1. Markten Live
 2. Live blog

Solvay en Barco nemen de kop

De beurzen krijgen een extra shot in de arm na de tweede grote doorbraak in het vaccinonderzoek in zeven dagen. In de Bel20 nemen AB InBev en Barco het voortouw. Ook Wall Street gaat hoger.
 • Tot morgen!

  Wij sluiten de boel hier af, maar morgen zijn we weer terug met vers beursnieuws. We focussen morgen op de cijfers van de groente- en fruitreus Greenyard (klik hier voor de vooruitblik). Hier de rest van de agenda voor morgen:

  DINSDAG 17 NOVEMBER 2020

   ECONOMIE/FINANCIËN

   Verenigde Staten:

    Kleinhandelsomzet oktober, 14.30 uur

  Industriële productie oktober, 15.15 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  Greenyard: halfjaarresultaten 2020/2021, 07.45 uur

  Verenigd Koninkrijk:

  easyJet: jaarresultaten 2019/2020, 08.00 uur

  Verenigde Staten:

  Home Depot: resultaten derde kwartaal 2020/2021

  Walmart: resultaten derde kwartaal 2020/2021, 13.00 uur

 • Care Propery Invest koopt Spaans woonzorgcentrum

  Care Property Invest maakt zojuist bekend dat het een woonzorgcentrum koopt in Murcia, Spanje. Het centrum heet Emera Murcia. Het gaat om een nieuwbouwproject dat zich in de laatste ontwikkeling bevindt.

  Het bedrijf Groupe Emera zal de uitbating van het woonzorgcentrum waarnemen. De huurovereenkomst heeft een minimale looptijd van 15 jaar die jaarlijks geïndexeerd zal worden. De totale investeringswaarde van dit project wordt geraamd op circa 10,8 miljoen euro. 

  'Dit project is de derde verwerving in korte tijd op de Spaanse markt', klinkt het bij het bedrijf. Het gebouw heeft een totale capaciteit van 171 woongelegenheden, verdeeld over 85 éénpersoonskamers en 43 tweepersoonskamers in het woonzorgcentrum en 25 personen in het dagverzorgingscentrum. De oplevering wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2021.

 • Biocartis presenteert tien studies

  Biocartis maakt zojuist bekend dat de diagnosticaspeler tien studies gaat publiceren over zijn geautomatiseerde Idylla-platform op de bijeenkomst van de Vereniging van Moleculaire Pathologie (AMP), een leidende diagnosticaconferentie.

 • Bel20 sluit hoger

  De Bel20 sloot de dag af met een winst van 1,7 procent op 3.582 punten. De grootste stijgers waren Solvay , Barco en Ageas . De enige dalers waren UCB en Argenx . 

  De Europese beurzen wonnen gemiddeld 1,2 procent.

 • De New Yorkse beursdag vatten we...

  ... hier samen!

  ©Photo News

 • Solvay en Barco op kop

  Sectorrotatiemaandag gaat onverminderd door. Aan kop staan chemiespeler Solvay met een koerswinst van 4,5 procent en beeldvormer Barco met een klim van 5 procent. 

  Dat Solvay hoger gaat na wederom positief vaccinnieuws is niet gek. Het bedrijf is een toeleverancier van de auto- en luchtvaartsector en die heeft het door de coronapandemie buitengewoon zwaar. Nu er steeds meer vaccins zeer performant blijken te zijn, keert de beleggershoop terug voor aandelen van de 'oude economie'. Beleggers  hopen namelijk ook dat de auto- en vliegtuigsector weer zal herstellen. Voorts is het vaccinnieuws voor bioscopen goed nieuws, omdat deze nu gesloten zijn door de coronamaatregelen of minder bezoekers zien door angst voor het virus. Barco levert de projectoren voor bioscopen, waardoor het dus ook niet vreemd is dat Barco stevig stijgt. 

 • Cruise-aandelen schieten hoger

  Het nieuws dat naast Pfizer nu ook Moderna een zeer performant vaccin heeft tegen het coronavirus doet cruise-aandelen stevig hoger schieten. Carnival vaart 10 procent stroomopwaarts, Norwegian Cruise Line Holdings geeft gas met 7,7 procent en Royal Caribbean stoomt 6,3 procent vooruit. 

  Cruise-aandelen zijn hard geraakt door de coronacrisis. Door de uitbraak van de pandemie durven mensen niet meer zo snel aan boord van een cruiseschip te gaan als het al toegelaten is in verband met de coronamaatregelen. Daardoor zagen de cruisers hun inkomsten zeer hard dalen, terwijl de vaste kosten bleven doorlopen. 

  De fikse opwaartse beweging in cruise-aandelen zijn ook onderdeel van een nieuw fenomeen, namelijk de sectorrotatie. Door toenemend goed nieuws over performante coronavaccins bestaat de hoop bij beleggers dat de economie sneller dan verwacht weer naar normaal zal terugkeren. Dat zou zeer goed nieuws zijn voor de coronagevoelige aandelen, omdat deze bedrijven nu een grotere kans hebben om te overleven en weer sneller dan gedacht winstgevend worden. 

  ©via REUTERS

 • Amerikaanse beurzen openen hoger

  Wall Street is hoger geopend. De Dow Jones klimt 0,9 procent, de S&P500 0,7 procent. De Nasdaq hinkt achterop met een winst van 0,2 procent. 

  De wat matige opening van de Nasdaq laat zien dat de sectorrotatie nog altijd vol bezig. Beleggers lijken coronagevoelige aandelen aantrekkelijker te vinden dan de relatief dure techaandelen. 

  ©AFP

 • JD.com overtreft met winst, stelt teleur met omzet

  De Chinese onlinereus JD.com presenteert gemengde cijfers. De onderneming behaalde in het derde kwartaal een winst per aandeel van 50 dollarcent. Dat is een stuk hoger dan de winst van 41 dollarcent die analisten hadden voorzien. De omzet steeg met 29,2 procent tot 25,7 miljard dollar, minder dan de 25,75 miljard waar de markt op had gehoopt. 

  Het aantal actieve klantenaccounts vloog met 32,1 procent hoger tot 441,6 miljoen over de twaalf maanden tot en met september. Het aantal mensen dat een betalend JD Plus abonnement had steeg tot boven de 20 miljoen.

  CEO Richard Liu is tevreden met de cijfers. 'Nu China herstelt van de pandemie zijn we blij dat ook onze zakenpartners snel herstellen met de hulp van onze on- en offline aanvoerketen. Om onze klantervaring nog beter te maken hebben we nieuw personeel aangenomen ondanks de onzekerheden die de coronacrisis met zich meebrengt.'

  Beleggers lijken vooral te kijken naar de wat tegenvallende omzet, want het aandeel JD.com gaat voorbeurs 3,1 procent lager. 

  ©REUTERS

 • De rebound van Shell

  Het Hollandse huisvaderaandeel Royal Dutch Shell had er door corona een lastig jaartje opzitten, maar de laatste weken begint het tij toch behoorlijk te keren bij het olie- en gasbedrijf:

 • Futures: Nasdaq lager, Dow hoger

  Het is weer sectorrotatiemaandag mensen. Dankzij goed nieuws over het vaccin van Moderna - het beestje zou nóg beter tegen coronabeschermen dan dat van Pfizer - winnen de coronagevoelige aandelen weer stevig op de beurzen. Daarom dat de futures nu al een hogere opening voor de Dow Jones verwachten van 1,7 procent.

  Wie niet meekomt? Dat is de Nasdaq . De techbeurs zou met 0,3 procent lager openen. Daarmee lijken beleggers de aandelen van de oude economie koopwaardiger te vinden dan de relatief dure techaandelen. Bij de categorie pijnlijke klappen gaat waarschijnlijk het videobelaandeel Zoom zitten, want dat gaat voorbeurs bijna 6 procent lager. Moderna daarentegen start zo'n 1,8 procent hoger.

 • Berenberg zet koersdoel Ageas hoger

  Als reactie op de kwartaalresultaten van vrijdag past Berenberg zijn koersdoel voor Ageas aan. Het stijgt van 46,90 naar 51,90 euro. Het beurshuis bevestigt zijn koopadvies.

 • Lotus Bakeries op piek

  Koekjesbakker Lotus Bakeries dikt momenteel 5,5 procent aan en belandt zo op 3.630 euro. Dat gebeurt bij een volume van 282 stukken. Dat is vrij veel: het daggemiddelde voor de handel bedraagt volgens Bloomberg 181 aandelen.

  Met 3.630 euro noteert Lotus niet alleen op het hoogste peil van het jaar, maar op een nooit geziene piek. Sinds begin dit jaar trok het aandeel al liefst 40,15 procent hoger.

  Aan het groeipad van de Oost-Vlaamse producent van koekjes, cakes en gezonde snacks komt geen einde. Midden augustus bleek dat Lotus amper last heeft van de coronacrisis. De verkoop groeide met 8,4 procent in de eerste jaarhelft, de brutobedrijfswinst zonder eenmalige effecten trok 10,1 procent hoger.

  In een ontbijtgesprek met De Tijd zei topman Jan Boone eind oktober dat hij van Lotus een van de grootste merken ter wereld wil maken. Grenzeloze ambities dus. Al stootte de beslissing om het klassieke speculooskoekje voortaan ook bij ons de internationale naam Biscoff te geven op heel veel onbegrip.

 • Zambia tegen obligatiebeleggers: het is jullie eigen fout

 • De grootste vaccinwinnaars in de Bel20

  • Barco: +5,8%, dankzij de link naar de zwaar getroffen bioscoop- en entertainmentsectoren
  • Solvay: +5,3%, dankzij de link naar de zwaar getroffen luchtvaartsector
  • AB InBev: +4,5%, dankzij de link naar de zwaar getroffen horeca
 • Beurzen krijgen nieuwe boost na positief vaccinnieuws Moderna

  Het covidvaccin van het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna heeft een beschermingsgraad van liefst 94,5 procent. In een reactie breidt de winst voor de Bel20  uit tot 2,5 procent. 

  Het aandeel Moderna schiet voorbeurs 10 procent hoger. 

 • Proximus haalt financieel directeur in Telenet-familie

  Acht maanden nadat financieel directeur Sandrine Dufour aankondigde dat ze verkaste naar farmareus UCB kondigt telecomgroep Proximus  een opvolger aan: de Schot Mark Reid.

  Reid komt over van de Europese kabelgroep UPC waar hij financieel directeur is. UPC maakt deel uit van Liberty Global, de moedergroep van Telenet.

  De ingenieur in de luchtvaarttechnologie heeft 25 jaar ervaring in de financiële wereld in Europa en de VS. Voor UPC was hij aan de slag bij onder meer British Airways, Yahoo en Virgin Media.

 • Vodafone tikt hoogste peil sinds juli aan

  Het aandeel Vodafone  trekt vandaag tot 4,6 procent hoger na de cijfers over het tweede kwartaal. Dat kwartaal werd eind september afgesloten. Vodafone zag de omzet organisch met 0,4 procent krimpen, terwijl analisten dachten aan een terugval van 2,3 procent. 'Vooral Spanje en het VK presteerden sterk', merkt het beurshuis Jefferies op.

  In 2021 wil Vodafone 4 miljard euro ophalen via een beursgang van Vantage Towers, de afdeling zendmasten. Dat zou een van de grootste Europese beursintroducties van 2021 kunnen worden. 

 • Morgen de wekelijkse livechat ...

  ... over - onder meer - de sectorrotatie van de eeuw. U kunt over die rotatie en alle andere prangende onderwerpen, via deze link nu al uw vraag stellen. 

  ©REUTERS

 • Zenitel spurt richting biedprijs

  Op de Brusselse beurs koerst Zenitel    na het overnamebod op de eerste fixing 27 procent hoger naar 21 euro, richting biedkoers van 22,75 euro dus. 

  Met het bod staat er dus een vervaldatum op de notering van de oudgediende: Zenitel debuteerde, toen nog als SAIT RadioHolland, op 29 september 1965. 

 • Kinepolis vlamt, grote Canadese rivaal krasselt

  Kinepolis  zet de 'verlaat-het-huis' rally van vorige week voort, met een winst van 9 procent tot 33,60 euro. Cineplex , de grote Canadese rivaal van de bioscoopuitbater, kwam vrijdag met kwartaalcijfers en die onderstreepten nog eens dat Kinepolis binnen de sector in relatief goede papieren zit.

  ING-analist David Vagman wijst op de krappe kas bij Cineplex: de groep bloedt door de verplichte sluitingen in belangrijke provincies als Ontario, Québec en Manitoba per maand 16,6 miljoen Canadese dollar, terwijl er eind september maar goed 13 miljoen dollar meer in kas was. 

 • Apple meest 'onderwogen' aandelen bij stock pickers

  Bij actieve vermogensbeheerders, de klassieke 'stock pickers' zeg maar, is Apple het meest 'onderwogen' aandeel. Het waardevolste bedrijf ter wereld maakt slechts 2,5 procent van de globale 'actieve' portefeuille uit, becijfert het beurshuis UBS op basis van data van onderzoeker FactSet. Dat is ruim een procentpunt minder dan de weging in beursbarometers die 'passieve' beleggers volgen, zoals de MSCI Wereld-index. 

  Nog een aandeel waar de stock pickers relatief weinig in geloven: Tesla. Meteen een belangrijke verklaring waarom actieve beleggers in 2020 opnieuw de duimen moeten leggen voor beleggers die gewoon passief een index schaduwen. 

 • Hoger koersdoel Bpost bij Kepler Cheuvreux

  Na de (goede) derdekwartaalresultaten heeft Kepler Cheuvreux zijn model voor Bpost bijgewerkt. ‘Naar onze mening is Bpost in staat een omzetgroei van 5,5 procent voor te leggen, dubbel zoveel als sectorgenoten. We denken dan ook dat het een premiumwaardering verdient.’

  De analist wijst er op dat de volumegroei in het derde kwartaal wel iets vertraagde – van 78 procent naar een nog steeds sterke 49 procent – maar dat de marges verdubbelden. Hij ziet de superieure groei van Bpost in vergelijk met sectorgenoten resulteren in een sterke margeverbetering voor de e-commerce-activiteiten.

  Hij trekt zijn koersdoel op van 8,50 naar 10,50 euro. Met 21 procent opwaarts potentieel handhaaft hij het koopadvies.

 • Saudi Aramco financiert dividend met schulden

  Saudi Aramco charmeerde vorig jaar bij de beursintroductie beleggers in eigen land met een forse dividendbelofte. Spijts de cashflowvernietigende oliecrisis blijft de Saudische oliegigant die belofte trouw, maar moet Aramco zich er wel dieper in de schulden voor steken. 

 • BBVA schittert na lucratieve Amerikaanse exit

  Op de Spaanse beurs bouwt bankreus BBVA de winst nog uit - tot 15 procent - na de verkoop van de Amerikaanse dochter voor een stevige prijs (zie post van 7u53). 

 • Kepler verlaagt koersdoel Aedifica

  Kepler Cheuvreux heeft zijn model aangepast aan de jongste kapitaalverhoging van Aedifica . Daardoor daalt het koersdoel van 128,94 tot 125 euro. Het advies blijft ‘kopen’.

  De jongste – en grootste – kapitaalverhoging van de verhuurder van zorgvastgoed bedroeg liefst 459 miljoen euro. Dat wijst er op dat het groeiverhaal verre van ten einde is, zegt het beurshuis. Sinds 2006 is de portefeuille van Aedifica met gemiddeld 27,6 procent per jaar gegroeid.

  Dat groeiritme zou kunnen vertragen, maar Kepler Cheuvreux ziet toch nog heel wat potentieel in Europa. Zelfs nog meer in een post-Covid-19-wereld. Selectiviteit wordt echter belangrijker dan ooit.

  De jongste transactie van Aedifica levert een rendement van 4,25 procent op. Dat toont aan dat de rendementen blijven dalen. Niettemin vormt zorgvastgoed in een wereld van nog lange tijd lage intresten een uitstekend alternatief voor obligaties.

 • Olieprijs in de lift na goede Chinese cijfers

  De prijs van een vat Brent-olie stijgt met 2,2 procent tot 43,71 dollar. De Amerikaanse WTI-olie gaat 2,5 procent hoger tot 41,15 dollar.

  Nu er nog meer – hopelijk positief - vaccinnieuws op komt rekenen olietraders op een normalisering van de economie en dus ook op een sterkere vraag naar olie. De prijsstijging stoelt ook op het verdere herstel van de Chinese economie. Voorts ziet het er naar uit dat de VS niet opnieuw een algemene lockdown gaat invoeren. Adviseurs van ‘President-elect’ Joe Biden raden dat af.

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx 50  noteert kort na opening met een winst van 0,9 procent.

  Unibail wint 5 procent na het opstappen van de voorzitter.

  Vodafone  stijgt 3,7 procent na halfjaarcijfers.

  In Madrid wint BBVA 2,7 procent na een miljardendeal (zie post 7u53).

  In Londen wint Recticel-sectorgenoot Kingspan 3 procent. 'De winst komt dit jaar lichtjes hoger uit dan in 2019.'

 • Bel20 start handelsweek in de plus

  Op Euronext Brussel wint de Bel20 na een minuut handel 1 procent.

  Volgende aandelen staan in de spotlights:

  * Zenitel dreigt van de beurs te verdwijnen na een overnamebod ter waarde van 22,75 euro door grootaandeelhouder 3D. De notering van Zenitel is opgeschort.

  * Bone Therapeutics heeft de verkoop van zijn productiedochter SCTS aan Catalent afgerond. Bone stijgt 0,9 procent.

  *¨RSQ Investors, dat de minderheidsaandeelhouders van Nyrstar vertegenwoordigt, heeft zijn belang in het zinkbedrijf opgedreven tot 13,77 procent. Het aandeel blijft stabiel.

  * Home Invest Belgium denkt zijn dividend dit jaar minstens stabiel te kunnen houden. Het aandeel gaat 0,9 procent hoger.

  * Voor Sioen was het derde kwartaal minder sterk dan gehoopt. Op vergelijkbare basis daalde de omzet met 4,4 procent. Sioen zakt 0,45 procent.

 • Grote beurspanne in Australië

  In Sydney was er maandag amper een halfuur beurshandel. Dan viel de beurs in panne. Een softwareprobleem legde de handel voor de rest van de dag stil.

  Het handelssysteem had net een update gekregen en dat liep dus niet op wieltjes. ASX en zijn technologieleverancier Nasdaq hebben de oorzaak van het probleem gevonden en zullen het probleem de komende nacht oplossen. Als alles goed gaat, zou de beurs van Sydney dinsdag om 10 uur lokale tijd (om 0 uur Belgische tijd) moeten heropenen.

  Het is de grootste Australische beurspanne in meer dan tien jaar. Voor alles stilviel – om 10.24 uur lokale tijd - noteerde de S&P/ASX200-index 1,2 procent in de plus.

 • Ook vers bloed voor Euronext Brussel: Inclusio

  Inclusio bevestigt zijn beursgang op Euronext Brussel. Inclusio is een vastgoedgroep die zich richt op woningen met een sociaal karakter. De groep is momenteel eigenaar van 49 sites, bestaande uit 62 gebouwen met in totaal 898 woningen. Inclusio zet in op drie soorten vastgoed: betaalbare huurwoningen, infrastructuur en sociale infrastructuur.

  Eind augustus bedroeg de waarde van de portefeuille 141 miljoen euro. Het brutorendement op de operationele vastgoedportefeuille ligt op 4,2 procent.

 • Italiaans Nexi wordt betaalgigant

  De Italiaanse betaalspecialist Nexi koopt het Deense Nets voor 7,8 miljard euro. Nexi neemt ook voor 1,8 miljard euro schulden over. Nexi betaalt handig gebruik van zijn beursnotering. De aandeelhouders van het private Nets krijgen 406,6 miljoen nieuwe aandelen Nets, goed voor een belang van 39 procent in het nieuwe geheel. 

  Na deze overname heeft Nexi nu een ruime geografische reikwijdte in Europa: over Italië, de Duits sprekende landen en Scandinavië. Nexi verwacht 170 miljoen euro jaarlijkse synergievoordelen te rapen. Eerder betaalde Nexi ook 4,6 miljard euro voor de Italiaanse sectorgenoot SIA. 

 • BBVA verkoopt Amerikaanse bankdivisie voor 11,6 miljard dollar

  Het Spaanse Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) heeft de Amerikaanse afdeling verkocht aan PNC Financial Services voor 11,6 miljard dollar. Eerder dit jaar haalde PNC 14 miljard dollar en het zocht daarvoor een bestemming. De waardering van de Amerikaanse activiteiten van BBVA kreeg een knauw door corona. BBVA slikte in het tweede kwartaal een afschrijving van Amerikaanse goodwill voor 2,1 miljard euro. 

  BBVA USA heeft 600 kantoren in talrijke staten. BBVA kocht de bank in 2007 toen het nog Compass Bancshares heette. 

 • Nikkei op hoogste peil in 29 jaar

  De beurs van Tokio is maandag op haar hoogste peil in 29 jaar geëindigd. De Nikkei 225 won 2,05 procent tot 25.906,93 punten. Het is van juni 1991 geleden dat de Japanse index zo hoog stond.

  Beleggers waren goedgemutst dankzij een stevige stroom goed nieuws. Vooreerst de Japanse economie. Die groeide in het derde kwartaal met 21,4 procent op jaarbasis nadat ze in het tweede kwartaal met 28,8 procent was gekrompen. Kwartaal op kwartaal was er 5 procent groei in de periode juli-september na de contractie van 7,9 procent in april-juni. Het herstel was sterker dan verwacht: de co

  nsensusverwachting bedroeg 4,4 procent.

  Ook de sterke cijfers over de Chinese industriële productie en vaccinoptimisme – Johnson & Johnson begint vandaag aan de laatste klinische fase met zijn kandidaat-vaccin – brachten stuwkracht.

 • Ook fictieve Beursrally van start

  Er vindt niet alleen een echte beursrally plaats, vandaag start ook de 4de editie van de Beursrally, de beleggerswedstrijd van De Tijd. In deze editie volgen we vier twintigers die worden bijgestaan door Roland Van der Elst, ’s lands meest doorgewinterde beursgeleerde met 62 jaar beleggerservaring op de teller.

  Inschrijven kan nog steeds op www.beursrally.be

   

   

 • De visie van experts op Finance Avenue

  Afgelopen zaterdag kon u kijken naar de digitale versie van Finance Avenue. 

  Tijdens het beleggersluik hadden beursexperts het over de Nasdaq-hausse, de vaccinrace en de groene golf. Een verslag hierover leest u hier.

  En uiteraard was er het traditionele slotdebat met aandelentips. Die tips herleest u hier

 • Bone rondt verkoop SCTS af

  Bone Therapeutics laat weten dat Catalent Pharma Solutions de overname van zijn productiedochter SCTS (Skeletal Cell Therapy Support) heeft afgerond. Die deal werd op 29 oktober aangekondigd. SCTS maakt nu deel uit van de Cell & Gene Therapy-divisie van Catalent.

  Even in herinnering brengen dat Catalent bruto 12 miljoen euro betaalt voor SCTS. De productiedochter torste echter 3 miljoen euro aan schulden. Na cashverrekeningen en de herstructurering van 3 miljoen euro schulden van Bone, houdt deze laatste circa 6 miljoen euro over aan de verkoop.

  SCTS blijft voor Bone en zijn partners het allogene celtherapieproduct Allob produceren. De toeleverovereenkomst met Catalent zal volgens Bone resulteren in een jaarlijkse besparing van 2 miljoen euro op de vaste kosten.

 • 5 favoriete aandelen van Geert Campaert

  De vermogensbeheerder van Dierickx Leys Private Bank tipt onder meer op Berkshire Hathaway, Prosus en Cofinimmo.

  Voor de oogappels van Geert Campaert hierheen
 • Deze week: Brexit & Bekaert

  Onze vooruitblik op de beursweek leest u hier

 • Europese beurzen op weg naar mooie winst

  De Europese beurzen openen naar verwachting 1 procent in de plus, suggereren de futures.

 • Overnamebod op Zenitel

  Na Sioen dreigt nu ook Zenitel  van de beurs te verdwijnen. Grootaandeelhouder 3D lanceert een overnamebod van 22,75 euro per aandeel. Dat is een premie van 38 procent op de slotkoers van vrijdag, 16,50 euro. 

  3D controleert nu 48 procent van de aandelen van de specialist in radiocommunicatie. Degroof Petercam gaat als onafhankelijk expert een waarderingsverslag opstellen. 

 • Chinese economie trekt aan

  Goedemorgen. In Azië heerst vanmorgen optimisme  en trekken de beurzen hoger. Zondag ondertekende een grote groep landen in de Azië/Stille Oceaan-regio het grootste regionale vrijhandelsakkoord ter wereld.

  Bovendien zet het economisch herstel in China door. De consumentenbestedingen nemen toe en de industriële productie en de investeringen stegen sterker dan verwacht in oktober. De industriële productie trok 6,9 procent hoger, waar de mediaanverwachting op 6,7 procent lag.

  De kleinhandelsverkopen namen met 4,3 procent toe nadat ze in september met 3,3 procent waren gestegen. Dat was wel iets minder dan verwacht (+5%).

  Een jong Chinees koppeltje in een shoppingdistrict van Peking ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud