Advertentie
Advertentie
live

Tinc naar de beurs tegen 11 euro per aandeel

De uitbreiding van de R4 rond Gent is een van de projecten in de portefeuille van Tinc. ©rv

Het infrastructuurfonds Tinc gaat dinsdag naar de beurs aan 11 euro per aandeel. Op die manier haalt de groep in totaal 110,1 miljoen euro op.

Hier vindt u de live verslaggeving over de markten: informatie van de redactie, van beurshuizen, sites en sociale netwerken. Heeft u suggesties, vragen en/of opmerkingen, dan zullen we er in de mate van het mogelijke rekening mee houden.

17.55 uur: Bedankt voor het lezen en tot morgen.

17.53 uur: Morgen kan u bij ons terecht voor berichten over:

BEDRIJVEN

Belgie:
- Aedifica: trading update derde kwartaal 2014/2015, 17.45 uur
- Agfa-Gevaert: algemene vergadering, 11 uur
- Agfa-Gevaert: resultaten eerste kwartaal, 7.45 uur
- Campine: algemene vergadering, 11 uur
- CMB: algemene vergadering, 14.30 uur
- CMB: publicatie jaarverslag (gedrukte versie)
- Deceuninck: algemene vergadering, 11 uur
- Deceuninck: trading update eerste kwartaal, 7 uur
- EVS: resultaten eerste kwartaal, 7 uur
- Fluxys Belgium: gewone en buitengewone algemene vergadering
- Fluxys Belgium: tussentijdse verklaring eerste kwartaal, 17.45 uur
- KBC Groep: resultaten eerste kwartaal, 7 uur
- Retail Estates: inschrijving op kapitaalverhoging. 6 aandelen geven recht op 1 nieuw, tegen 60,50 euro per stuk. Tot 21 mei.
- Solvac: algemene vergadering, 14.30 uur
- Solvay: algemene vergadering
- Texaf: algemene vergadering, 11 uur

Duitsland:
- Deutsche Post: resultaten eerste kwartaal, 7 uur
- Zalando: resultaten eerste kwartaal

Frankrijk:
- Altice: resultaten eerste kwartaal, 8 uur
- Vivendi: resultaten eerste kwartaal, voorbeurs

Italië:
- Mediaset: resultaten eerste kwartaal
- UniCredit: resultaten eerste kwartaal

17.51 uur: We sluiten af met een quote van de Amerikaanse topeconoom Nouriel Roubini:

@nouriel zu #greece "If you decide to marry, you have to make it work." Nogrexit! @ArminLaschet pic.twitter.com/c5zXMsr1It— Michael Bröcker (@MichaelBroecker) May 11, 2015


17.45 uur:
Naast KBC doen morgenochtend voorbeurs ook EVS en Agfa-Gevaert hun boeken open over het eerste kwartaal. EVS kende een lastig kwartaal, bij Agfa-Gevaert verwachten analisten een lichte omzetgroei van 1 procent en een flinke verbetering van de bedrijfswinst. Klik door voor de previews op hun resultaten.

17.40 uur: De Brusselse beurs is 0,9 procent hoger geëindigd. Dat is flink beter dan de rest van Europa waar de winst op gemiddeld 0,3 procent bleef steken. De jump is te danken aan Delhaize  die op zijn eentje, met een opstoot van 14,5 procent, de Brusselse sterindex een flinke boost gaf.

17.35 uur: Naast KBC doen ook Agfa-Gevaert en EVS morgenochtend hun boeken open over het eerste kwartaal. Bij Agfa mikken analisten op een lichte omzetgroei van 1 procent,

16.55 uur: Het management van Fagron kwam maandagmiddag op de algemene aandeelhoudersvergaderingnatuurlijk nog eens terug op de overname van het Amerikaanse AnazaoHealth. Als gevolg van de overname, die maandagochtend werd bekendgemaakt, zal Fagron zijn doel van 500 miljoen euro dit jaar aanpassen. Een grotere verrassing is wellicht dat Fagron mogelijk naar Antwerpen verhuist nu Fagron zijn gebouw in Waregem heeft verkocht. Topman Ger van Jeveren is naar eigen zeggen voorstander van een verhuis naar Antwerpen. Maar een beslissing is er nog niet genomen. Het zou dus best kunnen dat Fagron zijn gebouw in Waregem nog zal verderhuren. 

16.38 uur: 'Wall Street loop storm voor hipsters', schreven we midden april nog over het beursdebuut van de onlineboetiek Etsy op Nasdaq. Op de eerste beursdag was het aandeel van de groep dan ook met bijna 90 procent de hoogte ingegaan naar 30 dollar. Maar intussen is de liefde flink bekoeld. Een rapport van het beurshuis Wedbush waarin een analist zich afvraagt of Etsy de verkoop van namaakproducten niet  vergemakkelijkt, jaagt beleggers duidelijk schrik aan. Het aandeel verliest maandagmiddag meer dan 10 procent. In vergelijking met het slot van die eerste succesvolle beursdag staat Etsy al bijna 32 procent lager. 

16.30 uur: Wat doet Walll Street, een klein uurtje na de openingsbel? Niet veel, zo blijkt. De Dow Jones en de Nasdaq verliezen elk 0,1 procent. Een van de opvallendste stijgers is de e-commercegroep Zulilly. Dat aandeel stijgt ruim 13 procent nadat de Chinese internetreus Alibaba zijn belang in de groep had opgetrokken naar 9,3 procent. 

16.15 uur: Het infrastructuurfonds Tinc trekt dinsdag tegen 11 euro per aandeel naar de beurs en haalt zo 110 miljoen euro op. Beleggers hadden voor 182 miljoen euro ingetekend, wat betekent dat de beursgang voor 1,9 keer was overingetekend. 

15.29 uur: Vijf van 's werelds grootste banken zullen wellicht meer dan 5 miljard dollar ophoesten om te vermijden dat ze niet langer vervolgd worden voor gesjoemel op de internationale valutamarkten. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times mandag. Barclays zou de bevoegde Britse en Amerikaanse toezichthouders een bedrag van 2 miljard pond betalen. JP Morgan, Royal Bank of Scotland en Ctigroup zouden elk meer ruim 1 miljard dollar betalen. Wat UBS wil ophoesten is nog niet duidelijk. Wellicht wordt nog voor woensdag een perbericht uitgestuurd, schrijft Financial Times. 

15.18 uur: Bank-verzekeraar KBC publiceert dinsdag voor beurstijd zijn resultaten voor het eerste kwartaal. Collega Kurt Vansteeland pende een vooruitblik

14.34 uur: De OPEC, de organisatie van olieproducerende en -exporterende landen, verwachte dat de olieprijs de komende tien jaar onder de honderd dollar per vat zal blijven. Met die sombere prognoses in het achterhoofd zou het kartel opnieuw overwegen om productiebeperkingen in te voeren om de prijzen op peil te houden. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van een voorlopige versie van het nieuwe strategische rapport dat de OPEC aan het voorbereiden is. In het meest optimistiche scenario zou een vat olie tegen 2025 nog maar 76 dollar waard zijn. Maar de OPEC houdt ook rekening met scenario's waarbij de olieprijs onder de 40 dollar per vat schommelt in 2025.

14.11 uur: De Amerikaanse online-retailer Zulily spurt ruim 17 procent hoger op de voorbeurshandel op Wall Street. De Chinese e-commercereus Alibaba liet afgelop vrijdag weten dat hij zijn belang in Zulily heeft opgetrokken naar 9,3 procent. Op basis van de slotkoers van Zulily is het pakket aandelen dat Alibaba kocht bijna 153 miljoen euro waard. 

14.00 uur: Nu de kapitaalverhoging achter de rug is (zie 13u35), wordt de handel in Recticel om 14u10 hervat. 

13.51 uur: Ook de scheepvaartgroep Maersk Line wil weer geld uitgeven. Volgens de zakenkrant The Wall Street Journal heeft het Deense bedrijf 10 containerschepen besteld bij het Koreaanse Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering. In totaal zou de bestelling goed zijn voor een bedrag van 1,5 miljard dollar. Het zou de eerste keer sinds 2011 zijn dat Maersk Line nog eens nieuwe containerschepen bestelt.

13.35 uur: Recticel heeft net de niet-uitgeoefende inschrijvingsrechten op de kapitaalverhoging van 75 miljoen euro geveild. En in tegenstelling tot de veiling van de ‘scrips’ van Cofinimmo vorige week levert die wel nog iets op voor de aandeelhouders: die ontvangen 0,70 euro voor elk inschrijvingsrechten die ze niet gebruikt hebben. Wie bijvoorbeeld 100 niet-uitgeoefende rechten had, ontvangt op 19 mei dus 70 euro. 

13.10 uur: Het Saudische Aramco, de grootste olie-exporteur ter wereld, gaat ook op overnamepad. De Saudi's willen de komende vijf 70 tot 80 miljoen dollar uitgeven voor investeringe en overnames buiten het Arabische schiereiland. Ondanks de fors gedaalde olieprijzen heeft Aramco toch nog behoorlijk wat geld uit te geven. De 70 tot 80 miljoen dollar voor 'overzeese' overnames maken immers deel uit van een investeringsplan van in totaal 150 miljoen dollar, weet het financiële persagentschap Bloomberg.

11.30 uur: Barco is de jongste tijd in zeer goeden doen. En dat lijkt mede te danken aan de sterke opmars van de Chinese filmsector, met navenant grote vraag naar digitale projectoren. De jongste Hollywood-prent 'Avengers' wordt morgen gelanceerd en zou wel eens de grootste Aziatische kaskraker aller tijden kunnen worden. 

Hier zit de verklaring waarom #barco het zo goed doet in China met zijn digitale projectoren http://t.co/nCBdAAZFas— Gert De Mesure (@gertdemesure) 11 mei 2015

Chinese fans vorige maand bij de promotour van 'Avengers' in Peking ©AFP

10.51 uur:  Na ING trekt ook Bank of America Merrill Lynch zijn koersdoel op voor Ageas. Maar je kan niet echt zeggen dat de Amerikaanse vermogensbeheerder compleet wild is  van de Belgische verzekeraar. Het koersdoel gaat met 0,50 euro de hoogte in naar 28,50 euro en het 'underperform'-advies blijft behouden. 'De eerstekwartaalcijfers waren beter dan verwacht, maar de vooruitzichten blijven lauw,' klinkt het in een rapport.

De reden waarom Bank of America Merrill Lynch zijn winstverwachtingen per aandeel optrekt is toch vooral omdat Ageas volop eigen aandelen blijft inkopen. Daardoor moet die winst natuurlijk over minder effecten worden verdeeld. Maar de Belgische en Britse verzekeringsactiviteiten lijden onder de lage rente en de moeilijker marktomstandigheden. Azië doet het dan weer beter. Onder de Europese bankaandelen gaat de voorkeur van Bank of America Merrill Lynch vandaag uit naar Axa en Generali.

10.34 uur: Value8, het Nederlandse investeringsvehikel van de voormalige beleggersactivist Peter-Paul De Vries zet verder in op de healthcare- en gezondheidssector. Vorig jaar maakte de groep al een reuzensprong door Kersten over te nemen, een specialist in hulpmiddelen voor mindervaliden. Dit keer vergroot Value8 indirect zijn blootstelling aan de zorgindustrie door via dochter Eetgemak Gouwe Cuisine over te nemen. Gouwe Cuisine produceert en levert voeding en drank aan een ziekenhuis- en rusthuisgroep in en om Goudea. 

10.04 uur: Op de beurs in Parijs verliest Airbus zo'n 3 procent. Zaterdag crashte om een nog onbekende reden een militair toestel, de A400M, nabij de luchthaven van Sevilla. Duitsland, Groot-Brittannië en Turkije houden hun vliegtuigen van het type Airbus A400M alvast aan de grond.

09.45 uur: Rabobank schat dat de kostensynergieën van een mogelijke fusie tussen Delhaize en Ahold kunnen oplopen tot 1 miljard euro. Die zouden vooral moeten voortvloeien uit besparingen op vaste kosten en aankopen. Rabobank verwacht ook weinig weerstand van de mededingingsautoriteiten als de deal er effectief zou komen.

09.30 uur: Rabobank start met de opvolging van Refresco Gerber. De frisdrankengroep, die eerder dit jaar zijn beursdebuut maakte in Amsterdam, krijgt een houden-advies en koersdoel van 15 euro mee. Refresco is bij ons bekend van het sappenmerk Innocent.

09.20 uur: Kort na de opening noteert de Bel20 zo'n 0,75 procent hoger. Met dank aan Delhaize. De dividendknip van KBC kost de Bel20 zo'n 10 punten, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door de koersopstoot van Delhaize .

09.17 uur: Bank Degroof verhoogt zijn advies voor Delhaize van neutraal naar kopen. Koersdoel: 92 euro. Een mogelijke fusie met Ahold zou vooral in de VS synergieën opleveren, stelt analist Hans D'Haese.

09.06 uur: Delhaize spurt zo'n 15 procent hoger, na het nieuws in De Tijd over de fusiegesprekken met sectorgenoot Ahold , het moederbedrijf van Albert Heijn. Ook Ahold gaat in Amsterdam zo'n 8 procent hoger. Colruyt moet dan weer 1,5 procent inleveren. Analisten verwachten dat de Halse groep de grote verliezer zal zijn van een mogelijke fusie tussen Delhaize en Ahold.

08.58 uur: Nog even meegeven: KBC noteert vandaag zonder brutodividend van 2 euro bruto. De dividendknip zal wegen op de Bel20.

08.39 uur: Meer over de problemen bij Toshiba en Sharp leest u hier.

08.37 uur: Ruim 86 procent van de bestaande aandeelhouders van schuimrubberfabrikant Recticel hebben meegedaan aan de kapitaalronde met voorkeurrecht. Vandaag worden de niet-uitgeoefende voorkeurrechten geveild. Het aandeel Recticel blijft daarom geschorst. 

08.33 uur: Nieuws uit de vastgoedsector. Makelaarsgroep Cushman & Wakefield verandert van eigenaar. De Italiaanse familie Agnelli -u weet wel: de dynastie achter autobouwer Fiat- heeft een koper gevonden voor Cushman & Wakefield. Investeerder TPG Capital legt zo'n 2 miljard dollar op tafel voor de bekende makelaarsgroep.

08.00 uur: Over de resultaten van Ontex leest u hier meer

07.52 uur: De Chinese centrale bank knipte dit weekend de rente een beetje bij, maar de reële rentevoeten in het land blijven door de lage inflatie relatief hoog.

Boost for China economy from rate cut is limited. With inflation so low, real lending rates still near 5-year high. pic.twitter.com/Z0bgkrUNx6— Simon Rabinovitch (@S_Rabinovitch) 11 mei 2015

 

07.47 uur: Fagron trekt weer op overnamepad, nu er dankzij de verkoop van Corilus weer cash in het laatje kwam en de specialist in magistrale bereidingen niet langer tegen de schuldenlimiet aanschurkt

07.40 uur: ING verhoogt het koersdoel voor Ageas van 37 naar 41 euro, het advies blijft 'kopen'. We citeren analist Albert Ploegh:

Ageas noteert tegen 5 keer de verwachte winst voor 2015 als we de beurswaarde aanpassen voor de nettocash en de waarde van het Chinese minderheidsbelang. Asia was een positieve verrassing in het eerste kwartaal en wordt nog niet naar waarde geschat.
Albert Ploegh
ING

07.32 uur: Op de beurs van Tokio gaan Toshiba - door mogelijke boekhoudfraude - en Sharp hard onderuit. Sharp gaat een kapitaalvermindering van 99 procent (!) doorvoeren om de overgedragen verliezen aan te zuiveren, zodat er mogelijk opnieuw een dividend kan uitgekeerd worden en het bedrijf een midcap mét lager belastingstarief wordt. Het dividend zou echter niet naar de huidige aandeelhouders vloeien, want de elektronicagroep gaat waarschijnlijk nieuwe bevoorrechte aandelen uitgeven. 

Sharp having its worst day on record (worst since 1974). Firm plans on cutting capital by more than 99% sources say pic.twitter.com/ejfIDWvo5q— David Ingles (@DavidInglesTV) 11 mei 2015

 

07.20 uur: Goedemorgen! In Brussel wordt het vandaag uitkijken hoe beleggers het nieuws onthalen dat Delhaize en Ahold verkennende gesprekken voeren over een fusie. De twee praatten al eerder over een fusie, ook omdat de potentiële kostenbesparingen vooral bij de Amerikaanse ketens van beide retailers groot zijn. 

Luierfabrikant Ontex trapt de beursweek af met de kwartaalresultaten. Dit zijn de kerncijfers (tussen haakjes de verwachtingen van KBC Securities), die beter dan verwacht ogen:

  • Omzet plus 6% naar 425,1 miljoen euro (420,7 miljoen)
  • Bedrijfswinst voor afschrijvingen (rebitda) plus 6 procent naar 52 miljoen (50,6 miljoen)

Cijfers lager op de resultatenrekening verstrekt de luierfabrikant in deze korte update niet. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud