1. Markten Live
 2. Live blog

Nasdaq sluit 0,7 procent hoger

Wall Street sloot in de plus. De Europese beurzen noteerden in het groen. Hyloris piekte in Brussel. Johnson & Johnson verhoogde de jaarwinstprognose.
 • Netflix overtreft verwachtingen met abonnees

  De streamingsdienst Netflix overtreft de verwachtingen van analisten door 4,4 miljoen nieuwe betalende abonnees toe te voegen. Analisten hadden maar op 3,84 miljoen nieuwe gebruikers gerekend. Het totale aantal gebruikers bedroeg aan het einde van het derde kwartaal 4,4 miljoen, terwijl de consensus uitging van iets minder dan 13 miljoen leden. Het aandeel gaat nabeurs tot 1,8 procent hoger. 

  De omzet groeide met 16 procent tot 7,5 miljard dollar, terwijl het operationele resultaat met 33 procent klom tot 1,8 miljard dollar. 'We verwachten dat we het jaar eindigen met ons sterkste vierde kwartaal tot nu toe op het gebied van content. Dat uit zich wel in grotere contentuitgaven en lagere operationele marges', klinkt het bij Netflix. Waar de operationele marge in het derde kwartaal 23,5 procent bedroeg, gaat het bedrijf er vanuit dat deze in het vierde kwartaal op 6,5 procent neer zal komen.

  Lees HIER meer! 

  We verwachten dat het vierde kwartaal de sterkste tot nu toe wordt op het gebied van content. Dat uit zich wel in grotere contentuitgaven en lagere operationele marges.
  Netflix

 • Wall Street sluit hoger

  De Amerikaanse beurzen zijn gesloten in de plus. De Dow Jones ging 0,6 procent hoger, de S&P500 veerde 0,7 procent op net als de Nasdaq

  Hier leest u ons overzicht van Wall Street!

 • Bel20 sluit in de plus

  De Bel20 sloot vandaag met een winst van 0,7 procent op 4.201 punten. Een medaille voor Sofina , Galapagos en Solvay . Een troostprijs voor Telenet , KBC en Proximus .

  De Europese beurzen sloten gemiddeld 0,4 procent hoger.

 • Aedifica versterkt zich in Ierland

  Do not resent growing old, many are denied the privilige. In het licht van die mooie Ierse volkswijsheid brengen we u een nabeurs nieuwtje van Aedifica . De specialist in zorgvastgoed investeert 43,5 miljoen in 3 woonzorgcentra die plaats zullen bieden aan 273 ouderen. Het gaat om nog te bouwen faciliteiten in Kilbarry, Kilkenny en Tramore. De totale portefeuille in Ierland neemt hierdoor toe tot meer dan 180 miljoen euro na oplevering. Die staat gepland in tussen de herfst van 2022 en de lente van 2023. 

  De aankoop luidt ook de start in van een nieuwe samenwerking, met de lokale zorguitbater Mowlam Healthcare. 

  Zingt u mee met Aedifica? 'I've been a wild rover for many's the year, and I've spent all my money on elderly care'.

 • Hoe het gaat op Wall Street?

  Dat leest u in onze 'Wallie' van vandaag!

 • Coinbase wint na Facebook-deal

  Coinbase heeft een deal met Facebook gesloten. Facebook komt met een nieuwe digitale wallet genaamd Novi dat mensen de mogelijkheid geeft om lokale munten te converteren naar cryptomunten. De waarde van deze wallet zou dan opgeslagen worden op Coinbase. Coinbase wint meer dan 2 procent.

  De applicatie zal passen binnen sociale media in de Facebook-omgeving zoals bijvoorbeeld op Instagram. Het bedrijf is van plan om te starten met een klein pilotproject waarbij het gebruikers mogelijk maakt om de stablecoin Pax Dollar te verhandelen met hun Novi-account. 

  'We hebben de mogelijkheid om de situatie te verbeteren voor veel mensen die achtergebleven zijn door het huidige financiële systeem', zegt David Marcus die de 'F2'-divisie van Facebook leidt. Daarnaast heeft het bedrijf afgelopen lente zijn Diem-project - eerder heette dat het Libra-project - verplaatst van Zwitserland naar de VS waarbij het zijn partnerschap aankondigde met Silvergate Capital om een nieuwe stablecoin te lanceren voor het einde van het jaar. 

  Facebook wint 1,2 procent. 

  We hebben de mogelijkheid om de situatie te verbeteren voor veel mensen die achtergebleven zijn door het huidige financiële systeem.
  David Marcus
  Hoofd 'F2'-divisie van Facebook

 • Bitcoin-aandelen in de min

  De aandelen die een deel van hun kasreserves in bitcoins hebben gaan vandaag lager, ondanks de lancering van de nieuwe bitcoin-ETF. Tesla weet ter plaatse te trappelen, maar het bedrijf dat procentueel het meeste van zijn cash in de cryptomunt heeft, MicroStrategy zakt met ruim 2 procent. 

 • Hongarije verhoogt rente naar 1,8 procent

  De Hongaarse centrale bank heeft zoals verwacht haar basisrente verhoogd van 1,65 naar 1,80 procent. De krappe arbeidsmarkt en stijgende lonen en kosten vormen een gevaarlijke mix, zegt vicegouverneur Barnabas Virag. Hij zegt dat de centrale bank de maandelijkse renteverhogingen zo lang als nodig zal voortzetten en ook nog in 2022 de rente zal optrekken. De forint daalde na de algemeen verwachte renteverhoging.

 • Wall Street opent hoger

  De Amerikaanse aandelenmarkten openen dinsdag licht hoger. De Dow Jones en Nasdaq noteren één minuut na de start van de handel elk 0,3 procent hoger.

 • IAG laagvlieger in Europa

  Het moederhuis boven British Airways, IAG , zakt in Londen 4,5 procent. Oorzaak: Berenberg verlaagt het advies van 'kopen' naar 'houden'. Air France-KLM  blijft overigens op 'verkopen' staan. 

 • Wall Street op weg naar winst

  Zowel de Dow Jones als de Nasdaq stevenen af op een 0,5 procent hogere opening. 

 • Ook Procter & Gamble waarschuwt voor inflatie

  Procter & Gamble  realiseerde in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2021/2022 een omzet van 20,3 miljard dollar, een stijging van 5 procent. De organische groei lag op 4 procent. De winst per aandeel kwam uit op 1,61 dollar per aandeel, dat is 1 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Zowel omzet als winst liggen boven de verwachtingen. 

  Toch zien we het aandeel voorbeurs 1,4 procent zakken. Dat heeft te maken met een 'inflatiewaarschuwing'. De producent van onder meer de Pampers luiers verwacht dat grondstoffenkosten en transportkosten voor in totaal 2,3 miljard dollar zullen wegen op de jaarcijfers. Vorig kwartaal lag deze schatting nog op 2,1 miljard dollar. 

 • Danone diept verlies uit

  Op de beurs van Parijs koerst Danone  stevig lager, spijts relatief geruststellende kwartaalcijfers. Dit omdat (zie post van 9u11) de Franse yoghurtreus bij monde van CFO Jürgen Essers waarschuwt dat de kosten voor melk, verpakking en transport mogelijk in 2022 nog verder zullen oplopen. 

  We moeten ons voorbereiden op nog meer verstoringen van de logistieke keten
  Jürgen Essers
  CFO Danone

  Essers: 'We verwachten dat de kosteninflatie in 2022 minstens even groot zal zijn als in 2021. We moeten ons voorbereiden op nog meer verstoringen van de logistieke keten'. 

 • Stagflatievrees op hoogste peil in tien jaar

  34 procent van de professionele beleggers verwachten het komende jaar een hoger dan gemiddelde inflatie en een een lagere gemiddelde groei. Dat leert de maandelijkse rondvraag van BofA bij Europese fondsbeheerders. 'Dit is een forse stijging tegenover de 20 procent van vorige maand en het hoogste cijfer in tien jaar', zegt BofA-strateeg Andreas Bruckner. De stagflatievrees hangt samen met een afnemende overtuiging dat de huidige, hoge inflatie tijdelijk is. 

  De respondenten zijn positief over Europese aandelen. '65 procent van de respondenten denken dat de Europese aandelen verder blijven stijgen tot in 2022', zegt Bruckner. Vooral bankaandelen zijn bij de respondenten erg in trek. 

 • Johnson & Johnson verhoogt winstprognose

  Farmareus Johnson & Johnson  denkt dit jaar tussen 9,77 en 9,82 dollar per aandeel te zullen verdienen. De eerdere prognose lag tussen 9,60 en 9,70 dollar. 

  De verhoging komt er na de publicatie van beter dan verwachte kwartaalcijfers. Johnson & Johnson verdiende vorig kwartaal 2,60 dollar per aandeel, beduidend meer dan verwacht (2,36 dollar). Het bedrijf zegt te profiteren van de terugkeer van 'gewone' patiënten naar ziekenhuizen nu de coronastorm wat gaan liggen is. 

  Het aandeel gaat voorbeurs 1,5 procent hoger. 

 • 'Een perfect beheersbare winstwaarschuwing'

  Berenberg ziet weinig leed in de bijgetrimde winstverwachting van Umicore . De materialengroep verlaagde zijn operationele winstverwachting voor dit boekjaar van 'licht boven' tot 'kort bij' 1 miljard euro. 'De consensusverwachting was te positief, door de daling van de metaalprijzen, in het bijzonder rhodium', aldus Berenberg. 'Maar in het geheel is dit een perfect beheersbare waarschuwing'. 

  De enige inhoudelijke reden om niet optimistisch te zijn over Umicore, zijn zorgen over het marktaandeel van LFP-kathodes (lithium-ijzerfosfaat) versus NMC (nikkel-mangaan-kobalt), schrijft de analist. 'Maar daar wordt het uitstel van de productie in Nysa (Polen) gecompenseerd door de impact van hogere kobaltprijzen en een versnelling in Umicore's niet-batterijactiviteiten'. Slotsom van de analist: 'wij blijven kopers!' Het koersdoel gaat van 62 naar 60 euro.

  Berenberg is daarmee positiever dan Deutsche Bank dat vanochtend zijn houdadvies voorzag van een neerwaarts bijgesteld koersdoel van 52 euro. 

 • Rusland: 'Geen extra gas zonder Nord Stream 2 pijpleiding'

  Rusland waarschuwt dat het Europse consumenten geen extra gas zal leveren als de regelgevers geen toestemming geven voor de ingebruikname van de nieuwe, omstreden Nord Stream 2 pijpleiding. Duitsland en de Europese Unie moeten het gebruik van de pijpleiding nog goedkeuren. De angst voor een tekort aan gas heeft de jongste weken de Europese gasprijzen fors doen stijgen.

  Een uitgebreider artikel leest u hier.

   

 • Staking bij Agfa

  De fabriek van Agfa-Gevaert  in Mortsel ligt stil door een staking. Dat bevestigt ABVV-secretaris Levi Sollie aan De Tijd.

 • Ignace De Coene wisselt Puilaetco voor Degroof Petercam

  Ignace De Coene keert terug naar Degroof Petercam als beheerder van aandelenfondsen. Hij verlaat na vijf jaar Quintet/Puilaetco. De Coene was er hoofd van de fondsen. Voor Puilaetco werkte De Coene negen jaar voor het voormalige Petercam, onder meer als beheerder Agrivalue, World en EU Dividend. 

 • Handel in Choice opgeschort

  De FSMA schorst de handel in Choice , een aandeel op Euronext Access, de vroegere vrije markt. Choice is een digitale tv-gids opgericht door serieondernemers Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael. In februari kwam het bedrijf naar de beurs het voltooien van Euronexts trainingsprogramma TechShare.

  Het bedrijf verloor sindsdien zowat de helft van zijn waarde. De schorsing gebeurt in afwachting van de publicatie van een persbericht. Choice publiceerde maandagavond nochtans al een persbericht met een reactie op de informatie dat er voorlopig bewindvoerders waren aangesteld voor vier vennootschappen van het ondernemersduo, met banden met Choice. 

  De aanstelling volgt volgens onze informatie na een initiatief van de schuldeisende banken, met KBC op kop.

 • Meer dan 750 aanwezigen verwacht op VFB-happening

  Zaterdag vindt een nieuwe editie plaats van de VFB-happening in Antwerpen. Na de digitale versie vorig jaar, is het dit jaar tijd voor een hybride congres. 'We verwachten meer dan 750 aanwezigen. Dat is een beetje minder dan vorige edities. Tegelijk laat onze hybride benadering toe om daarnaast ook online inschrijvingen te verwerken, wat een extra publiek van meer dan 250 personen geeft. Alles samen dus toch weer een mooi resultaat', zegt afgevaardigd bestuurder van de VFB, Ben Granjé.

  Bovendien verwacht Granjé nog een pak extra inschrijvingen deze week. 'Een recordeditie is nog steeds mogelijk, dankzij live streaming.'

  Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (als opener), Kinepolis-CEO Eddy Duquenne en Argenx-CEO Tim Van Hauwermeiren (als afsluiter) behoren tot de publiekstrekkers. 

 • Hyloris op recordkoers

  Feest op de Boulevard Gustave Kleyer in Luik! Hyloris  bereikte zopas 14,7 euro, een nieuwe recordkoers. Op 17 juni vorig jaar trok de geneesmiddelenverbeteraar naar de beurs aan 10,75 euro.

  Vanochtend kon Hyloris de goed nieuws melden: de operatieve pijnstiller Maxigesic IV is nu ook gelanceerd op de Britse en Ierse markt (zie post 7u24). • Fintech-bedrijf CRED nu al 4 miljard dollar waard

  Het Indiase fintechbedrijf CRED wordt bij een nieuwe financieringsronde gewaardeerd op 4 miljard dollar. Dat meldt Techcrunch. De nieuwe financieringsronde is 250 miljoen dollar groot en Sofina is een van de fondsen die opnieuw vers geld toesteekt.

  In april was het platform voor het beheer van kredietkaartbetalingen nog 2 miljard dollar waard.

  Sofina werd in januari aandeelhouder van CRED toen er nog sprake was van een waardering van 800 miljoen dollar.   

 • UBS over Umicore: quid Nysa?

  UBS handhaaft na de licht getemperde jaarprognose van Umicore  het verkoopadvies, met koersdoel van 41 euro. Net als andere analisten stelt ook UBS-analist Geoff Haire niet zozeer de licht lagere (maar nog altijd stevige) winstprognose in vraag, maar zet hij vooral vraagtekens bij het uitstel voor de Europese kathodematerialenfabriek in het Poolse Nysa. 

  Haire: 'De eerste commerciële volumes zijn nu gepland voor het tweede kwartaal van 2022, terwijl deze zomer de timing op eind dit jaar lag. Dat de winstprognose voor de afdeling Energy & Surface Technologies niettemin stabiel blijft, is vooral te danken aan de subdivisie kobalt. En die krijgt volgens ons een veel lagere waardering bij beleggers dan de subdivisie batterijmaterialen'. 

 • Preview Barco: 'alle ogen op Clickshare'

  Naast ASML bij onze noorderburen, komt in Brussel beeldvormingsbedrijf Barco  morgen met resultaten over het derde kwartaal. Ook daar geeft ING enkele aandachtspunten mee. De orderintake zou relatief goed kunnen zijn, voorspelt analist Marc Hesselink. 'De eindmarkten herstellen en we geloven niet dat klanten in de huidige krappe omgeving willen wachten tot het laatste moment om bestellingen te plaatsen'. Toch kan net die aanvoerkrapte beginnen wegen bij Barco. 'Totnogtoe was alleen de Healtcare-divisie licht getroffen door beperkingen in de keten', zegt de analist. 'Maar in het voorije kwartaal kan dit meer zichtbaar worden over andere divisies en kan de bijhorende kosteninflatie zwaarder wegen'.

  Barco's vergadertool Clickshare is de grote onzekere factor. 'September was de eerste echte back-to-officemaand', zegt Hesselink, 'en er is een duidelijk verband tussen een toegenomen arbeidsmobiliteit en een betere Clickshare-verkoop. Maar tot dusver blijven de verkoopcijfers van Clickshare duidelijk onder hun niveaus van 2019'. 

  Meer nog dan naar de kwartaalcijfers morgen, kijken beleggers ook uit naar een beleggersdag op 9 november wanneer het nieuwe management van Barco voor het eerst uitgebreid het woord zal nemen. 

 • Preview ASML: 'alle ogen op de orders'

  Morgen komt ASML  met een update over het derde kwartaal. ING bundelt even wat aandachtspunten waar beleggers in de producent van chipmachines best rekening mee houden. Een eerste punt is het momentum rond het orderboek. Volgens analist Marc Hesselink zijn er tekenen dat de markt op een piek afstevent. 'Maar wij geloven dat een sterke vraag en aanhoudende tekorten nog tot ver in 2022 voor een zeer sterke markt zal zorgen'. De consensus verwacht een omzetgroei bij ASML van 16 procent in 2022.

  Een ander punt zijn kraptes in de aanvoerketen. 'We verwachten daar geen grote negatieve impact', zegt Hesselink. 'De productie was al onvoldoende op schaal om de huidige vraag op te vangen maar we verwachten niet dat deze problematiek in het voorbije kwartaal verergerde'. 

  ASML, een spiekbriefje

  ASML verwacht voor het derde kwartaal:

  - een omzet tussen 5,2 en 5,4 miljard euro (incl. 300 miljoen uit het tweede kwartaal die nog geboekt moest worden )

  - een brutomarge tussen 51 en 52 procent

  - operationele uitgaven (opex) van 825 miljoen euro (645 miljoen euro voor R&D, 180 miljoen euro administratieve en algemene kosten)

  - een operationeel resultaat (ebit) van 1,9 miljard euro

   

 • Deal afgesprongen om druk op wankelend Evergrande te verlichten

  De onderhandelingen tussen Evergrande en sectorgenoot Hopson Development over de overname van de vastgoedtak van het kwakkelend concern zijn opgeschort. Eerder deze maand raakte bekend dat Hopson Development omgerekend 4,3 miljard euro veil had voor een meerderheidsbelang van 51 procent in de vastgoedtak van Evergrande. Dat bood een makkelijke manier voor de wankelende groep om snel de broodnodige cash te verzamelen om de gigantische schuldenberg van 300 miljard dollar te lijf te gaan.

   Intussen nadert het einde van de gratieperiode die Evergrande nog even beschermt tegen zijn schuldeisers.

 • De Brusselse beursdag: een Sint zonder zwartepiet?

  U leest er hier alles over. 

 • KBC Securities over het potentieel van Maxigesic (Hyloris)

  In reactie op het Britse groen licht voor Hyloris' post-operatieve pijnstiller Maxigesic IV (zie post van 7u24) handhaaft KBC Securities het koopadvies en koersdoel van 16,50 euro voor de specialist in nieuwe geneesmiddelen op basis van bestaande moleculen.

  Maxigesic vertegenwoordigt een tiende van onze 'som-van-de-delen' waardering voor Hyloris
  Lenny Van Steenhuyse
  KBC Securities-analist

  'We ramen conservatief de Europese piekverkopen voor Maxigesic op 83,5 miljoen, waarvan 6,7 miljoen euro of 8 procent voor Hyloris. Bovendien blijven we rekenen op een Amerikaanse aanvraag door commerciële partner Hikma tegen eind dit jaar, met potentiële goedkeuring in 2022. Globaal rekenen we op 123 miljoen euro piekverkopen op de Amerikaanse markt, met 9,8 miljoen royalty's voor Hyloris. Maxigesic vertegenwoordigt een tiende van onze 'som-van-de-delen' waardering voor Hyloris', stelt analist Lenny Van Steenhuyse. 

  Hyloris trekt een spurtje van 2,5 procent naar 14,15 euro. 

 • Analisten temperen prognoses voor AB InBev

  Vers van de pers: de analistenconsensus voor het derdekwartaalrapport van AB InBev . De analisten leggen de lat na een weinig begeesterend tweedekwartaalrapport, een groot 'losgewrikt' aandelenpakket van tabaksreus Altria dat als een donderwolk boven de handel hangt en onrust over de snel toenemende kosteninflatie de lat voor de biergigant bepaald niet hoog. 

  De beleggersdag van 6 december kan een katalysator zijn voor een herontdekking van het aandeel AB InBev
  Edward Mundy
  Jefferies-analist

  Gemiddeld rekenen analisten over het zomerkwartaal op nagenoeg stabiele biervolumes (-0,1%). De omzet zou nog 4 procent stijgen, maar door de kosteninflatie zou de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) met 2 procent krimpen. 

  'De consensus rekent voor 2021 nu op een winstgroei van minder dan 10 procent, terwijl de prognose op 8 à 12 procent groei ligt', stipt Jefferies-analsit Edward Mundy aan. 'We erkennen dat nieuwe lockdowns in Azië op korte termijn weging, maar we blijven overtuigd dat het aandeel voor een herontdekking staat met de beleggersdag van 6 december als katalysator'. 

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx 50  noteert 0,3 procent in de plus.

  Ericsson verliest 3,5 procent na de waarschuwing over de impact van het chiptekort (post 7u36). 

  Danone  verliest 0,9 procent ondanks beter dan verwachte omzetcijfers (post 7u48). De groep waarschuwt dat de kosteninflatie volgend jaar kan verergeren, waardoor de groep opnieuw de prijzen zal moeten verhogen en op de kosten moet besparen. 

  Delivery Hero wint 1,2 procent. De groep investeert 235 miljoen dollar in de startup Gorillas. 

 • Bel20 start met winst(je)

  De openingsbel: de Bel20  start met een winst(je) van 0,2 procent tot 4.178 punten en blijft zo trouw aan de 'stop-start' evolutie deze herfst. 

 • Lancering eerste Amerikaanse bitcointracker stuwt bitcoin

  De prijs van de bitcoin gaat 1,7 procent hoger tot 62.398 dollar. De recordprijs van 64.870 dollar van april niet ver af meer. 

  Vandaag zijn de ogen gericht op de lancering van de allereerste Amerikaanse bitcointracker. Al is de juiste term: bitcoinfuturestracker. Doordat uitgever ProShares zich richt op bitcoinfutures en de regels van Amerikaanse beleggingsfondsen volgt, werd deze tracker wel goedgekeurd door de toezichthouder. 

  Het is uitkijken naar hoeveel instromen de tracker zal genieten. 'In het eerste jaar denken we aan meer dan 50 miljard dollar aan instromen', zegt Tom Lee van Frundstrat Global Advisors. Lee staat wel bekend als een notoire bitcoinbeliever. 

 • Deutsche Bank blijft lauw over Umicore

  Na de lichte verlaging van de - nog altijd stevige - winstprognose voor 2021 bij Umicore  handhaaft Deutsche Bank zijn 'houden'-advies voor de materialengroep. Analist Tim Jones knipt wel het koersdoel bij van 54 naar 52 euro. 

 • Europese beurzen op weg naar stabiele opening

  De Euro Stoxx 50 zal quasi stabiel openen, voorspellen de futures. 

 • Apple keert Intel de rug toe voor MacBook Pro's | Aandeel in de lift

  Apple  heeft maandag twee nieuwe MacBook Pro-modellen gelanceerd, waarbij de zelf ontworpen Apple Silicon-chips worden gebruikt in plaats van chips van Intel. De techreus stelde ook de derde generatie van de Airpod-oordopjes en een goedkopere formule voor muziekstreaming voor.

  Het aandeel van Apple opende gisteren in de min, maar na de presentatie van CEO Tim Cook sloot het aandeel 1,2 procent hoger af op 146,55 dollar. Het aandeel van Intel bleef stabiel. 

 • Danone krikt prijzen op

  De Franse voedingsgroep Danone  realiseerde in het derde kwartaal in een organische omzetstijging van 3,8 procent. Analisten hadden op 3,6 procent gerekend. Nochtans vielen de volumes terug. De omzetstijging is dus te danken aan prijsverhogingen. 

  De nieuwe CEO Antoine de Saint-Affrique herhaalt de prognoses voor 2021: een terugkeer naar rendabele groei in de tweede helft van het jaar en een operationele marge die dit jaar in lijn ligt met die van 2020. 

 • Melexis knipt interimdividend

  Melexis  noteert vandaag zonder het recht op het interimdividend van 1,30 euro. Het is voor het zevende jaar op rij dat Melexis een identiek interimdividend in het najaar uitkeert. 

  Het geld komt donderdag op de rekening. 

 • Ook Ericsson waarschuwt voor chipschaarste

  Het vers gepubliceerde derdekwartaalrapport van Ericsson is an sich iets beter dan verwacht, maar we vermoeden dat dit niet de belangrijkste boodschap is die beleggers zullen onthouden. Net als Umicore en Philips maandag, waarschuwt immers ook de Zweedse reus in netwerkapparatuur voor de impact van de componentenschaarste.

  Die schaarste komt bovenop de herstructurering in China, als gevolg van het krimpend marktaandeel daar. 

  We citeren CEO Börje Ekholm:

  Tegen het einde van het derde kwartaal was er een impact van de verstoring van de logistieke keten op de omzet en die verstoring blijft een risico
  Börje Ekholm
  Ericsson-CEO

 • Piekende palmolie doet plantageaandelen ontwaken

  Aan de klim van de palmolieprijs komt voorlopig geen eind. De futures in Kuala Lumpur staan sinds begin dit jaar al en derde hoger.

  'De 1.300 dollar per ton die we nu zien, is te extreem', zegt CEO François Van Hoydonck van Sipef aan De Tijd. 'Wij gaan uit van 900 dollar per ton in 2022, nog steeds een goede prijs. De komende 3 à 4 jaar zijn we structureel positief, al hangt in onze sector veel af van het klimaat. Vooral in Azië en Afrika groeit de vraag constant door de toenemende bevolking.'

 • Hyloris zwemt met Maxigesic Kanaal over

  Hyloris , de specialist in nieuwe geneesmiddelen op basis van bestaande moleculen, lanceert zijn post-operatieve pijnstiller Maxigesic IV nu ook op de Britse en Ierse markt, leert een mededeling. 

  +28%
  Geen pijnstiller nodig
  Hyloris noteert sinds de IPO midden 2020 op een winst van 28 procent

  Het farmabedrijf kocht zich in juni vrij bij partner Alter Pharma en verwierf weer het alleenrecht op de pijnstiller. Sindsdien versnelt de 'uitrol', met intussen 27 landen (van 21 in maart). De grote prijs is echter de Verenigde Staten met een naar verluidt nakende aanvraag bij de alitjd onvoorspelbare (zie: UCB) poortwachter FDA en potentiële lancering op die cruciale markt in de eerste jaarhelft van 2022. 

  Hyloris trok vorig jaar tegen 10,75 euro naar de Brusselse beurs. De start was dieselend, maar dat veranderde toen het beurshuis Berenberg in januari met een ronkend advies de opvolging startte. 


 • Laatste inschrijvingsdag Onward | Getuigenis Gert-Jan Oskam

  Vandaag is het de laatste dag om in te schrijven op de beursgang van Onward op Euronext Brussel. Naar verluidt verloopt de operatie goed.

  Wat Onward precies doet, wordt goed geïllustreerd door het verhaal van Gert-Jan Oskam, opgetekend door collega Jan De Schamphelaere. 

 • Netflix-belegger neemt Squid Game-voorschot van 20 miljard

  Even melden dat in de aanloop naar de resultaten (zie vorige post) de beurswaarde van Netflix met 282 miljard dollar op een record noteert. En dat sinds de lancering van de mondiale hit 'Squid Game' - op 17 september - de beurswaarde nog eens met 20 miljard dollar gestegen is.

  Een aardig voorschot op een pak extra betalende abonnees dus. 

 • Wat te verwachten van Netflix (+baktip!)

  Deze avond nabeurs even 'Squid Game' pauzeren en het kwartaalrapport van Netflix , wereldmarktleider in comakijken, bingen. Collega Pieter Suy geeft u een spiekbriefje

  Voor de koekjes bij het bingen, deze baktip:

 • Nasdaq inspireert Aziatische handel

  Een blik op het Verre Oosten: alles kleurt rood. En aangezien rood in het Verre Oosten het kleur van hogere beurskoersen is, wil dat zeggen dat er vooral plusjes op het bord staan. Onder aanvoering van de techsector laat de beurs van Tokio bescheiden en de Chinese aandelenmarkten vrij stevige winsten zien. 

 • Wall Street: alles hoger, behalve Disney

  Goedemorgen! We starten met een blik op Wall Street. Die noteerde op het eerste gezicht 'verdeeld', zoals dat dan heet. Met een klein verlies voor de Dow Jones  en een strakke plus voor de met technies volgestouwde Nasdaq

  Maar uiteindelijk is het verlies van de Dow aan één aandeel te wijten: Disney . De entertainmentreus stond zwaar onder druk door berichten over afzwakkende groei bij de streamingdienst Disney+

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud