1. Markten Live
 2. Live blog

Wall Street sluit in het rood, tech wint

De Europese beurzen gingen voorzichtig hoger. Janet Yellen suste de inflatiezorgen. Johnson & Johnson geeft de rechten op cusatuzumab terug aan het Gentse biotechbedrijf. Wall Street ging lager. Biogen krijgt goedkeuring van de FDA voor zijn alzheimermedicijn.
 • Tschüs!

  De avond is gevallen, de beurzen zijn dicht en dus gaan wij de blog maar eens toe doen. Morgen zijn we er zoals altijd weer met vers beursnieuws. Tschüs!

 • Wall Street lager, Nasdaq hoger

  Ping! Dat was het slotbelletje. De Dow Jones sloot met een verlies van 0,4 procent en de S&P500 ging 0,1 procent lager. De Nasdaq won 0,5 procent.

 • Apple maakt van FaceTime concurrent voor Zoom

  Apple opent zijn FaceTime-videochatapp voor Android- en Windows-toestellen en maakt de app meer een concurrent voor videoconferentiespecialisten zoals Zoom. De verandering komt er wellicht in de herfst bij het uitrollen van iOS 15.

  Lees hier meer! Apple levert 0,1 procent in.

 • SEC kijkt naar meme-aandelen

  De Amerikaanse beurswaakhond SEC gaat meme-stocks zoals GameStop en AMC in de gaten houden om te bepalen of er sprake is van marktonderbrekingen of marktmanipulatie. 'Daarnaast zullen we retailbeleggers beschermen als er overtredingen van de wet op financiële effecten worden geconstateerd', zegt de waakhond.

  De verklaring komt op het moment dat het met schulden overladen bioscoopaandeel AMC ruim 11 procent hoger gaat. Beleggers jagen het aandeel de afgelopen weken de stratosfeer in en het bedrijf maakte daar vorige week handig gebruik van door meerdere aandelenuitgiftes aan te kondigen. 

 • De samenvatting van Wall Street...

  ... leest u hier!

 • Inclusio verwerft 13 wooneenheden

  Ontwikkelaar van sociale woningen Inclusio meldt zojuist dat het eind mei 2021 een opbrengsteigendom verwierf in Oudenburg (West-Vlaanderen) dat uit 13 'betaalbare' huurappartementen bestaat en een gemeenschappelijke wasruimte. Deze appartementen worden verhuurd aan het Sociaal Verhuurkantoor 'Woondienst JOGI' enerzijds en aan het OCMW van Oudenburg anderzijds. 

  Daarnaast werden er twee betaalbare huurwoningprojecten opgeleverd door het bedrijf in Wallonië en Brussel. In Bergen vond op 1 juni de voorlopige oplevering plaats van de derde fase van project Clos de l'Auflette. Dit bestaat uit een herbestemming van twee gebouwen die voor een periode van 9 jaar worden verhuurd aan het Sociale Verhuurkantoor van Bergen. De derde fase omvat 15 wooneenheden.

  In Schaarbeek vond in juni de volledige oplevering plaats van de wooneenheden van het project 'Paviljoen 7-9'. Daarbij gaat het om een verbouwing van een voormalig kantoorgebouw tot 41 huurwoningen. Ze zullen voor een periode van 27 jaar beheerd worden door het Sociaal Verhuurkantoor Schaarbeek. 

  'Dankzij deze drie transacties zal de operationele portefeuille met meer dan 12,3 miljoen euro toenemen en de jaarlijkse huurinkomsten met ongeveer 550.000 euro (brutorendement van 4,5 procent)', zegt de onderneming. 

 • Online-schoenenhandel Spartoo (Sofina) trekt naar de beurs

  De Franse online-schoenenhandel Spartoo trekt naar de beurs van Parijs. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt, zonder details te geven over de operatie. De operatie heeft ook een Belgisch luik. De Boël-holding Sofina  is een van de hoofdaandeelhouders van het bedrijf met een belang van 18,1 procent. De Boël-holding stapte in 2012 in het kapitaal.

  Spartoo werd in 2006 opgericht als Franse online-retailer voor schoenen en handtassen en is vandaag overal in Europa actief. Het was vorig jaar goed voor een omzet van 134 miljoen euro en verkocht in het coronajaar meer dan 3 miljoen paar schoenen. Elke maand krijgt de site 14,4 miljoen Europese bezoekers.

 • Bel20 sluit in de plus

  De Bel20 klom 0,5 procent tot 4.109 punten. De toppers waren Telenet , KBC en AB InBev . De floppers waren UCB , Ageas en Argenx .

  De Europese beurzen wonnen gemiddeld 0,2 procent.

 • Meer over de goedkeuring voor Biogen...

  ... leest u in dit artikel!

 • FDA keurt alzheimermedicijn Biogen goed

  De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA heeft het alzheimermedicijn aducanumab van biotechbedrijf Biogen goedgekeurd. Dat doet het ondanks de controverse die er was over de onderzoeksresultaten van het medicijn. Het is het eerste medicament dat de vooruitgang van de ziekte kan afremmen bij mensen die vroege tekenen van cognitieve hapering vertonen.

  De handel in het aandeel is nog altijd onderbroken, waardoor er nog geen koersreactie is. De positieve beslissing van de FDA werd door analisten verwacht, maar er was wel stevige onzekerheid. Volgens analisten was er onvoldoende data beschikbaar om een goed oordeel te kunnen vellen, maar was de nood aan een alzheimermiddel immens.

  Biogen is niet zomaar een biotechbedrijf. Het is een van de grondleggers van de sector, in 1978 opgericht door twee latere Nobelprijswinnaars: Phillip Sharp van het Massachusetts Institute of Technology en Walter Gilbert van de naburige Harvard-universiteit. Het is dankzij Biogen dat de stad Cambridge nabij Boston is uitgegroeid tot een van de belangrijkste biotechcentra ter wereld.

 • Marc Coucke investeert in 'Booking.com voor truckers'

  Het digitale platform OTRA, waarmee truckers een van de schaarse bewaakte parkeerplaatsen kunnen reserveren, richt zich vooral op de grotere transportbedrijven.

  Lees hier meer!

 • NIO onthult 'Gemini'

  De Chinese elektrische autoproducent NIO onthulde 'Gemini' als codenaam voor zijn nieuwe luxe elektrische auto die volgend jaar gelanceerd zal worden. Daarmee neemt het de speculatie weg dat het bedrijf een goedkopere EV zou introduceren om zo een breder publiek aan te spreken. 

  NIO laat weten dat het 'Gemini'-project bedoeld is om luxe auto's te produceren die kunnen concurreren met Tesla, Audi, BMW en anderen. De onderneming gaat zijn auto's dus niet in een goedkoper segment verkopen. 

  Vrijdag ging het aandeel NIO nog stevig hoger nadat de Chinese automaker zei dat het in mei jaar op jaar een toename van de leveringen zag met 95 procent. Het bedrijf leverde in mei 6.711 auto's af in mei en 109.514 auto's sinds begin dit jaar. 

  Analist Jeff Chung van Citigroup verhoogt zijn advies van 'houden' naar 'kopen' en laat zijn koersdoel klimmen van 57,60 naar 58,30 dollar. Chung verhoogt ook zijn verwachtingen voor de verkopen. In 2021 zouden er volgens hem 2,52 miljoen auto's worden verkocht, terwijl hij eerder uitging van 1,79 miljoen stuks. 

 • Amerika opent vlak

  De Amerikaanse beurzen openen vlak. De Dow Jones veert 0,1 procent op, de S&P500 trappelt ter plaatse en de Nasdaq zakt 0,1 procent.

 • Immobel in wereldwijde smallcap-index van MSCI

  Immobel werd op 27 mei opgenomen in de MSCI Global Small Cap Index. Dat maakte de Belgische projectonwikkelaar zopas zelf bekend. De MSCI World Small Cap Index is samengesteld uit kleinere aandelen uit 23 landen, waaronder België. In de aanloop naar de opname was het aandeel fors opgeveerd, een winst die opnieuw deels is kwijtgespeeld.

 • Geen Plaid+-versie van Tesla Model S

  Het aandeel Tesla staat in de voorbeurshandel wat onder druk. Topman Elon Musk liet in een tweet weten dat de plannen voor het topmodel Model S Plaid+ zijn afgevoerd. Volgens Musk is er geen nood aan de Plaid+ - die 520 mijl of 837 km ver zou kunnen rijden – omdat de Plaid (390 mijl) even goed is.

  Het aandeel Tesla bereikte in januari een piek waardoor de marktkapitalisatie tot 837 miljard dollar opliep en Musk even de rijkste mens op aarde was. Sindsdien verloor de bouwer van elektrische wagens meer dan 30 procent, onder meer omdat Musk de bitcoin (deels) liet vallen.

 • Amerika op naar vlakke opening

  De Amerikaanse beurzen lijken straks vlak te openen. De Dow Jones zou 0,1 procent winnen, de S&P500 zou ter plaatse trappelen en de Nasdaq zou 0,1 procent inleveren. 

 • Biogen hoger in afwachting FDA-besluit

  In de voorbeurshandel wint Biogen zowat 2,5 procent. Het Amerikaanse biofarmabedrijf wint terrein in afwachting van het oordeel van geneesmiddelenwaakhond FDA over zijn controversiële Alzheimer-behandeling aducanumab. Vrijdag ging de koers al 5 procent hoger.

  Analisten denken dat groen licht voor aducanumab Biogen stevig kan doen opveren. Maar het kan ook verkeerd uitpakken. Als Biogen het middel niet op de – zeer rendabele – Amerikaanse markt mag brengen, kan het aandeel een dreun krijgen.

  De toekomst van Biogen is dan ook nauw verweven met het potentiële Alzheimermiddel. Het zou het eerste medicijn zijn dat de vooruitgang van de ziekte kan afremmen bij mensen die vroege tekenen van cognitieve hapering vertonen.

  Volgens analisten zijn er onvoldoende data beschikbaar om een goed oordeel te kunnen vellen. Anderzijds is de nood aan een Alzheimermiddel immens.

 • AvH bekijkt ‘diverse opties' voor Manuchar-belang

  ING organiseerde eind vorige week een virtuele roadshow met het management van Ackermans & van Haaren . Daar weerklonk een boodschap van sterk vertrouwen  zowel wat betreft DEME, de private banking-tak, de vastgoeddivisie als het segment Energy & Resources.

  Het management bevestigde ook dat het binnen het groeikapitaalsegment ‘diverse opties’ bestudeert voor zijn 30 procent-belang in de distributeur van drogebulkchemicaliën Manuchar. De Tijd schreef vrijdag dat Manuchar in de etalage staat.

 • Miami goes crypto all the way!

  In de Amerikaanse kustplaats Miami stond alles afgelopen weekend in het teken van cryptocurrencies, want het was daar Bitcoin 2021. Dat is een cryptobijeenkomst die ongekend veel volk trok, want op vrijdag en zaterdag trokken minstens 12.000 mensen naar het event. Bezoekers konden elkaar eindelijk weer in het echt zien en zowel het crypojargon als de drank vloeide rijkelijk volgens de journalist van de zakenkrant New York Times die bij het event aanwezig was. 

  Waarom dit event nu precies in Miami plaatvond moge duidelijk zijn: het is de Amerikaanse cryptostad bij uitstek. Het staat vol met crypto pinautomaten en ook de burgemeester van de stad Francis Suarez has completely gone crypto. Geloof het of niet: hij kondigde eerder dit jaar zelfs aan dat de stad belastingbetalingen in crypto wil aanvaarden en dat werknemers van de stad mogelijk hun salaris in crypto kunnen ontvangen. Daarnaast bekijkt Suarez of de stad wat crypto op zijn balans kan zetten. 

  De burgemeester hield ook een speech bij de bijeenkomst waarbij hij een strijdbare toon had. 'Ik ben hier om alle haters en twijfelaars te vertellen dat dit geen moment is, maar een beweging.' Het publiek omarmde deze woorden met gejuich. 

  Verder waren ook de Winklevoss tweeling (Tyler en Cameron) - beiden bitcoinmiljonairs - van de partij. 'Als je vandaag een bitcoin hebt, dan ben je in de toekomst miljonair, gegarandeerd. Gefeliciteerd!', zei Cameron. Ook Twitter- en Square-CEO Jack Dorsey kwam met ene steunbetuiging. 'Als ik niet bij Square of Twitter zat, dan werkte ik aan bitcoin.' 

  Ik ben hier om alle haters en twijfelaars te vertellen dat dit geen moment is, maar een beweging.
  Francis Suarez
  Burgemeester van Miami

 • Onze Brusselspiegel...

  ... vindt u hier terug. Onvermijdelijk met een focus op Argenx, maar ook Umicore en Ahold Delhaize komen aan bod.

 • Interactief radioprogramma van 'ongekende waarde' --> 15u30

  Om 15u30 is het weer tijd voor het interactieve 'radioprogramma' dat gepresenteerd wordt door collega's Roland Legrand en Bas van der Hout op Clubhouse. In dit programma krijgt u in een half uurtje tijd al het belangrijkste nieuws over tech, markten en aandelen inclusief de nodige verdieping. 'Deze uitzendingen zijn voor mij van enorme waarde', zei een techondernemer vorige week in het programma. Ondervind het zelf om 15u30 via de volgende link:

 • Celyad maakt sprong

  Grootste stijger op Euronext Brussel is momenteel Celyad Oncology , dat 9,4 procent opveert tot 5 euro. Dat gebeurt bij een handel van bijna 126.000 stukken, wat 2,5 keer meer is dan op een doorsnee handelsdag.

  Het aandeel was in mei weggezakt en bereikte zelfs een nieuw dieptepunt sinds de beursgang van 2013. De aanleiding hiertoe was de vrees voor verwatering, een gevolg van de financieringsovereenkomst die Celyad in januari met Lincoln Park Capital Fund (LPC) sloot. 

  Mogelijk heeft de opstoot te maken met de gegevens over het fase 1-onderzoek Immunicy-1 met het celtherapieproduct CYAD-211, die Celyad deze week gaat presenteren op het (virtuele) congres van de European Hematology Association. Daarbij wordt de werking onderzocht bij multipel myeloom.

 • KBCS geeft Retail Estates hoger koersdoel

  KBC Securities verhoogt zijn koersdoel voor Retail Estates van 60 tot 73 euro. De vastgoedanalisten Wido Jongman en Joachim Vansanten hebben na de vierdekwartaalresultaten en de lente-update over de pandemie-impact hun model geüpdatet.

  Retail Estates heeft goed genavigeerd in de ‘perfecte coronastorm’, klinkt het en 2022 zou voor een terugkeer naar normaal moeten zorgen. De KBCS-analisten vinden het aandeel noch duur noch ondergewaardeerd en handhaven hun houdadvies.

 • ING trekt koersdoel Ahold Delhaize op

  ING-analist Hans D’Haese heeft zijn ramingen voor de omzet en onderliggende bedrijfswinst van Ahold Delhaize voor dit jaar, 2022 en 2023 opgetrokken. Hij ziet het effect van pandemiegelinkte aandrijvers voortduren en verwacht ook een aanhoudend sterke prestatie van de ecommerce.

  Ahold Delhaize evolueert snel en vastberaden in de richting van een ‘omnichannel’ retailer, zegt D’Haese. De groep kent sterke groei in online aankopen van voedingswaren, iets wat ondersteund wordt door de pandemie en de overname van FreshDirect. Daarnaast kent bol.com een tweecijferige groei.

  In bol.com zit volgens hem veel verborgen waarde. Het e-commercebedrijf voegt tussen 8,2 en 19 miljard toe aan zijn waardering van Ahold Delhaize. Een mogelijke ‘trigger’ is dat het management van Ahold Delhaize van plan is om transparanter te communiceren over e-commerce. Dat zal de markt in staat stellen om bol.com juister te waarderen, zegt de analist.

  Voor de traditionele retailactiviteiten komt D’Haese tot een som-der-delenwaardering van 29,5 euro per aandeel. Met bol.com erbij komt hij tot een faire waarde van 38 tot 48 euro per aandeel.

  Hij herhaalt zijn koopadvies en verhoogt zijn koersdoel van 29 tot 32,5 euro. Ahold Delhaize krijgt bovendien een plaatsje op de Benelux-favorietenlijst van ING.

 • Kepler over Nyxoah: ‘Goed nieuws'

  Kepler Cheuvreux merkt op dat vooral de goede resultaten van het Better Sleep-onderzoek van Nyxoah bij CCC-patiënten opvallend is. Het subtype CCC tekent voor circa 30 procent van de slaapapneupatiënten. Zij kunnen niet worden behandeld met bestaande HGNS-therapiesystemen (hypoglossal nerve stimulation).

  Het Genio-systeem van Nyxoah zou dus het eerste toestel kunnen zijn om CCC-patiënten te behandelen. Hierdoor zouden niet alleen meer patiënten in aanmerking kunnen komen voor het Genio-systeem, maar het zou ook een substantieel concurrentievoordeel kunnen opleveren tegenover andere HGNS-toestellen.

  ‘Dit is goed nieuws voor de onderneming. Wij verwacht dat de aandeel positief zullen reageren.’ Kepler Cheuvreux heeft voor Nyxoah een koopadvies en een koersdoel van 21 euro.

 • Langetermijnstudie Nyxoah levert goede resultaten op

  Het Genio-systeem van Nyxoah om slaapapneu te behandelen blijkt goed werken. Het onderzoek Better Sleep, dat de veiligheid en werking op lange termijn van de neurostimulator onderzocht bij 42 volwassen slaapapneupatiënten, bereikte de primaire doelstellingen. Bij de groep zaten ook mensen wij wie het zacht gehemelte volledig inzakt (complete concentric collapse of CCC). De patiënten werden onderzocht in Australië en Nieuw-Zeeland.

  Het onderzoek op zes maanden toonde aan dat tijdens de slaap minder apneu voorkwam. Dit wordt weergegeven in een significante daling van de AHI-score (apnea hypopnea index), die meet hoeveel apneu of hypapneu (langdurige apneu) per uur voorkomt. De verbetering gold voor de hele groep van patiënten, ook voor de CCC-subgroep die 42,9 procent van de studiepopulatie uitmaakte.

  Dr. Richard Lewis van Royal Perth Hospiatl en de University of Western Australia, de hoofdonderzoeker van Better Sleep, heeft het over ‘bijzonder bemoedigende’ resultaten. Het meest indrukwekkende aspect is volgens hem de goede respons bij de CCC-patiënten. ‘We kijken er naar uit om deze data te publiceren in een leidend medisch tijdschrift.’

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx 50  noteert met een verlies van 0,4 procent.

  In Londen maakt IWG  een tuimeling van 16 procent. IWG, een aanbieder van flexibele kantoorruimtes, geeft een zware winstwaarschuwing voor 2021. 'Corona vertraagt het herstel.'

  In Frankfurt is Hellofresh  al enkele weken in goede doen. Voor het eerst gaat het aandeel boven 80 euro na een stijging van 1 procent.

  Nog in Frankfurt wint BMW  0,4 procent. Jefferies verhoogt het koersdoel voor de autobouwer van 115 naar 135 euro. Dat is een opwaarts potentieel van ruim 40 procent. Het advies luidt uiteraard kopen. 

  In Parijs wint Edenred  - bij ons bekend van de consumptiecheques - 2 procent. Deutsche Bank heeft de groep op de kooplijst gezet.

 • Argenx weegt op Bel20

  De Europese beurzen nemen een licht lagere start. De Euro Stoxx 50 zakt 0,2 procent na een minuut handel. De Bel20 zakt 0,6 procent.

  Rond volgende bedrijven is er sinds vrijdagavond nieuws:

  Umicore krijgt in het vierde kwartaal de Duitser Mathias Miedreich als nieuwe topman. Het aandeel verliest 0,3 procent. (post 8u40)

  Euronav verkoopt zijn oudste tanker, de Filikon, en boekt daar een meerwaarde van 9,3 miljoen dollar op. Euronav wint 0,2 procent. (post 8u27)

  Cofinimmo bouwt op Mallorca een woonzorgcentrum. Cofinimmo gaat 0,15 procent hoger. (post 7u59)

 • Duitse fabrieksbestellingen onverwacht gedaald

  De bestellingen die bij Duitse ondernemingen worden geplaatst, zijn in april met 0,2 procent gedaald. Economen hadden net een toename met 0,5 procent verwacht. De onverwachte daling wordt toegeschreven aan aanvoertekorten en hogere prijzen.

  Volgens ING-econoom Carsten Brzeski gaat het om uitstel en geen ontsporing. Niettemin ziet het er naar uit dat het herstel van de Duitse economisch trager verloopt dan verwacht. Hij vermoedt dat de verstoringen van de aanvoerketens een rol spelen, in het bijzonder de blokkade van het Suezkanaal begin april. Ofwel was het gewoon een tijdelijke dip na de sterke maand maart (+3,9%).

 • Miedreich nieuwe topman Umicore

  Umicore krijgt een nieuwe topman. In het vierde kwartaal neemt Mathias Miedreich de fakkel over van Marc Grynberg. De komende maanden zullen ze samenwerken om een soepele overgang toe te laten.

  De Duitser Mathias Miedreich, bouwjaar 1975, zetelt momenteel in het uitvoerend comité van Faurecia, een belangrijke producent van auto-onderdelen. Hij heeft een master in ‘international business management’ en begon zijn carrière bij KPMG alvorens in de autosector te belanden. Hij werkte onder meer bij Siemens en Continental.

  ‘Wij zijn ervan overtuigd dat Mathias over alle nodige kwaliteiten beschikt om Umicore succesvol te leiden in zijn nieuwe ontwikkelingsfase’, zegt voorzitter Thomas Leysen in een persbericht.

  In februari raakte bekend dat Marc Grynberg wou stoppen als CEO van Umicore. Het is de bedoeling dat hij volgend jaar lid wordt van de raad van toezicht.

 • Euronav verkoopt zijn oudste tanker

  Euronav heeft de Suezmax tanker Filikon verkocht voor 16,3 miljoen dollar. De Filikon, een tanker van 149.989 ton uit 2002, was het oudste conventionele schip uit de vloot. Op de verkoop realiseert de Antwerpse tankerrederij een meerwaarde van 9,3 miljoen dollar, die in het tweede kwartaal wordt geboekt.

  De verkoop van de Filikon kadert in de geleidelijke vernieuwing van Euronavs vloot. Met jongere schepen kan de rederij haar klanten service van hogere kwaliteit bieden.

  Sinds begin 2020 heeft Euronav al acht schepen – 4 Suezmax tankers en 4 VLCC’s – met als gemiddeld bouwjaar 2005 van de hand gedaan. De opbrengst werd in acht jonge of nieuwe tankers geïnvesteerd. Vier VLCC’s varen al, twee moderne eco-VLCC’s en twee moderne eco-Suezmax tankers worden in de komende jaren opgeleverd.

  VLCC's zijn de werkpaarden van de olietankersector en kunnen tussen 200.000 en 320.000 ton vervoeren. Zij varen op de hoofdroutes, bv. van de Perzische Golf naar het Verre Oosten. Suezmax tankers (120.000-200.000 ton) opereren op iets kleinere vaarroutes.

 • Waar beleggers deze week naar uitkijken

  We cirkelen vooral donderdag in het rood in onze agenda. Dan krijgen we zowel Amerikaanse inflatiecijfers - die tegenwoordig nauwlettend in het oog worden genomen - als de rentevergadering van de ECB. 

  Lees hier onze vooruitblik op de beursweek.

 • El Salvador voert de bitcoin als wettelijk betaalmiddel in

  Nieuws van zaterdag: El Salvador voert als eerste land ter wereld de bekendste cryptomunt in als wettig betaalmiddel. Veel effect op de koers heeft het niet. De bitcoin noteert momenteel op 36.000 dollar, dicht bij het laagste peil sinds begin februari.

  Lees hier meer. 

 • Yellen vindt lichte hogere rente positief

  Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën, zei zondag dat het stimulusplan van president Biden ter waarde van 4.000 miljard dollar een goede zaak zal zijn voor de Verenigde Staten, ook als het bijdraagt tot een stijgende inflatie en resulteert in hogere rentetarieven.

  Mochten we uitkomen op een licht hogere renteomgeving, dan zou dat eigenlijk een plus zijn vanuit het oogpunt van zowel de maatschappij als de Fed.
  Janet Yellen
  Amerikaanse minister van Financiën

  ‘We vechten nu al een decennium lang tegen een inflatie die te laag is en rentetarieven die te laag zijn. We willen dat ze terugkeren (naar een normale renteomgeving)’, voegde ze toe.

  Volgens Yellen zou een 'licht hogere rente-omgeving' positief zijn. 

 • Cofinimmo bouwt woonzorgcentrum in Spanje

  Cofinimmo investeert 14 miljoen euro in een nog te bouwen woonzorgcentrum in Mallorca. De site is al voorverhuurd aan CLECE, een van de grootste zorguitbaters in Spanje. De oplevering is vorzien in het tweede kwartaal van 2023. Cofinimmo deelt geen huurrendement mee. 

 • Welke aandelen hebben nog een inhaalbeweging te goed?

  Collega Serge Mampaey bekeek afgelopen weekend welke Belgische aandelen nog onder hun precorona-niveau noteren. 

  Lees het hier. 

 • 5 favoriete aandelen van Rik Dhoest

  De fondsbeheerder van Nagelmackers noemt Smartphoto het 'goedkoopste e-commerceaandeel op de financiële markten.'

  Lees hier meer over de tips van Rik Dhoest. 

 • Johnson & Johnson geeft rechten op cusatuzumab terug (Argenx)

  Verrassend nieuws: Argenx  kondigt aan dat het de wereldwijde rechten op cusatuzumab terugkrijgt van Johnson & Johnson. Blijkbaar beantwoorden de tusssentijdse gegevens van de fase 1b ELEVATE-studie ter behandeling van myeloïde leukemie (AML) niet aan de hooggespannen verwachtingen van de Amerikanen.

  Argenx gaat nu zelf de data bestuderen en de opties bekijken.

  Johnson & Johnson verwierf eind 2018 met grote trom de rechten op cusatuzumab. De Amerikanen betaalden toen 300 miljoen dollar voor een licentie te nemen op het bloedkankeronderzoek. Bovendien kocht de groep voor 200 miljoen dollar aandelen van Argenx. Een deal dus van een half miljard dollar. 

  We denken dat de tussentijdse data aantonen dat cusatuzumab van waarde kan zijn voor AML-patiënten.
  Tim Van Hauwermeiren
  CEO Argenx

 • Europese beurzen op weg naar licht verlies

  De futures wijzen op een 0,1 procent lagere opening voor de Euro Stoxx 50. 

 • Chipschaarste remt groei Chinese uitvoer

  Goedemorgen. We starten de week met sterke Chinese handelscijfers. Vorige maand groeide de uitvoer van de Volksrepubliek met 27,9 procent in dollar. Dat is een hoog cijfer dat wijst op een krachtige economische activiteit en een sterke vraag die gelinkt is aan de wereldwijde economische heropening. De groei is evenwel lager dan in april en ook iets minder dan verwacht (32%).

  De groei van de invoer was met 51,1 procent een pak forser en  de hoogste sinds maart 2010. Het verschil tussen uitvoer en invoer levert een handelsoverschot van 45,5 miljard dollar op voor de maand mei.

  ING-econome Iris Pang legt in een commentaar uit dat de iets lager dan verwachte Chinese export wellicht te maken heeft met chips. Zo daalde de uitvoer van auto-onderdelen en autochips met 4 procent in waarde. ‘Dit is hoogstwaarschijnlijk het resultaat van het tekort aan halfgeleiders', zegt ze. Wat daarbij eveneens speelt is verstoring van de havenactiviteit in China door lokale corona-uitbraken.

  De forse klim van de invoer schrijft ze toe aan het effect van de fors hogere grondstofprijzen in vergelijking met mei 2020. Maand op maand zijn de importvolumes eigenlijk gedaald.

  Productie van cameralenzen voor smartphones in Lianyungang in de Chinese provincie Jiangsu. ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud