1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen trappelen ter plaatse

In tegenstelling tot Wall Street konden de Europese beurzen geen vuist maken. In Brussel werd Exmar beloond voor merkelijk betere resultaten, al blijven er probleemdossiers.
 • Verkoop beurs van Milaan dreigt te ontaarden in hevige biedstrijd

  Euronext deed maandagochtend met enkele Italiaanse partijen een bod op Borsa Italiana. In de namiddag kwam de Zwitserse beurs al met een hoger bod. En ook de Duitsers willen de beurs van Milaan inlijven.

  Voor de kleine Belgische belegger lijft Euronext de Milanese beurs beter in. Euronext heeft de gewoonte dezelfde tarieven te vragen voor al zijn markten. Veel makelaars passen die lagere kosten toe voor hun klanten. Handelen in Amsterdam, Parijs of Lissabon kan bij de meeste tegen dezelfde kostprijs als in Brussel. Voor de beurs van Oslo, die pas sinds vorig jaar deel uitmaakt van Euronext, is dat nog niet zo.

  Lees hier ons artikel. 

 • GBL stopt 50 miljoen in ‘health tech' fonds

  GBL  stopt via zijn vehikel Sienna Capital 50 miljoen euro in een nieuw fonds die de ‘toekomstige leiders in gezondheid en technologie’ willen opsporen. Het fonds wordt geleid door de familie Desmarais en heeft 150 miljoen euro op zak. Het fonds zoekt tickets van 10 tot 15 miljoen euro. Het kijkt zowel naar meerderheids- als minderheidsbelangen. Sienna investeert zowel in fondsen als rechtstreeks in bedrijven. Vorige week stopte het de Britse start-up Pollen (concerttickets) 21 miljoen euro toe.

 • Aedifica bouwt zorgresidentie in Almere

  Aedifica breidt zijn aanwezigheid in Nederland uit met een nieuw bouwproject in Almere. De specialist in zorgvastgoed investeert 9 miljoen in de ontwikkeling van een nieuwe zorgresidentie. Er zal plaats zijn voor 28 mensen met hoge zorgbehoeften en voor 10 personen die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag. Het nieuwe project zou in het eerste kwartaal van 2022 klaar moeten zijn.

 • Europese beurzen sluiten met minimale winsten

  De Euro Stoxx 50 eindigde met 0,03 procent winst en bleef dus nagenoeg stabiel. De brede Stoxx Europa 600 won 0,15 procent. Winsten voor bedrijven uit de reissector en de technologiesector werd tenietgedaan door verliezen bij energiebedrijven.

  De Bel20 moest het stellen met een winstje van 0,1 procent. In de index stonden Argenx (+2,5%) en Cofinimmo (+2,3%) aan de klimzijde, terwijl Umicore (-2,2%) en Colruyt (-1,45%) onder druk stonden.

  Op de brede markt sprongen de sterke prestaties van Global Graphics (+11,3%) en Exmar (+7,4%) in het oog.

 • Oracle bevestigt gesprekken met TikTok | Aandeel schiet hoger

  De handel in Oracle is hernomen nadat de groep bevestigde gesprekken te voeren met TikTok voor de overname van de Amerikaanse activiteiten. Oracle snijdt daarmee Microsoft de pas af. 

  Oracle  schiet 7 procent hoger. Microsoft  stijgt desondanks ook met 2 procent. 

 • Nikola tuimelt 9 procent

  Het aandeel Nikola  is een dissonant op Nasdaq. Het tuimelt 9 procent tot onder 30 dollar. Dinsdag was het aandeel nog 41 procent gestegen na een deal met General Motors. Maar sindsdien is het helemaal terug naar af na een kritisch rapport van Hindenburg Research, een shorter. Volgens Hindenburg heeft Nikola zich schuldig gemaaakt aan 'dozijnen leugens', onder meer over de eigen verwezenlijkingen in batterijtechnologie.

  Volgens Nikola is het rapport van Hindenburg waardeloos en dient het enkel om shorters rijker te maken. Nikola neemt juridische stappen tegen Hindenburg.

 • Wall Street op winst

  De Dow Jones  opent 0,7 procent hoger. De Nasdaq Composite  verstevigt 1,4 procent.

  ©AFP

 • ‘Alibaba praat over forse investering in Grab'

  De Chinese e-commerce-reus Alibaba onderhandelt over een investering van 3 miljard dollar in Grab Holdings, vernam Bloomberg uit goede bron. Grab biedt in Zuidoost-Azië alternatieve taxidiensten (à la Uber), maaltijdbezorging en betaaldiensten aan. Grab zou het geld deels gebruiken om het belang van Uber in Grab voor een deel terug te kopen.

 • Amerikaanse futures stevig in de plus

  Met nog een klein uur te gaan kijken we even naar de Amerikaanse futures. En die staan heel mooi positief. De future op de Dow Jones noteert 0,9 procent in de plus en die op de S&P500 1,2 procent. Nog sterker presteert de future op de Nasdaq Composite die 1,4 procent hoger gaat. Het belooft dus een sterke sessie in New York te worden.

 • Mnuchin: ‘Derde kwartaal wordt heel sterk'

  In een kort interview met CNBC voorspelt de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin dat dankzij de heropening van de economie, het derde kwartaal zeer sterk wordt. Maar er zijn ook gebieden van de economie die meer inspanningen zullen vergen. Denk aan de reissector, entertainment, hotels, kleine ondernemingen, restaurants…

 • OPEC stelt verwachtingen olievraag neerwaarts bij

  Opec stelt zijn vooruitzichten voor de wereldwijde vraag naar olie neerwaarts bij. Dat blijkt uit het maandelijkse rapport van het oliekartel. Volgens Opec zou de vraag naar olie dalen naar 90,2 miljoen vaten per dag in 2020. Dat is 400.000 vaten per dag minder dan in de vooruitzichten van vorige maand. 

  Volgens de Opec vindt er een zwakker dan verwacht herstel plaats in de Indiase vraag naar olie. Ook andere Aziatische landen schijnen het slecht te doen. Het kartel waarschuwt dat de neerwaartse risico's groot blijven voor de eerste helft van volgend jaar. Voor de landen die in de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zitten, lees ontwikkelde landen, zou de vraag nog wel stijgen. 

  De prijs voor een vat Brent olie trappelt ter plaatse op 39,83 dollar.

  ©REUTERS

 • Europese beurzen vlak

  Omstreeks 13 uur zijn de winsten in Europa verdwenen. De Euro Stoxx 50 en de Stoxx Europe 600 noteren vlak. De brede index wordt omlaaggetrokken door de oliewaarden. De prijs van de Brent-olie zakt licht (-0,3%).

  Wall Street is intussen wel op weg naar een hogere opening op basis van futures. Overnamenieuws en signalen dat er vooruitgang wordt geboekt in de ontwikkeling van een vaccin stutten het sentiment.

 • BP: 'Tijdperk almaar groeiende vraag naar olie is voorbij'

  De wereldwijde vraag naar olie zit op een historisch hoogtepunt, zegt de oliegroep BP in haar vooruitzichten voor de energiesector. Thuiswerken en de opkomst van elektrische voertuigen doen de olievraag dalen. Dat zegt BP in zijn jaarlijkse vooruitzichten.

  Lees hier meer.

 • Europese industriële productie stijgt

  Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat is de Europese industriële productie in juli verder toegenomen. Ook in mei en juni was er sprake van een verbetering van de situatie.

  De productie in de Europese industrie steeg in juli met 4,1 procent maand op maand. Economen hadden wel op een productiegroei van 4,2 procent gerekend. Ten opzichte van juli 2019 lag de productie nog altijd 7,7 procent lager. 

 • Canadezen doen cashbod op G4S

  Het Canadese beveiligingsbedrijf Garda World doet een cashbod op G4S  van 190 pence per aandeel. Het biedt een premie van 30 procent op de slotkoers van vrijdag. In een reactie schiet G4S in Londen ruim 20 procent hoger.

  Het bod heeft een omvang van 2,95 miljard Britse pond (3,2 miljard euro).

  Garda World zegt dat het de voorbije drie maanden drie keer de raad van bestuur heeft benaderd. Dat leidde tot niets. Nu richt Garda World zich rechtstreeks tot de aandeelhouders.

 • 'AstraZeneca lijkt goede partner Biocartis'

  Analist Lenny Van Steenhuyse reageert op het nieuws dat Biocartis goede resultaten boekte met een studie die het samen met AstraZeneca had uitgevoerd (zie post 11u38). 'De studie laat zien dat de test van Biocartis sneller is voor het opsporen van een specifieke mutatie die longkanker veroorzaakt (egfr-mutatie) dan concurrerende tests. De test van het bedrijf kon al binnen zeven dagen resultaat voorleggen, terwijl dat bij referentietesten al snel oploopt tot 21 dagen. Daarmee wordt de tijd om deze specifieke vorm van kanker te ontdekken ingekort, zodat dokters sneller beslissingen kunnen nemen over welke behandeling ze moeten toedienen.'

  Van Steenhuyse legt uit dat het snel traceren van een specifieke soort kanker ook voor farmaceuten als AstraZeneca belangrijk is. 'De egfr-mutatie is een van de meest voorkomende oorzaken van longkanker. Als je dat snel kunt ontdekken kan er meteen met de behandeling van AstraZeneca begonnen worden die specifiek is voor deze mutatie, waarmee de onderneming een voorsprong heeft op de concurrentie. Het gezamenlijke onderzoek is ook bij AstraZeneca in goede aarde gevallen want ze hebben de samenwerking met Biocartis uitgebreid. Het lijkt een goede partner te worden in toekomstige onderzoeken.'

  Van Steenhuyse behoudt zijn koopadvies en koersdoel van 8 euro. Het aandeel wint 2,5 procent.

   

 • Biocartis boekt goede resultaten met studie

  Biocartis heeft een studie met farmabedrijf AstraZeneca gedaan en kan melden dat het goede resultaten heeft geboekt. Het gaat om een test die een bepaalde soort longkanker (niet kleincellige longkanker) kan ontdekken. Het onderzoek is gedaan op 16 Europese testcentra en daaruit bleek dat testuitslagen met het Idylla-platform van Biocartis er al na 7 dagen waren, veel korter dan met vergelijkbare methoden.

  ©Kristof Vadino

 • ING trekt koersdoel Ahold Delhaize stevig op

  Hoewel het aandeel Ahold Delhaize dit jaar al een kleine 20 procent won en daarmee beter presteerde dan de markt, behoudt Hans D’Haese zijn koopadvies voor de Nederlands-Beligsche retailer. In zijn ogen is Ahold Delhaize nog steeds ondergewaardeerd. Op basis van de Bloomberg-consensus noteert het aandeel maar tegen een verhouding bedrijfswaarde/brutobedrijfswinst (EV/ebitda) van 5,8, terwijl de mediaan voor de Europese sectorgenoten 6,6 is.

  Hij heeft zijn model aangepast op basis van de tweede kwartaalresultaten en zijn ramingen opgetrokken. Ahold Delhaize profiteert op drie manieren van de coronacrisis. Allereerst is er het vele thuiswerken dat de verkoop van Ahold Delhaize aanzwengelt (ten nadele van cateraars en horeca). Voorts gaan consumenten door de economische crisis minder uit eten en koken ze meer thuis, ook voor gasten. Een derde gunstige factor is dat er minder prijscompetitie is sinds de uitbraak van de coronacrisis, wat goed is voor de operationele winstmarge.

  D’Haese denkt dat dit alles zal resulteren in meer dan 6 procent bijkomende omzetgroei in 2020/2021. Hij trekt zijn koersdoel op van 22 tot 29 euro en behoudt zijn koopadvies.

 • KBCS over Exmar: ‘Probleemdossiers blijven'

  De resultaten die Exmar vrijdagavond bekendmaakte, waren lager dan analist Bart Cuypers van KBC Securities had verwacht. De oorzaak is te zoeken bij de provisie van 17,7 miljoen dollar die Exmar aanlegde voor de onbetaalde facturen van YPF, de Argentijnse energiegroep die de Tango FLNG huurt en eind juni ‘force majeure’ inriep. Een tweede oorzaak is de bijkomende waardevermindering van 2,6 miljoen dollar op de vloot kleine gastankers (met druktanks).

  Het halfjaarrapport van Exmar was ‘mild positief’, zegt Cuypers, maar de hoofdproblemen blijven bestaan en de liquiditeit blijft krap zolang YPF niet (weer) regelmatig betaalt voor de diensten van de drijvende LNG-fabriek Tango FLNG. De analist sluit niet uit dat in de komende weken vooruitgang wordt geboekt in de onderhandelingen met YPF. Een probleem is wel dat door de sterk gedaalde gasprijzen (ten gevolge van de coronacrisis) het inzetten van de Tango FLNG niet meer rendabel is voor YPF.

  Het tweede probleemdossier is de drijvende hervergassingseenheid of FSRU waarvoor een contract is gesloten met Gunvor. Die heeft echter (nog steeds) geen opdracht voor het platform en is boos omdat Exmar voor de FSRU een ‘sale and leaseback’-deal heeft gesloten met het Chinese CSSC. Gunvor startte in oktober een arbitrageprocedure tegen Exmar die nog altijd loopt, maar betaalt wel op basis van het 10 jaar lopende chartercontract.

  Gelet op de onzekerheid past Cuypers in zijn waardering een korting van 50 procent toe op de Tango FLNG, van 40 procent op de FSRU en van 15 procent op de rest van de vloot (wegens het aanzienlijke financiële risico). Hij komt zou tot een netto-actiefwaarde van 2,50 euro, meteen zijn koersdoel. Zijn advies blijft ‘houden’.

 • Retail Estates krijgt fanmail

  De vastgoedspeler Retail Estates heeft fanmail binnen van Degroof Petercam. Analist Herman van der Loos verhoogt zijn advies voor het aandeel van 'toevoegen' naar 'kopen'. 'Het aandeel heeft het niet goed gedaan de laatste tijd, waardoor het volgens ons aantrekkelijk is. Ons koersdoel blijft onveranderd op 72 euro.'

  De analist zegt dat de laatste kwartaalcijfers van de groep er prima uitzagen. 'Alle kosten omtrent corona waren duidelijk lager dan onze verwachtingen.' Verder denkt van der Loos dat het behouden van het dividend op 4,40 euro 'perfect haalbaar' is. Wel benadrukt de beurskenner dat de lage beurskoers een rem kan zetten op de uitbreiding van de portfolio, omdat het ophalen van kapitaal moeilijker is. 

  ©Benjamin Brolet

 • 'Celyad kan tot voorbij midden 2021 vooruit'

  Analiste Sandra Cauwenberghs van KBC Securities reageert kort op het nieuws dat Celyad een kapitaalverhoging van 25 miljoen dollar doet. 'Aan het einde van het eerste semester had Celyad 27 miljoen euro in kas. Daarmee kon het vooruit tot de eerste helft van 2021. Een nieuwe cashinjectie zorgt ervoor dat het bedrijf verder kan tot voorbij dat tijdstip.'

  Celyad verliest 3,5 procent.

 • De bedrijven die hun dividend (quasi) zeker niet verlagen

  Het beurshuis Jefferies selecteerde een aantal bedrijven die hun dividend in alle scenario's (hoogstwaarschijnlijk) niet zullen verlagen. Spoiler: Ahold Delhaize  en Unilever  zijn daarbij.

  Lees hier meer.

 • Celyad doet kapitaaluitgifte

  Een bijzondere kapitaaluitgifte van biotechbedrijf Celyad . De groep verkoopt aan Amerikaanse investeerders voor 25 miljoen dollar aan aandelen. Het verkoopt de aandelen voor een prijs van 9,91 dollar, de slotkoers van vrijdag. Doordat de aandelen worden uitgegeven aan die koers vindt er geen verwatering plaats.

  Het kan volgens Celyad tot 36 maanden duren voordat de kapitaalronde afgelopen is. Het aandeel gaat meer dan 3 procent lager.

 • 'Bois Sauvage versterkt zijn vastgoedpoot significant'

  Analist Michiel Declerq van KBC Securities benadrukt nog eens dat Bois Sauvage zijn vastgoeddivisie flink versterkt door een belang te nemen van 30 procent in de vastgoedgroep Eaglestone (zie post 8u18). 'Hoewel de holding zijn blootstelling aan vastgoed heeft verhoogd in de afgelopen jaren bleef de portefeuille beperkt met 13 procent van de actiefwaarde van de holding. We verwachten dat deze aankoop de blootstelling vergroot tot 21 procent van de actiefwaarde.'

  Declerq schat de actiefwaarde van Bois Sauvage op 439 euro, waardoor het tegen een korting van 25,3 procent noteert. De analist herhaalt zijn houden-advies en zijn koersdoel van 350 euro. De holding wint 0,6 procent. 

 • ‘Plannen voor fusie Credit Suisse en UBS'

  In Zürich trekken de aandelen van UBS 1,75 procent hoger en die van Credit Suisse 2,4 procent. Volgens het online-portaal Inside Paradeplatz zouden er plannen worden gesmeed om de twee Zwitserse grootbanken samen te smelten. Het plan zou ‘Signal’ zijn gedoopt en de grote voortrekker zou UBS-voorzitter Axel Weber zijn. De Duitse econoom Weber was van 2004 tot 2011 voorzitter van de Bundesbank en zit sinds 2012 in de raad van bestuur van UBS.

  Tegenover Reuters wou UBS noch Credit Suisse reageren.

 • Europese beurzen winnen terrein

  De Europese beurzen zijn de week positief gestart. Ruim een half uur na de opening noteert het gemiddelde Europese aandeel 0,6 procent hoger.

  Euronext zakt 1,6 procent. De beursuitbater doet een niet-bindend bod op Borsa Italiana (zie post 7u42)

  Nestlé veert 0,3 procent op. Het Zwitserse voedingsbedrijf doet een bod van 2,6 miljard dollar op Aimmune Therapeutics (zie post 8u39)

  Wolters Kluwer trappelt ter plaatse. Het Nederlandse databedrijf neemt het Amerikaanse XCM Solutions over, een bedrijf dat workflow-producten maakt voor accountantskantoren. 

 • 'Vastgoeddeal van Bois Sauvage is positief nieuws'

  Kepler Cheuvreux reageert op het nieuws dat Compagnie du Bois Sauvage  een belang van 30 procent neemt in de vastgoedgroep Eaglestone (zie post 8u18). 'Wij zien dit als positief, omdat de holding laat zien dat het zijn strategie navolgt ondanks de moeilijke omgeving en de onzekerheid rond zijn belangrijkste belang United Belgian Chocolate Makers (UBCM).'

  Bois Sauvage kwam vorige week maandag ook met halfjaarcijfers. De holding had vooral last van de coronacrisis via haar chocoladebelangen gebundeld in UBCM. De omzet bij UBCM daalde met 33,5 miljoen euro. Dat komt door de verplichte sluiting van winkels wegens de lockdown en door het lagere aantal bezoekers bij de heropening. UBCM compenseerde de omzetdaling deels door een afname van het aanbod met 14,7 miljoen euro. Daarnaast knipte het bedrijf in de personeelskosten (-2,1 miljoen euro). Uiteindelijk kwam de nettowinst over het eerste halfjaar 13,1 miljoen euro lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar.

 • Bel20 opent in het groen

  De Brusselse sterrenindex start de week met een winst van 0,5 procent. 

  Aperam stijgt 1,1 procent. De inoxproducent kondigde vanochtend een managementwissel aan (zie post 7u26)

  Exmar vliegt 5 procent hoger na de halfjaarcijfers van vrijdagavond.

  Kiadis veert 6,9 procent op. Het Nederlandse biotechbedrijf start de klinische fase voor een covid-medicijn (zie post 8u06)

  Bois Sauvage  wint 0,7 procent. De holding kondigde vrijdagavond heeft een grote vastgoeddeal gesloten (zie post 8u18)

  ABO Group  zag de winst met 60 procent stijgen in de eerste jaarhelft (zie post 8u19). Het aandeel noteert op de fixingmarkt. 

 • Nestlé doet bod op Aimmune Therapeutics

  Het Zwitserse voedingsbedrijf Nestlé doet een bod van 34,50 dollar per aandeel op het Amerikaanse Aimmune Therapeutics met het doel om alle aandelen van de farmaceut te bemachtigen. De onafhankelijke leden van Aimmune's raad van bestuur bevelen het bod aan. 

  De gezondheidsdivisie van Nestlé bezat al 26 procent van de aandelen van Aimmune. Samen met dat deel van de aandelen heeft de overnamedeal een ondernemingswaarde van zo'n 2,6 miljard dollar. De overname moet in het vierde kwartaal rond zijn.

  Het Zwitserse bedrijf waardeert de groep om zijn anti-allergiemiddel Plaforzia. 'Aimmunes Plaforzia is het eerste en enige geneesmiddel om de hevigheid van een allergische aanval door pindanoten te verminderen', zegt Nestlé over de biotechgroep. 'De transactie combineert onze kennis op het gebied van voeding met een van de innovatiefste bedrijven op het gebied van behandelingen van voedselallergieën. Samen zijn we in staat een brede waaier aan oplossingen aan te bieden die de levens van mensen met voedselallergieën zullen veranderen.' 

  ©AFP

 • Geschil met Argentijnen knaagt aan winst Exmar

  De Antwerpse gastankergroep Exmar boekte over de eerste jaarhelft een bedrijfswinst van 19,2 miljoen euro, wat 17 procent meer is dan een jaar eerder (16,4 miljoen euro). Op het niveau van de nettowinst was de vooruitgang nog meer uitgesproken: de Antwerpse scheepvaartgroep, met als referentieaandeelhouder Nicolas Saverys, rapporteerde een nettowinst van 4,4 miljoen dollar. Een jaar eerder moest Exmar nog een verlies van 7,8 miljoen dollar opbiechten.

  Toch was de winst veel hoger geweest wanneer het bedrijf geen geschil had met de Argentijnse huurder van de Tango FLNG.

  Lees hier verder!

  ©Exmar

 • ABO ziet winst 60 procent stijgen

  Milieuconsultant ABO Group realiseerde in de eerste helft van het jaar een 1,3 procent hogere omzet tot 23,9 miljoen euro. De operationele winst voor afschrijvingen ging 14 procent hoger tot 3,8 miljoen euro. Onderaan de resultatenrekening was er een nettowinst van 965.000 euro, goed voor een stijging van 60 procent. 

  ABO kende vooral groei in Frankrijk, in België liep de omzet terug. 

 • Bois Sauvage doet grote vastgoeddeal

  Compagnie du Bois Sauvage   kondigde vrijdagavond de aankoop aan van een belang van 30 procent in de vastgoedgroep Eaglestone. Met de overname is een bedrag gemoeid van 63 miljoen euro. Daar kan nog 3 miljoen bijkomen.

  Bois Sauvage wil met de aankoop de blootstelling aan vastgoed verhogen en bijdragen tot de groei van Eaglestone. Eaglestone is zowel actief in residentieel, kantoor en retailvastgoed. De groep werd in 2010 opgericht en kende sindsdien een snelle groei, onder meer door transacties in België en Luxemburg.

  De portefeuille van Eaglestone bestaat uit meer dan 80 projecten die samen een investeringswaarde hebben van 1,5 miljard euro. CEO's Gaétan Clermont en Nicolas Orts blijven de activiteiten leiden.

 • Vlaamse streamingoorlog breekt nu echt los

  Streamz, alias de Vlaamse Netflix, dat is opgezet door telecommer Telenet en DPG Media schiet vandaag uit de startblokken. Dinsdag is het de beurt aan Disney+. Welke troeven hebben de streamingdiensten in de strijd om de Vlaamse kijker?

  Lees hier meer!

  ©BELGA

 • Hoe verstandig beleggen in opties

  Een populair onderwerp dezer dagen: beleggen met opties. Maar hoe doe je dat verstandig? Collega Christophe De Rijcke legt het uit: hierzo!

 • Kiadis start klinische fase voor covid-medicijn

  Het Nederlandse biotechbedrijf Kiadis heeft de goedkeuring van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond gekregen om te starten met de klinische fase van zijn coronamedicijn. 

 • Euronext en CDP doen niet-bindend bod op Borsa Italiana

  Beursuitbater Euronext laat zojuist in een persbericht weten dat het samen met de Italiaanse staatsbank Cassa Depositi e Prestiti (CDP) en de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo een niet-bindend bod doen op Borsa Italiana. De hoogte van het bod is niet bekend. 

  Vorige week stuurden zowel Euronext als CDP een statement uit waarin ze stelden dat ze samen aan een bod werkten op de beurs van Milaan. Toen werd er nog niet gerept over een samenwerking met Intesa Sanpaolo. Het persbureau Bloomberg meldde eerder op basis van ingewijden dat het bod de Italiaanse beurs op 4 miljard euro waardeert. 

  Ook rivaal Deutsche Börse zou aan een bod werken op de Borsa Italiana. Bij Europese beursuitbaters is een stevige consolidatiestrijd bezig. Eerder dit jaar greep Euronext naast de overname van de beurs van Madrid, die verrassend werd weggekaapt door SIX, de uitbater van de beurs van Zürich. 

  De huidige eigenaar van de Borsa Italiana is de London Stock Exchange (LSE).

 • Managementwissel bij Aperam

  Inoxproducent Aperam meldt net in een persbericht dat de directeur van de divisie Services & Solutions Ines Kolmsee vanaf vandaag plaats zal maken voor Nicolas Changeur. Changeur was hiervoor Chief Marketing Officer bij de divisie roestvrijstaal. 

 • TikTok stopt gesprekken met Microsoft en kijkt naar Oracle

  Het persbureau Bloomberg meldt op basis van bronnen dat het bedrijf boven de razendpopulaire socialemedia-app TikTok, Bytedance, de gesprekken met de softwarereus Microsoft heeft stopgezet. In plaats daarvan zou het liever een samenwerking met softwaregigant Oracle aangaan.

  De voorwaarden voor de deal zouden nog altijd niet duidelijk zijn, maar Oracle zou een aandeel krijgen in een nieuw opgezette Amerikaanse tak van TikTok. Daarbij zou de Amerikaanse partner de data van TikTok in zijn cloud servers opslaan. Het zou volgens bronnen eerder gaan om een herstructurering van het bedrijf, in plaats van een rechtstreekse verkoop. 

  Voor meer: hierheen!

  ©REUTERS

 • Nvidia koopt Arm van Softbank

  De Britse chipontwikkelaar ARM, één van de belangrijkste bedrijven wereldwijd voor de smartphone-industrie wordt overgenomen door de Amerikaanse chipmaker Nvidia .

  ARM was in handen van het Japanse technologieconcern Softbank, dat vier geleden 32 miljard dollar (27 miljard euro) betaalde voor het bedrijf. Nvidia zou 21,5 miljard dollar in aandelen en 12 miljard dollar in cash neertellen voor ARM, wat het tot de grootste overname in de chipindustrie zou maken. Beide partijen onderhandelen al enkele weken en een transactie zou de komende dagen al bekend gemaakt kunnen worden.

 • 5 favoriete aandelen van Christian Schmitt

  De fondsbeheerder van ETHENEA Independent Investors is tuk op de beleggingsreuzen BlackRock en Morningstar.

  Lees hier meer!

  ©REUTERS

 • FNG-oprichter Penninckx in de cel

  Dieter Penninckx en zijn vrouw Anja Maes, twee van de drie oprichters van de failliete modeketen FNG, zijn gearresteerd. Ze hielden zich niet aan de voorwaarden van hun eerdere vrijlating.

  Lees hier meer!

  ©SISKA VANDECASTEELE

 • Tuimelend Tesla | Bull, Bear & Bas

  We verwijzen nog even naar onze marktenvlog waarin collega Bas van der Hout ingaat op de stevig koersval van Tesla vorige week en de oorzaken daarvan:

  Tuimelend Tesla | Bull, Bear & Bas

 • Waar u deze week naar uit moet kijken

  Het belangrijkste deze week is de vergadering van de Amerikaanse centrale bank (Fed). Woensdag buigt de Fed zich over de rente. Bij het vorige besluit, eind juli, liet de Amerikaanse centrale bank zowel de rente als de stimulus stabiel.

  Voorzitter Jerome Powell toonde zich wel bezorgd over de toename van het aantal coronabesmettingen in de VS. Intussen lijken de VS de pandemie beter onder controle te hebben, maar blijkt het herstel van de arbeidsmarkt te sputteren.

  Eind augustus stelde de Fed zijn inflatiedoelstelling wat bij - het streven is nu een gemiddelde inflatie van 2 procent - maar economen verwachten niet dat dat al en impact zal hebben op de rentevooruitzichten. 

  Lees hier onze vooruitblik!

  ©REUTERS

 • Beleggers starten beursweek positief

  Goedemorgen iedereen! Na een matige beursweek waarin vooral de hooggewaardeerde techaandelen een correctie doormaakten, trappen beleggers de beursweek nu af met optimisme. Daarnaast kijken ze uit naar de vergadering van de Amerikaanse centrale bank (Fed) later deze week, die naar alle waarschijnlijkheid haar stimulerende beleid zal voortzetten. 

  De indexfutures van de Amerikaanse S&P500 winnen 1,2 procent en de Europese futures wijzen op een hogere opening met 0,4 procent. De Japanse Nikkei225 wint 0,7 procent, de Chinese CSI300 klimt 0,6 procent en de Koreaanse Kospi veert 1,1 procent op. 

  ©Bloomberg

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud