1. Markten Live
 2. Live blog

Renteklim vloert Amerikaanse techwaarden

De Europese beurzen sloten licht hoger, Wall Street overwegend lager. In Brussel blonk Galapagos uit dankzij welgekomen Britse fanmail. De Bel20 deed een stapje richting 4.000 punten.
 • Wall Street eindigt overwegend lager

  Wall Street kon de winsten niet vasthouden. Een hogere rente woog op de technologiewaarden zodat de Nasdaq Composite 1 procent lager eindigde. Coinbase kende een sterke zij het nogal hobbelige eerste beursdag.

  Hier leest u meer.

 • Powell: snellere groei, corona blijft risico

  De Verenigde Staten komen in een periode van snellere groei en jobcreatie terecht. Het grootste risico is een nieuwe opstoot van het aantal coronabesmettingen door virusvarianten die moeilijker te behandelen zijn. Dat zei Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, woensdag op een virtueel event van de Economic Club of Washington.

  Powell zei ook dat de Fed waarschijnlijk eerst de obligatie-aankopen zal terugschroeven vooraleer een renteverhoging te overwegen. Een vermindering van de obligatie-aankopen zal er pas komen als substantiële vooruitgang is geboekt naar de doelstellingen die in december werden geopperd.

  De Fed zal wachten tot de inflatie duurzaam 2 procent heeft bereikt en het herstel van de arbeidsmarkt compleet is vooraleer aan een renteverhoging te denken. Het is onwaarschijnlijk dat de combinatie van beide punten vóór 2022 wordt bereikt, aldus Powell.

 • Coinbase schiet 52 procent hoger bij beursdebuut

  Het aandeel Coinbase neemt zoals verwacht een vliegende start op Nasdaq. Bij de eerste notering werd 381 dollar neergeteld, 52 procent meer dan de referentieprijs van 250 dollar. Enkele minuten later schoot de koers al naar 424 dollar.

  Tegen 381 dollar wordt Coinbase op bijna 100 miljard dollar gewaardeerd. De interesse in de cryptomuntenbeurs is fors aangewakkerd door de gestage klim van de bitcoin.

 • Wat komt er morgen op ons af?

  We wachten nog steeds op een eerste koers voor Coinbase. Er is sprake van een openingskoers van 382 dollar (tegenover een referentieprijs van 250 dollar).

  In afwachting krijgt u alvast de agenda voor morgen.

  DONDERDAG 15 APRIL 2021 

  ECONOMIE/FINANCIËN

  België:

  • Handelsbalans februari, 11.00 uur

  Verenigde Staten:

  • Eerste aanvragen van een werkloosheidsuitkering week tot 10 april, 14.30 uur

  • Kleinhandelsomzet maart, 14.30 uur

  • Industriële productie maart, 15.15 uur

  Handelsbalans februari, 11.00 uur

  Eerste aanvragen van een werkloosheidsuitkering week tot 10 april, 14.30 uur

  Kleinhandelsomzet maart, 14.30 uur

  Industriële productie maart, 15.15 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  • Orange Belgium: overnamebod aan 22 euro per aandeel door Orange. Tot 23 april.

  • Immobel: algemene vergadering

  • Euronav: jaarverslag beschikbaar op website

  • Sioen: heropend overnamebod aan 27 euro per aandeel door Sihold (familie Sioen). Tot 27 april.

  Taiwan:

  • TSMC: resultaten eerste kwartaal

  Verenigde Staten:

  • UnitedHealth Group: resultaten eerste kwartaal, voorbeurs

  • Pepsico: resultaten eerste kwartaal, 12.00 uur

  • Bank of America: resultaten eerste kwartaal, 12.45 uur

  • Citigroup: resultaten eerste kwartaal, 14.00 uur

  Orange Belgium: overnamebod aan 22 euro per aandeel door Orange. Tot 23 april.

  Immobel: algemene vergadering

  Euronav: jaarverslag beschikbaar op website

  Sioen: heropend overnamebod aan 27 euro per aandeel door Sihold (familie Sioen). Tot 27 april.

  TSMC: resultaten eerste kwartaal

  UnitedHealth Group: resultaten eerste kwartaal, voorbeurs

  Pepsico: resultaten eerste kwartaal, 12.00 uur

  Bank of America: resultaten eerste kwartaal, 12.45 uur

  Citigroup: resultaten eerste kwartaal, 14.00 uur

 • ABO-Group neemt Frans bedrijf Seged over

  ABO-Group breidt verder uit op de Franse markt. In februari kondigde de specialist in bodemonderzoek aan het boorbedrijf Geosonic France over te nemen, nu legt ABO-Group de hand op het studiebureau Seged, kort voor ‘Société d’Etudes et de Gestion de l’Environnement et de Déchets'.

  Seged is gespecialiseerd in milieu en ecologie en heeft sinds de oprichting in 2001 een sterke expertise opgebouwd. Het studiebureau telt een 25-tal experten en realiseert een omzet van circa 1,75 miljoen euro. Volgens ABO-Group sluiten de activiteiten van Seged naadloos aan bij die van GEO+ Environnement, de Franse specialist in mijnen, steengroeven en ecologie die het Gentse bedrijf eind vorig jaar overnam.

  ABO-Group maakt geen financiële details bekend en hoopt de overname van Seged nog dit kwartaal af te ronden.

 • 'Italië plant extra 45 miljard euro aan overheidsuitgaven'

  Italië is van plan om onder leiding van eerste minister Mario Draghi dit jaar bijkomend voor 40 tot 45 miljard euro staatspapier uit te geven. Dat vernam Bloomberg uit goede bron.

  40 miljard euro hiervan is bestemd als steun aan de bevolking en bedrijven - waarvan vele nog dicht zijn door coronamaatregelen - en 5 miljard euro is voor een investeringsfonds dat in de komende jaren moet aandikken tot 30 miljard euro. Draghi wil het geld inzetten om de zwaar getroffen Italiaanse economie doorheen de coronacrisis te loodsen.

  Italiê werd als een van de eerste landen getroffen door het virus en verloor vorig jaar 9 procent van zijn productie. Draghi en zijn voorganger hebben tijdens de pandemie al 130 miljard euro in de economie gepompt. De staatsschuld is opgelopen tot 155,6 procent van het bbp.

 • Avantium lanceert kapitaalverhoging

  Het Nederlandse groenechemiebedrijf Avantium voert een kapitaalverhoging door. Het geeft tot 5,2 miljoen nieuwe aandelen uit, wat overeenstemt met 19,99 procent van het huidige aantal aandelen.

  De nieuwe aandelen worden via een procedure van versnelde bookbuilding aangeboden aan ‘gekwalificeerde investeerders’, vooral in Europa maar ook in de VS. De opbrengst zal vooral worden gebruikt om de investering in de FDCA/PEF-fabriek in Delfzijl te financieren en om het saldo van Avantiums toezegging van 35 miljoen euro aan Avantium Renewable Polymers te voldoen. Eventuele overschotten zullen dienen voor werkkapitaal en algemene bedrijfsdoeleinden.

  De kapitaaloperatie start onmiddellijk. Avantium zal normaal gezien vóór de beursopening van donderdag 15 april de resultaten bekendmaken (opbrengst en prijs van de nieuwe aandelen).

  Bij de operatie treden ING en Rabobank (in samenwerking met Kepler Cheuvreux) op als ‘joint global coordinators’. Samen met Degroof Petercam en ABN AMRO (in samenwerking met ODDO BHF) zijn zij ook ‘joint bookrunners’.

 • Lichte slotwinsten in Europa

  Bij de slotbel noteerde de Euro Stoxx 50 0,2 procent hoger en de brede Stoxx Europa 600 eveneens 0,2 procent.

  De Bel20 presteerde iets beter en won 0,4 procent tot 3.935,04 punten. Galapagos (+5,05%) blonk uit dankzij een koopadvies van Barclays. Ook Argenx (+1,4%) en Umicore (+1,35%) wonnen terrein.

 • Wachten op openingskoers voor Coinbase

  Er is nog altijd geen evenwichtskoers voor Coinbase, maar volgens bronnen zou de eerste opening afstevenen op 340 dollar. De referentieprijs voor de beursgang lag op 250 dollar. Omdat de beursintroductie op Nasdaq via een 'direct listing' gebeurt, is er geen intekenprijs. Voor Nasdaq is het de grootste direct listing ooit.

 • Aandeelhouders QfG krijgen 0,40 euro per aandeel

  Een buitengewone algemene vergadering van Quest for Growth heeft woensdag besloten om 6,7 miljoen euro uit te keren aan de aandeelhouders. Dat gebeurt in de vorm van een kapitaalvermindering, zonder vernietiging van aandelen.

  De aandeelhouders ontvangen 0,40 euro per aandeel, zowel bruto als netto vermits geen roerende voorheffing verschuldigd is. Dit stemt overeen met 5,39 procent van de koers van QfG op 13 april.

  Het aandeel QfG zal op 28 juni ex coupon noteren.

 • Madoff achter de tralies overleden

  Terwijl we wachten op een eerste koers voor Coinbase even dit nieuws: Bernard Madoff, een van de grootste financiële fraudeurs in de moderne geschiedenis, is vandaag overleden. Dat bevestigde het Federal Bureau of Prisons aan CNBC.

  ‘Bernie’ Madoff bekende begin 2009 dat hij jarenlang beleggers had bedrogen met een enorme Ponzifraude. Bij het piramidespel Ponzi wordt geld van investeerders niet belegd, maar gebruikt om eerdere investeerders uit te betalen. Na de implosie van Madoffs constructie was er een gat van 17,5 miljard dollar. Hij werd in 2009 veroordeeld tot een celstraf van 150 jaar.

  Vorige maand diende Madoff een verzoek tot vervroegde vrijlating in, omdat hij aan een zware nierziekte lijdt. Hij stierf echter in het gevangenisziekenhuis in Butner, North Carolina. Hij werd 82 jaar.

 • Wall Street opent vlak

  De Dow Jones en de S&P500-index blijven na een minuut handel nagenoeg onveranderd. De Nasdaq Composite stijgt 0,1 procent.

 • Wells Fargo boekt meer winst dan verwacht

  Over het eerste kwartaal behaalde Wells Fargo , het nummer vier onder de Amerikaanse grootbanken, een hogere nettowinst dan verwacht. De winst verzevenvoudigde tot 4,74 miljard dollar of 1,05 dollar per aandeel. Analisten hadden volgens Refinitiv slechts 70 dollarcent in gedachten. Een deel van de winststijging – 28 cent per aandeel – is te danken aan de terugname van 1,6 miljard dollar aan kredietreserves, fondsen die sinds het begin van de pandemie waren opzijgezet om probleemkredieten op te vangen.

 • Denemarken stopt met gebruik AstraZeneca-vaccin

  Denemarken neemt het vaccin van AstraZeneca niet meer op in zijn vaccinatieplan. De vaccinatie van de volledige bevolking zal zo drie weken vertraging oplopen volgens de Deense autoriteiten. Het vaccin van AstraZeneca is gelinkt aan bloedklonters, onderhuidse bloedingen en een tekort aan bloedplaatjes. Zowel Britse als Europese geneesmiddelendiensten vinden de voordelen nog steeds groter dan de nadelen van het vaccin. De Denen die al een eerste shot van het AstraZeneca-vaccin kregen, krijgen hun tweede shot van een andere producent.

  De coronapandemie is vanaf het begin redelijk onder controle gebleven in Denemarken; de overheid vindt het dus een berekend risico. Buurland Noorwegen, dat net als Denemarken het gebruik van het AstraZeneca-vaccin als een van de eerste lancen had opgeschort, maakt donderdag bekend of ook zij het gebruik helemaal stopzetten. In West-Europa is het gebruik van AstraZeneca meestal beperkt tot ouderen. In Oost-Europa gebruikt men het vaccin nog steeds ongelimiteerd. 

   

 • Naar positieve start in New York

  De Amerikaanse beurzen zullen licht hoger openen, geven de futures aan. De futures op de Dow Jones en de S&P500 noteren 0,05 en 0,1 procent hoger, die op de Nasdaq 0,3 procent.

  De resultaten van drie grootbanken zijn een meevaller, al zijn er hier en daar ook mindere punten. In de voorbeurshandel stijgt Goldman Sachs en zakt JPMorgan Chase .

 • EasyJet diep in het rood in eerste kwartaal

  Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft in de eerste drie maanden van 2021 een verlies geleden tussen 690 miljoen en 730 miljoen pond (795 - 841 miljoen euro). Het bedrijf zit echter op een cashberg van 2,9 miljard pond (3,34 miljard euro).

  In combinatie met de geslaagde besparingen die het bedrijf heeft doorgevoerd stemt dat topman Johan Lundgren optimistisch over het tweede kwartaal van april tot juni dit jaar. Volgens hem kan easyJet tijdens het huidige kwartaal al aan een vijfde van het aantal passagiers geraken tegenover dezelfde periode in 2019. 'Ik zie geen reden waarom tegen de zomer het grootste deel van Europa niet groen kan zijn.'

  Beleggers lijken vooralsnog het enthousiasme van Lundgren te delen: het aandeel gaat er meer dan 3 procent op vooruit. 

 • Ook zeer sterke resultaten bij Goldman Sachs

  Goldman Sachs heeft het eerste kwartaal besloten met een record nettowinst van 6,84 miljard dollar. Per aandeel bedraagt de winst 18,60 dollar, eveneens een kwartaalrecord en een cijfer dat de verwachting (10,22 dollar volgens The Street) ruimschoots overtreft. De bank realiseerde een rendement op eigen vermogen (ROE, return on equity) van 31 procent, wat het hoogste kwartaalcijfer is sinds 2009.

  De omzet verdubbelde ruimschoots tot 17,7 miljard dollar, veel mee dan waarop Wall Street-analisten rekenden (12,4 miljard). De tak ‘investment banking’ boekte een recordomzet van 3,77 miljard dollar, terwijl ‘global markets’ voor 7,58 miljard dollar tekende, wat bijna de helft meer is dan een jaar eerder. Ook de divisie vermogensbeheer noteerde een recordomzet (4,61 miljard dollar), net als de tak ‘consumer & wealth management’ (1,74 miljard dollar).

 • Voor het overzicht van de Brusselse beursdag ...

  ... hierheen. Hoofdzakelijk Galapagos, op een bedje van Kinepolis en Montea. Tast toe!

 • JPMorgan doet beter dan verwacht

  JPMorgan Chase heeft in het eerste kwartaal veel beter gepresteerd dan verwacht. De Amerikaanse grootbank ziet de nettowinst vervijfvoudigen tot 14,3 miljard dollar of 4,50 dollar per aandeel. Zonder uitzonderlijke elementen komt de nettowinst uit op 3,31 dollar per aandeel. De door FactSet berekende consensus prognose stond op 3,09 dollar. De winsttoename is voor een deel te danken aan de terugname van 5,2 miljard dollar aan kredietreserves.

  De netto omzet steeg met 14 procent tot 33,1 miljard dollar. Ook dat is hoger dan verwacht (30,5 miljard).

  ‘Met alle stimulusuitgaven, potentiële infrastructuuruitgaven, aanhoudende Quantitative Easing, sterke balansen van consumenten en bedrijven, en euforie rond het mogelijke einde van de pandemie geloven we dat de economie het potentieel heeft om een extreem robuuste groei van meerdere jaren te kennen’, aldus CEO Jamie Dimon in het persbericht.

 • Moderna 90 procent effectief zes maanden na tweede shot

  Moderna meldt dat zijn coronavaccin 90 procent effectief is zes maanden nadat het tweede shot is toegediend. Het is bovendien 95 procent effectief tegen ernstige ziekte na zes maanden.

  Die cijfers brengen Moderna een stap dichter bij een 'volledige goedkeuring' in de VS. Aan zo'n volledige goedkeuring gaat een strenger beoordelingsproces vooraf dat aantoont dat het spuitje veilig en werkzaam is. Met een volledige goedkeuring kan Moderna zijn vaccin rechtstreeks aan consumenten beginnen te verkopen.

  Dat is interessant, zeker nu concurrent J&J problemen ondervindt met zijn vaccin. Het mag voorlopig niet meer toegediend worden in de VS en leveringen naar Europa zijn stopgezet. Moderna zegt wel dat de resultaten voorlopig zijn en verdere updates volgen in de loop van het jaar. 

  Het aandeel Moderna steeg dinsdag met 7,4 procent. In de voorbeurshandel komt er nog eens 1,3 procent bij.

 • Europese fabrieken produceren minder in februari

  De industriële productie in de eurozone is zoals verwacht in februari gedaald nadat ze in januari was gestegen. De fabrieken in de 19 landen die de euro gebruiken, produceerden 1 procent minder dan in januari en 1,6 procent minder dan in februari 2020. In januari was de industriële productie nog met 0,8 procent toegenomen.

  De lagere productie in februari deed zich in alle sectoren voor. De daling was het grootst in Frankrijk, Malta en Griekenland. De terugval verkleint de kans dat de economie in de eurozone in het eerste kwartaal is gegroeid. Een eerste groeiraming komt er op 19 april. In het vierde kwartaal van 2020 kromp de economie van de eurozone met 0,7 procent tegenover het derde kwartaal door een lagere gezinsconsumptie wegens nieuwe lockdowns.

 • Zo dadelijk: de wekelijkse livechat ...

  ... voor al uw prangende (en minder prangende beleggersvragen: hierheen!

 • Meer uitleg over het koopadvies voor Galapagos

  Galapagos  is de grootste stijger in de Bel20 met een klim van 2,4 procent tot 66,61 euro, nog altijd 17 procent lager sinds nieuwjaar. 

  'Galapagos noteert nu tegen een korting van 12 procent op zijn bankrekening', stipt analiste Rosie Turner aan. 'We namen een duik in de prille onderzoeksprojecten en denken dat die onderschat wordt. We verhogen ook onze geraamde verkopen voor filgotinib, met de Europese en Japanse verkopen als reumamiddel en een hogere kans op slagen om het middel in Europa ook voor de ziekte van Crohn te kunnen inzetten.'

  Galapagos noteert nu tegen een korting van 12 procent op zijn bankrekening
  Rosie Turner
  Barclays-analiste

  Turner is in de zeer prille ('early stage') portefeuille vooral geïntrigeerd door GLPG3667, een experimenteel middel tegen psoriasis. Ze stipt aan dat de Amerikaanse farmareus Bristol-Myers Squibb de 23ste op een virtuele presentatie met de Amerikaanse dermatologenvereniging AAD onderzoeksdata zal voorstellen voor een middel in een vergelijkbaar 'klasse' (TYK2). 'Die data kunnen potentieel de hele TYK2-klasse valideren', stelt Turner. 

  23 april wordt dus potentieel een eerste kleine katalysator voor Galapagos, later in de lente gevolgd door de eigen prille onderzoeksdata rond GLPG3667. Ergens in de zomer volgt dan Toledo, het beloftevolle 'moonshot'-onderzoek van de Mechelaars. 

 • Financieel vermogen van de Belgen groeide 45 miljard in 2020

  Het netto financieel vermogen van de gezinnen is in 2020 met 45,5 miljard euro gestegen naar een recordhoogte van 1.146,5 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Die toename is vooral te danken aan het hoge gedwongen sparen. De consumenten konden minder geld uitgeven omdat sommige winkels en de horeca maanden gesloten waren.

  De Belgen investeerden een recordbedrag van 40 miljard in financiële activa, zoals spaarboekjes, zichtrekeningen en beleggingsfondsen. Ze boekten ook meerwaarden van 16,6 miljard op hun beleggingen, vooral dankzij de daling van de langetermijnrente. De schulden stegen met 11 miljard. Deze cijfers over het financieel vermogen houden geen rekening met onroerend vermogen. Het vastgoedvermogen bedraagt meer dan 1.600 miljard euro.

 • Atenor heeft helft woonproject in Boekarest al verkocht

  De Belgische vastgoedontwikkelaar Atenor  toont zijn zin voor internationaal avontuur met de ontwikkeling van UP-site in Boekarest. Het woonproject gaat bestaan uit 270 appartementen over twee gebouwen van 12 en 25 verdiepingen. De bouw moet nog beginnen, maar sinds de verkoop startte in november is de helft van het project al verkocht, meldt Atenor. Geen vanzelfsprekende prestatie in deze onzekere tijden. Analisten zijn overwegend enthousiast over het project in Roemenië. 

  KBC en ING geven beide een houdenadvies aan Atenor met respectievelijke koersdoelen van 70 en 62,20 euro. 

  Kepler Cheuvreux en Degroof Petercam zeggen kopen, met respectievelijke richtprijzen van 73 euro en 66 euro. Atenor wint zo'n 1 procent op de Brusselse beurs.

 • Sterk kwartaal zet LVMH op record

  Op de beurs van Parijs klimt LVMH naar een record. Het Franse luxewarenconcern heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug waarin het weer aanknoopte met groei. LVMH realiseerde een omzet van 14 miljard euro. Dat is 32 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2020. Op vergelijkbare basis - qua bedrijfsomvang en wisselkoersen - ligt de omzetgroei op 30 procent.

 • Jefferies verhoogt koersdoelen ArcelorMittal en Aperam

  Het beurshuis Jefferies trekt zijn koersdoelen op voor de staalgroep ArcelorMittal en diens voormalige zusterbedrijf, de inoxmaker Aperam . Voor ArcelorMittal gaat het doel van 28 naar 34 euro en luidt de aanbeveling 'kopen'. Aperam acht Jefferies nu 37 euro waard in plaats van 40, met een onveranderd 'houden'-advies.

  De zakenbank verwijst voor ArcelorMittal onder meer naar de sterke vraag en lage voorraden, wat de Europese staalprijzen stut. De voorkeur gaat naar spelers in plaatstaal boven roestvrij staal. Ook al is die laatste sector beter geplaatst dan enkele jaren geleden omdat China door allerlei Europese maatregelen minder dumpt op de Europese markt.

 • Afscheid van de boeiendste centraal bankier

  Het is met spijt in ons hart dat we Andy Haldane zien afzwaaien. De hoofdeconoom gaf altijd de beste toespraken en was dat hoogst zeldzame soort centraal bankier: één die bevattelijk sprak én fouten durfde erkennen. 

  U leest hier meer. 

  Met als eerbetoon nog deze soundtrack:

  'Andy' - Les Rita Mitsouko

 • Nog even geduld, Kinepolis

  Kinepolis   krijgt in Europa stilaan zicht op de heropening van zijn complexen. In Nederland wordt dat, volgens het jongste stappenplan van de regering Rutte, ten vroegste eind mei.

  Dat is in lijn met de verwachtingen van beurshuis Kepler Cheuvreux (houden, koersdoel 44 euro). De analisten gingen ervan uit dat de Europese kernlanden, waaronder België, pas in juni zullen mogen heropenen. 

  De groep met 110 complexen in Europa (55), Canada (45) en de VS (10) en ruim een half miljard euro omzet (2019, pre-corona) beschikt over een cashbuffer van 171 miljoen euro om de leegte in zijn zalen uit te zitten. 

  Er zijn momenteel 23 Kinepolis-complexen open: in Luxemburg (3), Spanje (8), Canada (2) en de tien Amerikaanse bioscopen in Michigan. 

 • DEME richt joint venture op in Japan

  De windenergietak van de bouw- en maritieme groep CFE , DEME Offshore, richt een joint venture op met het Japanse Penta-Ocean voor de bouw van offshore windmolenparken in Japan. De Belgen krijgen een belang van 49 procent in de onderneming, de Japanners 51 procent.

  Japan wil tegen 2030 10 gigawatt halen uit windmolens op zee. Volgens DEME zijn de windomstandigheden zeer gunstig, maar is de bodem met een mix van zand en gesteente relatief complex om op te bouwen.

 • TomTom vindt weg naar boven terug

  Op het Amsterdamse Damrak is de navigatiespecialist TomTom een van de positieve uitschieters na de presentatie van iets beter dan verwachte kwartaalcijfers. De omzet bleef stabiel op 131 miljoen euro. De tak locatietechnologie klopte daarbij met een omzet van 131 miljoen euro de consensus, terwijl de divisie voor consumenten met 26 miljoen euro iets achterop bleef.

  TomTom blijft bedrijfsmatig met rode cijfers draaien. Het bedrijfsverlies eindigde op 14,2 miljoen euro, maar dat was boven de verwachting van 22 miljoen euro in het rood.

  TomTom herhaalt zijn prognose om dit jaar een omzet van 520 tot 570 miljoen euro te realiseren, tegenover 528 miljoen vorig jaar. De brutobedrijfwinstmarge zou moeten verbeteren van min 5 naar plus 6 procent.

  De verwachte verbetering verschuift van het eerste naar het tweede halfjaar.
  Mark Hesselink
  analist ING

  ING herhaalt het 'houden'-advies voor het aandeel. 'Dankzij de sterke operationele kostencontrole zijn de brutobedrijfswinst en vrije kasstroom beter dan verwacht. Maar de verwachte verbetering verschuift van het eerste naar het tweede halfjaar', stelt analist Marc Hesselink.

 • Galapagos krijgt welgekomen fanmail

  Barclays verhoogt het advies voor Galapagos  van 'houden' naar 'kopen', met een koersdoel van 80 euro. Volgens de databank van Bloomberg is daarmee het aantal koopadviezen verdubbeld naar twee. Daar staan ook twee verkoopadviezen tegenover en niet minder dan tien lauwe 'houden'-aanbevelingen.

  Een welgekomen boost voor de biotechgroep die zelfs bij fans van het eerste uur uit de gratie viel, na een dubbele mokerslag: eerst de nachtmerrie voor kerst met poortwachter FDA die voor potentieel goudhaantje fllgotinib de weg naar de cruciale Amerikaanse markt versperde, vervolgens moest Mechelen de stekker uit het onderzoek naar 'next best thing' ziritaxestat trekken. 

 • Bel20 sluipt richting 4.000 punten

  De openingsbel: Bel20  en Euro Stoxx50   openen grotendeels vlak, maar met een miniem winstje sluipen ze toch weer iets dichter bij 4.000 punten. 

 • Bekaert-grootaandeelhouders zakken onder 40 procent

  De grootaandeelhouders van Bekaert  - de erfgenamen van stichter Leander Bekaert en Bekaert zelf - zijn (nipt) onder de meldingsdrempel van 40 procent gezakt, leert een participatiemelding

  Aan de controle van de staaltechnologiegroep verandert niets. KBC Securities vermoedt dat de recente afdaling tot 39,98 procent het gevolg is van de uitoefening van aandelenopties door het management, waardoor Bekaert (iets) minder eigen aandelen in bezit heeft. 

  KBC Securities-analist Wim Hoste handhaaft ook na de stevige rally die op de sterke jaarcijfers volgde zijn 'bijkopen'-advies. 'We appreciëren Bekaert nog altijd voor de kostenbesparingen en doorlichting van de portefeuille die het management aan het doorvoeren is. Tegen 10 keer de verwachte winst over 2022 noteert het aandeel nog altijd aantrekkelijk'. 

  +33%
  Met gierende banden
  Bekaert won in 2021 tot nog toe 33 procent, dankzij erg sterke resultaten over 2020

 • De nabije toekomst: lichtgroen

  Het ziet er naar uit dat Bel20  en Euro Stoxx50  vandaag hun sluipende heropeningsrally richting 4.000 punten zullen hervatten. Volgens de belangrijkste futures zouden de Europese beurzen gemiddeld zo'n 0,3 procent hoger noteren bij de openingsbel. 

 • Nog eens over bitcoin ...

  ... u hoort ons écht niet meer 'it's a bubble' zeggen. Been there, done that. 

 • Voor al uw prangende beleggersvragen: de wekelijkse livechat ...

  ... klokslag 12 uur. Uiteraard hebben we het over dé IPO (Coinbase), maar ook over de aftrap van het resultatenseizoen op Wall Street door 'richtingaanwijzer' Jamie Dimon van hoogvlieger JPMorgan. U kunt over eender welke (beleggers)thema nu al uw vraag stellen, via deze link

  ©REUTERS

 • Gimv stapt in Duitse thuisverzorger

  De investeringsmaatschappij Gimv  stapt in Apraxon, een Duitse aanbieder van thuiszorg met focus op wondverzorging. 

  Financiële details geeft Gimv niet vrij, maar de investering kadert wel in twee speerpunten van de groep: gezondheidszorg en Duitsland. Gezondheidszorg maakte volgens het jongste halfjaarrapport 25 procent uit van de portefeuille, Duitsland was na enkele stevige investeringen de jongste jaren goed voor 16 procent. 

 • Montea haalt kwart miljard 'groen geld' op

  De specialist in logistiek vastgoed Montea  heeft met de vingers in de neus 235 miljoen euro opgehaald. Bij zes Amerikaanse grote beleggers, via de emissie van langlopende groene obligaties. 

  U leest hier meer. Alvast dit citaat van CFO Els Vervaecke:

  We hebben nu voldoende financiering tot midden 2022, een comfortabele positie in onzekere tijden
  Els Vervaecke
  CFO Montea

 • Het i-woord, nu ook in Brazilië

  Ook in Brasilia komen centraal bankiers 's nachts badend in het zweet wakker bij de terugkeer van de levende dode genaamd inflatie. We overdrijven slechts licht:

 • Bitcoin neemt alvast een voorschot op Coinbase

  Understatement van het jaar: het gaat hard met de cryptomunt:

 • ... en met you bedoelen we Coinbase

  ... vandaag is de meest gehypete IPO van het jaar aan zet: de cryptobeurs Coinbase. Een ruwe schatting is dat beleggers het bedrijf van Brian Armstrong op 100 miljard dollar waarderen, give or take a few. 

  U leest in onze voorkennis meer over de IPO van Coinbase, met dank aan collega Pieter Suy. 'Kom hier, dat ik u een Base geef'!

 • Wall Street: the day before you came ...

  Goedemorgen! Even een blik op Wall Street gisteren: vrij rustig, met een winst(je) voor Nasdaq  . Dat is niet onlogisch? want ... 

  Ook ABBA wacht op Coinbase: The Day Before You Came

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud