1. Markten Live
 2. Live blog
live

Stimulushoop zet beurzen op forse winst

De beurzen boekten stevig herstel, hopend dat de Amerikaanse centraal bankiers eind deze week extra stimulus in de steigers zullen zetten. Grote dissonant was Oxurion, dat in Brussel voor de tweede dag op rij afgestraft werd voor teleurstellende testresultaten.
 • Bel20 vlagt met stevige winst af

  De slotbel: de Bel20  koerste 1,1 procent hoger op 3.525 punten, met dank aan verse stimulushoop. 

  We zijn er morgen uiteraard terug, met onder meer de halfjaarcijfers van Kinepolis en IBA. Tot dan!

 • Greenyard op vers diepterecord

  Greenyard  brokkelt opnieuw 3,5 procent af naar 2,455 euro, een nieuw diepterecord en 66 procent lager dan begin dit jaar. Het is voor beleggers al sinds begin dit jaar duidelijk dat er bij de de groentenreus een kapitaalronde nodig is om de schuldenberg, die nu hoog boven de aangetaste rendabiliteit uittorent, onder controle te houden.

  Zolang niet duidelijk is hoe groot de kapitaalronde en dus de potentiële verwatering voor de aandeelhouders zal zijn, weegt het uitblijven van enig nieuws terzake zwaar op het aandeel. Zeker nu ook duidelijk geworden is dat naast Greenyard zelf ook De Weide Blik, de plantageholding van Greenyard-grootaandeelhouder Hein Deprez, in zwaar weer verkeert. Dat laatste maakt het voor Deprez moeilijker om geld vrij te maken om in tekenen op een kapitaalronde en dus te vermijden dat hij de controle dreigt te verliezen over zijn levenswerk. Meervoudig stemrecht zou een optie kunnen zijn, maar staat niet op de bijeenroeping voor de aandeelhoudersvergadering van 20 september (zie post van 11u04).

 • Right on, Target

  De Amerikaanse consument is not impressed door het rondwarende recessiespook en winkelt lustig verder. Zo bewijze de warenhuisketen Target. De op één na grootste Amerikaanse retailer (na Walmart) heeft in het tweede kwartaal een hogere winst en omzet geboekt en overtrof daarmee de analistenconsensus.

  Het concern boekte in het tweede kwartaal, dat eindigde op 3 augustus, 18,4 miljard dollar tegenover 17,6 miljard dollar vorig jaar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 983 miljoen dollar, tegenover 799 miljoen dollar een jaar eerder.

  De aangepaste winst bedroeg 1,82 dollar per aandeel. De winstverwachting voor het hele jaar wordt met 15 cent opgekrikt, naar een vork van 5,90 tot 6,20 dollar per aandeel.

  Target probeert de onlinereus Amazon te bekampen door geld te pompen in zijn website en in het versnellen van het winkelproces. De nieuwe aanpak bestaat erin dat consumenten online hun aankoop doen en hun product vervolgens in een fysieke winkel oppikken. Succesvol zijn onder meer de zogenaamde 'curb-sidepickups' waarbij klanten hun wagen niet uit moeten om hun product op te pikken. Volgens CEO Brian Cornell is die click-and-collectaanpak sneller dan te moeten wachten op een koerier aan huis. 

  Beleggers knallen het aandeel op de beurs van New York naar een nieuw record met een koerswinst van 17 procent. Het aandeel rondt voor het eerst de kaap van 100 dollar.

 • Wat te verwachten van IBA morgen?

  Het belangrijkste lijntje op de resultatenrekening van IBA , wereldmarktleider in protontherapie, morgenochtend zal de 'recurrente bedrijfswinst' (rebit) zijn. CEO Olivier Legrain belooft namelijk over heel boekjaar 2019 op dat niveau weer rendabel te zijn. Die belofte inlossen wordt cruciaal voor het beleggersvertrouwen, nadat de voormalige beurslieveling in 2017 en 2018 via een lange reeks winstwaarschuwingen van zijn piëdestal gedonderd is

  Daarnaast is het uitkijken of er enig nieuws is over de afdeling dosimetrie. Die staat al een jaar te koop, maar voorlopig zonder veel nieuws. 

 • Oxurion krijgt nieuwe oplawaai

  Voor Oxurion  is er geen respijt na de oplawaai van dinsdag. Na de zwaar teleurstellende testresultaten voor het verst gevorderde klinisch onderzoek, gooien beleggers de handdoek in de ring. Het aandeel tuimelt bij een drukke handel opnieuw 12 procent naar 2,79 euro en is nu op twee dagen tijd zowat gehalveerd. 

 • Wall Street trapt met stevige winst af

  De openingsbel op Wall Street: de Dow Jones  trekt een spurtje van 0,8 procent naar 26.170 punten. Beleggers kijken uit naar de notulen van de vorige bijeenkomst van Amerikaanse centraal bankiers, toen voorzitter Powell & co. voor het eerst in tien jaar de rente verlaagden.

  Bovendien hopen ze dat Powell eind deze week op de klassieke zomerbijeenkomst in Jackson Hole extra stimulus in de steigers zal zitten. 

 • Belgisch consumentenvertrouwen daalt fors

  Het vertrouwen van de Belgische consumenten is in augustus gedaald naar het laagste peil sinds november 2016. De Nationale Bank meldt dat haar indicator van het consumentenvertrouwen is teruggevallen naar -9 punten, tegenover -6 punten in juli.

  De Belgen werden vooral somberder over de algemene economische vooruitzichten en vrezen meer dan vorige maand een stijging van de werkloosheid. Dat pessimisme is wellicht te wijten aan de escalatie van de handelsoorlog tussen de VS en China en de turbulentie op de financiële markten.

 • Amerikaanse futures positief

  De Amerikaanse futures noteren 0,7 tot 0,8 procent hoger. Het optimisme vloeit onder meer voort uit goede resultaten van Target en Lowe's waaruit blijkt dat de Amerikaanse consument gretig blijft kopen.

 • Wat te verwachten van Kinepolis morgenvroeg?

  Donderdag voorbeurs publiceert de bioscoopuibater Kinepolis  de resultaten voor het eerste halfjaar. Degroof Petercam-analist Fernand de Boer raamt dat er over het eerste halfjaar opnieuw groei in het aantal bezoekers was.

  Daarbij zou het tweede kwartaal dankzij een beter filmaanbod het erg zwakke eerste kwartaal compenseren. Bovendien is de vergelijkingsbasis ook makkelijk: het tweede kwartaal van 2018 was extreem zwak, omdat het erg goede weer én het WK voetbal klanten in twee belangrijke markten (België en Frankrijk) uit de zalen weghielden. 

  Mede dankzij overnames zou het aantal bioscoopbezoekers over de eerste jaarhelft met 3,7 procent toenemen, de omzet zou 4 procent stijgen naar 231 miljoen euro. De brutobedrijfswinst zou, zonder rekening te houden met leasing (IFRS16), 8 procent toenemen naar 56 miljoen euro. Netto ziet De Boer de winst uitkomen op 20,6 miljoen euro, tegenover 18,9 miljoen in de eerste helft van 2018.

 • Het woordje ‘somewhat'

  De Europese beurzen breiden hun winsten nog wat uit en noteren nu gemiddeld 1,4 procent in de plus. Beleggers kijken enerzijds uit naar de Fed-notulen, die vanavond gepubliceerd worden, anderzijds naar de speech die Fed-voorzitter Jerome Powell vrijdag houdt op de topbijeenkomst in Jackson Hole. Ze hopen daarin aanwijzingen te vinden over de richting die het monetaire beleid van de Federal Reserve uitgaat.

  Volgens econoom Ellen Zentner van Morgan Stanley moeten we in de speech van Powell vooral op het woordje ‘somewhat’ letten. De futures wijzen op een renteverlaging met 25 basispunten volgende maand en met 100 basispunten tegen eind volgend jaar.

  Als Powell zegt dat de neerwaartse risico’s zijn toegenomen, zonder daarbij het woordje ‘somewhat’ te gebruiken, mogen we een flinke renteverlaging verwachten in september, zegt Zentner.

 • CEO Qrf: 'H&M betaalde te veel huur'

  Qrf  liet bij zijn halfjaarresultaten weten dat het de strijdbijl met zijn voornaamste huurder H&M heeft begraven. De twee sloten een akkoord over nieuwe huurtarieven en maken zo een einde aan een lange juridische strijd. 

  De nieuwe CEO William Vanmoerkerke, een telg van de gelijknamige Oostendse ondernemersfamilie achter SunParks en SunAir, hoopt op herstel voor de kwakkelende beurskoers.

  Lees hier ons uitgebreid interview.

 • Goede verkoopcijfers voor Target

  De Amerikaanse warenhuisketen Target heeft in het tweede kwartaal beter verkocht dan verwacht. Bij een constant aantal winkels steeg de verkoop met 3,4 procent terwijl analisten maar 3 procent hadden verwacht. Target verkocht meer online en trok ook meer consumenten aan.

  Target verhoogt zijn winstprognose. In plaats van 5,75 tot 6,05 dollar rekent de groep nu op 5,90 tot 6,20 dollar winst per aandeel voor het hele jaar. In de voorbeurshandel schiet het aandeel tot 5 procent hoger.

 • IAG-topman klaagt kosten derde piste Heathrow aan

  Willie Walsh, de CEO van International Airlines Group (BA en Iberia), is kwaad omdat de voorbereidende kosten voor de derde landingspiste op de luchthaven van Heathrow al fors zijn opgelopen, het hele project ruim dubbel zo duur dreigt te worden als begroot, en dat zal leiden tot hogere ticketprijzen voor de passagiers.

  Nog voor de werken zijn gestart, kost de derde landingspiste al 3,3 miljard pond, een veelvoud van de raming van 915 miljoen pond. Volgens IAG loopt de kostprijs van het project uiteindelijk op tot 32 miljard pond, meer dan het dubbele van de 14 miljard die aanvankelijk was voorzien. De hogere kosten zijn onder meer te wijten aan milieuverplichtingen en aanpassingen aan het wegennet.

  Walsh, die van in het begin tegen de derde piste was, is er vooral niet over te spreken dat de kosten zullen verhaald worden op de passagiers en vliegtuigtickets dus veel duurder zullen worden.

 • Shorter verhoogt inzet tegen Galapagos

  Citadel heeft op 19 augustus zijn shortpositie in Galapagos  opgekrikt van 0,5 naar 0,6 procent. Dat meldt de Nederlandse toezichthouder AFM op zijn website.

 • Noors staatsfonds gelooft niet meer in hogere rentes

  Het Noorse staatsfonds heeft de gemiddelde looptijd van de obligatieportefeuille verlengd van 5 naar 7 jaar. Dat verklaarde vice-CEO Trond Grande tijdens de voorstelling van de resultaten over het tweede kwartaal. Door de langere looptijd profiteert het staatsfonds meer van een mogelijke verdere daling van de langetermijnrentes. Een kwart van de obligatieportefeuille van Norges Bank heeft nu een negatief rendement. 

  Het staatsfonds - goed voor 1.000 miljard dollar onder beheer - realiseerde in het tweede kwartaal een rendement van 3 procent. Obligaties brachten 3,1 procent op, aandelen 3 procent en vastgoed 0,8 procent. 

  Norges Bank bezit gemiddeld 1,4 procent van alle aandelen in de wereld. 

 • Primeur: Een land haalt op 30 jaar gratis geld op

  Duitsland is erin geslaagd obligaties op 30 jaar te slijten zonder coupon. Dat is een primeur. Het was wel geen stormloop: Duitsland heeft voor 824 miljoen euro bij beleggers geplaatst, terwijl het hoopte op 2 miljard euro.

  Wie gekocht heeft, 'realiseert' een rendement van -0,11 procent. Dat komt omdat de obligatie boven pari (100% nominale waarde) werd uitgegeven.

  Het is voor het eerst dat een land gratis geld kan ophalen op 30 jaar.

 • Cryptofraude: FSMA waarschuwt voor XTB-Markets

  De toezichthouder FSMA heeft de lijst van platformen voor handel in cryptomunten waarvoor hij aanwijzingen van fraude heeft, uitgebreid. De nieuwe frauduleuze cryptosite heet www.xtb-markets.com.

  De lijst met 121 verdachte sites is hier raadpleegbaar.

  Het principe blijft hetzelfde: de fraudeurs stellen u een belegging in cryptomunten voor en benadrukken dat die veilig, eenvoudig en erg lucratief is. Uiteindelijk kunnen gedupeerden nooit hun geld recupereren.
  FSMA

  Lees hier het volledig artikel. 

 • (Nog) geen dubbel stemrecht bij Greenyard

  De groenteverwerker Greenyard  heeft de oproeping voor zijn buitengewone aandeelhoudersvergadering in september gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de invoering van dubbel stemrecht geen agendapunt is. In mei zei sterke man Hein Deprez dat de mogelijkheid van dubbel stemrecht een goede maatregel was van de regering.

  Eerder voerden FNG en Tessenderlo dubbel stemrecht in.

 • Nieuwe hoop op fusie Fiat-Renault vuurt autosector aan

  De Europese autoaandelen geven vanmorgen gas. De subindex van de StoxxEurope600 wint 1,75 procent, tegenover 0,8 procent voor de index zelf.

  de aanleiding hiertoe is een bericht in de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore dat suggereert dat de fusiegesprekken tussen Fiat Chrysler en Renault de voorbije weken wat vooruitgang hebben geboekt. De eerder gestrande krachtenbundeling zou dus weer op de rails kunnen staan. Beide aandelen gaan flink hoger. FCA wint 4 procent.

  Andere autoconstructeurs – Volkswagen , Daimler , PSA , BMW – volgen de opwaartse trend.

 • Kepler Cheuvreux ziet nog potentieel in Oxurions gefaald oogmiddel

  De analisten van Kepler Cheuvreux behouden hun koopadvies en koersdoel van 3,80 euro voor Oxurion ondanks de tegenvallende resultaten van THR-317 voor de behandeling van DME (diabetisch maculair oedeem). Er is nog hoop voor THR-317, klinkt het, en wel ter behandeling van MacTel1, een zeldzame oogziekte waarvoor geen bevredigende therapeutische optie voorhanden is. De resultaten van de lopende fase 2-studie worden eind 2019, begin 2020 verwacht.

 • Kepler Cheuvreux zet koersdoel Deceuninck op 2 euro

  Kepler Cheuvreux verlaagt het koersdoel voor de fabrikant van pvc-ramen Deceuninck van 2,20 tot 2 euro. Het advies blijft 'houden'.

  Het duurt langer dan gehoopt om de Turkse problemen van Deceuninck op te lossen, maar de lagekostenfabrieken konden wel solide marges voorleggen en lieten toe marktaandeel te winnen in een erg moeilijke markt, merkt het beurshuis op.

  Deceuninck is intussen druk bezig met de transformatie van zijn activiteiten, het optimaliseren van zijn productiecapaciteit in Europa en kostenbesparingen. Er wordt nog steeds geïnvesteerd, maar de resultaten zijn nog niet zichtbaar.

 • Afstraffing Oxurion nog niet ten einde

  Na de mokerslag van 43 procent die Oxurion dinsdag kreeg, zakt het aandeel vandaag nog eens 15 procent. Het vertrouwen van beleggers in het biotechbedrijf is helemaal zoek na zwaar tegenvallende onderzoeksresultaten. Het verstgevorderde kandidaat-geneesmiddel in de pijplijn - voor de behandeling van DME, een oogaandoening bij diabetici - bleek zo goed als niets te halen.

 • KBCS laat koersdoel Agfa wat zakken

  KBC Securities verlaagt zijn koersdoel voor Agfa van 4,70 tot 4,30 euro, maar handhaaft het bijkoopadvies. Volgens analist Guy Sips onderschat de markt de potentiële opbrengst van de verkoop van een deel van de HealthCare IT-divisie. Hij verwacht dat die verkoop nog altijd in de komende maanden plaatsvindt en rekent op een prijs tussen 450 en 500 miljoen euro voor die activa.

  Hij verwacht ook veel van de strategisch belangrijke offsetalliantie met het Chinese bedrijf Lucky HuaGuang Graphics. De positieve effecten van die alliantie zouden in de loop van het jaar zichtbaarder moeten worden.

  Het nieuwe koersdoel van 4,30 euro stoelt op zowel een DCF-waardering als een som-der-delenwaardering. De analist heeft in zijn model ook rekening gehouden met de voorzichtigere economische vooruitzichten, de hoge zilverprijs in de laatste maanden, de negatieve impact van de recente rentedaling en de lagere waardering van enkele sectorgenoten van de HealthCare IT-tak.

 • HAL investeert in ... winkelvastgoed

  De Nederlandse investeringsmaatschappij HAL  verstuurde gisterenavond een persbericht dat zoals wel vaker uit twee zinnen bestaat. 'HAL heeft de retailcenters De Aarhof in Alphen aan de Rijn en City Passage in Veldhoven gekocht. De bedoeling is om de sites te herontwikkelen in wooneenheden en in betere winkelruimten.'

 • Beter Bed veert verder op

  Het Nederlandse beddenbedrijf Beter Bed is sinds vorige vrijdag aan een opvallende remonte bezig en deze week zijn er dag na dag grote sprongen. Maandag dikte de koers met 10,8 procent aan, dinsdag met 14 procent en vandaag komt er nog eens ruim 7 procent bij.

  Specifiek nieuws is er niet. Wel is het zo dat Beter Bed dit jaar al de helft van zijn beurswaarde verloor, vooral door problemen in Duitsland. Vorige week donderdag bereikte het aandeel 1,52 euro, het laagste peil sinds 2 juli. Toen werd een dieptepunt van 1,44 euro bereikt, wat de laagste koers in 16 jaar was.

 • Licht hogere start in Europa

  Na hun verliezen van dinsdag openen de Europese beurzen met kleine winsten. De EuroStoxx50 wint 0,3 procent bij de opening. De Bel20 zit op dezelfde golflengte en stijgt ook 0,3 procent.

  Opvallende bewegingen: Oxurion verliest nog eens 4 procent en Qrf zakt 2 procent nadat de winkelverhuurder in het eerste halfjaar in het rood is gedoken.

 • Tegenvaller bij Sif in de VS

  Sif , de Nederlandse bouwer van funderingen voor windprojecten op zee, meldt vertraging bij een project in de VS. Het gaat om de opdracht van Vineyard Wind voor de bouw van 84 zogeheten monopiles voor het offshorewindpark in Massachusetts. Sif pakte daar begin juli mee uit.

  De pijlers zouden in de eerste helft van 2020 geleverd moeten worden. Volgens Sif is dat niet meer haalbaar, door een extra onderzoek naar de impact van de pijlers op de bedreigde Noord-Atlantische walvissen.

  Sif denkt over vier tot zes weken meer te kunnen zeggen over de impact van de vertraging.

 • 'Nieuwe gouverneur Bank of England komt er mogelijk pas na brexit'

  Het Verenigd Koninkrijk overweegt de benoeming van een nieuwe gouverneur van de Bank of England uit te stellen tot na 31 oktober, de dag waarop het land de Europese Unie verlaat. Dat vernam het persbureau Bloomberg uit goede bron.

  Mark Carney, de huidige gouverneur van de Britse centrale bank, heeft zijn mandaat al twee keer verlengd door de brexit, maar is vastbesloten eind januari op te stappen. Zijn opvolger zou in de herfst worden aangekondigd.

 • Heijmans: lagere omzet, hogere winst

  De Nederlandse bouwgroep Heijmans behaalde over het eerste halfjaar een brutobedrijfswinst van 25 miljoen euro, een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ter vergelijking: ING mikte op 23 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 15 miljoen euro, quasi een verdubbeling tegenover vorig jaar.

  De omzet daalde onverwacht van 780 naar 730 miljoen euro. CEO Ton Hillen verwijst naar de vertraagde start in de bouw van enkele binnenstedelijke vastgoedprojecten.

  Voor heel 2019 mikt Heijmans op een 'licht lagere omzet, met behoud van gezonde marges'.

  We zien de tweede helft van het jaar met vertrouwen tegemoet.
  Ton Hillen
  CEO Heijmans

 • Naar licht hogere opening in Europa

  De Europese beurzen openen gemiddeld 0,2 procent hoger, geeft de future op de EuroStoxx50 aan. De beurs van Milaan zou echter bijna 1 procent verliezen, wat te maken heeft met de val van de Italiaanse regering.

  Beleggers houden vooral twee zaken in het oog: de handelsspanningen en de Fed-notulen. De aandacht verschuift ook stilaan naar Jackson Hole, het idyllische plaatsje in Wyoming waar de jaarlijkse hoogmis van ’s werelds machtigste centraal bankiers plaatsvindt. Het is vooral de vraag of Fed-voorzitter Jerome Powell daar op bijkomende stimulus zal hinten.

  Het hart van de beurs van Frankfurt ©REUTERS

 • Qrf boekt forse afboeking - Akkoord met H&M

  Qrf  heeft over de eerste jaarhelft een nettoverlies geslikt van 20,5 miljoen euro. Dat is het gevolg van een afboeking van 23,2 miljoen euro. De afboeking past in een opsplitsing van de portefeuille tussen 'kern' en 'niet-kern'. Qrf heeft al 12 panden verkocht, waardoor de groep in de eerste jaarhelft 16,9 miljoen euro kon vrijmaken.

  Positiever nieuws is een akkoord met de belangrijke huurder H&M na een aanslepend juridisch conflict. Het gaat over de huurvoorwaarden van twee winkels, in Hasselt en in Ukkel. H&M wou een koppeling tussen de huur en de omzet en het vorige management wou daar niet op ingaan. Op de precieze inhoud van het akkoord wil Qrf niet ingaan.

  Voor heel 2019 verwacht Qrf een EPRA-resultaat (dat geen rekening houdt met afwaarderingen) tussen 1,20 en 1,30 euro per aandeel. Bijgevolg bevestigt Qrf een dividendverwachting van minstens 0,80 euro.

  Lees hier ons volledige artikel.

 • D'Ieteren koopt grote Amerikaanse speler in autoruitenherstelling

  Dinsdag nabeurs meldde D’Ieteren een belangrijke overname in de VS door Belron, ’s werelds grootste specialist in de herstelling en vervanging van autoruiten. Belron is voor 54,10 procent in handen van de Brusselse groep.

  Belrons Amerikaanse dochter Safelite neemt het Amerikaanse nummer twee in de sector over, TruRoad Holdings. Dit bedrijf is met circa 2.000 mensen actief in voertuigbeglazing met namen als JN Phillips Auto Glass, TechnaGlass, Harmon AutoGlass en Windscreen Centres. Safelite is de marktleider in de VS en heeft 15.000 mensen in dienst.

  Hoeveel de overname kost, is niet bekendgemaakt. Safelite verstevigt in ieder geval zijn positie op de Amerikaanse markt.

 • Overnamebod op Connect Group geslaagd

  Dinsdagavond raakte bekend dat het vrijwillig overnamebod van hoofdaandeelhouder Huub Baren op Connect Group is geslaagd. Met zijn bedrijf IPTE Factory Automation slaagde hij er in nog eens 13,37 procent van de uitstaande aandelen Connect Group te verwerven, zodat hij nu 97,21 procent bezit.

  Er komt nu een verplichte heropening van het bod, vanzelfsprekend tegen dezelfde prijs (1,60 euro per aandeel), van 3 tot en met 23 september. Daarna volgt een uitkoopbod. Connect Group zal uiteindelijk van de beurs verdwijnen, wat het doel was van Huub Baren.

 • Duitsland slijt dertigjarig papier zonder rente

  Rond 11.30 uur verwachten we de uitslag van een bijzondere obligatieveiling. De Duitse overheid gaat voor het eerst een dertigjarige obligatie uitgeven met een rente van 0 procent.

  Lees hier onze vooruitblik op de beursdag.

 • Olieprijs weer boven 60 dollar

  De prijs van een vat Brent-olie steeg dinsdag met 0,5 procent tot 60,03 dollar en zet de opwaartse trend vanmorgen voort: er komt 0,45 procent bij tot 60,30 dollar.

  Het is voor het eerst in meer dan een week dat de olieprijs boven 60 dollar staat. De stijging heeft te maken met een groter dan verwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden en met een kleinere Saoedische uitvoer in juni. De klim van de olieprijs wordt afgeremd door recessievrees.

 • FSMA insidertransacties: Wim Colruyt koopt opnieuw

  Wim Colruyt, bestuurder bij de gelijknamige discountketen, heeft op 24 juli 10.000 aandelen Colruyt  gekocht voor 476.279 euro, of 47,63 euro per aandeel. Het is de tweede keer dat Colruyt aandelen koopt sinds de groep na tegenvallende jaarcijfers in juni de zwartste beursdag kende sinds 1977. Eind juni kocht hij ook 10.000 aandelen, toen nog tegen 50,58 euro per stuk. 

 • Jackson Hole komt in zicht

  Goedemorgen. Na de Europese sloten ook de Amerikaanse beurzen dinsdag in het rood. De Dow Jones eindigde 0,7 procent in de min, de S&P500 verloor 0,8 procent. Koesterden beleggers maandag nog hoop dat er weer schot zou komen in de Amerikaans-Chinese onderhandelingen, dan werden ze dinsdag opnieuw een stuk voorzichtiger. Het ziet er niet naar uit dat president Trump gehaast is om een oplossing te vinden voor het handelsconflict met China.

  Hij herhaalde bovendien zijn oproep aan de Amerikaanse centrale bank (Fed) om een ‘grote’ renteverlaging door te voeren. Die moet de Amerikaanse economie nieuwe zuurstof geven en toelaten een recessie te vermijden.

  De Aziatische beurzen doen het kalmpjes aan vandaag. Ze noteren nogal verdeeld met ruim 1 procent verlies in Sydney en een klein half procent in Tokio. Seoel, Hongkong en Shanghai blijven dichter bij huis. Eind deze week vergadert het kruim van de centraal bankiers in Jackson Hole en het is vooral uitkijken wat Fed-voorzitter Jerome Powell daar gaat zeggen.

  Enige aanwijzingen daarover vinden we vanavond mogelijk terug in de notulen van de Fed van de laatste vergadering over het rentebeleid.

  Het ingangsbord van Grand Teton National Park in Jackson Hole in de Amerikaanse staat Wyoming ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud