1. Markten Live
 2. Live blog
live

Qualcomm, dé 5G-belegging

De beurzen namen een voorschot op een 'voorzichtige Biden' in het Witte Huis, die zijn zin echter niet volledig zal kunnen doordrukken door een verdeeld Congres. De Bel20 was een muurbloempje bij die rally, door een koersval van ING.
 • Waarom de beurzen dansen op hét doemscenario in de VS

  Lees het antwoord hier

 • Qualcomm grootste fuifbeest op Nasdaq-feestje

  De Nasdaq Composite  noteert na een halve dag handel 1,9 procent in de plus. Op twee dagen steeg de index meer dan 6 procent. 

  Grootste uitschieter is deze keer Qualcomm met een sprong van liefst 14 procent naar een recordkoers. De chipontwerper legde veel beter dan verwachte resultaten en vooruitzichten voor. Het bedrijf profiteert naar eigen zeggen volop van de overgang naar 5G. Sinds begin dit jaar steeg Qualcomm al met 60 procent. 

  Het regent vandaag koersdoelverhogingen voor Qualcomm. Rosenblatt Securities bijvoorbeeld ziet het zo: 'Qualcomm levert schitterende resultaten af. Het is de beste manier om te spelen op de 5G-markt. En 5G zit nog maar in een vroeg stadium van groei.'

  Morgan Stanley voegt eraan toe: 'Elke mobilofoonoperator zal Qualcomm een licentievergoeding moeten betalen. 2021 ziet er fantastisch uit voor Qualcomm.

 • Euronext Brussel: Follow the money

  Voor ons Brusssels beursoverzicht, graag hierheen

 • Euronext plant kapitaalverhoging met voorkeurrecht

  Wie aandelen heeft van Euronext , kan binnenkort centen investeren om de overname van Borsa Italiana te financieren. Dat bevestigt de beursuitbater in de presentatie van zijn derdekwartaalcijfers. Er komt een kapitaalverhoging met voorkeurrecht. De Italiaanse beurs zal onmiddellijk tot de groepswinst bijdragen.

  De omzet van Euronext steeg in het derde kwartaal 12,7 procent tot 205 miljoen euro. Dat was vooral te danken aan overnames, zoals het Deense clearinghuis VP Securities en de energiebeurs Nord Pool. De tradinginkomsten van de bestaande activiteiten daalden 1 procent, wat werd goedgemaakt door andere diensten zoals datalevering en de afwikkeling van transacties na de handel. De brutobedrijfswinst dikte 9,1 procent aan. De nettowinst per aandeel steeg 13,8 procent tot 1,12 euro.

 • Bel20 eindigt slechts 0,1 procent hoger

  Terwijl de EuroStoxx50 vandaag 1,7 procent hoger trok, won de Bel20 amper 0,1 procent. De oorzaak is ING dat met een val van 4,8 procent een stevige rem zette op de Bel20. 

  De toppers in Brussel: Kinepolis (+10,1%), Recticel (+8,1%) en Resilux (+5,3%). 

  De floppers: Proximus (-3,2%), Van de Velde (-4,2%) en ING (-4,8%). 

 • Parijs legt afhaalmaaltijden aan banden

  Slecht nieuws voor de horeca en de maaltijdbezorgers in Frankrijk. In Parijs mag met onmiddellijke ingang geen eten of drank meer afgehaald of geleverd worden tussen 22 uur en 6 uur. Na 22 uur komt er ook een totaalverbod op alcoholverkoop. De politie stelt dat de afhaal- en bezorgingszaken te veel verkeer en samenkomsten veroorzaken.

 • Airbnb op weg naar beursdebuut in december

  Airbnb, het platform voor de particuliere verhuur van kamers en woningen, is van plan om volgende week een officiële registratie te doen voor zijn beursnotering. Daarmee ligt in principe de weg open naar een eerste notering in de loop van volgende maand, zeggen bronnen bij het bedrijf.

  De beursgang van Airbnb kan een van de grootste van het jaar worden. Het bedrijf kan dankzij de coronacrisis marktaandeel afsnoepen van hotels, die het moeilijker hebben om reizigers aan te trekken. Airbnb legde de voorbije maanden ook meer de nadruk op het verhuur van vakantiewoningen met veel groen.

  De beursgang van Airbnb zal kandidaat-beleggers voor het eerst een inkijk geven in de financiële keuken van het platform. Het bedrijf zou volgens Reuters zowat 3 miljard dollar kapitaal willen ophalen bij een waardering van meer dan 30 miljard dollar.

  ©AFP

 • Wall Street op forse winst

  De Dow Jones opent met een winst van 1,6 procent, de Nasdaq stijgt 2,8 procent. 

 • Merck neemt oncologiebedrijf over

  De farmareus Merck legt 2,75 miljard dollar op tafel voor het oncologiebedrijf VelosBio. Merck betaalt volledig in contanten. Het belangrijkste potentiële middel in de portefeuille van VelosBio is VLS-101, een behandeling voor bloedkanker en solide tumoren. De prooi is niet genoteerd.

 • SUV's en pick-ups doen GM scoren

  De Amerikaanse autobouwer General Motors klopt de prognoses over het derde kwartaal. De omzet bleef stabiel op 35,5 miljard dollar, maar dankzij forse besparingen en de verkoop van winstgevender wagens steeg de winst per aandeel met 65 procent naar 2,83 dollar. Vooral de VS en China deden het goed, waardoor de brutobedrijfswinst in de autotak verdubbelde. Net als bij Ford en FCA is dat te danken aan de immense populariteit van duurdere pick-ups en SUV's. 

 • Futures wijzen op sterk Wall Street

  Wall Street maakt zich op voor een fors hogere opening. De futures wijzen op een winst van 1,5 procent voor de Dow Jones en 1,9 procent voor Nasdaq.

  De beleggers omarmen de mogelijke uitslag van de presidentsverkiezingen: Biden wint, maar het Congres blijft verdeeld. Dat zou garanderen dat de voorstellen van Biden, zoals forse belastingverhogingen en meer regulering, het niet kunnen halen, maar dat bijvoorbeeld het beleid tegenover de EU en China gunstiger wordt voor de markten.

 • Nintendo profiteert van gamemania

  Voor wie zich afvraagt wat hij in deze coronatijden kan doen om de tijd te doden: gamen! Dat is althans de bezigheid van velen, want de Japanse gaminggroep Nintendo boekte ijzersterke cijfers en verhoogt de vooruitzichten.

  ©doc

  De goep van 'Super Mario' en 'Pokémon' verkocht in de eerste helft van haar boekjaar 12,5 miljoen Switch-consoles. 'Ook in oktober doet Switch het erg goed, en we verwachten veel van de eindejaarsverkopen', zei topman Shuntaro Furukawa. 'Daarom verhogen we de jaarprognose naar 24 miljoen consoles voor heel 2020'. Dat is een stijging met 26 procent tegenover de vorige prognose. Nintendo verhoogt ook de winstdoelstelling met de helft tot 450 miljard yen.

  Furukawa is er gerust op dat de lancering van de nieuwe Playstation 5 van Sony en de XBox van Microsoft geen extra concurrentie veroorzaken. Beide komen volgende week op de markt. Nieuwe spellen als 'Animal Crossing: New Horizons' brengen nieuwe klanten naar Switch. Ook bestaande spelletjes rond Super Mario of de Pokémons blijven goed scoren. Bovendien is de gebruikservaring anders. Playstation en XBox mikken vooral op een publiek van doorgewinterde gamers, vaak met ingewikkelde zeer visuele spelletjes. Nintendo mikt ook op kleinere kinderen en het hele gezin.

 • De Brusselse beursdag: follow the money

  Een Brusselse beursdag met een streepje Robert Redford. U leest het hier, starring Ilham Kadri en Steven van Rijswijk. 

 • Familie Wagner ziet brood in eigen panden

  De familie Wagner ziet duidelijk brood in de vastgoedgroep Warehouses Estates Belgium (WEB) die ze controleert. Verschillende familieleden, waaronder CEO Laurent Wagner, kochten sinds de pandemie begon voor 1,57 miljoen euro aandelen bij. Dat gebeurde vooral in de lente en de zomer. Bestuurder Jacues Peeters kocht op 15 oktober nog voor 210.600 euro aandelen, leren verschillende kennisgevingen aan de beurswaakhond FSMA.

  De beurskoers van WEB viel sinds het begin van de coronacrisis met 34 procent terug. In de eerste jaarhelft inde WEB 15,6 procent minder huurinkomsten wegens de vele winkelsluitingen. De bezettingsgraad daalde van 94,5 naar 90 procent. WEB is niet alleen actief in het winkelsegment (vooral baanwinkels), maar verhuurt ook kantoren en logistieke gebouwen. In het derde kwartaal was er al beterschap: de huurinkomsten stegen op jaarbasis met 0,7 procent, maar de nieuwe lockdown doorkruist dat herstel.

 • BAM en de dure Afsluitdijk

  Bij het Nederlandse bouwbedrijf BAM is de superwinst van vanochtend bijna weggesmolten. Volgens onze Nederlandse collega Arend Jan Kamp van IEX is dat deels te wijten aan de onzekerheid over de renovatie van de Afsluitdijk waaraan BAM bouwt, een heel groot project dat BAM met een zeer scherpe aanbesteding binnenhaalde. Het contract met de overheid wordt heronderhandeld en zal zeker 300 miljoen euro duurder uitvallen en drie jaar langer duren. De Afsluitdijk verbindt Noord-Holland met Friesland.

  BAM heeft een pover trackrecord met heel scherp aanbestede, heel grote projecten.
  Arend Jan Kamp
  Nederlands beursanalist

  'Sectorgenoot VolkerWessels sprak er destijds semi-schande van, en het is zeldzaam dan bouwmanagers zich zo uitlaten over elkaar', zegt Kamp. 'BAM heeft een pover trackrecord met heel scherp aanbestede, heel grote projecten.'

  ING wijst erop dat de markt nog steeds onzeker is over de precaire balans van BAM. 'De kortetermijnverplichtingen op de balans bedroegen eind juni 3,2 miljard euro. We schatten de kaspositie op 262 miljoen euro. Een forse toename van het werkkapitaal - niet ongewoon bij BAM - met zowat 10 procent zou alle cash meteen absorberen.' In juni 2021 moet BAM een converteerbare obligatie herfinancieren.

 • Amerikaanse verkiezingen: een executive summary ...

  ... in vier bullet points. Meer weten? Hierheen!

 • Spaanse rente nadert de cero

  Een goed jaar na België is ook Spanje op weg naar de Grote Nul: het rendement op Spaans tienjarig overheidspapier is naar 0,07 procent gezakt.

  Met dank aan de bulkinkopen van staatspapier door de centrale banken om de pandemie te bestrijden. De Europese Centrale Bank liet vorige week verstaan dat extra stimulus tegen december op komst is. Bij de Britse centraal bankiers was deze ochtend het al prijs. En vanavond staat de Federal Reserve op het menu. Bij de laatste liet voorzitter Jerome Powell al verstaan dat het gevaar niet te veel stimulus is, maar te weinig

  De cero van Alberto Contador

 • Immobel verkoopt Leuvens complex met assistentiewoningen

  Nieuws vers van de pers van Immobel : de projectontwikkelaar verkoopt een complex met 111 assistentiewoningen aan de Leuvense vaart aan Leuven NV, een vennootschap beheerd door de Zwitserse levensverzekeraar Swiss Life Asset Managers.

  Er is al een 25-jarig huurcontract getekend met Domitys, de Franse marktleider voor het beheer van assistentiewoningen. Immobel werkte samen met Domitys voor de ontwikkeling van het complex, dat onder meer ook een restaurant, zwembad, kapsalon en wellness- en fitnessruimte telt. Met pensioen gaan, is misschien nog niet zo slecht....

 • UBS: 'ING kan een derde van zijn beurswaarde uitkeren'

  UBS handhaaft zijn koopadvies voor ING  en koersdoel van 8,50 euro, maar erkent dat de grootbank met haar kwartaalrapport onder de lat is gebleven. Vooral de nettorente-inkomsten vielen tegen, een trend die analist Johan Ekblom de komende maanden niet snel ziet veranderen. 

  We zouden graag van ING een iets duidelijker belofte zien om over een duidelijk afgelijnde periode het surpuskapitaal uit te keren
  Johan Ekblom
  UBS-analist

  Ekblom merkt echter op dat ING zichzelf flink ruimte heeft gegeven om de aandeelhouders in de watten te leggen. 'ING heeft de doelstelling voor de kapitaalbuffer forser dan verwacht verlaagd, naar 12,5 procent van de risicogewogen activa. Door de huidige buffer van 15,3 procent heeft ING een surpluskapitaal van 8,7 miljard, een derde van de huidige beurswaarde.'

  Toch mag het voor de UBS-analist nog iets enthousiaster. 'We zouden van ING graag een iets krachtiger belofte zien om over een duidelijk afgelijnde periode het surpuskapitaal uit te keren.'

 • Duitse fabrieksorders stijgen verder

  Goed nieuws uit Duitsland: de fabrieksorders stegen in september met 0,5 procent maand op maand. Dat is echter alleen te danken aan de Duitsers. De binnenlandse vraag nam 2,3 procent toe, terwijl de buitenlandse orders 0,8 procent afnamen.

 • VGP promoveert naar top picklijst van KBC Securities

  De ontwikkelaar en verhuurder van logistiek vastgoed VGP krijgt promotie bij KBC Securities. Het beurshuis zet het aandeel in zijn toppicklijst en verhoogt de rating van opbouwen naar kopen met een koersdoel van 129 euro.

  'In deze volatiele handelsomgeving gedomineerd door de vrees voor Covid-19 verkiezen we logistiek voor investeringen in de vastgoedsector. In dat segment biedt VGP het meeste opwaartse potentieel', stellen de analisten Joachim Vansanten en Wido Jongman.

  VGP is volgens de analisten niet duur, en is met een rendement op het geïnvesteerde vermogen van zowat 10 procent dubbel zo winstgevend als WDP en Montea. Bovendien beschikt VGP over een grote landbank. Die is goed voor zeven jaar ontwikkelingspotentieel.

  KBCS ziet drie koerskatalysatoren:

  - Logistiek vastgoed weerstaat de coronapandemie, vooral door de grote vraag naar panden voor e-commerce. Daardoor moet de sector het beter doen dan de markt.

  - De aankondiging van een nieuw vlaggenschipproject in Nederland en/of een nieuwe joint venture met de Duitse verzekeraar Allianz.

  - En last but not least: een mogelijke opname in de EPRA-vastgoedindex van ontwikkelde landen in de eerste helft van 2021. VGP genereert meer dan 75 procent in wat de indexberekenaar FTSE Russell als 'ontwikkelde landen' ziet, de grens voor een opname.

 • Jefferies verhoogt koersdoel voor Bpost

  Bpost  trok gisteren een spurtje na het sterke kwartaalrapport en valt vandaag een beetje terug: minus 1 procent naar 8,645 euro. Het beurshuis Jefferies verhoogt het koersdoel van 10 naar 12 euro, logischerwijs luidt het advies onverminderd 'kopen'. 

  Bpost zal in 2021 meer winst uit pakjes dan uit het klassieke briefverkeer halen
  David Kerstens
  Jefferies-analist

  Analist David Kerstens verwacht dat vanaf 2021 Bpost voor het eerst meer winst uit pakjes dan uit de klassieke brievenpost zal halen. 'Bpost noteert nu, inclusief schulden, tegen acht keer de jaarlijkse bedrijfswinst, een korting van 40 procent op de postsector', stipt Kerstens aan. Hij vindt die korting onterecht: niet alleen krimpt de klassieke brievenpost minder sterk dan bij sectorgenoten als PostNL, dit jaar zal ook de groei in pakjes een stuk groter zijn.

 • Heijmans profiteert van Hollandse woningboom

  In Amsterdam doet Heijmans het goed dankzij de huizenboom bij onze noorderburen. De bouwgroep trekt de jaardoelstellingen op na een sterk derde kwartaal. Heijmans geeft daarover geen concrete cijfers, maar stelt dat zowel de omzet als de operationele winst hoger uitviel dan in dezelfde periode vorig jaar. Heijmans mikt voortaan op een groei van de omzet en de brutobedrijfswinst met 5 à 10 procent. Na de halfjaarcijfers lag de ambitie nog op gelijkblijvende resultaten.

  De onderneming zegt vooral sterk te presteren in de woningbouw en de infrastructuur. Die eerste is het gevolg van de vastgoedhonger bij de Nederlanders. De pandemie zet nogmaals de waarde van een eigen, ruimere woning in de kijker. Voor infrastructuurwerken besliste de overheid om niet te besparen tijdens de crisis, om de economie een handje te helpen.

 • Meer duiding bij de extra Britse stimulus ...

  ... leest u hier. 

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx50  gaat 1 procent hoger. 

  ArcelorMittal stijgt 0,7 procent nu het langzaam weer aan dividenden denkt (post 8u53). 

  Nog in Parijs wint Legrand  3 procent na cijfers.

  Lufthansa wint 1,1 procent ondanks een miljardenverlies (post 7u24)

  BAM  schiet 12 procent hoger na een 'aanzienlijke verbetering van het resultaat in het derde kwartaal'.

 • Bel20 opent in het groen

  De Bel20  opent met een winst van 0,4 procent. 

  Solvay  wint 3 procent nu het weer prognoses durft te geven (post 7u31). 

  Euronav   wint 1,5 procent na kwartaalcijfers (post 8u19). 

  ING  zakt 1,7 procent na een lager dan verwachte winst (post 7u45). 

  Montea  wint 1,6 procent. Het ziet amper gevolgen van de coronacrisis (post 8u38).

 • ArcelorMittal kijkt langzaam richting dividend

  De staalreus ArcelorMittal is er in het derde kwartaal in geslaagd de nettoschulden met 900 miljoen dollar af te bouwen. 'We mikten lang op een nettoschuld van 7 miljard dollar. Nu we op dat niveau zitten, kunnen we langzaam aan dividenden denken', zegt de groep. Bij de publicatie van de jaarcijfers van 2020 komt er een nieuwe dividendpolitiek.

  Eerder dit jaar schortte ArcelorMittal de dividenden op als gevolg van de coronapandemie. 

 • Centraal bankiers: de totaaloorlog tegen de pandemie in beeld

  Sinds de Federal Reserve met een legendarisch persbericht op 23 maart de totaaloorlog tegen de pandemie aankondigde, zijn de centrale banken met de stimulus alleen maar meer in overdrive gegaan om de kapseizende economieën overeind te houden. Met bulkinkopen van bedrijfs- en overheidsschulden en onbeperkte kredieten aan de banksector. 

  Het gevolg: nog vóór de net aangekondigde extra stimulus (zie post van 8u10) beloopt de balans van de Bank of England nu 37 procent van de Britse economie, tegenover goed 20 procent bij de start van de Covid-19-crisis. Maar de 'Old Lady of Threadneedle Street' is nog een blozende maagd vergeleken met de Europese Centrale Bank:

 • Montea ziet amper gevolgen van coronacrisis

  Net als zijn collega en familiegenoot WDP eind oktober legt de verhuurder van logistiek vastgoed Montea een sterk kwartaalrapport  voor. De operationele winst (EPRA), die de basis vormt voor de dividenden, steeg in de eerste negen maanden van het jaar met 13 procent tot 42,2 miljoen euro. Per aandeel nam de winst 9 procent toe tot 2,66 euro.

  Montea stelt dat de coronapandemie slechts een 'zeer beperkte impact' zal hebben op de financiële prestaties dit jaar. Sinds Nieuwjaar inde het bedrijf 99 procent van zijn huurinkomsten. De bezettingsgraad blijft met 99,3 procent erg hoog, en de contracten hebben een duurtijd van gemiddeld 7,7 jaar. Dat toont aan dat de vraag naar logistiek vastgoed robuust blijft. Onder meer door de boom van e-commerce groeit de vraag naar magazijnen om de klanten te beleveren.

  De waarde van de vastgoedportefeuille groeide met 11 procent naar 1,285 miljard euro. De schuldgraad is met 40 procent relatief beperkt. Montea bevestigt dan ook zijn ambitie om de portefeuille met 300 miljoen euro te laten groeien in 2020 en 2021. Driekwart van de groei is al in concrete plannen gegoten.

  Voor 2020 herhaalt Montea zijn prognoses: een stijging van de EPRA-winst met minstens 5 procent tot 3,44 euro per aandeel. Het brutodividend moet diezelfde koers volgen tot 2,66 euro.

 • Europese beurzen op weg naar winst

  De Euro Stoxx50 opent naar verwachting met een winst van 0,4 procent. 

 • Kwartaaldividend Euronav neemt duik van 80 procent

  De olierederij Euronav  realiseerde in het derde kwartaal een nettowinst van 46 miljoen dollar, of 22 dollarcent per aandeel. Dat is minder dan de consensusprognose volgens Bloomberg (25 cent). De nettoschuld stond eind september op 1,09 miljard dollar. 

  Zoals beloofd keert Euronav 80 procent van die winst uit in de vorm van de inkoop van eigen aandelen of via een dividend. Euronav heeft al 18,5 miljoen dollar uitgegeven aan de inkoop van eigen aandelen. Blijft over: 18,5 miljoen dollar om uit te keren als dividend. Dat is 9 cent per aandeel. Dat dividend wordt in de loop van november uitbetaald. Ter vergelijking: in augustus lag het interim-dividend over het tweede kwartaal nog op 47 dollarcent na een kwartaalwinst van 259 miljoen dollar.

  Euronav ziet de winst slinken als gevolg van lagere olietransporttarieven. 'Enerzijds stijgt het aanbod aan tankers op korte termijn, anderzijds is er een trager herstel van de vraag naar olie. Die combinatie treft onze sector nu, en allicht ook in de winter. Met meer dan 1 miljard dollar aan liquide middelen kunnen we deze periode doorkomen en mogelijk kansen grijpen waar ze voorkomen', zegt CEO Hugo De Stoop.

  Met meer dan 1 miljard dollar aan liquide middelen, kunnen wij deze periode doorkomen en mogelijk kansen grijpen waar ze voorkomen.
  Hugo De Stoop
  CEO Euronav

 • Bank of England countert pandemie met extra stimulus

  De Britse centrale bank schiet in actie om de impact van de pandemie te counteren, zeker nu Engeland sinds vandaag weer in lockdown is gegaan. De Bank of England houdt de rente op een dieptepunt van 0,1 procent, maar verhoogt de inkoop van schuldpapier met 150 miljard pond (165 miljard euro) tot 875 miljard pond. 

 • ING schrapt 1.000 jobs | Wil voortaan helft van winst uitkeren

  ING  zag de winst in het derde kwartaal zakken naar 788 miljoen euro, tegenover 1,34 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. De analistenprognoses varieerden, afhankelijk van de bron, van 844 miljoen euro tot 1,01 miljard euro. De winst van ING kreeg een deuk door een waardevermindering van 230 miljoen euro op het belang van ING in TMB, een Thaise bank.

  De Nederlandse bank gaat verder in de kosten snijden. Er verdwijnen 1.000 jobs tegen eind 2021, onder meer bij de zakenbank. Alle kantoren in Zuid-Amerika sluiten en ook sommige kantoren in Azië.

  ING kondigt een nieuwe dividendpolitiek aan. De bank wil voortaan 50 procent van de nettowinst exclusief uitzonderlijke elementen uitbetalen als dividend en/of via de inkoop van eigen aandelen. De vorige dividendpolitiek was er een van 'progressieve dividenden'. Zodra de ECB het toelaat, wil ING zowel over 2019 als over 2020 een dividend uitkeren.

 • Solvay durft beleggers weer prognose te geven

  De essentie van het kwartaalrapport van Solvay ? De chemiereus durft na een erg moeilijke zomer beleggers weer een jaarprognose te gunnen. CEO Ilham Kadri voorspelt voor heel 2020 een brutobedrijfswinst (ebitda) tussen 1,89 en 1,97 miljard euro. Dat is duidelijk minder dan de 2,32 miljard euro over 2019, vooral door de crisis in de luchtvaartsector. Analisten rekenden voor 2020 gemiddeld op 1,925 miljard euro. 

  Er volgen nog enkele belangrijke desinvesteringen
  Ilham Kadri
  CEO Solvay

  In het derde kwartaal zakte de omzet van Solvay harder dan verwacht: -18 procent naar 2,1 miljard euro. De ebitda hield beter dan verwacht stand met een krimp van 21 procent naar 473 miljoen euro. 

  Belangrijk: Kadri is begonnen aan een kritische doorlichting van de portefeuille. Het Portugese natriumchloor gaat de deur uit, net als de Zuid-Koreaanse fluorchemie. 'En er volgen nog enkele belangrijke desinvesteringen', zegt Kadri, die sinds haar aantreden sterk op kostenbesparingen en cashflow focust

 • Lufthansa slikt 1,97 miljard euro verlies

  Deutsche Lufthansa slikte in het derde kwartaal een verlies van 1,97 miljard euro. Dat verlies komt er na een omzetduik van 74 procent tot 2,66 miljard euro als gevolg van de coronacrisis. 

  In de laatste drie maanden van het jaar verwacht Lufthansa maandelijks 350 miljoen euro cash te verbranden. 

  We staan voor een winter die hard en uitdagend zal zijn voor onze sector.
  Carsten Spohr
  CEO Lufthansa

 • QRF houdt vast aan dividend ondanks corona

  QRF  heeft in het derde kwartaal de impact van corona kunnen beperken. De kwijtschelding van een deel van de huur had in het tweede kwartaal al een impact van 0,12 euro per aandeel. Eind september was dat bedrag opgelopen naar 0,13 euro, blijkt uit de kwartaalupdate. QRF bevestigt het voornemen om een dividend van 0,80 euro bruto uit te keren.

  Lees hier meer.

 • Zorgvastgoed van Care Property krikt winst op

  De uitbater van serviceflats en woon-zorgcentra Care Property  slaagde erin de winst fors op te krikken. In de eerste drie kwartalen van het jaar bedroeg de aangepaste EPRA-winst (de winst uit kernactiviteiten) 16,8 miljoen euro, een stijging van 21 procent tegenover diezelfde periode vorig jaar. Care Property bevestigt opnieuw de verhoogde EPRA-winstverwachting van 0,96 euro per aandeel over heel 2020. Het dividendvooruitzicht blijft onveranderd op 0,80 euro per aandeel.

  Care Property benadrukt dat door corona getroffen woon-zorgcentra van de overheid financiële steun krijgen, waardoor de impact voor CP Invest beperkt is. Er zijn ook geen betalingsachterstanden.

  Lees hier meer

 • Belegger koopt gretig Big Tech en Big Pharma

  Goedemorgen! Met Michigan en Wisconsin nadert Joe Biden het Witte Huis. Bovendien stijgt de kans op een min of meer duidelijke zege en daalt de kans op een wekenlange juridische oorlog. Dat is een vooruitzicht waar beleggers mee kunnen leven.

  Zeker omdat, als Biden in het Witte Huis raakt, hij als president met een verdeeld Congres zit. Dus rekenen beleggers erop dat de linkervleugel van de Democraten zich gedeisd zal houden en weinig invloed zal hebben op de 'Bidenomics'. En kopen beleggers anticiperend op een status quo voor het huidige bedrijfsvriendelijke klimaat Big Tech en Big Pharma

  Daarom rolde op Wall Street gisteren de koopgolf voort, ook zonder blauwe golf. Met winst voor de Dow Jones  dankzij farma en voor de Nasdaq  dankzij Big Tech. 

  ©EPA

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud