1. Markten Live
 2. Live blog
live

Sioen heropent exitbod

HelloFresh zag de omzet vorig jaar ruim verdubbelen. MDxHealth profiteert van fanmail.
 • Tot morgen!

  Wij sluiten de liveverslaggeving voor vandaag. We verwelkomen u graag morgenochtend opnieuw. Dan krijgen we onder meer cijfers bij Bekaert.

  Via deze vooruitblik raakt u op kruissnelheid. 

 • Sioen heropent bod en doet afstand van drempel

  Sihold, de holding van de familie Sioen gaat zijn bod om van de beurs te kunnen, heropenen. In de eerste biedperiode werden 93,52 procent van de aandelen aangeboden. Sioen mikte op 95 procent, maar doet nu afstand van die drempel. Het zal het bod vanaf 10 maart heropenen tot en met 24 maart om alsnog op het bod in te gaan.

  Sioen verhoogde het initiële bod van 23 naar 27 euro.

 • Update Melexis: ondergrens voor biedingen

  Er is een update van bookrunner Kepler Cheuvreux over de plaatsing van Melexis die om 17u afliep. Het gaat nog niet om definitieve resultaten. Wel meldt Kepler dat biedingen onder 88,5 het risico lopen niet weerhouden te worden. Dat impliceert een korting van 9 procent op de koers op het moment van de schorsing.

  De operatie zou aan de vermelde koers 158,4 miljoen euro opbrengen.

 • Slot Brussel: KBC lijdt, ING leidt

  De Bel20 sloot met 0,23 procent verlies op 3.829 punten. De banken prijken aan de extremen. ING is de grootste stijger met een winst van 1,99 procent. KBC moet 2,07 procent inleveren.

 • ECB verlaagt tempo steunaankopen

  De Europese Centrale Bank vertraagde vorige week het tempo van het kopen van noodobligaties. Ze kocht vorige week voor 16,9 miljard schulden in, het laagste peil in vier weken. Gisteren rapporteerde de ECB al een vertraging van de netto-aankopen (de bruto-aankopen minus de obligaties op vervaldag). Daarmee lijken beleidsmakers vooral te vertrouwen op mondelinge interventies om de opflakkering van de rentes in te dammen, die een economisch herstel mogelijk in gevaar brengen.

  'De stijging is niet welkom en moet worden tegengehouden', liet Fabio Panetta, directielid van de ECB. 'Het is nog niet te laat', betoogde hij tijdens een online evenement. “We beoordelen de marktomstandigheden, we kunnen ingrijpen en het tempo van onze aankopen bijstellen, en in de afgelopen 12 maanden zijn we behoorlijk effectief geweest.


 • Wall Street: Nio, not the chosen one

  Matrixfans out there? Nio  is vandaag alvast niet the chosen one. De elektrische autobouwer krijgt een realitycheck nu blijkt dat het steile groeitempo wat afkoelt.

  U leest er meer over in onze Wall Street-spiegel, waarin ook Zoom Video een rol wegkaapt.

  Neo (Keanu Reeves) is 'the chosen one', in de ninetiesklassieker The Matrix.

 • Gilde doet bod op uitzendgroep DPA

  Het private equity-fonds Gilde Equity Management doet een bod op het Nederlandse beursgenoteerde uitzendkantoor DPA . De biedprijs van 1,70 euro per aandeel ligt 7,6 procent boven de slotkoers van gisteren en waardeert het bedrijf op 80 miljoen euro.

  De raad van bestuur en 66 procent van de aandeelhouders steunen het bod. Gilde wil DPA na het bod van de beurs weghalen.

 • Brekend: volgend week hard nieuws bij Materialise

  Toch even meegeven dat er volgende week dinsdag voor het eerst in maanden hard nieuws te rapen valt bij Materialise : de Leuvense specialist in 3D printing stelt dan namelijk de jaarcijfers voor: het persbericht rolt om 12u30 Belgische tijd van de persen, gevolgd door een telefonische conferentie om 14u30.

  Pro memorie: ook zonder hard nieuws zwiepte de beurskoers van Materialise de jongste maanden alle richtingen uit. Eerst in december richting stratosfeer, om dan vorige week naar de troposfeer af te zakken. Maar dat had niets met het bedrijf zelf te maken, wel in belangrijke mate met de in- en uitstroom van beleggersgeld bij de populaire ARK-fondsen van de Californische beursgoeroe Cathie Wood (zie ook post van 13u01). 

  Materialise daalt naar de troposfeer

 • Wall Street opent vlak | Zoom Video | Target | Novavax

  De beurzen in New York zijn met een klein verschil geopend. De Dow Jones gaat 0,11 procent hoger naar 31.583 punten.

  Zoom rapporteerde een kwartaalwinst van 1,22 dollar per aandeel, waarmee de consensusschatting ruim overtrof. De videodienst gaf ook een optimistische prognose mee. Zoom wint 6,8 procent.

   Novavax rapporteerde een groter dan verwacht verlies. De vaccinontwikkelaar gaf wel aan dat zijn Covid-19vaccin in mei kan worden goedgekeurd in de VS. De aandelen leveren evenwel 4,4 procent in.

  Target kwam met een kwartaalwinst van 2,67 dollar per aandeel mooi boven de lat uit. De verkoop steeg met een vijfde. De omzet uit online verkoop kon meer dan verdubbelen. Target dikt met 1 procent aan.

  Nio levert 7,8 procent in na een makke update. De Chinese ontwikkelaar van elektrische auto's kwam met een groter dan verwacht verlies in het vierde kwartaal. Bovendien voorspelt het een lager groeitempo voor het lopende boekjaar.

 • Topvrouw Nike in nauwe schoentjes

  Een topmanager bij Nike stapt op nadat ze in een hachelijk parket kwam te zitten door het bedrijf van haar zoon. Ann Herbert, vicepresident en hoofd van de Noord-Amerikaanse afdeling van de schoenenreus, verlaat het bedrijf na 25 jaar en met onmiddellijke ingang. De zoon van Herbert verdient zijn kost als doorverkoper (reseller) van sneakers. Hij gebruikte voor zijn zaak meermaals de credit card van zijn moeder waardoor er een zweem van belangenvermenging ontstond. Nike verbiedt zijn werknemers immers om producten door te verkopen.

 • Orderboek Melexis gevuld

  De klus is al geklaard. De stichters van Melexis hebben het beoogde aantal aandelen verkocht, laat bookrunner Kepler Cheuvreux weten. Details over de prijs waaraan de verkoop plaatsvond zullen spoedig volgen.

 • Oprichters Melexis verkopen forse positie

  We kennen de toedracht van de schorsing van Melexis . Xtrion, de holding van Roland Duchâtelet, Rudi De Winter en Françoise Chombar, gaat 1,44 miljoen aandelen verkopen via een private plaatsing bij institutionele beleggers.

  Melexis noteert quasi op recordniveau. Aan de huidige koers zouden de oprichters van de chipontwikkelaar 140,5 miljoen euro opstrijken met de verkoop. Naast de oprichters, neemt ook Melexis als bedrijfsentiteit deel aan de operatie door bijkomend 346.141 aandelen te verkopen. Door de verkoop komt 4,43 procent van het kapitaal bijkomend in vrije omloop.

 • Futures: vlakke Amerikaanse opening

  We kijken naar de toekomstvoorspellers: de futures. In die glazen bol zien wij een weinig spectaculaire opening van de Amerikaanse beurzen: zo plat als een dubbeltje is de opening van de Dow Jones . De S&P500 en de Nasdaq zouden ieder 0,1 procent inleveren.

 • Notering Melexis opgeschort

  De handel in Melexis  is door de FSMA om 13.30 uur geschorst in afwachting van een persbericht.

 • Target scoort beter dan verwacht

  De Amerikaanse supermarktketen Target tekende beter dan verwachte cijfers op in het vierde kwartaal. De omzet klom met 21,1 procent tot 28,3 miljard dollar, terwijl analisten uitgingen van een omzet van 27,4 miljard. De vergelijkbare verkopen stegen met 6,9 procent. De winst per aandeel veerde op met 58 procent tot 2,67 dollar. De markt had een winst per aandeel van 2,54 dollar voorzien.

  Het bedrijf wist flink te profiteren van de shift van fysiek naar online winkelen. De digitale verkopen stegen met 118 procent. Door de pandemie zijn mensen bang om fysiek boodschappen te doen, omdat ze vrezen besmet te raken bij het winkelen. En daarom kopen Amerikanen ook hun boodschappen steeds vaker online. De digitale verkopen waren goed voor twee derde van de totale vergelijkbare groei van het bedrijf.

  'De omzetgroei van meer dan 15 miljard dollar was groter dan de totale omzetklim over de afgelopen 11 jaar', zegt CEO Brian Cornell. 'Die groei komt na jaren van investeringen in een duurzaam business model. Ook voor de komende jaren verwachten we een verdere expansie.'

  Toch zegt de groep wel dat de huidige situatie in de wereld nog teveel onzekerheden geeft om een uitspraak te doen over 2021. Daarom heeft het bedrijf geen omzet- of winstprognose gegeven. 

  Het aandeel wint voorbeurs 0,8 procent.

  De omzetgroei van 15 miljard dollar was groter dan de totale omzetklim over de afgelopen 11 jaar.
  Brian Cornell
  CEO Target

 • Duitsland verlengt lockdown

  Duitsland zou volgens de Amerikaanse zakenzender CNBC van plan zijn om de lockdown te verlengen tot 28 maart. Er zou woensdag een definitieve beslissing worden genomen. 

  Niet alles blijft potdicht. De bloemen-, boeken- en tuinwinkels zouden open mogen. Ook andere retailers mogen hun deuren openen in regio's waar het aantal infecties onder de 35 per 100.000 mensen ligt. Daarnaast zal Duitsland zijn burgers vragen de reizen naar het buitenland te beperken.

 • She's back bitches...

  ... Cathie Wood! Want nadat er enkele dagen flinke uitstromen waren uit de ARK Innovation ETF, het belangrijkste fonds van Ark Investment Management, was er vrijdag sprake van een instroom van 464 miljoen dollar. Daarmee bereikte de instroom op dagbasis bijna een recordhoogte. In de vier dagen voor vrijdag was het fonds 15 procent in waarde gedaald. 

  Doordat er vorige week grote onrust was over de gestegen tienjaarsrente in de VS kregen technologieaandelen een klap. Waarom juist groeiaandelen hierdoor getroffen werden ziet u in deze video. Maar inmiddels is de onrust rond techaandelen weer wat gaan liggen, waardoor de technologiebeurs Nasdaq gisteren 3 procent herstelde.

  Wood is een van de meest invloedrijke fondsbeheerders van deze tijd. Ze was een vroege believer in het aandeel Tesla en zette vol in op alles wat met technologie te maken had, crypto's incluis. In 2020 steeg het belangrijkste fonds van Wood met 149 procent. 

 • FSMA-insidertransacties: Joost Uwents koopt pakket Xior's

  Joost Uwents is niet alleen CEO van WDP, hij is ook bestuurder bij Xior, de beursgenoteerde kotbaas. Vorige week kocht Uwents 1000 aandelen tegen 44,98 euro, goed voor een uitgave van 44.983,3 euro. Hoewel Uwents tijdens de inschrijvingsperiode van een kapitaalverhoging van 178 miljoen euro kocht, kocht hij volgens de FSMA-melding de aandelen gewoon op de beurs.

  De kapitaalverhoging met voorkeurrecht loopt nog tot 4 maart. De nieuwe aandelen kosten 42,5 euro per stuk.

 • Brussel: Geduld is een schone zaak

  Onze Brusselse beursspiegel kan je hier lezen, met bijzondere aandacht voor Argenx en Sipef.

 • Infineon quasi verdubbelt op één jaar

  We gaan in dit stuk dieper in op het verse EuroStoxx50-ticket voor Infineon ten koste van Nokia. Een gevolg van deze grafiek:

 • Marktenchat met Kurt Vansteeland van start

  Onze wekelijkse marktenchat is zonet begonnen. De hogere inflatie is alvast een populair thema, afgaande op de lezersvragen.

  Graag hierheen voor al uw vragen over de markten.

 • Wat te verwachten van Bekaert morgen?

  Dat leest u hier

  Met de vermelding dat beleggers intussen een stevig voorschot hebben genomen op een forse heropleving in de tweede jaarhelft:

 • Exane haalt KBC van kooplijst

  Analist Guillaume Tiberghien verlaagt het advies voor KBC  van 'kopen' naar 'houden'. Het koersdoel ligt op 67 euro. 

 • Ter Beke krijgt hoger koersdoel

  Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam verhoogt het koersdoel van de maker van Come a Casa-lasagne Ter Beke van 105 tot 120 euro. 'De resultaten over het tweede kwartaal lieten een fors herstel zien. Dat is hoopgevend voor 2021, omdat we een verder herstel verwachten in kant-en-klaar-maaltijden en stabiele resultaten in de vleesverwerkingstak. We hebben onze prognose voor de brutobedrijfswinst met 15 procent verhoogd.'

  De analist denkt dat de beter dan voorziene resultaten vooral te danken zijn aan de verbeteringen in de efficiëntie. 'Omdat deze verbeteringen structureel zijn verwachten we veel van 2021. Daarnaast weet het bedrijf de cashstroom goed op peil te houden.'

  Ter Beke wint meer dan 4 procent.

 • Deceuninck krijgt koersdoelverhoging

  Analist Kris Kippers van Degroof Petercam verhoogt het koersdoel van raamprofielenfabrikant Deceuninck van 3 naar 3,40 euro. 'Het bedrijf kwam met zeer sterke resultaten, waarbij het in de tweede jaarhelft een marge van 16,5 procent haalde. Daarbij is het management positief over 2021 nu de groep in de eerste weken van het nieuwe jaar in alle regio's dubbelcijferige groei kan voorleggen.'

  Daarbij zag het bedrijf de schulden stevig dalen.'Tegen 2022 zou de onderneming zelfs schuldenvrij kunnen zijn, waardoor het bedrijf een veel lager risicoprofiel krijgt. Na jaren investeren denken we dat de kapitaaluitgaven zullen normaliseren tot 30 tot 40 miljoen euro.'

  Verder denkt de analist dat het bedrijf zijn afhankelijkheid van toeleveranciers vermindert omdat het recycling hoog op de agenda heeft staan. Dat zou het bedrijf ook weerbaarder maken tegen een plotse stijging van bijvoorbeeld de prijs van PVC, het materiaal waar de raamprofielen van zijn gemaakt. 

  Het aandeel wint 2 procent.

 • 'Automarkt zal aansterken'

  Analist Michiel Declerq van KBC Securities meldt dat de autoregistraties in België weer met 21,9 procent zijn gedaald in februari tot 36.500. Het marktaandeel van D'Ieteren zakte daarbij tot 20,4 procent van 20,9 procent in februari 2020. 'Toch denken we dat de automarkt zal aansterken in het tweede halfjaar wanneer de economie heropent en telewerken weer wat afzwakt. Het is nu nog te vroeg om conclusies te trekken voor het hele jaar.'

  D'Ieteren verliest 1,3 procent.

 • 'Sipef heeft zeer goede deal gesloten'

  Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities reageert op het nieuws dat palmolieproducent Sipef zijn rubber- en theeactiviteiten van de hand doet. 'Wij denken dat de verkoop perfect past in de strategie van het bedrijf om een pure palmoliespeler te worden. Daarnaast zullen de opbrengsten van de verkoop de schuld doen dalen.'

  'Wij waardeerden de rubberactiviteiten op 0 dollar en voor thee rekenden we op een waardering van 15 miljoen dollar. Als we de kosten voor het personeel en de uitgaven voor de vernieuwing van de landtitels meenemen, komen we aan een verkoopprijs van 28 tot 30 miljoen dollar. Dus we denken dat Sipef een heel goede deal heeft gesloten.'

  De analist reageert ook nog op recente koersontwikkelingen. 'We denken nog altijd dat de markt overdreven heeft gereageerd op de nieuwe Indonesische exporttaksen. Sinds de start van het jaar staan de palmolieprijzen boven 1.000 dollar per ton. Hoewel het nieuwe belastingregime van Indonesië de voordelen van dergelijke hoge prijzen aftopt, zal Papoea-Nieuw-Guinia volledig profiteren van de hoge prijzen.

  Gegeven de gunstige vooruitzichten voor duurzame palmoliespelers op lange termijn herhalen we ons koopadvies en koersdoel van 55 euro. Het aandeel wint 1 procent.

  De marktreactie op de Indonesische exporttaksen was overdreven.
  Alan Vandenberghe
  Analist bij KBC Securities

 • Infineon vervangt Nokia in Euro Stoxx 50

  Op 22 maart vervangt de Duitse chipmaker Infineon de Finse netwerkspeler Nokia in de veelgevolgde Euro Stoxx 50. Dat maakte Stoxx gisterenavond bekend. 

  De vervanging gebeurt op basis van de 'fast entry rule'. Met andere woorden: Infineon heeft een dermate hoge ranking dat het meteen een plekje verdient. Dat gaat ten koste van het kleinste aandeel in de index, Nokia dus. 

 • 'Twee redenen waarom Argenx geen spoedprocedure kreeg'

  Analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities is verrast door het nieuws dat Argenx geen spoedprocedure krijgt van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA (zie post 8.20 uur). 'We zien twee potentiële redenen voor de verrassende beslissing van de FDA. Ten eerste is de werklast bij de FDA door de pandemie erg groot.'

  'En tweede is er meer terughoudenheid rond FcRn-medicijnen (een klasse waar ook efgartigimod toe behoort, red.) na de mededeling van rivaal Immunovant.' Immunovant moest vorige maand zijn onderzoek naar MG pauzeren, nadat bij enkele patiënten hoge LDL-cholesterol werd vastgesteld.

  Het aandeel verliest 2,8 procent.

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx 50  noteert kort na opening met een verlies van 0,3 procent. 

  Danone  wint 0,7 procent nu CEO Faber een stap opzij zet, onder druk van activisten (post 8.42 uur).

  HelloFresh tuimelt met 7 procent ondanks een hoger dan verwachte omzet in het vierde kwartaal.

  ASMI  verliest 0,7 procent. KBC Securities bevestigt het koopadvies en krikt het koersdoel op tot 250 euro. 

  Nokia zakt 1,5 procent. De groep valt uit de Euro Stoxx 50.

 • Bel20 opent in het rood

  De Bel20 verliest 0,2 procent.

  Argenx  zakt 4 procent. De biotechonderneming krijgt geen spoedprocedure in Washington.

  Sipef  wint een halve procent. De groep verkoopt thee en rubberplantages (zie post 8u57). 

  MDxHealth  klimt 13,1 procent. De specialist in prostaatkankertests krijgt fanmail (zie post 6u26).

  Solvay  stijgt 0,2 procent. JPMorgan herhaalt zijn koopadvies voor de chemiespeler (zie post 8u29).

  Mithra wint 1,5 procent. Het farmabedrijf lanceert Myring in Italië.

  Aperam laat 0,6 procent liggen. De producent van roestvrijstaal knipt vandaag zijn dividend (zie post 6u53).

  Celyad veert op met 0,3 procent. Het Waalse biotechbedrijf spreekt op twee beleggersbijeenkomsten (zie post 7u45). 

 • Sipef verkoopt thee en rubber

  Het palmoliebedrijf Sipef heeft een principeakkoord getekend met Shamrock Group (SG) over de verkoop van 100 procent van het aandelenkapitaal van de Indonesische dochter PT Melania. SG baat meerdere rubberplantages en -fabrieken uit. Sipef controleert 95 procent van de aandelen in PT Melania, de overige 5 procent zijn in handen van een Indonesisch pensioenfonds.

  De verkoop zal in twee fasen gebeuren. Zo moet er een gunstige due diligence worden afgerond gevolgd door het afsluiten van een koop-verkoopovereenkomst binnen een maand en het vernieuwen van bestaande landtitels binnen de drie volgende jaren. Op basis daarvan zal de eerste tranche van 40 procent van de aandelen tegen eind maart 2021 verkocht worden. De overige 60 procent volgt ten laatste op 30 april 2024.

  De verkoopprijs bedraagt 36 miljoen dollar. Er zit wel een kostenplaatje aan de transactie voor Sipef. 'De finale netto cash opbrengst en totale meerwaarde zullen we dan ook pas bij voltooiing van de verkoopverrichting definitief kunnen bevestigen.'

  De groep doet hiermee ongeveer de helft van de rubberplantages van de hand en de volledige theeactiviteit. De overblijvende rubberplantages worden omgevormd naar oliepalmplantages. Met de opbrengst van de verkoop wil het bedrijf de schuld afbouwen en de palmolieactiviteiten verder uitbouwen in Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinia als kernactiviteit. 

 • Gezocht: een CEO voor Danone

  De voedingsgroep Danone maakte gisterenavond in een persbericht de zoektocht bekend naar een nieuwe CEO. Eenmaal die gevonden is, zal de huidige CEO Emmanuel Faber niet-uitvoerend voorzitter worden. De zoektocht komt niet uit de lucht gevallen. Het is een van de eisen van morrende activisten die de huidige dubbelrol van Faber (CEO + voorzitter) bekritiseren.

  Het aandeel van Danone verloor vorig jaar een kwart van zijn waarde. Bluebell Capital Partners, Artisan Partners en Causeway Capital Management hebben de voorbije weken opgeroepen tot een vervanging van het management. Faber combineert reeds drie jaar de rol van CEO en voorzitter. 

  Afgelopen zondag maakte Danone ook bekend om een belang in een Chinese zuivelgroep te verkopen. Dat kan meer dan 2 miljard dollar in het laatje brengen, met als doel eigen aandelen in te kopen en aandeelhouderswaarde te creëren.

 • JPMorgan herhaalt koopadvies Solvay

  Analist Chetan Udeshi van JPMorgan herhaalt vandaag het koopadvies voor Solvay  met een koersdoel van 115 euro. Solvay is voor het beurshuis bovendien de favoriet in de chemiesector.

 • Argenx krijgt geen 'priority lane' bij FDA

  17 december 2021, het is een datum die beleggers in Argenx  rood morgen omcirkelen in hun agenda. Dan komt er ten vroegste groen licht van de FDA, de poortwachter tot de cruciale Amerikaanse markt, voor potentieel goudhaantje efgartigimod als behandeling van de zeldzame spierziekte myasthenia gravis (MG). Dat leert een persbericht. 

  En dat is eigenlijk wel een tegenslag. De Gentse biotechnologiegroep hoopte bij de indiening van de aanvraag in januari op een spoedprocedure in Washington omdat MG een 'weesaandoening' is, een aandoening waar op dit ogenblik niet echt een afdoende behandeling voor bestaat. Met zo'n spoedprocedure zou Argenx 'efga' al in de tweede helft van 2021 op de Amerikaanse markt kunnen lanceren. 

  Maar de FDA heeft nu besloten de 'standaardprocedure' te volgen. En die neemt al snel tien maanden in beslag, met dus pas eind 2021 potentieel groen licht. 

  Efgartigimod is het fundament van de miljardenwaardering van Argenx. De Gentenaars hebben op dit ogenblik rond het goudhaantje vier vergevorderde onderzoeken lopen. 

 • Centrale bank Australië laat zijn tanden zien

  Het begint zo langzamerhand toch een probleem te worden voor centrale bankiers: de stijgende rente. Beleggers zijn optimistischer over de economische groei en verwachten meer inflatie, zodat de rente klimt. Maar centrale banken willen de rente juist laag houden om het economisch herstel te bespoedigen. De Europese centrale bank (ECB) en de Amerikaanse centrale bank (Fed) hielden het bij management by speech: ofwel hinten aan de markt dat je iets gaat doen, maar feitelijk nog geen actie ondernemen. Maar de centrale bank van Australië laat zien dat het menens is. 

  'De monetaire autoriteit is toegewijd om het doel van de driejaarsrente (0,10 procent) te behalen en heeft recent obligaties aangekocht om dat te garanderen', laat de Bank of Australia weten. 'De centrale bank zal meer opkopen als dat nodig blijkt te zijn.' Daarmee garandeert de monetaire autoriteit dus dat het fors meer obligaties gaat opkopen wanneer de driejaarsrente boven de 0,1 procent beweegt. De centrale bank heeft onlangs voor 4 miljard Australische dollar aan obligaties gekocht, een record op dagbasis. Daardoor daalde de tienjaarsrente met 27 basispunten:

  Lees hier meer!

 • HelloFresh ziet omzet verdubbelen

  HelloFresh  zag de omzet in 2020 met 111 procent stijgen tot 3,75 miljard euro na de levering van 600 miljoen maaltijden in 14 landen. Dat leidde tot een vertienvoudiging van de brutobedrijfswinst tot 505,2 miljoen euro. De Duitse groep zag de vraag naar haar diensten floreren als gevolg van de pandemie. De klanten hoeven minder vaak naar de winkel en kunnen zo het risico op besmetting verdienen. Bovendien kan het concept voor de vele thuiswerkers een alternatief zijn voor het bedrijfsrestaurant. Eind vorig jaar telde HelloFresh 5,3 miljoen klanten, dat is 78 procent meer dan een jaar eerder.

  Het vierde kwartaal van 2020 was een recordkwartaal met een omzet boven 1,1 miljard euro en een ebitda van 173,8 miljoen euro. HelloFresh merkt op dat niet alleen het aantal klanten toeneemt, maar ook de gemiddelde omvang van de bestellingen. HelloFresh voegde onlangs ontbijt toe aan het aanbod. Eind 2020 had HelloFresh 729 miljoen euro cash op de balans, rekening houdend met de overname van Factor75 uit Chicago. 

  Voor 2021 mikt HelloFresh op een omzetstijging tussen 20 en 25 procent en een ebitdamarge tussen 9 en 12 procent. 

  Terwijl het coronavirus in de loop van 2021 aan kracht zal verliezen, verwachten wij dat klanten zullen blijven nu ze van het gemak van e-commerce voor voeding hebben geproefd.
  Dominik Richter
  CEO HelloFresh

 • Europese beurzen op weg naar licht verlies

  De Euro Stoxx 50 opent naar verwachting met 0,2 procent verlies, suggereren de futures. 

 • IAG krijgt koersdoelverhoging

  De Britse vliegtuigmaatschappij International Airlines Group (IAG) krijgt een koersdoelverhoging van Berenberg. Het doel gaat van 190 naar 230 pence. Berenberg laat zijn koopadvies staan.

 • Aperam doet knipje

  Aperam is vandaag de dividendknipper. De roestvrijstaalproducent geeft een kwartaaldividend van 0,4375 euro in de vorm van cash. Het dividend is de afgelopen twee jaar hetzelfde gebleven.

 • Voor al uw prangende beleggersvragen: de wekelijkse livechat ...

  Onze collega Kurt Vansteeland bespreekt in de wekelijkse marktenchat hoe u zich kunt indekken tegen een hogere inflatie. Met vragen over dat thema en alle andere prangende beleggersvragen kunt u alvast hier sturen!

 • Celyad spreekt op beleggersbijeenkomsten

  In een kort bericht laat het Waalse biotechbedrijf Celyad weten dat het presentaties zal geven op twee beleggersbijeenkomsten. De eerste is op 9 maart bij H.C. Wainright Global Life Sciences Conference en de tweede is bij BioCapital Europe op 11 maart.

 • Sabca geniet mee van F-35-contract

  Sabca is één van de bedrijven die profiteert van de Belgische aankoop van F-35's voor 3,9 miljard euro. België zal de productie op zich nemen voor de twee horizontale achtervleugels van het vliegtuig. Het bedrijf zal composietpanelen vanuit zijn fabriek in Lummen leveren.

  Sabca is een 100 jaar oude luchtvaartspecialist. Het bedrijf bouwt vliegtuigonderdelen in metaal, composietmaterialen of een combinatie van de twee. Grote klanten zijn Airbus , Boeing en Gulfstream. Daarnaast maakt het besturingssystemen voor vliegtuigen en raketten zoals de Arianes. 

  Onlangs werd bekend dat de Belgische staat het bedrijf overneemt.

 • MDxHealth krijgt fanmail

  Oppenheimer is de opvolging van specialist in prostaatkankertests MDxHealth gestart met een koopadvies en een koersdoel van 2 euro. Het aandeel heeft nu drie koopadviezen en één houden-advies.

 • Zoom scoort fors boven verwachtingen

  Zoom kwam gisteravond met cijfers die fors boven de verwachtingen uitkwamen. De omzet van het kwartaal dat eind januari eindigde steeg met 369 procent tot 882,5 miljoen dollar, terwijl analisten maar een omzet van 811,8 miljoen hadden voorzien. De winst per aandeel kwam uit op 1,22 dollar, tegenover een marktverwachting van 0,79 dollar. Het aandeel schoot bijna 10 procent hoger in de nabeurshandel.

  Meer lezen? Hier klikken!

  We zijn goed gepositioneerd om sterk te groeien.
  Eric Yuan
  CEO Zoom

 • 'Bod op Zenitel is niet erg gul, maar wel fair'

  Vandaag start het bod op Zenitel. De meeste analisten vinden dat de holding 3D een faire, maar niet bijzonder hoge prijs op tafel legt om de specialist in crisisbestendige communicatieapparatuur van de beurs te halen.

  Lees hier onze vooruitblik!

  De prijs is fair. Wij zouden ingaan op het bod.
  De Belegger

 • Renteklim duwt beurzen lager

  Goedemorgen! De Amerikaanse beuren sloten gisteren fors hoger af. De Nasdaq won zelfs 3 procent dankzij een kalmerende Amerikaanse tienjaarsrente en door het optimisme over het stimuluspakket van de Amerikaanse president Joe Biden. Maar vandaag lijkt het optimisme weer plaats te maken voor bezorgdheid over de klimmende Amerikaanse langetermijnrente.

  Een andere mogelijke verklaring voor het negatieve sentiment is dat de Chinese overheid zich zorgen zegt te maken over het 'zeepbelgevaar' in andere landen. De afgelopen maanden zijn de waarderingen op de beurs stevig opgelopen, waardoor er steeds meer stemmen hoorbaar zijn die voor een forse correctie waarschuwen.

  Ook in Azië bewegen de beurzen lager. De Japanse Nikkei225 zakt 0,7 procent, de Hongkongse Hang Seng verliest 0,7 procent en de Chinese CSI300 laat 1,1 procent liggen.

  De Europese beurzen zouden volgens de futures met een verlies van 0,3 procent openen.

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud