1. Markten Live
 2. Live blog
live

Vlak slot op Wall Street | Memestocks rukken op

De Europese beurzen zetten verse records neer in de aanloop naar de ECB-vergadering van donderdag. De Bel20 profiteerde niet mee door een off-day van KBC. Op Wall Street rollen memestocks hun spierballen.
 • Tot morgen

  De Amerikaanse beurzen sloten vlak. Memestocks rukten verder op en voegden enkele nieuwe namen toe aan hun steeds langer wordende lijstje. De prijs voor Amerikaanse WTI-olie sloot voor het eerst sinds 2018 boven 70 dollar.

  Hier heleest u ons Wall Street-overzicht. Voor een terugblik op de Brusselse beursdag, kunt u hier terecht.

  Hier kunnen liefhebbers nog wat laatavondlectuur vinden over de economische vooruitzichten bij zakenbank JP Morgan.

  Wij sluiten af voor vandaag en verwelkomen u morgen graag terug. Dan staan er onder meer kwartaalresultaten bij Inditex en een Chinees inflatiecijfer op het menu. Zoete dromen!

 • Inflatie, olie, bitcoin en enkele nieuwe memestocks

  ... vormen de ingrediënten van deze verse Wall Street-spiegel.

 • InPost mag in Amsterdamse Midkap

  Euronext Amsterdam maakt zijn kwartaalreview bekend. De Poolse kluisjesspecialist InPost mag zijn opwachting maken in de AMX, de index die middelgrote bedrijven groepeert. Pharming degradeert van de 'Midkap' naar de AScX, de index voor kleinere bedrijven. Daar maakt ook logistiek vastgoedspeler CTP, dat in maart naar de beurs trok, zijn opwachting.

  De wijzigingen gaan in op 21 juni. De samenstelling van sterindex AEX blijft ongewijzigd.

 • Resultaten keuzedividend Barco

  Barco  maakt zopas de resultaten van zijn keuzedividend bekend. 54,9 procent van de aandeelhouders opteert om de coupon te ontvangen in de vorm van nieuwe aandelen. Dit leidt tot de creatie van 682.817 nieuwe aandelen voor een totale waarde van 12,83 miljoen euro. Het dividend wordt morgen uitgekeerd.

  Titan Baratto, het vehikel van bestuursvoorzitter Charles Beauduin, opteerde om het dividend voor 100 procent in aandelen te ontvangen. Herlees hier het weekendinterview met Beauduin. Ook de ondernemersfamilies Donck en Desimpel kozen met hun vehikel 3D NV om volledig in aandelen te worden uitgekeerd.

 • Vlotte tewaterlating voor The Italian Sea Group

  Milaan ligt niet aan zee, maar vandaag even wel. The Italian Sea Group maakte zijn debuut op de Italiaanse beurs. De bouwer van luxejachten sloot zijn eerste beursdag op 5,251 euro af, 7,2 procent boven de intekenprijs. Marc Coucke kocht een belang van 10 procent in het bedrijf.

  Stichter en CEO Giovanni Costantino (rechts) mocht de beursbel in Milaan luiden. • Slotbel: UCB boven, KBC onder

  De Bel20 moest de dag met een licht verlies afronden.  De sterindex sloot 0,11 procent lager op 4.104 punten. De dagwinnaar en de dagverliezer verschillen maar één letter van elkaar: UCB en KBC.

  KBC , Solvay  en Telenet  dolven het onderspit. UCB , Elia  en AB InBev mogen op het podium.

 • Alzheimerspeler laaft zich aan Biogen

  Het blijven wilde wateren daarbuiten. Cassava , een bedrijf dat al 20 jaar onderzoek verricht naar nieuwe medicijnen maar na al die tijd nog geen product op de markt kreeg, is de beste biotechspeler in de Verenigde Staten dit jaar met een jaarwinst van 925 procent.

  Na GameStop en AMC is het bedrijf de derde sterkste stijger in de bredere Russel 2000-index. Het bedrijf surft mee op twee dynamieken. Het werkt aan een medicijn tegen Alzheimer, een ziekte die nu volop in de spotlights staat bij beleggers nu de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond een middel van biotechspeler Biogen goedkeuring gaf. Daarnaast surft het bedrijf mee op nieuwe opstoot van memestocks die volatiele sectoren mee aantsteken.

  'We werken aan het eerste middel dat het denkvermogen opnieuw kan herstellen', aldus CEO Remi Barbier die tegelijk het beleggersenthousiasme temperde. 'Maar we zijn een moonshot met maar één potentieel raket in onze pijplijn'.

 • Memestocks klimmen tweede dag op rij

  Het fenomeen van de memestocks is nog lang niet overgewaaid. Maandag was het weer prijs voor een aantal bedrijven die door kleine beleggers de hemel worden ingeprezen en vandaag gaat de opwaartse trend stevig door.

  Bioscoopketen AMC Entertainment , videogamewinkelketen GameStop en smartphonemaker BlackBerry stijgen voor de tweede dag op rij. Voor de grootste winsten tekenen echter Clover Health en Wendy’s.

  Clover Health, een specialist in gezondheidsplannen voor senioren, won maandag 32,4 procent en doet er vandaag nog eens 67,1 procent bij. Het bedrijf is favoriet bij zowel kleine beleggers als shorters. Op populaire beleggersfora als Wall Street Bets wordt Clover Health deze week stevig opgepompt. Als er over gesproken wordt, vind je onder de drie meest gebruikte woorden steevast ‘short’ en ‘squeeze’.

  De fastfoodketen Wendy’s Company is een nieuwe naam onder de memestocks. In een Reddit-bericht op Wall Street Bets werd het ‘letterlijk het perfecte aandeel’ genoemd en sindsdien is het hek van de dam. Daarnaast zei Jim Cramer van Mad Money in een tweet dat de koers het verdient om hoger te staan. Wendy’s stijgt 14,7 procent na een vlakke maandag.

  En dan is er BlackBerry , ooit de fabrikant van de favoriete smartphone van zakenlui, tegenwoordig een bedrijf dat op cybersecurity focust. Deze week is BlackBerry het meest besproken onderwerp in Reddit-berichten. Maandag trok het aandeel 14 procent hoger, vandaag komt er nog eens 5 procent bij.

  AMC, de meest opmerkelijke memestock van vorige week, steeg maandag 14,8 procent en wint nog eens 5,45 procent. GameStop, het aandeel waar het allemaal mee begon, sloot maandag 12,7 procent in de plus en trekt nu 16,6 procent hoger.  

 • Amerikaans muntstuk geveild voor 19,5 miljoen dollar

  Het hoeven niet altijd NFT's te zijn. Een Amerikaans muntstuk uit 1933 heeft zopas 19,5 miljoen dollar opgeleverd bij een veiling bij Sotheby's in New York. Het gaat om een Double Eagle Gold Coin, een munt die werd geslagen in 1933 in opdracht van toenmalig president Roosevelt als bescherming tegen de bankencrisis.

  De munt heeft een nominale waarde van 20 dollar. Hoewel in 1933 445.500 exemplaren van werden geslagen, werd de munt nooit officieel een in omloop gebracht en werden ze bijna allemaal omgesmolten. Twintig exemplaren zouden gered zijn van de smelting. Met slechts 13 bekende exemplaren over, is het één van de zeldzaamste munten in de wereld. Er was slechts 1 exemplaar in privéhanden, bij de Amerikaanse ondernemer en schoenontwerper Stuart Weitzman die de munt ter veiling aanbood, samen met enkele zeldzame postzegels uit zijn collectie. De koper is niet bekend.
 • Not so Fastly

  Een cloudsoftwarebedrijf is de spil van een wereldwijde internetpanne. Drukbezochte sites als Reddit, Amazon, CNN, Paypal, Spotify en Al Jazeera lagen een tot een uur lang plat door een problemen bij Fastly . Dat Amerikaanse bedrijf zorgt voor de snelle en soepele zichtbaarheid en raadpleegbaarheid van online content. Het bedrijf meldde dat een hinder ondervond door de configuratie van zijn dienstverlening. Ook bepaalde Britse overheidsdiensten bleken getroffen. Volgens Financial Times konden burgers daardoor een tijdlang geen vaccinatie-afspraken maken of testresultaten raadplegen.

  De sites zijn intussen weer operationeel. Fastly lijkt de gratis PR goed aan te wenden. Het softwarebedrijf, dat sinds 2019 op Nasdaq noteert, trekt 6 procent hoger.

 • Buffett investeert in Braziliaanse onlinebank

  Berkshire Hathaway , de investeringsmaatschappij van Warren Buffett, pompt 500 miljoen dollar in Nubank, een snelgroeiende Braziliaanse onlinebank.

  Nubank telt momenteel 40 miljoen klanten, maar wil nog verder groeien. Het plant internationale expansie in Mexico en Colombia, wil nieuwe producten en diensten lanceren, en meer mensen in dienst nemen.

  Nubank haalde trouwens nog eens 250 miljoen dollar op bij een reeks andere investeerders. De bank wordt nu op 30 miljard dollar gewaardeerd; bij de vorige financieringsronde was dat maar 25 miljard dollar.

 • Voorzichtige start in New York

  De Dow Jones opent stabiel, de S&P500 wint 0,1 procent. De Nasdaq Composite doet er 0,4 procent bij.

 • Tesla op dreef na goede Chinese cijfers

  De hogere opening waar de Nasdaq Composite op afstevent, is onder meer aan Tesla te danken, dat in de voorbeurshandel 3 procent stijgt. De bouwer van elektrische wagens verkocht in China in mei 29 procent meer auto’s dan de maand voordien. In april lag de productie in de Chinese Tesla-fabriek tijdelijk stil voor onderhoudswerken.

  In mei verkocht Tesla 33.463 lokaal gebouwde auto’s in de Volksrepubliek tegen 25.845 in april. Van het cijfer voor mei werden er 11.527 uitgevoerd, overwegend naar Europa.

  In april was er protest tegen Tesla op het autosalon van Shanghai. Een reeks crashes bezoedelde ook het blazoen van het bedrijf van Elon Musk.

 • Naar licht hogere start in New York

  De Amerikaanse futures noteren vlak tot licht hoger. De future op de Dow noteert stabiel, die op de S&P500 staat 0,2 procent in de plus, die op de Nasdaq 0,5 procent.

 • Lonza profiteert van Biogen

  In Zürich snelt Lonza 4,9 procent vooruit tot 639 Zwitserse frank, een record. Het Zwitserse farmabedrijf, dat voor rekening van derden geneesmiddelen en ingrediënten maakt, kickt op het vooruitzicht dat het het maandag goedgekeurde alzheimermiddel van Biogen zal mogen produceren.

  Aducanumab is het eerste goedgekeurde medicijn dat Alzheimer zou kunnen afremmen. Het zal gecommercialiseerd worden onder de naam Aduhelm. De behandeling zal in de VS 56.000 dollar per jaar kosten, een prijs die Michel Vounatsos, de CEO van Biogen, ‘fair’ noemt.

  De analisten van Deutsche Bank zien in de goedkeuring van aducanumab een ‘beduidende katalysator’ voor Lonza. Ze verwachten een gigantische vraag naar het alzheimermiddel. Lonza is een groot bedrijf met weinig directe concurrenten. De kans is dan ook groot dat de Zwitsers voor de productie zullen ingeschakeld worden, menen ze. Vooral daar een bedrijf alleen niet in staat zal zijn om aan de benodigde productiecapaciteit ter beschikking te stellen.

 • Celyad vlamt opnieuw

  De sterkste stijger op Euronext Brussel is opnieuw Celyad Oncology , dat maandag tussentijds ook al sterk opveerde om 3,8 procent hoger af te sluiten. Vandaag gaat het Waalse biotechbedrijf nog eens 7,5 procent hoger tot 5,10 euro. Met meer dan 150.000 stukken is de handel drie keer groter dan op een gemiddelde beursdag.

  Voorts moeten we hier herhalen wat we maandag al schreven. Geen specifiek nieuws, maar Celyad was in mei weggezakt. Het aandeel bereikte daarbij de laagste koers sinds de beursgang van 2013. De aanleiding hiertoe was de vrees voor verwatering, een gevolg van de financieringsovereenkomst die Celyad in januari met Lincoln Park Capital Fund (LPC) sloot.

  Wat mogelijk speelt, zijn data over het fase 1-onderzoek Immunicy-1 met het celtherapieproduct CYAD-211 die Celyad deze week gaat presenteren op het (virtuele) congres van de European Hematology Association. Daarbij wordt de werking onderzocht bij multipel myeloom.

 • Ons Brussels beursverslag...

  ... staat stil bij Argenx, Sofina en Oxurion. Alhier te vinden.

 • Kepler Cheuvreux wijzigt ratings Montea, VGP en WDP

  De analisten van Kepler Cheuvreux besteden een rapport aan de Europese markt voor logistiek vastgoed. In deze tijden van onzekerheid over waarderingen in diverse vastgoedklassen, beleeft logistiek vastgoed een gouden periode. E-commerce blijft maar groeien en de onderbrekingen in de aanvoerstromen waar we sinds vorig jaar mee kampen tonen de noodzaak aan een bekwaam beheer van de 'supply chain' aan.

  Kepler Cheuvreux start de opvolging van Argan en Segro , die beide een koopadvies krijgen, en voert ook enkele aanpassingen door bij de spelers die het reeds volgde. Zo stijgt het advies voor Montea van ‘houden’ naar ‘kopen’ omdat de analisten enkele katalysatoren op korte termijn zien, onder meer een nieuw groeiplan voor 2022/23.

  Nadat de waarderingen nieuwe pieken bereikten, verlagen ze de ratings voor VGP en WDP van ‘kopen’ naar ‘houden’.

 • London Metal Exchange behoudt vloerhandel

  De grondstoffenbeurs London Metal Exchange (LME) begraaft de plannen om de vloerhandel af te schaffen. De vloer die bekendstaat onder 'the Ring' heropent in september voor traders. The Ring gaat terug tot begin jaren 1800 en is een van de oudste beursvloeren ter wereld.

  De LME ging in maart 2020 in lockdown door corona en werd 100 procent elektronisch. De beurs wilde vervolgens de vloer definitief afschaffen. Maar dat stuitte op verzet van de handelaars. Volgens die handelaars was de prijsvorming op het elektronische systeem minder robuust dan bij de vloerhandel. Ook de tradingvolumes lagen lager.

 • Beleggers schatten toestand Duitse economie positiever in

  De ZEW-conjunctuurindex, die de verwachtingen van analisten en grote beleggers voor de Duitse economie weergeeft, is in juni licht gedaald. Er gingen 4,6 punten af tegenover mei tot 79,8 punten. Economen hadden volgens Reuters op 86 gerekend. Niettemin blijft de algemene visie optimistisch.

  Analisten en professionele beleggers zijn wel veel positiever geworden over de huidige toestand van de Duitse economie. Die wordt nu even gunstig ingeschat als vóór de coronapandemie, in augustus 2019. De inschatting komt uit op -9,1 punten, wat 31 punten beter is dan in mei.

 • Krimp eurozone helft kleiner dan geraamd

 • The Italian Sea schiet 10 procent hoger bij beursdebuut

  De producent van luxejachten The Italian Sea Group schiet op zijn eerste beursdag 10 procent hoger tot 5,40 euro. De introductieprijs lag op 4,90 euro.

  The Italian Sea heeft nu een beurswaarde van 300 miljoen euro. Alychlo, het vehikel van Marc Coucke, heeft een belang van 10 procent.

 • Chat met Serge over de achterblijvers op de beurs

  Om 12 uur vindt onze wekelijkse marktenchat plaats. Gastheer van dienst is Serge Mampaey, die het onder meer over de achterblijvers op de beurs zal hebben. U kunt nu al vragen stellen.

 • KBCS geeft Sofina hoger koersdoel

  Spartoo, een Franse onlinewinkel van schoenen en handtassen waarin Sofina een belang van 18,1 procent heeft, krijgt toestemming om naar het Euronext Growth-segment in Parijs te trekken, raakte maandag bekend. De waardering is nog niet  bekend. Michiel Declercq van KBC Securities ziet echter een beperkte impact op de nettoactiefwaarde van Sofina.

  Niettemin is de geplande beursgang een nieuwe success story voor Sofina Growth. Spelers als Cred, Vinted en Byju’s hebben dit jaar al kapitaal opgehaald tegen erg sterke waarderingen. En later deze week trekt wellicht 1stDibs naar de beurs.

  ‘Sofina blijft profiteren van het momentum in de wereld van private equity en venture capital en heeft tal van mogelijke IPO-kandidaten in zijn portefeuille. Omdat beursintroducties de waarderingen hoger kunnen stuwen (…) geloven we dat het gerechtvaardigd is dat Sofina met een premie van 5 tot 10 procent tegenover zijn nettoactiefwaarde noteert’, zegt Declercq.

  De analist heeft zijn model herzien en trekt zijn koersdoel op van 300 naar 330 euro. Zijn advies voor de Belgische holding blijft ‘houden’.

 • Asahi ziet tekenen van herstel op Europese biermarkt

  De Japanse bierbrouwer Asahi hield vrijdag een virtueel beleggersseminarie over zijn activiteiten in Europa en Oceanië, meldt Credit Suisse in een rapport. Vooral het luik Europa vinden de Zwitsers interessant. Asahi ziet tekenen van herstel in het horecasegment en verwacht dat de winstgevendheid in Europa tegen 2022/23  op het niveau van 2019 staat, ondanks stijgende kosten en de afwezigheid van significante herstructureringen.

  De analisten van Credit Suisse denken dat ze de visie van Asahi mogen doortrekken naar andere bierbrouwers die in Europa een grote blootstelling aan de horeca hebben. Ze doelen in de eerste plaats op Heineken . De Nederlandse groep heeft de sterkste operationele hefboom in de regio en zal ook profiteren van herstructureringen. Carlsberg heeft eveneens van de coronapandemie gebruikgemaakt om zijn kostenstructuur in Europa aan te pakken.

  Over AB InBev rept Credit Suisse met geen woord. Europa is voor AB InBev veel minder belangrijk geworden na de overname van SABMiller in 2016. De activiteiten van SABMiller in Centraal- en Oost-Europa – waar het bierverbruik per capita erg hoog ligt – werden toen verkocht aan Asahi, samen met de premiummerken Peroni en Grolsch. In zijn rapportering heeft AB InBev het trouwens niet langer over Europa, maar over de regio EMEA – waartoe ook het Midden-Oosten en Afrika behoren.

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De EuroStoxx50  noteert na een half uur handel met een winst van 0,1 procent.

  Basic-Fit  gaat er 0,8 procent op vooruit. ING herinnert eraan dat morgen alle sportzalen in België en Frankrijk opengaan. In Nederland gingen de clubs vorige maand open en het aantal nieuwe leden is bemoedigend.

  Stellantis wint 0,4 procent. Dochter Aramis, actief in tweedehandsauto's, trekt tegen een vork van 23 à 28 euro naar de beurs. Dat geeft een waardering tussen 446 en 481 miljoen euro.

  Vrijdag krijgt de Amsterdamse beurs haar eigen Ekopak. NX Filtration maakt vaart met zijn beursplannen. Lees hier meer over de Nederlandse waterzuiveraar.

 • Bel20 licht in het rood

  De Bel20 geeft 0,1 procent prijs. 

  Gimv  stijgt 0,2 procent. De Vlaamse holding voert de investering in Alro Group op (post 7u50). 

  Oxurion  wint 1,2 procent. Het biotechbedrijf heeft alle patiënten gerekruteerd voor het eerste deel van de fase 2-studie van THR-149. (post 8u23). 

  Ter Beke opent stabiel. Wie kiest voor de aandelen bij het keuzedividend, krijgt een korting van 5 procent (post 8u29). 

  Ook Inclusio blijft stabiel na een aangekondigde uitbreiding (post 7u24). 

  De daling bij KBC Ancora  is het gevolg van een dividendknip (post 7u11). 

 • Keuzedividend Ter Beke: 5% korting voor wie voor aandelen kiest

  De voedingsgroep Ter Beke  maakte de voorwaarden bekend voor het keuzedividend. Eerder was al bekend dat aandeelhouders kunnen kiezen voor een dividend in cash of in aandelen. Het dividend bedraagt 4 euro bruto, of 2,8 euro netto.

  Wie voor aandelen kiest, kan inschrijven op de nieuwe aandelen tegen 103,6 euro. 37 dividendrechten van elk 2,8 euro netto geven recht op één nieuw aandeel. Gisteren sloot Ter Beke op 113 euro. Rekening houdend met het dividend krijgen beleggers die voor aandelen kiezen een korting van 5 procent.  

  Vanaf vrijdag noteert Ter Beke ex coupon. Van 15 tot 25 juni kunnen beleggers hun keuze bekendmaken aan hun bankier. Op 5 juli krijgen de aandeelhouders cash ofwel aandelen. 

 • Oxurion rekruteert alle patiënten voor THR-149 (fase 2)

  Oxurion  meldt dat het alle patiënten heeft gerekruteerd voor het eerste deel van de fase 2-studie van THR-149. Dat is het oogmedicijn voor de behandeling van diabetisch maculair oedeem (DMO).

  In fase 1 is gebleken dat THR-149 veilig is en goed verdragen wordt.

  De volledige resultaten van de fase 2-studie worden verwacht in de eerste helft van 2023.

 • Gimv voert investering in Alro Group op

  Gimv  kondigt een verhoging van haar investering aan in coatingspecialist Alro Group. De investering volgt op een strategisch partnership dat Alro afsluit met IPC, de Duitse specialist in brandwerende coating. Alro zal nu samen met IPC brandwerende coating toepassen in elektrische voertuigen. Hiermee speelt Alro Group naar eigen zeggen in op de opmars van de e-modellen van vele automerken en de uitdagingen die de brandveiligheid van de batterijen met zich meebrengen.

  We zijn verheugd op deze manier bij te kunnen dragen tot de verdere en veiligere vergroening van het wagenpark.
  Christophe Van Quickenborne
  Partner Gimv

 • Bitcoin halveert op twee maanden

  De spectaculairste actie vindt plaats op de cryptomarkten. De prijs van de bitcoin zakt met 5 procent tot 32.614 dollar. Daarmee is de belangrijkste digimunt gehalveerd sinds op 14 april de bitcoin op 64.869 dollar piekte. Zowat alle cryptomunten zitten in de hoek waar de klappen vallen. Bloomberg heeft een eigen index, de Bloomberg Galaxy Crypto Index, die de belangrijkste munten groepeert en deze index krijgt een tik van 10 procent. Sinds begin dit jaar noteert de bitcoin wel nog met 14 procent winst.

 • Europese beurzen op weg naar stabiele opening

  De futures wijzen op een stabiele opening voor de Euro Stoxx 50. 

 • Inclusio breidt uit

  Gisterenavond was er nieuws van beursnieuwkomer Inclusio . De ontwikkelaar van sociale woningen verwierf eind mei een opbrengsteigendom in Oudenburg (West-Vlaanderen). Het pand bestaat uit 13 'betaalbare' huurappartementen en een gemeenschappelijke wasruimte. Deze appartementen worden verhuurd aan het Sociaal Verhuurkantoor 'Woondienst JOGI' enerzijds en aan het OCMW van Oudenburg anderzijds.

  Daarnaast werden er twee betaalbare huurwoningprojecten opgeleverd door het bedrijf in Wallonië en Brussel. In Bergen vond op 1 juni de voorlopige oplevering plaats van de derde fase van project Clos de l'Auflette. Dit bestaat uit een herbestemming van twee gebouwen die voor een periode van 9 jaar worden verhuurd aan het Sociale Verhuurkantoor van Bergen. De derde fase omvat 15 wooneenheden. In Schaarbeek vond in juni de volledige oplevering plaats van de wooneenheden van het project 'Paviljoen 7-9'. Daarbij gaat het om een verbouwing van een voormalig kantoorgebouw tot 41 huurwoningen. Ze zullen voor een periode van 27 jaar beheerd worden door het Sociaal Verhuurkantoor Schaarbeek.

  'Dankzij deze drie transacties zal de operationele portefeuille met meer dan 12,3 miljoen euro toenemen en de jaarlijkse huurinkomsten met ongeveer 550.000 euro (brutorendement van 4,5 procent)', klinkt het bij Inclusio.

 • Vandaag: The Italian Sea Group naar de beurs

  De Italiaanse producent van luxejachten The Italian Sea Group trekt vandaag tegen 4,90 euro per aandeel naar de beurs van Milaan. Marc Coucke is met het vehikel Alychlo een van de hoeksteeninvesteerders.

 • KBC Ancora knipt dividend

  Vandaag noteert KBC Ancora  zonder het dividend van 0,2 euro bruto. Dat geld komt donderdag op de rekening.

 • Aziatische beurzen in het rood

  Goedemorgen ! De meeste Aziatische beurzen nemen tegen het einde van de sessie een stapje terug. In het begin van de sessie stonden ze nog op winst na het gemengde slot van Wall Street gisterenavond. Tokio en Hongkong noteren respectievelijk 0,1 en 0,4 procent in het rood. De Chinese CSI300 kent een wat grotere terugval van 0,8 procent.

  Beleggers nemen een afwachtende houding aan in aanloop naar belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers donderdag. Het wordt een van de laatste belangrijke Amerikaanse cijfers voor de vergadering van de Federal Reserve volgende week. Beleggers vragen zich af hoe snel de centrale banken de stimulus zullen terugdraaien nu de economie fors herstelt van de coronapandemie.

  ©BELGAIMAGE

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud