1. Markten Live
 2. Live blog

S&P500 onderbreekt recordjacht

Wall Street ging lager. In de heropeningsrally lasten ook de Europese beurzen een pauze in. Groenteverwerker Greenyard verhoogde zijn winstprognose, luierproducent Ontex vernieuwt zijn raad van bestuur.
 • Slaap lekker!

  Wij breien er voor vandaag een eind aan. Ons verslag over Wall Street leest u hier. Morgen zijn we weer terug met vers beursnieuws. Slaap lekker!

 • S&P500 onderbreekt recordjacht

  De Amerikaanse beurzen zijn in de min gesloten. De brede graadmeter S&P500 sloot 0,5 procent lager af nadat de index vrijdag een recordniveau bereikte.

  U leest meer over de sessie op Wall Street in dit stuk!

 • Break!

  Voor nu gaan we even pauzeren met bloggen. Maar we blijven waakzaam als het gaat om Wall Street. Mocht er iets geks gebeuren, dan leest u het hier als eerste. Daarnaast zullen we om 22.00 uur hier de slotstand van Wall Street geven.

  We geven u nu alvast de agenda voor morgen:

  DINSDAG 20 APRIL 2021

  BEDRIJVEN

  België:

  Sioen: heropend overnamebod aan 27 euro per aandeel door Sihold (familie Sioen). Tot 27 april.

  Orange Belgium: overnamebod aan 22 euro per aandeel door Orange. Tot 23 april.

  Immobel: notering ex dividend 2,77 euro bruto

  Mithra Pharmaceuticals: publicatie jaarverslag

  Xior: publicatie jaarverslag

  Aedifica: buitengewone algemene vergadering, 14.00 uur

  Nederland:

  Flow Traders: resultaten eerste kwartaal

  ASM International: resultaten eerste kwartaal, 18.00 uur

  Verenigde Staten:

  Johnson & Johnson: resultaten eerste kwartaal, voorbeurs, 12.45 uur

  Procter & Gamble: resultaten derde kwartaal 2020/2021, 13.00 uur

  • Netflix: resultaten eerste kwartaal, 22.00 uur

 • Europese beurzen sluiten lager

  De Europese beurzen sluiten met een verlies van 0,3 procent. De Bel20 deed het een stuk beter met een winst van 0,5 procent tot 3.997 punten. De toppers waren Colruyt , Aedifica en Proximus . De verliezers waren Solvay , Aperam en Melexis .

 • Van Nvidia tot Dogecoin...

  ... u leest het in ons Wall-Street-stuk HIER!

 • Doge to the moooon!

  Nouja, hij is nog niet echt op de maan, maar dat hopen de fans van de cryptomunt Dogecoin natuurlijk wel. De munt is in ieder geval op weg en noteert vandaag - ondanks de crash in de cryptomarkten de afgelopen dagen - weer dichtbij zijn record iets boven 43 dollarcent van vrijdag. Vandaag piekte de munt met een Shiba Inu als mascotte (zie hier een filmpje van onze eigen Shiba Inu als mascotte) tot 42 cent.

 • Nvidia verliest door onderzoek VK

  Nvidia zakt met 2,4 procent nadat de Britse overheid heeft aangegeven dat het de overname van het Britse Arm bekijkt. In september kondigde de Amerikaanse chipmaker aan dat het de Britse chipgroep overneemt voor 40 miljard dollar. Alleen toezichthouders konden roet in het eten gooien en dat gebeurt nu dus mogelijk.

  Want de Britse regulatoren onderzoeken nu of de deal een gevaar vormt voor de nationale veiligheid van het VK. 'We geloven niet dat deze transactie een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid', zegt Nvidia. 'We zullen nauw samenwerken met de Britse autoriteiten zoals we dat vanaf het begin hebben gedaan.' 

  We geloven niet dat deze transactie een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid.
  Nvidia

 • Palladium nadert recordprijs temidden tekort

  Palladium , het metaal dat vooral gebruikt wordt als katalysator in de autoindustrie, steeg 16% in prijs over de loop van 2021. Benzine atuo's hebben een katalysator om de uitlaatgassen minder schadelijk te maken. Omdat de mileu-eisen bij auto's steeds strenger worden, neemt ook de vraag naar palladium toe. Bij dieselwagens is deze katalysator platina. Sinds het dieselschandaal rijden mensen meer met benzinewagens, hierdoor daalde platina in prijs en stijgt palladium. Bovendien is palladium de meest geschikte geleider voor in hybride auto's, die de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. 

  De toegenomen vraag in combinatie met enkele tegenvallers aan de aanbod-kant zorgen voor een sterke prijsstijging. De toevoer van palladium kent haperingen sinds MMC Norilsk Nickel, de grootste palladiumproducent ter wereld, problemen kreeg met hun Russische mijnen in februari dit jaar. Twee van hun grootste mijnen liepen toen onder water.

  Palladium noteert nu aan 2.849,33 dollar per ounce. Citigroup verwacht dat het edelmetaal 3.000 dollar per ounce zal kosten binnen de drie maanden. Dit kan oplopen tot 3.500 dollar als de problemen bij de Russische mijnen erger blijken dan het bedrijf doet uitschijnen.

 • Coca-cola bruist dankzij heropening

  Het aandeel Coca-Cola wint ruim 1 procent na beter dan verwachte cijfers over het eerste kwartaal. De winst per aandeel steeg met 7,8 procent naar 55 dollarcent, beter dan de verwachte 51 dollarcent. De omzet klom met 5 procent naar 9 miljard dollar. Ook die was een stuk hoger dan de marktconsensus van 8,6 miljard dollar. De operationele marge steeg van 27,7 procent naar 30,2 procent. Dat was vooral te danken aan een goed kostenmanagement. 

  CEO James Quincey ziet beterschap. 'De verbeteringen zijn bemoedigend. We zien vooral progressie in de markten waar de vaccinatiecampagnes veel vooruitgang boeken en waar de economieën heropenen.' Vooral in de VS maakt de vaccinatiecampagne stevig vaart. 50 procent van de volwassen Amerikanen heeft al een eerste prik gekregen. Daardoor kunnen almaar meer Amerikaanse staten hun coronaregels versoepelen.

  We zien vooral progressie in de markten waar de vaccinatiecampagnes veel vooruitgang boeken en waar de economieën heropenen.
  James Quincey
  CEO van Coca-Cola

 • Wall Street opent lager

  De Amerikaanse beurzen zijn lager geopend. De Dow Jones zakt 0,3 procent, de S&P500 daalt 0,2 procent en de Nasdaq levert 0,8 procent in.

 • Naar lagere opening Wall Street

  De Amerikaanse beurzen zullen vandaag wat gas terugnemen, geven de futures aan. De future op de Dow Jones noteert 0,2 procent lager, die op de S&P500 0,3 procent en die op de Nasdaq 0,45 procent. Een drukke resultatenweek ligt voor de boeg en vrijdag eindigden de Amerikaanse beurzen op records.

 • Harley Davidson cruiset naar goede kwartaalcijfers | Aandeel schiet voorbeurs 8 procent hoger

  De legendarische motorbouwer Harley Davidson kan beter dan verwachte kwartaalcijfers voorleggen. In het eerste kwartaal verdiende het bedrijf 1,68 dollar per aandeel, dat is bijna dubbel zo veel als analisten verwachtten. De motorbouwer onder leiding van CEO Jochen Zeitz verwacht dit jaar een groei van de omzet van 30 tot 35 procent in het motorfietsensegment. Dit is aanzienlijk meer dan de vorige voorspelling van 20 tot 25 procent groei.

  De CEO wil meer investeren in de zware motoren afdeling. Ook wil hij een onafhankelijk elektrische motor-tak opstarten.

  Eerder deze maand nomineerde het bedrijf Jim Farley, de co-CEO van Ford, aan boord van de raad van bestuur.

  De beleggers zijn alvast dolenthousiast, Harley Davidson schiet 8 procent de hoogte in voorbeurs. 'De acties die we ondernomen hebben, hebben een positieve impact op de resultaten van het bedrijf', aldus Zeitz.

 • Danske Bank ziet CEO vertrekken

  Chris Vogelzang, de CEO van Danske Bank, legt zijn functie neer. De Nederlander wordt als verdachte genoemd in een onderzoek naar witwaspraktijken bij ABN Amro. Vogelzang bekleedde belangrijke managementposities bij ABN Amro tussen 2000 en 2017. Hij zei erg verrast te zijn door de beslissing van de Nederlandse overheid en beklemtoonde dat verdacht worden niet betekent dat hij ook beschuldigd zal worden.

  Vogelzang kwam in juni 2019 aan het hoofd van Danske Bank te staan. Hij kreeg als opdracht de Deense bank door een van ’s werelds grootste witwasschandalen te loodsen. Tussen 2007 en 2015 vonden voor 200 miljard euro aan verdachte transacties plaats via de Estlandse branche van Danske Bank.

  Als opvolger van Vogelzang is Carsten Egeriis aangeduid. Hij zal de strategie die zijn voorganger heeft uitgetekend voortzetten.

  Op de beurs van Kopenhagen verliest Danske Bank 1,4 procent.

 • Beursgang waardeert Synlab op 5 miljard euro

  De Duitse uitbater van medische laboratoria Synlab trekt tussen 18 en 23 euro per aandeel naar de beurs. De prijsvork waardeert Synlab op 5 miljard euro.

  Synlab wil maximaal 71,5 miljoen gewone aandelen aanbieden, goed voor een transactie van 1,48 miljard euro. Volgens een broker gaan de orderboeken vanaf morgen open. De eerste notering is gepland voor 30 april.

 • Peloton crasht voorbeurs door veiligheidsissues

  Peloton , de producent van fitnessapparatuur voor thuis, gaat een ruwe handelssessie op Nasdaq tegemoet. De US Consumer Product safety Commission tweette dat de loopband van het bedrijf, de Tread+, niet veilig is voor kinderen en huisdieren. De commissie maakt gewag van 39 incidenten waarvan 1 dodelijk. Een video door de commissie gepost illustreert de gevaren van de Tread+.

  Peloton zegt ondertussen dat de tweet zeer misleidend is en hun producten veilig zijn mits de gebruikers de veiligheidsinstructies lezen. Het bedrijf gaat niet stoppen met het verkopen van de Tread+. 

  Beleggers lijken niet gerustgesteld. Het aandeel dat tijdens de corona pandemie geprofiteerd heeft van het toegenomen thuis en binnen sporten, tuimelt 6 procent naar beneden voorbeurs.

  Filmpje is niet voor gevoelige kijkers.

  Jongen zit vast onder loopband van peloton

 • Degroof Petercam knipt in advies Accell

  Analist Frank Claassen blijft zeer positief over de Nederlandse fietsenmaker Accell , maar vindt dat het tijd is voor een adempauze. De structurele groeimotoren van de (elektrische) fietsensector blijven overeind en er is ook nog potentieel voor margeverbetering bij Accell, maar na een indrukwekkende rally van meer dan 60 procent sinds het begin van het jaar is het welletjes, geeft hij te verstaan.

  Op korte termijn is er bovendien onzekerheid rond de impact van onderdelenschaarste en aanvoerproblemen, en rond coronagerelateerde winkelsluitingen.

  Aangezien zijn koersdoel van 42 euro overschreden is, verlaagt hij zijn advies van ‘kopen’ tot ‘houden’. Hij haalt Accell ook uit de Benelux-favorietenlijst.

 • Het Brusselse beursverslag...

  ... focust op groenten en fruit, en op babyluiers. Op Greenyard en Ontex dus. Compleet met een klassieker van Bob Dylan. Hierheen!

 • 'Bezorgingsgigant Meituan zoekt 10 miljard dollar aan vers geld'

  Meituan, de grootste voedingsleveringsdienst ter wereld wil 10 miljard Amerikaanse dollar ophalen met het verkopen van nieuwe aandelen en converteerbare obligaties. Dat meldt Bloomberg. Het Chinese bedrijf verkoopt ongeveer 187 miljoen aandelen aan een prijs tussen 265 en 274 Hongkongdollar. Dit is een korting van 5,3 procent tot 8,4 procent tegenover de slotkoers van 289,2 Hongkongdollar maandag. Grootaandeelhouder Tencent koopt voor 400 miljoen dollar aandelen.

  Het bedrijf verkoopt daarbovenop voor 3 miljard dollar aan converteerbare obligaties zonder coupon.

 • ASIT wordt specialist medische beeldvorming

  ASIT biotech en de Franse beursgenoteerde groep Diagnostic Medical Systems (DMS) hebben vrijdag een overeenkomst ondertekend waarbij DMS zijn aandelen en lopende rekeningen inbrengt in ASIT. De twee bedrijven hadden hierover in januari een voorakkoord gesloten. De goedkeuring van de Luikse handelsrechtbank werd echter verworpen door het Waals Gewest. Midden maart werden de onderhandelingen tussen ASIT en DMS stopgezet om begin april te worden hervat.

  Nu is er dus een akkoord, dat impliceert dat DMS de controle over ASIT zal verwerven en dat ASIT actief wordt in medische beeldvorming en ‘op termijn een wereldleider achter de grote internationale medtechbedrijven’ zou kunnen worden.

  Om dit te bereiken wil het bedrijf hoogwaardige producten verkopen, met de Platinum als sterproduct in radiologie, een belangrijke speler worden in een niche als osteodesitometrie, zich toeleggen op sterkere interne groei maar ook kleinere spelers overnemen en zo deelnemen aan ‘een eventuele consolidatie van de sector’.

  Voor de activiteiten van DMS betaalt ASIT 45 miljoen euro, een bedrag dat gefinancierd wordt via de uitgifte van nieuwe aandelen. De inbreng van DMS is nog afhankelijk van de definitieve goedkeuring van het gerechtelijke reorganisatieplan van ASIT. Hiervoor is nog geen datum vastgelegd. Het is de bedoeling de operatie in de loop van de zomer of ten laatste in herfst te realiseren, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021.

 • Super League doet Juventus scoren

  Op de beurs van Milaan schiet het aandeel Juventus 6,5 procent hoger nadat de Italiaanse voetbalclub aankondigde deel te nemen aan de Super League. Dat is een privécompetitie die de door de UEFA georganiseerde Champions League wil beconcurreren.

  Naast Juventus hebben nog twee andere Italiaanse clubs – Inter Milan en AC Milan – hun deelname aan de Super League bevestigd. Daarnaast spelen nog negen andere ploegen mee, zes Engelse en drie Spaanse.

  Voor het aandeel Juventus, dat sinds de uitschakeling van de Bianconeri in de Champions League begin maart onder druk stond, is het nieuws een opsteker.

 • Hoger koersdoel voor Recticel bij KBCS

  Uit de trading update die Kingspan vanmorgen publiceerder, bleek dat de isolatietak goed presteerde in het eerste kwartaal met een omzetgroei van 12 procent. Analist Wim Hoste van KBC Securities denkt dat het positieve momentum zich ook zal manifesteren in de kwartaalupdate van Recticel . Hij verwacht een omzetgroei van 14 procent voor de isolatietak dankzij de geleidelijke toename van de capaciteitsbenutting van de fabriek in Finland.

  Wij zien Recticiel geleidelijk aan transformeren in een bedrijf met hogere marges en een significant verbeterd potentieel om vrije kasstroom te genereren.
  Wim Hoste
  Analist KBC Securities

  Bovendien schenkt de isolatiebusiness Recticel een aantrekkelijk profiel voor ESG-georiënteerde beleggers, merkt de analist op.

  Hij heeft zijn som-der-delenmodel licht bijgewerkt, waardoor zijn faire waarde stijgt van 13 tot 14 euro. Hij stemt zijn koersdoel daarop af en behoudt zijn ‘bijkopen’-advies.

 • Grote deal in lithiumland

  De Australische lithiumdelver Orocobre neemt zijn kleinere landgenoot Galaxy Resources over voor 1,78 miljard Australische dollar (1,15 miljard euro). Uit het samengaan ontstaan de vijfde grootste producent van lithium, een cruciale grondstof om batterijen voor elektrische auto’s te maken. Beleggers reageerden opgetogen in Sydney, zowel op Orocobre (+5,65%) als op Galaxy (+6,1%).

 • Bel20 weer boven 4.000 punten

  Het heeft een tiental minuutjes geduurd, maar nu is het zo ver: de Bel20 noteert weer boven de drempel van 4.000 punten. Dat is van eind februari 2020 geleden, net vóór de coronapandemie toesloeg. Binnen de Bel20 zijn het vooral de biotechbedrijven Argenx en Galapagos en holding Sofina die het mooie weer maken.

 • Bel20 start half procent hoger

  Het aanhoudend optimisme over een spoedig economisch herstel zet de Euro Stoxx 50 0,1 procent hoger. In Brussel wint de Bel20 kort na de openingsbel 0,5 procent, op een zucht van de 4.000 punten-grens. 

  Over volgende bedrijven was er sinds vrijdagavond nieuws: 

  * Na een sterk laatste kwartaal van het boekjaar 2020/2021 trekt Greenyard zijn winstprognose op. Het aandeel veert 4 procent op. 

  * Ontex houdt verder grote kuis in zijn bestuur en krijgt zes nieuwe bestuurders. Het aandeel stijgt 0,2 procent. 

  * Nyxoah , specialist in de behandeling van slaapapneu, wil ook een notering op Nasdaq. Nyxoah noteert 0,1 procent hoger. 

  * Intervest legt zich toe op een gemengd project in Herentals, waardoor zijn portefeuille aangroeit tot 1.085.000 m². Intervest

 • Bitcoin neemt duik van 15 procent op 24 uur

  Terwijl beursbeleggers van een lui weekend genoten, draait de bitcoinhandel 24/7. Gisteren crashte de belangrijkste digimunt met 15 procent, om tegen het einde van de dag de helft van het verlies alweer goed te maken. Momenteel is een bitcoin 57.000 dollar waard, toch nog zo'n 5.000 dollar of 8 procent minder dan vrijdag. 

  Door de boomende vraag naar cryptomunten is er nauwelijks nog capaciteit in IJsland en Scandinavië, de 'ecologisch verantwoorde' bestemming voor bitcoinontginners.

 • Amsterdam won de pandemie, het terras is voor ons

  Als de Bel20 vandaag of later deze week boven 4.000 punten gaat, dan is dat mede te danken aan het herstel van zwaargewicht AB InBev . En deze bierbrouwer profiteert van de heropening van de economie en van de terrasjes, binnenkort ook in eigen land. 

  Lees er meer over in het weekboek van Kurt Vansteeland

 • Zes nieuwe bestuurders bij Ontex

  De grote kuis in het bestuur van Ontex gaat verder. Nadat de luierfabrikant eerder al een nieuwe voorzitter (Hans Van Bylen) en CEO (Esther Berrospe) kreeg, krijgt nu ook de raad van bestuur een heel nieuw aanzien. Liefst zes nieuwe bestuurders treden toe: twee nieuwe onafhankelijke bestuurders en vier bestuurders die werden voorgedragen door GBL en ENA Investment Capital, de twee grootste aandeelhouders van het bedrijf.

  ENA draagt als bestuurders Gustavo Calvo Paz (voormalige voorzitter van de EMEA-divisie van Kimberly-Clark), Philippe Costeletos (voormalig head of Europe bij TPG) en Rodney G. Olsen (voormalig CFO van de APAC-divisie van Kimberly-Clark) voor. De nieuwe bestuurder die GBL voorstelt, is Jesper Hojer (voormalig CEO van Lidl International).

  Als onafhankelijke bestuurders treden twee vrouwen toe: Manon Janssen (CEO en voorzitter van Ecorys) en Isabel Hochgesand (chief procurement officer van Beiersdorf).

  Gilberto Marin Quintero, de oprichter van Grupo Mabe (in 2016 overgenomen door Ontex), trekt zich terug als bestuurder.

  ‘De vandaag aangekondigde acties zijn bedoeld om de relevante bijkomende expertise toe te voegen om de bestaande uitdagingen het hoofd te bieden en de beschikbare kansen te grijpen om de prestaties van de vennootschap te verbeteren’, zo staat in het persbericht.

 • Tesla-pionier: 'Beleggers begrijpen niet hoe zeldzaam winnaars zijn'

  Afgelopen weekend kon u in De Tijd een interview lezen met James Anderson, de man die al zeer vroeg aandelen Tesla kocht en er miljarden winst op boekte.

  Voor deze warm aanbevolen lectuur, graag hierheen

 • Intervest realiseert gemengd project in Herentals

  Op zijn site van 18 hectare in Herentals bouwt Intervest Offices & Warehouses momenteel 36.000 m² aan magazijnruimte en 3.000 m² kantoorruimte. Daarnaast is ook een parkeertoren op vijf niveaus met plaats voor ruim 400 wagens gepland. Intervest realiseert zo ‘een unieke duurzame cluster van kantoren en logistiek’ van in totaal meer dan 100.000 m² aan de Atealaan in Herentals.

  Door deze ontwikkeling groeit de vastgoedportefeuille van het bedrijf aan tot 1.085.000 m².

  Van de nieuwe magazijnruimte is al voor 10.000 m² een huurovereenkomst gesloten met Yusen Logistics, een bestaande huurder van vroegere gebouwen op de site. De commercialisering van de overige units is volop aan de gang, aldus Intervest.

 • Greenyard trekt winstprognose op na goed kwartaal

  Na een sterk laatste kwartaal van het boekjaar 2020/2021 verhoogt Greenyard zijn winstprognose voor het hele jaar. Het fruit- en groenteconcern voorspelt nu een aangepaste brutobedrijfswinst (ebitda) van 116 à 117 miljoen euro. Tot dusver stond de verwachting op 106 tot 110 miljoen euro. Ter vergelijking: in het boekjaar 2019/2020 realiseerde Greenyard een aangepaste ebitda van 95,7 miljoen euro.

  In het laatste kwartaal (de periode januari – maart) kende Greenyard ‘sterke groei’ en een ‘aanhoudende versnelling van de onderliggende activiteit’, aldus een persbericht. Het concern boekte volumegroei als gevolg van langetermijnklantenrelaties. Een betere afstemming van de aanvoerstromen en verdere kostencontrole droegen eveneens bij tot de verbetering.

  De hoger brutobedrijfswinst komt ook de schuldafbouw ten goede. De schuldgraad (nettoschuld / aangepaste ebitda) zakt tot minder dan 3,0.

  ‘De huidige financiële resultaten, samen met zijn unieke positie in de voedingsketen, plaatst Greenyard in een sterke positie voor verdere duurzame groei’, aldus het persbericht.

 • Nyxoah trekt naar Wall Street

  Nyxoah, de specialist voor de behandeling van slaapapneu, heeft bij de Amerikaanse toezichthouder SEC een aanvraag ingediend voor een notering op Nasdaq. Het is nog niet duidelijk hoeveel aandelen Nyxoah wil aanbieden en tegen welke prijs. 

  De beursgang zal plaatsvinden zodra de SEC het dossier heeft afgehandeld, zegt Nyxoah in een persbericht, maar is ook afhankelijk van de marktomstandigheden. 

  Het aandeel van Nyxoah was vrijdag nog 5,8 procent hoger afgesloten op 19,68 euro. Nyxoah trok in september vorig jaar naar de beurs tegen 17 euro. Het noteert nu dus 16 procent hoger. 

 • ABN AMRO schikt witwasaffaire voor half miljard euro

  ABN AMRO gaat 480 miljoen euro betalen aan de Nederlandse autoriteiten in het kader van een schikking rond witwaskwesties. Dat maakt de Nederlandse bank voorbeurs bekend. Door die schikking verwacht ABN AMRO het eerste kwartaal met een klein verlies te zullen afsluiten. 

  In het eerste kwartaal kunnen we ook afschrijvingen op slechte kredieten terugdraaien. Daarom sluiten we het kwartaal af met een matig verlies ondanks de schikking.
  ABN AMRO

 • Waar beleggers deze week naar uitkijken

  Netflix geeft morgen inzage in de kwartaalcijfers, Barco woensdag in het orderboekje.

  Lees hier onze vooruitblik op de beursweek. 

 • Berenberg trekt koersdoel Unifiedpost op

  Unifiedpost Group kondigde precies een week geleden de overname aan van Crossinx, de Duitse marktleider inzake uitwisseling van digitale documenten. Unifiedpost doet daarmee zijn intrede in de gesloten Duitse markt en ook in andere Duitstalige landen (Oostenrijk en Zwitserland) plus in Hongarije.

  Naar aanleiding van deze deal paste Unifiedpost zijn prognoses aan. Het bedrijf stelt nu een organische omzetgroei van 30 procent in het vooruitzicht tegen 2023. Tot dusver was het streven 25 procent omzetgroei tegen 2022.

  De analisten van Berenberg hebben hun omzetramingen verhoogd: met 4 procent voor 2021, met 7 procent voor 2022 en met 9 procent voor 2023. Hun koersdoel stijgt van 33 tot 35 euro, hun advies blijft ‘kopen’.

 • Overheidsschulden zesde hoger in 2020

  De overheidsschulden zijn in 2020 wereldwijd met 17,4 procent of 9,3 biljoen dollar toegenomen tot een recordhoogte van 62,5 biljoen dollar. Dat blijkt uit de eerste editie van de Sovereign Debt Index van de Britse vermogensbeheerder Janus Henderson. Per burger bedraagt de staatsschuld nu 13.050 dollar.

  De VS, Japan en China staken zich vorig jaar het meest in de schulden, maar het Verenigd Koninkrijk had het grootste begrotingstekort. Een grote troost is dat de schulden goedkoop te financieren zijn.

  Volgens Janus Henderson is de Belgische staatsschuld in 2020 opgelopen tot 646 miljard dollar. Dat is 23 procent meer dan in 2019. De gemiddelde Belg had in 2020 een schuld van 55.765 dollar, wat 10.303 dollar meer is dan in 2019.

 • Europese beurzen op weg naar winst

  De EuroStoxx50 opent straks met een winst van 0,3 procent. Dat voorspellen de futures. 

 • 5 favoriete aandelen van Werner Wuyts

  De fondsbeheerder van Dierickx Leys zet onder meer in op de Franse luxegroep LVMH. 

 • De nieuwe kaap van de Euro Stoxx 50

  De Euro Stoxx 50, de index met de 50 grootste beursgenoteerde Europese bedrijven, rondde vrijdag een belangrijke kaap. Voor het eerst in 13 jaar ging de Euro Stoxx 50 boven 4.000 punten. Afwachten of ook de Bel20 vandaag de kaap van 4.000 punten rondt. Dat is geleden van 21 februari 2020.

  .

 • Azië begint week positief

  Goedemorgen! De Amerikaanse beurzen gingen vrijdag over de hele lijn hoger. Dat betekent dat de Dow Jones en de S&P500 op nieuwe records eindigden. Beleggers waren optimistisch over het verder economisch herstel dankzij sterke cijfers uit zowel de VS als China.

  In Azïe blijft het sentiment maandagmorgen positief.  In Shanghai is er 1,3 procent winst en in Hongkong 0,8 procent. De beurs van Tokio doet het rustiger aan met 0,3 procent winst.

  Peking liet weten dat het geen plannen heeft om de dollar als ’s werelds voornaamste reservemunt te vervangen door de digitale yuan. Deze laatste is alleen bedoeld voor binnenlands gebruik, zei vice-gouverneur Li Bo van de Chinese centrale bank.

  De beurs van Frankfurt ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud