fnac  en Zara  melden een omzetdaling met een kwart.

  'De impact in deze belangrijke weken voor Kerstmis, is nog groter dan bij de protesten van de gele hesjes', aldus de handelsfederatie.

  Het protest in Frankrijk tegen een geplande pensioenhervorming is zijn derde week ingegaan. ©EPA

 • Morgan Stanley degradeert Galapagos

  Ook Galapagos  krijgt een adviesverlaging om de oren. De Mechelse biotechvedette wordt door Morgan Stanley van 'overwogen' naar 'neutraal' afgezwakt.

  Galapagos telt daarmee 9 koopadviezen, 5 houdadviezen en geen enkel verkoopadvies.

 • Deutsche Bank vindt Proximus niet meer koopwaardig

  Deutsche Bank geeft een verkoopadvies voor Proximus . Het koersdoel wordt vastgeprikt op 22 euro.

  Proximus telt nu 13 verkoopadviezen, 10 houdadviezen en één eenzaam koopadvies.

  De koersdoelen variëren tussen 18,30 euro en 34 euro.

 • Leasinvest verkoopt Riverside Business Park

  Gisteren nabeurs liet Leasinvest  weten dat het de verkoopsakte heeft verleden van het Riverside Business Park, een kantorencomplex gecombineerd met enkele logistieke panden in Anderlecht.

  De koper is Growners,  een Waalse vastgoedhandelaar in bedrijdsvastgoed. Een verkoopprijs maakt het niet bekend. Wel dat het bedrag in lijn ligt met de laatste ramingen die zijn opgenomen in het jongste kwartaalrapport.

  'We verkopen een niet-strategisch kantorenpark dat al sinds onze beursgang in 1999 in onze portefeuille zit', zegt CEO Michel Van Geyte. 'De transactie maakt dat we onze schuldgraad beduidend kunnen terugdringen.'

 • IBA verkoopt dochter RadioMed

  Dit nieuwtje loopt net binnen. IBA verkoopt zijn medtech-dochter RadioMed. De Waalse producent van medische deeltjesversnellers stijkt met de deal tussen 14 en 16 miljoen euro op. RadioMed produceert implantaten in palladium die tumoren lokaliseren en een efficiëntere bestraling mogelijk maken.

  IBA verwierf het bedrijf uit Boston in 2003.

  De koper is het Amerikaanse medtechbedrijf IZI Medical Products.

 • Boeing stopt met de productie van geplaagde 737 MAX

  Boeing legt de productie stil van de 737MAX, waarvan twee toestellen crashten. Het gerucht circuleerde gisteren al tijdens de Amerikaanse handelsuren en stuurde Boeing 4,5 procent lager.

  Volg hier onze verslaggeving.

 • Amerikaanse macrocijfers

  In de VS is het straks uitkijken naar cijfers over de industrie en de huizenmarkt.

  Lees hier onze vooruitblik.

 • Aziatische beurzen naderen jaarrecord

  In Azië noteren de beurzen met stevige winsten. Tokio, Shanghai, Seoul en Hongkong schrijven tot 1,8 procent bij. Ze bereiken of naderen daarmee hun respectievelijke jaarrecords.Alleen Sydney noteert vlak.

  In Taiwan breekt sterindex Taiex voor het eerst sinds 1990 door de 12.000 punten.

  Beleggers blijven optimistisch over het eerder vage fase-1-handelsakkoord dat de VS en China vrijdag sloten. China beloofde daarin meer Amerikaanse landbouwproducten te importeren maar het blijft wachten op de concrete beleidsuitvoering. Ook blijft het onduidelijk hoe en wanneer de VS een aantal straftarieven voor China zal terugdraaien.

  De beurzen omarmen het handelsakkoord tussen de VS en China met nieuwe records. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud