1. Markten Live
 2. Live blog
live

Sterke kleinhandelsomzet duwt Wall Street hoger

De Europese beurzen vonden hun weg naar boven, ondanks een zwak groeicijfer voor de eurozone. Sipef kende een moeilijk eerste kwartaal. Recticel vroeg bijkomende informatie over het bod van Kingspan.
 • Blik op morgen

  Wij sluiten de blog voor vandaag af. Morgen zijn we er helaas niet, omdat de beurs dicht is vanwege Goede Vrijdag. Ook op paasmaandag blijft het slot op de beurs, zodat we pas weer dinsdag bij u terug zijn met het laatste beursnieuws. Wij wensen u een fijn paasweekend!

 • Zoom knalt 80 procent hoger op eerste beursdag

  Het techaandeel Zoom opent vandaag een hallucinante 80 procent hoger op een koers van 65 dollar. De IPO-prijs bedroeg 36 dollar.

  De beurswaarde van het videobelbedrijf is nu om en nabij de 16 miljard dollar.

  We gaan dieper in op de beursgang van Zoom in dit artikel.

 • Bel20 sluit in de plus

  De Bel20 sluit vandaag met een kleine plus van 0,1 procent op 3.852 punten. De toppers waren Ontex , AB InBev en Sofina . De floppers waren UCB , Barco en Argenx

 • Pinterest gaat kwart hoger bij beursdebuut

  Het aandeel Pinterest opent zojuist op 23,75 dollar, 25 procent hoger dan de IPO-prijs. Hiermee komt Pinterests totale beurswaarde uit op bijna 13 miljard dollar. Ook taxi-app Lyft ging hoger bij zijn beursdebuut eind vorige maand - een winst van 21% bij de openingskoers - maar noteert intussen bijna 19 procent onder zijn IPO-prijs.

  We gaan dieper in op het beursdebuut van Pinterest in dit artikel.

  ©AFP

 • Hoogtevrees op Wall Street

  We gaan dieper in op de hoogtevrees die op dit moment heerst op Wall Street in dit artikel.

 • Leidende indicatoren VS stijgen

  De Amerikaanse index van leidende indicatoren is in maart met 0,4 procent gestegen op maandbasis. Dit blijkt uit een bericht van The Conference Board. 

  De index geeft een indicatie voor het verloop van de economische groei in de VS voor de komende drie tot zes maanden.

 • Wachten op Pinterest en Zoom

  Vandaag is het het beursdebuut van twee techbeloften, Pinterest en Zoom. Hoewel de Amerikaanse beurzen inmiddels bijna twee uur open zijn, hebben we nog steeds geen openingskoers mogen ontvangen. We houden het voor u in de gaten.

 • Wall Street opent hoger

  De Amerikaanse beurzen zijn zonet hoger geopend. De Dow Jones  noteert met 0,3 procent winst op 26.531 punten. Beleggers putten onder meer moed uit de toename van de Amerikaanse kleinhandelsomzet met 1,6 procent in maart. Economen dachten aan een stijging met 0,9 procent.

 • Belgisch consumentenvertrouwen daalt lichtjes

  De indicator van het Belgische consumentenvertrouwen daalt in april met 1 punt naar -7 punten. Daardoor is de lichte verbetering van vorige maand ongedaan gemaakt, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.

  De consumenten werden somberder, omdat de vrees voor een stijging van de werkloosheid voor de zesde maand op rij toenam. Dat kan een gevolg zijn van de neerwaartse herziening van de groeivooruitzichten in de eurozone. Ook de beoordeling van de algemene economische vooruitzichten verslechterde.

  Maar er is ook goed nieuws. De consumenten denken meer dan de vorige maanden dat ze kunnen sparen. Met -7 punten is het consumentenvertrouwen ongeveer gelijk aan het langetermijngemiddelde.

 • ‘Hennessy wordt meest waardevolle sterkedrankmerk in 2019'

  Het cognacmerk Hennessy, de H in de bedrijfsnaam LVMH , wordt in de loop van dit jaar ‘het grootste sterkedrankmerk ter wereld’ in waarde. Dat verklaarde Bernard Arnault, de CEO van LVMH, donderdag op de algemene vergadering.

  Hennessy is vandaag met een lengte voorsprong het grootste cognacmerk ter wereld. Volgens Arnault is het vier keer groter dan het nummer twee, Martell, dat deel uitmaakt van Pernod-Ricard.

  In de premiumcategorie van sterkedranken – meer dan 20 dollar per fles – is Hennessy al het tweede merk in waarde, na Jack Daniel’s en voor Johnny Walker. Vorig jaar groeide de Hennessy-verkoop met 11 procent in waarde. De grote uitdaging is volgens de LVMH-topman om meer te kunnen produceren om te voldoen aan de stijgende vraag.

  Fine de Cognac, een van de topcognacs van het huis Hennessy ©Hennessy

 • Kunstgreep Turkse centrale bank haalt lira onderuit

  De Turkse lira daalt donderdag tegenover alle belangrijke munten omdat beleggers bezorgd zijn over het onorthodoxe beleid van de centrale bank. De monetaire instelling heeft via swaps 12 tot 13 miljard dollar ontleend om haar valutareserves op te krikken, meldt de Britse zakenkrant Financial Times.

  Het officieel bedrag van 28 miljard dollar aan reserves overschat de capaciteit van de centrale bank om zich te verdedigen tegen een muntcrisis. Financial Times raamt de reserves zonder de swaps op minder dan 16 miljard dollar.

 • Connect 14 procent onder prijs van bod-in-vertraging

  Connect  noteert stabiel op 1,38 euro. De onderaannemer voor de elektronicasector noteert 14 procent onder het bod dat grootaandeelhouder Huub Baren al in oktober aankondigde, maar nog altijd niet gelanceerd is. 

  Vorige maand verplichtte beurswaakhond FSMA Baren een extra expert aan te stellen. Die moet een nieuw waarderingsverslag opstellen. Even later viel bij Connect ook nog eens een lijk uit de kast: een geschil met de Roemeense fiscus dat het bedrijf miljoenen kan kosten. 

 • Een volledig overzicht...

  ... van wat er op Euronext Brussel gebeurt op deze Witte Donderdag leest u in onze beursspiegel.

 • Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel KBC

  Kepler Cheuvreux blikt vooruit op de eerstekwartaalresultaten van KBC en is daar niet zo positief over. Het beurshuis ziet de 'schone' winst (voor provisie) met 5 procent dalen, in lijn met zijn verwachting van een 4 procent lager resultaat in 2019. 'Het eerste kwartaal zal waarschijnlijk een trekker zijn voor een winstverlaging', klinkt het. Het 'afbouwen'-advies blijft behouden, het koersdoel zakt van 62,1 naar 61 euro. Volgens Kepler is het aandeel met een koers-winstverhouding (voor 2020) van 12,9 duur.

 • Peter Vanden Houte (ING): 'Koude lente in eurozone'

  We gaan in dit artikel dieper in op de slechte PMI-cijfers voor april. Met een reactie van ING. 

 • KBCS zet WDP trapje lager

  Het aandeel WDP is sinds begin maart mooi gestegen - mede dankzij de opname in de Bel20 - en heeft KBC Securities' koersdoel van 140 euro bereikt. Daarom zakt het advies van 'opbouwen' naar 'houden'. Het koersdoel blijft stabiel.

 • Koersdoel Sipef zakt licht bij Degroof Petercam

  Analist Frank Claassen van Degroof Petercam focust minder op de tegenvallende palmolieproductie van Sipef in het eerste kwartaal en meer op de stagnatie van de palmolieprijs. Het begin van het jaar was hoopvol, maar de jongste weken valt het prijsherstel stil, klinkt het. Hij vermoedt dat dat te wijten is aan de nog steeds hoge voorraden en aan de onzekerheid over de handelsoorlogen.

  Claassen heeft de palmolieprijsassumpties in zijn model aangepast (verlaagd van 600 naar 580 dollar per ton). Daardoor daalt zijn winstverwachting voor 2019 van 23 naar 17 miljoen dollar en die voor 2020 van 35 naar 30 miljoen dollar. Zijn koersdoel zakt van 53 naar 52 euro, zijn advies blijft 'houden'.

 • KBC Securities over Recticel

  KBC Securities sluit niet uit dat de raad van bestuur van Recticel het bod van Kingspan afwijst, maar tegelijk zegt open te staan voor discussies over een hoger bod. Een reden voor de afwijzing kan zijn dat Kingspan een premium zou moeten betalen voor de significante versterking van zijn concurrentiepositie op de Europese PU-isolatiemarkt.

  Als er gesprekken komen over een hoger bod, zal Recticels referentieaandeelhouder Bois Sauvage vanzelfsprekend een belangrijke rol spelen. Recticel stapte meer dan 20 jaar geleden in het kapitaal. Analist Wim Hoste kan zich inbeelden dat de holding op een bepaald ogenblik een exit genegen kan zijn.

 • Groei Europese economie vertraagt onverwacht

  De economische groei in de eurozone is in april voor de tweede maand op rij gedaald. De PMI-indicator, een maatstaf van de groei in de privésector, daalt met 0,3 punt naar 51,3 punten. Dat meldt onderzoeksbureau IHS Markit op basis van een peiling bij 5.000 bedrijven. Economen hadden een stijging naar 51,8 punten voorspeld. De groeivertraging in april is te wijten aan de dienstensector. De industriële activiteit krimpt minder dan in maart.

  De euro  reageert negatief. 

 • Gucci-cijfers niet luxueus genoeg

  De Franse luxegroep Kering , krijgt vandaag een tik op de beurs van Parijs na de cijfers die het publiceerde over het eerste kwartaal.  De omzetgroei bij het topmerk Gucci vertraagde naar 20 procent omdat de vergelijking met het vorige jaar moeilijker werd. In het volledige jaar 2018 had Gucci 37 procent meer verkocht en in 2017 bijna 45 procent.

  Gucci blijft het goudhaantje van Kering, net als de boomende luxe-markt in Azië. Dat laatste hadden landgenoten Hermès en LVMH recent al bewezen. Zij werden wel beloond voor hun kwartaalcijfers: LVMH werd zelfs het grootste beursgenoteerde bedrijf van Europa. Op rood koersenbord in Parijs gaan zij vandaag mee naar omlaag, maar de grootste oplawaai is duidelijk voor Kering zelf.

 • KBCS trekt koersdoel Melexis op, verlaagt advies

  Analist Guy Sips van KBC Securities trekt zijn koersdoel voor Melexis op van 70 tot 78 euro. Tegelijk laat hij zijn advies zakken van ‘kopen’ tot ‘bijkopen’. Daarvoor geeft hij twee redenen: het aandeel is recent sterk gestegen en de visibiliteit op de timing van het herstel (Melexis zit middenin een voorraadcorrectie) is laag. Tijd voor een adempauze dus.

  Sips’ nieuwe koersdoel is gebaseerd op de waardering voor andere fabriekloze chipproducenten. Die groep presteerde de voorbije maanden ook erg sterk en noteert nu tegen 19,3 keer de voor 2019 verwachte verhouding tussen bedrijfswaarde en brutobedrijfswinst (EV/ebitda). Voor 2020 en 2021 is de verhouding respectievelijk 17,9x en 15,5x.

  Op lange termijn blijft de analist positief aangezien Melexis op middellange tot lange termijn zal profiteren van de verwachte stijgende vraag naar autochips die nodig zijn om veiligheid, comfort en connectiviteit te verbeteren.

 • Keplers koopadvies voor Fluxys Belgium

  We hebben meer informatie over de redenen voor het koopadvies van het beurhuis Kepler Cheuvreux voor Fluxys Belgium . Het beurshuis start de opvolging met een koopadvies en een koersdoel van 28,5 euro.

  Fluxys Belgium staat in ons land in voor de transmissie en de opslag van aardgas, en baat ook de lng-terminals in Zeebrugge uit. Het bedrijf opereert in een mature markt met beperkte investeringsnoden. De enige kapitaalinvesteringen zijn voor de optimalisatie en de vervanging van activa. Daarom verwacht Kepler Cheuvreux dat de RAB (regulatory asset base of 'gemiddelde van het jaar van de waarde van de gereguleerde activa') zal dalen.

  Het beurshuis verwacht wel een lichte verbetering van de resultaten in de nieuwe regulatoire periode 2020-2023 dankzij een hogere 'equity ratio' (de verhouding tussen eigen en vreemd vermogen verandert van 33/67 naar 40/60). Dat zou het rendement op eigen vermogen ten goede moeten komen en de lagere RAB goedmaken.

  Fluxys Belgium omschrijft Kepler als 'een zuiver dividendaandeel' met weinig neerwaarts risico omdat de regelgeving stabiele opbrengsten garandeert. De lagere kapitaalinvesteringen en de positieve vrije kasstroom moeten het dividend - het dividendrendement bedraagt 4,7 procent - ondersteunen.

  Minder gunstig is dan weer dat het bedrijf een beperkte free float van ongeveer 10 procent heeft en ook de verhandelbaarheid beperkt is. Het beurshuis ziet vooral waarde in de voorspelbaarheid van de winsten, de kwaliteit van de activa en het stabiele rendement.

 • Aandeel Jet Airways maakt duikvlucht

  Het aandeel van de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, die ook een tijd actief was in Zaventem, verliest op de beurs van Mumbai 34 procent. De noodlijdende groep maakte haar laatste vlucht en kondigde aan dat de activiteiten worden opgeschort.

  De voorbije jaren kreeg het te maken met felle concurrentie van budgetvliegers als IndiGo en SpiceJet. Jet Airways heeft intussen voor meer dan 1 miljard dollar schulden. De maatschappij zou onder meer haar personeel niet meer kunnen betalen en ook niet aan andere verplichtingen kunnen voldoen.

 • KBCS verlaagt koersdoel Sipef

  De kwartaalupdate van Sipef was zwakker dan Alan Vandenberghe had verwacht, zowel voor palmolie als voor rubber. Aangezien Sipef zelf later dit jaar een terugkeer naar groei verwacht, blijft de KBC Securities-analist op een productiegroei van 8 procent rekenen voor palmolie.

  Hij past wel zijn verwachting voor de palmolieprijs aan van 625 tot 600 dollar per ton. Dat leidt tot aanpassingen in zijn model en tot een verlaging van zijn koersdoel van 64 tot 60 euro.

  Gezien het opwaarts potentieel voor het aandeel handhaaft hij zijn koopadvies. Als zuivere palmoliespeler is Sipef volgens Vandenberghe ideaal gepositioneerd om op langere termijn voordeel te halen uit de stijgende prijzen.

 • De openingsbel

  Zoals verwacht openen de Europese beurzen licht lager. De Euro Stoxx 50 zakt 0,05 procent, de Bel20 0,3 procent. In de Bel20 gaan onder meer Galapagos , Ageas en Proximus lager.

 • Basic-Fit in topvorm

  We houden straks het aandeel van de Nederlandse fitnessketen Basic-Fit in de gaten, nadat een kwartaalupdate duidelijk maakt dat de groei in het lagekostensegment nog altijd niet te stuiten is.

  Recht uit het kwartaalverslag: De omzet steeg met 29 procent vergeleken met het eerste kwartaal van een jaar eerder, mede doordat er nu 651 en niet zoals toen 533 sportzalen zijn in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje samengeteld. Aan elke abonnee verdiende Basic-Fit gemiddeld 20,43 euro, een stijging van 8 procent.

  ©ANP

 • Nyrstar in wanbetaling

  De schuldherschikking bij de noodlijdende zinkverwerker betekent dat de overlevingskansen van het bedrijf zijn gestegen, maar daar stopte maandagochtend ook het goede nieuws. Volgens de strikte definitie van het woord ging Nyrstar een dag later in wanbetaling. Dat is het oordeel van het ratingagentschap Moody's. Dat weet dat een rentebetaling op een lopende obligatielening niet uitgevoerd werd op de uiterst toegestane datum. Het houdt zelfs rekening met een periode van 30 dagen waarin Nyrstar had mogen betalen zonder negatieve gevolgen te riskeren.

  Die periode eindigde op 15 april, en dus verlaagt Moody's zijn rating wegens de kans op een bankroet. 'De kans dat de afwikkeling van de wanbetaling uitmondt in een nieuwe gemiste deadline in de komende 12 tot 18 maanden is nog steeds erg hoog,' klinkt het streng.

  Trafigura, de hoofdaandeelhouder van Nyrstar, heeft een akkoord met bijna de helft van de obligatiehouders van het zinkbedrijf. De onderhandelingen over nieuwe afspraken met de obligatiehouders lopen nog. Het staat in de sterren geschreven dat ze een verlies op hun uitgeleende bedrag moeten slikken, beseft ook Moody's. Het schuldpapier van Nyrstar kreeg al lang geleden de rommelstatus (Caa3) toegewezen. Daarbij komt dat de vooruitzichten voor die rating, de kans dat de rating nog zal zakken, volgens Moody's negatief zijn.

 • Lagere start op komst

  De Europese beurzen zullen licht lager van wal steken, geven de futures aan. Die op de Euro Stoxx 50 noteert 0,2 procent in de min.

 • Beurs van Jakarta hoger dankzij Widodo

  Het ziet er naar uit dat Joko Widodo een tweede ambtstermijn als president van Indonesië zal kunnen aanvangen. Dat blijkt althans uit onofficiële verkiezingsresultaten. Met 99 procent van de stemmen geteld zou Widodo een comfortabele voorsprong van 7 procentpunten hebben op zijn rivaal Prabowo Subianto.

  Zowel de beurs van Jakarta (+0,6%) als de rupiah reageren positief. Beleggers rekenen er op dat de massale uitbouw van de Indonesische infrastructuur (o.m. een 2.765 km lange tolweg doorheen Sumatra) die onder Widodo’s eerste termijn plaatsvond, zal worden voortgezet. Onder meer de aandelen van banken en bouwbedrijven zitten in de lift.

 • Unilever verhoogt dividend met 6 procent

  Unilever  realiseerde in het eerste kwartaal een organische omzetstijging van 3,1 procent. In de groeimarkten lag de organische groei op 5 procent.

  Voor 2019 ziet Unilever een hogere operationele winstmarge en een sterke vrije cashflow.

  Het kwartaaldividend gaat met 6 procent de hoogte in tot 0,4104 euro.

  We bevestigen onze jaarprognose. De groeimarkten zijn de groeimotor.
  Alan Jope
  CEO Unilever

 • Bijkomend contract voor Mithra's productievestiging

  Het Luikse farmabedrijf Mithra sloot in 2017 een overeenkomst met Generic Speciality Pharma (GSP) voor de ontwikkeling en productie van vier injecteerbare hormonale producten. Daar komt nu een vijfde gelijkaardig product bij. De ontwikkeling en productie zal net als voor de eerste vier producten gebeuren in Mithra's CDMO-fabriek (CDMO staat voor 'Contract Development & Manufacturing Organization').

  Behalve voor het Ierse GSP werkt Mithra sinds 2018 ook voor de Duitse groep Midas Pharma, waarvoor een steriel injecteerbaar product wordt ontwikkeld. 'Dankzij zijn verdrievoudigde productiecapaciteit en de aanschaf van nieuwe uitrusting blijft Mithra CDMO zijn dienstengamma uitbouwen, zowel in de injectiedivisie als voor andere complexe therapeutische oplossingen', staat in een persbericht.

 • Kempen start opvolging Melexis met houdenadvies

  Analist Nigel Van Putten van Kempen is de opvolging van Melexis  gestart. Het advies luidt 'houden' en het koersdoel bedraagt 65 euro.

  Er zijn nu 11 analisten die Melexis opvolgen, vier geven een koopadvies, vijf een houdenadvies en twee een verkoopadvies. Het gemiddelde koersdoel ligt op 60 euro.

 • Nestlé bevestigt jaarprognose

  De Zwitserse voedings- en drankenreus Nestlé zag de omzet in het eerste kwartaal organisch met 3,4 procent groeien. De groep bevestigt zijn prognose voor het hele jaar: een hogere organische omzetgroei en een hogere operationele winstmarge.

 • Berenberg: 'Kingspan zal bod niet verhogen'

  Berenberg reageert op het bod van Kingspan op de isolatieafdeling van Recticel. Vooreerst denkt Berenberg dat de raad van bestuur van Recticel het bod zal verwerpen. Bovendien gelooft het beurshuis dat Kingspan het bod niet zal verhogen. 'Ze zouden er de financiële middelen toe hebben, maar we geloven er niet in op basis van het verleden van Kingspan.'

  Berenberg geeft trouwens een koopadvies voor zowel Kingspan (koersdoel 46 euro) als Recticel (koersdoel 10,50 euro).

  Het recentste nieuws over Kingspan en Recticel leest u hier.

 • Celyad geeft update op darmkankercongres

  Het Waalse biotechbedrijf Celyad geeft op het 21ste Wereldcongres over darmkanker (WCGIC) van de European Society for Medical Oncology (ESMO), dat van 3 tot 6 juli plaatsvindt in Barcelona, een update over twee van zijn immuuntherapiemiddelen. Het gaat om de klinische data van de Fase 1-onderzoeken rond Cyad-01 en Cyad-101 voor de behandeling van uitgezaaide darmkanker. Cyad-01 en Cyad-101 zijn beide nieuwe immuuntherapieën die vaste tumoren aanvallen, de eerste op basis van eigen stamcellen van de patiënt, de tweede op basis van stamcellen van een passende donor. In een Fase 1-onderzoek wordt vooral nagegaan of een middel veilig is en goed wordt verdragen.

  Sinds begin deze maand heeft Celyad een nieuwe CEO. Financieel directeur Filippo Petti nam dan de fakkel over van Christian Homsy.

 • Pernod Ricard verhoogt winstprognose

  Drankengroep Pernod Ricard  realiseerde in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 1,92 miljard euro. De organische omzetgroei kwam uit op 3 procent. Pernod Ricard verwacht dit jaar voortaan een 'organische operationele winststijging' van circa 8 procent. Voorheen lag de prognose tussen 6 en 8 procent.

  GBL heeft een belang van 7,49 procent in Pernod Ricard, goed voor 17,2 procent van de intrinsieke waarde, leert een schatting van KBC Securities. 

 • Kepler Cheuvreux start opvolging Fluxys Belgium met koopadvies

  Kepler Cheuvreux volgt voortaan als derde beurshuis Fluxys Belgium  op. Het advies luidt meteen 'kopen' met een koersdoel van 28,5 euro, goed voor een opwaarts potentieel van 4,4 procent. De twee andere huizen die Fluxys Belgium volgen - Degroof Petercam en KBC Securities - hebben een 'houden'-advies.

 • Moeilijk kwartaal voor Sipefs palmolieplantages

  Tegenvallende weersomstandigheden hebben in het eerste kwartaal geleid tot een daling van 5,75 procent van Sipefs palmolieproductie. De plantagegroep verwacht echter dat de huidige trend in de loop van het jaar zal omkeren naar een positief groeicijfer. 

  Ook de rubberproductie was lager in de eerste drie maanden van het jaar. De daling met 10,7 procent was te wijten aan een schimmel en meer regen. Positieve evoluties waren er daarentegen wel voor de theeproductie (+24%) en de bananenteelt in Ivoorkust (+19,6%).

  Positief is dat de palmolieprijs wat is hersteld na de lage prijzen in het vierde kwartaal. De gemiddelde prijs bedroeg 540 dollar per ton.

  Sipef heeft tot dusver al 37 procent van de verwachte palmolieproductie voor 2019 verkocht aan gemiddeld 586 dollar per ton. Dat is 152 dollar lager dan de gemiddelde prijs van 738 dollar per ton op hetzelfde tijdstip vorig jaar. Toen was al 50 procent van de volumes verkocht. Palmolie is Sipefs voornaamste teelt en tekende vorig jaar voor circa 95 procent van de winst.

  Aan financiële vooruitzichten waagt Sipef zich voorlopig niet. Zoals steeds zal het uiteindelijke recurrente resultaat afhangen van de productievolumes, de marktprijzen en de evolutie van de kostprijzen. Het zal er ook van afhangen of Indonesië de huidige ontheffing van de exporttaks op palmolie handhaaft.

  Vruchten van de oliepalm waaruit palmolie wordt geperst. ©AFP

 • Pinterest pint introductieprijs op 19 dollar

  Het digitale prikbord Pinterest komt naar de beurs tegen 19 dollar per aandeel. Dat is boven de initiële vork tussen 15 en 17 dollar. De introductieprijs waardeert Pinterest op 12,7 miljard dollar, rekening houdend met alle aandelen en opties. Pinterest noteert straks voor het eerst op de New York Stock Exchange (NYSE) onder de ticker PINS.

  In de schaduw van Pinterest trekt vandaag ook Zoom naar Nasdaq. Zoom is een buitengewone tech-unicorn, omdat het ... winst maakt. Het bedrijf biedt video conferencing aan via cloud. Zoom trekt tegen 36 dollar per aandeel naar de beurs, goed voor een waardering van 9 miljard dollar.

 • Recticel vraagt bijkomende info aan Kingspan

  Recticel laat in een persbericht weten dat het nog geen 'gefundeerd besluit' kan nemen over het bod van Kingspan op de divisies Isolatie en Soepelschuim. Het bod mist volgens Recticel 'een aantal kritische informatie-elementen'. Recticel heeft daarom een aantal vragen en verzoeken tot verduidelijking ingediend bij Kingspan.

  Het gaat onder meer om de antitrustrisico's en om bepaalde details van het bod, in het bijzonder over de derde partij aan wie Kingspan de soepelschuimactiviteiten zou doorverkopen.

 • Azië rood ondanks positieve geluiden over VS/China

  Goedemorgen. De Amerikaanse beurzen bleven woensdag dicht bij huis ondanks geruststellende macro-economische data. Het Amerikaanse handelstekort was in februari het kleinste in acht maanden en de Chinese economie is in het eerste kwartaal met 6,4 procent gegroeid, iets meer dan verwacht. De gezondheidswaarden – farmabedrijven en ziekteverzekeraars – stonden echter onder druk. Beleggers vrezen dat het plan van Bernie Sanders ‘Medicare for All’ de vraag naar private ziekteverzekeringen zal doen kelderen, en ook op de vraag naar geneesmiddelen zal wegen.

  De negatieve trend zet zich vandaag door in Azië. Zowel in Tokio (-0,6%), Hongkong (-0,6%) als Seoel (-1,1%) gaat het duidelijk lager. In Tokio springen de makers van precisie-apparatuur in het oog. Canon maakt een duik van 3,5 procent nadat de zakenkrant Nikkei schreef dat het bedrijf zijn winstprognose voor 2019 met 20 procent zal verlagen. Sectorgenoten als Olympus en Omron delen in de klappen.

  De Aziatische beurzen negeren daarmee berichten dat de VS en China mogelijk eind mei al een handelsakkoord zouden kunnen sluiten. Er zijn nog twee besprekingsronden gepland. Volgens de Wall Street Journal zouden Trump en Xi op 27 mei het akkoord kunnen ondertekenen.

  Een sfeerbeeld van op de beursvloer in New York ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud