1. Markten Live
 2. Live blog
live

'Veilig' Elia onderuit | Tesla richting record

De Europese beurzen noteren licht in het rood. Sipef schiet hoger na een verhoging van de jaarprognose.
 • Bel20 sluit met verlies

  De Bel20 is gesloten met een verlies van 0,6 procent op 4.197 punten. De grootste stijgers waren Melexis , Telenet en Colruyt . De grootste dalers waren Umicore , Aperam en Elia

  De Europese beurzen sloten af met een verlies van 0,4 procent.

 • Tesla racet richting recordkoers

  Tesla gaat tot 4 procent hoger en tikte even 900 dollar aan. Mogelijk is de bouwer van elektrische wagens op weg naar een nieuwe recordslotkoers. De vorige dateert van januari. 

  Beleggers reageren tevreden op de resultaten van gisteravond. De operationele winstmarge steeg naar 14,6 procent, een record

 • Onze Wall Street-spiegel...

  ... focust op het vedetteaandeel van het moment: de schoenenproducent Crocs.

 • Exmar gaat CO2-schip ontwikkelen

  Exmar en het Zuid-Koreaanse Lattice Technology gaan samenwerken om een nieuw type schip voor het vervoer van CO2 te ontwerpen. Exmar brengt zijn kennis in als desginer en uitbater van innovatieve gastankers, Lattice Technology heeft een nieuw soort tanks ontworpen voor het transport van CO2.

  Met hun CO2-schip willen Exmar en Lattice inspelen op de decarbonisatienood en de energietransitie. Een van de denkpistes is het opvangen en opslaan van CO2. Die CO2 zal vervolgens op een efficiënte manier en op grote schaal vervoerd moeten worden.

  De nieuwe CO2-tanker zal een capaciteit van 40.500 m³ hebben en ook kunnen dienen voor het vervoer van lpg en ammoniak. Exmar maakt geen financiële details bekend.

 • CEO Sipef: 'Welkom in de tuin van Eden'

  Sipef  is op weg naar een recordwinst, met dank aan de ongezien hoge palmolieprijzen. Door de expansie van de plantages ziet CEO François Van Hoydonck de productie nog met een derde stijgen. ‘You ain’t seen nothing yet', zegt de zelfzekere CEO in een interview met collega Jan De Schamphelaere.

 • Lichtrode opening op Wall Street

  De beurzen in New York zijn met een klein verlies van start gegaan.

  De S&P500 en de Dow Jones verliezen 0,2 procent. Nasdaq opent vlak. 

 • Crocs loopt op wolkjes

  Benieuwd hoe Jani Kazaltzis erover denkt, maar de verkoop van Crocs loopt op wieltjes. De schoenmaker zag zijn omzet met 73 procent stijgen naar 626 miljoen dollar. Ook de winst gaat boven de lat: 152 miljoen dollar, 2,42 dollar per aandeel. De onlineverkoop steeg met 69 procent. 

  Het bedrijf uit Boulder, Colorado, kan de kraptes in de aanvoerketen naar eigen zeggen relatief goed opvangen. 

 • Weer winst voor American Airlines

  De toegenomen vraag naar vliegreizen na de versoepeling van de coronabeperkingen heeft American Airlines geen windeieren gelegd. De luchtvaartmaatschappij boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 169 miljoen dollar of 0,25 dollar per aandeel. Een jaar eerder was er 2,4 miljard dollar verlies.

  Zonder uitzonderlijke elementen dook American nog voor 641 miljoen dollar in het rood, wat overeenkomt met een verlies van 99 cent per aandeel. Dat is iets minder dan de 1,04 dollar waar analisten op rekenden.

  American Airlines zegt dat het rendabel was in juli, maar door de deltavariant lieten veel reizigers het in augustus en september afweten, zodat die maanden verlieslatend waren.

  De maatschappij boekte een omzet van 9 miljard dollar, bijna drie keer zoveel als een jaar eerder, maar 25 procent minder dan in 2019. De bezettingsgraad van de vliegtuigen bedroeg 78,7 procent in het derde kwartaal.

  Voor het vierde kwartaal rekent American Airlines op een sterke vraag tijdens de piekperiodes. De omzet zou nog ongeveer 20 procent lager liggen dan in het vierde kwartaal van 2019.

 • International Business Malaise

  IBM   kan niet bekoren met zijn kwartaalrapport dat grotendeels op de analistenlat ligt. Vooral in de 'legacy'-business, de klassieke netwerkinfrastructuur, valt een stevig orderherstel op. IBM zal de afdeling volgende maand afsplitsen onder de naam Kyndryl. 

  De afdeling geeft vooral technische steun aan netwerkklanten van IBM. Ze ondervindt een structurele krimp nu bedrijven hun infrastructuur naar de cloud verhuizen. De inkomsten bij de unit vielen met 4,8 procent terug naar 6,15 miljard dollar in het derde kwartaal.

  IBM verliest voorbeurs 5 procent. 

 • Dan toch! WeWork maakt zo debuut op Wall Street

  Het leek er niet meer van te zullen komen, maar WeWork maakt zo meteen toch zijn debuut op Wall Street. Eerder implodeerden de beursplannen van het vastgoedbedrijf door ernstige vragen bij het businessmodel en de managementstijl van oprichter en CEO Adam Neumann. Grootaandeelhouder SoftBank greep in, defenestreerde Neumann en brengt het bedrijf actief in coworkingruimtes nu toch naar de beurs via de fusie met een spac. 

 • Donald Trump lanceert eigen sociaal medium via spac

  De voormalige Amerikaans president Donald Trump ontvouwt plannen voor een eigen sociaal medium, Truth Social gedoopt. Op die manier wil de - van Facebook en Twitter verbannen - vastgoedtycoon 'opkomen tegen de tirannie van big tech'.

  Om het Truth Social-netwerk te lanceren roept de vastgoedtycoon Trump Media and Technology Group (TMTG) in het leven. Het nieuwe bedrijf krijgt een notering op de technologiebeurs Nasdaq. Dat gebeurt via een fusie met de al bestaande Digital World Acquisition Group. Dat is een spac, een beursvehikel om een overname te realiseren. De deal tussen dit blancochequebedrijf en TMTG waardeert die laatste op 1,7 miljard dollar, staat in het persbericht.

 • Amerikaanse steunaanvragen op laagste peil in 19 maanden

  Vorige week dienden 290.000 Amerikanen een nieuwe aanvraag voor een werkloosheidsuitkering in, 6.000 minder dan de week daarvoor. Met 290.000 bereiken de ‘jobless claims’ het laagste peil sinds midden maart 2020, toen de VS het begin van de coronapandemie beleefden. Het is de tweede week op rij dat het aantal steunaanvragen onder 300.000 ligt.

  Als het aantal steunaanvragen tussen 250.000 en 300.000 uitkomt, is de Amerikaanse arbeidsmarkt gezond.

 • ABB stevig onderuit na omzetwaarschuwing

  Het Zwitserse engineering- en technologiebedrijf ABB maakt een flinke uitschuiver op de beurs van Zürich. Het zakt 6,1 procent weg. ABB verlaagde vanmorgen zijn omzetprognose. In plaats van met iets minder dan 10 procent zal de omzet dit jaar met 6 tot 8 procent toenemen.

  Het derde kwartaal was een stuk zwakker dan verwacht. Op vergelijkbare basis groeide de omzet slechts met 4 procent, terwijl ABB in juli 10 procent omzetgroei had voorspeld. De oorzaak is niet ver te zoeken: het gebrek aan componenten, onder meer aan halfgeleiders. ABB verwacht dat de schaarste de rest van het jaar aanhoudt.

 • Turkse centrale bank verlaagt rente fors

  De Turkse centrale bank heeft de basisrente in één trek verlaagd van 18 naar 16 procent. De meeste economen hielden rekening met een renteknip met 1 procentpunt. Na de beslissing zakte de lira prompt met 2,9 procent naar een nieuw dieptepunt van 11 lira per euro. 

  De centrale bank zit in de greep van president Recep Tayyip Erdogan. Hij gelooft dat een daling van de rente leidt tot minder inflatie. Volgens economen is het omgekeerde waar.

 • Onze Brusselspiegel...

  ... zet Elia, Orange Belgium en Sipef in de kijker. Alhier te lezen.

 • Orderinname Atlas Copco stabiel in derde kwartaal

  De Zweedse fabrikant van compressoren en vacuümapparatuur Atlas Copco kende een goed derde kwartaal, maar er is een belangrijk minpunt: de totale orderinname stabiliseerde tegenover het tweede kwartaal. Het aandeel zakt 4,2 procent in Stockholm.

  In het derde kwartaal kreeg Atlas Copco voor 33 miljard Zweedse kronen (3,3 miljard euro) aan bestellingen binnen, een organische groei van 36 procent. De omzet steeg met 12 procent en de operationele winstmarge verbeterde van 19,2 procent naar 21,6 procent. 

 • Marktwaarde cryptomunten naar recordhoogte

  De bitcoin steeg gisteren tot een recordhoogte en piekte op 67.000 dollar, waarna de munt weer wat terugviel. Ook vandaag klimt de grootste cryptomunt ter wereld weer met 0,6 procent naar 66.400 dollar. Dat zwengelt het optimisme aan voor andere cryptomunten, waardoor de totale marktwaarde van alle munten nu neerkomt op zo'n 2.700 miljard dollar, ook weer een record. 

  Lees hier meer!

 • Telenet haalt banden met Ericsson aan

  Het telecombedrijf Telenet verlengt en verdiept zijn samenwerkingscontract met de Zweedse groep Ericsson. Die is al sinds 2017 actief als operationele partner voor de mobiele activiteiten van Telenet. Eerder dit jaar kreeg Ericsson ook het contract voor de ontwikkeling van het 5G-radionetwerk van Telenet.

  Beide bedrijven sluiten nu een nieuwe deal van vijf jaar die ook de volledige uitrol en integratie omvat van 5G-hardware in het mobiele netwerk van Telenet. Als onderdeel van de overeenkomst stappen 15 mobiele netwerkexperts van Telenet over naar het Zweedse bedrijf, met behoud van hun huidige arbeidsvoorwaarden.

 • Vlakke handel in beursnieuwkomer Onward

  Het medtechbedrijf Onward  noteert met 12,74 euro bijna vlak op zijn eerste handelsdag op Euronext Brussel. De intekenprijs lag op 12,75 euro.

  'Dit is een topmoment in de geschiedenis van Onward', zei CEO Dave Marver bij het luiden van de openingsbel.

  ©TIM DIRVEN

 • Ebusco morgen op het Damrak | Coucke als hoeksteeninvesteerder

  Ondernemer Marc Coucke koopt bij de beursgang van Ebusco 1,3 miljoen aandelen van de Nederlandse producent van elektrische bussen en laadsystemen. Dat komt dat neer op een investering van zo'n 30 miljoen euro.

  Kleine beleggers - in Nederland Piet Particulier genoemd - mogen niet intekenen. Ebusco noteert vanaf morgen op Amsterdam.

 • Koersdoel KBC stijgt bij Kepler Cheuvreux

  In de aanloop naar de derdekwartaalresultaten van KBC verhoogt het beurshuis Kepler Cheuvreux zijn koersdoel van 81 naar 86 euro, terwijl het koopadvies herhaald wordt. Het hogere koersdoel blijkt voort te vloeien uit de nieuwe 'cost of equity'-richtlijnen die het beurshuis toepast.

  Kepler Cheuvreux verwacht een goed kwartaal voor KBC met rente-inkomsten die met 1 procent zijn gestegen tegenover het tweede kwartaal dankzij de renteverhogingen in Tsjechië, een toename van 2 procent van de vergoedingen en commissies, en lagere risicokosten.

 • Barco hertekent organisatiestructuur

  Sinds de aanstelling van de co-CEO's An Steegen en Charles Beauduin heeft Barco een globale evaluatie uitgevoerd. Daaruit komt nu onder andere voort dat de beeldvormer de organisatiestructuur gaat hertekenen. Het bedrijf gaat de geografische verdeling opgeven, waardoor de verkoop ondergebracht zal worden in de operationele divisies van Barco. 'Ook de samenstelling van het Leadership Team zal veranderen. Daarbij leggen drie leden van het directieteam hun functie neer', voegt het bedrijf toe. 

  Met de nieuwe structuur wil Barco beter inspelen op markttrends en business units het volledige mandaat geven om hun strategische prioriteiten uit te voeren. Op 9 november organiseert de onderneming een webinar om de co-CEO's voor te stellen.

 • Consumentenvertrouwen op laagste peil in vijf maanden

  De indicator van het Belgische consumentenvertrouwen daalt in oktober naar 4 punten, tegenover 8 punten in september. Hij is daardoor teruggevallen naar het hetzelfde niveau als in mei, meldt de Nationale Bank.

  De consumenten werden vooral somberder over de algemene economische vooruitzichten. Ze verwachten ook dat hun financiële situatie zal verslechteren en dat ze minder zullen sparen. Dat is wellicht een gevolg van de forse stijging van de energieprijzen.

  Alleen de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt blijven verbeteren. Veel bedrijven melden dat ze vacatures hebben en onvoldoende geschikt personeel vinden.

 • Dat ene zinnetje van Tesla dat Umicore voetje licht

  U leest er hier alles over.

  Umicore  is na Elia de grootste daler in de Bel20  met een minus van 3 procent. 

  Executive summary: it's the LFP, stupid

 • Kepler Cheuvreux krikt koersdoel WDP licht op

  Na de publicatie van de derdekwartaalcijfers van WDP heeft het beurshuis Kepler Cheuvreux zijn model herzien. De enige belangrijke verandering houdt verband met de herwaardering van de portefeuille, die hoger uitviel dan verwacht. Voor heel 2021 rekent de analist op een herwaardering van 750 miljoen euro, hetzij 15 procent van de portefeuille. Zijn koersdoel stijgt van 36 naar 38 euro. Aangezien dit koersdoel al is bereikt, blijft het advies 'houden'.

 • KBCS haalt Elia van kooplijst

  De Duitse regulator BNetzA legt netbedrijven vanaf 2024 een lager rendement op. Het rendement op eigen vermogen daalt van 6,91 procent naar 5,07 procent vóór belastingen. Daardoor zullen de inkomsten die Elia uit zijn Duitse dochter 50Hertz haalt, lager uitvallen.

  ‘Dit is een tegenslag voor 50Hertz en voor Elia in het algemeen’, zegt analist Olivier Vandewoude van KBC Securities. ‘We hadden niet verwacht dat dit rendement, het belangrijkste element van de vergoeding, zo sterk zou dalen.’ Hij geeft toe dat de andere elementen van de vergoeding, die nog moeten worden vastgelegd, de impact kunnen milderen, maar ze zullen de kloof met het huidige rendement niet kunnen dichten.

  Elia voorziet voor 50Hertz een totaal rendement op eigen vermogen van 9 à 11 procent voor de periode 2021-2023. Vandewoude denkt dat vanaf 2024 een rendement van 7 à 9 procent het nieuwe normaal wordt. Hoopvol is wel dat 50Hertz en Elia een uitstekend track record inzake operationele efficiëntie kunnen voorleggen, waardoor ze soms beter kunnen presteren dan voorzien.

  De analist verlaagt zijn rendementsramingen voor 2024 en 2025 en laat zijn koersdoel zakken van 109 naar 102 euro. Zijn advies gaat van ‘kopen’ naar ‘houden’.

 • KBCS trekt koersdoel Sipef op

  Michiel Declercq van KBC Securities past na de verhoging van de jaarprognose bij Sipef zijn model aan. Hij denkt dat Sipef, met palmolieprijzen die midden deze maand een record van 1.400 dollar per ton hebben bereikt, zijn resterende productie tegen nog hogere prijzen kan verkopen dan de gemiddelde prijs van 1.057 dollar per ton die tot dusver werd behaald. Hij verhoogt daarom zijn prognose voor de gemiddelde verkoopprijs van 1.002 naar 1.070 dollar. Hij handhaaft zijn verwachting voor de productiegroei op 15,7 procent.

  De analist vindt dat het aandeel Sipef nog altijd achterblijft op de rally van de palmolieprijzen. Hij rekent voor dit jaar op een winst van 82,2 miljoen dollar tegen 69 miljoen vroeger, zonder de meerwaarde op de verkoop van PT Melania mee te tellen. Hij verhoogt zijn koersdoel van 61 naar 68 euro en herhaalt zijn koopadvies.

 • Elia incasseert stevige tik

  Nu de Duitse regelgever vanaf 2024 beknibbelt op het rendement dat 50Hertz mag boeken (zie post van 6u30), zijn beleggers in moeder Elia  not amused: met een verlies van 3 procent is Elia de grootste daler in de Bel20. 

 • Unilever countert kosteninflatie met forse prijsverhogingen

  Geen goed nieuws voor de prijs van uw winkelkarretje, wel voor de aandeelhouder: de consumptiereus Unilever  meldt in zijn kwartaalrapport de 'ongeziene kosteninflatie' te counteren met besparingen en forse prijsverhogingen. 

  Over het kwartaal realiseerde de producent van onder meer Dove-zeep, Zwan-worstjes, Knorr-bouillonblokjes en Ben & Jerry's-roomijs 2,5 procent omzetgroei. Dat is louter te danken aan een prijsverhoging met 4,1 procent, aangezien de verkochte volumes met 1,5 procent terugliepen. 

  Beleggers tonen zich tevreden over de aanpak en sturen het aandeel in Amsterdam licht hoger. 

 • Rode start in Europa

  De Euro Stoxx 50 zakt 0,5 procent na een kwartier handel, de brede Stoxx Europe 600 geeft 0,4 procent prijs.

  Volgende bedrijven staan in de belangstelling:

  * Pernod Ricard kende een sterke eerste jaarhelft met 20 procent organische omzetgroei, maar verwacht dat de groei in de rest van 2021/22 minder sterk zal zijn. Het aandeel zakt 0,9 procent.

  * Carrefour zag de omzetgroei in het derde kwartaal vertragen tot 0,8 procent van 3,6 procent in het tweede kwartaal. De Franse retailer blijft op het veroveringspad nadat een combinatie met Auchan mislukte. Carrefour stijgt 0,5 procent.

  * SAP bevestigt zijn (zopas verhoogde) jaarprognose en stijgt 0,7 procent.

  * Randstad ziet in maart volgend jaar CEO Jacques van den Broek vertrekken. De kwartaalwinst was iets hoger dan verwacht. Randstad wint 3,3 procent.

  * Volvo Group behaalde in het derde kwartaal meer winst dan verwacht, maar verwacht nog meer productieonderbrekingen door de chipschaarste. Het aandeel zakt 1,5 procent.

 • Bel20 in het rood | Sipef en Orange Belgium uitblinkers

  De openingsbel: de Bel20  koerst in het spoor van de Europese collega's 0,7 procent lager naar 4.190 punten en ziet de late winst van gisteren weer uitgegomd. 

  In het nieuws:

  • Sipef  belooft met dank aan de boomende palmolieprijzen een recordjaar 2021 en klimt met 2 procent. 
  • Orange Beglium  gaat na een sterk kwartaalrapport en een (licht) hogere jaarprognose een kleine 2 procent hoger. 
  • Bij Ontex  nadert de verkoop van de Braziliaanse dochter stilaan de ontknoping. 'Eerst zien', lijken beleggers te zeggen. Het aandeel koerst slechts miniem hoger. 
 • Bitcoin naar record

  Collega Bas van der Hout heeft het over de recordklim van de bitcoin en legt uit wat hij dinsdag in het Belgisch parlement deed bij een hoorzitting over cryptomunten:

  Bitcoin naar record

 • Volvo Group gaat boven de lat

  De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo Group presteerde in het derde kwartaal beter dan verwacht, maar de productie heeft nog altijd te lijden onder de chipschaarste. Het tekort aan componenten leidde al tot productieonderbrekingen en resulteert ook in hogere kosten. Volvo verwacht nog meer verstoringen van de productie in de komende maanden.

  De aangepaste bedrijfswinst van de constructeur van vrachtwagens, grondverzetmachines en bussen bedroeg 9,40 miljard Zweedse kronen (938 miljoen euro) in het derde kwartaal tegen 7,22 miljard een jaar eerder. Dat is meer dan de 8,87 miljard kronen waar analisten volgens Refinitiv op rekenden.

  Volvo verlaagt zijn marktverwachtingen voor dit jaar. Het verwacht dat in Europa dit jaar 280.000 zware vrachtwagens worden ingeschreven en in de VS 270.000. Eerder stond de prognose voor beide regio’s op 290.000. Volgend jaar zouden beide markten groeien naar 300.000 zware trucks.

 • Azelis doet eerste overname sinds IPO

  Lang heeft Azelis  niet gewacht om het met de succesvolle beursgang opgehaalde geld te laten rollen. De chemiedistributeur neemt het Zuid-Afrikaanse Umongo over. Een prijskaartje wordt niet vermeld. 

  Na de eerste beursdag was het vet overigens wat van de soep. Azelis noteert wel nog altijd goed een euro of 4 procent boven de intekenprijs van 26 euro:

 • SAP bevestigt jaarprognose

  De Duitse specialist in software voor bedrijfsbeheer SAP verhoogde een week geleden de jaarprognose op basis van het succes van de clouddivisie. De cloudinkomsten zouden dit jaar met 16 tot 19 procent stijgen, zodat de totale omzet 2 tot 4 procent hoger zou uitkomen. De operationele winst van SAP zou 8,1 tot 8,3 miljard euro bedragen bij constante wisselkoersen en mits de coronapandemie verder afneemt.

  Bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers bevestigt SAP logischerwijs de jaarprognose. In het derde kwartaal steeg de omzet met 5 procent naar 6,845 miljard euro. De aangepaste winst per aandeel nam met 2 procent toe tot 1,74 euro.

 • Mithra's anticonceptiepil in België op de markt

  Mithra laat in een kort persbericht weten dat zijn innovatieve anticonceptiepil Estelle nu ook in België op de markt is. Echter niet onder de charmante naam waaronder beleggers de pil kennen, maar onder twee andere merknamen. Richter verkoopt de pil onder de naam Drovelis, Ceres Pharma gebruikt de merknaam Lydisilka.

  Estelle is al op de markt in de VS, Canada en verschillende andere Europese landen. 'Eindelijk kan Mithra alle vrouwen een echt alternatief in contraceptie bieden', zegt CEO Leon Van Rompay in het persbericht.

 • Beurzen gaan lagere opening tegemoet

  De Europese beurzen zullen met verlies van start gaan, blijkt uit de stand van de futures. De future op de Euro Stoxx 50 staat 0,5 procent in de min.

  Eerder vandaag bleek al in Azië dat de sfeer wat is verzuurd. Beleggers wegen – doorgaans goede – bedrijfsresultaten af tegen de hoge inflatie en de vooruitzichten voor de Chinese vastgoedsector. De wankele reus Evergrande lijkt steeds dieper weg te zakken, maar volgens Peking zijn de vastgoedrisico’s beheersbaar.

  Wall Street kende ook een gemengde sessie met een record voor de Dow Jones en verlies voor de Nasdaq.

 • Meer tekst en uitleg bij het rapport van Orange Belgium ...

  ... leest u hier

 • Sipef verhoogt winstprognose, verwacht recordwinst

  De plantageholding Sipef is dit jaar op weg naar recordresultaten, blijkt uit de tussentijdse verklaring. Na negen maanden ligt de totale palmolieproductie van de groep 18,1 procent hoger dan een jaar eerder. Sipef ziet de groeipercentages wel wat afnemen in het vierde kwartaal.

  De palmolieprijzen daarentegen zullen hoog blijven. Sipef verhoogt zijn winstprognose voor het hele jaar tot 'rond 80 miljoen dollar'. In augustus voorspelde het bedrijf tussen 60 en 70 miljoen dollar winst. Het winstcijfer moet nog worden verhoogd met de meerwaarde van 11 miljoen dollar op de verkoop van het dochterbedrijf PT Melania. Daarmee gingen de Indonesische theeplantages en de helft van de rubberactiviteiten de deur uit.

  Door de prima resultaten en de desinvestering zullen de nettoschulden tegen het einde van het jaar gehalveerd zijn. 

 • MDxHealth heeft kleine 25 miljoen dollar in kas

  MDxHealth , het Waals-Amerikaanse bedrijf dat gespecialiseerd is in prostaatkankertesten, beschikte eind september nog over 24,7 miljoen dollar aan contante middelen. Dat blijkt uit de businessupdate over het derde kwartaal.

  In de driemaandenperiode steeg de verkoop van de test ConfirmMDx met 5 procent, terwijl die van SelectMDx met 1 procent daalde. ConfirmMDx onderzoekt op basis van prostaatweefsel of er na een ogenschijnlijk negatieve biopsie toch geen kanker aanwezig is. SelectMDx maakt op basis van een urinestaal uit of iemand prostaatkanker heeft. SelectMDx is wel opgenomen in de richtlijnen van het National Cancer Center Network (NCCN) in de VS.

  De omzet van MDxHealth bedroeg 5,5 miljoen dollar, wat 23 procent meer is dan een jaar eerder.

 • Orange Belgium krikt jaarprognose licht op

  Orange Belgium  verhoogde over het zomerkwartaal de inkomsten uit telecomdiensten met bijna 5 procent tot 242 miljoen euro, de bedrijfswinst voor afschrijvingen (EBITDAaL in het OBEL-jargon) steeg met 8 procent tot 96,7 miljoen euro. Beide cijfers liggen boven de analistenconsensus

  We verwachten de eerder aangegeven vork voor de jaarwinst licht te overschrijden
  Xavier Pichon
  Orange Belgium-CEO

  Het nummer drie van de Belgische telecomsector behoudt de vork voor de bedrijfswinst over heel 2021: 320 tot 340 miljoen euro. Maar CEO Xavier Pichon voegt er nu wel aan toe dat die vork 'licht overschreden' zal worden, dankzij de sterke resultaten en de heropening van de economie. 

  Pro memorie: moederbedrijf Orange probeerde vorig jaar Orange Belgium van de beurs te halen. Dat lukte niet: enkele aandeelhouders vergeleken het als karig omschreven bod met een Picasso-roof, omdat Parijs geen waarde plakte op het zendmastenpark van de Belgische dochter, terwijl die torens bij beleggers op zoek naar rendement op zeer lange termijn zeer gegeerd zijn

 • Tesla waarschuwt voor margedruk

  In het derde kwartaal klopte Tesla de verwachtingen, maar de bouwer van elektrische auto’s waarschuwde tegelijk voor margedruk in de komende kwartalen. Twee redenen daarvoor: de investeringen in de nieuwe fabrieken in Berlijn en Texas en de aanvoerproblemen. Hier leest u meer.

 • Evergrande: ever smaller

  In Hong Kong is de handel hervat in het onder schulden kapseizende megalomane Chinese vastgoedconglomeraat Evergrande. 

  Waar ze toch stilaan eens de naam mogen veranderen, al zal dat niet bovenaan op de prioriteitenlijst staan:

 • Elia: vanaf 2024 minder rendement bij Duitse succesdochter

  De netbeheerder Elia  mag zich vanaf 2024 aan lagere rendementen verwachten bij 50Hertz, de Duitse dochter. U leest er hier meer over, met dank aan collega Tobe Steel. 

  Pro memorie: de instap in 50Hertz in 2010 is een van de meest uitgekiende deals van de voorbije decennia gebleken, aangezien 50Hertz uitgroeide tot een belangrijke winstmotor van Elia en de Belgische moeder met de dividenden uit Duitsland de initiële inleg al ruim heeft terugverdiend. 

  ©REUTERS

 • Ontex: Braziliaanse ontknoping met ... Drylock?

  Ontex  staat al heel de herfst onder druk door de vrees dat de fel oplopende kosteninflatie de cashflow aanvreet en dus de broodnodige schuldenafbouw bemoeilijkt. 

  Gisteravond was er echter een opsteker voor de Ontex-belegger in het Braziliaanse dagblad Valor Economico. Dat schrijft dat de verkoop van de kwakkelende Braziliaanse tak van Ontex de ontknoping nadert - de zakenbank BofA is in de arm genomen. Een van de potentiêle kopers is ... Drylock, gerund door oud-Ontex-topman Bart Van Malderen met ruggensteun van Sofina. 

 • Wall Street: nog 0,76 punten te gaan

  Goedemorgen! Even melden dat op Wall Street de S&P500  op 4.536,19 punten afsloot. Dat is nog 0,76 punten verwijderd van het zoveelste record in 2021. Op 2 september klokte de S&P af op 4.536,92 punten.

  De minder brede graadmeter Dow Jones  staat wél al op een vers record

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud