1. Markten Live
 2. Live blog
live

Nasdaq steekt neus weer boven 8.000 punten

Wall Street heeft de records van vorig najaar weer in het vizier. In Brussel sloeg Ontex munt uit een koopadvies, de handel in Recticel werd geschorst nadat de Ierse rivaal Kingspan met een bod kwam.
 • Bel20 zet voorjaarsrally op kousenvoeten voort

  De slotbel: de Bel20  vlagt 0,4 procent hoger af op 3.860 punten, een nieuwe piek sinds augustus vorig jaar. We zijn er morgen uiteraard bij het krieken van de dag terug, onder meer met de kwartaalupdate van Barco. Tot dan!

 • Kepler Cheuvreux: 'Recticel kan stevig bod niet negeren'

  Niet iedereen is er van overtuigd dat het bod van Kingspan 'opportunistisch' is. Beurshuis Kepler Cheuvreux bestempelt het bod als 'zeer stevig'. Isolatie wordt op meer dan 11 keer de brutobedrijfswinst (ebitda) gewaardeerd, soepelschuim tegen 5 keer.

  'Wij denken dat de raad van bestuur het bod niet kan negeren en ernstig in overweging moet nemen', klinkt het. 'Na een verkoop kan Recticel focussen op automotive en slaapcomfort en een uitzonderlijk dividend uitkeren'. 

 • Recticel neemt 'kennis' van bod

  De reactie van Recticel op het bod van Kingspan is er. En als we zeggen dat Wetteren niet het achterste van zijn tong laat zien, hanteren we nog een understatement. De raad van bestuur 'neemt kennis' van het voorstel en zal het 'analyseren'. 

  Belangrijkste is dus dat er gepraat kan worden en het bestuur dus niet meteen het bod als onvoldoende afwijst. 

 • Waarom Recticel doelwit is en Kingspan overnemer

  Dat leggen we hier uit. In tekst. Maar eigenlijk kunnen we deze grafiek boekdelen laten spreken:

 • ECB-bestuurders doen liever niets aan negatieve rente

  Volgens bronnen binnen de Europese Centrale Bank (ECB) zouden de leden van de Raad van Bestuur weinig trek hebben in het (gedeeltelijk) terugdraaien van de negatieve rente op overtollige bankreserves. Dat meldt het persbureau Bloomberg. Op dit moment betalen banken 0,4 procent rente om het geld bij de centrale bank te stallen.

  Omdat dit zou vreten aan het verdienmodel van banken, zei ECB-voorzitter Mario Draghi dat de ECB zou bestuderen of het beleid wat moest worden aangepast. Maar daar lijkt nu dus weinig animo voor.

  Bestuurders zijn vooral bang dat de monetaire autoriteit straks verantwoordelijk wordt voor de winstgevendheid van banken.

  Draghi lijkt zelf niet overtuigd van het winstdrukkende effect van de negatieve rente. Zo zei hij in zijn laatste persconferentie dat de winstmarges van Europese banken hoger zijn dan van Britse banken, terwijl het VK geen negatieve rente kent.

 • De ECB betaalt mee aan restauratie Notre Dame

  De Europese Centrale Bank zal een bijdrage leveren aan de restauratie van de Notre Dame. Dit meldt het officiële twitterkanaal van de monetaire autoriteit. We weten niet hoe groot de bijdrage is, maar het is duidelijk dat het vooral om het gebaar gaat:

 • Nasdaq steekt neus weer boven 8.000 punten

  De openingsbel op Wall Street. Waar de rally voortduurt, met dank aan de 'pivot' van de Amerikaanse centrale bank en doorgaans meevallende bedrijfsresultaten. Nasdaq  steekt weer de neus boven 8.000 punten, en zowel Dow Jones  als S&P500 hebben weer stilaan de records van afgelopen najaar in het vizier. 

  ©AFP

 • Melexis stijgt mee met auto-aandelen

  Melexis gaat met 2,6 procent hoger na een goed ZEW-cijfer (zie post 11u25). De ZEW-index, die het vertrouwen van analisten en grote beleggers in de Duitse economie uitdrukt, steeg fors in april. Het hernieuwde vertrouwen in Duitsland klinkt door in de autobouwers op de beurs en dus ook in Melexis.

  De autoproducenten BMW , Volkswagen en Audi gaan allen hoger. Omdat Melexis de elektronische circuits in auto's levert, beweegt dit aandeel ook mee met de autosector.

  Het aandeel wint bijna 2,5 procent.

 • Amerikaanse futures: groen

  Afgaand op de stand van de handel in futurescontracten zouden de Amerikaanse beurzen over een half uurtje 0,3 tot 0,5 procent hoger openen. Indien dat juist zal blijken sluipt de brede S&P500 - die de grootste beursgenoteerde bedrijven op Wall Street omvat - tot op 20 punten van zijn all time high van eind september.

 • Dagwinst Ontex verdubbeld

  De koersstijging van de luierfabrikant uit Erembodegem is sinds de vroege handelnog eens verdubbeld tot 7 procent. Die sprong volgt op een koopadvies van het beurshuis Kepler Cheuvreux.

 • Bank of America boekt recordwinst

  Bank of America boekt zijn hoogste winst ooit. In het eerste kwartaal ziet de bank zijn nettowinst stijgen met 6 procent naar 7,3 miljard dollar. De winst per aandeel stijgt naar 0,70 dollar, terwijl analisten uitgingen van 0,66 dollar. De omzet stelde echter teleur, deze daalde licht.

  De winst dankt de grootbank met name aan het kostenknippen. De kosten daalden tot 13,2 miljard dollar, wat maar liefst 0,5 miljard lager is dan waar analisten op rekenden.

  De CEO is verder optimistisch over de economische omgeving. Hij zegt dat de economie en de consumentenbestedingen in de VS erg sterk blijven.

  Toch lijken beleggers niet zo optimistisch over het aandeel. Bank of America gaat met 1 procent onderuit.

 • Preview op Barco's eerste kwartaal

  Technologiegroep Barco   rapporteert morgen voorbeurs zijn omzetcijfers in een trading update.

  CEO Jan De Witte gaf begin februari bij de jaarcijfers 2018 aan dat de omzet dit jaar met zowat 5 procent zal groeien. Tegelijk zou de winst (ebitda) hoger uitkomen dan vorig jaar.

  Voor de eerste drie maanden mikken de analisten op een omzetgroei van 5,8 procent. De orders zouden 4 procent hoger uitkomen.

  De afdeling Enterprise met goudhaantje ClickShare ziet het analistenheir met 9 procent versnellen tot 81,2 miljoen euro omzet. Healthcare en Entertainment, de grootste divisie met de digitale cinemaprojectoren, zouden beide met 3 procent groeien. 

  Barco koerst rond zijn hoogste koers in 20 jaar. Aanleiding voor de jongste koersopstoot zijn naast optimistische analisten de investering in Caresyntax, een Duits-Amerikaanse specialist in digitale operatiekamers.

  Op 9 mei houdt Barco zijn investeerdersdag. Het bedrijf geeft dan traditioneel meer inzicht in zijn strategie en vooruitzichten voor de komende jaren. 

 • ECB-bestuurders klagen over te rooskleurige prognoses

  Bronnen binnen de Europese Centrale Bank (ECB) vertellen aan het persbureau Reuters dat een aantal leden van de Raad van Bestuur vinden dat de economische prognoses van de ECB te rooskleurig zijn. Zo worden bepaalde economische ontwikkelingen nu als tijdelijk gezien die waarschijnlijk meer structureel van aard zijn. 

  Een voorbeeld hiervan is de Duitse auto-industrie. De slechte prestatie van dit deel van de economie werd toegeschreven aan tijdelijke effecten, zoals de verstrakking van de emissieregels. Maar de zwakte duurt voort. Hierdoor krijgen verklaringen voor een structurele vertraging steeds meer gewicht. Voorbeelden hiervan zijn de afkoelende vraag uit China en de beweging uit dieselauto's.

  Wanneer de economische prognoses naar beneden worden bijgesteld zal dit effect hebben op het beleid van de ECB. Het gevolg zou kunnen zijn dat de centrale bank na de vergadering in juni bekend gaat maken dat het de rente nóg langer op nul laat staan. Een andere mogelijkheid is om de voorwaarden voor de nieuwe TLTRO's te verzachten. Zo zou de monetaire autoriteit een negatieve rente kunnen vragen.

 • Recticel: Degroof Petercam sceptisch over bod Kingspan

 • Het 'beste Britse aandeel' van de 21ste eeuw

  Net nu de Britse winkelstraten minder vollopen door de snel groeiende e-commerce blijkt een verkoper van sneakers het best presterende Britse aandeel uit de FTSE All-Share. Sinds 1 januari 2000 trok JD Sports Fashion liefst 7.444 procent hoger.

  Het aandeel bereikt vandaag trouwens een nieuw record nadat JD een hoger dan verwachte winst bekendmaakte. Tijdens het boekjaar 2018/19 realiseerde het bedrijf een omzet van 4,72 miljard pond, terwijl de marktwaarde nu boven 5 miljard pond uittorent. In het jaar 2000 bedroeg de omzet 171 miljoen pond en de marktwaarde ongeveer 60 miljoen pond. Over het op 2 februari afgesloten boekjaar realiseerde JD een winst voor belastingen van 339,9 miljoen pond, 15,4 procent meer dan in het voorgaande boekjaar.

  De wonderformule van JD bestaat erin exclusieve reeksen van topmerken als Adidas en Nike in te slaan, en die aan te bieden aan modegekke klanten.

 • Bod op deel Recticel: Wat betekent dit voor Bois Sauvage?

  Terwijl de handel in Recticel is stilgelegd, kan er wel nog vlotjes gehandeld worden in Bois Sauvage . En dat gebeurt volop: het aandeel gaat 5,4 procent hoger. De holding Bois Sauvage bezit 28,2 procent van Recticel. De beslissing van Bois Sauvage over het bod kan dus mee bepalend zijn voor het lot ervan.

  Volgens de website van Recticel zit voorts telkens 3 procent bij KBC Asset Management en BNP Paribas Investment Partners. Dat zijn dus beleggingsfondsen. De rest van het kapitaal is verspreid onder het publiek.

  Bij Kingspan is de grootste partij in het kapitaal de oprichter, de Ierse miljardair Eugene Murtagh. Die heeft bijna 20 procent in handen.

  Lees hier alles over het bod dat Recticel binnenkreeg.

 • Omzet Johnson & Johnson klopt verwachtingen

  De Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson realiseerde een kwartaalomzet van 20,02 miljard dollar, wat beter is dan verwacht door analisten (19,61 miljard). De moedermaatschappij van Janssen Pharmaceutica boekte succes met zijn kankermedicijnen Darzalex en Imbruvica en met de Stelera behandeling voor psorias en de ziekte van Crohn.

  De winst per aandeel zakte tot 1,39 dollar per aandeel, tegenover 1,60 dollar in dezelfde periode een jaar geleden. Dat heeft vooral te maken met uitzonderlijke proceskosten die opliepen tot 423 miljoen dollar.

  Het aandeel gaat voorbeurs 1 procent hoger.

 • Blackrock beheert 6.306 miljard dollar

  Fondsenreus Blackrock realiseerde in het eerste kwartaal een winst per aandeel van 6,61 dollar. Dat is 4 procent minder dan vorig jaar, maar wel beter dan verwacht (6,20 dollar). Ook de omzet kwam met 3,35 miljard dollar hoger uit dan verwacht (3,32 miljard), ook al gaat het om een daling van 7 procent.

  Het vermogen onder beheer van Blackrock dikte in het eerste kwartaal met 9 procent aan tot 6.306 miljard dollar. 

  CEO Larry Fink toont zich tevreden met de netto-instromen in het eerste kwartaal.

  BlackRock's broad investment platform generated $65 billion of total net inflows in the first quarter, representing 4% organic growth.
  Larry Fink
  CEO Blackrock

 • Het nieuws op Euronext Brussel...

  ... en de koersreacties vindt u terug in onze beursspiegel.

 • Bod op deel van Recticel heeft goede en slechte kant

 • Recticel schiet hoger na persbericht van Kingspan

  Recticel heeft een bod van 700 miljoen euro binnengekregen op de divisies Insulation en Flexible Foams. Het bod gaat uit van Kingspan, een grote naam in isolatie-oplossingen voor gebouwen. Het bod van Kingspan moet nog de zegen krijgen van de raad van bestuur van Recticel en er is ook nog een due diligence-onderzoek nodig. Kingspan heeft al contact opgenomen met een derde partij waaraan alle Flexible Foams-activiteiten zouden worden doorverkocht.

  Kingspan verstuurde het persbericht in volle beurstijd waarna het aandeel van Recticel 20,8 procent hoger ging. Daarna werd de handel stilgelegd in afwachting van een persbericht van Recticel.

 • Beleggers geloven weer sterker in Duitsland

  De ZEW-index, die het vertrouwen van analisten en grote beleggers in de Duitse economie uitdrukt, is in april fors gestegen. De verwachtingsindex is na enkele opwaartse maanden weer positief geworden en dat voor het eerst sinds maart 2018.

  In maart van dit jaar verbeterde de index al tot -3,6 punten van -13,4 in februari. Deze maand staat de ZEW-index op 3,1 punten, wat beter is dan verwacht (+0,5 punt).

  ING-analist Carsten Brzeski heeft het over de ‘eerste groene scheuten’. Het lijkt er op dat een stapsgewijs herstel van de Duitse economie in de maak in.

  Het beeld is echter vrij troebel: de inschatting van de huidige toestand van de Duitse economie is voor de zevende maand op rij verslechterd. ‘De Duitse economie blijft een mysterie’, klinkt het.

  Een robot schenkt bier op de Hannover Messe. ©REUTERS

 • Apple daagt de gamewereld uit

  Afgelopen weekend meldde de Financial Times dat het Apple honderden miljoenen in zal zetten om gameontwikkelaars naar zijn gameplatform Apple Arcade te lokken. Hiermee is het duidelijk dat het de techgigant menens is en dat het actief gaat concurreren met andere gameplatformen. Eerder kwam ook die andere techreus, Google , met een eigen platform voor games. En de wapenwedloop speelt niet enkel tussen deze twee reuzen. Want ook de traditionele spelers als Microsoft (xbox), Sony (playstation) en Nintendo (Wii en Switch) zijn bezig om mee te bewegen naar de streaming van games (in plaats van kopen). Ook Amazon zou zich volgens geruchten in de strijd willen mengen.

  Deze concurrenten - die actief meedoen met de gamewedloop - bewogen maandag niet erg negatief op het nieuws. Bedrijven als Microsoft, Google en Sony zijn overigens ook veel meer dan enkel hun gamepoot, waardoor een flinke reactie ook niet verwacht werd.

  Maar dit geldt niet voor de traditionele makers van games. De trend richting het streamen van games zorgt voor grote veranderingen in hun landschap. Gameproducenten als Electronic Arts (EA), Take-Two en Activision Blizzard die jarenlang geld verdienden aan de verkoop van fysieke spelletjes zien hun verdienmodel uithollen. Na het nieuws van Apple daalde de gamemaker EA dan ook met bijna 4 procent. Verder leverde Take-Two (bekend van Rockstar Games) 1,6 procent in en Activision Blizzard 3,24 procent.

  Voorts reageerde ook de gamewinkeluitbater GameStop slecht op het nieuws. Ook dit aandeel werd gekort met 4 procent. Deze laatste speler ondervindt ook nog eens last van het oprukkende e-commerce.

 • Beurs Shanghai op hoogste peil in ruim een jaar

  De Chinese beurzen hebben een sterke sessie achter de rug. De beurs van Shanghai won 2,4 procent, die van Shenzhen 2,1 procent. De CSI 300-index schreef zelfs 2,8 procent bij. Met 0,9 procent winst bleef Hongkong wat achter.

  Beleggers werden optimistischer over de Chinese economie (morgen worden de bbp-cijfers voor het eerste kwartaal vrijgegeven) dankzij een sterkere klim van de Chinese huizenprijzen (zie post van 7.05 uur).

  Economen verwachten dat de groei van de Chinese economie in het eerste kwartaal is vertraagd tot 6,3 procent op jaarbasis. Dat zou de laagste groei in ruim 27 jaar zijn. Diverse steunmaatregelen zouden echter de groei intussen wat hebben opgepept.

 • Proximus-vakbonden willen lager dividend

  De vakbonden bij Proximus  hebben maandag een reeks alternatieven voorgesteld voor de herstructurering die de directie wil doorvoeren. Lees hier meer.

 • Koel onthaal voor Europa's grootste IPO

  De betaalspecialist Nexi zakt op zijn eerste beursdag naar 8,5 euro, 5,5 procent onder de introductieprijs van 9 euro. Nexi verkocht voor 2 miljard euro nieuwe en bestaande aandelen, goed voor de grootste beursgang van Europa sinds die van het Duitse Knorr-Bremse in oktober. Met de IPO is ook een kapitaalverhoging van 700 miljoen euro gemoeid.

  Nexi is de grootste betaalspecialist van Italië, met een marktaandeel van 60 procent in betaalkaarten. 35,6 procent van de aandelen zijn publiek verhandelbaar.

  Adyen in Amsterdam en Network International in Londen zijn de beursgenoteerde sectorgenoten van Nexi.

 • KBCS verlaagt rating Retail Estates na rally

  Het aandeel Retail Estates heeft een erg mooie rit achter de rug en bereikte onlangs het koersdoel van KBC Securities, met name 83 euro. Daarom laten de vastgoedanalisten Jan Opdecam en Alexandere Makar hun advies zakken van ‘bijkopen’ tot ‘houden’.

  Ze hebben wel nog steeds een voorkeur voor Retail Estates wegens het proactieve beleid en de strategie in het winkelvastgoedlandschap. Ze kijken uit naar de jaarresultaten over het boekjaar 2018/19 die op 17 mei worden gepubliceerd. Voor het boekjaar 2019/20 verwachten ze meer dan 10 procent groei voor zowel de winst per aandeel als het dividend.

 • Kepler over Ontex: 'Situatie in Brazilië verbetert in 2019'

  We hebben meer uitleg binnen over het koopadvies van Kepler voor Ontex . 'Het risico op margedruk neemt af omdat de inputkosten stabiliseren. Ondertussen bespaart Ontex op de kosten.' Kepler verwacht ook beterschap in Brazilië. 'We verwachten dat de moeilijke situatie in Brazilië verbetert in 2019 als gevolg van een betere macro-economische situatie, lagere kosten en een verbeterd commercieel aanbod.'

  Kepler voegt eraan toe dat zijn schattingen in lijn liggen met de consensus voor 2019, maar dat zijn visie optimistischer is vanaf 2020. Kepler vermoedt ook dat de strategie-update van 8 mei, een katalysator kan zijn voor het aandeel.

  Het aandeel gaat bij opening meer dan 3 procent hoger. Het koersdoel van analist Richard Verhagen ligt op 25 euro (oud koersdoel 20 euro).

 • De openingsbel

  De Europese beurzen blijven dicht bij huis maar starten wel licht positief. De Euro Stoxx 50 stijgt 0,1 procent, net als de Bel20 . De grootste winst in Brussel is voor Ontex , dat 3,5 procent hoger opent.

 • Atenor stapt in groot herontwikkelingsproject Brusselse Noordwijk

  Atenor gaat samen met AG Real Estate en AXA IM - Real Assets het Communicatiecentrum Noord (CCN) in Brussel herontwikkelen. De werken zullen aanvangen in 2021, zodra het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - dat het grootste deel van het huidige gebouw bezet - zijn kantoren heeft verlaten.

  In zijn persbericht van gisterenavond geeft Atenor geen informatie over de grootte van de investering, noch details over het project zelf. De vastgoedgroep zegt enkel dat de site 'alle troeven heeft om een herontwikkeling te verwelkomen'.

 • Autowaarden in focus

  Qua sectoren krijgen de autowaarden vandaag extra aandacht. In China opent het autosalon van Shanghai, waar binnen- en buitenlandse autoconstructeurs om de aandacht van de potentiële kopers zullen strijden.

  De Chinese autoverkoop kromp vorig jaar met 4,1 procent, maar met 23,7 miljoen verkochte wagens blijft de Chinese automarkt wel met een straatlengte voorsprong de grootste ter wereld. De lagere verkoop is te wijten aan de tragere economische groei, het afbouwen van fiscale stimuli en de door president Trump ontketende handelsoorlog. De neerwaartse trend is begin dit jaar nog verergerd: in januari en februari samen werden 17 procent minder auto’s aan de man gebracht.

  Arbeiders bouwen de stand van Maserati op op de Shanghai Auto Show. ©AFP

 • Flow Traders presteert boven verwachting

  Flow Traders weet de analistenverwachtingen te kloppen met zijn cijfers. De tradingwinst van de market maker bedraagt in het eerste kwartaal 63,1 miljoen euro, terwijl analisten rekenden op 61,5 miljoen. De brutobedrijfswinst komt neer op 26,8 miljoen, waarmee het met 0,7 miljoen de verwachtingen overtreft. De nettowinst komt uit op 19,2 miljoen, wat dan weer iets lager is dan verwacht.

  Ondanks het feit dat de cijfers boven verwachting scoren, zijn ze wel slechter dan in het vorige kwartaal. Dit komt door de verslechterde marktomstandigheden.

  Het bedrijf weet in het eerste kwartaal het volume op peil te houden in een slechtere markt. De volumes die Flow Traders draait dalen minder dan de volumes op de markten. Hierdoor verbetert het marktaandeel, welke nu wereldwijd 4 procent bedraagt. 

  We gaan dieper in op de cijfers in dit artikel.

 • Betaalspecialisten naar de beurs

  Finablr, een betaalspecialist uit de Verenigde Arabische Emiraten, heeft zijn plannen voor een beursgang bevestigd. De groep wil in mei naar de beurs van Londen trekken en er 200 miljoen dollar ophalen.

  Vandaag is het ook de eerste beursdag van Nexi, een Italiaanse betaalspecialist. Nexi verkoopt voor 1,3 miljard euro aandelen, goed voor de grootste beursgang in Europa dit jaar.

  Betaaldiensten waren vroeger een saaie boel, maar zijn door de opmars van ecommerce plots erg sexy geworden op de beurs.

 • Europese beurzen openen lichtgroen

  Dat leert de stand van de futures.

 • Aziatische beurzen trekken toch hoger

  De Aziatische beurzen hebben alsnog de weg naar boven gevonden. Ze trekken zich op aan de hoop dat de Chinese economie stabiliseert. Morgen wordt duidelijk of dat wel zo is: dan publiceert de Volksrepubliek zijn bbp-cijfers over het eerste kwartaal. Gemiddeld winnen de Chinese beurzen nu 1,9 procent.

 • Zalando: onverwacht rendabel

  De online schoenen- en kledingverkoper Zalando  realiseerde in het eerste kwartaal een operationeel resultaat van 'enkele miljoenen euro's'. Dat maakte Zalando bekend in een trading update. Analisten mikten voor het eerste kwartaal op een verlies van 10 miljoen euro.

  Het is het vierde kwartaal op rij dat Zalando's operationeel resultaat beter uitkomt dan verwacht, meldt Bloomberg. Daarvoor was het kwartaalresultaat vijf keer op rij slechter dan verwacht.

  Het aandeel Zalando won dit jaar al 67 procent. De groep belooft over 2019 een 'lichte stijging van het operationeel resultaat'.

 • Olieprijs daalt verder

  Voor de tweede dag op rij gaat de olieprijs lager. De recente rally lijkt gestopt door de verwachting dat Rusland en de OPEC hun productie zullen opdrijven om hun marktaandeel tegenover de Verenigde Staten te verdedigen. De prijs van de Brent-olie gaat 0,3 procent lager tot 70,94 dollar. Maandag ging er al 0,5 procent af.

  Vorige week werd voor een vat Brent-olie nog 71,73 dollar neergeteld, de hoogste prijs in vijf maanden. De klim van de voorbije weken was te wijten aan een krappere aanvoer van olie vanuit Iran en Venezuela, en de vrees dat het oplaaiend geweld in Libië ook die stroom zou kunnen verminderen.

  Een opslagtank van de Venezolaanse oliemaatschappij PDVSA ©REUTERS

 • Thales kan uitrookbod op Gemalto starten

  De Franse technologiegroep Thales  heeft 97,02 procent van de aandelen van de Nederlandse beveiliger Gemalto  verworven. Vermits de kaap van 95 procent is genomen, mag Thales een uitrookbod voorbereiden. Vervolgens wordt Gemalto van de beurs geschrapt.

  Gemalto is wereldleider in simkaarten voor smartphones. Thales maakte eind 2017 het bod bekend van 4,6 miljard euro.

 • Kepler zet Ontex op 'Kopen'

  Analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux heeft zijn advies voor Ontex verhoogd van 'houden' naar 'kopen'. Hij trekt ook het koersdoel op van 20 naar 25 euro.

  De luierproducent telt nu 7 koopadviezen, 9 houdadviezen en 1 verkoopadvies.

 • Record aantal streamers voor HBO (AT&T)

  Meer dan 17 miljoen mensen keken naar de eerste aflevering van het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones. Dat is een record voor betaalzender HBO en goed nieuws voor AT&T , dat vorig jaar 80 miljard dollar neertelde voor Time Warner. HBO wordt als het kroonjuweel van Time Warner beschouwd. Met de overname wou AT&T de strijd aangaan, met onder meer Netflix.

  Nog gisterenavond werd bekend dat Netflix-concurrent Hulu 1,43 miljard dollar neertelt om het belang van 9,5 procent van AT&T in Hulu over te kopen. Dat waardeert Hulu op 15 miljard dollar. Ter vergelijking: Netflix is 152 miljard dollar waard.

 • Barclays raadt aan 3 FAANG-aandelen te kopen

  Hoewel de FAANG-aandelen dit jaar al een sterke rit achter de rug hebben, verwacht analist Ross Sandler van Barclays dat de rally voor minstens drie van hen nog niet voorbij is. De aankomende kwartaalresultaten kunnen daarbij de rol van positieve katalysator spelen.

  De FAANGs komen alle vijf rond eind april met resultaten. Barclays raadt aan op voorhand posities in Facebook , Amazon.com en Google-moeder Alphabet op te drijven.

  De vijf FAANG-aandelen hebben dit jaar al veel beter gepresteerd dan de markt, maar zitten nog onder hun recordstanden van 2018. Eind vorig jaar leidden zorgen over hun waardering en groeivooruitzichten tot een zware verkoopgolf. Die problemen zijn volgens Sandler nog niet verdwenen en groeiaandelen noteren het duurst tegenover value sinds het dotcomtijdperk. De komende kwartaalcijfers kunnen beleggers echter helpen om daarover heen te komen, denkt de analist.

  Hij zou daarom posities in Facebook en Alphabet opdrijven en ook selectief Amazon bijkopen.

  Facebook is dit jaar al bijna 37 procent gestegen, meer dan dubbel zoveel als de S&P500 (+16%), maar noteert nog steeds 18 procent onder het record van juli. Amazon is sedert het dieptepunt van december 37 procent duurder geworden en staat nog circa 10 procent onder zijn recordstand. Alphabet zou volgens Sandler kunnen profiteren van verbeterende marges.

 • Lufthansa duikt in verlies

  Deutsche Lufthansa slikte in het eerste kwartaal een bedrijfsverlies (voor rentelasten en belastingen) van 336 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was er nog een winst van 52 miljoen euro. Het verlies heeft vooral te maken met de stijging van de brandstofprijzen. Lufthansa zag de brandstoffactuur in het eerste kwartaal met 202 miljoen euro toenemen. Voor het hele jaar ziet Lufthansa 650 miljoen euro extra brandstofkosten.

  Voor heel 2019 blijft Lufthansa een bedrijfswinstmarge (ebit) vooropstellen tussen 6,5 en 8 procent. Lufthansa verwacht ook een hogere omzet per passagier met dank aan een gunstig aantal boekingen en de vertraging in de capaciteitsgroei in de sector. Lufthansa heeft zelf ook plannen voor een grotere capaciteit afgebouwd.

 • Hoeveel abonnees won Netflix?

  Enkele hoogtepunten voor vandaag:

  • De publicatie van het ZEW-beleggersvertrouwen om 11 uur.
  • De resultaten van Bank of America om 12u45.
  • De resultaten van Netflix om 22 uur.
 • Unicredit betaalt schadevergoeding van 1,3 miljard dollar

  HypoVereinsbank, de Duitse dochter van Unicredit, heeft Iraanse klanten toegelaten transacties te doen die strijdig waren met de Amerikaanse sancties tegen het land. De bekentenis maakt deel uit van een schikking met verschillende Amerikaanse toezichthouders. Unicredit betaalt ook een boete van 1,3 miljard dollar. De boete bedraagt volgens Bloomberg enkele honderden miljoenen dollars hoger dan verwacht. Op 9 april verklaarde de Britse bank Standard Chartered zich akkoord om een boete van meer dan 1 miljard dollar te betalen in een gelijkaardige zaak. 

 • Evenity op de markt in VS

  Evenity, het osteoporosemiddel van UCB en Amgen , is binnenkort beschikbaar in de Verenigde Staten. In een persbericht liet Amgen maandagavond weten dat het middel klaarligt om naar Amerikaanse groothandels te worden vervoerd.

  Evenity kreeg op 9 april groen licht van de FDA, de Amerikaanse gezondheidswaakhond, voor de behandeling van osteoporose bij vrouwen die de menopauze achter de rug hebben. Op de verpakking staat wel een waarschuwing dat het geneesmiddel de kans op een hartaanval, beroerte en 'cardiovasculaire dood' kan verhogen. De meest voorkomende bijwerkingen van Evenity zijn gewrichtspijn en hoofdpijn, die in 5 procent van de gevallen voorkomen.

  Amgen lanceert Evenity in de VS met de boodschap dat het geneesmiddel een derde minder zal kosten dan andere botvormende producten over de hele termijn van de therapie.

 • Chinese huizenprijzen in de lift

  Goedemorgen! We beginnen de dag met de trieste aanblik van de zwaar verwoeste Notre-Dame in Parijs, maar ook met de hoop dat de Fransen er zullen in slagen het wondermooie, historische gebouw in al zijn glorie te herstellen.

  Een brand heeft de Notre-Dame maandagavond zwaar toegetakeld. ©REUTERS

  Maar nu naar het Verre Oosten. Daar laten de aandelenmarkten een verdeeld beeld zien. De beurzen van Tokio en Sydney gaan licht hoger, Seoel trappelt ter plaatse.

  Winst is er wel in China: Hongkong stijgt 0,6 procent, Shanghai 1,1 procent. De Chinese beurzen herstelden dankzij meevallende cijfers over de prijzen van nieuwe woningen. In de 70 grootste steden van het land zijn de woningprijzen in maart met 0,6 procent gestegen tegen 0,5 procent in februari. Jaar op jaar werd een nieuwe woning zelfs 10,6 procent duurder, de sterkste stijging sinds april 2017.

  Dat voedt de hoop dat de overheidsmaatregelen om de Chinese economie aan te zwengelen effect sorteren. Woensdag maakt China trouwens de groeicijfers voor het eerste kwartaal bekend.

  Gebouwen van de Iraaks-Britse architecte Zaha Hadid in Peking ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud