1. Markten Live
 2. Live blog

Ontex verliest vijfde van waarde

Behalve Brussel (-0,3%) gingen de Europese beurzen licht hoger. Het staat nu vast dat er geen overname van Ontex door PAI komt, tot grote ontgoocheling van de beleggers. Biocartis sloot een joint venture met een Chinees bedrijf.
 • Tot morgen

  We ronden hier af, bedankt voor het lezen.

  Voor het overzicht van de Brusselse beurs klikt u hier door.

   

  De vrij lege agenda van morgen:

  ECONOMIE/FINANCIEN

  Verenigde Staten:
  - ISM-industrie (indicator aankoopdirecteurs) augustus, 16 uur

  BEDRIJVEN

  Belgie:
  - Spadel: halfjaarresultaten, 17.45 uur

 • Naamsverandering Thrombogenics goedgekeurd

  Op een buitengewone algemene vergadering hebben de aandeelhouders van Thrombogenics de naamsverandering in Oxurion goedgekeurd. Dat heeft het bedrijf  zonet bekendgemaakt.

 • Slotbel

  De Europese beurzen bleven rond de slotstanden van vrijdag hangen.

  Brussel verloor 0,3 procent. De helft van die daling stond op het conto van Ontex dat bijna 20 procent kelderde na het uitblijven van een overname.

 • Argentinië pakt begrotingstekort aan

  De Argentijnse president Mauricio Macri heeft een reeks maatregelen aangekondigd om de inkomsten van het Zuid-Amerikaanse land op te krikken en de uitgaven te beperken.

  Zo wordt gesneden in het aantal ministeries en komt er een verhoging van de exporttaks tot 10 procent. Die laatste maatregel moet zowat de helft van het begrotingstekort wegwerken.

  De maatregelen moeten een einde maken aan de val van de Argentijnse peso en de ongerustheid bij investeerders over de financieringsmogelijkheden van het land. De Argentijnse munt heeft sinds begin dit jaar al zowat de helft van haar waarde verloren. Argentinië heeft aan het Internationaal Muntfonds IMF een meerjarenkrediet van 50 miljard dollar gevraagd, om zijn financiële verplichtingen te kunnen nakomen.

  Morgen staat een ontmoeting met verantwoordelijken van het IMF in Washington op het programma. De aangekondigde ingrepen moeten aantonen dat de Argentijnen een andere koers willen varen. Zo wil Macri al volgend jaar een begroting in evenwicht kunnen voorleggen en in 2020 zelfs een overschot op die begroting.

  De Argentijnse president Mauricio Macri. ©AFP

 • Foto van de dag

  ... komt vandaag uit Rio.

  Een grote brand heeft een groot deel van het Braziliaanse Nationaal Museum in Rio de Janeiro verwoest. Volgens lokale media is een groot deel van de 20 miljoen objecten verwoest of beschadigd. Het Nationaal Museum is het oudste museum van het land en was sinds 1892 in het gebouw gevestigd.

  ©REUTERS

 • Stand van zaken uur voor de slotbel

  Bel20 -0,3%

  De helft van die daling staat op het conto van Ontex dat bijna 20 procent keldert. Van de Velde gaat 3 procent lager.

  Winnaar van de dag is Smartphoto met een plus van 5,4 procent. D'Ieteren schrijft 4 procent bij.

  De andere Europese beurzen staan gemiddeld 0,1 procent in de plus.

 • Ford ontkent bericht over schrappen modellen

  De Britse krant The Sunday Times meldde dit weekend dat het concern een aantal modellen van de markt in Europa wilde halen, zoals de Mondeo, de S-Max en Galaxy. Dat zou gepaard gaan met het schrappen van 24.000 banen, waarvan het merendeel in Europa.

  Ford ontkent dat het productielijnen gaat sluiten. Het tegendeel is waar, de autofabrikant wil juist investeren omdat vooral in Europa behoefte is aan nieuwe ontwerpen en verbeteringen. Daarbij blijft de Mondeo een 'kernonderdeel' van Ford en ook de Galaxy en de S-Max blijven in productie.

  Later dit jaar volgen upgrades van de Mondeo. Daarbij zullen onder meer verbeteringen worden doorgevoerd bij het hybride-programma. Wel wil de automaker de kosten omlaag brengen om de prestaties te verbeteren.

 • Vrije dag voor Wall Street

  De Amerikanen vieren vandaag Labor Day.

 • Pond onder flinke druk

  Het pond verliest tegenover de euro en de dollar 0,8 procent. Ten opzicht van de Europese munt is dat de grootste daling sinds eind april. De val vloeit voort uit andermaal negatieve geluiden over de Brexit-onderhandelingen.

  Michel Barnier, de Brexit-onderhandelaar van de EU, verklaarde niet akkoord te gaan met grote delen van de Britse voorstellen. De Britse premier, Theresa May, wil dan weer geen compromis sluiten met Brussel, gaf ze te kennen in The Sunday Telegraph.

  Volgens Britse media zijn er echter partijgenoten van haar die aan een eigen, ‘properder’ Brexit-voorstel werken.

  Het pond zat enkele dagen geleden nog flink in de lift nadat Barnier had verklaard dat de EU bereid is een partnerschap te sluiten met het VK zoals nog nooit met een ander land is gebeurd.

 • Deutsche Bank vindt koersval AB InBev overdreven

  Sinds 21 augustus hebben de aandelen AB InBev 9 procent van hun waarde verloren door zorgen over de wisselkoersen van groeilanden (in de eerste plaats Argentinië) en door vrees dat de bierbrouwer zijn dividend zal verlagen. De daling is overdreven, menen de analisten van Deutsche Bank. Ze sommen een hele reeks redenen op:

  • De impact van de wisselkoersverliezen van groeilanden op de winst per aandeel bedraagt ongeveer 4 procent.
  • Argentinië vertegenwoordigt 3,5 procent van de groepsomzet en circa 4 procent van de winst.
  • Door de recente muntevoluties is de verhouding tussen nettoschuld en brutobedrijfswinst (ebitda) met 0,1x gestegen tot 4,5x.
  • Een verlaging van het dividend vinden de analisten onwaarschijnlijk.
  • De waardering is aantrekkelijk.

  Ze handhaven hun koopadvies en koersdoel van 103 euro.

 • Turkse inflatie naar 17,9 procent

  De Turkse consumentenprijzen zijn in augustus verder gestegen, met 2,3 procent gestegen tegenover de maand juli. Jaar op jaar bedraagt de inflatie in Turkije nu 17,9 procent tegen 15,4 procent in augustus, het hoogste peil in bijna 15 jaar.

  De lira, die vrijdag nog 2,5 procent was hersteld tegenover de euro, verliest opnieuw 1,25 procent.

  De Turkse centrale bank liet weten dat ze op haar volgende vergadering van 13 september haar houding gaat wijzigen?

  Een markt in hartje Ankara ©AFP

 • De Brusselse beursspiegel...

  ... vindt u hier terug.

 • Beeldig Smartphoto

  Bovenaan de koerstabel heeft Smartphoto postgevat. De foto-ontwikkelaar maakte vrijdagavond goede halfjaarresultaten bekend. De rendabiliteit is fors verbeterd dankzij het succes van fotoproducten met hogere marges, zoals bedrukte koffiemokken.

 • Degroof Petercam zet koersdoel Van de Velde lager

  Na de zwakke halfjaarcijfers en de magerder guidance verlaagt Degroof Petercam het koersdoel voor Van de Velde van 36,50 tot 31 euro. Het advies van analiste Nathalie Debruyne blijft 'houden'.

  De brutobedrijfswinst (ebitda) van Van de Velde kromp met 21,5 procent in de eerste zes maanden. Dat is slechter dan verwacht en te wijten aan de kleinere bijdrage van 'wholesale'. Voor het hele jaar verwacht de analiste nu een 13 procent lagere ebitda van 41 à 42 miljoen euro.

  Debruyne wacht op beterschap op omzetniveau. Het bedrijf doet momenteel zware investeringen maar de omzet volgt niet.

 • Degroof Petercam zet Ontex op 'houden'

  Nu een eventuele overname van Ontex door PAI Partners van de baan is, laat analist Fernand de Boer van Degroof Petercam zijn rating zakken van 'kopen' naar 'houden'. Zijn koersdoel gaat van 27 naar 23 euro.

  Hij wijst er op dat er van meet af aan een duidelijk risico was dat de twee partijen geen akkoord zouden bereiden. Uit het persbericht blijkt nu dat de due diligence die PAI doorvoerde, geen verhoging van het oorspronkelijk bod toeliet. De Boer keert terug naar zijn 'standalone scenario'.

 • SBM Offshore schikt in Brazilië

  SBM Offshore , dat diensten verleent aan de buitengaatse olie- en gasindustrie, veert sterk op in Amsterdam. Het Nederlandse bedrijf heeft een schikking bereikt met het Braziliaans gerecht in de smeergeldaffaire die SBM al jaren achtervolgt. Daardoor zal SBM weer zaken mogen doen in het Zuid-Amerikaanse land, in het bijzonder met de Braziliaanse staatsoliemaatschappij Petrobras.

  Krachtens de deal zal SBM circa 48 miljoen dollar betalen aan de aanklager, en dit in verschillende tranches. Het Braziliaanse gerecht ziet in ruil af van verdere vervolging. De totale provisie van SBM voor de smeergeldzaak loopt hiermee op van 299 tot 347 miljoen dollar.

  SBM kwam er in 2012 achter dat medewerkers in onder meer Brazilië zich hadden bezondigd aan oneerlijke verkooppraktijken. Eerder trof SBM al schikkingen met het Nederlandse en het Amerikaanse gerecht.

  In een reactie trok Degroof Petercam alvast zijn advies voor SBM op van 'houden' tot 'kopen' en zijn koersdoel van 15 tot 18 euro.

 • Buitenlanders stappen uit Italiaanse obligaties

  De eigenzinnige, deels anti-Europese koers van de merkwaardige regering die momenteel Italië bestuurt, heeft buitenlanders ertoe aangezet uit Italiaans overheidspapier te vluchten.

 • ING knipt in koersdoel EVS

  Na het zwakke tweede kwartaal van EVS verlaagt ING-analist David Vagman zijn winstverwachtingen voor dit en volgend jaar met respectievelijk 1 en 4 procent. Zijn koersdoel zakt van 26 tot 23 euro, zijn advies blijft ‘houden’.

  Het EVS-management verwacht echter een herstel in de tweede jaarhelft, mede dankzij het succes van de nieuwe XT Via-server, die sinds augustus wordt verkocht.

  Sinds het eerste kwartaal is de waardering aanzienlijk gedaald, met een verhouding tussen bedrijfswaarde en bedrijfswinst (ebit) van maar 8 keer meer. De analist denkt echter dat het nog te vroeg is om bij te stellen. Zijn voornaamste zorgpunten zijn de marges op nieuwe producten, de overname-ambities en het(goed) bestuur.

 • Lager koersdoel Van de Velde bij KBCS

  Bij Van de Velde is er nog geen resultaatsverbetering in zicht, zegt Guy Sips van KBC Securities. In het eerste halfjaar stond de moderetailmarkt onder druk in de wereldwijde kernmarkten van de lingeriegroep. Volgens Van de Velde hielden zijn merken goed stand, mede door de lancering van Marie Jo Swim, maar het bedrijf kende ook hoge kosten voor investeringen in toekomstige groei.

  Voor het hele jaar gaat de groep uit van een bescheiden omzetdaling. De winst zal echter stevig dalen in vergelijking met de historische resultaten door uitgaven voor groei-initiatieven. In de eerste jaarhelft investeerde Van de Velde 7,7 miljoen euro, vooral voor de uitbouw van het e-commerceplatform en een ICT-upgrade. Sips behoudt zijn ‘houden’-rating, maar laat zijn koersdoel zakken van 36,50 tot 32,50 euro.

 • KBCS zet koersdoel Ontex weer op 22 euro

  Nu een eventueel overnamebod van PAI Partners op Ontex helemaal van de baan is, laat analist Alain Vandenberghe van KBC Securities zijn koersdoel voor de luierproducent dalen van 27,50 tot 22 euro. Dat is het koersdoel dat hij hanteerde voor sprake was van interesse van PAI. Zijn advies blijft ‘houden’.

  De analist rekende er eigenlijk op dat de overname van Ontex zou doorgaan na een verhoogd bod van PAI (van circa 28 euro). Na een twee maanden durende due diligence besloot PAI echter een lager bod voor te stellen dan zijn eerste (onder 27,50 euro dus). De redenen hiervoor of details hier rond geeft Ontex niet.

  Vandenberghe had een negatieve koersreactie verwacht: de koers valt gewoon terug tot het niveau voor PAI interesse betoonde. De marktomgeving is nog niet verbeterd, meent de analist, maar de belofte van een strategische doorlichting zal volgens hem wel een bodem leggen onder de koers.

 • Ontex maakt stevige duik

  Het was 24 minuten wachten tot er een koers kon worden gevormd voor Ontex . Het aandeel dook toen 21 procent lager. Het staat nu vast dat er geen overnamebod komt van PAI Partners en dat die zaak gesloten is.

  GBL , dat net geen 20 procent van Ontex bezit, zakt licht.

 • Wachten op koers Ontex

  De Europese beurzen zijn zoals verwacht licht lager (-0,1%) geopend. Op Euronext Brussel wint de Bel20  0,1 procent. Ageas profiteert van een Amerikaans koopadvies. Het is nog steeds wachten op een koers voor Ontex  nu de interesse van PAI Partners helemaal van de baan is. Op de brede markt zakt Van de Velde na uiterst zwakke vooruitzichten.

 • Minder winst voor Iep Invest

  Iep Invest , de holding met als enig belang een meerderheidspariticpatie in de vastgoedvennootschap Accentis , heeft in het eerste halfjaar iets minder omzet geboekt: 6,5 in plaats van 6,6 miljoen euro. De brutobedrijfswinst (ebtida) daalde van 5,6 tot 4,9 miljoen euro. Door minder gunstige belastingen zakt de nettowinst tot 4,15 miljoen euro van 6,4 miljoen een jaar eerder.

  Iep Invest verhoogde in de loop van dit jaar zijn belang in Accentis tot 54,28 procent.

  Interessant zijn de vooruitzichten, waaruit blijkt dat er diversificatie op til is. 'Iep Invest wil zijn strategie verbreden en onderzoekt meer dan alleen vastgoedgerelateerde projecten.'

 • Naar licht lagere beurzenstart

  De Europese beurzen zullen met kleine verliezen openen, geven de futures aan. Die op de EuroStoxx50 noteert 0,15 procent lager.

  De beurs van Londen daarentegen zal hoger openen. De future op de FTSE100 noteert 0,3 procent in de plus. Dat kan in verband worden gebracht met het Brits pond, dat 0,4 procent zakt tegenover de euro. 

  De Britse premier, Theresa May, wil met Brussel geen compromis sluiten rond haar Brexit-plannen. Volgens Britse media zijn er echter partijgenoten van haar die aan een eigen, ‘properder’ Brexit-voorstel werken. Anderzijds blijkt uit een peiling dat de Brexit zal leiden tot meer steun voor Schotse onafhankelijkheid en een eengemaakt Ierland.

  ©REUTERS

 • Europees groen licht voor capla

  Belangrijk nieuws voor Sanofi , dat eerder dit jaar Ablynx overnam. Caplacizumab, het belangrijkste potentiële geneesmiddel van het Gentse biotechbedrijf, mag in Europa op de markt worden gebracht ter behandeling van volwassen patiënten die lijden aan aTTP, een zeldzame bloedziekte. Dat zal gebeuren onder de merknaam Cablivi.

  Tegen 6 februari 2019 verwacht Sanofi ook nieuws over Cablivi vanuit de Verenigde Staten. De gezondheidsautoriteit FDA zou dan ten laatste haar beslissing over het middel moeten bekendmaken.

 • JPMorgan geeft Ageas koopadvies

  Analist Ashik Musaddi van JPMorgan heeft zijn advies voor Ageas opgetrokken van ‘neutral’ (houden) tot ‘overweight’ (kopen). Tegelijk stijgt zijn koersdoel van 46,15 tot 48,39 euro.

  Volgens Bloomberg zijn er nu drie beurshuizen die een koopadvies hebben voor Ageas. Tien hanteren een ‘houden’-advies, zeven zitten op ‘verkopen’.

 • Aziatische beurzen rood

  De Aziatische beurzen gaan over een breed front lager en trekken daarmee de verlieslijn van vorige week door. Beleggers maken zich zorgen over de volgende stappen in Trumps handelsbeleid en over de problemen in een aantal groeilanden, met name Argentinië en Turkije. Momenteel noteert Tokio 0,6 procent lager, Seoel 0,8 procent, Hongkong 0,9 procent en Shanghai 0,7 procent.

  De minder goede prestaties van de Europese en Aziatische beurzen staan in schril contrast met de Amerikaanse beurzen, die in augustus nieuwe recordstanden bereikten.

  Wat ook meespeelt in Azië zijn enkele tegenvallende economische cijfers. Uit een aantal PMI-cijfers (indicator van de aankoopdirecteurs) blijkt dat belangrijke exportlanden als China, Japan en Zuid-Korea de aanhoudende druk van de handelswrijvingen beginnen te voelen. Hun fabrieken krijgen minder exportbestellingen binnen. Velen vrezen dat het puur op Amerika gerichte handelsbeleid dat Trump voert, zal resulteren in een tragere groei van de wereldeconomie.

 • De belangrijkste afspraken op de beleggersagenda deze week

  1. Maakt Amerikaans jobrapport weg vrij voor renteverhoging?

  Het Amerikaanse ministerie van Arbeid publiceert vrijdag zijn maandelijks rapport over de arbeidsmarkt. Economen verwachten dat het aantal banen in augustus met 189.000 is gestegen, tegenover 157.000 in juli. De werkloosheidsgraad bleef wellicht stabiel op 3,9 procent.

  Een jobrapport dat ongeveer overeenstemt met de verwachtingen zou de laatste twijfel over een renteverhoging op 26 september wegnemen. Volgens de rentetermijnmarkt is er 95 procent kans dat de Amerikaanse centrale bank (Fed) over vier weken haar belangrijkste rentetarief met 25 basispunten optrekt naar 2 à 2,25 procent.

  De Fed verhoogt geleidelijk de rente om de inflatie onder controle te houden.

  2. Lanceren VS extra importtaksen op Chinese producten?

  De VS kunnen donderdag de importtaksen op Chinese producten met een waarde van 200 miljard dollar verhogen. Dan eindigt de periode waarin bedrijven en particulieren opmerkingen kunnen formuleren over de voorgestelde taksen.

  De Amerikaanse president Donald Trump is van plan de importtaksen op te trekken van zodra de consultatieperiode afgelopen is, meldde gisteren het persbureau Bloomberg. China heeft er al mee gedreigd de impiorttaksen op Amerikaanse producten met een waarde van 60 miljard dollar te verhogen als Trump doorzet.

  Als de VS en China hun dreiging uitvoeren, dreigt wereldwijd turbulentie op de financiële markten. De escalatie van de handelsoorlog tussen de twee grootste economieën heeft immers een negatieve invloed op de groei van de wereldeconomie. De VS en China hebben in juli en augustus al importtaksen op elkaars producten met een waarde van 50 miljard dollar verhoogd.

  3. Wat vertelt Texaf over zijn nieuwe technologiepoot?

  De holding Texaf publiceert vrijdag halfjaarcijfers. Voorzitter Philippe Croonenberghs zei in mei op de algemene vergadering dat de raad van bestuur een bespreking plande over de uitbouw van een technologiepoot in Congo. Dat moet de derde pijler worden naast vastgoed en de zandsteengroeve Carrigrès.

  ‘We zullen zelf geen technologie ontwikkelen’ zei Croonenberghs. ‘We zullen lokale ondernemers financieren of begeleiden. Hoe we dat doen - via een fonds of financieringsmaatschappij - moeten we nog bekijken.’ Beleggers hopen dat Texaf meer duidelijkheid verschaft over zijn technologieplannen, hoewel vastgoed de hoofdactiviteit blijft.

  4. Werkt Aedifica aan een nieuwe kapitaalverhoging?

  De specialist in zorgvastgoed Aedifica presenteert woensdag jaarcijfers. Daar is het vooral uitkijken of het management met een woord rept over een nakende kapitaalverhoging. Aedifica ging in de eerste helft van het boekjaar voor 478 miljoen euro nieuwe projecten aan, vooral in Nederland en Duitsland.

  Daarmee steeg de schuldgraad naar 45 procent. CEO Stefaan Gielens verwacht dat die in de herfst stijgt naar 50 procent. Een kapitaalronde dringt zich dan op. Aedifica legt zichzelf immers een limiet op van 50 à 55 procent. We zullen ook te weten komen of het beloofde dividend van 2,5 euro per aandeel (+11% op jaarbasis) er komt.

 • Biocartis sluit Chinese joint venture

  Biocartis , de Mechelse specialist in moleculaire diagnostiek, creëert samen met Guangzhou Wondfo Biotech een joint venture (50/50) met de bedoeling zijn minilabo Idylla op de Chinese markt te brengen. De toepassing is wel beperkt tot oncologie.

  Oncologie is in China echter een grote markt. In 2015 werden meer dan 4 miljoen kankergevallen gediagnosticeerd in China. Longkanker is de meest voorkomende kanker in de Volksrepubliek, met jaarlijks bijna 800.000 nieuwe gevallen. 'Door het stijgend aantal kankergevallen groeit ook het aantal gerichte en immuno-oncologie behandelingen die voorgeschreven worden met behulp van de resultaten van moleculaire diagnosetests.'

  'De Chinese MDx markt is een van de snelst groeiende ter wereld en zal naar verwachting een totale waarde hebben van USD 1,5 miljard tegen einde 2022', klinkt het in een persbericht.

  De joint venture zal zich aanvankelijk bezighouden met lokale productie, commercialisatie en registratie bij de Chinese autoriteiten van de bestaande producten uit het oncologietestmenu van Idylla. Het gaat onder meer om melanoom, darm- en longkanker. In een volgende fase zou de joint venture dan nieuwe tests ontwikkelen 'op maat van de specifieke noden van de Chinese markt'.

  De totale investering in de joint venture voor beide partijen bedraagt 14 miljoen euro.

  ©REUTERS

 • Bod PAI op Ontex van de baan

  Ontex , fabrikant van luiers, vrouwenhygiëne- en incontinentieproducten, heeft een 'geüpdatete indicatie van interesse' ontvangen van PAI Partners. Vermits de waarde lager ligt dan het eerdere voorstel van de Franse private equity-groep, heeft de raad van bestuur van Ontex besloten dat ze 'een bod tegen dergelijke voorwaarden' niet kon aanbevelen. De raad beschouwt de zaak dan ook als gesloten.

  In die context heeft PAI ook aan Ontex laten weten dat het de zaak als gesloten beschouwt. De episode van interesse en een mogelijk bod op Ontex door PAI is met andere woorden voorbij.

  In een persbericht zegt Ontex nog dat de raad van bestuur het volle vertrouwen behoudt in de strategie van het management. De halfjaarresultaten toonden trouwens 'een duidelijke vooruitgang' aan. Voorzitter Luc Missorten laat nog weten dat de raad van bestuur 'een grondige beoordeling van de beschikbare opties' aan het uitvoeren is om 'het leveren van waarde voor onze aandeelhouders te versnellen'.

 • Goedemorgen!

  Lingeriegroep Van de Velde wond er vrijdag nabeurs geen doekjes om. 'Een zeer sterke winstdaling' mogen de aandeelhouders over het boekjaar 2018 verwachten. Over het eerste halfjaar zakte de bedrijfswinst al met een kwart. Over de tweede jaarhelft zal er door een combinatie van krimpende omzet en oplopende kosten geen beterschap zijn.

  Let wel: dat boekjaar 2018 geen hoogvlieger zal zijn, was na een eerdere winstwaarschuwing het slechtst bewaarde geheim van het Brussels koersenbord. Het aandeel Van de Velde verloor dit jaar al meer dan een derde van zijn waarde. In vergelijking met de piek van het aandeel eind 2016, 68,2 euro, beloopt het verlies bijna 60 procent.

  Begin 2017 kwam er een eind aan een indrukwekkende staat van dienst: Van de Velde kondigde toen de eerste omzetdaling aan sinds het bedrijf in 1997 naar de beurs trok. Die achttien groeijaren op rij maakten van het aandeel lange tijd één van de oogappels van de Brusselse beurs.

  Het wordt dus uitkijken in welke mate beleggers de wel erg sombere outlook van CEO Erwin Van Laethem al in hun outlook verrekend hadden. Veel zal ook afhangen van het algemene beursklimaat: de Brusselse beurs sloot vrijdag voor de tweede dag op rij stevig in het rood af, door de escalerende muntcrisis in opkomende landen als Turkije en Argentinië en de dreiging van een vers rondje in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.

  ©BELGA

Meer uit Markten Live

Tijd Connect