1. Markten Live
 2. Live blog
live

Wall Street eindigt in het rood

De Europese beurzen sloten vlak. In Brussel liep Recticel (weer) in de kijker, in Duitsland ging de aandacht naar een miljardenfusie in vastgoed.
 • Wall Street sluit in het rood

  Wall Street staat in het rood na een positieve opening. De Dow Jones verliest 0,2 procent. De Nasdaq blijft terplekke trappelen. De S&P-500 daalt 0,2 procent.

 • Royal Mail keert terug in FTSE100-index

  Het Britse postbedrijf Royal Mail wordt opgenomen in de FTSE100-index, de index van de 100 aandelen met de grootste beurswaarde op de beurs van Londen. Dat meldt FTSE Russell, de dochter van de London Stock Exchange die de index beheert. De terugkeer van Royal Mail is te danken aan de forse koersstijging en was eerder vandaag voorspeld door het beurshuis Liberum Capital (zie post van 11.30 uur). Royal Mail vervangt metingsbedrijf Renishaw.

 • Bier en wegwaaiende parasols bij Co.Br.Ha.

  Vandaag bliezen de aandeelhouders van Primus- en Tongerlo-brouwer Co.Br.Ha. verzamelen, niet digitaal zoals bij de meeste algemene vergaderingen maar fysiek in de brouwerij. Er was geen dividend, wel bier en wegwaaiende parasols. Een verslag leest u hier.

 • House of Thor slaagt in bod op Zenitel

  Na twee keer de biedprijs verhoogd te hebben, is het dan toch eindelijk prijs voor House of Thor. De vennootschap rond CEO Frank Donck heeft 98,35 procent van de aandelen Zenitel in bezit en heeft daarmee voldoende om over te gaan tot een uitrookbod.

  'We zijn tevreden dat we het bod tot een succesvol einde hebben gebracht', reageert Donck. 'Zenitel kan zich nu volop concentreren op de uitrol van een ambitieuze investeringsstrategie, een verbeterde marktpositie en het streven naar langetermijngroei'.

  Van vrijdag 28 mei tot donderdag 17 juni kunnen aandeelhouders die dat nog niet deden, hun stukken alsnog aanbieden om de biedprijs van 25,5 euro te krijgen.

 • Volkswagen ontvangt bod op Lamborghini

  Na de overname van Deutsche Wohnen door Vonovia, komt ook nabeurs een heet overnamenieuwtje uit Duitsland binnen. Volkswagen  heeft een bod van 7,5 miljard euro ontvangen op dochter Lamborghini. Bieder is Quantum Group, een consortium rond investeerder Centricus Asset Management en Piech Automotive, een door de achterkleinzoon van Ferdinand Piëch opgericht Zwitserse fabrikant van sportwagens.

  Dat schrijft het Britse vakblad Autocar. Quantum Group zegt dat het management van Lamborghini aan boord kan blijven en dat alle jobs gewaarborgd zijn. Er zouden ook 850 nieuwe banen gecreëerd worden.

  Volkswagen gaf nog geen commentaar.

 • Amerikaanse huizenprijzen stijgen meest in 15 jaar

  De Case-Shillerindex van de Amerikaanse huizenprijzen is in maart met 13,2 procent gestegen tegenover maart vorig jaar. Dat is de grootste stijging sinds december 2005. De huizenprijzen stijgen fors, omdat er schaarste is aan woningen. In februari stegen de huizenprijzen 'slechts' met 12 procent jaar op jaar. 

 • Slotbel: Telecom gijzelt Bel20

  De Bel20  is met licht verlies gesloten. De index verloor 0,12 procent naar 4.071 punten.

  Telenet en Proximus waren met inoxproducent Aperam  de grootste dalers.

  Farmabedrijf UCB , vastgoedspeler WDP en holding Sofina , die opnieuw haar jaarrecord scherper stelde, leidden de dans.

 • Krachtenbundeling rond 'groene software'

  Microsoft , Accenture en Goldman Sachs gaan samenwerken met klimaatgroepen en non-profitorganisaties zoals de Linux Foundation om software te ontwikkelen die minder CO2 uitstoot wanneer ze wordt gebruikt in datacenters. Met 'The Green Software Foundation' zijn ze van plan tools te bouwen en standaarden te creëren voor het meten van de klimaatimpact van software. Er zullen ook trainingsprogramma's worden uitgewerkt voor software-ingenieurs zodat ze de programma's kunnen gebruiken op manieren die minder energie verbruiken.

  Datacenters zijn momenteel goed voor 1 procent van het wereldwijde stroomverbruik. Dit zal de komende tien jaar stijgen naar 3 tot 8 procent, aldus de bedrijven in een verklaring.

 • Handel in Recticel hernomen

  Er is sinds 16u45 weer handel in Recticel . De isolatie- en schuimrubberspecialist was geschorst in afwachting van de resultaten van een buitengewone algemene vergadering (zie vorige post). Het aandeel reageert ook voor het eerst op het nieuws dat het gesprek tussen Recticel en Greiner dat gisteren plaatsvond.

  Dat gesprek bracht beide partijen niet dichter bij elkaar, integendeel. Recticel zegt dat het bod van de Oostenrijkers het bedrijf sterk onderwaardeert en laat weten op zoek te zijn naar alternatieven.

  Recicel verliest 0,3 procent bij heropening naar 14,62 euro.

 • Verslag van BAV bij Recticel

  We krijgen een verslagje binnen van de stemming op de BAV van Recticel , waar pers geweerd werd. Alle agendapunten zijn goedgekeurd, behalve de zogenaamde gifpilconstructie waarbij Recticel via een kapitaalvermeerdering een machtsgreep van het Oostenrijkse Greiner zou kunnen ontwijken.

  Wél goedgekeurd: de herbenoeming van twee bestuurders namens Bois Sauvage, de Brusselse holding die haar belang van 27 procent verkocht aan Greiner. Het mandaat van de heren Frédéric Van Gansberghe en Benoit Deckers werd met drie jaar verlengd. Al zullen hun zitjes binnenkort dus mogelijk door Oostenrijkers worden bekleed.

 • De uitschieters van Wall Street

  Wall Street staat op dinsdag drie kwartier na opening lichtjes in het groen. De Dow Jones blijft terplekke trappelen. De Nasdaq stijgt 0,2 procent en de S&P-500 gaat er 0,1 procent op vooruit.

  Enkele uitschieters zijn:

  • Canopy Growth : de cannabisverkoper krijgt een koopadvies van MKM Partners. Het aandeel wint 5,3 procent.
  • Amazon wil het productiehuis MGM Studios overkopen voor 9 miljard dollar. Dit zou de grootste aankoop van de internetreus zijn sinds het Whole Foods kocht voor 13,7 miljard dollar in 2017. De koers van Amazon stijgt 0,6 procent. 
  • United Airlines ziet de boeking van tickets sneller binnenkomen dan verwacht. Het aandeel noteert 5,2 procent hoger.
  • Astrazeneca : de overname van Alexion Pharmaceuticals voor 39 miljard dollar wordt onderzocht door de Britse kartelwaakhond. Het aandeel zakt 0,9 procent op de Nasdaq.
  • Live Nation meldt een snel herstel van concertboekingen. De organisator van evenementen verwacht in 2022 een beter jaar dan in 2019. Desondanks verliest het aandeel 0,8 procent van zijn waarde.
 • Wall Street opent in het groen

  Wall street opent over de hele lijn in het groen op dinsdag. De Dow Jones wint 0,2 procent. De Nasdaq noteert 0,6 procent hoger en de S&P-500 gaat er 0,4 procent op vooruit.

 • Belgisch ondernemersvertrouwen op hoogste peil in 14 jaar

  De indicator van het Belgische ondernemersvertrouwen stijgt in mei voor de zesde maand op rij. De conjunctuurbarometer van de Nationale Bank klimt met 2,1 punten naar 6,5 punten, het hoogste peil sinds juli 2007. Het ondernemersvertrouwen steeg in de diensten aan bedrijven, de handel en de bouw. In de verwerkende nijverheid veranderde het economisch klimaat weinig.

 • Moderna: 'Coronavaccin zeer effectief bij tieners'

  Moderna  trekt voorbeurs ruim 2 procent hoger. Het coronavaccin is voor 93 procent effectief na de eerste prik en zelfs voor 100 procent effectief na de tweede prik bij tieners. Dat meldt de groep voorbeurs in een persbericht. Moderna deed een onderzoek naar 3.732 jongeren tussen 12 en 17 jaar oud.

  Volgens Moderna waren er geen ernstige bijwerkingen. Een aantal jongeren kreeg hoofdpijn of werd moe na de tweede prik.

  Moderna wil begin juni al wereldwijd aanvragen indienen voor een goedkeuring.

 • HeidelbergCement verkoopt fabrieken in westen VS

  HeidelbergCement schoot vanmorgen flink hoger in Frankfurt, maar intussen in de koerswinst bekoeld tot 0,5 procent. De Duitse cementgroep maakte maandag bekend het gros van haar activiteiten in het westen van de VS te verkopen aan Martin Marietta Materials en daarvoor 2,3 miljard dollar te vangen. Het gaat onder meer om twee cementfabrieken, de bijbehorende distributieterminals en 17 vestigingen voor aggregaten in de staten Californië, Arizona, Oregon en Nevada.

  HeidelbergCement wil in Noord-Amerika focussen op de regio’s Canada, Midwest, Northeast en South.

 • Autoruiten en baanwinkels

  Daar draait het vandaag om op Euronext Brussel. Onze beursspiegel vindt u hier terug.

 • Gelaten sfeer op BAV bij Recticel

  We kunnen het u helaas niet uit eerste hand vertellen, want journalisten zijn er niet welkom. Maar we vernemen dat er ondanks de vijandige overnamepoging van het Oostenrijkse Greiner, weinig deining is op de buitengewone algemene vergadering die momenteel plaatsvindt bij Recticel .

  De stellingenoorlog met het Oostenrijkse Greiner kwam nauwelijks ter sprake. Het agendapunt over de zogenaamde 'gifpil' om een volledige machtsgreep van de Oostenrijkers af te weren, werd massaal verworpen, vernam De Tijd.

 • Beste Chinese beurssessie in bijna een jaar

  De Chinese aandelen kenden dinsdag hun beste sessie in bijna een jaar. De beurs profiteert van de afnemende inflatievrees en van de versterking van de Chinese yuan. Dat stimuleert buitenlandse beleggingen in yuan-beleggingen, zoals aandelen.

  De brede CSI 300-index klokte 3,2 procent hoger af, de hoogste dagwinst sinds 6 juli 2020. Met 5.318,48 punten staat de CSI300 op het hoogste peil sinds 8 maart.

 • ‘Belron-deal goed voor waardering D'Ieteren'

  ‘De timing is een beetje vreemd gezien het verwachte herstel in de tweede helft van 2021.' Zo reageert ING-analist David Vagman op het nieuws in De Tijd dat het investeringsfonds CD&R werkt aan de verkoop van een kwart van zijn participatie (40%) in Belron, de autoruitendochter van D'Ieteren.

  Omdat het artikel de namen van adviseurs en mogelijke kopers vermeldt, acht hij het verhaal geloofwaardiger dan een bericht van Bloomberg, dat in februari al aanbracht dat CD&R een deel van zijn belang in Belron te gelde zou maken. Toch sluit Vagman niet uit dat CD&R even zijn teen in het water steekt en wil polsen.

  De verkoop van een minderheidsbelang van 10 procent is niet de beste manier voor CD&R om zijn participatie te gelde te maken, zegt de analist. Al zou CD&R zich zo tegen een marktdaling kunnen indekken na een zeer succesvolle loop.

  Voor de holding D’Ieteren zou de verkoop van een 10 procent-belang in Belron wel kunnen helpen bij de waardering. Het kan de erg hoge discount, die Vagman op 46 procent raamt, verminderen.

  Hij zou het geen goede zaak vinden mocht D’Ieteren de 10 procent terugkopen. ‘Veel beleggers zouden dat als een slechte uitgave beschouwen. Wij menen ook dat de familie D’Ieteren het management een duidelijk mandaat heeft gegeven om het bedrijf te diversifiëren. Daarom is een terugkoop onwaarschijnlijk.’

  Vagman heeft voor D’Ieteren een koopadvies en een koersdoel van 134 euro.

 • 'Royal Mail keert na twee jaar terug in FTSE100'

  Royal Mail  is met een plus van 7,3 procent dé uitblinker op de Europese beurzen. De koers is verdrievoudigd naar het hoogste peil in drie jaar dankzij de coronaboost aan de pakjesafdeling.

  Dat heeft ook gevolgen voor de notering van het postbedrijf, voorspelt de broker Liberum Capital. 'Royal Mail zal bij de volgende kwartaalherziening het metingsbedrijf Renishaw uit de FTSE100-index knikkeren.' De Londense beurs maakt de herschikking allicht vanavond bekend.

  Royal Mail verloor zijn status als blue chip in december 2018. Er is een gelijkenis met Bpost  . Dat verdween in maart 2019 uit de Bel20. Maar een terugkeer naar de Brusselse sterindex is nog lang niet aan de orde.

 • 'Weinig triggers voor koers Euronav'

  'Net als de vrachttarieven blijven ook de resultaten van Euronav onder grote druk staan'. Dat zegt ING-analist Quirijn Mulder in een rapport over de olievervoerder.

  'De tweedehandsprijzen voor schepen blijven op peil, omdat een beperkt aantal nieuwbouwschepen op de markt komt en door de hogere staalprijzen. Maar een combinatie van lagere huurprijzen en hogere aankoopprijzen houdt een risico in voor de koers van Euronav.'

  Er is ook sprake van overaanbod omdat het slopen van oude VLCC-schepen (grote olietankers) vertraging oploopt door het coronavirus. Het slopen van de schepen gebeurt vooral in India en Bangladesh. Ook illegaal vervoer door bijvoorbeeld Iran en Venezuela leidt tot kopbrekens. 

  Mulder geeft een houdadvies met een koersdoel van 8 euro.

 • Griekse ECB-bestuurder tegen afbouw stimulus

  'Ik zie geen reden om het tempo van de obligatieaankopen te veranderen.' Dat zegt de Griekse ECB-bestuurder Yannis Stournaras in een interview met het persbureau Reuters. Hij merkt op dat het economisch herstel kwetsbaar blijft en dat er geen aanwijzingen zijn van een tijdperk van hoge inflatie.

  De Europese Centrale Bank (ECB) moet op 10 juni beslissen of zij de obligatieaankopen in het derde kwartaal handhaaft op het huidige, hoge niveau of weer verlaagt naar het tempo van begin dit jaar. Ze besliste midden maart de obligatieaankopen te versnellen om de stijging van de langetermijnrente af te remmen.

 • Duitse ondernemers optimistischer

  De Ifo-index van het Duitse ondernemersvertrouwen is deze maand gestegen tot 99,2 van een herzien cijfer van 96,6 in april. Dat is beter dan verwacht: economen rekenden volgens Reuters op een stijging tot 98,2.

  Ook de inschatting van de huidige situatie oogt positiever. Deze deelindex steeg van 94,2 tot 95,7. De deelindex van de verwachtingen klom van 99,2 naar 102,9 punten.

  De algemene verbetering is te danken aan het geleidelijk afbouwen van de beschermende coronamaatregelen en de voortschrijdende vaccinatie bij onze oosterburen.

 • Meer details over de Duitse vastgoedfusie ...

  ... leest u hier. Deze grafiek verklaart de monsterdeal voor een groot stuk:

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx 50  noteert kort na opening 0,4 procent in de plus.

  In Frankfurt tuimelt Vovonia met 6 procent na de overname van Deutsche Wohnen . Die laatste schiet 16 procent hoger.

  Royal Mail  schiet 6 procent hoger. De broker Liberum berekende dat de kans op een terugkeer naar de FTSE100 na twee jaar zeer groot is geworden.

  Nog in Londen wint de Britse verzekeraar Aveva  2,6 procent na jaarcijfers.

 • ‘Onwaarschijnlijk dat D'Ieteren belang in Belron optrekt'

  Kepler Cheuvreux reageert op het bericht van De Tijd dat CD&R van plan is om een kwart van zijn belang in Belron te verkopen. Het is niet de eerste keer dat er hierover geruchten zijn, maar ‘voor zo ver we weten is er een lockup-overeenkomst tot begin 2023’, schrijft de analist.

  Bij de mogelijke gegadigden om het CD&R-belang over te nemen zijn enkele pensioenfondsen maar mogelijk ook D’Ieteren , meldde deze krant. Dat laatste lijkt Kepler niet zo waarschijnlijk: ‘Op basis van gesprekken met het management hebben we de indruk dat D’Ieteren graag betrokken wil blijven, maar zijn belang optrekken is onwaarschijnlijk omdat het niet zou passen in zijn diversificatiestrategie’. Het beurshuis wijst er op dat Belron reeds de meerderheid (60%) uitmaakt van zijn som-der-delenwaardering.

 • KBC trekt koersdoel Mithra licht op

  KBC Securities wijdt een uitgebreid rapport aan Mithra en de vernieuwende rol die dit farmabedrijf kan spelen inzake geneesmiddelen voor vrouwen. Analisten Thomas Vranken en Lenny Van Steenhuyse staan zowel stil bij het commercieel potentieel van de anticonceptiepil Estelle als van het menopauzemiddel Donesta. Estelle is goedgekeurd in de VS, de EU en Canada, maar ook Donesta heeft in hun ogen blockbusterpotentieel. Ze bekijken ook het concurrentielandschap en plakken een waarde op de CDMO-activiteit, de eigen productievestiging van Mithra.

  Ze trekken hun koersdoel op van 34 tot 34,50 euro en herhalen hun koopadvies.

 • Bel20 opent stabiel

  De Bel20  gaat minder goed uit de startblokken dan de overige Europese beurzen (+0,2%) en noteert quasi vlak.

  Proximus is de grootste indexdaler met een daling van 0,9 procent.

  D'Ieteren wint 1 procent na dubbel nieuws in De Tijd. CD&R wil een kwart van het Belron-belang verkopen (post 6u55) en D'Ieteren greep eerder dit jaar naast adviesbureau ERM (post 7u04).

  Retail Estates   trekt 1,4 procent hoger na de 16de dividendverhoging op rij.

  Exmar doorstaat de eerste couponknip in vijf jaar voorlopig met glans (post 7u48).

  In Recticel is er voorlopig geen handel (zie post 8u40).

 • Na de (Amerikaanse) FAANG, de (Europese) SOLVERS

  Het voorbije decennium was een fantastische bloeiperiode voor Amerikaanse technologiebedrijven. Een bloeiperiode die belichaamd wordt door de FAANG-reuzen: Facebook, Amazon.com, Apple, Netflix en Google-moeder Alphabet.

  Vermogensbeheerder M&G Investments ziet nu een nieuw thema opduiken dat de wereldmarkten in het komende decennium zal bepalen: duurzaamheid als ‘een onmiddellijke en allesoverheersende prioriteit voor beleggers’. In de overgang naar een koolstofarme economie die zuinig omspringt met grondstoffen zullen overwegend Europese bedrijven de hoofdrol spelen.

  M&G creëert zo het nieuwe letterwoord SOLVERS en heeft volgende bedrijven in gedachten: Schneider Electric (energie-efficiënte elektrische systemen), Orsted (offshore windenergie), Linde (industriële gassen), Vestas (windturbines), EDP Renováveis (groene energie), Rockwool (isolatie)en DS Smith (duurzaam verpakkingsmateriaal).

 • 'Amazon zeer dicht bij overname MGM'

  Mogelijk komt er later vandaag een bevestiging van een overname van de filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) door Amazon. Dat melden bronnen aan Bloomberg. Amazon zou bereid zijn zo'n 9 miljard dollar neer te tellen.

  Met de overname kan Amazon zijn Prime Video-bibliotheek aanvullen met de James Bond, Pink Panther, RoboCop en Rocky-films.

 • Handel in Recticel opgeschort

  De FSMA heeft beslist de handel in Recticel  vandaag op te schorten. De handel wordt pas hervat tot de stemming op de buitengewone aandeelhoudersvergadering die vandaag plaatsvindt bekend is.

 • Krimp Duitse economie nog iets groter

  De Duitse economie is in het eerste kwartaal nog iets sterker gekrompen dan tot dusver aangenomen. Het bbp was in de periode januari-maart 1,8 procent kleiner dan in het vierde kwartaal. De eerste raming had een krimpcijfer van 1,7 procent opgeleverd.

  De oorzaak zijn de strenge lockdownmaatregelen, die zwaar op de consumptie wogen. De privéconsumptie nam met 5,4 procent af. De uitvoer daarentegen groeide met 1,8 procent en de invoer met 3,8 procent.

 • Vonovia en Deutsche Wohnen tekenen voor grootste vastgoeddeal ooit

  De Duitse vastgoedgroep Vonovia  neemt de sectorgenoot Deutsche Wohnen  over. De vastgoedgroepen bevestigden gisterenavond de berichten daarover die eerder op de dag op Bloomberg verschenen. Vonovia biedt 52 euro per aandeel en de aandeelhouders van Deutsche Wohnen hebben daarnaast nog recht op een dividend van 1,03 euro. Dat brengt de overnameprijs op 18 miljard euro.

  Vonovia en Deutsche Wohnen tekenen voor de grootste Europese overnamedeal dit jaar en de grootste Europese vastgoedovername ooit. Vonovia/Deutsche Wohnen wordt ook de grootste Europese huizeneigenaar met ruim een half miljoen woningen in Duitsland. Deutsche Wohnen zit vooral in Berlijn, Vonovia zit meer in andere Duitse grootsteden.

  Deutsche Wohnen is op weg naar een koersstijging van 11 procent, Vonovia opent naar verwachting 2 procent lager.

 • Musk geeft bitcoin duwtje in de rug

  De prijs van de bitcoin is de voorbije 24 uur met 10 procent gestegen tot 38.557 dollar. De digimunt vindt steun van een verse lading tweets van Elon Musk. Musk zei dat hij gesprekken heeft gevoerd met Noord-Amerikaanse 'miners' van bitcoin over het publiceren van het gebruik van hernieuwbare energie.

  Net omwille van het vervuilend karakter van bitcoin, stopte Tesla onlangs met het aanvaarden van bitcoin als betaalmiddel. Dat gaf de munt een grote klap.

 • Voedings- en consumentenreuzen kampen met snel stijgende kosten

  De voedingsbedrijven en makers van consumentenproducten kampen met een forse stijging van de kosten, die ze niet altijd kunnen doorrekenen. De zuivelreus Danone  is een van de grootste slachtoffers, leert een studie van Jefferies.

  Lees hier meer.

 • Europese beurzen op weg naar lichte winst

  De Euro Stoxx50 opent naar verwachting 0,3 procent in het groen, dixit de futures.

 • VGP en Exmar noteren zonder dividend

  VGP knipt vandaag een brutodividend van 3,65 euro. Dat is een stijging met een kwart en het is voor het vierde jaar op rij dat het dividend met minstens 10 procent de hoogte ingaat. Het geld komt donderdag op de rekening.

  Ook Exmar  knipt een dividend van 0,30 euro. Het is de eerste uitkering van de gasreder sinds 2016.

 • Retail Estates verhoogt dividend voor 16de jaar op rij

  Retail Estates zag de winst in het afgelopen boekjaar dalen tot 62,91 miljoen euro of 4,97 euro per aandeel. De winstdaling vloeit voort uit de kwijtschelding van huren voor 11,55 miljoen euro. Dat is iets meer dan 10 procent van de verschuldigde huur. 'De perifere handel - of de retailhandel buiten de stadskernen - herleeft na elke opgelegde sluiting. Dat heeft de winstdaling beperkt', klinkt het. Tijdens de pandemie deed Retail Estates voor 111,24 miljoen euro bijkomende investeringen, onder meer in Nederland.

  Het dividend gaat ondanks de winstdaling voor het 16de jaar op rij hoger. Het brutodividend gaat met 2,27 procent de hoogte in tot 4,50 euro bruto.

  Zo blijft ook in moeilijke omstandigheden het dividend tegen inflatie beschermd en blijft de uitkeringsgraad met 87,17 procent nog binnen een redelijke norm in dit uitzonderlijke boekjaar.
  Jan De Nys
  CEO Retail Estates

 • Bestuurders kopen klein pakketje Acacia Pharma

  Op de FSMA website zijn de eerste insidermeldingen verschenen in Acacia Pharma . Onafhankelijke bestuurders John Brown en Alessandro Della Chà hebben allebei 7.939 aandelen gekocht tegen 2,14 euro per aandeel, goed voor een aankoopbedrag van 16.970 euro. Twee identieke transacties dus.

 • Recticel vindt bod Greiner onvoldoende

  De raad van bestuur van Recticel is na grondig beraad tot de conclusie gekomen dat het ongevraagd voorwaardelijk overnamebod van Greiner niet de positie en de legitieme belangen van alle stakeholders dient en het bedrijf ‘substantieel’ onderwaardeert. Dat meldt Recticel in een kort persbericht.

  De vergadering die maandag plaatsvond tussen Greiner en de voorzitter en CEO van Recticel heeft deze visie alleen maar bevestigd. Ter herinnering: het bod van het Oostenrijkse Greiner bedraagt 13,50 euro per aandeel.

  Recticel zegt dat het alle strategische alternatieven actief zal onderzoeken, ook een ‘stand-alone’-strategie. Het zal zijn aandeelhouders en alle andere belanghebbenden op de hoogte houden van alle belangrijke ontwikkelingen, laat de schuimrubberproducent nog weten.

 • D'Ieteren grijpt naast adviesbureau ERM

  De Brusselse familiale holding D’Ieteren was een van de drie overgebleven kandidaten om ERM, de wereldmarktleider in advies over duurzaamheid, vernam De Tijd. De Amerikaanse investeringsreus KKR ging echter met de prooi lopen. Voor D’Ieteren, dat op cashberg van 2,2 miljard euro zit en al jaren op een mooie overname aast, is dat een nieuwe tegenslag.

 • CD&R wil kwart Belron-belang verkopen

  Van meerdere bronnen vernam De Tijd dat er een grote deal op til is rond Belron, het moederbedrijf van Carglass. De autoruitenhersteller is momenteel voor 53,75 procent in handen van D’Ieteren en voor 40 procent van Clayton, Dubillier & Rice (CD&R). Dit laatste investeringsfonds zou een kwart van zijn belang van de hand willen doen. Dat zou meer dan 1 miljard euro kunnen opbrengen.

  Voor het belang zou er veel interesse zijn. Ook D’Ieteren zou het zien zitten om enkele procenten van Belron bij te kopen. De Brusselse groep zit op een grote cashberg en is al jaren op zoek naar een grote overname.

 • Fed-topman Bostic over 'die andere speculatie'

  Raphael Bostic, de Afro-Amerikaanse voorzitter van het Fed-kantoor in Atlanta, liet in een gesprek met 'Axios on HBO' niet het achterste van zijn tong zien over de speculatie dat president Joe Biden in hem de ideale opvolger van huidige Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell ziet. 'Ik hoor dat de hele tijd', klonk het simpelweg. 

 • Fed-offensief jaagt Wall Street hoger

  Goedemorgen! Even een blik op Wall Street: daar sloot zowel Dow Jones  als Nasdaq  op behoorlijke winst. 

  ©AFP

  De reden? Een stevig media-offensief van de Federal Reserve. Niet minder dan drie toplui van de Amerikaanse centrale bank, bestuurder Lael Brainard, Raphael Bostic (Atlanta Fed) en James Bullard (St. Louis Fed), trokken de hort op om beleggers (en de natie) diets te maken dat er nog geen reden is om te tobben over duurzaam hogere inflatie. 

  'We kijken vooral naar de inflatieverwachtingen en die blijven extreem goed onder controle', zei Brainard. Met andere woorden: de huidige opstoot van inflatie is niet iets waar Lael op dit ogenblik haar slaap voor laat. En dus hoeven beleggers niet te vrezen dat de Fed meteen op de rem zal gaan staan. 

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud