1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen sluiten hoger

Beleggers zetten in op de heropening van de economie, ondanks de problemen met AstraZeneca in Europa.
 • Allerlaatste blog: Wall Street!

  Bijna vergeten, ons Wall Street stuk staat online: hierheen!

 • Voor ons zit de dag er weer op. Morgen zijn we terug. Hier leest u een vooruitblik op de Fed morgen. En hier vindt u de agenda voor morgen:

  WOENSDAG 17 MAART 2021

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Europa:

  ACEA: auto-inschrijvingen februari, 08.00 uur

  Verenigde Staten:

  In aanbouw genomen woningen en bouwvergunningen februari, 13.30 uur

  Federal Reserve: rentebesluit, 19.00 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  Sioen: heropend overnamebod aan 27 euro per aandeel door Sihold (familie Sioen). Tot 24 maart.

  Oxurion: jaarresultaten 2020

  Cenergy Holdings: jaarresultaten 2020

  Sequana Medical: jaarresultaten 2020

  Zenitel: overnamebod aan 23,25 euro per aandeel door House of Thor. Tot 1 april.

  Duitsland:

  BMW: jaarresultaten 2020, 07.30 uur

  Nederland:

  Kiadis: overnamebod aan 5,45 euro per aandeel door Sanofi. Tot 12 april.

 • Picanol verwerft minderheidsbelang

  Maker van weefgetouwen Picanol verwerft een minderheidsbelang in 's werelds grootste leverancier van systemen voor spinnenn van korte stapelvezels Rieter. Door de transactie bezit Picanol nu 10 procent van het aandelenkapitaal.

  Met de participatie wil Picanol zijn activiteiten in de textielindustrie verder diversifiëren.

 • Bel20 sluit met klein verlies

  De Bel20 sloot de dag af met een klein verliesje van 0,1 procent tot 3.860 punten. Bovenaan prijkten Proximus , KBC en Argenx . Op de pechstrook stonden Aperam , Galapagos en Umicore .

  De Europese beurzen klommen 0,6 procent.

 • Gokbedrijf op winst

  Het gokbedrijf DraftKings gaat 1 procent hoger nadat het een kapitaalronde heeft aangekondigd. Het wil voor 1,1 miljard dollar aan converteerbare obligaties uitgeven na een inventarisatie van de markt. Eerder plande het bedrijf om maar 1 miljard op te halen. 

 • Bill Ackman doneert belang Koreaanse Amazon

  De hefboomfondsmanager Bill Ackman doneert zijn belang in het e-commercebedrijf Coupang, het 'Zuid-Koreaanse Amazon', aan goede doelen. De oprichter van Pershing Square Capital Management zei maandag op Twitter dat hij zijn aandelen ter waarde van 1,4 miljard dollar zal geven aan het goede doel. 

  Een daarvan is Pershing Square Foundation, maar het andere andere goede doel is niet bekend. Het nieuws van de schenking volgt op de beursgang van Coupang donderdag toen het aandeel 41 procent hoger ging. Ackman was een investeerder van het eerste uur in Coupang.

 • 'Terugval groene aandelen is instapkans'

  Volgens Credit Suisse is de recente terugval van veel 'groene' aandelen een ideale instapgelegenheid. De zakenbank maakte een lijst met 45 internationale leiders in hun sector die sterk staan om de komende jaren van de enorme investeringen in de energietransitie te profiteren. Lees hier alle argumenten en bekijk het favorietenlijstje.

 • Nikola wil 100 miljoen dollar ophalen

  De autobouwer Nikola zakt meer dan 5 procent nadat het een kapitaaloperatie aankondigt van 100 miljoen dollar. De opbrengsten zal de onderneming gebruiken voor de normale bedrijfsuitvoering, waarbij het een deel kan aanwenden voor het afbouwen van de productiesite in Phoenix (VS). 

  De elektrische autobouwers zijn druk bezig met het ophalen van kapitaal om zo mee te doen in de Grote EV-race. Analisten verwachten dat de EV-markt, de markt voor elektrische auto's, de komende jaren tot 5.000 miljard dollar zal groeien. Ook Ford laat vandaag weten dat het een kapitaalronde houdt (zie post 13.52 uur).

 • Cruise-aandelen krijgen koersdoelverhogingen

  De cruisebedrijven Carnival , Royal Caribbean en Norwegian Cruise Line krijgen koersdoelverhogingen van JPMorgan. De zakenbank voorziet een flink economisch herstel na de coronacrisis. Het koersdoel van Carnival gaat van 23 naar 33 dollar, die van de Royal Caribbean van 100 naar 110 dollar en het koersdoel van Norwegian stijgt van 33 naar 36 dollar. 

  'We laten onze koersdoelen stijgen omdat de verwachtingen positief zijn voor de prijszettingsmacht van de groepen', zegt JPMorgan. 'We zijn positief over het herstel in de sector met een duidelijke stijging in de vraag naar vrijetijdsreizen die nu al in de cruise-sector waar te nemen is. Wij voorzien dat die hogere vraag zal leiden tot een stijging van de ticketprijzen en denken dat dit nog niet in de koersen is meegenomen.'

  'Wij prefereren Royal Caribbean door het sterke merk en het operationele momentum', zegt de zakenbank. Beleggers zijn nog niet onder de indruk: Carnival zakt 3,3 procent, Royal Caribbean  daalt 4,4 procent en Norwegian wint 3,7 procent. 

 • Volkswagen flink op dreef

  De maandag ontvouwde plannen van Volkswagen om Tesla in te halen als grootste constructeur van elektrische auto’s vertalen zich dinsdag in flinke koerswinsten. De ‘Stammaktien’ , de gewone aandelen die voor circa 90 procent in handen zijn van Porsche SE, de deelstaat Nedersaksen en het staatsfonds van Qatar, schoten kort na de middag 29 procent hoger. Intussen is de dagwinst ongeveer gehalveerd.

  De preferente aandelen of ‘Vorzugsaktien’, die vrij verhandelbaar zijn en waarnaar wij doorgaans verwijzen, gaan een goede 6 procent hoger.  

 • Amerikaanse beurzen op winst

  De Amerikaanse beurzen zijn geopend met winst. De Dow Jones trappelt ter plaatse, de S&P500 klimt 0,1 procent en de Nasdaq stijgt 0,5 procent.

 • Onlinebroker eToro via spac-deal naar de beurs

  De Israëlische online beursmakelaar eToro, een kleinere concurrent van Robinhood, trekt naar de beurs van New York via een fusie met het blancochequebedrijf FinTech Acquisition Corp V. Achter deze spac zit de zakenvrouw Betsy Cohen. De deal heeft een waarde van 10,4 miljard dollar en wordt gesteund door investeerders als Vision Fund 2 van SoftBank, Fidelity Management & Research en Wellington Management.

  Het in 2007 opgerichte eToro telt 20 miljoen geregistreerde gebruikers. Via eToro beleggen ze in aandelen, cryptomunten, grondstoffen, munten en ETF’s. Populaire beleggingen op eToro zijn de bitcoin, Tesla, Microsoft en Apple.

  Door voor een spac te kiezen springt eToro op de trein van andere Israëlische technologiebedrijven en start-ups die van de boomende kapitaalmarkten gebruikmaken om voor een beursgang in de VS te kiezen.

 • Winterweer drukt kleinhandelsverkopen VS

  In februari zijn de kleinhandelsverkopen in de VS met 3 procent teruggevallen, terwijl economen maar een daling van 0,5 procent hadden verwacht. Het barre winterweer dat grote delen van de VS teisterde woog sterker dan verwacht op de vraag.  Een tweede mogelijke verklaring is dat de terugbetaling van belastingen twee weken later van start ging.

 • Ford slipt door obligatie-uitgifte

  Het aandeel Ford gaat voorbeurs 1,6 procent lager nadat de autobouwer een kapitaalronde aankondigt. Ford wil 2 miljard dollar ophalen met de uitgifte van converteerbare obligaties. Ze hebben een looptijd van vijf jaar maar de prijs van de obligaties, de rente en de conversiekoers moet de groep nog bepalen. Het bedrijf polst nu eerst bij beleggers hoe groot de belangstelling is. Ford meldt het geld aan te wenden voor 'algemene bedrijfsuitvoering' en de 'potentiële terugbetaling van schulden'. 

  Ford Motor Credit, de financieringspoot van de onderneming, haalde onlangs 750 miljoen dollar op tegen een rente van 2,9 procent. Het bedrijf zag de autoverkopen in februari met 14,1 procent zakken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wel steeg de verkoop van elektrische auto's met 56,1 procent tot 9.200 stuks, het grootste aantal ooit. Daardoor kreeg het in de markt voor elektrische auto's (EV's) een aandeel van 12 procent. 

  Ook Ford is bezig om mee te doen aan de Grote EV-race. Zo wil het bedrijf tegen 2030 volledig elektrisch rijden. Mede door die belofte ging het bedrijf in een jaar meer dan 160 procent hoger. Daarbij moet opgemerkt worden dat het aandeel natuurlijk wel in maart vorig jaar een klap kreeg door de coronacrisis. Maar ook zonder die crash is het rendement van de afgelopen maanden indrukwekkend, want het aandeel noteert op het hoogste niveau sinds 2016.

 • Hoe reageert Fed op rentestijging en budgettaire stimulus?

  De Amerikaanse centrale bank (Fed) zal wellicht haar soepel geldbeleid voortzetten en misschien hinten op een eerste renteverhoging in 2023.

  Lees hier onze vooruitblik!

  Powell lijkt zich in tegenstelling tot de ECB-bestuurders nog geen grote zorgen te maken over de rentestijging.

 • Marktenchat gemist?

  Hier kunt u de chat herlezen!

 • Hogere start Wall Street op komst

  Met nog een goed uur te gaan kijken we even naar de Amerikaanse futures. Die wijzen op een stabiele tot hogere opening. De futures op de Dow Jones en de S&P500 bewegen maar weinig, maar die op de Nasdaq Composite staat 0,55 procent in de plus. Vermoedelijk zal er van enige voorzichtigheid sprake zijn aangezien woensdag het rentebesluit van de Fed op de agenda staat.

 • Varta onder stroom

  In Frankfurt zorgt het aandeel Varta voor wat extra spanning. Het schiet meer dan 10 procent hoger nadat de batterijfabrikant aankondigde ook cellen voor elektrische auto’s te willen vervaardigen. Het bevestigde daarmee een bericht in het weekblad WirtschaftsWoche.

  Het nieuwe product kreeg de naam V4Drive mee en moet eind dit jaar van een pilootlijn van de band rollen op Varta’s hoofdkwartier in Ellwangen. De nieuwe batterijcel zou vooral bestemd zijn om wagens uit het premiumsegment aan te drijven.

 • De Brusselse beursspiegel...

  ... heeft vandaag een aardig autogehalte met Umicore en D'Ieteren als tegenpolen. Hier te lezen.

 • Herbert Diess deelt Umicore tik(je) uit

  De opvallendste daler in de Bel20  is Umicore

  Een mogelijke verklaring voor de tik is de 'Power Day', die autobouwer Volkswagen gisteren 'Tesla-style' hield over de batterijen die een groeiende vloot elektrische auto's op de weg moeten houden. ING-analist Stijn Demeester merkt op dat VW het letterwoord LFP liet vallen voor de 'instapklasse' van elektrische auto's. 

  VW maakte melding over het grote kostenvoordeel van LFP, tegenover een relatief klein nadeel in actieradius
  Stijn Demeester
  ING-analist

  Dat kan meteen een verklaring zijn voor de koersval van Umicore. Want Umicore is wereldmarktleider in NMC-kathodes (nikkel-mangaan-kobalt) en telkens 'LFP' valt (lithium-ijzer-fosfaat) schieten beleggers in een kramp

  'VW maakte melding over het grote kostenvoordeel van LFP,  tegenover een relatief klein nadeel in actieradius. En dus kostenefficiënte technologie voor instapmodellen van elektrische auto's', merkt Demeester op. 

  Dit is de screenshot van de VW-slide waar beleggers over struikelen:

 • Zo dadelijk: de wekelijkse livechat ...

  ... waar u al uw prangende beleggersvragen via deze link kunt stellen. We doen ons bod zo veel mogelijk vragen aan bod te laten komen en daar ook een zo deftig makelijk antwoord op te formuleren ...  

 • Meer vertrouwen in Duitse economie

  De ZEW-index, die het vertrouwen van grote beleggers in de Duitse economie weergeeft, is deze maand gestegen tot 76,6 van 71,2 in februari. Het cijfer voor het economisch sentiment is hoger dan verwacht: economen rekenden op een stijging tot 74 punten.

  De inschatting van de huidige situatie is ook een stuk positiever geworden: die index gaat van -67,2 naar -61. Hier was -62 verwacht.

 • Credit Suisse geeft Ageas hoger koersdoel

  De analisten van Credit Suisse trekken hun koersdoel voor Ageas op van 33 tot 41 euro. Zelfs dit hogere koersdoel ligt echter onder de huidige koers van het aandeel. Credit Suisse is dan ook geen believer en handhaaft zijn ‘underperform’-advies (verkopen), onder meer wegens de lage kapitaalgeneratie in vergelijking met sectorgenoten.

  Het hogere koersdoel vloeit onder meer voort uit een verhoging van de ramingen voor de winst per aandeel met 2 tot 7 procent voor de periode 2021-2025, op basis van hogere schattingen voor België en Azië.

 • DP zet koersdoel Unifiedpost Group iets lager

  Na de publicatie van de resultaten van Unifiedpost Group over het tweede halfjaar van 2020 (en heel 2020) heeft analist Michael Roeg zijn model geüpdatet. Hij handhaaft zijn omzetramingen voor dit en volgend jaar, maar verwacht hogere kosten voor onderzoek en ontwikkeling, waardoor zijn ramingen voor de brutobedrijfswinst (ebitda) met 1 à 2 miljoen euro zakken. Roeg verlaagt daarom zijn koersdoel van 28 tot 27 euro. Hij behoudt zijn koopadvies.

 • Brederode krijgt hoger koersdoel van Kepler

  Dankzij een indrukwekkende prestatie van de private equity-portefeuille steeg de nettoactiefwaarde van Brederode vorig jaar met 9,5 procent tot 91,2 euro per aandeel. Kepler Cheuvreux neemt de gelegenheid te baat om zijn model aan te passen. Op basis van een discount van 10 procent komt de analist tot een nieuw koersdoel van 91 euro tegen 80 euro voorheen. Gezien het beperkt neerwaarts potentieel herhaalt hij zijn ‘houden’-advies.

 • Kepler Cheuvreux zet GBL op de kooplijst

  Beurshuis Kepler Cheuvreux verhoogt het advies voor GBL  van 'houden' naar 'kopen', in reactie op de jaarcijfers van de grootste Belgische holding. Het koersdoel gaat van 89 naar 100 euro. 

  We denken dat de korting van GBL weer naar het langetermijngemiddelde van 25 procent kan evolueren
  Romain Kumps
  Kepler Cheuvreux-analist

  'De resultaten onderstrepen de crisisbestendigheid van de portefeuille', stelt analist Romain Kumps. Hij merkt op dat de korting van beurskoers ten opzichte van de netto-actiefwaarde sinds maart vorig jaar rond 30 procent noteert, anticiperend op lagerer 'cash' resultaten en dus voortvloeiend op de aangekondigde dividendknip. 

  'Wij denken dat de korting weer kan afnemen naar het langetermijngemiddelde van 25 procent, dankzij het groter deel van private equity in de portefeuille, een herstel van de cash resultaten en een betere outlook voor de bedrijven in portefeuille.'

 • KBCS verhoogt koersdoel D'Ieteren

  Na de sterke jaarresultaten en positieve vooruitzichten van D’Ieteren hebben de analisten Michiel Declercq en Wim Hoste van KBC Securities hun model een update gegeven. Zij komen tot een nieuwe som-der-delenwaardering van 126 euro per aandeel, tegen 107,2 euro voorheen.

  Hun hogere waardering is in de eerste plaats ingegeven door verdere margeverbeteringen bij Belron, dat ze 79,3 euro per aandeel waard achten. De autotak biedt goed weerstand ondanks de krimpende Belgische automarkt en ziet zijn waardering met 13 procent stijgen tot 17,3 euro per aandeel. Sterke punten zijn hier kostenbesparingen, een hoger marktaandeel en een gunstige product mix. Een derde pijler in de waardering is de significante cashpositie van de Brusselse groep, goed voor 26,6 euro per aandeel.

  Wij geloven dat de markt nog steeds niet ten volle het verdere consolideringspotentieel en de operationele verbeteringen bij Belron apprecieert, aangezien D’Ieteren met een korting van 38 procent tegenover onze som-der-delenwaardering van 126 euro per aandeel noteert.

  De analisten passen een ‘meer realistische’ discount van 20 procent toe en komen zo tot een nieuw koersdoel van 101 euro (tegen 86 euro voorheen). Ze herhalen hun koopadvies.

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx 50  noteert kort na opening met een winst van 0,3 procent. 

  Zalando wint 4 procent na optimistische prognoses voor 2021 (post 7u33). 

  Volkswagen stijgt 2,9 procent na de publicatie van volledige jaarcijfers en vooruitzichten. CEO Herbert Diess verwacht dit jaar 1 miljoen electrische wagens te verkopen. Ten laatste tegen 2025 wil Volkswagen de wereldmarktleider zijn in electrische wagens.  

  Nokia wint 2,7 procent. De netwerkbouwer kondigt de schrapping aan van 5.000 à 10.000 jobs met als doel de kosten met 600 miljoen euro te verlagen. 

 • Bel20 opent mooi hoger

  De Bel20 wint bij opening 0,7 procent tot 3.888 punten.

  Rond volgende bedrijven is er nieuws:

  * KBC Groep heeft een nieuwe financieel directeur. Luc Popelier volgt Rik Scheerlinck op die met pensioen gaat. KBC wint 1,45 procent.

  * Ageas verliest zijn koopadvies van HSBC. Het aandeel zakt 0,2 procent.

  * Jef Colruyt, de CEO van de gelijknamige retailer, heeft aandelen Colruyt bijgekocht. Colruyt noteert 0,1 procent lager.

 • Vantage Towers tegen 24 à 25 euro naar de beurs

  De zendmastengroep Vantage Towers trekt donderdag naar de beurs van Frankfurt tegen 24 à 25 euro per stuk. Vorige week maakte eigenaar Vodafone een zeer ruime prijsvork bekend tussen 22,5 en 29 euro. Vodafone wil 88,89 miljoen aandelen verkopen. Tegen het midden van de vernauwde prijsvork, zou dat Vodafone een slordige 2,2 miljard euro opleveren. 

 • Update futures: iets groener

  De futures zijn het voorbije uur positief geëvolueerd. De Euro Stoxx50 opent naar verwachting met 0,4 procent winst. 

 • Zalando scherpt doelstellingen aan

  De jaarresultaten van Zalando zijn geen verrassing meer na de trading update van maandagavond (zie post 07.33 uur), maar de Duitse kledingwebwinkel lanceert wel hogere doelstellingen.

  Zalando profiteerde in 2020 ten volle van de boomende e-commerce waartoe velen noodgedwongen hun toevlucht namen tijdens de lockdowns. Het bedrijf zag het verkoopvolume met 30,4 procent toenemen tot 10,7 miljard euro en schrijft dat toe aan de komst van veel nieuwe klanten en aan de goed draaiende samenwerking met partners. De klantenbasis groeide vorig jaar met een kwart tot 38,7 miljoen. De nettowinst verdubbelde ruimschoots, van 99,7 tot 226,1 miljoen euro.

  De onlinekledingverkoper verwacht de komende jaren een forse groeiversnelling en wil zijn verkoopvolume tegen 2025 opdrijven tot meer dan 30 miljard euro. De ambitie reikt echter nog verder: op lange termijn wil Zalando een aandeel van meer dan 10 procent veroveren van de 450 miljard euro grote Europese modemarkt.

  Zalando gaat zijn Europese voetafdruk alvast vergroten. In 2021 wordt het bedrijf actief in Kroatië, Estland, Letland, Litouwen, Slovakije en Slovenië. In 2022 worden Hongarije en Roemenië toegevoegd.

 • Luc Popelier nieuwe financiële topman KBC

  Luc Popelier volgt bij KBC  Rik Scheerlinck op als CFO. Scheerlinck gaat met pensioen na een carrière van 37 jaar bij KBC. Popelier, momenteel heeft markten, zal de CFO-functie combineren met het toezicht op KBC Securities en op de afdeling Markets. 

 • Greensill-debacle achtervolgt Credit Suisse

  Credit Suisse waarschuwt in een trading update dat het mogelijk een last zal moeten boeken voor het kapseizen van Greensill Capital. Een week geleden raakte bekend dat de Brits-Australische specialist in alternatieve financiering was omgevallen, wat ernstige gevolgen kan hebben voor de financiële sector en de staalsector.

  Credit Suisse Asset Management (CSAM), de vermogensbeheertak van de Zwitserse grootbank, maakte gebruik van de gestructureerde producten (herverpakte leningen) van Greensill in vier van zijn fondsen. Het probeert die investeringen nu te recupereren en werkt daarvoor nauw samen met de curatoren.

  Credit Suisse had Greensill Capital vorig jaar ook een bruglening van 140 miljoen dollar toegekend en kreeg daarvan al 50 miljoen dollar terugbetaald. ‘Hoewel deze problemen nog in een vroeg stadium zitten, willen we opmerken dat het mogelijk is dat Credit Suisse een last zal moeten boeken voor deze zaken’, klinkt het.

 • HSBC schrapt Ageas van kooplijst

  Analist Steven Haywood van HSBC verlaagt het advies voor Ageas  van 'kopen' naar 'houden'. Tegelijk stijgt het koersdoel van 46 naar 51 euro, iets boven de slotkoers van gisteren.

  Haywood zette Ageas op 'kopen' in juli 2020 toen het aandeel nog tegen 33 euro noteerde. 

  Volgens Bloomberg zijn er nu 10 koopadviezen, 6 houdenadviezen en 3 verkoopadviezen voor Ageas. 

 • Zalando verwacht forse omzetgroei in 2021

  Zalando , de Duitse online-kledingverkoper, maakt straks (om 8 uur) de volledige jaarresultaten bekend, maar gaf maandagavond al vooruitzichten voor 2021. De reden voor die publicatie was dat de vooruitzichten een stuk beter zijn dan de marktverwachting dankzij ‘een uitzonderlijk sterke start van het jaar’. Voor het eerste kwartaal verwacht Zalando een verkoopgroei van ongeveer 50 procent. Zalando heeft het over GMV of ‘gross merchandise volume’, wat neerkomt op verkoop op zijn website door Zalando zelf of door partners.

  Na ‘een sterk financieel jaar 2020’ rekent Zalando voor 2021 op een verkoopgroei van 27 à 32 procent tot 13,6 à 14,1 miljard euro. De omzet zou met 24-29 procent groeien tot 9,9-10,3 miljard euro. Dat dit groeicijfer lager ligt wordt toegeschreven aan de ‘lopende platformtransitie’ en het toenemend aandeel van partners.

  Zalando ziet ook de winstgevendheid toenemen met een aangepaste bedrijfswinst (ebit) van 350-425 miljoen euro. Het bedrijf voorziet dit jaar tussen 350 en 400 miljoen euro te investeren in zijn logistiekinfrastructuur en zijn technologieplatform.

  De mediaanverwachting van analisten stond op 1 februari op 25 procent verkoopgroei en 21 procent omzetgroei. Voor de aangepaste bedrijfswinst werd op 361 miljoen euro gerekend.

  Zalando gaf ook al de voornaamste cijfers over 2020 vrij: een verkoop van 10,7 miljard euro (+30,4%), een omzet van 8 miljard euro (+23,1%) en een aangepaste bedrijfswinst van 420,8 miljoen euro, wat een winstmarge van 5,3 procent oplevert.  

 • Europese beurzen op weg naar lichte winst

  De Europese beurzen openen naar verwachting met 0,2 procent winst, leren de futures. 

 • FSMA-insidermeldingen: Colruyt-CEO en Tubize-voorzitter kopen bij

  Voorzitter Gaëtan Hannecart van Tubize heeft 8.539 aandelen gekocht tegen gemiddeld 78,9 euro per aandeel, goed voor een investering van 674.000 euro. Hannecart deed de aankopen via Quaeroq, het vehikel van de Matexi-families Hannecart en Vande Vyvere. Ook in 2017 kocht Hannecart aandelen bij, toen ten persoonlijke titel. Tubize is een monoholding, met farmagroep UCB  als enig onderliggend actief. 

  Verder leren de FSMA-insidermeldingen dat CEO Jef Colruyt op 5 maart 6.122 aandelen Colruyt heeft gekocht tegen 49 euro per stuk, goed voor een investering van 299.978 euro. 

 • Bpost/PostNL, groene beleggingen, de cijferstroom: chat met ons mee!

  Het verschil tussen Bpost en PostNL, inspelen op de vergroening van de economie, de stroom jaarresultaten op de Brusselse beurs. Het zijn maar enkele onderwerpen voor de wekelijkse livechat markten, klokslag 12 uur. 

  U kunt nu al uw prangende beleggersvragen stellen, via deze link

 • Op komst naar Wall Street: de 'Onno-SPAC'

  Op komst naar Wall Street: een beursschelp (SPAC in het jargon) met flink wat namen die Belgische beleggers bekend in de oren zullen klinken. Eén van de bestuurders van European Biotech Acquisition Corp (EBAC), dat Europese biotechers naar Nasdaq moet begeleiden, is huidig Galapagos-CEO Onno van de Stolpe. CEO is Eduardo Bravo, oud-CEO van het Leuvense Tigenix. 

  U leest meer over de 'Onno-SPAC' via deze link

 • Wall Street zevende dag op rij hoger

  Goedemorgen. De meeste Aziatische beurzen trekken zowat een half procent hoger vanmorgen. Ze laten zich inspireren door Wall Street, waar de Dow Jones  zijn zevende stijgingsdag op rij kende. De S&P500 ging voor de vijfde dag op rij hoger en werd onder meer aangevuurd door nuts- en vastgoedbedrijven. Ook technologie deed het goed: Apple, Tesla en Facebook gaven het goede voorbeeld.

  Intussen komt de Federal Reserve stilaan in beeld. Woensdag staat het rentebesluit op de agenda. De markten kijken vooral uit naar de nieuwe vooruitzichten voor de economie en de rente.

  Het beeld van het onverschrokken meisje voor de New York Stock Exchange, hier tijdens de sneeuwstorm van begin februari ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud