1. Markten Live
 2. Live blog

Umicore en Proximus duwen Bel20 stevig in het rood

In de zesde week van 2019 stokte de nieuwjaarsrally, als gevolg van de sombere economische vooruitzichten. Trump zal Xi niet meer voor 1 maart zien en bezorgde de beurzen daarmee een koude douche. In Brussel ging de Bel20 door Umicore en Proximus extra in het rood.
 • Fijn weekend!

  We zetten voor vandaag een punt achter onze marktenblog en zien u graag maandagmorgen terug. We hebben een boeiende week voor de boeg. Alvast enkele hoogtepunten:

  1 Hoeveel groeit de Duitse economie?

  Duitsland publiceert donderdag cijfers over de economische groei in het vierde kwartaal. Economen voorspellen dat de economische activiteit met 0,1 procent is gegroeid na een krimp van 0,2 procent in het derde kwartaal. Duitsland ontsnapt dus aan een recessie.

  De daling van de economische activiteit in het derde kwartaal was onder meer te wijten aan uitzonderlijke factoren. De Duitse autoproductie daalde fors in de zomer, omdat de industrie worstelde met nieuwe emissienormen. De lage waterstand op de Rijn als gevolg van de droogte hinderde de scheepvaart. Ook de afkoeling van de Chinese economie en de onzekerheid over de brexit hadden en hebben nog steeds een negatieve invloed op de groei.

  2 Hoeveel last heeft de Britse economie van de brexit?

  Het Brits bureau voor de statistiek publiceert maandag cijfers over de economische groei in het vierde kwartaal. Economen verwachten 0,3 procent groei, tegenover 0,6 procent in het derde kwartaal. De aanhoudende onzekerheid over de brexit drukt de bedrijfsinvesteringen en economische groei. De Japanse autobouwer Nissan deelde deze week mee dat hij een investering in Sunderland schrapt.

  Het Verenigd Koninkrijk verlaat normaal eind maart de Europese Unie. Een brexit zonder akkoord zou wellicht een recessie veroorzaken.

  3 Zal Telenet groeien in 2019?

  Donderdagmorgen om klokslag 7 uur verwachten we de cijfers van Telenet . KBC Securities maakt zich op voor een omzetdaling van 0,8 procent, maar een stijging van de brutobedrijfswinst (ebitda) van 8,2 procent. Voor 2019 verwacht het analistenleger een stabiele omzet en een stabiele ebitda.

  ING slikte het koopadvies voor Telenet in. ‘Telenet heeft door zijn premiumprijzen en zijn hoog marktaandeel in Vlaanderen het meest te verliezen aan ‘cord cutting’.’ Lees: de kabel afgooien en streamen in de plek. 

  4 Is het einde in zicht voor KBC’s rentezorgen?

  Ook bank-verzekeraar KBC komt donderdag om 7 uur met resultaten voor de laatste drie maanden van 2018. Ondanks moeilijke marktomstandigheden slaagde KBC er in het derde kwartaal in om de rente-inkomsten op te krikken, maar de marges blijven onder druk. De inkomsten uit de verkoop van beleggingsproducten slonken, en gezien de beursmalaise in het vierde kwartaal is de kans groot dat die dalende trend niet is gestopt. Analisten verwachten een stabiele jaarwinst van 2,6 miljard euro.

 • Europese beurzen sluiten half procent in de min

  Zorgen over de vertragende groei zowat overal in de wereld en de handelsspanningen wogen vrijdag op de Europese beurzen. De EuroStoxx50 eindigde 0,5 procent lager, de brede Stoxx Europe 600 verloor 0,6 procent.

  Het verlies van de Bel20 was een pak groter, 1,15 procent, en dat kwam vooral door Umicore (-7,3%), dat door de remmende autosector dit jaar minder winstgroei verwacht, en Proximus (-3,6%), dat door ING op de verkooplijst werd gezet.

  Marc Grynberg, de CEO van Umicore ©BELGA

 • Coty kent goed eindejaarskwartaal

  Een andere hoogvlieger in New York is Coty . De Amerikaanse cosmetica- en parfumgroep heeft moeilijke maanden achter de rug – wat ook af te lezen is aan de koers die de voorbije 12 maanden met circa 60 procent verzwakte.

  Coty werd getroffen door problemen met de aanvoerketen ten gevolge van orkanen, stakingen van vrachtwagenbestuurders en tekorten aan grondstoffen. De groep worstelt ook met de integratie van zijn distributiecentra in Europa en de VS nadat ze in 2016 een veertigtal merken overnam van Procter & Gamble.

  In het vierde kwartaal – het tweede van Coty’s boekjaar – kwamen omzet en winst echter hoger uit dan verwacht. De netto omzet kwam met 2,51 miljard dollar 4,8 procent lager uit dan een jaar eerder, maar analisten hadden slechts 2,47 miljard verwacht. De gezuiverde nettowinst per aandeel bedroeg 24 cent en ook dat was een positieve verrassing.

  Coty maakt veel parfums onder de merknaam van gekende modehuizen (Gucci, Hugo Boss, Calvin Klein). Ook de adidas-verzorgingsproducten zitten in de portefeuille.

 • Startschot voor beursmakelaar zonder transactiekosten

  Belgische beleggers kunnen vanaf nu handelen op Wall Street, in Frankfurt en Amsterdam bij een Cypriotische makelaar die geen commissie per transactie aanrekent. Ook opties, trackers en Belgische aandelen zouden over een paar weken in het aanbod moeten verschijnen. Lees hier meer.

 • Mattel maakt indruk met kwartaalcijfers

  In tegenstelling tot Hasbro , dat enkele procenten zakt, schiet een andere grote Amerikaanse speelgoedfabrikant, Mattel , tot 30 procent hoger. Mattel kende een beresterk vierde kwartaal met onder meer 12 procent meer omzet uit de verkoop van Barbie en 9 procent meer uit Hot Wheels. Bovendien hakte het bedrijf in de kosten, die met 27 procent daalden in het vierde kwartaal. ‘De winstgevendheid herstellen was dit jaar de voornaamste focus voor ons bedrijf’, zei CEO Ynon Kreiz tegen Reuters.

  De nettowinst in het vierde kwartaal belandde op 14,9 miljoen dollar of 4 cent per aandeel. Dat is niet bepaald veel, maar een jaar eerder dook Mattel 281,3 miljoen dollar in het rood door een eenmalige last als gevolg van veranderingen in de fiscale wetgeving. De winst is ook veel beter dan verwacht want analisten hadden een verlies van 16 cent per aandeel ingeschat.

  Het plaatje is ook niet vlekkeloos. In Noord-Amerika daalde de verkoop van 10 procent. Mattel heeft het moeilijk om een grote retailer te vinden die de rol van Toys ‘R’ Us kan overnemen.

  Nu Mattel samen met Warner Bros. een Barbie-film gaat maken, is de pop weer helemaal in. ©AFP

 • Rockwool ziet lagere marge in 2019

  De Deense specialist in bouwmaterialen Rockwool zette over het voorbije jaar 2018 sterke resultaten neer. De omzet steeg met 14,7 procent in lokale munten tot 2,67 miljard euro en de operationele winstmarge (ebit op omzet) kwam 2 volle procentpunten hoger uit op 12,8 procent. Analisten hadden echter nog meer verwacht.

  Bovendien klinkt Rockwool niet zo optimistisch over 2019. Er is meer onzekerheid voor de wereldeconomie maar dankzij een stevige voorraad bouwvergunningen ziet het er voor de bouw niet slecht uit, al zal de groei (ongeveer 2 procent) lager zijn dan in 2018 (3 procent). Rockwool verwacht bovendien een lagere winstmarge van circa 12 procent.

  Het aandeel krijgt een mokerslag en verliest 9,6 procent in Kopenhagen.

 • Zorgen rond handelsbesprekingen zetten Wall Street lager

  De Dow Jones en de S&P500 openen 0,5 procent lager en de Nasdaq 0,6 procent. Beleggers lijken wat onrustig doordat er weinig vooruitgang zit in de handelsbesprekingen tussen de VS en China.

  Amazon gaat met bijna 2 procent onderuit, nadat CEO Jeff Bezos de eigenaar van het gossip magazine National Enquirer beschuldigt van afpersing.

 • Beurzen op weg naar eerste weekverlies van het jaar

  De Europese beurzen verliezen momenteel licht terrein en zijn over de hele week wel op weg naar verlies. In de Verenigde Staten kleuren de futures rood en is ook een verliesweek op komst.

  Er zijn steeds meer signalen dat de wereldwijde economische groei vertraagt. De Europese Commissie verlaagde donderdag haar prognose voor de eurozone van 1,9 tot 1,3 procent groei. En volgens de Bank of England zal de Britse economie dit jaar mogelijk tegen het laagste tempo in tien jaar groeien.

  Ook de handelsgeschillen baren zorgen. Er komt zo goed als zeker geen ontmoeting tussen de presidenten Trump en Xi voor 1 maart, wanneer de ‘wapenstilstand’ in de handelsoorlog afloopt. Op 2 maart treden normaal gezien nieuwe Amerikaanse invoerheffingen in werking.

 • Duitse aanklagers starten marktmanipulatieonderzoek inzake Wirecard

  In Duitsland hebben openbaar aanklagers hebben een onderzoek ingesteld naar de heftige koersbewegingen van de online betaalspecialist Wirecard. Het aandeel ging de afgelopen week flink onderuit na een reeks artikelen van de Financial Times waarin de Aziatische tak van het betalingsbedrijf wordt beschuldigd van fraude. 

  Het onderzoek komt nadat de betalingspecialist zelf een klacht heeft ingediend, omdat het vindt dat de beschuldigingen van het FT 'ongefundeerd' zijn. 

 • Duitse tienjaarsrente zakt onder 0,1 procent

  Het rendement van Duitse tienjarige staatsobligaties is vrijdag voor het eerst sinds 2016 onder 0,1 procent gedaald. Ook in veel andere landen van de eurozone brokkelt de langetermijnrente af. De Belgische tienjaarsrente schommelt rond 0,7 procent.

  De zeer lage langetermijnrente is een gevolg van de verslechtering van de groeivooruitzichten en van signalen dat de centrale banken niet van plan zijn om in de komende maanden hun monetair beleid te verstrakken. De Europese Commissie verlaagde donderdag haar groei- en inflatieprognoses.

 • Hasbro blijft onder de verwachtingen

  De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro , bekend van Monopoly en My Little Pony,  heeft een zwak eindejaarskwartaal achter de rug. De omzet daalde tot 1,39 miljard dollar van 1,6 miljard een jaar eerder. Analisten hadden 1,52 miljard verwacht.

  Ook de nettowinst valt tegen: gezuiverd bedraagt die 1,33 dollar per aandeel, ruim onder de 1,67 dollar die was verwacht.

  Hasbro had nog steeds last van het omvallen van Toys “R” Us. De voorraden van de speelgoedketen werden geliquideerd en dat remde Hasbro’s verkoop af. Ook de zwakke vraag in het Verenigd Koninkrijk speelde Hasbro parten.

  ©BLOOMBERG NEWS

 • Timing niet belangrijk bij beleggen op lange termijn

  'Is dit wel het goede moment om in te stappen?', het is een vraag die veel beleggers zichzelf stellen bij het kopen van een aandeel. Maar volgens een onderzoek van DWS Global Research maakt het voor langetermijnbeleggingen helemaal niet zoveel uit wanneer je het aandeel koopt. 'Vanaf het moment dat je een belegging 15 jaar of meer aanhoudt, is het grootste deel van het timingeffect verdwenen'.

  Het onderzoek bevestigt eerder onderzoek van de Amerikaanse econoom Robert J. Shiller. Hij vergeleek daarin het jaarlijks rendement van dezelfde beleggingen met verschillende instapmomenten. Daaruit valt op te maken dat het op lange termijn niet zoveel uitmaakt wanneer je koopt. 

  Onderzoek van Shiller over langetermijnbeleggen

 • Indicator voor wereldhandel stort in

  De graadmeter voor de vrachttarieven van drogebulkvervoer, de Baltic Dry Index, is gezakt tot het laagste punt sinds 2016. De index is een belangrijke indicator voor de gezondheid van de wereldhandel. Wel moet de recente beweging van de BDI met een korreltje zout worden genomen. Doordat er in de hoogconjunctuur veel schepen worden bijgebouwd, zien we tijdens elke laagconjunctuur een overdreven neerwaartse reactie. Hierdoor wordt elk onderdeel van de economische cyclus extreem uitvergroot.

 • Vrees voor dambreuken leidt tot nieuwe evacuaties

  In Brazilië is zowel Vale als ArcelorMittal bezig met het evacueren van mensen die in de buurt wonen van dammen waarachter mijnafval is opgeslagen. Beide dammen bevinden zich in de staat Minas Gerais, waar - zoals de naam aangeeft - druk wordt gedolven naar allerlei grondstoffen. 

  Vale evacueert volgens Reuters 500 mensen preventief omdat een dam mogelijk kan barsten. ArcelorMittal zou dan weer om een gelijkaardige reden inwoners van de stad Itatiaiuçu verhuizen.

  Vale werd twee weken geleden geconfronteerd met een tweede zware dambreuk, waarbij minstens 150 mensen omkwamen. De bewuste mijn ligt stil en intussen werden op rechtersbevel ook bepaalde activiteiten van Brucutu-mijn stilgelegd. De prijs van ijzererts is hierdoor gestegen tot meer dan 90 dollar per ton, het hoogste peil sinds 2014.

 • Voor een stevige Brussel-lunch...

  ... moet u hier zijn. Collega Kurt Vansteeland laat zijn licht schijnen op al het boeiende dat op de Brussels beurs gebeurt.

 • Ook L'Oréal merkt geen vertraging in China

  Na LVMH vorige week is L’Oréal het tweede luxeconcern dat zegt geen vertraging van de verkoop in China te zien. De Chinezen blijven vlot huidverzorgingsproducten en parfums kopen. Bekende merken van L’Oréal zijn Garnier, Maybelline, Biotherm en Lancôme.

  In het vierde kwartaal steeg de omzet van de groep met 7,7 procent op vergelijkbare basis. Een stuk beter dan de 6,5 procent die analisten hadden verwacht.

  Dat het aandeel amper reageert heeft volgens analisten met twee zaken te maken: het aandeel L’Oréal, dat sinds begin dit jaar al 7 procent won, staat dicht bij een record en de vraag rijst of de groep de huidige winstmarge kan aanhouden. Over heel 2018 kwam de operationele winstmarge uit op 18,3 procent, een nieuw record, tegen 18 procent in 2017. Winstnemingen zijn niet uit te sluiten, meent JP Morgan, vermits de verhoging van de consensusprognose voor 2019 waarschijnlijk beperkt zal zijn.

  De Amerikaanse actrice Amber Heard poseert voor een nieuwe campagne rond haarverzorgingsproducten van L'Oréal Paris. ©Photo News

 • Flow Traders: sterke resultaten, toch onderuit

  Het Nederlandse fintechbedrijf, een liquiditeitsverschaffer voor allerlei beursgenoteerde producten, legde over het vierde kwartaal nochtans goede resultaten voor. Door het gewoel op de beurzen lagen de tradinginkomsten liefst 75 procent hoger dan in het (doorgaans rustige) derde kwartaal. De brutobedrijfswinst veerde 167 procent op tegenover het derde kwartaal en de nettowinst kwam 217 procent hoger uit op 25,9 miljoen euro.

  Ook over heel 2018 presteerde Flow Traders sterk. De omzet verdubbelde ruimschoots en de nettowinst ging maal vier. Aandeelhouders krijgen een slotdividend van 1 euro, wat het totale dividend op 2,35 euro brengt. Dat stemt overeen met een pay-out ratio van 68 procent.

  Ook Degroof Petercam vindt het prima resultaten van Flow Traders, die in het vierde kwartaal ‘van top tot bodem’ 2 tot 3 procent hoger uitkwamen dan de consensusverwachting. Koopadvies en koersdoel van 34 euro blijven overeind.

  In het persbericht van Flow Traders bespeuren we niet direct iets negatiefs. Het bedrijf kondigt aan in 2019 en de volgende jaren verder te diversifiëren in activaklassen als deviezen, obligaties en andere financiële producten.

  Een mogelijke - gedeeltelijke - verklaring voor de forse koersdaling van vandaag is dat het aandeel donderdag in de aanloop naar de jaarcijfers met 4 procent was gestegen in een neerwaartse markt.

 • Beleggers blij met hoger dividend Vastned RB

  Vastned Retail Belgium , een van de vastgoedbedrijven op de Brusselse beurs die focussen op winkelvastgoed, maakte donderdagavond goede jaarresultaten bekend. De EPRA-winst steeg tot 2,85 euro per aandeel in 2018 van 2,62 euro in 2017. Dat is vooral te danken aan stijgende huurinkomsten en lagere rentelasten.

  Vastned RB keert zijn volledige winst uit, zodat het brutodividend stijgt van 2,62 tot 2,85 euro. Dat is meer dan het bedrijf zelf had vooropgesteld (2,7-2,8 euro). Op basis van de slotkoers op 31 december 2018 levert dat een brutodividendrendement op van 7 procent.

  Beleggers kunnen dat zeer smaken en sturen het aandeel bijna 3 procent hoger.

 • Analistenreacties over Umicore

  KBC Securities-analist Wim Hoste handhaaft zijn 'kopen'-advies voor Umicore na de jaarcijfers van de materialengroep. Hij erkent gelet op de voorzichtige toon voor 2019 dat de analistenconsensus voor 2019 'waarschijnlijk iets te optimistisch is', met een voorspelde winstgroei van 17 procent.

  Ook ING-analist Stijn Demeester verbaast zich over de nog altijd optimistische analitenconsensus, aangezien alle factoren die Umicore voor 2019 signaleert ook al eind 2018 als kopwinden aangegeven waren. Hij merkt op dat de consensus ook voor 2020 waarschijnlijk te optimistisch is. 'Nu ligt de lat op 724 miljoen euro, aan de bovenkant van de voorspelde vork'.

  Pro memorie: Umicore legde in 2015 de lat voor 2020 op 500 miljoen bedrijfswinst, een lat die nu al bereikt is. Nu heet het dat de initiële doelstelling met 35 tot 45 procent zal overschreden worden tegen 2020. Met andere woorden: 675 tot 725 miljoen euro. 

 • Umicore-CFO: 'Forse investeringen in 2019'

  Op de presentatie en de telefonische conferentie benadrukte Umicore-CFO Filip Platteeuw behalve de kopwinden ook de forse investeringen in extra capaciteit voor batterijmaterialen, met de nieuwe fabrieken in China en Polen. Dat is een belangrijke factor bij de verwachte toename van de kapitaalinvesteringen in 2019 en bijgevolg een extra factor om de iwnstverwachtingen voor dit jaar te temperen. 

  ©rv

 • Kepler over Cofinimmo: 'meer van dat in 2019'

  Kepler Cheuvreux toont zich tevreden over de jaarcijfers van Cofinimmo , met de belofte van een hoger dividend over boekjaar 2019. '2018 leek he top het eerste gezicht een routineus jaar, maar dat was het geenszins', stelt het beurshuis. 'Nieuw management, de grootste verkoop van een kantoorgebouw, een kapitaalverhoging, een overname van meer dan 300 miljoen en een duidelijke strategie'. 

  Analist Frédéric Renard zegt en zeerste te spreken te zijn over de strategie om steeds minder op kantoren en steeds meer op zorgvastgoed te focussen en noemt daarom de vastgoedgroep 'één van de beste koopjes van 2019'. 

 • ING: 'Proximus kannibaliseert zichzelf met Scarlet'

  Proximus  koerst 1,6 procent lager op 22,55 euro. De nieuwe telecomanalist van ING, David Vagman, start de opvolging met een 'verkopen'-advies en een koersdoel van 18 euro. Volgens de analist heeft de marktleider het meeste moeite om de tegenzittende regelgeving te compenseren. 

  'Proximus kannabaliseert geleidelijk zichzelf met de prijzenbreker Scarlet', merkt Vagman op. 'Dit eigen basismerkt knabbelt aan de ARPU (de gemiddelde opbrengst per klant, red.) en aan de winstmarges. We denken dat de groep het moeilijk zal hebben om zijn relatief hoge kostenstructuur zo snel als nodig aan te passen gelet op de politieke druk. Dat werd recent geïllustreerd door de felle reacties op het eerder milde herstructureringsplan.'

  'Dit wordt nog versterkt door de nood om jaarlijks 1 miljard te investeren in een performant glasvezelnetwerk en de initiële moeilijkheden om de hogesnelheidskabel van Telenet en VOO te repliceren.'

  Vagman geeft de voorkeur aan Orange Belgium  , dat een bescheiden 0,7 procent hoger gaat naar 17,02 euro. ING verhoogt het advies tot 'kopen', met een koersdoel van 21 euro. 'Nu is er nog wat onzekerheid over de regelgeving, maar wij denken dat de omgeving duidelijker zal worden later dit jaar en er plaats zal zijn voor een rendabele derde speler', zegt Vagman over de would-be prijzenbreker op de Belgische markt. 

 • Umicore en Proximus wegen op Bel20

  De Bel20 kijkt tegen een groter verlies aan dan de andere Europese beurzen, 0,7 procent op dit ogenblik. Boosdoeners zijn Umicore  , dat de verwachtingen van 2019 tempert, en Proximus  , dat een verkoopadvies van ING te slikken krijgt. 

  ©rv

 • Europese beurzen zien nieuwjaarsrally stokken

  De openingsbel: de Bel20  en Euro Stoxx50  kijken zoals verwacht tegen klein verlies aan, na de uitschuiver van gisteren. Het lijkt er op dat de nieuwjaarsrally in de zesde week wat begint te sputteren, door de sombere economische outlook. 

 • ING zet Proximus op de verkooplijst

  In een nieuw rapport over de Belgische telecomsector is would-be prijzenbreker Orange Belgium  duidelijk de favoriet voor ING. Het beurshuis zegt de nummer drie van de sector op de kooplijst, terwijl marktleider Proximus  naar de verkooplijst verhuist en nummer twee Telenet  van de kooplijst vliegt. 

 • Luister straks mee naar Umicore-CEO Marc Grynberg

  Bedrijven die kleine beleggers via webcast laten luistervinken naar de conference call met analisten, we kunnen het alleen maar toejuichen. Om 9u30 kunt u de teleconferentie van Umicore-CEO Marc Grynberg via deze link live volgen

 • Europese beurzen op weg naar vlakke start

  Na de stevige uitschuiver gisteren, stevenen de Europese beurezn af op een vrij vlakke start vrijdag. Afgaand op de belangrijkste indexfutures zullen Bel20  en Euro Stoxx50  bij de openingsbel licht lager tot stabiel noteren. 

  ©AFP

 • Opkomende munten maken hun naam eindelijk waar

  Na een beroerd 2018 zijn de munten van opkomende landen dé sterren van de valutamarkt tot nog toe in 2019, met dank aan de Grote Bocht van Jerome Powell. Tot groot jolijt van AB InBev. De biergigant is met een winst van 17 procent tot nog toe in 2019 na Aperam de best presterende Bel20'er. 

 • Umicore tempert verwachtingen voor 2019

  De winst over 2018 loste wel de bijgeknipte prognoses in, maar de eind 2018 vastgestelde kopwinden - zeker in de autosector - zullen ook in 2019 de winstgroei temperen. U leest er hier meer over.

 • Sony plant grootschalige aandeleninkoop

  Voor het eerst gaat Sony op grote schaal eigen aandelen inkopen. De Japanse elektronicareus kondigde aan voor 100 miljard yen (800 miljoen euro) aandelen in te slaan tussen vandaag en 22 maart. Met dat geld kan Sony tot 2,4 procent van de uitstaande aandelen bemachtigen. Het aandeel Sony steeg meteen 4,1 procent in Tokio.

 • Historische koersval voor Jaguar-eigenaar

  Tata Motors, het Indiase bedrijf boven de Britse automerken Jaguar en Land Rover, kent op de beurs van Mumbai zijn slechtste dag in 26 jaar. Het koersverlies bedroeg op een bepaald ogenblik 30 procent en dat is de zwaarste val op een dag sinds februari 1993.

  Oorzaak van de afstraffing is een recordverlies dat te wijten is aan een waardevermindering van 3,9 miljard dollar (3,1 miljard euro) op de divisie Jaguar Land Rover Automotive. Dat leidde tot een verlies van 270 miljard roepie voor Tata Motors

  Jaguar Land Rover ziet zijn verkoop instorten op de belangrijke Chinese markt, de omschakeling van diesel en benzine naar elektrische aandrijving en de toenemende kans op een harde brexit.

 • WDP wil zijn Vlaamse zonnepanelencapaciteit verdubbelen

  WDP , de specialist in logistiek vastgoed, installeerde tijdens de periode 2008-2012 voor circa 20 MWp capaciteit aan zonnepanelen op de daken van zijn Vlaamse magazijnen. Die capaciteit wil het bedrijf op termijn verdubbelen. Tegen volgende zomer moet er al 10 MWp bijkomen.

  Op termijn wil WDP voor zijn hele vastgoedportefeuille tot een totaal geïnstalleerd vermogen van 100 MWp komen.

  Co-topman Joost Uwents zong gisteren tijdens de CEO Talks van De Tijd ook al de lof van de zon.

 • Trump en Xi

  Goedemorgen! We beginnen de dag met een blik op de Aziatische beurzen. De beurzen op het Chinese vasteland zijn nog steeds dicht wegens de Nieuwjaarsviering, maar Hongkong is weer open.

  Gemiddeld zakken de aandelenmarkten in Azië 1,1 procent. In Hongkong, dat drie dagen gesloten was, blijft het verlies beperkt tot 0,6 procent maar in Tokio ging de Nikkei 2 procent onderuit.

  Beleggers vrezen dat de onderhandelingen tussen de VS en China niet tot een akkoord zullen leiden tegen de deadline van 1 maart en dat er dus nieuwe Amerikaanse sancties in werking zullen treden. President Trump heeft altijd gezegd dat hij alleen met Xi een handelsakkoord wil sluiten, maar zo’n ontmoeting lijkt niet voor 1 maart te zullen plaatsvinden.

  Bijkomende druk is er in Australië nadat de centrale bank daar de economische vooruitzichten bijstelde.

  Een nieuwe ontmoeting tussen de Amerikaanse en de Chinese president lijkt niet voor meteen. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud